Kas kolektīvu vadītājiem ir Dziesmusvētki?

 

Vaicājām kolektīvu vadītājiem, kuri piedalās Dziesmu un deju svētkos, kas viņu dzīvē ir Dziesmusvētki:

 

Daina Marija Zozuļa, Pļavniekkalna sākumskolas deju kolektīva "Pie Daugavas"un Ķekavas kultūras nama deju kolektīvu "Daina" vadītāja: „Dziesmu svētki manā dzīvē ir liels prieks un gandarījums. Tas ir prieks par bērniem, vecākiem, kas vienmēr ir bijuši atsaucīgi. Dziesmu un deju svētki nekad nav sagādājuši rūpes, jo visi sniedz atbalstu: Dome, kultūras nams, vecāki. Bērni ir akurāti un vienmēr ierodas laikā. Man ar šiem svētkiem saistās tikai labas atmiņas.”
 
 
 
Irisa Gaile, Ķekavas vidusskolas deju kolektīvu "Ķekaviņa"un "Šeku - reku" vadītāja: „Dziesmu un deju svētki katru saista ar savām saknēm. Tie, kas dzied, dejo un nodarbojas ar citām latviešiem tik mīļām nodarbēm, vienmēr izjūt savas saknes. Tas ir pavediens, kas dod vecāku mantojumu, neļauj aizklīst; tās ir pamatvērtības, kas notur dzimtenē.”
 
 
 
Līga Plēpe, Baložu vidusskolas deju kolektīva vadītāja: "Dziesmu svētki ir tā reize, kad apzinos sava darba zelta vērtību, kas vainagojas ar dievišķiem brīžiem, ar līdz pārdzīvojumu sirdij un apskaidrību dvēselei."

 

 

  Drukāt