Iedzīvotāju vēlējumi mūsu Dziesmusvētku dalībniekiem

 

Ķekavas novada iedzīvotāji izteikuši laba vēlējumus mūsu desmit kolektīvu dalībniekiem Dziesmu un deju svētkos.

 

Anna: „Dziesmusvētki ir tautiski svētki. Varētu pat teikt, ka latviešu tautai tas ir Viss. Dziesmu svētku dalībniekiem es vēlu veselību.”

 

 
Vilma: „Esmu līdz ar visiem pacilāta. Vienmēr ar prieku noskatos Dziesmusvētku dienasgrāmatu un ceru, ka viss izdosies, bet īpaši jau lauku bērniem - lai viņi vairāk redzētu un piedzīvotu. Skolās mūzika agrāk bija obligātā stunda. Es uzskatu, ka to vajadzētu ieviest atkārtoti, jo dziesma mums taču ir vienreizēja. Bet visiem Dziesmusvētku dalībniekiem vēlu, lai viss būtu labi un skaisti.”
 
 
 
Haralds: „Es nepiedalos Dziesmusvētkos, bet labprāt to darītu, jo man tie patīk. Visiem dalībniekiem es novēlu labi nodziedāt.”
 
 
 
Madara: „Dziesmu svētkos jādejo un jādzied. To redz un dzird ļoti daudz cilvēku, un priecīgi ir visi -  gan skatītāji, gan dalībnieki. Arī pati piedalos šajos svētkos kopā ar savu deju kolektīvu. Bet tiem, kuri vēl nav tikuši uz Dziesmusvētkiem, novēlu kādreiz tajos piedalīties.”
 
 
 
Juta: „ Es pati esmu dziedājusi koros - sākot no vidusskolas laika un beidzu to darīt tikai pirms pāris gadiem. Arī Dziesmusvētkos esmu bijusi kā dalībniece, un varu droši teikt, ka tas ir kaut kas ļoti skaists. Tas ir mērķis - katru reizi atkal un atkal darboties, lai tikai atkal tur satiktos. Novēlu, lai arī citus pārņem šādas sajūtas, patīkamas emocijas. Lai viņi izjustu to kopības sajūtu, kas pārņem, esot ar kopkori uz estrādes.”
 
 
 
Ilgonis: „Latviešiem Dziesmusvētki ir tādi svētki, kur katram ieteicams pašam piedalīties, izbaudīt svētku sajūtu, atpūsties, izpriecāties, iepazīties un uzturēt draudzīgas attiecības ar citiem kolektīviem. Novēlu, lai Dziesmusvētki turpinātu pastāvēt un lai tos vairāk atbalstītu.”
 
 
 
Silvija: „Dziesmusvētki ir svētki un svarīgākais pasākums kultūras dzīvē. Es pati apmeklēju Dziesmu un deju svētkus. Arī mans mazdēls dejo. Mēs apmeklējam šos svētkus kā skatītāji. Visiem, kas piedalās, novēlu tā tikai turpināt.”
 
 
 
Solveiga: „Dziesmusvētki man ir svētki, kurus svinu jau no astoņu gadu vecuma, kad piedalījos pirmajos skolēnu Dziesmusvētkos kopā ar koklētāju ansambli. Tie ir latviešu tautas bagātība. Šajos svētkos esmu piedalījusies visu laiku, arī šogad apmeklēšu četrus koncertus. Novēlu, lai visiem ir tāda pacilāta sajūta kā katram dziedātājam un dejotājam visos svētkos.”
 
 
 
Ruta: „Dziesmu svētki ir viena no galvenajām sastāvdaļām manā dzīvē, kas saistīta ar bērniem. Mana meita vienmēr piedalījusies tajos, līdz ar to arī es pati. Tagad kā dejotājs svētkos piedalās arī mans mazbērns. Noteikti šogad apmeklēšu Dziesmu svētkus, jo tas ir kaut kas skaists. Es vienmēr esmu šos svētkus skatījusies un gribējusi piedalīties. Novēlu, lai šie Dziesmu svētki būtu mūžīgi un nekad nebeigtos.”

 

Iedzīvotāju vēlējumus uzklausīja Laura Mozule

  Drukāt