Baltā galdauta svētki Ķekavas novadā
Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs otro gadu aicina turpināt Baltā galdauta svētku tradīciju. Ķekavas novadā svētkiem veltītie pasākumi norisināsies 3. un 4. maijā, lai kopā ar novada iedzīvotājiem atzīmētu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu.
Daugmalē būs sertificēts ārsta palīgs
Ķekavas novada dome piešķīrusi 700 eiro ar mērķi izstrādāt projektu ārstniecības iestādes prasībām atbilstošu telpu izveidei Daugmalē.
Uzsākta satiksmes drošības uzlabošana Nākotnes ielas un Dienvidu ielas krustojumā Ķekavā
Vakar, 11. aprīlī, Nākotnes ielas un Dienvidu ielas krustojumā Ķekavā tika uzsākti būvdarbi satiksmes drošības uzlabošanai. Informējam, ka remontdarbu laikā minētajā posmā paredzēti satiksmes ierobežojumi.
Ķekavas novadā iesniegti četrpadsmit deputātu kandidātu saraksti
Partiju saraksti visās republikas pilsētās un novados šogad bija jāiesniedz no 14. līdz 24. aprīlim. Ķekavas novadā iesniegti četrpadsmit deputātu kandidātu saraksti, par kuriem novada iedzīvotāji varēs balsot 3. jūnijā – gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.
Maijā asinsdonoru diena Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina turpināt labos darbus un 9.maijā ziedot asinis un asins komponentus Valsts asins donoru centra izbraukuma laikā Ķekavā. Ziedot asinis tiek aicināti visu asinsgrupu donori.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks maijā
Tuvojoties Valsts svētkiem, informējam par Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņām maijā.
Ķekavā varēs veikt pārbaudes mobilajā mamogrāfā 12. maijā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai – Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas pie Ķekavas ambulances ieradīsies 12. maijā.
Velofotoorientēšanās sacensības Ķekavas novadā 2017
13. maijā aicinām piedalīties Velofotoorientēšanās sacensībās. Sacensību sākums pie Doles tautas nama, Rīgas ielā 26.
Pašvaldības atbalstītās filmas “Knutifikācija” pirmizrāde
Ar Ķekavas novada pašvaldības atbalstu tapusi Knutam Skujeniekam veltīta dokumentālā filma “Knutifikācija”, kas savu pirmizrādi piedzīvos Valsts svētkos, 4.maijā, “Splendid Palace” plkst. 18:00 Nacionālā Kino centra Latvijas filmu maratona ietvaros.
Ķekavas novada pašvaldība aicina: Sniedz darbu skolēniem!
Ceturto vasaru pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novada izglītības iestāžu skolēniem gaidāmajā vasaras brīvlaikā.
Veiksmīgi aizvadīta Lielā Talka – Ķekavas novadā sakoptas vairāk nekā 40 vietas (papildināts)
Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies 46 dažādās vietās. Nedēļas nogalē sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā. Kopumā savāktas 13,6 tonnas sadzīves atkritumu un 4,3 tonnas riepu.
Valsts prezidents parakstījis Daugmales pagasta ģerboņa aprakstu
19. aprīlī Valsts prezidents parakstījis Daugmales pagasta ģerboņa aprakstu. Ģerbonis tiks oficiāli prezentēts 27. aprīlī Valsts prezidenta pils Svētku zālē, kur norisināsies IX Ģerboņu Svētki. Šajos Ģerboņu svētkos pilsētu, novadu un pagastu ģerboņus saņems kopskaitā 10 pašvaldības.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šoreiz nedēļas nogales sākumu ieskandinās Aijas Andrejevas koncerts Ķekavas kultūras namā, bet sestdien ikviens aicināts sakopt Latviju un novadu Lielajā Talkā, doties laivu braucienā, apmeklēt vairākas sporta sacensības vai kādu no kultūras pasākumiem Ķekavā un Baložos. Arī svētdiena solās būt aizraujoša – pirmajā pavasara krāmu tirgū noteikti varēs atrast kādu saimniecībā noderīgu pērli, kā arī baudīt sporta un kultūras izklaides citviet novadā.
