„Džagas” kausu izcīna „Livonia/Garkalne”

 

 

2017. gada 14. maijā tika aizvadīts pirmais posms 1.divīzijas Latvijas čempionātā regbijā7. Astoņu komandu konkurencē veiksmīgākie bija „Livonia/Garkalne” regbisti, kas finālā pārspēja kluba biedrus „Livonia/Vidzeme”.

Regbija turnīrs Ropažos notika pirmo reizi, un tas bija veltīts leģendārā spēlētāja Viļņa Grigaļūna jeb „Džagas” piemiņai. Viens no šāda turnīra iniciatoriem bija viņa brālis Jānis Grigaļūns – Ropažu novada vicemērs un Latvijas regbija veterāns. „Savulaik RAF meistarkomandā mēs bijām pieci ropažnieki, tagad vairs Ropažos regbistu nav, taču ceru, ka šis turnīrs būs sākums regbija atdzimšanai Ropažos,” savā uzrunā turnīra atklāšanā teica Jānis Grigaļūns. Klāt bija arī Viļņa dēls Žaks.  

Klātienē sacensības apmeklēja arī „Džagas” labākais draugs Māris Šmits, kuram tā bija atgriešanās regbija apritē pēc smagas slimības, par ko viņš izpelnījās skaļus visu klātesošo aplausus. „Jūtu nelielu skaudību par to, ka Džagam tagad ir pašam savs turnīrs,” saviļņojumu neslēpa Māris.

Turnīra galvenais tiesnesis Arvis Pilenieks savā uzrunā aicināja no regbija pasmelt tik daudz emociju, cik vien tas ir iespējams. „Vilnim dzīves ceļš aprāvās 33 gadu vecumā. Pats būdams līdzīgā vecumā, sāku domāt par to, cik tas dzīves ceļš ir trausls. Tāpēc jāizbauda ir katrs brīdis, katra kopā būšanas reize, katras sacensības.”

Īpaši veiksmīgs turnīrs izvērtās regbija klubam „Livonia” – abas tā komandas tikās finālā, kurā pārāki bija mazliet vairāk pieredzējušie „Livonia/Garkalne” regbisti. Taču turnīra labākā spēlētāja balvu izpelnījās vicečempionu „Livonia/Vidzeme” spēlētājs Jānis Klots.

Bronzas medaļas izcīnīja „Eleja/Transact Pro” komanda, kas mazajā finālā pārspēja „Mītavu”. Piektajā vietā ierindojās „Ķekavas  NSS” regbisti, viņiem sekoja „LLU/Ozolnieki”, „Beverīna/Sigulda” un RK „Jūrmala”.

Nākamais posms notiks 11. jūnijā Staļģenē.

 

  Drukāt