Paziņojums par lokālplānojuma projekta dārzkopības kooperatīvās sabiedrības “Titurga” teritorijas daļai, Baložos, Ķekavas novadā, publisko apspriešanu un grozījumu darba uzdevumā LP-2017-03
Ķekavas novada dome 2018.gada 28.jūnijā pieņēmusi lēmumu “Par grozījumu darba uzdevumā LP-2017-3, kas apstiprināts ar Ķekavas novada domes 2017.gada 26.oktobra lēmumu Nr. 2.§2. (prot. Nr. 22) “Par lokālplānojuma, ar kuru groza Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojumu 2008.-2020.gadam, izstrādes uzsākšanu dārzkopības kooperatīvās sabiedrības “Titurga”, Baložos, Ķekavas novadā, teritorijas daļai un darba uzdevuma apstiprināšanu” un par lokālplānojuma redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Ar lepnumu par mūsējiem Dziesmu un deju svētkos
Latvijas valsts simtgades zīmē notiekošie XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki aizritēja no 30. jūnija līdz 8. jūlijam, kurā Ķekavas novadu godam pārstāvēja 24 kolektīvi.
Uzsākti ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi Loreķu laukā
Jūnijā, Ziemeļu ielā un Mazajā Senču ielā Loreķu lauka teritorijā Ķekavā, izbūvēti pirmie maģistrālo ūdensvadu un kanalizācijas tīkla posmi 500 metru garumā. Darbi notiek Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. kārta” ietvaros.
Atzīmē Ķekavas un Bordesholmas pašvaldību sadraudzības 25. gadadienu
Par godu Ķekavas novada un Bordesholmas (Vācijā) pašvaldību 25 gadu sadraudzības gadadienai 5. jūlijā norisinājās dažādi pasākumi, kuros piedalījās abu pašvaldību vadība, sadraudzības biedrību pārstāvji un sadarbības partneri. Novērtējot abu pašvaldību sadarbību un būtisko nozīmi starpvalstu attiecībās, jubilejas svinības pagodināja Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute.
Nolietoto elektrotehniku bez maksas aicina nodot Baložos
Aicinām iedzīvotājus 12. jūlijā Baložos, stāvlaukumā Skolas ielā 3, no plkst. 10.00 līdz 12.00 bez maksas nodot nolietoto elektrotehniku.
Noslēdzies ideju konkurss par vides objektu Ķekavā
Konkursā par labāko ideju vides objekta izveidei pie Ķekavas Mūzikas skolas uzvarējis piedāvājums “Vēja zvani”, ko iesniegusi Nora Martinsone. Otro vietu ir izcīnījis Līnas Valijevas piedāvājums “Visu dzirdošā auss”, bet trešo vietu ieguvis Erlenda Purmaļa piedāvātā ideja lielformāta pūšamā instrumenta veidolā. Lai uzvarētājas ideju pārvērstu reālā vides objektā, tiks piesaistīts mākslinieks, arhitekts un citi speciālisti.
Piešķir papildu finansējumu ielu infrastruktūras sakārtošanai
Viena no Ķekavas novada prioritātēm šogad ir ceļu un ielu infrastruktūras sakārtošana. Šobrīd Ķekavā ir uzsākti darbi Nākotnes ielā, lai atjaunotu ielas asfalta segumu un izbūvētu jaunas gājēju ietves.
Ķekavas un Bordesholmas pašvaldību sadraudzībai aprit 25 gadi
Šogad aprit 25 gadi kopš Ķekavas novadu un Bordesholmas pašvaldību Vācijā vieno gan draudzīgas, gan juridiski nostiprinātas sadarbības saites. Par godu nozīmīgajai jubilejai šonedēļ ieplānoti dažādi pasākumi, kuros piedalīsies gan Ķekavas-Bordesholmas draudzības biedrības pārstāvji, gan abu pašvaldību vadība, tāpat ar savu klātbūtni pagodinās Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute.
Maģistrālo ūdensvadu skalošanas darbi
Jau ziņots, ka iepriekš konstatēts dzeramā ūdens saduļķojums ūdens apgādes sistēmā atsevišķās daudzdzīvokļu mājās Ķekavā, tādēļ no 26. jūnija līdz 30. jūnijam notika centralizētā ūdensvada skalošanas darbi Ķekavas ūdensapgādes sistēmai. Respektējot Dziesmu un deju svētku dalībniekus, SIA “Ķekavas nami” apturējuši centralizētā ūdensvada skalošanas darbus, sākoties svētkiem.
Kapusvētki novadā 2018. gadā
Kapusvētki novada kapsētās šogad notiks jūlija beigās un augustā. Aicinām Doles-Ķekavas ev. lut. draudzes un Rīgas Sv. Alberta Romas katoļu draudzes biedrus iepazīties ar šī gada kapusvētku kalendāru.
Pašvaldībā ievieš jaunus risinājumus ērtākai pakalpojumu saņemšanai
Veidojot uz klientu orientētu un efektīvu pašvaldības sniegto pakalpojumu klāstu, pašvaldībā ieviesti vairāki jauni risinājumi ērtākai pakalpojumu saņemšanai – pagarināts Būvvaldes pieņemšanas laiks, uzstādīta elektroniskā rindu vadības sistēma un ieviesta mobilā lietotne, ļaujot iedzīvotājiem attālināti saņemt kārtas numuru pakalpojumu saņemšanai.