22. aprīlī bez maksas būs iespējams nodot otrreizēji izmantojamos materiālus
Atkritumu apsaimniekotājs SIA "Ragn-Sells" aicina sakopt savas mājas, pagalmus un apkārtējo vidi. Atbalstot Lielo Talku, 22. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 14.00 iedzīvotāji aicināti bez maksas nodot otrreizēji izmantojamos materiālus pārstrādes laukumā Gurnicās, Ķekavas novadā.
Pārrunā sadarbības iespējas hokeja popularizēšanā
Šodien, 18. aprīlī, Ķekavā viesojās hokeja skolas “Kurbads” direktors Juris Štāls, lai tiktos ar novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu un Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāju Aigaru Vītolu. Tikšanās reizē tika pārrunātas sadarbības iespējas hokeja popularizēšanā un intereses veicināšanā Ķekavas novada bērnu un jauniešu vidū.
Aizvadītas pasākumiem piepildītas Lieldienu brīvdienas
Aizvadītas krāšņiem un tradīcijām bagātiem notikumiem piepildītas Lieldienu brīvdienas Ķekavas novadā. Aicinām ieskatīties bilžu galerijās no Lieldienu sagaidīšanas Daugmalē, Katlakalnā rīkotā Lieldienu ceļojuma visai ģimenei un bērnu vokālo ansambļu "Cīrulītis" un koklētāju ansambļa "Ekusēze" koncerta Ķekavas kultūras namā. Pasākumos pavasaris tika sveikts ar dziesmām, dejām, latviešu tautas tradīcijām un rotaļām.
Ķekavā aizvadīts čempionāts galda spēļu daudzcīņā
Pieaugot interesei par galda spēlēm, svētku brīvdienās Ķekavā aizvadīts čempionāts galda spēļu daudzcīņā. Čempionātā dalībnieki varēja izmēģināt spēkus galda tenisā, novusā, šautriņu mešanā, kā arī šahā un dambretē. Vairāk par galda spēļu turnīru aicinām skatīties Latvijas Televīzijas sagatavotajā sižetā.
Ūdenssporta attīstība Ķekavas novadā
Biedrība "Ūdenssporta klubs Kambīze" ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Ķekavas novada pašvaldības finansiālu atbalstu iegādājas glābšanas laivu, veikborda dēļus un ūdensslēpes.
Pavasara krāmu tirgus Ķekavā jau 23. aprīlī
Aprīlis ir spodrības mēnesis, tāpēc ikviens interesents ir aicināts piedalīties pavasara krāmu tirgū 23. aprīlī no plkst. 08.00 līdz 15.00 pie Doles Tautas nama, Rīgas ielā 26.
Krusta ceļš un Lieldienu dievkalpojumi Doles-Ķekavas baznīcā
Krusta ceļš Ķekavā, kurā aicināts piedalīties ikviens neatkarīgi no draudzes piederības, notiks 14. aprīlī. Pulcēšanās plānota plkst. 18.00-18.30 Doles-Ķekavas Luterāņu baznīcā. Lieldienu laikā ikviens ir aicināts arī uz dievkalpojumiem 13., 14., 15. un 16. aprīlī.
Plānotās investīcijas pašvaldības ceļos
Papildus ikdienas ielu un ceļu uzturēšanas darbiem Ķekavas novada pašvaldība 2017. gadā plānojusi ieguldīt lielas investīcijas vairākos ceļu pārbūves projektos – Rāmavas ielā Rāmavā, Skolas ielā Baložos un Kompleksa ceļā Daugmalē.
Atklātā vēstule par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu
Mēs, Ķekavas novada uzņēmēji, vēlamies paust satraukumu par pēdējā laikā publiski izskanējušo viedokli, kas vienpusēji un tendenciozi interpretējot faktus, apšauba Ķekavas novada domes lēmumu par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu, tādējādi sabiedrībā radot maldīgu priekšstatu par projekta nepieciešamību.
Baznīcu naktī varēs iepazīt arī Ķekavas un Katlakalna baznīcas
Šogad kultūras pasākumā “Baznīcu nakts” dalību pieteikušas 180 baznīcas visā Latvijā, tostarp Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas. Pasākums norisināsies 2. jūnija vakarā laikā no pulksten 18.00. Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.
