Covid-19 dēļ Daugmales pamatskolā divas nedēļas mācības noritēs pilnībā attālināti

 Ņemot vērā, ka diviem pedagogiem no Daugmales pamatskolas ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19, epidemioloģiskās drošības nolūkos uz divām nedēļām - no 23. novembra līdz 4.decembrim – skola pilnībā pāriet uz attālināto mācību procesu, lai tādējādi mazinātu vīrusa izplatību skolas pedagogu un skolēnu vidū un pēc iespējas ātrāk skolēni varētu atgriezties skolas solā.


Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam attālināti jau līdz šim mācījās visi 7.-9. klases skolēni, taču tagad no pirmdienas, balstoties uz skolas direktora izdoto rīkojumu, attālinātais mācību process jeb C modelis līdz 4. decembrim būs noteikts arī Daugmales pamatskolas 1.-6. klasei.


“Attālinātās mācības tas ir lielāks izaicinājums gan pedagogiem, gan skolēniem un viņu vecākiem. Taču šādā situācijā, kas izveidojusies skolā saistībā ar konstatētajiem Covid gadījumiem, mums visiem jārīkojas atbildīgi un jāsaglabā miers un “vēss” prāts. Tā kā mācību klasēs ir neliels audzēkņu skaits, tad pedagogi var vairāk nodrošināt individuālāku pieeju katram skolēnam”, skaidro Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks.


Par skolas mācības procesa izmaiņām vecākiem jau piektdien tika nosūtīta informācija, savukārt tie vecāki, kuri sestdien vēl nebūs e-klasē izlasījuši nosūtīto vēstuli, tie tiks individuāli sazvanīti.


Attālinātā mācību procesa laikā visiem Daugmales pamatskolas audzēkņiem tiks nodrošinātas brīvpusdienas pārtikas paku par divu nedēļu periodu. Plānots, ka pakas varētu vecākiem izsniegt 30. novembrī, taču par precīzu laiku vecāki tiks informēti e-klasē.


Kā informē skolas direktors A.Ceļmalnieks, tad informācija par pirmo pozitīvo Covid-19 testa rezultātu skolas vadība saņēmusi piektdien, 20. novembrī, tālākais solis pēc SPKC ieteikuma bija apzināt kontaktpersonas, kas arī tika operatīvi paveikts. Taču sestdienas rītā, 21.novembrī, tika saņemts vēl viens pozitīvs rezultāts otram skolas pedagogam, kuram ir bijusi saskarsme ar visām mācību klasēm. Tāpēc visām kontaktpersonām desmit dienas jāatrodas pašizolācijā un jānovēro savs veselības stāvoklis. Ja tas pasliktinās vai novērojami kādi saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.


Jāpiebilst, ka Daugmales bērnudārzs turpina savu darbu kā ierasti, jo bērnudārzs atrodas atsevišķā ēkā un abu izglītība iestāžu personāli nepārklājas. Gan skolā, gan bērnudārzā regulāri vairākas reizes dienā tiek veikta pastiprināta telpu dezinfekcija.

Daugmales pamatskolā mācās 141 skolēns, no tiem 1.-6. klasē – 94, bet 7.-9. klasē – 47 bērni.  


Administratīvā pārvalde
21.11.2020.

  Drukāt