Atskats uz novada svētkiem fotomirkļos (papildināts)
No 15. līdz 17. jūnijam aizvadīti Ķekavas novada svētki “Novada ritmos”. Aicinām ieskatīties foto galerijās no svētku koncertiem, Labdarības bumbu rallija, jaunrades tērpu skates, Daugmales ģerboņa prezentācijas, paraugdemonstrējumiem, degustācijas "Izgaršo novadu" un dažādiem konkursiem.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks svētkos
Informējam, ka Līgo svētkos mainīts Ķekavas novada pašvaldības darba laiks. Ceturtdien, 22. jūnijā, pašvaldības darba laiks saīsināts par divām stundām, savukārt piektdien, 23. jūnijā, Ķekavas novada pašvaldība būs slēgta.
Noslēgusies Labdarības bumbu rallija izloze
Sestdien, Novada svētku laikā, noslēdzās Bumbu rallija balvu izloze. Aicinām akcijas dalībniekus iepazīties ar laimējušo bumbu kārtas numuriem. Lūdzam atsaukties laimīgo sacensību karšu īpašniekus, kuri klātienē nevarēja saņemt balvas, zvanot pa tālruņa numuru 29406028, lai vienotos par balvu saņemšanu.
Ķekavas novada pašvaldība sveic Vasaras saulgriežos
Ķekavas novada pašvaldība sveic vasaras saulgriežos un aicina Līgo svētkus ieskandināt un gada īsāko nakti sagaidīt Ķekavas novadā.
Šodien Ķekavā sākas smagās mūzikas festivāls “Metalshow”
Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā divu dienu garumā 16. - 17.jūnijā pēc septiņu gadu pārtraukuma norisināsies smagās mūzikas festivāls "Metalshow.lv"
Ķekavas novada svētku ieskaņa jau šodien
Šodien, 15. jūnijā, pirmie Ķekavas novada svētku ieskaņas pasākumi Baložos un Ķekavā. Kā ik gadu novadniekus svētkos pārsteigs iemīļoti mākslinieki, pašmāju amatnieki un aktīvās atpūtas entuziasti. Aicinām baudīt novada ritmus no 15. līdz 16. jūnijam!
Aptauja: 70% iedzīvotāju apmierināti ar dzīvi Ķekavas novadā
70% Ķekavas novada iedzīvotāju kopumā ir apmierināti ar dzīvi Ķekavas novadā un tuvāko gadu laikā neplāno mainīt dzīvesvietu. Attīstības jautājumos dominē viedoklis, ka pašvaldībai jāturpina darbs pie gājējiem un transportam paredzētās infrastruktūras uzlabošanas
Iedzīvotāju aptauja par iestāžu darba kvalitāti
Iedzīvotāji aicināti piedalīties Latvijas Republikas Tiesībsarga rīkotajā aptaujā par iestāžu darba kvalitāti ar mērķi noskaidrot uzlabojamās jomas un labās prakses piemērus
Satiksmes ierobežojumi novada svētkos
Ķekavas novada svētku laikā noteikti ceļu satiksmes ierobežojumi Ķekavā. Piektdien, 16. jūnijā, Ķekavā tiks slēgts zemes ceļš, kas ved gar skeitparku, posmā no Gaismas ielas līdz Veco dzirnavu estrādei. Savukārt sestdien, 17. jūnijā, no plkst. 14.00 līdz 24.00 transporta kustība tiks slēgta Nākotnes ielā no privātskolas “Gaismas tilts 97” līdz “Kodolam”, kā arī Skolas ielā.
Lasāms pašvaldības izdevuma “Ķekavas novads” jūnija numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” jūnija numurs. Tajā lasāms par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 9. jūnija lēmumu rīkot atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī, rastajiem modernajiem risinājumiem Ķekavas sākumskolas baseina un sporta zāles izbūvē, kā arī jaunākajā izdevuma numurā publicēti maijā veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Vilgertiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 8.jūnija lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Vilgertiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Vilgertiņi”, kadastra numurs 8070 005 0504.
Vēlēšanu rezultāti Ķekavas novadā būs vēl jāpagaida
Lai gan Pašvaldību vēlēšanas jau tika aizvadītas pirmajā jūnija sestdienā, daļai Ķekavas vēlētāju būs jādodas balsot atkārtoti. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) izsludinājusi atkārtotu balsošanu vēlēšanu iecirknī nr. 785, kas atrodas Ķekavas kultūras nama 2. stāvā. Atkārtota balsošana šajā iecirknī notiks 22. jūlijā. Šī iecirkņa vēlētāji pa pastu tuvākajā laikā saņems uzaicinājumu doties uz atkārtotu balsošanu.
