Ķekavas novada ģimenes uzslavē pašvaldības sarūpētās pārtikas pakas

Ķekavas novada pašvaldība un Sociālais dienests saņēmis atzinīgu novērtējumu gan no Veselības ministrijas, gan  no novada ģimenēm par pašvaldības sarūpēto pārtikas paku apjomu un saturu.  Šonedēļ pārtikas pakas kopumā saņems 370 bērni no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm  - pirmās pārtikas pakas tika izsniegtas 15. aprīlī, bet šodien, 17. aprīlī, tās saņems 90 bērni.

 


Brīvpusdienas pārtikas paku veidā Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās līdz ārkārtējās situācijas beigām visiem novadā deklarētajiem 1.-9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm (neatkarīgi no tā, vai bērns mācās novada skolā vai citviet), lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem, kas sakarā ar Covid 19 izplatību valstī, nonākušas krīzes situācijā.


Pēc Ķekavas novada pašvaldības pasūtījuma šo pārtikas paku saturu īpaši izstrādāja pārtikas tehnologs.  Pārtikas paka ir paredzēta vienam bērnam aprīļa mēnesim (divdesmit darba dienas), un tajā ir ietverti produkti, kas atbilstu bērnu vajadzībām un būtu ar ilgāku realizācijas termiņu, proti,  vārīta desa un cīsiņi, sviests, siers, olas, makaroni, auzu pārslas, kukurūzas pārslas, milti, cukurs, āboli un burkāni.  Lai iepriecinātu bērnus, katrai pārtikas pakai ir pievienota gaumīga informācija par pārtikas saturu, labas apetītes vēlējums un īpaši radīti krāsojamie zīmējumi ar Ķekavas novada atpazīstamākajām vietām.


Izsniedzot pārtikas pakas, Sociālais dienests aicināja ģimenes arī sniegt savu vērtējumu un ieteikumus par pārtikas saturu. Pēc Sociālā dienesta saņemtās informācija, ģimenes ir izteikušas atzinīgus vārdus. Tāpat Sociālais dienests, ņems vērā ģimeņu ieteikumus un nākamajās pārtikas pakās miltus aizvietos ar griķiem vai rīsiem, kā arī iespēju robežās papildinās ar plašāku dārzeņu klāstu un dažāda veida sausmaizītēm.


Pārtikas pakas tiks izsniegtas pašvaldības pārvaldēs – Ķekavā, Baložos un Daugmalē. Lai mazinātu pulcēšanās risku, Sociālais dienests ir noteicis katrai ģimenei savu laiku pārtikas pakas saņemšanai.


Atgādinām, ka Ķekavas novada pašvaldība līdz ārkārtējās situācijas beigām nodrošina brīvpusdienas pārtikas paku veidā visiem novadā deklarētajiem 1.-9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm.


Lai pieteiktos pārtikas pakām, pašvaldība aicina bērnu vecākus pieteikties, iesniedzot iesniegumu Ķekavas novada Sociālajā dienestā.  To var izdarīt, izvēloties vienu no sev ērtākajiem veidiem – elektroniski, sūtot informāciju ar drošu elektronisko parakstu uz e-pastu socdienests@kekava.lv, vai portālā www.latvija.lv, kā arī sūtot pa pastu vai ievietojot slēdzamās pastkastītēs pie Sociālā dienesta – Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 8 .; Daugmalē – “Adatiņas”, Baložos – Uzvaras prospektā 1a.  Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar  Sociālo dienestu – rakstot e-pastu socdienests@kekava.lv vai  zvanot pa tālr. 27876091 (Baložos), 29351095 (Daugmalē), 67935977 (Ķekavā).


Tāpat Ķekavas novada pašvaldība atbalsta ar brīvpusdienām arī tos skolēnus, kuri nenāk no trūcīgas, maznodrošinātas un daudzbērnu ģimenes, bet viņa ģimene atrodas krīzes situācijā. Arī  tādā gadījumā  bērna pārstāvim ir jāvēršas Sociālajā  dienestā.

 

Administratīvā pārvalde
17.04.2020.

 

  Drukāt