Skolēnu dziesmu un deju lielajos koncertos īpaši domāts par skatītājiem ar speciālām vajadzībām

 

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku skatītāju ar speciālām vajadzībām ērtībai Mežaparkā kursēs speciāli aprīkots autobuss, savukārt Daugavas stadionā būs nodrošināta iespēja piebraukt tuvāk svētku norises vietai.
 
 
 
X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku skatītāju ar speciālām vajadzībām ērtībai Mežaparkā pirms koru koncerta „Mana zeme – zemīte skaistā” ģenerālmēģinājuma 9. jūlijā un pirms paša koncerta 10. jūlijā kursēs speciāli aprīkots autobuss no divām pieturvietām uz estrādi. Viena pieturvieta – no Ostas prospekta un Mores ielas krustojuma (no Viestura prospekta puses). Otrā pieturvieta – no Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza ieejas.
 
 
 
Daugavas stadionā tikai skatītājiem ar speciālām vajadzībām saskaņā ar policijas norādījumiem būs iespēja piebraukt līdz Stadiona ielas un Augšielas krustojumam un izlaist pasažierus. Tālāk automašīnai pa Asaru ielu būs jādodas projām, lai to novietotu atļautā vietā. Atsevišķas stāvvietas nodrošināšana, ņemot vērā stadiona vēsturisko atrašanās vietu, nav iespējama.
 
 
 
X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv. Svētku ģenerālsponsors ir O!Karte, kuras sauklis ir „Kam ir ko teikt!”
 
 
 
Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.


 
  Drukāt