Preses relīze

 

Galvenā semināra mērķauditorija bija tūrisma uzņēmēji, pašvaldību pārstāvji, NVO sektora pārstāvji, studenti un citi interesenti. Semināru vadīja Karīna Saveļjeva, Ķekavas novada TIC vadītāja.
Seminārs norisinājās spraigā, nepiespiestā atmosfērā, apmeklētāji brīvi diskutēja ar lektoru Juri Smaļinski par putnu un dažādu sēņu izpēti un to pielietojumu tūrisma piedāvājuma klāstā. Tāda veida informācija bija ļoti pārsteidzoša un saistoša, semināra apmeklētāji izrādīja lielu interesi, jo ar jauniegūtām zināšanām būs iespēja radoši papildināt arī savu piedāvājumu klāstu.
Interesanti bija vērot Jura Smaļinska prezentāciju, kur tika parādītas dažas vietas Latvijā palu laikā, šie kadri tika filmēti no laivas atrodoties uz tilta, kurš , savukārt, atradās ūdenī. Tika runāts arī par to, ka dažādas stihijas var būt tūrisma produkts, kas interesē ekstrēmā tūrisma mīļotājus.
Seminārā tika diskutēts par lauku tūrisma dažādošanas iespējām atbilstoši ekonomiskai situācijai Latvijā, par svarīgiem aspektiem tādiem kā: attieksme, cena, maksimālais piedāvājumu klāsts, sadarbība ar citiem tūrisma profesionāļiem, pārstāvjiem.
Pēc TIC veiktiem pētījumiem noskaidrojās, ka ir audzis pieprasījums pēc kempingiem, kuru tuvākā apkārtnē ir ļoti maz. Tādēļ mēs esam gandarīti, ka, pateicoties šim semināram un lektorei Neldai Sniedzei Latvijas Kempingu asociācijas pārstāvei un dažiem uzņēmīgiem novada iedzīvotājiem, kempingi tiks izveidoti arī Ķekavas novadā.
            Plašu rezonansi guva Ķekavas domes starpvalstu sadarbības projekts ,,Via Ķekava”, kur daudzu pašvaldību pārstāvji izteica vēlmi piedalīties plānotās aktivitātēs.
 Atzinīgi tika novērtēta Ķekavas novada TIC darbība, jo tikai semināra laikā atklājās, ka Ķekavas Tūrisma informācijas centrā bija iegriezušies slepenie apmeklētāji ar mērķi novērtēt vai TIC atbilst visiem kritērijiem, šajā aspektā bija tikai viens mīnuss, proti, tūrisma kartes neesamība, kas tagad jau ir izlabots.
Semināra pirmajā daļā kā referenti uzstājās R.Jurķis, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs, Ģirts Kindzulis, Rīgas plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra vecākais speciālists, Aivita Heniņa Latvijas Kultūras koledžas Tūrisma programmas vadītāja, lektore un Juris Smaļinskis asociācijas ,,Lauku ceļotājs” vides un tūrisma speciālists, Vidzemes augstskolas docents, Ginta Logina, Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja.
            Otrajā daļā bez jau minētajiem referentiem uzstājās Inese Turkupole –Zilpure, Zemgales tūrisma asociācijas vadītāja, Karīna Saveļjeva, Ķekavas novada TIC vadītāja, Juris Žilko Ķekavas novada tūrisma organizators, Elita Orniņa, asociācijas ,,Lauku ceļotājs” konsultante, Nelda Sniedze, Latvijas kempingu asociācijas locekle.
            Visas semināra prezentācijas ir apskatāmas www.kekavasnovads.lv mājas lapā sadaļā- tūrisms, jaunumi.
 
Ķekavas novada TIC vadītāja Karīna Saveļjeva.
e-pasts: turisms@kekava.lv
 
Kontaktinformācija: Tālr.: +371 67935826
                                  Fakss: +371 67935826
Vadītāja – Karīna Saveļjeva (e-pasts: karina.saveljeva@kekava.lv)
Tūrisma organizators – Juris Žilko (e-pasts: juris.zilko@kekava.lv)
 

 

  Drukāt