Pirmais ķekavas novada tūrisma attīstības seminārs veiksmīgi aizvadīts

 

PIRMAIS ĶEKAVAS NOVADA TŪRISMA ATTĪSTĪBAS SEMINĀRS
VEIKSMĪGI AIZVADĪTS
 
            22.aprīlī Ķekavas novada Tūrisma informācijas centrā norisinājās pirmais tūrisma attīstības seminārs. Dalībnieku skaits pārsniedza 20 un to vidū bija Ķekavas novada tūrisma uzņēmēji, pašvaldības pārstāvji, tūrisma speciālisti no Salaspils, Baldones un Vecumniekiem, gidi un citi interesenti.
 
            Semināra atklāšanas runu teica Ķekavas novada Domes izpilddirektors Andis Damlics, klāstot par iecerēm veloceliņu būvē un citiem pašvaldības atbalsta instrumentiem tūrismam novadā. Semināra turpinājumā TIC vadītāja Karīna Saveļjeva vēstīja par paveikto 2009. gadā un iecerēm šajā tūrisma sezonā, savukārt tūrisma organizators novadā Juris Žilko prezentēja 2010. gada mērķus un veicamos uzdevumus. Kā vieslektori uzstājās Ģirts Kindzulis (Rīgas plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centrs), Maija Poča (Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūra), Anda Podniece (atputasbazes.lv), Zane Ešenvalde (skvoša dārzs Zanzibara), Jānis Sulutaurs (z/s Dorītes).
 
            Semināra otrajā daļā delegāti devās iepazīties ar vienu no sporta tūrisma objektiem Ķekavā – skvoša dārzu Zanzibara, kurā tika demonstrēti spēles noteikumi un varēja iemēģināt savus spēkus šajā 19. gs. spēlē.
 
            Šogad maijā Ķekavas TIC svinēs savu gada jubileju. Tajā pieejama aktuālā informācija par vietējiem tūrisma un kultūrvēsturiskajiem objektiem (bukletu, karšu u.c. uzziņas materiālu veidā). Informācija tiek publicēta arī Internetā – turisms.kekavasnovads.lv. Ķekavas TIC galvenie uzdevumi ir sniegt informāciju par tūrisma objektiem, pakalpojumiem un palīdzību tūrisma pakalpojumu izmantošanā Ķekavas novadā.
 
Ar semināra materiāliem aicinām iepazīties Internetā – turisms.kekavasnovads.lv.
Aplūkojama arī bilžu galerija.

 

  Drukāt