Iznācis "Ķekavas Novads" aprīļa izdevums
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” aprīļa numurs, kā arī novada aktualitātes lasāmas "Rīgas un Apriņķa Avīze" pielikumā. Aprīļa izdevumā varat lasīt par jauno uzņēmēju padomi, ceļu investīciju projektiem, Daugmales uzņēmēju atklāto vēstuli un citām novada aktualitātēm.
Apceļo Daugavas lejteci un laimē enerģētisko pirts rituālu
Daugavas lejteces apceļošanas akcija, kuras noslēgumā būs iespēja laimēt pirts rituālu 4 personām, jau ir sākusies! Un līdz pat 2. oktobrim ikviens ir aicināts apceļot Daugavas lejteces reģionu, iegūstot iespēju tikt pie dažādām vērtīgām balvām.
Pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles plānotas 15. maijā
Ķekavas novada pašvaldība 2017.gada 15.maijā Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli
Priecīgas Lieldienas!
Pavasara saulgrieži jau izsenis bijuši nozīmīgi un gaidīti svētki, kas iezīmē gadskārtu maiņu un jaunu sākumu. Dienām kļūstot garākām, bet naktīm – īsākām, mostas zeme, meži, pļavas un upes. Savijoties kristīgajām tradīcijām un tautas paražām, Lieldienu gaidīšana kļuvusi par tradīcijām un notikumiem bagātiem svētkiem visai ģimenei.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šajā nedēļas nogalē brīvdienu ceļvedis piedāvā aktīvu atpūtu dabas mīļotājiem, basketbola turnīru sporta cienītājiem, dažādas izklaides kultūras baudītājiem, kā arī lauksaimniecības, lopkopības un dārzkopības entuziastu gaidītāko pavasara notikumu – izstādi “Pavasaris 2017” Rāmavas izstāžu kompleksā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 13A, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 30.martā pieņēmusi lēmumu „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 13A, Baložos, Ķekavas novadā”.
Lieldienu šūpoles Ķekavas novadā
Lieldienu šūpoles lieliem un maziem Ķekavā, Katlakalnā, Baložos, Valdlaučos un Daugmalē.
Gaismas ielā 19 k-10 uzsākta Ķekavas upes kreisā krasta stiprināšana (raksts papildināts)
Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-10, uzsākta upes kreisā krasta stiprināšana un ceļa seguma remonts. Informējam, ka remontdarbu laikā šajā ielas posmā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks
Iedzīvotāju ievērībai – izmaiņas Ķekavas novada pašvaldības darba laikā pirmssvētku un Lieldienu laikā.
Ēkai "Pie Mārtiņa" Ķekavā top jauns izskats
Šobrīd ir izstrādāta biroja ēkas skice, un izsludināts iepirkums par projektēšanas darbiem. Ēkā "Pie Mārtiņa" plānots izvietot Ķekavas novada pašvaldības Būvvaldes, Telpiskās plānošanas, Vides un Attīstības daļas speciālistus, kas atbild par būvniecības procesa nodrošināšanu novadā.
Aizvadīta Latvijas Pašvaldību savienības rīkotā Novadu diena
Latvijas Pašvaldību savienība marta izskaņā rīkoja ikgadējo Novada dienu, lai diskutētu ar pašvaldību pārstāvjiem un nozaru ekspertiem par sociālo dienestu kapacitāti, starpinstitucionālo sadarbību un plānotajām reformām
Ķekavas novada bāriņtiesa rīko pieredzes apmaiņas semināru Daugmalē
Ķekavas novada bāriņtiesa 11. aprīlī Daugmales multifunkcionālā centra aktu zālē rīkos Pierīgas bāriņtiesu darbinieku pieredzes apmaiņas semināru.
Aicinām uz Lieldienu pasākumiem novadā!
Tuvojoties Lieldienām, aicinām ikvienu iedzīvotāju un novada viesi uz svētku pasākumiem Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Godeļi”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta lēmumu Nr.2.§5.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Godeļi”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā “Godeļi”, kadastra numurs 8070 008 0396.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajiem īpašumiem “Mētras” un “Bimmeri”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta lēmumu Nr.2.§4.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Mētras” un “Bimmeri”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajos īpašumos “Mētras”, kadastra numurs 8070 008 0179 un “Bimmeri”, kadastra numurs 8070 008 1842.
