Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē Vislatvijas pasākums "Atvērtās dienas laukos". Apmeklē amatu darbnīcu, kur var apgūt kreklu izšūšanas prasmi. Jaunais Miltu teātris aicina uz pirmizrādi Vika "Sarežģītais zvirbulēns", pēc tam Danču vakars ar Ķekavas muzikantiem. Svētdien mūzikas skolas audzēkņu koncerts un Karabas cirks Baložos.
Ķekavietis Justs iekļūst Eirovīzijas lielajā finālā
12. maijā, Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2016» uzvarētājs un Latvijas pārstāvis starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Justs Sirmais kāpa uz lielās «Globe Arena» skatuves Zviedrijā, Stokholmā, lai pirmais 17 valstu konkurencē cīnītos par vietu Eirovīzijas lielajā finālā. Un šo cīņu viņš izcīnīja! «Heartbeat» dzirdēsim vēl vismaz vienu reizi 14. maijā lielajā finālā.
Izlaidumi Ķekavas novada skolās 2016
Zināmi Ķekavas novada skolu izlaidumu svinīgo pasākumu norises laiki.
Mainīts mūzikas skolas noslēguma koncerta norises laiks
Ķekavas Mūzikas skolas koncerts 12.05.2016. notiks nevis Ķekavas kultūras namā plkst.18.30, bet gan mūzikas skolā plkst.18.00.
Veselības un sporta nedēļa Ķekavas novadā
21. - 28. maijā Ķekavas novadā Veselības un sporta nedēļas ietvaros visu vecumu iedzīvotājiem tiks piedāvāta daudzveidīga pasākumu programma.
Ķekavas novada svētki no 16. līdz 18.jūnijam
Ķekavas novada svētki tuvojas! No 16. līdz 18.jūnijam daudzveidīga kultūras pasākumu programma- koncerti, Jaunrades tērpu konkurss, radošās darbnīcas. Svētku noslēgumā uzstāsies Olga Rajecka, un balli spēlēs grupa "Henrix".
Asteru ielā, Katlakalnā, būs ceļa ātrumvaļņi
Atbilstoši Ķekavas novada domes lēmumam šovasar Asteru ielā, Katlakalnā, tiks izbūvēti divi aploces veida ceļa ātrumvaļņi, lai samazinātu automašīnu plūsmu un ātrumu, kā arī lai uzlabotu gājēju drošību.
"Ķekavas Novads" maija numurs ir klāt
Avīzes "Ķekavas Novads" maija numurā lasiet par Titurgas ezera parka publiskās apspriešanas rezultātiem, dzeramā ūdens kvalitātes problēmām Loreķu laukā, Katakalna baznīcas restaurācijas gaitu, kā arī vēsturisku atskatu uz notikumiem, kas norisinājušies pirms 100 gadiem Nāves salā.
Ieteikumi drošai atpūtai pie ūdens
Strauji tuvojas vasaras atvaļinājumu laiks, kuru daudzi iedzīvotāji izmanto atpūtai pie ūdeņiem. Ķekavas novada pašvaldība aicina ievērot drošību un izlasīt ieteikumus, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem.
Pierīgas pašvaldības atklātā vēstulē pauž neapmierinātību ar jauno pedagogu atalgojuma modeli
14 Pierīgas pašvaldības, nosūtot atklāto vēstuli augstākajām valsts amatpersonām, lūdz atlikt Ministru kabineta noteikumu projektu, kas regulē pedagogu darba samaksu un valsts mērķdotācijas apjomu pašvaldībām, tālāko virzību esošajā redakcijā.
Vasaras svētku tirgus Ķekavā
15. maijā plkst. 8.00 - 15.00 Ķekavā pie Doles Tautas nama norisināsies Vasaras svētku tirgus.