Ķekavas novada svētkus ieskandinās Latvijā iemīļoti mākslinieki
Ķekavas novada svētki “Novada ritmos” ar vērienīgu svētku programmu visai ģimenei tiks svinēti šajā nedēļas nogalē - no 15. līdz 17. jūnijam. Svētkus 15. jūnijā ieskandinās jaunrades tērpu skate “Jauni ritmi”, iedzīvinot latviešu tautas lietišķās mākslas tradīcijas. Savukārt piektdien un sestdien starp lielākajiem svētku notikumiem – smagās mūzikas festivāls METALSHOW.LV Klanģu kalnā, latviešu hip-hop izpildītāju Edavārdi un Ansis koncerts, kā arī komponista Ulda Marhilēviča koncerts un mūziķu Aijas Andrejevas, Antras Stafeckas, Andra Ērgļa, Ivo Fomina un muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” uzstāšanās uz brīvdabas skatuves Ķekavā.
Ķekavas 785. vēlēšanu iecirknī notiks atkārtota balsošana
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien lēma izsludināt atkārtotu balsošanu Ķekavas 785. vēlēšanu iecirknī, kas izvietots Ķekavas kultūras nama 2.stāvā. Balsošana notiks 22.jūlijā. Aicinām sekot jaunākajai informācijai.
Radošās nedarbnīcas un zaļais skrējiens
Biedrība «Partnerība «Daugavkrasts»» uzsākusi Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) administrētā projekta “Ilgtspējīgas attīstības izglītības pasākumu īstenošana Ķekavas novadā par mūžizglītības un atkritumu šķirošanas tēmām inovatīvu un atraktīvu pasākumu veidā” aktivitātes. Divas projekta aktivitātes – fotoorientēšanās pasākums “Zaļais skrējiens” un “Praktiski radošās nedarbnīcas pieaugušo tālākizglītībā” - iekļautas Ķekavas novada svētku programmā
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Norupes”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 8.jūnijā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Norupes”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”
Ūdens analīzes: peldēties drīkst Daugavā un Ķekavas upē, aizliegts – Titurgas ezerā
Veicot Ķekavas novadā ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens, ir konstatēts, ka novada teritorijā Daugavā un Ķekavas upē ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs, savukārt Baložu pilsētā Titurgas ezerā nepieciešams aizliegt peldēties sadzīves kanalizācijas piesārņojuma dēļ
Līgo pasākumi Ķekavas novadā
Sagaidot vasaras saulgriežus, latviešu gadskārtu svētkus, aicinām uz Līgo svētku pasākumiem Ķekavas novadā. Šogad Katlakalnā, Daugmalē un Ķekavā svētkus ieskandinās ar dziesmām, dejām, muzicēšanu, tirgošanos, folkloras tradīciju baudīšanu un neaizmirstamu Jāņu nakts balli.
Aicinām izteikt ierosinājums par sabiedriskā transporta maršrutiem Ķekavas novadā
Aicinām iedzīvotājus līdz 14. jūlijam izteikt ierosinājumus par sabiedriskā transporta maršrutiem un pieturvietām Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma “Dārznieki”, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 25.maija sēdes lēmumu 2.§5. „Par detālplānojuma ”Dārznieki”, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.9)
Rasti moderni risinājumi Ķekavas sākumskolas baseinam un sporta zālei
Realizējot Ķekavas sākumskolas 3. kārtas projektu, sākumskolas baseina un sporta zāles izbūvē tiks izmantoti ilgtspējīgi un dabai draudzīgi risinājumi. Modernizējot 2012. gadā pārstrādāto peldbaseina projektu, plānots iebūvēt jaunākās paaudzes ūdens filtrācijas sistēmas, kādas līdz šim Latvijā izmantotas vien divos peldbaseinos, uzstādīti LED prožektori, kā arī LED apgaismojums pārējās telpās un multifunkcionāls tablo sporta zālē.
Jaunas ceļazīmes Valdlaučos
Lai Valdlaučos "Veselības centra 4" apmeklētājiem būtu ērtāk novietot savu transportlīdzekli, Ķekavas novada dome nolēma papildus nodalīt zonu transportlīdzekļu novietošanai veselības centra tuvumā. Tāpēc šomēnes tiks uzstādīta ceļa zīme “Stāvvieta” ar papildplāksnītēm “Tikai Meistaru ielas 43 apmeklētājiem” un “Stāvēšanas laiks 1 stunda”.
