Atklāta Rīgas distanču slēpošanas karte un retro slēpju izstāde Alfā

 


Sākot ar šodienu, 14.janvāri, tirdzniecības parkā „Alfa” un daudzviet Rīgā pieejama līdz šim informatīvi plašākā Rīgas un tās apkārtnes distanču slēpošanas trašu karte, bet „Alfas” centrālā laukuma 2.stāvā līdz pat februāra beigām bez maksas apskatāma unikāla Retro slēpju izstāde.
Distanču slēpošanas kartē ir apkopotas 17 trasēs Rīgā un tās apkārtnē, sniedzot detalizētu informāciju par trašu skaitu un garumu, darba laiku, reljefu, inventāra nomas iespējām, piedāvātajiem pakalpojumiem un citiem faktoriem, kas ir būtiski slepotājiem. Divas no kartē atzīmētām trasēm atrodas Ķekavas novadā. Lielākajā daļā kartē iekļauto slēpošanas vietu ir iespējams slēpot bez maksas. T/p Alfa izveidotajā kartē izlasāmi arī padomi, kas noderēs gan slēpju izvēlē, gan apkopē. Materiāls veidots, lai vienkopus būtu pieejama informācija, kas noderīga gan cilvēkiem, kas slēpo regulāri, gan tiem, kas šoziem vēl tikai plāno kāpt uz distanču slēpēm.
Karte bez maksas pieejama ikvienam interesentam, Ķekavas TICt/p Alfa, lielākajās slēpošanas trasēs Rīgā, kā arī mājaslapā www.alfaparks.lv un Latvijas tūrisma ceļvedī interneta vidē vietas.lv.
„Esmu gandarīts, ka izdevies apkopot tik ievērojamu skaitu ikvienam pieejamu vietu tepat Rīgā, kurās iespējams nodarboties ar šoziem populārāko sporta veidu – distanču slēpošanu. Ceram, ka plašā slēpošanas trašu izvēle un interesantā retro slēpju izstāde vairos slēpotprieku un mudinās arvien vairāk cilvēku pievērsties šim demokrātiskajam ziemas sportaveidam, kas neprasa īpašus finašu vai laika resursus, bet pavisam noteikti uzlabo pašsajūtu!”, atklāšanas pasākumā atklāja t/p Alfa vadītājs Zigmunds Vīķis.
Retro distanču slēpju izstādē jūtama pagājušā gadsimta distanču slēpošanas burvība, kādu senāk baudīja slēpotāji Latvijā gan brīvajā laikā, gan skolas slēpošanas nodarbībās, gan profesionālās sporta sacensībās. Izstādē aplūkojami 20 unikāli slēpju pāri, sākot ar 20.gs. 20.gadu mednieku slēpēm līdz 20.gs. 80.gados populārājām slēpēm ar stiprinājumiem, ko tautā dēvē par klamburiem. Izstāde bez maksas apskatāma t/p Alfa centrālā laukuma 2.stāvā līdz pat 27.februārim.
 
T/p Alfa distanču slēpošanas karte izveidota sadarbībā ar Latvijas Slēpošanas savienību un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, slēpošanas trašu apsaimniekotājiem un Latvijas distanču slēpošanas entuziastiem, kā arī tūrisma inventāra veikaliem „Gandrs” un sporta preču veikaliem „Sportland”. Retrospektīvās distanču slēpošanas izstādes tapšanā Alfai palīdzējis Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, veco lietu muzejs www.kambaris.lv, tūrisma inventāra veikals „Gandrs”, kā arī slēpošanas mīļotāji, sarūpējot unikālus eksponātus un fotogrāfijas no saviem krājumiem un daloties ar stāstiem par katru slēpju pāri. 
 

Papildu informācijai:


t/p „Alfa” sabiedrisko attiecību koordinatore

Katrīna Lulle

e-pasts: katrina.lulle@ka.lv

Mob. +371 26609619

 

  Drukāt