Būvdarbu gaita jūlijā Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā Baložos

 

Jūlijā Jaunatnes ielā un Uzvaras prospektā turpinājās projekta pirmajā mēnesī uzsāktie pārbūves darbi. Ir veikta esošā brauktuves asfaltbetona seguma nofrēzēšana.


Uzvaras prospekta kreisajā pusē demontēts bruģakmens segums un vecās ietvju un brauktuves apmales, kā arī veikta nepieciešamo koku zāģēšana. Izzāģēti tikai tie koki, kuri atrodas uz esošo un jaunbūvējamo komunikāciju trasēm vai tiešā to tuvumā. Veicot izmaiņas projektā, no nozāģēšanas pasargāta vienīgā ābele Uzvaras prospektā, ozols pie Krišjāņa Barona iela un vītols mājas galā, netālu no pilsētas pārvaldes.  Uzveram, ka pēc būvdarbiem notiks plaša teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana.


Tāpat turpinās lietus kanalizācijas sistēmas izbūves darbi. Savukārt līdz šim izbūvēti maģistrālie lietus ūdens kanalizācijas cauruļvadi no Kr. Barona ielas virzienā uz Baložu ielu, kā arī no Zaļās ielas virzienā uz Titurgas ielu. Lai izbūvētu lietus ūdens kanalizācijas cauruļvadus posmā no pilsētas pārvaldes līdz nobrauktuvei uz Uzvaras prospektu 10, tiek pilnībā slēgta autotransporta kustība.


Jaunatnes ielā šobrīd pilnībā izbūvēts ūdensvads un drenāža un uzsākta ietvju apmaļu izbūve, kā arī uzsākta ģeorežģa un minerālmateriālu kārtu izbūve.


Abās ielās augustā  satiksmes organizācija paliek nemainīga. Jaunatnes ielā augustā plānots turpināt apmaļu izbūvi un  ietvju bruģēšanu, brauktuvei plānota šķembu apakškārtas izbūve visā garumā, plānots arī uz septembra sākumu pabeigt apgaismojuma izbūvi.


Uzvaras prospektā augustā tiks pabeigta projektā plānotā ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve. Ņemot vērā, ka ir konstatēta papilddarbu nepieciešamība sadzīves kanalizācijas un ūdensvada pārbūvei, to plānots uzsākt augustā pēc iepirkuma procedūru veikšanas. Daļēji tiks veikta apgaismojuma izbūve uz septembra sākumu. Plānots, ka būs pabeigta vājstrāvas tīkli izbūve.


Būvdarbu laikā iedzīvotājiem ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un aicinām būt saprotošiem.


Atgādinām, ka Ķekavas novada pašvaldība jūnijā uzsāka Uzvaras prospekta un Jaunatnes ielas pārbūves būvdarbus.  Šī projekta ietvaros plānots atjaunot Jaunatnes ielas segumu no Skolas ielas līdz Rīgas ielai, kā arī Uzvaras prospektu, izbūvējot arī apvienoto gājēju un veloceliņu, nepilnu viena kilometra garumā no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai.


Projekts Nr.3.3.1.0/18/I/010 “Infrastruktūras izbūve uzņēmējdarbības atbalstam Baložos, Ķekavas novadā” tiks īstenots ERAF darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.3.1 specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām” ietvaros.
 

 

Attīstības un būvniecības pārvalde
14.07.2020.

  Drukāt