Paziņojums par detālplānojuma “Uguntiņas”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 25.maija sēdes lēmumu 2.§.4. „Par detālplānojuma ”Uguntiņas”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.9)
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajos īpašumos Meteņu ielā 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 un Vēsmas ielā 2, 4, 6, 8, 10, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 25.05.2017. lēmumu Nr.2.§6.p. (prot. Nr. 9) „Par detālplānojuma nekustamajos īpašumos Meteņu ielā 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 un Vēsmas ielā 2, 4, 6, 8, 10, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Kas jāņem vērā, nolīgstot būvspeciālistu
Mājas būvniecībā vai tās renovācijā ir jāiegulda apjomīgi finansiālie līdzekļi, tādēļ ir svarīgi darbus paveikt precīzi un kvalitatīvi. Lai mājoklis ne vien izskatītos tieši tā, kā esi iztēlojies, bet arī kalpotu vēl gadiem ilgi, ir jāizvērtē, kuram būvspeciālistam šo darbu uzticēt. DNB dzīvesstila bloga dzivenotiek.lv eksperti piedāvā 5 ieteikumus atbilstošo būvspeciālista izvēlei.
Vaļējas terases, žogi privātā teritorijā – turpmāk bez būvatļaujas
Ministru kabineta noteikumi Nr. 253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi", kurus valdība apstiprināja 9. maijā un kas stājās spēkā 6. jūnijā, mazina administratīvo slogu būvdarbu pasūtītājiem, kā arī ir salāgots regulējums, kādus objektus persona var būvēt bez būvkomersanta līdzdalības.
Jaunieši aicināti vasaras brīvlaikā būt aktīviem vietvārdu talciniekiem
Vasaras brīvlaikā skolu un augstskolu jaunieši aicināti būt aktīviem “Vietvārdu talkas” dalībniekiem un apzināt un pierakstīt savas, vecāku vai vecvecāku dzimtās vietas. Apzinātos vietvārdus līdz 30. septembrim ikviens var reģistrēt Tautas vietvārdu datubāzē www.vietvardi.lv
Paziņojums par detālplānojuma „Mežmalas iela 2”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 25.05.2017. lēmumu Nr.2.§3.p. (prot. Nr. 9) „Par detālplānojuma „Mežmalas iela 2” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Baložu vidusskolas audzēkņi atkārtoti izcīna Latvijas čempiona titulu
Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotajā konkursā jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2017”, augstāko goda pjedestālu atkal ieņēma Baložu vidusskolas komanda. Tituls tika izcīnīts Biķernieku sporta kompleksā 24 komandu konkurencē
Ķekavas novada Jauniešu diena jau 16. jūnijā
Ķekavas novada Jauniešu dienas pasākums „PA RAMPĀM PAM” norisināsies 16. jūnijā, Ķekavā, novada svētku ietvaros, kuros šogad atvēlēta atsevišķa diena jauniešiem. Pasākums tiek organizēts ar mērķi piedāvāt aktīvās atpūtas iespējas atbilstoši Ķekavas novada jauniešu interesēm, atklājot vasaras sezonu, veicināt aktīvu dzīves veidu, kā arī atbalstīt saturīgas un ilgtspējīgas jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes jūnijā
Jūnijā Ķekavā būs skatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu skolas nobeigumu darbu izstāde, foto mācības, gleznošanas, datorgrafikas un zīmēšanas darbu izstāde
Provizoriskie pašvaldību vēlēšanu rezultāti Ķekavas novadā (papildināts)
Sestdien, 3. jūnijā, Latvijā aizvadītas pašvaldību velēšanas. Kā vēstīts Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, Ķekavas novadā no 15705 balstiesīgajiem iedzīvotājiem pašvaldību vēlēšanās piedalījušies 9111 jeb 58,01%. No iesniegtajiem četrpadsmit partiju kandidātu sarakstiem 5% robežu pārvarējušas deviņas politiskās partijas.
Pirmais jūnija brīvdienu ceļvedis
Jūnija pirmajā nedēļas nogalē visā Latvijā norisināsies gan tradicionālais kultūras notikums “Baznīcu nakts”, gan ilgi gaidītās pašvaldību vēlēšanas. Nozīmīgs notikums gaidāms arī sporta veterāniem - sestdien Ķekavā un Baložos norisināsies Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības 54. sporta spēļu finālsacensības.
Pasākums mājražotājiem “Ražots Ķekavas novadā”
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) organizē pasākumu vietējiem mājražotājiem “Ražots Ķekavas novadā”, kas 9.jūnijā plkst. 10.00 – 13.00 norisināsies Ķekavā, Doles Tautas namā
“Baznīcu naktī” apmeklē Ķekavas novadu
Kultūras notikumā “Baznīcu nakts”, kas šogad norisināsies 2. jūnijā, aicinām iepazīt Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas. Pasākumu programmā – sakrālās mūzikas un koru koncerti, lūgšanas, radošās darbnīcas bērniem, draudzes mācītāju uzrunas un daudzas citas aktivitātes.
