Atzīmēsim Vispasaules Drošāka interneta dienu!

 Baložu pilsētas bibliotēka februāra mēnesī piedalās Net-safe Latvia rīkotajā konkursā bibliotekāriem „Radošais pasākums par interneta drošību manā bibliotēkā” - lai veicinātu bibliotekāru iesaisti veidojot bērnu un jauniešu izpratni par drošu moderno tehnoloģiju lietošanu un lai kopā ar bibliotēkas apmeklētājiem droši darbotos interneta vidē.

Šobrīd internetu izmanto vairāk nekā 62% Latvijas iedzīvotāju, vecuma grupā no 15 – 19 gadu vecumam interneta lietotāju skaits pārsniedz 90%. Ir novērojama tendence, ka to bērnu un jauniešu skaits, kas internetu izmanto tieši bibliotēkās, palielinās. Tāpat bieži ir sastopamas situācijas, kad interneta izmantošana ir radījusi kādas nepatīkamas sekas – tiek pārpublicētas personiskas fotogrāfijas, notiek profilu uzlaušana, emocionāla pazemošana un tml. Nereti bibliotekāri savā darbā sastopas ar to, ka bērni un pieaugušie neapzinās interneta lietošanas riskus.
Lai spētu ar padomu palīdzēt ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, kuri, neapdomīgi lietojot internetu, pakļāvuši sevi riskam, bibliotekāri februāra mēnesī rīko savā bibliotēkā radošus, interesantus, atraktīvus un izglītojošus pasākumus par drošāku interneta lietošanu un 9.februārī atzīmē Vispasaules Drošāka interneta dienu.
Baložu pilsētas bibliotēka rīko pasākumus sadarbībā ar Baložu vidusskolu, audzināšanas stundā informējot bērnus par drošu uzvedību internetā.
Informācija par visiem bibliotēkās notiekošajiem pasākumiem ir publicēta mājas lapā www.drossinternets.lv.
 

    

  Drukāt