Bērnu deju kolektīvam “Daina” jauni tautas tērpi
Biedrība “Dejas pasaule”, gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, aktīvi uzsākusi tautas tērpu darināšanu tērpu demonstrēšanai un izglītojošajiem pasākumiem, kuros varēs skatīt ne tikai etnogrāfiski pareizi darinātu tērpu, bet arī uzskatāmi iepazīties ar tā valkāšanas tradīcijām.
Ķekavas novadā “Zupas virtuve” atvērta katru pirmdienu un piektdienu
Atgādinām, ka Ķekavas novadā pirmdienās un piektdienās darbojas divas Katlakalna draudzes organizētas zupas virtuves – plkst. 12.00 zupas virtuve atvērta Rāmavā, Depkina muižā, savukārt plkst. 13.00 tā darbojas Valdlaučos, bijušās VSKB caurlaides telpās.
Ķekavas Mākslas skolas absolvents laikmetīgās mākslas triennālē Tallinā
Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennālē EKSPERIMENTA!, kas no 20. oktobra līdz 3. decembrim norisinās Tallinā, starp 10 valstu jauno mākslinieku darbiem skatāms arī Ķekavas Mākslas skolas absolventa Stefana Pavlovska darbs "Zīmoli un pieredzes".
Strādā pie pašvaldības budžeta 2018. gadam
Šobrīd Ķekavas novada pašvaldībā aktīvi turpinās darbs pie budžeta 2018. gadam sagatavošanas. Balstoties uz pašvaldības struktūrvienību un iestāžu iesniegtajiem budžeta pieprasījumiem, kā arī iedzīvotāju priekšlikumiem, īpaši izveidotā budžeta komisija uzsāk darbu un šonedēļ tiksies ar izglītības iestādēm, lai izvērtētu un izskatītu pamatojumu pieprasītajiem līdzekļiem.
Lāčplēša dienai un Valsts svētkiem veltītie pasākumi Ķekavas novadā
Sagaidot novembri, aicinām uz Lāčplēša dienai un Valsts svētkiem veltītiem koncertiem un pasākumiem Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Katlakalnā.
Jaunas atpūtas un rotaļu vietas plāno kopā ar iedzīvotājiem
Plānojot jaunas atpūtas un rotaļu vietas Jenčos un Dzērumos, Ķekavas novada pašvaldības Attīstības speciālisti uz tikšanos aicina vietējos iedzīvotājus. Pirmā apspriede aizvadīta Jenčos, savukārt Dzērumos interesenti tiks gaidīti šodien, 26. oktobrī, plkst. 18.00 laukumā pie veikala.
Pamatnosacījumi nekustamā īpašuma izīrēšanai paliek nemainīgi
2018. gadā pamatnosacījumi nekustamā īpašuma izīrēšanai paliek nemainīgi. Arī nākamgad iedzīvotāji, kuri gūst ienākumus izīrējot vai iznomājot sev piederošu nekustamo īpašumu, joprojām varēs nomaksāt nodokļus izmantojot vienkāršoto nodokļu nomaksas režīmu.
Noskaidrotas Latvijas skaistākās lauku saimniecības
Konkursā “Skaistākās lauku saimniecības” atzinību guvusi arī Ķekavas novada Plakanciemā iekoptā Raimonda un Līgas Brodužu saimniecība “Mežauļi”, kas plašāk pazīstama kā zirgaudzētava “Dabas zirgi”. Kopumā apbalvotas desmit lauku saimniecības.
Daugmales pamatskola aicina uz diskusiju par sporta laukuma attīstību
Ceturtdien, 26. oktobrī, plkst. 19.00 Daugmales multifunkcionālā centra zālē notiks diskusija par Daugmales pamatskolas sporta laukuma tālāko attīstību. Uz tikšanos aicināti Daugmales iedzīvotāji.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 12.oktobra lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā “Ādiņas-2”, kadastra numurs 8070 007 0178.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rāmavas iela 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 12.oktobra lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Rāmavas iela 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Rāmavas iela 52, kadastra numurs 8070 007 0155.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Usnes”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 12.oktobra lēmumu Nr.2.§1.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Usnes”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā “Usnes”, kadastra numurs 8070 003 0132.
VUGD aicina – sagaidām apkures sezonu droši
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina rūpēties par savu drošību - iztīrīt skursteni un pārbaudīt apkures ierīču un iekārtu tehnisko stāvokli pirms apkures sezonas, kas sākas jau 1.novembrī.
