Projekts „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ķekavas PII „Ieviņa”

 

Noslēgts līgums ar Vides investīcijas fondu par Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējuma piešķiršanu projektam „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ķekavas PII „Ieviņa”.
 
      Projekts „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ķekavas PII „Ieviņa” (identifikācijas Nr. KPFI-12/17). Projekta ietvaros uzstādīta saules kolektoru sistēma ar kopējo jaudu 67,32 kW PII „Ieviņa” peldbaseina ūdens uzsildīšanai, izmantojot atjaunojamo saules enerģiju. Projekta kopējās izmaksas ir 52411.22 Ls, no tām 75% sedz KPFI, bet 25% Ķekavas novada pašvaldība.Projekta realizēts 2012. gada jūnijā.
 
       Projekts ietver sekojošas aktivitātes: tehniskā projekta izstrāde, saules kolektoru sistēmas iegāde un uzstādīšana (36 plakanie saules kolektori ar jaudu 1,87 kW, 6 automātiskie deaeratori, stratifikācijas boilers, siltummainis ar jaudu 60 kW, solārā stacija ar augstas energoefektivitātes sūkni un vadības kontrolieri). Projekts tiks īstenots, izmantojot videi draudzīgus būvmateriālus, kuru plānotais kalpošanas laiks ir 20 līdz 25 gadi, kā rezultātā uzstādīto tehnoloģisko iekārtu pastāvīgai darbības uzturēšanai nepieciešamie finanšu resursi būs minimāli.
 
 
Fonda tīmekļa vietne (www.lvif.gov.lv)
 
Attīstības daļa 
 
21.12.2011.

 

  Drukāt