Aicina eksportējošos uzņēmumus pieteikties konkursā „IZRĀVIENS 2010”

 

Lattelecom, Swedbank un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra izsludinakonkursu mazajiem un vidējiem eksporta uzņēmumiem Izrāviens 2010. Konkursa mērķis ir uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju eksporta tirgū, desmit konkursa laureātiem sniedzot īpašu bezmaksas biznesa risinājumu kompleksu uzņēmuma konkurētspējas uzlabošanai.
 
 
Šodien aizsākas vērienīgākais eksporta veicināšanas projekts mazo un vidējo uzņēmumu segmentā - Izrāviens 2010. Tā organizatori - Lattelecom, Swedbank un LIAA aicina mazos un vidējos eksportējošos uzņēmumus piedalīties konkursā, lai iekļūtu desmit finālistu lokā, kas bezmaksas konsultāciju veidā saņems detalizētus uzņēmējdarbības efektivitātes risinājumus. 
 
 
Līdz šā gada 19. jūnijam mazo un vidējo eksportējošo uzņēmumu pārstāvji varēs pieteikt savu uzņēmumu konkursam, aizpildot anketu projekta Izrāviens mājas lapā www.izraviens.lv. Mēneša laikā pēc pieteikuma termiņa beigām konkursa kandidātus izvērtēs speciāli izveidota Lattelecom, Swedbank un LIAA ekspertu komisija, ņemot vērā to atbilstību konkursa nolikumā minētajiem kritērijiem.
 
 
Konkursa uzvarētājiem  tiks nodrošināts uzņēmuma darbības detalizēts audits, ko veiks projektā iesaistīto pušu eksperti, lai varētu piemērot efektīvākus risinājumus eksportspējas palielināšanai. Uzņēmumi saņems arī speciālistu rakstiski sagatavotus, katram uzņēmumam īpaši pielāgotus risinājumus IT & T, finanšu, uzņēmuma darbības procesu un eksporta tirgu jomās.
 
 
„Ne vienmēr uzņēmumam jāiegulda lielas investīcijas eksportspējas uzlabošanā, visbiežāk pareizi pielietoti biznesa instrumenti ir uzņēmuma konkurētspējas panākumu atslēga. Konkurss Izrāviens Latvijas mazajiem un vidējiem eksportējošiem uzņēmumiem būs kā nozīmīgs ceļrādis konkurētspējas veicināšanai ārējā tirgū. IT un finanšu nozaru līderi, kā arī par ārvalstu tirgu sasniegšanu atbildīgā valsts institūcija ir apvienojušies, lai dotu savu ieguldījumu Latvijas eksporta veicināšanā mazajiem un vidējiem uzņēmumiem,” uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.
 
 
”Kā Latvijas finanšu jomas līderis vēlamies sniegt savu kompetenci, zināšanas un pieredzi, lai atbalstītu ekonomikas virzītājspēku  - eksportējošos uzņēmumus,” saka Daniils Ruļovs, Swedbank valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs, „Projekta „Izrāviens” lielākā vērtība ir kompetences, resursu un risinājumu sinerģija, kas ļauj sasniegt vēl lielāku efektivitāti. Tieši kopā un vienoti strādājot, sniedzot savstarpējo atbalstu, var sasniegt vislielākos mērķus – gan katrs uzņēmums, gan valsts kopumā!”
 
 
„Šis projekts ir lielisks triju institūciju spēku apvienojums, kas ļaus uzņēmumiem saņemt padomus par trīs dažādām jomām vienlaikus, palielinot uzņēmumu konkurētspēju un tādejādi arī eksportspēju. Esmu pārliecināts, ka uzņēmumiem piedāvātie IT, finanšu un eksporta risinājumi sekmēs to izaugsmi ilgtermiņā”, atzīmē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.
 
 
Projekta  Izrāviens ietvaros Lattelecom, Swedbank un LIAA aicinās visus konkursam pieteiktos eksporta uzņēmumus, neatkarīgi no panākumiem konkursā, uz speciāliem eksporta veicināšanas semināriem šī gada augustā un septembrī. Semināri būs orientēti uz eksportējošo uzņēmumu vajadzībām ārvalstu mērķa tirgu sasniegšanā. Tajos piedalīsies arī Ekonomistu apvienības 2010 eksperti, piedāvājot uzņēmumu vadītājiem noklausīties apvienības biedru – valstī zināmu ekonomikas ekspertu - lekcijas  par uzņēmējiem aktuālām tēmām.     
 
 
Projekta Izrāviens ideja radās 2007. gadā, kad Lattelecom eksperti, analizējot tendences mazo un vidējo uzņēmumu biznesā, konkursa ietvaros nolēma piedāvāt labāko Lattelecom grupas speciālistu konsultācijas un izstrādātus risinājumus. Šogad konkursa mērķis ir veicināt Latvijas eksportējošo uzņēmumu uzņēmējdarbību, konkurētspēju un publicitāti.
 
 
 
Papildu informācija: www.izraviens.lv
Līga Bite, Lattelecom Komunikācijas daļas projektu vadītāja
Mob. +371 29109944, Tel. +371 67055740
e-pasts: liga.bite@lattelecom.lv, www.lattelecom.lv  
  Drukāt