Baložu bibliotēka ir saņēmusi pateicības rakstu par piedalīšanos konkursā "Radošais pasākums par interneta drošību manā bibliotēkā" un Microsoft Latvia simpātiju balvu

 

Kā jau iepriekš informējām, Baložu bibliotēkas darbinieki konkursa ietvaros sadarbībā ar Baložu vidusskolu organizēja latviešu un krievu plūsmas skolēnu apmācību par drošu internetu. Apmācības notika astoņām Baložu vidusskolas klasēm – četrām latviešu klasēm (4., 6., 8. un 10.) un četrām krievu plūsmas (3., 5., 6. un 7. ) klasēm (attiecīgi stāstījums krievu valodā). Pavisam kopā sagatavoto prezentāciju noklausījās 90 bērnu.
Stāstījumā „Drošība internetā” tika apvienotas vairākas aktuālas tēmas par riskiem sērfojot internetā (drošs profils sociālajā portālā, tīmekļa ētika, personas datu aizsardzība, emocionālā vardarbība, datora aizsardzība – antivīrusa programma, ugunsmūris utt.). Mērķis bija informēt bērnus par drošību internetā, jo ļoti daudz bērnu pēc skolas nāk uz bibliotēku izmantot datoru vai to dara mājās. No vienas puses bērni māk izmantot datoru jau agrā vecumā, tomēr lielākā daļa atzina, ka nezina kādas sekas var atstāt viņu nepārdomātā rīcība (jokošanās, anonīmie komentāri, neizlogošanās utt.). Bibliotēka ir publiska vieta un darbiniecēm ļoti bieži jāpalīdz ar reģistrēšanos jaunā portālā, bilžu ievietošanu, aizmirstām parolēm, regulāri jāskatās vai iepriekšējais bērns nav atstājis atvērtu savu profilu kādā portālā, vai ir izlogojies no Skype utt. Tagad, pēc apmācībām bērni ir zinošāki un vairāk uzmanīsies gan ar personiskās informācijas publiskošanu, piedomās par jaunu spēlīšu instalēšanu, atcerēsies, ka internets tomēr nav anonīma vieta un par aizskarošiem komentāriem var nākties atbildēt. Bibliotēkas lielākais ieguvums ir zinoši lietotāji.

 

 

  Drukāt