Paziņojums par lokālplānojuma “Titurgas iela 33” Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta sēdes lēmumu 2.§2. “Par lokālplānojuma “Titurgas iela 33” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-3/2017 (protokols Nr.5.)
Aicinām piedalīties Lielajā Talkā Ķekavas novadā!
Tūlīt, tūlīt tas notiks – ziedēs, plauks un sildīs! Tāpēc arī šogad Lielajā Talkā 22. aprīlī uzdāvināsim sev svaigāku gaisu, zaļāku zāli, tīrākus mežus, parkus un ceļmalas. Līdz 20.aprīlim iespējams pieteikt savas talkas vietas, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu.
Paziņojums par lokālplānojuma “Valki” Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta sēdes lēmumu 2.§1. “Par lokālplānojuma “Valki” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-2/2017 (protokols Nr.5.)
Līdz 15. maijam piedalies pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju aptaujā par dzīves kvalitāti Ķekavas novadā!
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties Ķekavas novada attīstības programmas 2014.-2020. gadam uzraudzības ziņojuma 2014.-2016. gadam izstrādē un atbildēt uz aptaujas jautājumiem.
Tirgi Ķekavas novadā 2017
Aicinām iepazīties ar aktuālo tirgu kalendāru Ķekavas novadā. Pirmais Pavasara tirgus gaidāms jau 23. aprīlī Ķekavā, bet Baložos – 27. maijā.
Šonedēļ izstāžu kompleksā “Rāmava” apskatāma starptautiskā lauksaimniecības izstāde "Pavasaris 2017"
Šonedēļ izstāžu kompleksā “Rāmava” norisināsies 25. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības, komunālās saimniecības un mežizstrādes izstāde "Pavasaris 2017".
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šīs nedēļas nogales brīvdienu ceļvedis veltīts Teātra dienai, pirmajam aprīlim jeb Joku dienai, amatniecībai un mūzikai. Pozitīvas emocijas solās sagādāt iluzionisti, karikatūristi un improvizācijas teātra dalībnieki, pašmāju kolektīvi un amatnieki, mazie vokālisti un solistu apvienība
Baložu pilsētas meliorācijas sistēmas pārbūves būvprojekta izstrāde
Ķekavas novada pašvaldība šī gada 26. janvārī slēdza līgumu ar SIA “Geo Consultants” par Baložu pilsētas meliorācijas sistēmas pārbūves būvprojekta izstrādi. Jautājumus un priekšlikumus par projektēšanu varēs iesniegt Baložu pilsētas pārvaldē.
Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai Satiksmes ministrija atsavinās zemi 40 294 eiro vērtībā
Valdība otrdien, 28. martā, atļāva Satiksmes ministrijai (SM) valsts galvenā autoceļa projekta "E67/A7 Ķekavas apvedceļš" īstenošanai atsavināt divus nekustamos īpašumus kopumā par 40 294 eiro, informēja valdībā.
Tiešraide par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras e-pakalpojumiem
Ķekavas novada klientu apkalpošanas centrs informē, ka piektdien, 31.martā plkst.14:00 tiešraidē „E-iespējas sadarbībā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru” VSAA pārstāvji sniegs informāciju par elektroniskajām darbnespējas lapām un pakalpojumu pieprasīšanu internetā
Kūlu dedzināt ir aizliegts!
