Izbraucieni ar šaursliežu vilcienu Baložos gan Muzeju naktī, gan mēneša pēdējās sestdienās

Muzeju naktī, 19. maijā, no plkst. 19.00 līdz 00.00, ar devīzi “Vagona šūpulis” ikvienam interesantam būs iespēja izbraukt ar Baložu kūdras bānīti, kas kursēs pa entuziastu spēkiem topošā šaursliežu muzejdzelzceļa sliedēm. Brauciena laikā būs iespējams iepazīsties ar interesantiem faktiem par kūdras dzelzceļa vēsturi, lai stāsta gaitā nonāktu mūsdienās, kur atdzimst vēsture un unikāls industriālais mantojums.
 

Brauciena sākums būs Baložos, Bērzu ielas galā, 175 m no krustojuma ar Dārzu ielu. Vilciens kursēs apmēram reizi 15 minūtēs, izbrauciens par ziedojumiem. Sliktu laikapstākļu gadījumā pasākums notiks samazinātā apjomā.
 

Savukārt sākot ar jūniju, katrā mēneša pēdējā sestdienā (30. jūnijā, 28. jūlijā, 25. augustā, 29. septembrī un 27. oktobrī) tiks organizēti regulāri izbraucieni ar šaursliežu vilcienu vai motordrezīnu, kuros būs iespējams piedalīties katram interesentam, līdz ar to 2018. gads būs pirmais gads, kad muzejdzelzceļš uzsāks apmeklētāju uzņemšanu. Lai gan muzejdzelzceļš līdz galam vēl nav gatavs, un vēl ir daudz darāmā tā pabeigšanai, tomēr jau ir iespējams izbaudīt braucienu un novērtēt paveikto.
 

Šaursliežu dzelzceļa saglabāšana un atjaunošana notikusi pateicoties entuziastu darba sparam un brīvprātīgajiem, kas tiekas regulārās talkās, lai atjaunotu un uzturētu muzejdzelzceļa sliežu ceļus, ritošo sastāvu un visu, kas ar dzelzceļu saistīts. Vairāk par Baložu kūdras muzejdzelzceļa tapšanu var lasīt šeit.
 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

15.05.2018.

 

  Drukāt