Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ līdz 9. jūnijam Ķekavas novada pašvaldība un iestādes strādā attālināti

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, Ķekavas novada pašvaldība un iestādes strādā attālināti līdz 9. jūnijam (vai līdz citam noteiktajam ārkārtējās situācijas beigu termiņam).

Ņemot vērā 2020. gada 7. maijā valdības pieņemto lēmumu attiecībā uz ārkārtējās situācijas Latvijā pagarināšanu, tostarp, atvieglojot iepriekš stingros pulcēšanās ierobežojumus, pašvaldība izskatīs iespēju par dažādu aktivitāšu, pakalpojumu īstenošanu un atjaunošanu atbilstoši jaunajiem drošības noteikumiem. Par izmaiņām un jaunumiem aicinām sekot līdzi Ķekavas novada pašvaldības informatīvajos kanālos.


Valdības rīkojums par ārkārtējās situācijas pagarināšanu (2020. gada 7. maijā).


ĶEKAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA


Ķekavas novada pašvaldība līdz 9. jūnijam (vai līdz citam noteiktajam ārkārtējās situācijas beigu termiņam) pārtrauc klientu pieņemšanu klātienē, un pakalpojumi tiek nodrošināti tikai attālināti:
 

  1. zvanot pa tālr.  67935803, 66954825, 8488,
  2. rakstot  e-pastu – novads@kekava.lv,
  3. iedzīvotāji var iesniegt iesniegumus un dokumentus, ievietojot slēdzamās pastkastītēs pie pašvaldības klientu apkalpošanas centriem:
     
  • Ķekavā – Gaismas ielā 19, k.9. (Ķekavas novada domes ēka)
  • Baložos – Uzvaras prospektā 1a (Baložu pilsētas pārvalde)
  • Daugmalē -  “Salnas” (Daugmales pārvalde).
  • Pastkastītes tiks pārbaudītas divas reizes dienā, un saņemtie dokumenti tiks elektroniski apstrādāti.
     

 

BŪVVALDE

Ķekavas novada būvvalde pakalpojumus nodrošina attālināti. Būvvaldei jāsniedz informācija elektroniski, izmantojot Būvniecības informācijas sistēmu:  https://bis.gov.lv.  Lai saņemtu konsultāciju, aicinām sazināties ar būvvaldes speciālistiem telefoniski vai rakstot e-pastu. Būvvaldes kontaktinformācija ir šeit.


Aicinām iedzīvotājus šajā laikā aktīvāk izmantot drošas saziņas iespēju – valsts pakalpojumus pieteikt un saņemt elektroniski portālā www.latvija.lv Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā ir pieejama sadaļa “Pakalpojumi”  - “E-pakalpojumi”. 

Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus sekot aktuālai informācijai pašvaldības mājaslapā www.kekavasnovads.lv un sociālajos tīklos. Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvais tālrunis 8488.


 

ĶEKAVAS NOVADA DZIMTSARAKSTU NODAĻA

Dzimtsarakstu nodaļa klātienē klientus apkalpo Baložu pārvaldes ēkā (Baložos, Uzvaras prospektā 1a)   pirmdien, trešdien, piektdien no plkst.  8.30 līdz 11.00 pirms vizītes zvanot pa tālr. 29447270 un saskaņojot vizītes laiku.

 

 

ĶEKAVAS NOVADA SOCIĀLAIS DIENESTS

Ķekavas novada Sociālā dienesta pakalpojumus iedzīvotāji varēs saņemt  attālināti:
 

  • pieteikt pakalpojumu uz nākamo darba dienu, zvanot pa tālr. 67935977.
  • rakstot  e-pastu –  socdienests@kekava.lv,
  • iesniegt iesniegumus un dokumentus, ievietojot slēdzamās pastkastītēs pie sociālā dienesta – Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 8 . Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 8 .; Daugmalē – “Adatiņas”, Baložos – Uzvaras prospektā 1a. Pastkastītes tiks pārbaudītas divas reizes dienā, un saņemtie dokumenti tiks elektroniski apstrādāti.