Ceļa maizi uz Dziesmu un deju svētkiem saņem novada kolektīvi
Šonedēļ galvaspilsētā virmo prieks un lepnums par unikālo tautas tradīciju mantojumu, taču mirkli pirms svētkiem Ķekavas novada vadība Dziesmu svētku dalībniekiem, pasniedzot simbolisko dāvanu – Ķekavas novadā ceptu maizi –, vēlēja spēku pieskandināt visu Latviju ar skanīgām balsīm, ritmiskām dejām un diženām mūzikas skaņām.
Ziemeļu ielā šodien notiks filmēšana: iespējami satiksmes ierobežojumi
Iedzīvotāju ievērībai – šodien, 29. jūnijā, līdz plkst. 21.00 Ziemeļu ielas posmā no ceļa uz īpašumu “Mucenieki” līdz ceļam uz īpašumu “Kāli”, Ķekavas novadā, notiks reklāmas filmēšana. Filmēšanas laikā līdz 5 minūtēm (kadra laikā), iespējams, tiks ierobežota transporta kustība.
Mediķi: Dziesmu un deju svētku dalībniekiem jālīksmo ar mēru
Jau šajā nedēļas nogalē no malu malām Rīgā sabrauks Dziesmu un deju svētku dalībnieki. Lai svētku nedēļā ikviens justos labi, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina dalībniekus līksmot ar mēru kā arī rūpēties par savu veselību.
Barikāžu dalībnieka statusa apliecības var saņemt Rīgā, Krāmu ielā 3
Iedzīvotāju ievērībai – barikāžu dalībnieka statusa apliecības tiek izsniegtas tikai Rīgā, 1991. gada barikāžu muzejā, Krāmu ielā 3. Barikāžu dalībnieka statusa apliecības saņemšanai veidojas rindas, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti iepriekš pieteikties.
Preses konferencē prezentē Rail Baltica trases arheoloģiskās izpētes rezultātus
Neraugoties uz pašlaik notiekošo izpēti, dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvniekiem vietām nāksies saskarties ar Pirmā un Otrā pasaules kara kareivju mirstīgajām atliekām un artilērijas lādiņiem, preses konferencē pauda Latvijas Universitātes (LU) Latvijas vēstures institūta pārstāvis Klāvs Zariņš. Viņš skaidroja, ka, piemēram, Ķekavas novadā 1916. gada martā un jūlijā notika kaujas, kas bija pirmie nozīmīgie latviešu strēlnieku bataljonu uzbrukumi vāciešu pozīcijām.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Virsotne”, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 14.jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr.16. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Virsotne”, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Dziesmu svētku nedēļā aicina pacelt valsts karogu
Jau jūnija izskaņā Rīgā pulcēsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieki no visas Latvijas un ārvalstīm. Lai radītu svētku sajūtu un simboliski atzīmētu svētku nedēļas sākumu arī Ķekavas novadā, aicinām novada iedzīvotājus un uzņēmējus 1. jūlijā pacelt Latvijas valsts karogu.
Paziņojums par lokālplānojuma “Brekši” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 14.jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr. 17. “Par lokālplānojuma “Brekši” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-01/2018”.
Biežāk uzdotie jautājumi par atkritumu apsaimniekošanas jauno līgumu (papildināts 16.08.2018.)
Ķekavas novadā ir sākusies pieteikumu formēšana līgumiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, kas stāsies spēkā no 2018. gada 1. septembra. Lai izskaidrotu iedzīvotājiem līgumslēgšanas procesu, kā arī gaidāmos uzlabojumus sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un šķirošanas procesā, esam sagatavojuši atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.
Ķekavas vidusskola ieguvusi akreditāciju līdz 2024. gadam
Ķekavas vidusskola pabeigusi akreditācijas procesu, kura ietvaros tika vērtēta izglītības iestādes un izglītības programmu īstenošanas kvalitāte. Skolas un izglītības programmu akreditāciju iegūta uz maksimālo laiku - 6 gadiem, kas ir apliecinājums tam, ka Ķekavas vidusskolā tiek nodrošināta kvalitatīva vispārējās izglītības apguve.
Ķekavā uzsāk ūdensvada skalošanas darbus
Šodien, 26. jūnijā, Ķekavā uzsāk centralizētā ūdensvada skalošanas darbus, izmantojot pasaulē rekomendēto labo praksi, kas vērsta uz efektīvu nogulumu izskalošanu ar pēc iespējas mazāku izlietotā ūdens daudzumu.
Novada teritorijā veikta kultūrvēsturiskā izpēte: 27. jūnijā informēs par paveikto
Ķekavas novadā 27. jūnijā Rail Baltica projekta ieviesējs Latvijā – uzņēmums Eiropas Dzelzceļa līnijas – informēs par paveikto vērienīgākās kultūrvēsturiskās izpētes laikā.