Izmaiņas atkritumu apsaimniekošanā privātmājām Baložu pilsētā
No š.g. 1. jūlija atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu administrēšanu veiks atkritumu izvešanas pakalpojumu sniedzējs SIA “Ragn-Sells”. Tādēļ no 16. maija līdz 17. jūnijam aicina Baložu pilsētas privātmāju īpašniekus, kam bija noslēgti līgumi par atkritumu izvešanu ar SIA „Baložu komunālā saimniecība", pārslēgt atkritumu izvešanas līgumus ar SIA “Ragn-Sells”.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Brekši”
Ķekavas novada dome 2016.gada 28.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 1. „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā „Brekši”, Daugmalē, Daugmales
Paziņojums par detālplānojuma „Lauku iela 1 un Lauku iela 5” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 28.04.2016. lēmumu Nr.2.§4.p. (prot. Nr. 16.) „Par detālplānojuma „Lauku iela 1 un Lauku iela 5” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 28.aprīļa lēmumu Nr. 2.§3. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Ainas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 16.) uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Ainas”, kadastra numurs 8070 008 1488.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu ūdenssaimniecības projekta realizācijai
Informējam, ka saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 28.aprīļa lēmumu Nr. 2.§2. “Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu Ķekavas novada Ķekavas pagasta Ķekavas ciema teritorijai „Loreķu lauks” ūdenssaimniecības projekta realizēšanai”.
Vēl līdz 15. jūnijam uzņēmēji var pieteikt vakances skolēniem
Jau trešo gadu ar Ķekavas novada pašvaldības finansiālu atbalstu novada uzņēmēji tiek aicināti piedāvāt darbu Ķekavas novada skolu skolēniem. Savukārt skolēni, kas ir vecumā no 13 līdz 18 gadiem, ir Ķekavas novada vispārējās izglītības iestāžu audzēkņi un ir deklarēti Ķekavas novadā, tiks aicināti pieteikties iesniegtajām vakancēm.
11.maijā nozīmīga spēle regbija komandai Miesnieki/Ķekavā
Trešdien 11.maijā Upesciema stadionā plkst. 19.30 Latvijas čempionāta spēle starp Miesnieki/Ķekava un regbija klubu "Livonija". Aicinām atbalstīt novada komandu. Šī spēle būs īapša ar to, ka pirmā apļa spēlē par uzvaru cīnīsies pagājušā gada Latvijas čempiona 1.vietas ieguvēji Miesnieki/Ķekavā un 2.vietas ieguvējiem.
Ķekavas Mākslas skolas "Pieaugušo studijas" darbu izstāde
Doles Tautas namā līdz 4. jūnijam apskatāma Ķekavas Mākslas skolas "Pieaugušo studijas" - Ināras Rumbinas, Daces Ozolas, Ineses Gmizo-Lārmanes, Rutas Andersones, Ingrīdas Ķimenes, Daces Praulītes, Ilzes Enkmanes, Jūlijas Žukauskas, Jāņa Pulles, Gunitas Kalniņas, Lienes Deakas, Ingas Pinnes - darbu izstāde.
Skaistus svētkus ikvienai māmiņai!
Nav nekā siltāka par māmiņas plaukstām un nekā lielāka par viņas mīlošo sirdi. Vēlam ikvienai māmiņai skaistus svētkus!
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē Daugmales pamatskola svinēt savu 90.jubileju, Baložos atzīmēsim Māmiņdienu, bet Ķekavā meditēsim caur tautasdziesmām un baudīsim Normunda Rutuļa koncertu.
Sadārdzināsies maksa par sadzīves atkritumiem
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 1. aprīlī apstiprināja jauno SIA „Getliņi EKO” sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu – sākot ar šī gada 5. maiju tas būs 28,32 eiro/t bez PVN.
Ķekavas novadu izrotā pavasara ziedi
Līdz ar piemērotu laika apstākļu iestāšanos Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa parūpējusies par novada centru izdaiļošanu ar pavasarīgām ziedu kompozīcijām.
