25. septembrī notiks pārgājiens “Uz Baldoni pēc herbārija” un Pasaules Tūrisma dienas svinības!

 

Baldone un tās apkārtne cilvēkiem saistās ar garām pastaigām dabā, ar dažādiem augiem un sēnēm, senām priedēm un eglēm, kā arī pakalniem, kuru vidū pazīstamākais ir Riekstukalns. Svinēsim tūrisma dienu iepazīstot Baldones galveno rekreācijas resursu – boreālo mežu!

 

Aicinām ikvienu piedalīties pārgājienā “Pēc herbārija uz Baldoni”, kuru vadīs pazīstamais dabas mīlis Māris Olte. Pasākuma sākums 25. septembrī plkst. 11.00, Riekstukalnā pie galvenās ēkas. Aptuveni 10 kilometrus garš pārgājiens vedīs cauri Baldones boreālajiem mežiem, būs iespēja viesoties Baldones muzejā, kā arī dosimies uz Daugmales pagasta dabas pērli – Lejas ezeru, kur notiks pikniks. Īpaši aicinām pārgājienā doties ģimenes ar bērniem.


Pasākuma laikā Māris Olte stāstīs par to, kas ir boreālais mežs, kādi augi to nošķir no citiem meža veidiem, kāda ir boreālo mežu nākotne, kāda ir to ģeogrāfija citur Latvijā un pasaulē. Pārgājienā notiks herbārija meistarklase un katram būs iespēja tikt pašam pie sava herbārija un padziļināt savas zināšanas botānikā.

 

Pasākums ilgs 4-5 stundas, tāpēc ņemiet līdzi ūdeni, našķus enerģijas uzturēšanai, laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus.

 

Iepriekšēja reģistrācija obligāta, tā būs atvērta līdz 24.09. plkst 14.00! Reģistrējieties šeit: https://ieej.lv/uz-baldoni-pec-herbarija

 

Dotais pasākums tiek rīkots Dzeltenajā drošības režīmā! Pasākumu iespējams apmeklēt uzrādot vakcinācijas, Covid-19 pārslimošanas vai negatīva Covid-19 testu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Visi bērni līdz 12 gadu vecumam pasākumu drīkst apmeklēt kopā ar pieaugušo, kuram ir sertifikāts, savukārt, no 12 gadiem tikai vakcinēti, Covid-19 pārslimojuši vai ar negatīvu Covid-19 testu, uzrādot derīgu Covid 19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Sejas aizsargmaska iekštelpās  jālieto visiem no 7 gadu vecuma.

 

Vairāk informācijas: kekava.travel. Pasākumu rīko Baldones Tūrisma informācijas punkts sadarbībā ar Ķekavas Tūrisma informācijas centru.

 

 

Baldones tūrisma informācijas punkts
06.09.2021.

 

 

  Drukāt