Iestājoties siltākam un sausākam laikam, atkal tiek reģistrēti pērnās zāles degšanas gadījumi. 2016. gadā Latvijā reģistrēti 2650 kūlas ugunsgrēki, 46 no tiem Ķekavas novadā
Aprīlis - Spodrības mēnesis
Aprīlī Ķekavas novadā tiek izsludināts Spodrības mēnesis. Ķekavas novada pašvaldība aicina piedalīties ne tikai Lielajā Talkā, kas notiks 22. aprīlī, bet visa mēneša garumā rūpēties par kārtību un tīrību savā tuvākajā apkārtnē
Oficiālajā Joku dienā Ķekavā darbosies karikatūristu meistarklases
1.aprīlī Ķekavā notiks Oficiālās Joku dienas pasākums, kas veltīts satīriskajam un humoristiskajam zīmējumam – karikatūrai
Ķekavā atklāta Ivetas Vaivodes fotoizstāde
4. aprīlī plkst. 17.30 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē notika fotogrāfes Ivetas Vaivodes izstādes “Zobens lilijas” atklāšana. Latgales kultūrtelpas mantojumam veltītā fotogrāfiju sērija būs skatāma līdz 3.maijam
Lielā talka 2017 – 22.aprīlī
Šogad Lielā Talka visā Latvijā norisināsies 22.aprīlī. Līdz 20.aprīlim iespējams pieteikt savas talkas vietas, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu izvešanu
Pašvaldību vēlēšanas
Aktuālā informācija par pašvaldību vēlēšanām 2017.gadā
Baložu vidusskolā aizvadīta Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena
Baložu vidusskolā norisinājās Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena, kurā skolēni no 9. līdz 12. klasei demonstrēja eksperimentus fizikā un ķīmijā, pildīja uzdevumus matemātikā, un šos eksperimentus vēroja 3.–6. klašu bērni, Rīgas apriņķa portālam pastāstīja vidusskolas direktores vietniece informātikas jautājumos Astrīda Beča
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Ķekavas novada brīvdienu ceļvedis 24.-26.martā iepriecinās jaunākos novada iedzīvotājus, rokdarbu cienītājus un dabas draugus, novusa, basketbola un zolītes entuziastus
Elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu savākšana (raksts papildināts)
Aprīlī un maijā vairākās vietās Ķekavas novadā tiks nodrošināta iespēja bez maksas atbrīvoties no nolietotās elektrotehnikas un lielgabarītu atkritumiem. 1.aprīlī nevajadzīgo elektroniku iespējams nodot Baložos, bet 19.maijā - Daugmalē. Mellupos 10.-22.aprīlī tiks novietots konteiners lielgabarītu atkritumiem.
Aprīlī laivo Ķekavas upju pavasarī
Ķekavas novada tūrisma koordinācijas centrs (TKC) sadarbībā ar Baldones novadu jau ceturto gadu rīko laivu braucienus pa Ķekavas un Baldones novada upēm. Šogad “Upju pavasara” ietvaros notiks trīs laivu braucieni, no kuriem pirmais gaidāms jau 8.aprīlī
Ķekavā notiks informatīvs seminārs lauksaimniekiem
28.martā Doles Tautas namā plkst. 10.00 - 13.30 notiks informatīvs seminārs "Aktuālās programmas Pierīgas laiksaimniekiem 2017.gada pavasarī", kura laikā informēs par platībmaksājumu nosacījumiem 2017.gadā, mazo saimniecību attīstības projektiem, aktualitātēm likumdošanā lauksaimniekiem un saimnieciskās darbības deklarāciju aizpildīšanu
Izsludināts projektu konkurss “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai 2017”
Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” izsludina projektu konkursu “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai”, kura ietvaros plānots piešķirt finansējumu biedrībām un nodibinājumiem. Konkursa mērķis ir veicināt Rīgas plānošanas reģionā starpkultūru dialogu un pilsoniskās sabiedrības attīstību, tai skaitā mazākumtautību NVO darbu un uzlabot romu integrāciju sabiedrībā
Seminārs pašvaldību deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem
Ķekavas novada vēlēšanu komisija informē, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību š.g. 30.martā plkst. 14.00 Rīgā, Latvijas Pašvaldību savienības telpās, organizē semināru par deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanu un iesniegšanu.
Jauniešu centra teātrim galvenā balva Latvijas studentu teātra dienu skatē
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jauniešu teātris "Apstāties aizliegts" 2017. gada 18. martā spilgti debitējis festivālā "Latvijas Studentu teātra dienas 2017", iegūstot 1. vietu
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 9.marta lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Ķiršogas”, kadastra numurs 8070 007 1204.
Paziņojums par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 22, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 9.marta lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma “Krikumiņi” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 22, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma grozījumu izstrāde nekustamajā īpašumā Rīgas iela 22, kadastra numurs 8070 008 0045.