Paziņojums par iesnieguma saņemšanu no AS „Putnu fabrika Ķekava” par paredzētās darbības akceptu
Paredzētās darbības nosaukums: mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa „Putnu fabrika Ķekava” pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novada Ķekavas pagastā. Ierosinātājs: AS „Putnu fabrika Ķekava”.
Pašvaldības darba laiks pirmssvētku dienā
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks pirmssvētku dienā, 3. maijā, ir no plkst. 8.00-14.00 (bez pārtraukuma). 4. maijs - brīvs.
Paziņojums par detālplānojuma „Erceni” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 14.04.2016. lēmumu Nr.2.§3.p. (prot. Nr. 15) „Par detālplānojuma „Erceni” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma „Mežgravas” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 14.04.2016. lēmumu Nr.2.§4.p. (prot. Nr. 15) „Par detālplānojuma „Mežgravas” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
4.maija svētki Ķekavas novadā
Aicinām svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas dienas Baltā galdauta svētkus Ķekavas novadā. Katlakalnā deju lielkoncerts, Ķekavā klāsim baltus galdautus koncertā "Ne maizīte pati nāca", turklāt Baložos Animācijas brigādes filmu programma un koncertiestudējums “Lai sauktos par LATVIETI”.
Spriguļu pāris Plakanciemā svin Zelta kāzas
30. aprīlī Ķekavas novada Plakanciemā Zelta kāzas svinēja Olrita un Vitālijs Spriguļi, kuri abi kopā jau no 1977. gada saimnieko Gala Ratnieku mājās Plakanciemā.
Arī šogad Nacionālie bruņotie spēki talko Nāves salā
Arī šogad Nacionālie bruņotie spēki ir atsaukušies aicinājumam piedalīties vides sakopšanā – karavīri un zemessargi pievienojās Lielajai talkai, kuras mērķis ir padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē.
Aizvadītas noslēdzošās diskusijas projekta „Esi aktīvs” ietvaros
21. un 28. aprīlī norisinājās noslēdzošās divas iedzīvotāju grupu tikšanās Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras īstenotā projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā“ ietvaros.
Informatīvais seminārs par projektu iesniegumu sagatavošanu 13.maijā
Biedrība „Partnerība “Daugavkrasts”” aicina visus interesentus uz informatīvo semināru par projektu iesniegumu sagatavošanu konkursa 1. kārtas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.g. apakšpasākumā «Darbību īstenošana saskaņā ar SVVA stratēģiju»
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Brīvdienās apmeklē Raimondam Paulam veltītu koncertu, amatu darbnīcu "Latviešu un lietuviešu mauču adīšana" un izrādi "Mīlēt un dzīvot".
Atver poligrāfijas materiālu ražotni Daugmalē
Investējot 200 tūkstošus eiro jaunā ražotnē Daugmalē, Krievijas poligrāfijas materiālu ražošanas uzņēmumu grupa Tanzor ar Latvijā ražotām poligrāfijas lakām un gruntīm cer ieiet Eiropas tirgū.
Ķekavas Mūzikas skola izsludina audzēkņu uzņemšanu 2016./2017. mācību gadam
Aicinām 2016./2017. mācību gadā mācīties profesionālās ievirzes izglītības programmās!
No 2. maija izsludināts meža ugunsnedrošais laika posms visā Latvijā
Pamatojoties uz Ugunsdrošības noteikumiem un hidrometeoroloģisko prognozi, Valsts meža dienests nosaka meža ugunsnedrošo periodu visā Latvijā no 2. maija.
Piešķir līdzfinansējumu bērnu un jauniešu nometņu rīkošanai
Šogad Ķekavas novada pašvaldības bērnu un jauniešu vasaras nometņu konkursā pašvaldības līdzfinansējums kopumā 15 000 eiro tika atvēlēts 11 organizācijām.