Koris “Mozaīka” saņem līdzfinansējumu tautas tērpu iegādei
Ķekavas novada pašvaldība biedrībai “DOLCE FORTE FORTISSIMO” piešķīrusi līdzfinansējumu 1 000 eiro apmērā projekta “Ķekavas novada tautastērpu iegāde” ietvaros paredzēto tautas tērpu iegādei Ķekavas kultūras centra jauktā kora “Mozaīka” dalībniekiem
Bērnu un pusaudžu nodarbināšana vasarā: kas jāņem vērā
1. jūnijā pasaulē atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, tāpēc Valsts darba inspekcija (VDI) aicina vērst uzmanību drošai bērnu un pusaudžu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā. Lai pirmā pieredze algotā darbā būtu pozitīva un izvēlētais darbs nekaitētu bērna veselībai un tiesiskajai aizsardzībai, vecāki (aizbildņi) aicināti iepazīties ar būtiskākajiem aspektiem, kas jāņem vērā bērniem un pusaudžiem, uzsākot darba gaitas.
Kā pasargāt sevi no krāpšanas ar maksājumu kartēm
Informācijas tehnoloģiju pieejamība un iespējas, kā arī interneta vidē valdošā anonimitāte ir sniegusi sabiedrībai ne vien zināmas priekšrocības, bet arī ir pavērusi jaunus apvāršņus ļaundariem
Baložu iedzīvotāji aicināti pārrunāt meliorācijas jautājumus
Aicinām Baložu pilsētas iedzīvotājus uz tikšanos 8. jūnijā plkst. 19.00 Baložu pilsētas pārvaldē, Uzvaras prospektā 1a, lai pārrunātu ar meliorāciju saistītos jautājumus. Tikšanās laikā iedzīvotāji aicināti dalīties priekšlikumos un kopā ar speciālistiem pārrunāt iespējamos problēmu risinājumus.
Iepriekš nobalsojuši 950 Ķekavas novada balsstiesīgie
Iespēju nobalsot pirms 3. jūnija pašvaldību vēlēšanām līdz šim Ķekavas novadā izmantojuši 950 no kopumā 15 705 novada balsstiesīgajiem. Vēlētāji, kas vēl nav atdevuši savu balsi, ir aicināt izdarīt savu izvēli 2. jūnijā vai 3. jūnijā kādā no sešiem vēlēšanu iecirkņiem
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017. gada 25. maija lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajos īpašumos “Ineši-1”, kadastra numurs 8070 008 0086 un “Ineši-2”, kadastra numurs 8070 008 2052.
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 7.jūlijā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā 7. jūlijā pie Ķekavas ambulances Gaismas ielā 15
Ķekavas novada svētku programma
Ķekavas novada svētki “Novada ritmos” ar vērienīgu svētku programmu visai ģimenei tiks svinēti no 15.-17. jūnijam. Svētkus 15. jūnijā ieskandinās jaunrades tērpu skate “Jauni ritmi”, iedzīvinot latviešu tautas lietišķās mākslas tradīcijas. Savukārt piektdien un sestdien starp lielākajiem svētku notikumiem – smagās mūzikas festivāls METALSHOW.LV Klanģu kalnā, Edavārdi un Ansis, latviešu hip-hop izpildītāju, koncerts Ķekavas Dzirnavu estrādē, kā arī komponista Ulda Marhilēviča jubilejas koncerts un muzikālās apvienības “Rakstu Raksti” uzstāšanās Ķekavā.
Kolektīvs “Daina” gūst atzinību festivālā Braslavā
27. - 28. maijā Ķekavas kultūras nama bērnu tautas deju kolektīvs “Daina” piedalījās Starptautiskajos tradicionālās kultūras svētkos Braslavā, kas šogad atzīmēja 50. norises gadadienu. Jubilejas koncertā Ķekavas novada deju kolektīvs dalībniekus sveica ar trijām dejām, kas guva plašu atzinību
Budžeta grozījumos papildu nauda ceļu infrastruktūrai
Ķekavas novada dome, veicot ikgadējos pašvaldības budžeta grozījumus, piešķīrusi papildu finansējumu, īpaši akcentu liekot uz ielu un ceļu infrastruktūru sakārtošanu
Izglītības daļa no 1. jūnija jaunās telpās
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa no 1. jūnija atradīsies jaunās telpās Gaismas ielā 19, k -8, Ķekavā.
Brīvdienu ceļvedis
Pēdējās maija brīvdienas Ķekavas novadā tiks aizvadītas sportiskā garā – šis rīts sākas ar Ķekavas novada bērnu sporta spēlēm Ķekavā un Baložos, bet rītdiena paies Veselības un sporta dienas ietvaros organizētajās aktivitātēs visai ģimenei.
Vasaras nometnes Ķekavas novadā
Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā vasaras periodā, Ķekavas novada pašvaldība 16000 eiro apmērā līdzfinansējusi septiņpadsmit dažādas dienas un diennakts nometnes. Tuvojoties vasaras brīvlaikam, aicinām iepazīties ar aktuālo vasaras nometņu sarakstu.