Paziņojums par detālplānojuma „Adamsi” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 09.03.2017. lēmumu Nr.2.§4.p. (prot. Nr. 4) „Par detālplānojuma „Adamsi” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma „Dārznieki” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas sapulce notiks 2017.gada 6.aprīlī plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Dzelzs iela 32, Baložos, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 9.marta lēmumu Nr.2.§1.p. (protokols Nr.4) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Dzelzs iela 32, Baložos, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Dzelzs iela 32, kadastra numurs 8007 003 4205.
Ķekavas novada Jauniešu gada balvas izdalītas
17. martā jau ceturto gadu pēc kārtas Doles Tautas namā tika pasniegtas Jauniešu gada balvas jauniešiem un jauniešu dzīves uzlabošanā iesaistītajiem. Šajā gadā pasākuma ideja stāstīja par cīņu, kas jāpārvar katram no balvas ieguvējiem, lai kāptu savas dzīves ringā un sasniegtu tos mērķus, kuri devuši iespēju būt pamanītiem un novērtētiem. Un jāteic, ka lielākās cīņas, tomēr katrs no balvas ieguvējiem atzina, ka izcīna paši ar sevi - ka viņi paši sev ir vislielākie un vislabākie pretinieki savā dzīves boksa mačā.
Brīvdienu ceļvedis 17.-19.martā
Šajā nedēļas nogalē Ķekavas novadā notiks vairāki lieli notikumi – šovakar Doles Tautas namā tiks pasniegtas Jauniešu gada balvas 2016, sestdien Baložos izdejos Baložu pavasara dančus 2017, bet Ķekavā ar koncertu uzstāsies grupa “Otra puse” un Dināra Rudāne. Savukārt tie, kam nenāk miegs, ar sauli sagaidīs svētdienas rītu Lielās dienas svinībās Katlakalnā
Pārrunā drošības un satiksmes uzlabojumus Ķekavas novadā
Ielu un ceļu infrastruktūras sakārtošana ir viena no Ķekavas novada pašvaldības galvenajām prioritātēm, tāpēc šogad šim mērķim pašvaldības budžetā ir paredzēti 3 miljoni eiro. Taču novadā ir ne tikai ceļi, kas atrodas pašvaldības, bet arī valsts pārziņā, kur veicami drošības un satiksmes uzlabojumi
Latvijā turpina pieaugt kūlas ugunsgrēku skaits
Pēdējo dienu laikā Latvijā strauji pieaudzis kūlas dedzināšanas gadījumu skaits - kopumā valstī dzēsts jau 51 kūlas ugunsgrēks. Iedzīvotāji ir aicināti nepakļaut sevi un apkārtējos ugunsnelaimju riskiem, ievērot likuma prasības un atbilstoši sakopt sev piederošo teritoriju
Pieminot komunistiskā genocīda upuru piemiņu - apskatāma izstāde “Aizvestie”
Pieminot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, Ķekavas novada pašvaldībā līdz marta beigām ir apskatāma izstāde “Aizvestie”
Pašvaldība izsludina vasaras nometņu projekta konkursu
Pavasarim iestājoties, Ķekavas novada pašvaldība izsludina vasaras nometņu projektu konkursu. Arī šajā gadā projekta pieteikumus var iesniegt no 15. marta līdz 1. aprīlim
Arī Ķekavas novadā šonedēļ notiek grants ceļu greiderēšana
Iestājoties piemērotiem laika apstākļiem, arī Ķekavas novada pašvaldības uzņēmums “Ķekavas sadzīves servisa centrs” (ĶSCC) šonedēļ veic grants ceļu greiderēšanu Ķekavas novada teritorijā, kā arī paralēli šiem darbiem tiek sagatavots materiāls grants ceļu remontiem
Lasāms pašvaldības izdevuma “Ķekavas novads” marta numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” marta numurs. Tajā varat lasīt par to, kā aizritējušas iedzīvotāju tikšanās par pašvaldības budžetu 2017.gadam, Baložu bērnudārza “Avotiņš” piebūves atklāšanas pasākumu un citām aktualitātēm, kā arī iepazīties ar Ķekavas Mākslas skolas direktores Ingas Zālītes-Cērūzes viedokli par jaunajām Mākslas skolas telpām
Ķekavas Mākslas skolas direktore: “Nāciet, ļaudis, skatīties!”