 

 

 ĶEKAVAS NOVADA BĀRIŅTIESA

Ķekavas novada bāriņtiesa strādās attālināti:
 

  • Sniegt informāciju var, zvanot pa tālr. 67847160 un 67935870.
  • Rakstot e-pastu – barintiesa@kekava.lv.
  • Iesniegt iesniegumus un dokumentus, ievietojot slēdzamās pastkastītēs pie sociālā dienesta – Gaismas ielā 19 k-8, Ķekavā;  Baložos – Uzvaras prospektā 1a (Baložu pilsētas pārvalde) un Daugmalē - “Salnas” (Daugmales pārvalde). Pastkastītes tiks pārbaudītas divas reizes dienā, un saņemtie dokumenti tiks elektroniski apstrādāti.

 

Bāriņtiesas sēdes jautājumi tiks izskatīti bez uzaicināto personu klātbūtnes, bet, ja kāda persona tam nepiekritīs, tad jautājuma izskatīšana tiks atlikta, un tas tiks izskatīts pēc 2020.gada 9. jūnija. Bāriņtiesas darbinieks piedalīsies visās tiesas sēdēs, kas ir paredzētas.  Notariālie apliecinājumi bāriņtiesā netiks veikti līdz 2020.gada 9.jūnijam.

 

 

ĶEKAVAS SOCIĀLĀS APRŪPES CENTRS

Sakarā ar Covid-19 vīrusa izplatību,  Ķekavas sociālās aprūpes centrā tiek noteikti šādi ierobežojumi līdz 9. jūnijam: 

 

  • slēgti visi dienas centri  (dienas centrs “Gaismas iela” Ķekavā, Gaismas ielā 19, k.8 un dienas centrs “Adatiņas”, Daugmalē);
  • slēgta tikšanās vieta “Rosme” Valdlaučos, Meistaru ielā 43;
  • sociālajā ēdnīcā  Ķekavas sociālās aprūpes centrā tiek apkalpoti tikai aprūpes centra klienti.


Tāpat ir noteikta karantīna un pilnībā ierobežoti trešo personu apmeklējumi pie Ķekavas sociālās aprūpes centra un Mellupu sociālā centra klientiem, kā arī aizliegts darboties nomniekiem, frizētavai un pulksteņmeistara darbībai, kas atrodas aprūpes centra telpās.


 

SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA”

SIA “Baložu komunālā saimniecība” valde, pamatojoties uz valstī noteikto ārkārtas stāvokli, ir pieņēmusi lēmumu  līdz ārkārtas situācijas beigām  pārtraukt klientu apkalpošanu klātienē, tai skaitā maksājumu pieņemšanu kasē. Maksājumus aicinām veikt internetbankā. Iesniegumu iesniegšanai aicinām izmantot uzņēmuma pastkastīti Kr. Barona ielā 1, Baložos, kā arī ar darbiniekiem sazināties, zvanot pa tālruni, vai rakstot e-pastu. Kontaktinformācija pieejama šeit.

 

 

SIA “ĶEKAVAS NAMI”


Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli SIA „Ķekavas nami” pārtrauc klientu pieņemšanu klātienē, tostarp ir slēgtas kases. Aicinām maksājumus veikt internetbankā.  Pakalpojumi tiks nodrošināti attālināti – rakstot e-pastu info@kekavasnami.lv vai zvanot pa tālr. 67892848 un 67937448. 

 

 

KULTŪRAS IESTĀDES

ĶEKAVAS PAGASTA KULTŪRAS CENTRS
 

No 18. maija ir atvērtas Ķekavas bibliotēkas telpas  un pakalpojumu sniedz, ievērojot drošības noteikumus. Pakalpojumus sniedz arī Katlakalna bibliotēka, izsniedzot un pieņemot grāmatas, taču  pašas bibliotēkas telpas atvērtas tiks no 25.maija.
 

Bibliotēkās var nodot un saņemt grāmatas, kā arī izmantot datorpakalpojumus pēc pieprasījuma. Lūdzam vispirms grāmatas pasūtīt e-katalogā: https://balozi.biblioteka.lv vai rakstot uz bibliotēkas e-pastu, vai zvanīt uz bibliotēku darba dienās un vienoties ar darbinieku par konkrētu laiku grāmatu nodošanai vai saņemšanai:
 

 

Ķekavas Novadpētniecības muzejs no 20. maija atver muzeja telpas  apmeklētājiem, ievērojot visus drošības noteikumus, piedāvājot jaunu izstādi.