Attīstības daļas speciālisti tiksies ar Jenču un Dzērumu iedzīvotājiem
Lai noskaidrotu tuvākās apkārtnes iedzīvotāju vēlmes un vajadzības, Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas speciālisti aicina iedzīvotājus 24. un 26. oktobrī uz tikšanos par rotaļu un atpūtas vietu izveidi Jenčos un Dzērumos.
Ķekavā uzsāk Gaismas ielas atjaunošanas darbus (papildināts)
Oktobrī sākti remontdarbi Gaismas ielā, Ķekavā, kas ir viena no VAS “Latvijas Valsts ceļi” īpašumā esošajām novada ielām. Līdztekus jau iesāktajiem darbiem 24. oktobrī būvdarbu veicēji uzsākuši ceļa betona apmaļu nojaukšanas, to nomaiņas un jaunu apmaļu uzstādīšanas darbus.
Sadalītas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas 2017
20. oktobrī Ķekavā norisinājās Ķekavas novada uzņēmēju dienas, kuru laikā tika pasniegtas arī pirmās Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā godināja 17 novada uzņēmumus deviņās konkursa nominācijās. Galvenajā kategorijā “Gada uzņēmējs” balvu saņēma AS “Putnu fabrika Ķekava”.
Aicina uz uzklausīšanas sanāksmi par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 14. novembrī rīkos uzklausīšanas sanāksmi par SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA” iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu.
Tumšajā laikā pārvietojoties pa ielām, jālieto atstarojoši apģērbi
Ar katru brīdi dienas gaisma kļūst aizvien īsāka, un tumšie rīti un vakari jau kļūst par ierastu mūsu ikdienu. Un tieši šajā laikā īpašu uzmanību ir jāpievērš savai drošībai, pārvietojoties pa ielām un ceļiem. Īpaši bīstama ir pārvietošanās gar neapgaismotu ceļa nomali diennakts tumšajā laikā. Savas dzīvības glābšanā šeit liela nozīme ir atstarojoša apģērba lietošanai.
Brīvdienu ceļvedis 20. - 22. oktobrim
Šajā nedēļas nogalē novadnieki aicināti baudīt rudeni un tā veltes - mājražotāju gardumus un amatnieku darinājumus varēs iegādāties Rudens tirgū, Uzņēmēju dienu dalībniekiem būs iespēja apmeklēt ražotāju, mājražotāju un amatnieku izstādi ar tirdzniecību, savukārt “Ražas svētkos” seniori aicināti prezentēt un degustēt pašu gatavotus konservējumus un ievārījumus. Tāpat sestdien sportiskākās novada ģimenes tiksies tradicionālajā pasākumā "Sportojošo ģimeņu spiets 2017".
Noslēdzies 2017. gada projektu konkurss "Savam novadam"
Oktobrī noslēdzies projektu konkurss “Savam novadam”. Šogad konkursam tika iesniegti astoņi projektu pieteikumi. Projekta konkursa vērtēšanas komisija un Fonda padomes dalībnieki, izvērtējot projektu pieteikumus, šoreiz nolēma piešķirt finansējumu četriem vides labiekārtošanas projektiem.
Septiņi padomi bioloģiski noārdāmo atkritumu likvidēšanai
Spodrības mēnesī aicinām iedzīvotājus sakopt savus īpašumus dabai draudzīgākos veidos. Sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas speciālistiem piedāvājam septiņas alternatīvas bioloģiski noārdāmo atkritumu dedzināšanai.
Paziņojums par detālplānojuma „Mazā Rāmavas iela 3” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas atkārtotā sapulce notiks 2017.gada 2.novembrī plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Paziņojums par tarifa projektu
SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA”, vienotais reģistrācijas numurs 40003201921, Krišjāņa Barona iela 1, Baloži, Ķekavas novads, LV - 2128, 2017.gada 5.oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza siltumenerģijas gala tarifa projektu, kas ir aprēķināts saskaņā ar 14.04.2010. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmuma Nr.1/7 noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku.
Pieaudzis SIA “BALOŽU SILTUMS” siltumenerģijas tarifs
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome apstiprinājusi jaunu saražotās siltumenerģijas tarifu SIA “BALOŽU SILTUMS” - 48,16 EUR/MWh (bez PVN), kam jāstājas spēkā 2017. gada 1. novembrī. Salīdzinot ar sākotnēji apstiprināšanai iesniegto tarifu, Regulators to samazināja par 9,3%.