"Lielā tirdzniecības zāle tagad pārvērtusies par modernu izstāžu zāli ar speciālu apgaismojumu, par ko mūs apskauž pat Rīgas mākslas gardēži. Viesmākslinieki ir sajūsmā par šādu atbalstu mākslas izglītībai un mākslas popularizēšanai. Sociālajos tīklos pozitīvas atsauksmes pauduši Latvijas Mākslinieku savienības un Keramiķu asociācijas biedri," Ķekavas Mākslas skolas jaunās telpas komentē tās direktore Inga Zālīte-Cērūze
Paziņojums par detālplānojuma „Uguntiņas” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas atkārtotā sapulce notiks 2016.gada 30.martā plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Apskatāmi video no iedzīvotāju sapulcēm par budžetu
Pēc Ķekavas novada pašvaldības budžeta 2017. gadam apstiprināšanas pašvaldība februārī rīkoja tikšanās ar iedzīvotājiem, lai informētu par šī gada budžetu, būtiskākajiem veicamajiem darbiem visa novada teritorijā, par paveiktajiem darbiem 2016. gadā un šogad plānotajiem, kā arī lai pārrunātu iedzīvotājiem aktuālus jautājumus
Satiksmes ierobežojumi 13.-14.martā Baložos
Starptautiskas auto reklāmas filmēšanas darbu dēļ 13.martā plkst. 17:00 – 21:00 un 14.martā plkst. 19:00 – 8:00 ceļa posmā no Rīgas ielas 1 līdz Rīgas ielai 17 tiks īslaicīgi (līdz 10min.) ierobežota satiksme un gājēju kustība
Ķekavas muzejs saņem valsts finansējumu 20 000 eiro apmērā jaunas ekspozīcijas izveidei (papildināts ar LTV1 sižetu)
Ķekavas novadpētniecības muzejā šogad taps jauna, Latvijas simtgadei veltīta ekspozīcija par pieciem Ķekavas novada stāstiem - par klavierēm, pūra lādi, karalaiku, padomju laiku un brīvību. Šīs ekspozīcijas izveidei Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) piešķīris 20 tūkstošus eiro
Aprīlī mobilā mamogrāfa izbraukums Ķekavā
Sievietes tiek aicinātas pieteikties krūšu izmeklējumiem tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas Ķekavā ieradīsies 13.aprīlī pie ambulances Gaismas ielā 15
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Kultūras pasākumu ceļvedis 10. - 12.martam piedāvā apmeklēt koru mūzikas koncertus un Danču vakaru Ķekavā, interešu kluba “Vecie draugi” pasākumu “Plaukst pirmais pavasara zieds” Katlakalnā un cirka izrādi “Oki-doki” Baložos.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Kultūras pasākumu ceļvedis 10. - 12.martam piedāvā apmeklēt koru mūzikas koncertus un Danču vakaru Ķekavā, interešu kluba “Vecie draugi” pasākumu “Plaukst pirmais pavasara zieds” Katlakalnā un cirka izrādi “Oki-doki” Baložos
Tautas deju ansamblim “Zīle” būs jauni tautastērpi
Lauku atbalsta dienests apstiprinājis biedrības "Ozols" projektu "Austrumvidzemes tautastērpu iegāde tautas deju ansamblim Zīle"
Ķekavā atklāta Ēras Zalcmanes izstāde
No 9.marta Ķekavas novadpētniecības muzejā skatāma Ēras Zalcmanes grafikas un zīda apgleznojumu izstāde “Gaismas atspulgi”, kas veltīta gaismai un tās meklējumiem. Ziedu un gaismas saspēli mākslinieces darbos varēs aplūkot līdz 31.martam
Plāno Eiropas veselības nedēļu Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra aktīvi strādā pie Eiropas veselības nedēļas organizēšanas Ķekavas novadā, aicinot iedzīvotājus 20. – 27.maijā nākt ārā un pozītīvā atmosfērā baudīt aktīvās atpūtas iespējas, tostarp ūdens sporta aktivitātes
Paziņojums par lokālplānojuma “Ores un Olektīte” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 23.februāra sēdes lēmumu 2.§ 1. “Par lokālplānojuma „Ores un Olektīte” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-1/2017 (protokols Nr.3.)