Biedrība "Partnerība Daugavkrasts" aicina pievienoties uz Ūsiņdienas svinībām
Ielūdzam Ķekavas novada iedzīvotājus 1.maijā plkst.12.00 piedalīties Ūsiņdienas svinībās Tukuma novadā, Džūkstē. Vietu skaits ierobežots, tāpēc dalību pasākumā lūdzam pieteikt
Privāto ielu īpašnieku kūtrums neļauj Loreķu ciemā izbūvēt ūdensvadu
Ūdens kvalitāte Ķekavas novada Loreķu ciemā ar katru gadu pasliktinās. Lai ar Eiropas Savienības (ES) finansiālo atbalstu izbūvētu centralizētu ūdensvadu un kanalizācijas sistēmu, nepieciešama vairāk nekā divsimt zemju īpašnieku piekrišana. Šāda situācija izveidojusies tāpēc, ka gandrīz visas ciema ielas ir privātīpašums.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 14.aprīļa lēmumu Nr. 2.§2. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Uguntiņas”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 15.), uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Uguntiņas”, kadastra numurs 8070 012 0356.
Bērnudārzā ,,Avotiņš” viesojas Moldovas Izglītības ministrijas delegācija
No 25. līdz 28. aprīlim Latvijā viesojas darba vizītē Moldovas Republikas Izglītības ministrijas delegācija, lai iepazītos ar Latvijas izglītības sistēmu - sākot no pirmsskolas izglītības līdz jauno pedagogu sagatavošanai augstākās izglītības iestādēs.
Lielā Talka noslēgusies
Šogad Lielās talkas dienā laiks lutināja ar saules stariem, lai ar lielāku prieku mudinātu cilvēkus ķerties klāt pie pavasara sakopšanas darbiem. Paldies visiem talkas dalībniekiem par darbu un tiekamies nākamajā Lielajā Talkā. Taču atcerēsimies, ka talkot var ne tikai šajā dienā, katrs mēs varam ik dienu savu zemi sapost un padarīt tīrāku.
Daugmales pamatskolai - 90. jubileja
Bijušie un esošie skolotāji, darbinieki un absolventi tiek aicināti uz Daugmales pamatskolas 90. jubileju, kas notiks 7. maijā plkst. 18.00.
Titurgas ezera Mežaparka publiskās apspriešanas rezultāti
2016.gada 14.aprīlī Ķekavas novada dome atbalstīja publiskās apspriešanas laikā izvēlēto Tīturgas ezera Mežaparka attīstības variantu tipu - Tīturgas ezera aktīvās atpūtas parku.
Paziņojums par lokālplānojuma apstiprināšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 107
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem nekustamajā īpašumā Rīgas iela 107, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Pieteikumus NVO projektu konkursam var iesniegt līdz 20. jūnijam
Ķekavas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos Ķekavas novada nevalstisko organizāciju darbības atbalsta projektu konkursam
Lielā Talka jau rīt 23.aprīlī
Šogad Lielā Talka visā Latvijā norisināsies 23. aprīlī. Par talkas vadmotīvu šogad izvēlēts sauklis "Latvijai BŪT zaļai!", tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē aicinām iet dabā un aktīvi piedalīties Lielajā Talkā, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu Latvijai kļūt tīrākai un zaļākai. Sestdienā Pierīgas koru skates, kur var vērtēt un baudīt augstvērtīgu koru sniegumus. Svētdienā aktīvā sporta piekritējiem laivu brauciens- ekspedīcija pa Misu, bet rokdarniecēm tērpu demonstrējumu skate. Vakarā skaistāko Imanta Kalniņa dziesmu koncerts.
Šobrīd pieteiktas 40 talkas vietas, šodien pēdējā reģistrēšanas diena
Līdz šodienai, 21. aprīlim, plkst. 20.00 vēl var pieteikt talkošanas vietu. Ir jādodas uz mājaslapu www.talkas.lv, kur jāatzīmē sakopjamā vieta kopējā Talkas kartē, taču tā nevar būt privātā teritorija.