Vairo labos darbus novadā
No 16. līdz 22. oktobrim visā Latvijā norisinās Labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv akcija “Labo darbu nedēļa”. Akcijas laikā aicinām arī Ķekavas novada iedzīvotājus paveikt labus darbus, palīdzot līdzcilvēkiem vai rūpējoties par dabu un dzīvo radību.
Ķekavas novada fonds apliecina apņemšanos turpināt mērķtiecīgu labdarību
Šonedēļ Valmieras integrētajā bibliotēkā septiņi Latvijas kopienu fondi ar saviem parakstiem apliecināja apņemšanos ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu turpināt Kopienu filantropijas attīstības programmu. Apņemšanos parakstīja arī Ķekavas novada fonds.
Brīvdienu ceļvedis 13.-15. oktobrim
Šajā nedēļas nogalē brīvdienu ceļvedī plašs pasākumu piedāvājums aktīvās atpūtas cienītājiem – piektdienas vakarā aicinām doties uz nakts volejbola turnīru, taču sestdien un svētdien doties laivot apkārt Nāves salai, atbalstīt novada florbolistus un futbolistus vai piedalīties rudens veloekspedīcijā.
Uzņēmēju dienās Ķekavā akcentēs sociālo uzņēmējdarbību un digitālo meistarību
20. oktobrī Ķekavas novadā norisināsies Uzņēmēju dienas, kuru laikā notiks pašmāju ražotāju izstāde un uzņēmējdarbības atbalsta sniedzēju konsultācijas, kā arī meistarklases par sociālo uzņēmējdarbību un digitālo meistarību.
Atkārtoti vērtēs izglītības infrastruktūras pieejamību un attīstību Ķekavas novadā
Šonedēļ uz pirmo tikšanos sanāca darba grupa par Pļavniekkalna sākumskolas tālāko darbību, kura vienojās, ka, skatot šo jautājumu, ir nepieciešams vēlreiz kopumā vērtēt izglītības infrastruktūras pieejamību un attīstību visā Ķekavas novadā.
Atbalsta jauniešu profesionālās pieredzes gūšanu uzņēmumos
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina novada uzņēmējus sadarboties ar profesionālās izglītības iestādēm Eiropas Sociālā fonda projektā “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos” un saņemt finansiālu atbalstu prakses vietu nodrošināšanai.
Īpašumus aicina sakopt arī rudenī
Ķekavas novada pašvaldības Administratīvā komisija aicina iedzīvotājus jau rudenī sakopt īpašumus un savlaicīgi nodrošināt zāles pļaušanu, lai pavasara sezonā mazinātu kūlas ugunsgrēku skaitu. Atgādinām – nesakopta īpašuma gadījumā var tikt piemērots sods.
Biedrība „Partnerība „Daugavkrasts”” izsludina projektu iesniegumu konkursu
Biedrība „Partnerība „Daugavkrasts”” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 2. kārtu Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”. Projektu iesniegumus pieņems no 2017. gada 15. novembra līdz 15. decembrim.
Iznācis “Ķekavas novads” oktobra izdevums
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” oktobra numurs. Aktuālajā izdevumā lasāms par īpašumu sakopšanu rudenī, jaunu rotaļu laukumu un atpūtas vietu izveidi nākamajā gadā, kā arī novada pedagogu godināšanas ceremoniju, kurā sveikti divpadsmit labākie Ķekavas novada skolotāji.
Plāno izveidot jaunas rotaļu un atpūtas vietas
Nākamajā gadā Ķekavas novada pašvaldības speciālisti ir iecerējuši novadā izveidot vairākas jaunas rotaļu un atpūtas vietas. Aicinām arī iedzīvotājus izteikt savu viedokli par šīm iecerēm.
Godina 12 labākos Ķekavas novada pedagogus
Nedēļas nogalē, 6.oktobrī, Ķekavā īpašā godināšanas pasākumā tika sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkursa laureāti. Kopumā konkursam pieteikti 12 skolotāji trīs nominācijās. Balvas par ieguldījumu novada izglītības veicināšanā piešķirtas visiem pretendentiem.
Pašvaldība lūgs neatkarīgu ekspertu atzinumus par Ķekavas sākumskolas sporta zāles aprīkojumu
Šodien, 9. oktobrī, Ķekavas novada pašvaldībā tikās domes, pašvaldības un sporta kompleksa atbildīgie darbinieki, lai vienotos par tālāko rīcību attiecībā uz Ķekavas sākumskolas sporta zāli, kurā pēc pirmajām aktīvas ekspluatācijas nedēļām piektdien radās tehniskas problēmas ar paceļamo basketbola groza konstrukciju.