Latvāņu apkarošana Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumus – tiek veikta ar latvāni pārņemto zemes gabalu apzināšana, lai jau maija beigās aicinātu konkrēto teritoriju īpašniekus veikt latvāņu apkarošanu sev piederošajā zemes gabalā tam paredzētajā termiņā
Ķekavas novadā aizvadīta jau desmitā “Muzeju nakts”
Sestdien, 20. maijā, Ķekavas novadā jau 10. reizi veiksmīgi aizvadīta starptautiskā akcija “Muzeju nakts”, pulcējot kopskaitā vairāk nekā 1300 apmeklētājus Ķekavas novadpētniecības muzejā un topošajā šaursliežu muzejdzelzceļā Baložos. Šogad muzeju vienojošais moto bija E. Veidenbauma dzejas rindas: „Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats”.
Pabeigti garantijas remontdarbi uz Putnu fabrikas ceļa
Maijā tika pabeigti garantijas remontdarbi uz autoceļa V6 posmā no Sporta nama līdz Ziemeļu ielai Ķekavā. Jaunā ceļa seguma pirmais pārbaudījums – Ķekavas velomaratons, kas pulcēja vairāk nekā tūkstoti velobraucēju – aizvadīts veiksmīgi
Ķekavas skolēniem 3. vieta konkursā “Sporto visa klase”
Piektdien, 19. maijā, aizvadītas Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta "Sporto visa klase" trešās sezonas finālsacensības. Laureātu vidū arī Ķekavas vidusskolas 4. klases skolēni, kuri sacensībās Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā izcīnīja godpilno 3. vietu.
Veselības un Sporta nedēļa Ķekavas novadā vienos tūkstošus
Ar aicinājumu "EJAM ĀRĀ!" no 20. līdz 27. maijam Ķekavas novadā notiks Veselības un Sporta nedēļa. Sagaidāms, ka šogad tā vienos tūkstošiem Ķekavas novada iedzīvotāju un viesu. Viss sāksies 20. maijā ar atzinību guvušo Ķekavas velomaratonu, turpināsies ar dažādām aktivitātēm nedēļas garumā, bet noslēguma pasākums būs īpaši atraktīvā Veselības un Sporta Diena 27. maijā.
Paziņoti konkursa “Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā” laureāti
18. maijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” tika paziņoti konkursa “Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā” laureātes piecās kategorijās – to vidū kategorijā “Gada sieviete – būvniecības veicinātāja 2016” balvu saņēma Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Astrīda Vītola.
Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrādei saņemto priekšlikumu kopsavilkums
Ķekavas novada pašvaldības Telpiskās plānošanas daļa ir apkopojusi saņemtos priekšlikumus Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018.-2030.gadam izstrādei.
Aizvadīts vērienīgākais riteņbraukšanas notikums
Sestdien, 20. maijā, Ķekavā norisinājās viens no vērienīgākajiem riteņbraukšanas notikumiem – Ķekavas velomaratons, uz starta līnijas pulcējot gan profesionāļus, gan velobraukšanas entuziastus no Latvijas un ārvalstīm
Brīvdienu ceļvedis 19.-21.maijā
Šajā nedēļas nogalē startē Veselības un sporta nedēļa, kuras ietvaros norisināsies sestdien gaidāmais Ķekavas velomaratons. Dienas noslēgumā kultūras baudītāji aicināti apmeklēt Muzeju nakts pasākumus Ķekavā un Baložos. Savukārt svētdienas pirmo pusi varēs veltīt Maija tirgus piedāvājuma apskatei
Studenti prezentē priekšlikumus Daugmales ainavas uzlabošanai (papildināts)
Trešdien, 17. maijā, Ķekavas novada pašvaldības Būvvaldes, Telpiskās plānošanas un Attīstības daļas pārstāvji tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studentiem, lai vērtētu topošo profesionāļu priekšlikumus Daugmales ainavas uzlabošanai.
102. dzimšanas dienu nosvinējusi baložniece Monika Greivule
Ceturtdien, 18. maijā, 102. jubileju svinēja Monika Greivule, kura godam nes vecākās novadnieces titulu.
Izlaidumi Ķekavas novada skolās 2017
Zināmi Ķekavas novada skolu izlaidumu norises datumi un vietas. Šogad izlaidumu laiks Ķekavas novadā sākas 27.maijā ar Ķekavas Mūzikas skolas absolventu sveikšanu un noslēdzas 30.jūnijā, kad diplomus par vidusskolas beigšanu saņems Ķekavas vidusskolas 12.klases beidzēji
Velomaratona laikā noteikti satiksmes ierobežojumi
Sestdien, 20. maijā, Ķekavā norisināsies ikgadējais velomaratons. Rūpējoties par sacensību dalībnieku drošību, sacensību dienā tiks noteikti ceļu satiksmes ierobežojumi.
