Dvēseles pasaule trauslā

 

Ir atkal pienācis Adventes laiks, kas mudina mūs apstāties nemitīgajā dzīves skrējienā, atskatīties uz aizvadīto laiku, pakavēties klusumā un pārdomās. Ziemassvētku gaidīšana apkārtējā tumsā ienes īpašu gaismu, un ir prieks, ka, neraugoties uz sabiedrībā valdošo krīzi, ir cilvēki, kas meklē garīgās vērtības, gara gaismu. 2. decembra vakarā Baložu pilsētas bibliotēkā sanāca gan Baložu, gan jaunā novada lasītāji no Katlakalna, lai satiktos un dalītos pārdomās ar dzejnieci un publicisti Andu Līci un grāmatu apgāda “Likteņstāsti” vadītāju Anitu Mellupi. 

 Tikšanās dalībnieki tika iepazīstināti ar dzejnieces dzīves gājumu un aktuāliem darbu fragmentiem. Anda Līce lasīja savus jaunākos dzejoļus, kas pasākumā ienesa īpašu dvēselisku noskaņu. Klausītāji ar interesi ieklausījās dzejnieces stāstījumā un aktīvi iesaistījās sarunās ar A. Līci par aktuāliem jautājumiem. Pārdomām kāds citāts no Andas Līces publikācijas “Kas notiek ar mani?”:
 “Beidz bēdāties par pasauli, valdību, partij
ām. Lai viņi paši bēdājas par sevi, jo iemeslu tam ir gana. Liecies mierā, kad uz politiskās skatuves liekuļo visādi mutes bajāri un nopelniem bagātie meļi, pienāks laiks, un viņus no tās palūgs noiet. Tā ir bijis vienmēr, un šī reize jau nu nebūs izņēmums. Nezūdies par tiem, kas politikā ieiet ar tīrām rokām, bet iznāk no tās ar netīrām. Ik vakaru labāk rūpīgi aplūko savējās un dodies pie miera, pat ja esi skatījies televīzijas raidījumus “De facto”, “100 pants” un “Kas notiek Latvijā?”. Notiek tas, kam jānotiek – ienākas mūsu izvēles augļi.”

            Saturīgi pavadītais vakars ir izskanējis, bet šī vakara sarunas vēl palaikam rosina uz pārdomām. Mums ir prieks par lasītāju lielo atsaucību (it sevišķi tāpēc, ka kultūras namā šai vakarā koncertu sniedza vokālā grupa “Cosmos”) un pozitīvajām atsauksmēm: “Es biju pirmo reizi uz tāda tipa pasākumu un nebiju domājusi, ka tas var būt tik interesanti un aizraujoši. Mums visiem šajā laikā tas ir tieši tas, kas vajadzīgs.” “Paldies par šo vakaru un šīm dvēseliskajām sarunām – es noteikti kļuvu labāks un ceru, ka arī citi.” 

 Lai mēs katrs atrodam laiku apmeklēt kādu garīgi piepildītu Ziemassvētku pasākumu!
 

     

  Drukāt