Ķekavas novadā sākas projekts "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai"
Šogad Ķekavas novadā ir sākts Eiropas Socialā fonda izglītības projekts "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai". Tā ietvaros 2017. - 2018. gadā divās Ķekavas novada vidusskolās tiks veikti pasākumi individuālo kompetenču uzlabošanai gan skolēniem ar mācīšanās grūtībām, gan izglītojamajiem ar augstiem sasniegumiem, kā arī nodrošināti pasākumi STEM jomas priekšmetu apguvei.
Izvirzīti pretendenti Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai
Izvērtējot 56 pieteikumus, ir izvirzīti laureāti deviņās Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas nominācijās. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 20. oktobrī Ķekavas novada uzņēmēju dienu noslēguma pasākumā.
Tehnisku iemeslu dēļ uz laiku slēgta Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa zāle
Šodien, 6. oktobrī, Ķekavas sākumskolas sporta zālē, plīstot basketbola konstrukcijas pacēlāja mehānisma trosei, uz grīdas nokrita groza pacēlāja spole, sporta zāle ir slēgta uz nenoteiktu laiku. Sporta zāle tūlīt pēc negadījuma tika slēgta un netiks atvērta, līdz būs veiktas visas nepieciešamās pārbaudes un novērsti bojājumi. Bērni negadījumā nav cietuši. Ķekavas novada dome informē, ka tiks veikta notikušā padziļināta pārbaude.
Oktobrī filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” arī Ķekavas novadā
Latviešu režisora Vara Braslas jaunā filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” oktobrī būs skatāma arī Ķekavas novadā. Tas ir stāsts par astoņgadīgā Oskara vasaras brīvdienām lauku mājās, kas sākas kā nebeidzams cīniņš ar vectēvu, bet pārvēršas par abu vīru draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētas avantūras.
Trīs Ķekavas novada izglītības iestādes piedalās jaunā mācību satura pilotprojektā
Šobrīd Latvijā 100 izglītības iestādes uzsākušas ieviest jauno, uz kompetencēm balstīto mācību saturu. Šajā pilotprojektā piedalās arī trīs Ķekavas novada izglītības iestādes - Ķekavas vidusskola, Daugmales pamatskola un bērnudārzs “Avotiņš”.
Darba grupas strādās pie Pļavniekkalna skolas attīstības jautājuma
Pamatojoties uz Ķekavas novada domes lēmumu, izveidotas divas darba grupas, kurām uzdots sagatavot priekšlikumus jaunas sākumskolas būvniecībai un pašvaldības normatīvo aktu grozījumiem, kā arī ēkas, Skolas ielā 2, Ķekavā turpmākās izmantošanas iespējām.
Aicina piedalīties pilsoniskās iesaistes veicināšanas diskusijas otrajā daļā
Lai veicinātu pilsonisko iesaisti Ķekavas novada pašvaldībā un veidotu ieteikumi pašvaldības pilsoniskās iesaistes procesa uzlabošanai, biedrība “Sociālās inovācijas centrs” (SIC) 10. oktobrī aicina uz otro projekta “Pilsoniskās iesaistes veicināšana pašvaldībā – Ķekavas novada piemērs” darbnīcu-diskusiju Ķekavas kultūras namā. Interesenti aicināti reģistrēties.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstādes oktobrī
Ķekavas Mākslas skola ielūdz uz septiņām dažādām izstādēm oktobrī. Aktuālās izstādes piedāvā atskatīties uz vasaras plenēros tapušiem darbiem, kā arī iepazīt impresionismu, ekspresionismu un tekstilmākslas burvību.
Oktobris izsludināts par Spodrības mēnesi
Oktobris izsludināts par Spodrības mēnesi, taču, ievērojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rekomendācijas, informējam, ka drīzumā spēkā stāsies grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos, kas līdz šim ļāvuši Spodrības mēnesī dedzināt bioloģiski noārdāmos atkritumus.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Speļģi”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 21.septembra lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Speļģi”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā “Speļģi”, kadastra numurs 8070 003 0141.
Iepazīsti savējos 2017: jaunas komandas, jauni kontrolpunkti
30. septembrī aizvadīts tradicionālais un atraktīvais komandu orientēšanās pasākums Ķekavas novadā “Iepazīsti savējos 2017”. Šogad uz starta līnijas stājās 29 komandas, lai noteiktā kontrollaikā apmeklētu tikpat daudz kontrolpunktus.
