Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus pēc administratīvi teritoriālās reformas precizēt adreses

Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Latvijas Pasta darbībā izmaiņas nav paredzamas – sūtījumi tiks piegādāti atbilstoši patlaban spēkā esošajām adrešu indeksu teritorijām tāpat kā līdz šim. Savukārt klientiem, norādot saņēmēja adresi, vienīgās izmaiņas būs novadu nosaukumos vietās, kur notikusi to apvienošana.


Novadu reformas rezultātā Ķekavas novada teritorijā iekļaujas Baldones pilsētas un pagasta teritorijas, kā rezultātā šo teritoriju iedzīvotājiem ir izmaiņas arī adresēs. Turpmāk adrešu pierakstos Baldones novada nosaukums jāaizstāj ar ‘’Ķekavas novads’’. Citas adreses sastāvdaļas –  Baldones pilsētas un Baldones pagasta nosaukumi, kā arī pasta indekss  –  paliek nemainīgi.

 

Pieraksta piemērs pilsētā:

Pieraksta piemērs Baldones pagastā:

Rīgas iela 97,

Baldone, Ķekavas novads,

LV- 2125

 

Mercendarbes muiža,

Baldones pagasts,

Ķekavas novads,

 LV-2125.

 

Lai Latvijas pasts spētu visus sūtījumus apstrādāt ātrāk un precīzāk, iedzīvotāji ir aicināti ņemt vērā izmaiņas adrešu pierakstā visos novados, ko ir ietekmējusi reforma, adresē norādot jaunā novada nosaukumu. Līdz ar to jāpievērš uzmanība gan rakstot savu adresi, gan sūtot pasta sūtījumus uz citiem novadiem, kuros ir mainījušies novadu nosaukumu teritoriālās reformas rezultātā.
 

Rūpējoties par to, lai nekavētos kopējais pasta apmaiņas process, iedzīvotāji ir aicināti veikt izmaiņas savā adresē, norādot jauno novadu:

  • interneta veikalu izveidotajos profilos;
  • veicot jaunus pasūtījumus jaunās vietnēs;
  • abonējot preses izdevumus;
  • oficiālajā korespondencē u.tml.
     

Savukārt juridiskajām personām, kuras veic pasta sūtījumus saviem klientiem, nepieciešams sakārtot klientu adrešu datubāzi, atjaunojot adrešu pierakstus atbilstoši jaunajām novadu robežām pēc administratīvi teritoriālās reformas.

 
Precīzas adreses ir iespējams meklēt ŠEIT.
 

Latvijas Pasts atgādina, ka, aizpildot sūtījuma adresi, ir jānorāda šāda informācija: adresāta vārds/uzvārds vai juridiskas personas nosaukums, iela, mājas un dzīvokļa numurs vai mājas nosaukums, pilsēta/pagasts, novads, pasta indekss.



 

Administratīvā pārvalde
14.07.2021.

 

 

  Drukāt