Loreķu laukā pasliktinās dzeramā ūdens kvalitāte, vienīgais risinājums - izbūvēt centralizētu kanalizācijas un ūdensvada sistēmu
Ūdenssaimniecības attīstības projekta ietvaros Loreķu laukā Ķekavā tika veiktas dzeramā ūdens analīzes, kas apliecina, kas šajā teritorijā pasliktinās dzeramā ūdens kvalitāte.
Mobilais mamogrāfs 20.maijā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 20.maijā.
Projekta „Esi aktīvs!” ietvaros tiekas veselības aprūpes un sociālās jomas pārstāvji
14. aprīlī Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras īstenotā projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā“ ietvaros notika jau trešā grupu diskusija. Šoreiz par tēmu Veselības aprūpe un Sociālie pakalpojumi.
Brīvdienu rallijs 21. maijā Ķekavā
Vislatvijas brīvdienu rallijs ir pozitīvs pasākums ar sacensību garu, ģimenēm, kolēģiem un draugu kompānijām
Unikālo Katlakalna baznīcu turpmāk greznos divi jauni zvani
Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas restaurācijas ietvaros zvanu tornī uzstādīti divi jauni baznīcas zvani, kas turpmāk ar zvanu skaņām aicinās ne tikai uz dievkalpojumiem, bet arī vēstīs par pulksteņa laiku.
Izveido savu stilizētu tautas tērpu un laimē novada tautastērpa brunci
Ķekavas novada svētku ietvaros no 16. līdz 18.jūnijam aicinām piedalīties tērpu skates konkursā, kur būs iespēja savā īpašumā iegūt Ķekavas novada tautastērpa brunci.
"Zelta ratu kauss 2016" I posms zirgu pajūgu braukšanas sportā aizvadīts
16.aprilī Ķekavas pagastā notika I posms ‘’Zelta ratu kauss 2016’’ izcīņā zirgu pajūgu braukšanas sportā. Šīs arī bija pirmās sacensības šogad Latvijā, līdz ar to var teikt, ka sezonas atklāšana pajūgu braukšanas sportā notikusi Ķekavā.
Nāves salas kauju simtgades izstādē – unikāla gāzmaska un karavīru darinātas greznumlietas
Pirmā pasaules kara laikā šaurā zemes strēle starp vācu ierakumiem un Daugavas viļņiem kļuva par liecinieci nežēlīgajai lielvaru cīņai, kuras krustugunīs dienu un nakti atradās arī vairāki tūkstoši latviešu karavīru. Nāves salas cīņu simtgadei veltīta izstāde atklāta Latvijas Kara muzejā.
Atkal tiekas bijušie kolhoza “Ķekava” ļaudis
Jau par tradīciju Ķekavā kļuvusi bijušo kolhoznieku sanākšana Doles Tautas namā. Tā arī šogad, 16. aprīlī, šī nama durvis bija atvērtas bijušā kolhoza “Ķekava” ļaudīm, lai atkal pēc gada tiktos un pārrunātu dzīves notikumus, kā arī baudītu tautas deju raitos soļus un pašiem jau izlustētos balles turpinājumā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Dārziņi”, Krogsilā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016. gada 24. marta lēmumu Nr. 2.§1. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Dārziņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”
Tirdziņi Ķekavas novadā 2016. gadā
Apmeklē tirdziņus Ķekavas novadā, kur var iegādāties amatnieku un mājražotāju darinātas lietas.
Uzlabo un atjauno elektrotīklu Ķekavas novadā
Lai elektrotīkls būtu drošs, efektīvs un iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi, AS „Sadales tīkls” Ķekavas novadā šogad realizēs dažādus projektus.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē atnāc izsmieties improvizācijas šovā "Smieties nav aizliegts", pēdējais seanss filmai "Es esmu šeit" Katlakalna Tautas namā. Svētdienā baudi pavasara un krāmu tirdziņu, piedalies laivu braucienā un vakarā tiekamies latviskajos dančos ar Ķekavas muzikantiem.