 

Doles Tautas nama telpas no 18. maija atvērtas dažādām sanāksmēm, līnijdejotāju nodarbībām (grupa “Latte”, sporta deju individuālajām nodarbībām (vadītājs K. Cīrulis). Tāpat tiek plānota kino demonstrēšanas iespēja.

 

Ķekavas kultūras namā šobrīd 1. stāva vestibilā notiek remonta darbi. Taču līdztekus telpas atvērtas sapulcēm. Kopējās nodarbības nākamajā nedēļā  atsāks rokdarbu pulciņš. Amatierkolektīvi darbojas attālināti. Arī Katlakalna Tautas namā amatierkolektīvi darbojas attālināti. Saņemot Kultūras ministrijas rīkojuma projektu par  amatierkolektīvu  iespējamu mēģinājumu procesu pēc  25. maija, tā apstiprināšanas gadījumā kultūras centri organizēs  amatierkolektīvu darbu klātienē.

 

BALOŽU PILSĒTAS KULTŪRAS CENTRS

Baložu pilsētas kultūras nams daļēji atsāk darbību no  18. maiju, ievērojot valstī noteiktos darbības ierobežojumus.
 

Ar 24. maiju tiks rīkoti kino seansi otrdienās un svētdienās, ievērojot valstī noteiktos pasākuma apmeklētāju skaitu – 25 personas, vēlama iepriekšēja pieteikšanās un biļešu apmaksa, izmantojot  internetbanku (tālr. uzziņām 26551966, 67917453).

 

No 18. maija atsāk bezkontaktu sporta nodarbības:

  • Lady fitness (spoguļzāle, pirmdienās, trešdienās, piektdienās plkst. 19.00, trenere Jūlija Ratobiļska, tālr. 29520492);
  • deju fitness (Lielā zāle, pirmdienās, trešdienās plkst. 19.00, trenere Egija Sloka, tālr. 26886528;
  • joga Atma /Jaunā zālē, trešdienās, plkst. 19.00, vadītāja Ieva Čeremisina, tālr. 26351211);
  • Pilates (Lielā zāle, trešdienās plkst. 20.15, trenere Egija Sloka, tālr. 26886528).


Obligāta iepriekšēja pieteikšanās pie treneriem pa norādītajiem tālruņa numuriem!

 

Deju pulciņu treniņstundas:

  • “Baloži (Lielā zāle, ceturtdienās plkst. 20.00-21.00, vadītājs Mārtiņš Ezeriņš,
  • “Mirāža”(Lielā zāle,  piektdienās plkst. 19.30-20.30, vadītāja Zaiga Oše.

 

Baložu pilsētas bibliotēka darbu atsāk no 18. maija - var nodot un saņemt grāmatas, kā arī izmantot datorpakalpojumus pēc pieprasījuma. Lūdzam vispirms grāmatas pasūtīt e-katalogā: https://balozi.biblioteka.lv vai rakstot uz bibliotēkas e-pastu, vai zvanīt uz bibliotēku darba dienās un vienoties ar darbinieku par konkrētu laiku grāmatu nodošanai vai saņemšanai - Baložu pilsētas bibliotēka, tālr. 67917775; 29435055, balozu-bibl@kekava.lv.

 

DAUGMALES PAGASTA KULTŪRAS CENTRS
 

Daugmales pagasta bibliotēkā ar 18. maiju notiek grāmatu izsniegšana pēc pieprasījuma (pasūtot grāmatas pa telefonu, e-pastā, elektroniskajā katalogā), kā arī grāmatu saņemšana no lasītājiem. Daugmales pagasta bibliotēka: 67957444, daugmales-bibl@kekava.lv.


Daugmales pagasta kultūras centrs
atvērts dažādām sanāksmēm, kā arī plānots apmeklētājiem organizēt kino seansus. Amatierkolektīvi darbojas attālināti.