Pašvaldības Latvijai simtgadē dāvina īpaši apgleznotu ģerboņu sienu
26. jūnijā pie ēkas Torņa ielā 4 notika dekoratīvās sienas “Latvijas pilsētas un novadi valsts simtgadei” atklāšana. Siena, kuru rotā arī Ķekavas novada ģerbonis, ir visu Latvijas pašvaldību dāvinājums valsts nozīmīgajā jubilejā.
Braucienus ar zirga pajūga ratiem novadā rīko biedrība “Zelta rati”
Jauniešu dienā – Ķekavas novada svētku laikā – ar zirga pajūga ratiem šogad piedalījās biedrība “Zelta rati”, kas arī turpmāk plāno piedāvāt iespēju ģimenēm izbraukt zirga pajūgā. Ratus biedrība iegādājās, pateicoties dalībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu konkursā.
Vokālais ansamblis “Rasa” piedalīsies muzikālajā uzvedumā "Vilkam tāda dvēselīt`"
Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis "Rasa", iegūstot īpaši augstus sasniegumus Latvijas mēroga konkursā "Balsis" šogad piedalīsies Dziesmusvētkos bērnu vokālo ansambļu muzikālajā uzvedumā "Vilkam tāda dvēselīt".
Inovācijām un tehniskai jaunradei Ķekavas novadā būt!
Ņemot vērā mūsdienu darba tirgus pieprasījuma tendences, Ķekavas novada pašvaldība turpina attīstīt tehnisko jaunradi, radot tehnoloģiju uzņēmumiem labvēlīgu vidi un interesi savu uzņēmējdarbību veidot Ķekavas novadā, savukārt bērniem un jauniešiem - motivāciju pievērsties inženiertehniskajām zinātnēm.
Parakstīta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu novada vidusskolās
Jūnijā parakstīta vienošanās par projekta “Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana” īstenošanu starp Ķekavas novada pašvaldību un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA). Pašreiz uzsākta būvprojekta ekspertīze un gatavošanās iepirkuma veikšanai.
Ķekavas novada pašvaldība sveic novada Zelta pāri
Piektdien, 22. jūnijā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire sveica Airu un Mārtiņu Švalkovskus, kuri šajā dienā svin Zelta kāzas - 50 laulībā pavadītus gadus.
Olaines pagastā izcēlies ugunsgrēks: dūmi vērojami arī Ķekavas novadā
Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas pārvalde informē, ka Olaines pagastā ir izcēlies meža ugunsgrēks, kuru jau no vakardienas pēcpusdienas dzēš Valsts meža dienests sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD). Degšana notiek vairākās vietās, un patlaban ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.
Ķekavas novada labākajiem skolēniem piešķirs naudas balvas
Mācību gadam noslēdzoties, Ķekavas novada pašvaldība apbalvojusi centīgākos devīto un divpadsmito klašu skolēnus, kuri šogad novada izglītības iestādes absolvējuši ar augstām sekmēm visos mācību priekšmetos.
Latvijas simtgades sporta spēles piecās disciplīnās norisināsies Ķekavas novadā
22. jūnijā Ķekavā un Baložos piecās sporta disciplīnās tiks aizvadītas Latvijas valsts simtgades sporta spēles. Lielais sporta notikums ir Latvijas Sporta veterānu-senioru savienības (LSVS) 55. sporta finālspēles, kas no 15. līdz 24. jūnijam pulcē sportistus dažādās Latvijas vietās, lai sacenstos vairāk nekā 20 vasaras sporta veidos.
Nākamnedēļ Ķekavā notiks ūdensvada skalošanas darbi
No 26. līdz 28. jūnijam SIA “Ķekavas nami ” sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un SIA “Ūdens risinājumi” Ķekavā veiks centralizētā ūdensvada skalošanas darbus, izmantojot pasaulē rekomendēto labo praksi, kas vērsta uz efektīvu nogulumu izskalošanu ar pēc iespējas mazāku izlietotā ūdens daudzumu.
Ķekavas novads aicina piedalīties akcijā “Izgaismo Latviju”
Par godu Latvijas simtgadei 21.jūnijā Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties akcijā „Izgaismo Latviju”, lai pulcētos pie pašvaldību organizētajiem ugunskuriem, kas saulgriežu dienā izgaismos visu mūsu valsti. Ķekavas novadā ugunskurs tiks aizdedzināts plkst.21:00 pie Veco dzirnavu estrādes.
Ķekavas novads plaši pārstāvēts Dziesmusvētkos
Ķekavas novadu šogad XXVI Vispārējos Dziesmu un XVI Deju svētkos pārstāvēs 630 dalībnieki. Lielais dalībnieku skaits un iegūtās atzinības pirmssvētku skatēs liecina par to, ka Ķekavas novadā ir augsti attīstīta un gadiem kopta amatiermākslas kolektīvu kustība.
Ķekavas novada folkloras kopas piedalīsies festivālā “Baltica”
Katlakalna folkloras kopa “Rāmupe”, Ķekavas folkloras draugu kopa „Brička” un Daugmales folkloras kopa “Dāre” pārstāvēs Ķekavas novadu Starptautiskajā folkloras festivālā “Baltica”. Festivāls “Baltica” norisināsies no 16. līdz 21.jūnijam, tā tēma būs “Jāņi. Ziedēšana”.
