Bezmaksas konsultācijas Tavai nevalstiskajai organizācijai

 

Tev ir jautājums? Mums ir atbilde! 
 
 

NVO jurists
Atbildes uz jautājumiem par biedrības, nodibinājuma/fonda dibināšanu, reģistrēšanu Uzņēmumu reģistrā, reorganizāciju, likvidēšanu, dokumentu pareizu sastādīšanu un juridisko noformēšanu, procedūrām, pārvaldes un pārstāvības modeļiem, sabiedriskā labuma statusu un tā iegūšanu, ziedojumiem/dāvinājumiem un nodokļu atlaidēm, NVO ikdienas darbības dokumentāciju, u.c.Tev nepieciešama projekta vai organizācijas juridiskās dokumentācijas (līgumu, aktu, u.tml.) sagatavošana? 
     
Uzdod savu jautājumu NVO juristam:
• rakstot uz e-pastu jurists@nvo.lv
• telefoniski* 67 84 64 64
• klātienē** eLPA birojā Rīgā, Ģertrūdes ielā 19/21 - 3
(2.stāvā, durvju kods: 1725)
*Konsultācijas pa tālruni otrdienās no plkst. 10:00 - 15:00
**Konsultācijas klātienē ir jāpiesaka iepriekš!
 
 
 

NVO grāmatvedības un lietvedības konsultants

Grāmatvedības funkcijas biedrībās; ieņēmumu veidi biedrību darbībā un to uzskaite (saimnieciskā darbība, biedru naudas, ziedojumi, dotācijas, projektu finansējumi u.c.);  izdevumu veidi biedrību darbībā, to juridiskais noformējums un attaisnošana (t.sk. bilance, peļņas/zaudējumu aprēķini, naudas plūsmas, ieņēmumu/izdevumu reģistrs, pamatlīdzekļi, nodokļi, u.c.); biedrības gada pārskata sastādīšana; sabiedriskā labuma organizāciju darbība un atskaites (t.sk. ziedojumu pareiza noformēšana, nodokļu atlaides ziedotājiem); Lietvedības funkcijas biedrībās; dokumentu reģistrācija un saglabāšana (lietu nomenklatūra un arhīvu nolikums); dokumentu noformēšana, u.c.
Uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pastu aija@nvo.lv
 
 

Interešu aizstāvības un sabiedrības līdzdalības konsultants
Atbildes uz jautājumiem par likumdošanas un rīcības politikas izstrādes procesiem Latvijā; pilsoniskās sabiedrības līdzdalības iespējām pašvaldībās, veidiem un nozīmi; atzinumu (iebildumu, priekšlikumu) sagatavošanu un sniegšanu; iesaisti Eiropas Savienības līmenī aktuāli risināto jautājumu līdzdalībā; veiksmīgu NVO interešu aizstāvību un lobēšanu; NVO interešu aizstāvības labās prakses piemēriem, u.c.
Uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pastu inta@nvo.lv
 
 

NVO finansējuma piesaistes konsultants
Atbildes uz jautājumiem par finansējuma piesaistes veidiem un priekšnosacījumiem, fondu iespējām, projektu konkursiem un pieteikumu sagatavošanu, u.tml. Informāciju par Eiropas Savienības (ES) fondu un programmu finansējumu NVO konsultācijas sniedzam sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centru.
Uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pastu edgars@nvo.lv
 
 
 

Efektīvas NVO pārvaldes un vadības konsultants
Atbildes uz jautājumiem par organizāciju caurskatāmu, saprotamu, efektīvu struktūru un darbības sistēmu, ilglaicīgu attīstību (t.sk. attīstības plāna izstrādi, darbinieku motivēšanu); sadarbību un tās nozīmi; NVO statistiku un pētniecību; NVO sektoru kopumā.
Uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pastu rasma@nvo.lv


alianse@nvo.lv
67 84 64 64
Rīga, Ģertrūdes iela 19/21-3
 

 

  Drukāt