Kazeņu ielā Katlakalnā uzsākta stāvlaukuma izbūve
Uzsākti stāvlaukuma izbūve un ceļa seguma labiekārtošana Katlakalnā pie bērnudārza “Bitīte” – iedzīvotāji aicināti būt saprotoši un savlaicīgi iepazīties ar plānotajiem ceļu satiksmes ierobežojumiem.
Ķekavā avotu ūdens dzerams tikai pēc novārīšanas (papildināts)
Kā liecina dzeramā ūdens analīzes, tad iedzīvotāju vidū populārāko avotu ūdeni Ķekavā var lietot pārtikā tikai pēc novārīšanas, jo tajos konstatētas koliformas.
Sākusies kandidātu pieteikšana Ķekavas novada vēlēšanu komisijā
Ķekavas novada dome līdz šī gada 17.oktobrim aicina pieteikties kandidātus darbībai Ķekavas novada vēlēšanu komisijā.
Hamburgā atzinīgi novērtē Ķekavas un Bordesholmas sadraudzību
Ķekavas novada pašvaldības delegācija 27. septembrī Hamburgā piedalījās fonda “Lebendige Stadt” konkursa “Dzīvotspējīgākā pilsētu sadraudzība” balvu pasniegšanas ceremonijā, kur Ķekavas un Bordesholmas sadraudzība tika ierindota starp piecām labākajām.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Aktuālais brīvdienu ceļvedis no 29. līdz 30. septembrim aicina baudīt džezu, labu humoru un aktīvo atpūtu Ķekavas novadā. Piektdienas vakaru sāc ar Ievas Kerēvicas koncertu Ķekavas kultūras namā, savukārt sestdien piedalies orientēšanās pasākumā "Iepazīsti savējos 2017".
Ķekaviete iedzied dziesmu kopā ar mūziķi Andri Ērgli
Vokālā ansambļa “Jūti” dalībniece un ķekaviete Ilona Vaitava iedziedājusi dziesmu “Vējš” kopā ar mūziķi Andri Ērgli. Skaņdarbs abu dziedātāju izpildījumā plašāku auditoriju sasniedza vakar, 27. septembrī.
No septembra Ķekavas novada domes priekšsēdētājas birojā divi jauni darbinieki
Domes priekšsēdētāja biroju no septembra papildinās domes priekšsēdētāja padomnieks pārmaiņu vadībā un darbā ar kapitālsabiedrībām un biroja preses sekretāre.
Piedalies orientēšanās pasākumā "Iepazīsti savējos 2017" jau sestdien
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs aicina iepazīt novada uzņēmumus un interesantākās vietas tradicionālajā orientēšanās pasākumā "Iepazīsti savējos 2017", kas norisināsies sestdien, 30. septembrī. Komandas aicinātas pieteikties, aizpildot pieteikuma formu pasākuma mājaslapā www.iepazistisavejos.lv.
Lauksaimnieki un mežsaimnieki tiksies ikgadējā izstādē Rāmavā
No 5. līdz 7. oktobrim Izstāžu kompleksā Rāmava notiks 26. starptautiskā izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika. Lauku sēta 2017”. Izstādē Ķekavas novadu pārstāvēs kopskaitā desmit vietējie mājražotāji un uzņēmumi.
Sakops Titurgas upes gultni
Lai atjaunotu valsts nozīmes meliorācijas sistēmas darbību, šajā nedēļā uzsākušies valsts nozīmes ūdensnotekas Titurgas upes atjaunošanas darbi Ķekavas pagasta un Baložu pilsētas teritorijā, sākot no lejteces, virzoties uz augšteci.
Ķekavas novada fonds aicina atrast savu īsto grāmatu
Ķekavas novada fonds 30. septembrī jau no plkst. 10.00 aicina visus grāmatu mīļus uz neparastu tikšanos jeb “Aklo randiņu ar grāmatu.” Pasākuma “Iepazīsti savējos 2017” laikā īpaši sapostas grāmatas savus lasītājus gaidīs teltī pie Doles Tautas nama.
Netālu no Plakanciema manīts lāča pēdas nospiedums
Kā informē Valsts policija, svētdien Ķekavas novadā netālu no Plakanciema manīts lāča pēdas nospiedums. Aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem.
Ķekavā atklāj modernāko sporta zāli un peldbaseinu novadā
23. septembrī Ķekavā atklāts novadā lielākais peldbaseins un moderna sporta zāle, tādējādi pilnībā noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.
Jaunais peldbaseins apmeklētājus sāks uzņemt oktobrī
Šobrīd Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā pirmās nodarbības aizvada skolēni, taču iedzīvotājiem baseins būs pieejams oktobrī.