Noslēdzies Ķekavas novada fonda organizētais pasākums “Labdarības bumbu rallijs”
Paldies visiem ziedotājiem, uzņēmējiem, pašvaldības darbiniekiem un brīvprātīgajiem par atbalstu pasākuma organizēšanā. Šajā gadā “Labdarības bumbu rallijs” pasākumā tika saziedoti 1475,00 EUR. Ziedojumi tiks izlietoti iedzīvotāju iniciatīvu un labo darbu atbalstam. Jau jūlija mēnesī tiks izsludināts projektu konkurss “Savam novadam”.
Ķekavas novada svētku programma piektdienai un sestdienai!
Ķekavas novada svētki uzņem apgriezienus - piektdien, 15. jūnijā, jauniešu dienā, izzinošas aktivitātes, sacensību gars, paraugdemonstrējumi un koncerti! Savukārt, sestdien, 16. jūnijā, Ķekavas nova svētku apmeklētājus priecēs krāšņi koncerti, gardumu un labumu tirgus visas dienas garumā, kā arī radošās aktivitātes un spēles, kurās varēs iesaistīties visa ģimene!
Novada svētku laikā plānoti satiksmes ierobežojumi
Iedzīvotāju ievērībai – novada svētkos 15. un 16. jūnijā noteikti ceļu satiksmes ierobežojumi Ķekavā. Piektdien, Ķekavas novada jauniešu dienā, no plkst. 11.00 līdz 24.00 tiks slēgts ceļa posms no Gaismas ielas līdz Ķekavas Dzirnavu estrādei, savukārt 16. jūnijā ierobežota satiksme būs Nākotnes ielā.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādēm vasarā
Arī vasaras mēnešos Ķekavas Mākslas skola aicina apmeklēt izstādes dažādās novada vietās un ārpus tā.
Paziņojums par detālplānojuma “Lejas Birznieki”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 1.jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr.14. “Par detālplānojuma “Lejas Birznieki”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Ķekavas novadā uzstādīs jaunas ceļa zīmes
Izskatot Ķekavas novada iedzīvotāju ierosinājumus, konstatēts, ka esošo ceļa zīmju izvietojums Rāmavas ciemā neatbilst apstiprinātajām ciema robežām un ir nepieciešams uzlabot satiksmes drošību, gan Rāmavā, gan Rēderu ielā, Krogsilā, Ķekavas pagastā.
Ķekavas novadā pacelti jaunie karogi
Ieskandinot Ķekavas novada svētku nedēļu, šodien, 12. jūnijā, tiek pacelti jaunie Ķekavas novada, Baložu pilsētas, Ķekavas un Daugmales pagastu karogi!
Iznācis pašvaldības izdevuma “Ķekavas Novads” jūnija numurs
Jūnija izdevumā aicinām lasīt par rindu sistēmas ieviešanu pašvaldībā, topošajām rotaļu un atpūtas vietām, Ķekavas-Bordesholmas 25 gadu sadraudzības jubileju, kā arī vairāk nekā 600 novadniekiem, kuri šogad Ķekavas novadu pārstāvēs XXVI Vispārējos dziesmu un XVI Deju svētkos.
No 2018. gada 1. septembra Ķekavas novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nodrošinās "Clean R"
Sākot no šī gada 1. septembra, nākamo septiņu gadu laikā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ķekavas novadā nodrošinās vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R". Spēku zaudēs tie līgumi, kuri noslēgti ar iepriekšējo atkritumu apsaimniekotāju. Par to esošie atkritumu apsaimniekotāji katru klientu informēs rakstveidā.
Atraktīvā gaisotnē aizvada orientēšanās pasākumu “Iepazīsti savējos 2018”
Sestdienas, 9. jūnija, rīts Ķekavā iesākās darbīgi, jo sportiskās noskaņās norisinājās tradicionālais orientēšanās pasākums “Iepazīsti savējos 2018”. Šogad uz starta līnijas stājās vairāk kā 20 komandas, lai noteiktā kontrollaikā apmeklētu 25 kontrolpunktus visā novadā.
Meklē pērles Ķekavas novadā!
Vai zināji, ka Ķekavas novadā var atrast pērles? Tās ir gan interesantas apskates vietas, gan novadā radīti skaisti priekšmeti un gardumi. Tomēr šoreiz pērles būs darinātas no koka, un tās būs jāsameklē desmit kontrolpunktos tepat Ķekavas centrā.
Ķekavas novadā notiks virkne radošu rotu darināšanas darbnīcu “Ieskaties sevī!”
Biedība “Sociālās inovācijas centrs” ir uzsācis īstenot projektu “Ieskaties sevī!”, kura ietvaros Ķekavas novadā tiks īstenotas 7 radošas rotu darbnīcas, no kurām divas būs radošu rotu – kroņu un mauču darbnīcas un 5 stikla rotu darināšanas darbnīcas.