CSDD jauno velosipēdistu sacensībās startēs Ķekavas novada skolēni
Lai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, jau 24. gadu Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2017”. Šodien, 17. maijā, Rīgas motormuzejā Ķekavas novada skolēni cīnīsies par iespēju tikt uz Eiropas mēroga velosipēdistu sacensībām.
Maija beigās uzsāks Latvijas dabas vērtību apzināšanu
Lai gan Latvija tiek uzskatīta par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē, arī mūsu valsts dabas bagātības ir ierobežotā daudzumā. Lai šos resursus efektīvi pārvaldītu kā arī, lai plānotu teritoriju saimniecisko darbību, maija beigās plānots uzsākt Latvijas dabas vērtību apzināšanas projektu.
Piesakies jauniešu sociālā biznesa akseleratoram Rāmavā
No 3. līdz 7. jūlijam Rāmavas muižā notiks jauniešu sociālā biznesa akselerators "Kā izveidot atbilstošu sociālā biznesa modeli un kā sagatavot savu ideju pūļa finansēšanai". Pieteikties apmācībām līdz 5. jūnijam aicināti jaunieši vecumā no 18-30 gadiem, kuriem jau ir sava sociālā biznesa ideja vai jaunuzņēmums (start-up).
“Baznīcu nakts” Ķekavā
Doles-Ķekavas ev.lut.baznīca 2. jūnijā “Baznīcu nakts” ietvaros aicina savus apmeklētājus iepazīt baznīcas arhitektūru, baudīt ērģeļmūziku un kokles spēli, noklausīties draudzes mācītāja uzrunu un vienoties lūgšanās
Izzināt laika ritējumu 20. maijā aicina starptautiskā “Muzeju nakts”
Starptautiskā akcija "Muzeju nakts", ar devīzi “Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats” (E.Veidenbaums), šogad priecēs apmeklētājus 20. maijā. Izzināt laika ritējumu Ķekavas novadā aicina Ķekavas novadpētniecības muzejs un topošais šaursliežu muzejdzelzceļš Baložos.
„Solis tuvāk” aicina piedalīties vasaras nometnēs
Biedrība „Solis tuvāk” aicina piedalīties dienas un diennakts nometnēs. Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, dalības maksa diennakts nometnēs novadā deklarētiem bērniem ir 120 euro, pārējiem bērniem - 140 euro.
Atklāta oficiālā peldsezona
Oficiāli Latvijā peldsezona sākas šodien, 15. maijā, un tā ilgs līdz 15. septembrim. Kā vēsta Veselības inspekcija, ūdens temperatūra pagaidām vēl ir salīdzinoši zema un peldēšanai nav piemērota. Tomēr, laikam kļūstot siltākam, aicinām atcerēties par drošību ūdenstilpņu tuvumā.
Laika ratā šaursliežu vilcienā - Muzeju naktī Baložos
Ar devīzi „Šaursliežu vagona rats pa kūdras purvu steidzas” Muzeju nakts ietvaros 20. maijā apmeklētājus sagaidīs Baložu kūdras bānītis – ar brīvprātīgo dzelzceļa entuziastu spēkiem topošais šaursliežu muzejdzelzceļš. Ar ieskatu kūdras dzelzceļu vēsturē nonāksim līdz pat mūsdienām – kā Baložos atdzimst vēsture un unikāls industriālais mantojums
Ķekavas novadā eksāmeniem gatavojas 172 skolēni
Jaunnedēļ 9. un 12. klasei sāksies valsts pārbaudījumu sesija, bet mācību gads pēc eksāmenu nokārtošanas 9. klasēm beigsies 9. jūnijā, savukārt 12. klašu skolēniem - 16. jūnijā. Ķekavas novadā šajā mācību gadā pamatskolu un vidusskolu absolvēs 172 skolēni.
Noteikti satiksmes organizācijas ierobežojumi uz Putnu fabrikas ceļa
Nedēļas sākumā tika uzsākti garantijas remontdarbi uz autoceļa V6 posmā no Sporta nama līdz Ziemeļu ielai Ķekavā. Iedzīvotāju ievērībai – minētajā ceļa posmā noteikti satiksmes organizācijas ierobežojumi.
Ķekavas velomaratonā aicina piedalīties Latvijas aktīvākās ģimenes
Jau nākamsestdien, 20. maijā, Pierīgā norisināsies vērienīgie riteņbraukšanas entuziastu svētki - Ķekavas velomaratons. Līdzās profesionāliem šī sporta veida pārstāvjiem pasākumā piedalīties tiek aicinātas arī aktīvākās ģimenes no visas Latvijas, lai no sirds izbaudītu kopā būšanas prieku, kā arī apliecinātu savus spēkus un vienotību 10 km garajā Ģimeņu distancē. Rezultatīvākās un radošākās komandas jau ierasti savā īpašumā iegūs vērtīgas balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.