Seminārs Zemgales tūrisma nozares pārstāvjiem “Viesmīlība, jaunākās tendences, sadarbība”
Seminārs norisināsies 26.aprīlī viesu namā „Xcelsus”. Dalībnieku reģistrācija semināram līdz 23.aprīlim.
Speciālisti apseko Nāves salas pieminekli un piemiņas vietas
12. aprīlī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija apsekoja Nāves salu Daugmalē, lai iepazītos ar Nāves salā esošo piemiņas vietas un pieminekļa tehnisko stāvokli un kopā ar Ķekavas novada pašvaldības pārstāvjiem pārrunātu iespējas to sakopšanā un uzturēšanā.
Atklāj izstādi "Latviešu strēlnieki Nāves salā.1916. gads"
Turpinot godāt latviešu strēlnieku piemiņu, Latvijas Kara muzejā 14. aprīlī tika atklāta izstāde "Latviešu strēlnieki Nāves salā. 1916. gads".
Vēl šodien vari izteikt savu viedokli par Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi. Esi aktīvs un aizpildi anketu!
2016. gada 1. aprīlī Ķekavas novada dome atbalstījusi ieceri „Par publisko apspriešanu Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvei”.
Projekta „Esi aktīvs” ietvaros diskutē par sporta nozares attīstību
Lai iesaistītu novada iedzīvotājus un rosinātu tos dalīties ar savām idejām, Ķekavā tiek organizētas iedzīvotāju diskusijas par to, kā veicināt veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes. 7. aprīlī notika otrā no ieplānotajām piecām darba grupu diskusijām, kuras tēma bija sports.
Mākslas skolas skolotāju izstāde t/c "Liiba" (FOTO)
No 7. aprīļa līdz 8. maijam apskatāma Ķekavas Mākslas skolas skolotāju darbu izstāde.
Notiks brīvdabas piedzīvojumu sacensības
Projekta “Miera balodis” ietvaros Ķekavā šogad norisināsies brīvdabas piedzīvojumu un lomu spēļu sacensības „Zvirbuļa taka 2016”, kas tiek organizēta sadarbībā ar biedrību “Jaunie vanagi”. Sacensību sākums 29. aprīlī plkst. 21.00, noslēgums - 1. maijā plkst. 12.00 ar koncertu pasākuma dalībniekiem un līdzjutējiem.
Avīze "Ķekavas Novads" aprīļa numurs!
Jaunajā numurā lasi- Pļavniekkalna sākumskolas sabiedriskā apspriešana, Katlakalna baznīcas rekonstrukcija, nākotnes vēstījuma iemūrēšana sākumskolas pamatos, kā sagaidām Latvijas simtgadi.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē kino, Līnijdeju olimpiāde un tautu deju ansambļa "Zīle" tradicionālais vārda dienas koncerts.
Sāksies pieteikšanās platību maksājumu saņemšanai, pieejamas bezmaksas konsultācija
Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka no šā gada 11.aprīļa līdz 23.maijam lauksaimnieki var pieteikties platību maksājumiem, iesniedzot Vienoto iesniegumu. Pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem var pieteikties ar kavējuma sankciju, ir 15.jūnijs.
Arī šovasar turpinās cīņu ar latvāņiem
Ķekavas novada pašvaldība 2016.gada vasaras sezonā turpinās veikt latvāņu ierobežošanas pasākumus saskaņā ar apstiprināto „Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu 2013.-2020.g.”, veicot pļaušanu divos privātos zemes gabalos ar kopējo platību 2,4 ha
Lielā Talka – jau sestdien, 23. aprīlī!
Šogad Lielā Talka visā Latvijā 23. aprīlī norisināsies Lielā Talka. Par talkas vadmotīvu šogad izvēlēts sauklis "Latvijai BŪT zaļai!", tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu.