Valdlaučos notiks starptautiska izstāde: pieteikšanās novada uzņēmēju stendam atvērta līdz 19. jūnijam
Mājražotāji un amatnieki aicināti līdz 19. jūnijam pieteikties dalībai novada stendā “Radīts Ķekavas novadā”, kas no 11. līdz 13. oktobrim būs apskatāms starptautiskajā izstādē "Lauksaimniecības un meža tehnika. Lauku sēta 2018", Valdlaučos.
Ķekavas novads pievienojas SEB bankas grantu programmai (ie)dvesma
Pievienojoties diviem jauniem partneriem – Siguldas un Ķekavas novadiem, kopējais jaunajiem uzņēmējiem pieejamo grantu apmērs šogad ir pieaudzis līdz 60 000 eiro. Programmas (ie)dvesma grantus varēs saņemt gan jau strādājoši jaunuzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori.
Karavīri marša laikā šķērsos Ķekavas novada teritoriju
No 5. līdz 13. jūnijam taktiskā marša - mācību ietvaros Ķekavas novada teritoriju šķērsos Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti.
Budžeta grozījumos atvēl līdzekļus infrastruktūras sakārtošanai
Ķekavas novada dome 1. jūnijā apstiprināja grozījumus Ķekavas novada pašvaldības budžetā, paredzot papildus līdzekļus, lielākoties, vairākiem attīstības un infrastruktūras sakārtošanas projektiem.
Informācija par pašvaldības nomas objektiem pieejama kā e-pakalpojums
Turpmāk informācija par Ķekavas novadā aktuālajiem pašvaldības nomas objektiem, kā arī pieteikšanās to nomai būs ērti pieejama vienotajā pakalpojumu portālā www.e-pakalpojumi.lv. Nomniekiem šajā platformā būs iespējams viegli sekot līdzi savu līgumu kontu stāvokļiem, iegūt informāciju par noslēgtajiem līgumiem, kā arī tiešsaistē veikt nomas maksājumus.
“Latvijas Zemnieku federācija” aicina mājražotājus uz ikgadējo semināru
Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” aicina interesentus uz ikgadējo semināru mājražotājiem 11. jūnijā plkst. 11.00 Doles Tautas namā, Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Nākotnes ielā izveidotas terminētas autostāvvietas
Piektdien, 1. jūnijā, izveidotas terminētas autostāvvietas Ķekavā - pie Tūrisma koordinācijas centra un tirdzniecības centra “Dalderi”.
Izbūvēts apgaismojums gājēju pārejai Krustkalnos
Uzklausot priekšlikumus iedzīvotāju sapulcēs, Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā izbūvēts apgaismojums gājēju pārejai pār autoceļu A7 pie lielveikala “Rimi A7” Krustkalnos, tādējādi būtiski uzlabojot gājēju drošību.
Tiešsaistē būs iespējams vērot bezmaksas lekciju un diskusiju kursu “Zinošas ģimenes – stipras ģimenes!”
No 2018. gada 14. jūnija visiem interesentiem būs iespēja tiešsaistē vērot bezmaksas lekciju un diskusiju kursu “Zinošas ģimenes - stipras ģimenes!”, kur lektori kopā ar dažādu nozaru ekspertiem diskutēs par tādām ģimenei un vecākiem aktuālām tēmām, kā finanšu pratība, laulības tiesiskie aspekti, ģimenes attiecību veidošana, psiholoģiskie un ētiskie aspekti u.c.
Iespēja iesaistīties zaļumballes tapšanā
Tuvojoties Latvijas simtgadei, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) organizē “Latvijas simtgades zaļumballi”, kas norisināsies tieši 100 dienas pirms Latvijas dzimšanas dienas, 2018. gada 11. augustā Ķekavas dzirnavu estrādē.
Sausā un karstā laika dēļ mežos ir īpaši augsta ugunsbīstamība
Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Baložu mežu, kur bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks ar atklātu liesmu. Ugunsgrēks veiksmīgi nodzēsts, Ķekavas novada pašvaldība izsaka lielu pateicību Baložu pilsētas iedzīvotājiem par operatīvu rīcību ugunsgrēka likvidēšanā.
NVO projektu konkursā atbalstīti seši projekti
Šogad Ķekavas novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā atbalstīti seši projekti, kopumā šo projektu realizācijai piešķirot 11 741 eiro līdzfinansējumu no Ķekavas novada pašvaldības budžeta.
Baznīcu naktī apmeklē dievnamus Ķekavas novadā
Šogad kultūras pasākumā “Baznīcu nakts” dalību pieteikušas vairāk nekā 170 baznīcas visā Latvijā, tostarp Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas. Pasākums norisināsies 1. jūnija vakarā laikā no plkst. 18.00. Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.
No 1. jūnija gaidāmas izmaiņas maršrutā Rīga–Ķekava un Rīga–Pļavniekkalns–Ķekava
Ņemot vērā, ka svētdienās maršrutā Nr.6844 Rīga–Ķekava pieprasījums pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem ir mazāks, no 2018. gada 1. jūnija šajā maršrutā tiks samazināts svētdienas reisu skaits. Turpmāk maršrutā Nr.6844 Rīga–Ķekava tiks nodrošināti 74 svētdienu reisi. Šajā maršrutā mainīsies arī esošo reisu izpildes laiks nedēļas nogalēs. Tāpat reisu izpildes laiks sestdienās un svētdienās tiks mainīts maršrutā Nr.6843 Rīga–Pļavniekkalns–Ķekava.