-

 

SPORTA LAUKUMI UN SPORTA BĀZES

Ķekavas novadā sporta laukumi un  sporta bāzes tiek atvērtas  treniņprocesa nodrošināšanai pēc saskaņota grafika un ievērojot valdības noteiktos ierobežojumus. Darba laiki: āra sporta laukumi  - plkst. 8.00-22.00, sporta bāzes (iekštelpās) - plkst. 14.00-22.00. Lai pieteiktos, zvani sporta aģentūrai pa tālr. 29335090 vai raksti uz  sports@kekava.lv . Vairāk informācijas sporta aģentūras mājaslapā  
 


BASEINI

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa peldbaseins līdz 03.08.2020. ir slēgts apmeklētājiem. Uzziņai: tālr.  25730584, e-pasts: sportakomplekss@kekava.lv.. Daugmales peldbaseins ir slēgts un tā darbība tiks atsākta šī gada 1.septembrī, ja to ļaus epidemioloģiskā situācija un valdības pieņemtie lēmumi. Plašāku informāciju lasīt te.

 

 

IZGLĪTĪBAS IESTĀDES  

Izglītības iestāžu  mācību process notiek attālināti. 

Konsultācijas klātienē izglītības iestādēs - atļautas klātienes konsultācijas, lai sagatavotu vidējās un vidējās profesionālās izglītības iestāžu skolēnus gala pārbaudījumiem, kā arī 9. klašu skolēniem sekmīgai mācību gada pabeigšanai.

Eksāmeni izglītības iestādēs - 12. klašu audzēkņiem gala pārbaudījumi notiks klātienē, un atļauts organizēt klātienē latviešu valodas eksāmenu mazākumtautību izglītības programmās.

Izlaidumi - atļauts pirmsskolas izglītības iestādēm un izglītības iestādēm organizēt dokumentu svinīgo saņemšanu absolventiem klātienē bez viesiem līdz 25 personām; aizliegts organizēt izlaiduma svinības.

 

 

INTEREŠU IZGLĪTĪBA 


Līdz turpmākiem Ministru kabineta lēmumiem nedrīkst organizēt bērnu interešu izglītības nodarbības klātienē, bet pieaugušo interešu izglītības nodarbības drīkst notikt tikai attālināti.
 
 
 
 
SPORTA PROFESIONĀLĀS IEVIRZES UN SPORTA INTEREŠU IZGLĪTĪBAS PROGRAMMU MĀCĪBU PROCESS KLĀTIENĒ
 
  • Veselības saglabāšanai un uzlabošanai atļautas individuālas fiziskās aktivitātes (attiecināms uz nodarbošanos ar sporta veidiem, kuros nav fizisks kontakts starp personām, tai skaitā arī sporta veidiem, kuros ir iesaistītas divas personas (piemēram, badmintons, teniss, galda teniss). Nav attiecināms uz nodarbošanos ar sporta veidiem, kuros ir fizisks kontakts starp personām (piemēram, cīņas sporta veidi, komandu sporta spēles u.tml.), izņemot, ja fizisko aktivitāšu laikā nenotiek fizisks kontakts starp personām un var nodrošināt savstarpēju 2 metru distanci), pulcējoties sporta norišu vietās (stadionos, sporta laukumos, motosporta trasēs, sporta zālēs, fitnesa un trenažieru zālēs, citās telpu un ārtelpu sporta bāzēs un atklātās ūdenstilpnēs);
  • Atļauti organizēti sporta treniņi (nodarbības) individuālajos un komandu sporta veidos, pulcējoties sporta norišu vietās (stadionos, sporta laukumos, motosporta trasēs, sporta zālēs, fitnesa un trenažieru zālēs, citās telpu un ārtelpu sporta bāzēs un atklātās ūdenstilpnēs);
  • Atļauti arī organizēti individuāli (vienai personai) treniņi (nodarbības) sporta treniņa (nodarbības) vadītāja vadībā. Ja tiek ievēroti noteiktie sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi, netiek pieļauta drūzmēšanās, kā arī to pieļauj attiecīgās sporta norises vietas kapacitāte, tad vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs (katras grupas darbu uzraugot vismaz vienam sporta treniņa (nodarbības) vadītājam), bet ir jānodrošina, ka dažādu treniņgrupu darbs fiziski nepārklājas, kā arī tiek ievērots noteiktais pieļaujamais apmeklētāju skaits;
Tiek ievēroti normatīvajos aktos noteiktie sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie ieteikumi par fiziskajām aktivitātēm, pulcējoties sporta norišu vietās ārkārtējās situācijas laikā.

 

 

 
BĒRNUDĀRZI UN 5-6 GADĪGO BĒRNU AMPĀCĪBA
 
Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārējo izglītības iestāžu pirmsskolas grupās turpina nodrošināt dežūrgrupu darbību visu vecumu bērniem, ja bērnu likumiskajiem pārstāvjiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Bērnu skaits grupā  ir ne vairāk kā 20 bērni.
 
