DROŠĀKA INTERNETA DIENA 2011

 

Šī gada 8. februārī vairāk nekā 60 valstis visā pasaulē apvienosies, lai astoto gadu pēc kārtas atzīmētu Vispasaules Drošāka interneta dienu. Šogad kampaņas Internets - tā nav spēle, tā ir TAVA dzīve! mērķis ir vērst sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, uzmanību uz virtuālās dzīves nozīmi, uz to, kā aktivitātes virtuālajā vidē ietekmē personas reālo dzīvi.
Vispasaules Drošākas interneta dienas ietvaros arī Latvijā notiks virkne aktivitāšu –
·        pie Operas zibakcija (flash mob),
·        ES mājā būs preses konference ar partneru un Izglītības un zinātnes ministrijas iesaisti,
·        prezentācija - interneta drošības jautājumiem veltīta rokasgrāmata skolotājiem,
·        īpašas sadaļas par drošību internetā atklāšanu virtuālajā datorskolā Mācies pats!,
·        apbalvos Eiropas konkursa par bērniem kvalitatīvu interneta saturu Latvijas uzvarētājus,
·        kā arī tiks rīkota diskusiju jauniešiem un slavenībām par drošāka interneta tēmām, kas būs skatāma tiešraidē portālā www.apollo.lv . Visas dienas garumā jebkurš interesents varēs Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas – CERT.LV ekspertiem uzdot jautājumus par datora un interneta izmantošanu, kā arī, zvanot uz uzticības tālruni 116111, saņemt speciālistu konsultāciju par problēmām, kas saistītas ar interneta izmantošanu.
·        Visu februāri vairākos desmitos bibliotēku visā Latvijā notiks dažādas ar interneta drošību saistītas aktivitātes.
Kā cilvēki veido savu virtuālo identitāti? Kādu sociālo ietekmi atrašanās virtuālajā vidē atstāj uz reālo dzīvi? Kādas pretrunas pastāv starp personas reālās dzīves identitāti un to, kā viņš pasniedz sevi virtuālajā vidē? Visi šie jautājumi ir aktuāli šī gada Drošāka interneta dienā. Vairāk par Drošāka interneta dienas atzīmēšanu visā pasaulē atradīsiet tīmekļa vietnē SID fair, par aktivitātēm Latvijā http://drossinternets.lv/page/278
Latvijā Drošāka interneta dienas aktivitātes organizē Latvijas Interneta asociācijas Net‑Safe Latvia drošāka interneta centrs ar sadarbības partneriem: Draugiem.lv , Microsoft Latvia , Lattelecom , izdevniecību Lielvārds , CERT.LV , Latvijas Universitātes studentu pašpārvaldi un Inbox.lv
 
Baložu pilsētas bibliotēka jau otro gadu piedalās Vispasaules Drošāka interneta dienā. Šogad tiek rīkoti pasākumi „Spēlē, spēlē! Ko tu spēlē?!” sadarbībā ar Baložu vidusskolu.
 
Informācija par visiem notiekošajiem pasākumiem ir publicēta mājas lapā www.drossinternets.lv.
 
Nepalaid garām Drošāka Interneta dienas aktivitātes!
  Drukāt