Jūnijā asins donorus gaidīs Doles Tautas namā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus vairot labos darbus un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 6. jūnijā plkst. 10.00-14.00. Ziedot asinis īpaši aicināti 0-, 0+, A-, A+, kā arī AB+ un B- asinsgrupu donori.
Ķekavas avota ūdens dzerams tikai pēc novārīšanas
Kā liecina dzeramā ūdens analīzes, tad iedzīvotāju vidū populāro Ķekavas avota ūdeni var lietot pārtikā tikai pēc novārīšanas, jo tajā konstatētas koliformas baktērijas.
Līdz 12.jūlijam iespējams pieteikties līdzfinansējumam centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgšanai
Ķekavas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētās ūdensapgādes sistēmai vai centralizētās kanalizācijas sistēmai.
Mūžībā devies ilggadējais Ķekavas vidusskolas direktors Valdis Ozols
74 gadu vecumā pa Mūžības ceļu ir aizgājis ilggadējs Ķekavas vidusskolas direktors Valdis Ozols.
Ūdens kvalitātes nolūkos veiks ūdensvadu skalošanu Ķekavā
Lai risinātu ūdens saduļķojuma problēmu un uzlabotu ūdens kvalitāti daudzdzīvokļu mājās Ķekavas centrā, SIA "Ķekavas nami" sadarbībā ar Rīgas Tehnisko unversitāti un SIA "Ūdens risinājumi" no 25. jūnija veiks pievadu un maģistrālā ūdensvada skalošanas darbus Ķekavas centralizētajā ūdens apgādes sistēmā.
Uzsāks energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus daudzdzīvokļu mājām Titurgā
SIA “Baložu komunālā saimniecība” ir uzsākusi darbu pie Baložu pilsētas Titurgas ielas 2 un 4 dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu realizācijas. Pirmais darbs ir sagatavot ēku energoauditus, kas ļautu izvērtēt māju stiprās un vājās puses, noskaidrot, kur atrodas lielākie siltuma zuduma avoti, kā arī uzzināt, kādi remonta un siltināšanas pasākumi nepieciešami.
Izbrauc Latviju Ķekavas novadā!
Vai vēlaties lieliski pavadīt laiku šajā saulainajā un siltajā maija nogalē? Vai gribat to darīt, braucot ar velosipēdu un jaukā sabiedrībā, turklāt uzzinot šo to jaunu par Ķekavas novadu un vēl atzīmējot Latvijas simtgadi? Tūrisma koordinācijas centrs (TKC) kopā ar Tautas deju ansambli “Zīle” organizē velobraucienu, kurā ikvienu aicina izbraukt Latvijas kontūru! Maršruts plānots aptuveni 35 km garumā ar STARTU un FINIŠU pie TKC, Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Vecvidēji”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 17.maijā pieņēmusi lēmumu Nr.20. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Vecvidēji”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Pašvaldībā ievieš elektronisko rindu vadības sistēmu
Ķekavas novada pašvaldībā no šodienas sāk darboties elektroniskā rindu vadības sistēma, tādējādi pilnveidojot klientu apkalpošanas procedūru un samazinot apkalpošanas laiku Klientu apkalpošanas centrā (KAC), Būvvaldē, Finanšu un Īpašumu daļās.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Melnalkšņi”, “Vairumbāze”, “Akmenskalni”, “Virskalni”, “Zaļaiskalns” un “Priežukalni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 17.maija sēdes lēmumu Nr.19. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Melnalkšņi”, “Vairumbāze”, “Akmenskalni”, “Virskalni”, “Zaļaiskalns” un “Priežukalni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.11) apstiprināts detālplānojums nekustamajiem īpašumiem “Melnalkšņi”, “Vairumbāze”, “Akmenskalni”, “Virskalni”, “Zaļaiskalns” un “Priežukalni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Mellupos aizvadīti pirmie Mežinieku svētki
19. maijā Mellupu sociālās mājas teritorijā notika ilgi lolotie un gaidītie pirmie Mežinieku svētki, kas bija īpaši abu tuvējo ciemu Mellupu un Plakanciema iedzīvotājiem, lai sanāktu kopā pašu veidotajos apkaimes svētkos.
VUGD 28. maijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi
28. maijā no plkst. 9.30 līdz 9.45, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.
Lielā Talka atver koku stādīšanas karti
Aprīļa izskaņā, piedaloties aptuveni 145 tūkstošiem talcinieku tika aizvadīta jau par stabilu tradīciju kļuvusī Lielā Talka. Turpinot ideju par laimīgu, pārtikušu un veselu Latviju, ikviens aicināts simboliski iesēt un iedēstīt “laimes koku”, atzīmējot šo notikumu īpaši izveidotā kartē.