Dzīvnieku patversme “Mežvairogi” īsteno akciju tīrai videi novadā
Dzīvnieku patversme un mājas zoo "Mežavairogi" sadarbībā ar Royal Canin Latvia, Ķekavas veterināro klīniku, Titurgas veterināro klīniku un SIA "EKO sistēmas" uzsāk akciju Ķekavas novada suņu īpašniekiem ar mērķi popularizēt sakoptu un tīru vidi novadā.
Pirmais rudens brīvdienu ceļvedis
Aktuālais brīvdienu ceļvedis no 22.-24. septembrim piedāvā rudenīgas izklaides ikvienai gaumei. Nedēļas nogalē aicinām baudīt folkloras tradīcijas festivālā “Rudenāji”, apmeklēt Miķeļdienas tirgu un piedalīties pirmajā novada sēņošanas čempionātā. Šajā nogalē tiks atzīmēts arī Eiropas sporta nedēļas sākums – starp lielākajiem pasākumiem Ķekavas sākumskolas 3. kārtas atklāšana.
Ķekavas sākumskolas projekts starp vērtīgākajām Latvijas ēkām
Vakar, 21. septembrī, svinīgā ceremonijā tika paziņoti konkursa “Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017” uzvarētāji. Par labāko publisko objektu nominācijā "Ilgtspējīgākais projekts 2017 Latvijā” balvu saņēma Ķekavas sākumskolas projekts.
Nolemj apturēt jaunas Pļavniekkalna skolas būvniecību, atkārtoti vērtēs labāko risinājumu
Ķekavas novada dome 21. septembrī atcēlusi visus iepriekšējās domes pieņemtos lēmumus, kas saistīti ar jaunas Pļavniekkalna sākumskolas ēkas būvniecību Katlakalnā un mācību procesa pārcelšanu uz Ķekavu.
Interešu izglītības grupas Ķekavas Mākslas skolā uzņem jaunus dalībniekus
Ķekavas Mākslas skola jaunajā mācību gadā aicina pieteikties dalībniekus interešu izglītības nodarbībām vizuālajā mākslā un gleznošanā.
Budžeta grozījumos papildu nauda ģimeņu atbalstam un ielu uzturēšanai
Ķekavas novada domes sēdē 21. septembrī tika veikti grozījumi šī gada pašvaldības budžetā, papildu līdzekļi piešķirti ģimeņu atbalstam, kuru bērni netiek pašvaldības bērnudārzos, kā arī ikdienas ceļu un ielu uzturēšanai.
Starptautiskais folkloras festivāls aicina svinēt rudens atnākšanu Katlakalnā
No 22. līdz 24. septembrim Katlakalnā, Ķekavas novadā, norisināsies IV Starptautiskais folkloras festivāls “Rudenāji”, kas vienkopus pulcēs tautas tradīciju zinātājus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas un Gruzijas.
Pieredzes apmaiņas laikā Ķekavā viesojas jaunatnes lietu speciālisti
Šodien, 20. septembrī, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā viesojās 40 jaunatnes lietu speciālisti un jaunatnes darbinieki no visas Latvijas, kuri devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Zemgali un paviesojās arī Ķekavā.
Novada kultūras pasākumi jaunajā sezonā
Sākoties jaunajai sezonai, aicinām uz kultūras pasākumiem Ķekavas novadā. No septembra līdz pat decembra beigām novada kultūras centri piedāvā virkni aizraujošu kultūras dzīves notikumu.
Tiks veiktas analīzes avotā pie Ķekaviņas
Pēc medijos izskanējušās informācijas saistībā ar avota ūdens kvalitāti Ķekavā pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa ir pasūtījusi ūdens analīzes laboratorijā SIA “Vides audits”. Analīžu rezultāti tiks saņemti nedēļas laikā no parauga ņemšanas brīža.
Ķekavas novada pašvaldība jau trīs gadus izmanto elektromobiļus
Ķekavas novada pašvaldībā elektromobiļus izmanto kopš 2014. gada, kad, pateicoties valsts līdzfinansējumam, vairākās publiskajās iestādes tika iegādāti dabai draudzīgie spēkrati. Par elektromobiļu izmantošanu intervijā Latvijas Radio stāsta Ķekavas novada pašvaldības autotransporta dispečers Mārtiņš Ansonskis.