Paziņojums par detālplānojuma „Adamsi” Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas atkārtotā sapulce notiks 2017.gada 1.jūnijā plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Brīvdienu ceļvedis 12.-14.maijā
Ķekavas novadā šīs nedēļas nogalē ar plašu koncertprogrammu tiks svinēta Mātes diena. Velosezonu oficiāli atklās Velofotoorientēšanās sacensības. Savukārt ūdenssporta piekritēji aicināti apmeklēt “Saudrabgārņa kausu” un jauniešu festivālu ”Ūdensmalas atvēršanas svētki”.
Jau šonedēļ startēs ikgadējais Ķekavas velomaratons (papildināts)
Sestdien, 20. maijā, jau ceturto gadu Pierīgā norisināsies plašu atzinību guvušais Ķekavas velomaratons, kurā ir aicināti piedalīties gan pieredzējuši riteņbraukšanas profesionāļi, gan arī visi šī sporta veida cienītāji. Aktīvie dalībnieki kā allaž varēs pārbaudīt savus spēkus kādā no četrām distancēm dažādām vecuma un kvalifikācijas grupām, sacenšoties par vērtīgām balvām un pavadot nedēļas nogali pozitīvi enerģisku emociju zīmē
Paziņojums par detālplānojuma “Vecsvilpji un Sakšas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 27.aprīļa sēdes lēmumu 2.§.4 „Par detālplānojuma “Vecsvilpji un Sakšas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.7)
Lasāms pašvaldības izdevuma “Ķekavas novads” maija numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” maija numurs. Tajā lasāms par Daugmales ģerboņa svinīgo pasniegšanu Ģerboņa svētkos Rīgas pilī, par skolēnu darbu vasarā un citām aktualitātēm. Izdevuma pielikumā apkopota informācija par 3.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām
Ķekavas Mākslas skola saņem Kultūras ministrijas apbalvojumus
Aizvadītā mēneša beigās Kultūras ministrija godināja izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus un viņu pedagogus no 21 Latvijas skolas. Apbalvojumu saņēma arī Ķekavas Mākslas skolas audzēkne Kate Katrīna Minkevica un skolotāja Zīle Ozoliņa-Šneidere
No 1. maija izsludināts meža ugunsnedrošais laika posms visā Latvijā
Pamatojoties uz Ugunsdrošības noteikumiem un hidrometeoroloģisko prognozi, Valsts meža dienests nosaka meža ugunsnedrošo periodu visā Latvijā no 1. maija. Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem līdz ar ugunsnedrošā laikposma iestāšanos ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.
Atzinīgi vērtē ķekaviešu ideju par “virtuālo gidu”
Starp astoņu novadu jauniešu un uzņēmēju komandām Erasmus+ projekta "Nāc un runāt sāc!" noslēguma pasākumā 27.aprīlī Ķekavas novada komandas ideju par "virtuālā gida" aplikāciju žūrija atzinusi par labāko
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes maijā
Maijā vairākās vietās Ķekavā būs skatāmas desmit Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes, kas vēltītas arī pavasara tēmai
Ķekavā pirmo reizi notiks “Sudrabgārņa kauss”un jauniešu festivāls “Ūdensmalas atvēršanas svētki”
Sestdien, 13. maijā, pirmo reizi Ķekavā no visas Latvijas pulcēsies jaunieši, lai piedalītos meistarsacīkstēs smaiļošanā un kanoe airēšanā 200m distancē “Sudrabgārņa kauss” un festivālā “Ūdensmalas atvēršanas svētki”.
Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstādes atklāšana Ķekavā
9.maijā plkst. 19.00 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē tiks atklāta Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstāde, kas visiem interesentiem būs skatāma līdz 8.jūnijam
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017. gada 27.aprīļa lēmumu Nr.2.§1.p. (protokols Nr.7.) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, kadastra numurs 8070 007 0809.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Skates” un “Staķi”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Lokālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 2017.gada 27.aprīļa lēmumu Nr. 2.§2. (prot. Nr.7.) „Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Skates” un “Staķi”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma „Jaunpriedoļi” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 27.04.2017. lēmumu Nr.2.§3.p. (prot. Nr. 7.) „Par detālplānojuma „Jaunpriedoļi” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Valsts prezidents pasniedz Daugmales pagasta ģerboni
27. aprīlī Ģerboņu svētkos Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgi pasniedza apstiprināto Daugmales pagasta ģerboni. Šajā svētku reizē pilsētu, novadu un pagastu ģerboņus saņēma kopskaitā 10 pašvaldības.