Ķekavas novada atpūtas vietās ūdens kvalitāte atzīta par labu
Veicot Ķekavas novadā ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens, konstatēts, ka novada teritorijā Daugavā, Ķekavas upē un Titurgas ezerā ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs.
Aicina pieteikties dalībai stendā “Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē "Lauksaimniecības un meža tehnika. Lauku sēta 2018" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 11. līdz 13. oktobrim izstāžu kompleksā "Rāmava". Pieteikumu iesniegšana līdz 19. jūnijam.
Nākotnes ielā uzsāks remontdarbus: iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem
Maija pēdējā nedēļā tiks uzsākta Nākotnes ielas asfalta seguma atjaunošana un gājēju ietves pārbūve ceļa posmā no Dienvidu ielas līdz Mūzikas skolas stāvlaukumam. Aicinām iedzīvotājus iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem, kā arī ceļa remontu darbu laikā būt saprotošiem.
Pašvaldība apzinājusi nepieciešamību Baložos atjaunot iekšpagalmu ar strūklakām
Ķekavas novada pašvaldība ir apzinājusi nepieciešamību labiekārtot iekšpagalmu pie Baložu pilsētas pārvaldes, izbūvējot gājēju taciņas, apgaismojumu un atjaunojot strūklakas un dekoratīvos apstādījumus, un tāpēc plāno tehniskā projekta izstrādei rast finansējumu nākamā gada budžetā.
Apstiprina Ķekavas novada, pagastu un pilsētas karogu skices
Ķekavas novada dome 18. maijā apstiprināja Ķekavas novada, Baložu pilsētas, Ķekavas un Daugmales pagastu karogu skices. Tās izstrādāja mākslinieki Juris Ivanovs un Ilze Lībiete, kuri speciālizējušies tieši heraldikas jautājumos, un tālāk uz domi, atbalstot piedāvātās karogu skices, virzīja Simbolikas komisija.
Labiekārtos rotaļu un sporta zonas Valdlaučos un Ķekavā
Apstiprināts projekts, kura ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām jau 2018. gadā plāno īstenot divas aktivitātes – dienas nometni daudzbērnu ģimenēm un publiskās ārtelpas labiekārtošanu, izbūvējot rotaļu zonu Valdlaučos un sporta zonu Ķekavā.
Sadalītas godalgotās vietas otrajās Ķekavas novada jauniešu meistarsacīkstēs “Sudrabgārņa kauss”
Jau otro reizi jauniešus no septiņām Latvijas pilsētām Ķekavā pulcēja gludūdens airēšanas meistarsacīkstes un Ūdensmalas festivāls jauniešiem, ko organizē biedrība “Ūdensmalu attīstībai” un sporta klubs “Sudrabgārnis” ar Ķekavas novada domes un Ķekavas novada sporta aģentūras atbalstu.
Skolēnu vasaras nodarbinātības projektam pieteiktas vairāk kā 70 vakances
Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā šobrīd atsaukušies 13 uzņēmumi, piedāvājot skolēnu brīvlaikā kopumā 75 vakances.
Sācies izlaidumu laiks Ķekavas novada izglītības iestādēs
Maijā un jūnijā Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 6., 9. un 12. klašu skolēni, kā arī interešu izglītības iestāžu audzēkņi. Aicinām vecākus, tuviniekus, draugus un pedagogus iepazīties ar svinīgo pasākumu norises laikiem un svinēt skolēnu panākumus kopā.
Ķekavā notiks orientēšanās sacensības: starta zonā iespējama auto drūzmēšanās
Sestdien, 26. maijā, Ķekavas novadā norisināsies Latvijas tautas deju kolektīvu auto orientēšanās sacensības “Pa Pēdām”. Starts dalībniekiem tiks dots Ķekavas kultūras nama stāvlaukumā Gaismas ielā 17, tādēļ informējam par iespējamu auto drūzmēšanos no plkst. 9.00 līdz 12.00.
Uzsāk projektēt atpūtas vietu pie ūdens Ziedonī
Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi īstenot projektu “Atpūtas vietas pie Daugavas - Katlakalna ciemā labiekārtošana un vides pieejamības nodrošināšana”. Projekta ietvaros atbilstoši universālā dizaina prasībām, tiks izveidota un labiekārtota atpūtas vieta Katlakalna ciemā, Ziedonī, un uzlabota iedzīvotāju dzīves vides kvalitāte.
Izmaiņas Ķekavas novada domes deputātu sastāvā
Ķekavas novada dome 17. maijā domes sēdē apstiprināja deputāta mandātu Zintim Šaicānam no sociāldemokrātiskā partijas “Saskaņa”, kurš deputāta pienākumus pildīs līdzšinējās deputātes Anastasijas Prokopenko ilgtošās prombūtnes laikā.
Latvijas Pilsoniskā alianse izsludina projektu konkursu starpkultūru dialoga jomā
Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” izsludina atkārtotu projektu konkursa “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai 2018” starpkultūru dialoga jomā. Projektu īstenošanas laiks ir no 2018. gada 25. jūnija līdz 2018. gada 23. novembrim. Projektu pieteikumus var iesniegt līdz 2018.gada 12.jūnijam, pretendējot uz maksimālo atbalsta summu 3000 EUR.
