Veicinās izpratni par kopējo vēsturi un vērtībām

Oktobra beigās Ķekavas novada pašvaldības delegācija piedalījās ES programmas Eiropa Pilsoņiem projekta „Partnerība Eiropā – kopējās saknes un ieguvumi” aktivitātēs Bordesholmā, Vācijā.

 

Pašvaldības delegācijas sastāvā bija Ķekavas vidusskolas pārstāvji  un skolēni, pārstāvji no Ķekavas Mūzikas skolas, trim nevalstiskajām organizācijām – Ķekavas un Bordesholmas sadraudzības biedrības, Ķekavas pensionāru biedrības „Polārblāzma” un Doles saviesīgās biedrības.

 

Projekta īstenošanā piedalījās partneri no trīs valstīm – Ķekavas novada pašvaldība (Latvija), Bordesholmas (Vācija) pašvaldība un Gostinas (Polija) pašvaldības.  Abas ārvalstu pašvaldības ir Ķekavas novada sadraudzības pašvaldības, ar kurām noslēgti sadarbības līgumi.

 

Projekta mērķis bija aktivizēt izpratni par kopējo vēsturi un vērtībām, aktivizēt internacionālo dialogu, kopējo Eiropas vērtību izpratni, pilsoņu līdzdalību ES demokrātijā. Visi iepriekšminētie mērķi tika sasniegti darbojoties četrās darba grupās – vēsture, valoda, kultūra un virtuve. Katras darba grupas uzdevums bija atrast kopējo, kas vieno trīs projektā iesaistītās valstis.

 

Rezultāti bija pārsteidzoši – izdevās atrast un izzināt daudz kopēja visu trīs valstu vēsturēs, kultūrā, virtuves mākslā, un it īpaši valodā. Projekta rezultāti tiks apkopoti un izdota kopējo izteicienu brošūra, recepšu kalendārs, tiks veiktas vēstures un kultūras piezīmes. Projekts viennozīmīgi bija liels ieguvums ne tikai projekta dalībniekiem, bet arī sabiedrībai kopumā, jo projekta rezultāti tiks izplatīti plašam sabiedrības lokam visās trīs partnervalstīs – Latvijā, Vācijā un Polijā, kā arī projekta gaitā ir radušās idejas rezultātu tālākai izpētei citu projektu ietvaros.

 

ES programmas Eiropa Pilsoņiem projekta „Partnerība Eiropā – kopējās saknes un ieguvumi” galvenās aktivitātes tika īstenotas Bordesholmā (Vācijā) no 2014. gada no 26. oktobra līdz 1. novembrim. Augustā, septembrī un oktobrī dalībnieki no katras valsts pētīja un sagatavoja prezentācijas par katru no tēmām (vēsture, valoda, kultūra un virtuve), kuras prezentēt darba grupās Bordesholmā. Projekts tika līdzfinansēts no Eiropas Savienības.

 

Vairāk informācijas

 

Attīstības daļa

06.11.2014.

  Drukāt