Drošāka interneta diena 2011 Baložu bibliotēkā

 

Baložu pilsētas bibliotēka jau otro gadu piedalās Vispasaules Drošāka interneta dienā. Šogad tika rīkoti četri pasākumi sadarbībā ar Baložu vidusskolu – divām latviešu klasēm (4. un 6.) un divām krievu plūsmas (4. un 5. ) klasēm.
 
Šī gada pasākumu tēma Baložu pilsētas bibliotēkā bija „Spēlē, spēlē! ko Tu spēlē?!”, tāpēc tika runāts par dažādām datorspēlēm. Sākumā bibliotekāre īsi pastāstīja teoriju par spēlēm – kad tās radušās, kāda bijusi spēļu attīstība līdz mūsdienām un ar kādiem riskiem bērni sastopas spēlējot spēles.
 
Pēc tam skolēni tika iepazīstināti ar portālu www.drossinternets.lv – kādu informāciju tur var atrast, kā arī parādītas aizraujošās spēles sadaļā Foršas lietas.
 
Bērniem tika ļauts arī pašiem izmēģināt spēli Vārda mozaīka http://www.imagechef.com/ic/word_mosaic/. Visiem skolēniem tika dots uzdevums izveidot pēc iespējas skaistāku kartiņu ar vārdiem: Baložos drošs internets un no katras klases interesantākās kartiņas tika izdrukātas un izstādītas bibliotēkas kāpņu telpā.
 
Pasākuma noslēgumā tika pārrunāti datorspēļu plusi un mīnusi.
 
Aktīvākajiem dalībniekiem, kas iesaistījās spēlēs un diskusijās, dāvanā tika pasniegtas www.drossinternets.lv kartītes.
 
Tā skolēni caur izklaidi ieguva gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas. Un bibliotēkas lielākais ieguvums ir zinoši lietotāji.
 
  Drukāt