Aicina pieteikties uzņēmēju forumam
Ķekavas novada uzņēmēji aicināti piedalīties forumā “Valsts atbalsta biznesu”, kas septembrī un oktobrī norisināsies piecās Latvijas pilsētās. Rīgā ar informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbībai varēs iepazīties 20. septembrī.
Seminārs "Bērnam droši" jau 19. septembrī
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa otrdien, 19. septembrī, aicina interesentus uz bezmaksas semināru "Bērnam droši", kas plkst. 18.00 nosrisināsies bērnudārzā "Ieviņa", Ķekavā.
Konkursam “Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017” pieteikta Ķekavas sākumskola
Noslēguma ceremonijā, kas 21. septembrī norisināsies Pārdaugavā, tiks paziņoti konkursa “Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017” laureāti. Konkursam pieteikts Ķekavas sākumskolas projekts.
Aicina iesniegt priekšlikumus 2018. gada budžetam
Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie nākamā budžeta sagatavošanas un aicina iedzīvotājus līdz 16.oktobrim iesniegt racionālus priekšlikumus ar pamatojumu uz e-pastu novads@kekava.lv ar norādi “Priekšlikumi budžetam 2018”.
Novada uzņēmēji aicināti pieteikt idejas LIAA biznesa inkubatoram
Ķekavas novada jaunie uzņēmēji aicināti līdz 19. septembrim pieteikties dalībai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jūrmalas biznesa inkubatorā. Pieteikuma veidlapa pieejama LIAA mājaslapā.
Eiropas Sporta nedēļā notiks pirmais Ķekavas novada čempionāts sēņošanā
Ar jauna peldbaseina un sporta zāles atklāšanu Ķekavas novadā 23. septembrī atzīmēs Eiropas Sporta nedēļas sākumu. Starp lielākajiem notikumiem novadā – pirmais Ķekavas novada čempionāts sēņošanā, Latvijas Skolēnu spartakiāde basketbolā 3×3, Ķekavas novada skolu kauss, kā arī īpašs sporta pasākums naktī.
LMA izstādes “Šķiedras atkarīgie” atklāšana Ķekavā
Rītdien, 14.septembrī, Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) tekstilmākslas nodaļas studentu darbu izstāde “Šķiedras atkarīgie”, kas būs skatāma līdz 30.oktobrim.
Viktorija Baire: Ar iedzīvotāju iesaisti veidot piederības sajūtu
Kopš Jaunās konservatīvās partijas uzvaras pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novadā vēl nav pagājuši pat divi mēneši. Vēl mazāk laika apritējis, kopš par domes priekšsēdētāju ievēlēta šīs partijas pārstāve juriste Viktorija Baire.
Iznācis “Ķekavas Novada” septembra numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” septembra numurs. Tajā lasāms par aktuālajiem ceļu remontdarbiem, Ķekavas sākumskolas baseina un sporta zāles atklāšanu, jauno mācību gadu Ķekavas novada skolās, pretendentu pieteikšanu Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai un Goda pilsoņa apbalvojumam, kā arī kultūras, sporta un tūrisma notikumiem.
Pretendentu pieteikšana Goda pilsoņa apbalvojumam
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus uz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” līdz šī gada 12. oktobrim.
Ķekavas sākumskolas baseina un sporta zāles atklāšana 23. septembrī
Ar svinīgu atklāšanu 23. septembrī plkst. 12.00 durvis vērs jaunais Ķekavas sākumskolas baseins un sporta zāle. Atklāšanas pasākuma programmā – Latvijas Čempionāta spēle florbolā, kvalifikācijas sacensības peldēšanā, sporta komandu draudzības spēles un mākslas vingrotāju priekšnesumi.
Zelta kāzas svin Tuncu pāris Ķekavā
Ķekavieši Aleksandrs un Marija Tunci 9. septembrī svinēja zelta kāzas. Pāris pirmo reizi satikās Jelgavā pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem, taču laulību gredzenus mija 1967. gadā rudenī.
Šonedēļ Ķekavas novadā sākas Dzejas dienas
Septembra kultūras programmu visā Latvijā tradicionāli piepilda dzejai veltīti pasākumi. Ķekavas novadā Dzejas svētki tiks svinēti 13. – 21. septembrī, kad uz sarunu aicinās jaunie un jau atzinību guvušie dzejnieki un literāti.
Esi aktīvs Ķekavas novadā!
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra ar nebijušu pasākumu programmu plāno pavadīt Eiropas Sporta nedēļu, kas šogad Latvijā norisināsies 23. - 30. septembrī. Šīs nedēļas ietvaros novada iedzīvotājiem un tā viesiem tiks piedāvātas daudzveidīgas veselību veicinošas fiziskās aktivitātes.