Paziņojums par “Getliņi EKO” tarifu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 2016. gada 1. aprīlī pieņēma lēmumu par SIA „Getliņi EKO” sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu
Baltā galdauta svētki
Latvijas simtgades lielnotikums ir tieši simtgadei veltīts unikāls pasākums - 4. maija svinības, kura mērķis ir uzrunāt, iesaistīt un saliedēt lielu skaitu Latvijas iedzīvotāju, padziļinot izpratni par Latvijas valsti, tās veidošanos, vēsturi un kultūru.
Berlīnes starptautiskā kinofestivāla balvas ieguvēju filma "Es esmu šeit" Ķekavas novadā
7.aprīlī Daugmalē, 8.aprīlī Ķekavā - tikšanās ar režisoru, 15.aprīlī Katlakalnā
Izstrādās Jaunatnes politikas stratēģisko darba plānu
2016. gada ietvaros Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs ir uzsācis darbu pie Ķekavas novada Jaunatnes politikas stratēģijas izveides, kur tiks ņemti vērā arī jauniešu rekomendācijas. Jaunatnes likumā ir noteikts, ka šāda stratēģija jāizstrādā katrā Latvijas novadā.
Aicinājums iesniegt telpu piedāvājumus pašvaldības administrācijas vajadzībām
24. martā Ķekavas novada dome nolēma veikt izpēti telpu iegādei pašvaldības un tās iestāžu vajadzībām, tādēļ Ķekavas novada pašvaldība aicina iesniegt piedāvājumus telpām, kas atrodas Ķekavas novadā
Kūlas dedzināšana - drauds cilvēkam un dabai
Iestājoties siltam laikam, aizvien biežāk dzirdam medijos vai paši pamanām Latvijas pavasara raksturīgo sērgu – kūlas dedzināšanu. Šogad Latvijā reģistrēti jau pirmie kūlas ugunsgrēki, tostarp arī Ķekavas novadā.
Pirmā iespēja apmeklēt kūdras muzejdzelzceļu Baložos
Jau pavisam drīz apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt topošo kūdras muzejdzelzceļu Ķekavas novada Baložos – tas vērs „durvis” ieskatam uz kūdras ieguves pasauli starptautiskās Muzeju nakts ietvaros – 21. maijā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
1.aprīlis ir oficiālā joku diena- var smieties un jokoties uz nebēdu! Apmeklē Joku dienas pasākumus bērniem un jauniešiem Baložos un Ķekavā, kā arī vakarā uz kārtīgu izsmiešanos aicina improvizācijas teātris "Astoņpadsmit PLUS" Katlakalnā.
Uzņēmējus aicina vasarā nodarbināt skolēnus
Arī šogad, jau trešo vasaru, Ķekavas novada pašvaldība īstenos projektu, kura ietvaros aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novada izglītības iestāžu skolēniem vasaras brīvlaikā.
Tuvojas beigām mājdzīvnieku reģistrācijas termiņš
Saskaņā ar Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem līdz 2016. gada 1. jūlijam visiem dzīvnieku īpašniekiem Ķekavas novadā jāreģistrē savi mājdzīvnieki - suņi un kaķi - pašvaldības izveidotajā dzīvnieku reģistrā, neraugoties uz to, vai dzīvniekam ir vai nav implantēta mikroshēma.
Mūžībā aizgājusi ģimenes ārste dr.Anita Alberte (Jēgere)
29. martā mūžībā aizgājusi ģimenes ārste Dr. Anita Alberte (Jēgere), kas savus pacientus aprūpēja Titurgā. Izvadīšana 2. aprīlī plkst 11.00 no 1.Meža kapiem. Izsākam visdziļāko līdzjūtību Anitas Albertes tuviniekiem.