Retro Motosporta attīstība Ķekavas novadā
Biedrība “BBAClub.lv” ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam finansiālu atbalstu iegādājas motopiekabi, instrumentus
Ķekavas novada pašvaldība rīko vairāku pašvaldības nekustamo īpašumu izsoles
Ķekavas novada pašvaldība 7. jūnijā Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko vairākas pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli.
Piesakies starptautiskajai konferencei “Eiropa un tās tautu identitāte”
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina pieteikties dalībai starptautiskajā konferencē “European and national identity”, kas norisināsies 16.maijā plkst. 10.00 Ķekavā ar mērķi definēt Eiropas kopīgo identitāti. Interesenti, kas sasnieguši 15 gadu vecumu, var iesniegt savu pieteikumu līdz 10.maijam
Realizēts LEADER projekts "Ūdensprieki ikvienam"
Realizējot LEADER projektu "Ūdensprieki ikvienam" un saņemot Lauku atbalsta dienesta ELFLA finansējumu, biedrība "Solis tuvāk" ir iegādājusies piekabi smailīšu pārvadāšanai. Biedrība aicina iedzīvotājus apgūt smaiļošanu, piedalīties gan novadā organizētajās ūdens tūrisma aktivitātēs, gan nodarboties ar ūdenstūrismu patstāvīgi.
Jauniešu deju kolektīvs "Katlakalns" kļūst par konkursa "Maksimālisti" mēneša uzvarētājiem
Noslēdzoties tautas balsojumam, noskaidroti talantu konkursa "Maksimālisti" trešā mēneša balvu ieguvēji. Kategorijā "Kolektīvs" atbalstu 1500 EUR apmērā iegūst arī jauniešu deju kolektīvs "Katlakalns" no Ķekavas novada.
Ķekavā pirmo reizi notiks “Sudrabgārņa kauss” un Ūdensmalas atvēršanas svētki
13. maijā pirmo reizi Ķekavā jauniešus no visas Latvijas pulcēs gludūdens airēšanas meistarsacīkstes “Sudrabgārņa kauss” un jauniešu festivāls “Ūdensmalas atvēršanas svētki”
Informācija par bērnu robežšķērsošanu
Ir sācies pavasaris un drīz jau klāt būs vasara, tādēļ vēlamies vērst uzmanību uz kārtību, kādā bērni šķērso Latvijas Republikas valsts robežu. Šo kārtību nosaka Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumi Nr.721 „Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu".
Plāno Ķekavas novadā attīstīt tehnisko jaunradi
Pieprasījums pēc inženiertehniskās zinātnes speciālistiem turpina pieaugt, tādēļ interešu izglītība, kas atbalsta tehnisko jaunradi, var kalpot par atspēriena punktu bērnu un jauniešu zināšanu veicināšanai. Attīstot tehnisko jaunradi Ķekavas novadā, dome atbalstījusi lokalplānojuma izstrādes uzsākšanu zemes gabalam Dzelzs ielā 32, Baložos, kur nākotnē plānots izveidot tehniskās jaunrades centru.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Ķekavas novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti iepazīties ar šai nedēļas nogalei veltīto kultūras un sporta pasākumu ceļvedi, kas ved cauri Ķekavai, Katlakalnam un Baložiem, piedāvājot labu mūziku, kino un aktīvās atpūtas iespējas.
Nepaej garām, atskaties
22. aprīlī izskanējis kārtējais bijušo kolhoznieku balles akords, atskatoties uz aizvadītajiem gadiem, satiekot bijušos kolēģus un sveicot sanākušos Jurus.
Piesakies un piedalies vakanču gadatirgos
Ķekavas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir iespēja tikties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajos bezmaksas reģionālajos vakanču gadatirgos, kas maijā, septembrī un oktobrī norisināsies piecos reģionos visā Latvijā. Darba devēji aicināti pieteikties, sazinoties ar tuvāko NVA filiāli
Pašvaldība līdzfinansēs filmas “Latvijas 100gadnieki” uzņemšanu
Ķekavas novada pašvaldība sniegs finansiālu atbalstu dokumentālās filmas “Latvijas 100gadnieki” uzņemšanai, kurā plānots dokumentēt arī vecākās novadnieces Monikas Greivules dzīves stāstu. Daļa līdzekļu tiks izmantota Latvijas simtgadnieku salidojuma organizēšanai
Pašvaldība paplašinās Ķekavas parka teritoriju
Noslēdzoties dokumentācijas sakārtošanas procesam un iegūstot ierakstu Zemesgrāmatā, Ķekavas novada pašvaldības īpašumā nonākuši divi zemes gabali Ķekavas centrā pie Ķekavas upītes, lai pašvaldība varētu paplašināt Ķekavas parka teritoriju un iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju pie Daugavas.
Arhīvs
  Drukāt