Ir atļauta obligātajā izglītības vecumā esošo bērnu sagatavošana pamatizglītības apguvei klātienē:
  • 5 gadu vecumu sasniegušu bērnu, ja bērnam nepieciešams uzsākt pamatizglītības apguvi 2020./2021.mācību gadā vispārējās izglītības iestādē un saņemts attiecīgs iesniegums no bērna likumiskā pārstāvja un, ja bērnu likumiskajiem pārstāvjiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu;
  • 6 gadu vecumu sasniegušu bērnu, ja bērnu likumiskajiem pārstāvjiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. 
 
Lai pasargātu bērnu un personāla veselību, pirmsskolas izglītības iestāde patur tiesības neuzņemt iestādē bērnu ar infekcijas slimības pazīmēm. Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji izstrādā vai papildina kārtību, kādā pirmsskolas izglītības iestādē uzturas un pārvietojas vecāki vai citas personas, un ar kārtības nosacījumiem iepazīstina vecākus. Nodrošinot izglītības procesu, tiek ievēroti Veselības ministrijas ieteikumus par sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumiem.
 
 

Bērnudārzs nodrošina obligātajā izglītības vecumā esošo bērnu sagatavošanu pamatizglītības apguvei, nodrošinot attālinātu mācību procesu, ja saņemts attiecīgs iesniegums no bērna likumiskajiem pārstāvjiem. Šajā gadījumā bērna likumiskais pārstāvis iesniedz iesniegumu, apliecinot, ka uzņemas atbildību par iesaistīšanos mācību procesā, atgriezeniskās saites sniegšanu pedagogiem un pastāvīgu bērna sagatavošanu skolai. 

 

TŪRISMA KOORDINĀCIJAS CENTRS


Ķekavas novada tūrisma koordinācijas centrs ver savas durvis vaļā Baltijas un Latvijas apceļotājiem no 19. maija.  Ķekavas novada TKC nodrošinās apmeklētājus tikai ar sekojošiem pakalpojumiem:

  • tiks sniegta tūrisma informācija un nodrošināta tūrisma materiālu pieejamība par Ķekavas novadu un Latviju;
  • tiks nodrošināta reklāmu izvietošana Ķekavas novada stendos;
  • tiks nodrošināti izdrukas un kopēšanas pakalpojumi (caur zibatmiņu vai informācijas nosūtīšanu uz e-pastu: turisms@kekava.lv).
 
Pašapkalpošanās un publsikā datora izmantošana nebūs pieejama. 
 

BIĻEŠU KASES BŪS SLĒGTAS. Biļešu tirdzniecība un/vai atgriešana netiks nodrošināta! Informāciju par biļešu atgriešanu vai pasākumu pārcelšanu meklējiet “Biļešu Paradīze” un “Biļešu Serviss” mājas lapā!
 

DARBA LAIKS: Pirmdienās - slēgts, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās 9.00-18.00, setsdienās un svētdienās - 10.00-16.00.  Pusdienu pārtraukums: darba dienās 14.00 - 15.00, brīvdienās 13.30-14.00. 
 

Apmeklējot Tūrisma koordinācijas centru, lūdzam izvērtēt savu veselības stāvokli. Ja ir slikta pašsajūta vai kādi no elpceļu saslimšanas simptomiem, apmeklēt TKC ir stingri aizliegts!
 

Kas jāievēro, apmeklējot Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centru:
 
  • stingri ievērojiet 2 m distanci no citiem apmeklētājiem un darbiniekiem, atrodoties iestādes telpās;
  • ienākot dezinficējiet rokas;
  • vienlaicīgi Tūrisma koordinācijas centrā varēs atrasties tikai divi apmeklētāji, pārējiem, ievērojot 2 m distanci, jāgaida sava rinda iestādes ārpusē;
  • tūrisma materiālus varēs saņemt, palūdzot darbiniekiem;
  • WC apmeklētājiem nebūs pieejams;
  • ·lūdzam, ja ir iespējams, izvēlēties bezskaidras naudas norēķinu. 

Administratīvā pārvalde
08.05.2020. 
.
Papildināts 20..05.2020.

 

  Drukāt