Izmaiņas satiksmes organizācijā pie Ķekavas Mūzikas skolas
Lai nodrošinātu Ķekavas Mūzikas skolas pasniedzēju un apmeklētāju autotransporta ērtu novietošanu auto stāvlaukumā pie Ķekavas mūzikas skolas, Ķekavas novada dome nolēma veikt izmaiņas satiksmes organizācijā Ķekavā, Skolas ielā 3.
Diskutē par veselīga dzīvesveida nozīmi izglītības sistēmā
24. martā Ķekavas kultūras namā notika pirmās darba grupas tikšanās Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras īstenotā projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā“ ietvaros.
Labdarības pasākumu Katlakalna baznīcas restaurācijai
Lai Katlakalna baznīca varētu mirdzēt savā vēsturiskajā spožumā, 5.aprīlī norisinājās labdarības pasākums.
Biedrība "Polārblāzma" tiekas ikgadējā valdes sanāksmē
23. martā Doles Tautas namā uz ikgadējo atskaites sapulci pulcējās pensionāru biedrības "Polārblāzma" biedri, lai atskatītos uz aizvadītajā gadā paveikto un informētu par šogad plānotajām aktivitātēm.
Aicina piedalīties Vidzemes senioru forumā
22.aprīlī Valmieras 5.vidusskolā, Raiņa ielā 3, norisināsies jau otrais senioru forums "Sabiedrības veiksmīgas novecošanas izaicinājumi Latvijā”.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 34 un 40, Baložos, Ķekavas novadā.
Aicinām aizpildīt anketu par pašvaldības ārējo komunikāciju!
Lai noskaidrotu Ķekavas novada iedzīvotāju viedokli par Ķekavas novada pašvaldības ārējo komunikāciju un izmantoto informācijas kanālu efektivitāti, Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļa aicina Jūs atbildēt uz dažiem jautājumiem. Anketa ir anonīma.
Atklāta 24. lauksaimniecības izstāde "Pavasaris 2016" Rāmavā
Nozīmīgākais lauksaimniecības un mežizstrādes pasākums pavasarī ir izstāde "Pavasaris 2016" notiks jau 24. reizi - 7. - 10. aprīlī izstāžu kompleksā Rāmava.
Ķekavas novada domes sveiciens Lieldienās
Lieldienas latviešu tradīcijās ir pavasara saulgrieži, ko svinam par godu pavasara un saules atnākšanai, par godu gaismas uzvarai pār tumsu. Priecīgas Lieldienas!
Aprīlī Ķekavas novadā spodrības mēnesis
Aprīlī visā Ķekavas novadā tiek izsludināts Spodrības mēnesis. Ķekavas novada pašvaldība aicina piedalīties ne tikai Lielajā Talkā, bet visa mēneša garumā rūpēties par kārtību un tīrību savā tuvākajā apkārtnē.
Šūpoles Ķekavas novadā
Viena no svarīgākajām pavasara saulgriežu tradīcijām ir kārtīgi izšūpoties. Kur Lieldienās atrast šūpoles? Ķekavas novada pašvaldība ir parūpējusies, lai arī Ķekavas novadā Lieldienās Jūs varētu pēc īstām senlatviešu tradīcijām izšūpoties Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Valdlaučos!
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks pirmssvētku un Lieldienu laikā
24. martā plkst. 9.00-17.00 (pusdienu pārtraukums – plkst. 13.00-14.00), 25. martā – brīvs, 26. martā – brīvs, 27. martā – brīvs, 28. martā - brīvs.
Paziņojums par AS “Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apjomu palielināšanas Ķekavā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma aktuālās versijas iesniegšanu Vides pārraudzības valsts birojā atzinuma saņemšanai
Paredzētās darbības nosaukums: Mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa “Putnu fabrika Ķekava” pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novada Ķekavas pagastā. Ierosinātājs: AS „Putnu fabrika Ķekava”.
Lieldienu pasākumi Ķekavas novadā
Apmeklē Lieldienu pasākumus Ķekavas novadā- Baložos, Ķekavā un Daugmalē.
Arhīvs
  Drukāt