Pierīgas mēri: Rēzekne šķiežas ne ar savu naudu
Pierīgas mēri, tostarp Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics, sniedz komentāru par to, kā Rēzeknes dome lēmusi tērēt no pašvaldības izlīdzināšanas fonda pieejamos līdzekļus
Studenti apmeklē Katlakalnu
Šodien, 7.martā, Ķekavas novada pašvaldībā nu jau tradicionāli viesojās Rīgas celtniecības koledžas būvzinības un arhitektūras programmu studenti, lai klātienē iepazītos ar pilsētas izplešanās piemēru Ķekavas novadā. Šoreiz studenti apmeklēja Katlakalna ciema daļu – Ģipšu stūri
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Mežadīķi”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 23.februāra lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Mežadīķi”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Mežadīķi”, kadastra numurs 8070 007 0614.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 51, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 23.februāra lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Rīgas iela 51, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Rīgas iela 51, kadastra numurs 8070 008 0683.
Tuvojas Jauniešu gada balvas 2016 pasniegšanas ceremonija
2017. gada 17. martā plkst. 19.00 Doles Tautas namā jau ceturto reizi norisināsies Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jauniešu gada balvas apbalvošanas ceremonija “Dzīve kā boksa rings”, kuru vadīs un tiesās Jauniešu centra vadītāja Linda Vaškevica-Veita un novadnieks Māris Grigalis. Pasākuma īpašie viesi - Mis Latvija Linda Kinca un dziedātājs Justs Sirmais.
Ķekavā seminārs par putnu gripas izplatību un mājputnu aizsardzības pasākumiem
Saistībā ar putniem bīstamā putnu gripas vīrusa izplatīšanos Eiropas Savienībā un tā strauju tuvošanos Latvijas robežai Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 24. martā plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā organizē Ķekavas novada mājputnu turētājiem un visiem interesentiem bezmaksas semināru par putnu gripas izplatību un mājputnu aizsardzības pasākumiem.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Brīvdienu ceļvedis 3.-5. martam veltīts fotomākslai, dzejai, teātrim un daiļajam dzimumam - Starptautisko sieviešu dienu gaidot, kungi dāvā improvizācijas vakaru “Sievietes smiekli – veldze dvēselei” un solistu apvienības “Jubilāri” koncertu
Traktortehnikas un tās piekabju apskates 2017.gadā Ķekavas novadā
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra atgādina, lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei, un informē par traktortehnikas un tās piekabju apskatēm Ķekavas novadā. Pirmā apskate notiks 13. martā Ķekavā.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes martā
Martā astoņās norises vietā Ķekavā varēs aplūkot Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu gleznošanas, vides, keramikas un rotu darbu izstādes
Laikmetīgo rotu izstāde “Mežā”
No 6.marta līdz mēneša beigām Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē būs skatāma Ķekavas Mākslas skolas absolventes, Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras studentes Ilzes Egles laikmetīgo rotu izstāde ”Mežā”. Ekspozīcijā izstādīti dažādās tehnikās veidoti gredzeni, kaklarotas un rokassprādzes, ko iedvesmojusi arī daba
Veidos priekšlikumus Daugmales ainavas uzlabošanai
Lai studiju darba ietvaros varētu veikt Daugmales ainavas izpēti un sagatavot priekšlikumus vairāku teritoriju labiekārtošanai, 1. martā Daugmali apmeklēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) arhitektūras studenti
Tikšanās ar fotomākslinieci Sigitu Lapiņu
Fotogrāfijas interesenti ir aicināti uz sarunu ar godalgoto fotomākslinieci Sigitu Lapiņu. Tikšanās notiks 3.martā plkst. 17.00 Ķekavas novadpētniecības muzejā, kur līdz 4.martam skatāma arī fotogrāfes darbu izstāde “Gaismā celtie”
Pensionāru biedrības “Polārblāzma” darba pārskata sapulce
18. martā plkst. 11.00 Ķekavas kultūras namā notiks Ķekavas novada pensionāru biedrības “Polārblāzma” darba pārskata sapulce par 2016. gadu
Arhīvs
  Drukāt