Tautas mūzikas koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Grigalis novēl dalībniekiem paņemt Dziesmusvētku prieku

 

Tautas mūzikas koncerta „Saule sēja sidrabiņu” mākslinieciskais vadītājs, ķekavietis Jānis Grigalis novēl dalībniekiem paņemt svētku prieku un spēt to saglabāt līdz nākamajiem Dziesmusvētkiem.
 
 
 Ķekavas novada pašvaldības izdevums „Ķekavas Novads” satika mākslinieku koncerta mēģinājumā - 9.jūlija rītā, kad tika pieslīpētas pēdējās nianses un domāts, kā iekļauties LTV 1 tiešraides atvēlētājā laikā.  
 
 
 Kas Jūsu dzīvē ir Dziesmusvētki?
 
Man šie ir trešie Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētki, un jau trešo reizi esmu mākslinieciskais vadītājs tautas mūzikas koncertam, kas notiek Latviešu Biedrības namā, bet jau ar citiem jauniešiem. Tie ir mani svētki.
 
 
 Kā, Jūsuprāt, ir sagatavojušies dalībnieki?
 
Ļoti labi. Man ir prieks par bērniem, kas sabraukuši no visas Latvijas, un viņu enerģiju, jo šeit divas dienas viņiem tomēr neklājas viegli. Te ir gan ansambļi, gan dziedātāji, gan mūziķi – sākot no pavisam maziņam līdz lielajiem. Viņi visi ir apvienoti vienā lielā koncertā.
 
 
 Ar ko šis koncerts būs atšķirīgs no iepriekšējo gadu Dziesmusvētku tautas mūzikas koncertiem?  
 
Iepriekšējos koncertos bija vairāk instrumentālās mūzikas, bet šajā būs akcents uz vokālo mūziku. Ļoti daudz vokālo ansambļu, un visi labākie ir šeit. Viņi visi tiek apvienoti vienotā skaņdarbā, ko uzrakstīja komponists Valts Pūce „Saule sēja sudrabiņu”.  Viņi dziedās kā apvienotais koris orķestra pavadībā. Tāds grandiozs fināls.
 
 
 Ko Jūs novēlat Dziesmusvētku dalībniekiem?
 
No Dziesmusvētkiem paņemt prieku, kas uzlādēs uz ilgu laiku – līdz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem.
  Drukāt