Deju kopa „Baloži” jūlijā ar LabieDarbi.lv atbalstu dosies uz starptautisku folkloras festivālu Polijā

 

Deju kopa „Baloži” LabieDarbi.lv marta projektu konkursā ieguva finansējumu starptautiska folkloras festivāla apmeklēšanai. Festivāls notiks jūlijā Polijā, Ļubļinas vojevodistē.
 
Projekta pieteikumā kolektīva pārstāve Regīna Grebežniece rakstīja: „Mēs - deju kolektīva "Baloži" dejotāji sajūtam dejas spēku katrā mēģinājumā. Tas liek aizmirst nogurumu. Tas smaida pretī katrā dejā, ko esam apguvuši. Mūsu dejās ir spēks, ko mēs droši varam atklāt citu valstu un tautu pārstāvjiem.” 
 
Projektu konkursā prasītais finansējums nepieciešams dzīvās mūzikas - kapellas apmaksai un Zemgales tautas tērpu komplekta pabeigšanai, lai Zemgales novada deja būtu kā novada vizītkarte – ar atbilstošiem, etnogrāfiski pareiziem tautastērpiem.
 
Projekts publiskajā interneta balsojumā ar 3971 balsi ieguva 3.vietu, un tā īstenošanai nepieciešami 1792 lati. Marta projektu konkursa kopējais finansējuma fonds bija 7466 lati. Tas, cik daudz projektu iegūst finansiālu atbalstu, ir atkarīgs no tā, cik liels finansējums nepieciešams, lai realizētu projektus ar augstāko balsu skaitu.

Plašāka informācija www.labiedarbi.lv

  Drukāt