Dzelzceļa projekta Rail Baltica trasē notiks zemes reljefa izpēte
Lai nodrošinātu Latvijas kultūras vērtību aizsardzību un saglabāšanu Rail Baltica dzelzceļa līnijas projektēšanas un būvniecības laikā, nepieciešams veikt kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu un izpēti Daugmales teritorijā.
Lauku tūrisma uzņēmēji var pieteikties divām kvalitātes zīmēm
Lauku tūrisma uzņēmēji aicināti pieteikties kultūras zīmei "Latviskais mantojums" un vides kvalitātes zīmei "Zaļais sertifikāts".
Labdarības bumbu rallijs jau trešo reizi Ķekavā
Jau trešo gadu Ķekavā 16. jūnijā plkst. 14.00 notiks aizraujošais pasākums „Labdarības bumbu rallijs”, kas sniegs gandarījumu gan par saziedotajiem eiro iedzīvotāju labajiem darbiem, gan atraktīvi krāsainu bumbiņu sacensībā ļaus cīnīties par balvām.
Ķekavas novads sasniedz teicamus rezultātus izlietoto bateriju un makulatūras vākšanas konkursos
Izlietoto bateriju un makulatūras vākšanas konkursos “Tīrai Latvijai!” lieliskus rezultātus uzrādījušas Ķekavas novada izglītības iestādes. Starp visām Latvijas izglītības iestādēm Ķekavas vidusskola ieguvusi godpilno otro un trešo vietu.
Jūnijā uzsāks ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbus Loreķu laukā
Pēc būvdarbu iepirkuma procedūras īstenošanas un projekta finansēšanas nosacījumu precizēšanas, 10.maijā parakstīts līgums ar SIA „Ostas Celtnieks” par ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi teritorijā “Loreķi”, Ķekavā. Jau jūnijā darbi tiks uzsākti Ziemeļu, Kuršu, Druvas un Vīķu ielās.
Infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstības zonā
Ķekavas novada pašvaldība no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) ir saņēmusi vēstuli par Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta “Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras izbūve Ķekavas novadā” nosacījumu izpildi un aicinājumu slēgt Vienošanos par projekta īstenošanu.
Izbraucieni ar šaursliežu vilcienu Baložos gan Muzeju naktī, gan mēneša pēdējās sestdienās
Muzeju naktī, 19. maijā, no plkst. 19.00 līdz 00.00, ar devīzi “Vagona šūpulis” ikvienam interesantam būs iespēja izbraukt ar Baložu kūdras bānīti, kas kursēs pa entuziastu spēkiem topošā šaursliežu muzejdzelzceļa sliedēm. Brauciena laikā būs iespējams iepazīsties ar interesantiem faktiem par kūdras dzelzceļa vēsturi, lai stāsta gaitā nonāktu mūsdienās, kur atdzimst vēsture un unikāls industriālais mantojums.
Iznācis pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" maija numurs
Jaunajā pašvaldības informatīvajā izdevumā “Ķekavas novads” aicinām lasīt par aktīvā tūrisma sezonas atklāšanu novadā, topošo muzejdzelzceļu Baložos un gatavošanos jau trešajam novada labdarības bumbu rallijam, Muzeju nakts aktivitātēm un novada svētku programmu jūnijā.
Uzņēmēji līdz 15. jūnijam var pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā
Līdz 15. jūnijam pagarināts periods, kurā Ķekavas novada uzņēmēji aicināti piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem. Lai iedrošinātu izmatot iespēju - pieņemt darbā skolēnus, uzņēmumi, kuri jau iepriekš piedalījušies programmā, dalās pieredzē un atzīst, ka projekts ļauj iepazīt jauno paaudzi kā potenciālo darbinieku nākotnē.
Ugunsdzēsības hidrantu izmantošanas dēļ šobrīd Ķekavas centrā vērojams ūdens saduļķojums
SIA “Ķekavas nami” informē, ka šorīt, 15. maijā, Ķekavā, Gaismas ielas 19 korpusu daudzdzīvokļu mājās ir novērojams ūdens saduļķojums. SIA “Ķekavas nami” atvainojās iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un aicina iedzīvotājus fiksēt ūdensskaitītāja rādītājus pirms un pēc saduļķotā ūdens notecināšanas, jo par šo fiksēto ūdens daudzuma patēriņu netiks piestādīts rēķins.
NVO projektu konkursā iesniegti septiņi pieteikumi
Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju (NVO) projektu konkursā iesniegti septiņi projektu pieteikumi.
Baznīcu naktī īpaša programma arī Ķekavā (papildināts)
Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca jau otro gadu ielūdz uz īpašu vakaru programmu, kas 1. jūnijā norisināsies Latvijas Baznīcu nakts ietvaros. Pagājušā gada veiksmīgā pieredze un cilvēku atsaucība, motivējusi Doles- Ķekavas ev.lut. draudzi arī šogad apmeklētājiem vērt baznīcas durvis, lai no plkst. 18.00 līdz pat pusnaktij piedāvātu izbaudīt dievnama svinīgo atmosfēru.
Arhīvs
  Drukāt