Pašvaldības policija ar izglītojošām lekcijām viesojas novada skolās
Septembris jau tradicionāli kļuvis par drošības mēnesi skolās. Lai atsvaidzinātu skolēnu zināšanas par dažādiem drošības jautājumiem, rudenī novada skolās ar izglītojošām lekcijām viesosies Reģionālās pašvaldības policijas pārstāvji.
Ekspluatācijā nodots Ķekavas sākumskolas baseins un sporta zāle: svinīgā atklāšana 23. septembrī
Ekspluatācijā nodots Ķekavas sākumskolas baseins un sporta zāle, kas ar aizraujošu sporta pasākumu programmu plašākai auditorijai tiks atklāts 23. septembrī.
Reklāmas filmēšanas laikā slēgs stāvlaukumu Ķekavā
Reklāmas filmēšanas nolūkos šovakar plkst. 18.00 – 22.00 un rītdien plkst. 7.00 – 14.00 tiks slēgta puse no auto stāvlaukuma pie Ķekavas kultūras nama. Satiksme uz Gaismas ielas netiks ierobežota.
Paziņojums par valsts aizsardzībā esošu kultūras pieminekļu aizsargjoslu (aizsardzības zonu) projektu izstrādi Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018.–2030.gadam izstrādes ietvaros
Saskaņā ar Aizsargjoslu likumu un Ministru kabineta 2003.gada 15.jūlija noteikumiem Nr.392 “Kultūras pieminekļu aizsargjoslas (aizsardzības zonas) noteikšanas metodika” Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018.–2030. gadam (2016.gada 8.decembra lēmums Nr.2.§5.(protokola Nr.33.)) izstrādes ietvaros, tiks izstrādāti valsts aizsardzībā esošu kultūras pieminekļu aizsargjoslu (aizsardzības zonu) projekti.
Konkursam “X Faktors” kvalificējusies baložniece Ieva Janiševa
Dziedošo talantu konkursa “X Faktors” atlasē ar pārliecinošu izpildījumu startējusi dziedātāja un Baložu jauniešu vokālā ansambļa “Vivo” vadītāja Ieva Janiševa.
Ķekavā tiks uzstādītas jaunas ceļa zīmes
Tuvojoties Ķekavas sākumskolas jaunā korpusa būvdarbu noslēgumam, nolemts uzstādīt jaunas ceļa zīmes, lai atbilstoši sakārtotu satiksmes organizāciju Ķekavas ciema daļā. Ņemot vērā iedzīvotāju iesniegumu, jaunas ceļa zīmes tiks uzstādītas arī Ķekavas pagasta Jenčos
Sniegto pakalpojumu skaits vienotajā klientu apkalpošanas centrā audzis par 8%
Gada laikā par 8% audzis sniegto pakalpojumu skaits Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Ķekavas novadā. VPVKAC Ķekavas novadā līdz šī gada 1. septembrim sniedzis vairāk kā 4000 pakalpojumu.
EKO Diena Daugmalē 28.septembrī
Atkritumu apsaimniekotājs Ogres SIA “MARSS” piedāvā iedzīvotājiem, uzņēmumiem un pašvaldības iestādēm iespēju ērti un bez maksas atbrīvoties no nolietotas elektrotehnikas un sašķirotajiem atkritumiem. Atkritumu izvešana Daugmales pagastā tiks nodrošināta 28. septembrī.
Par ģimenes valsts pabalsta saņemšanu pēc bērna 15 gadu sasniegšanas
Saņemot jautājumus no iedzīvotājiem par turpmāku ģimenes valsts pabalsta saņemšanu arī pēc bērna 15 gadu sasniegšanas, atgādinām – ja bērns pēc 9. klases turpina mācības profesionālās izglītības iestādē vai ārvalstīs, vecākiem jāiesniedz izziņa no mācību iestādes Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).
Līdz 30. septembrim atvērta pieteikšanās pirmajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai
Ķekavas novada pašvaldība līdz 30. septembrim aicina pieteikt pretendentus pirmajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai. Konkursa uzvarētāji desmit nominācijās tiks godināti 20.oktobrī Ķekavas novada uzņēmēju dienu laikā.
Sācies jaunais mācību gads
Septembrī Ķekavas novada skolās mācības uzsākuši teju 2200 skolēni, tostarp vairāk kā 300 pirmklasnieki, savukārt pirmsskolas izglītības iestādēs – vairāk kā 1500 bērni. Pieaugot skolēnu skaitam, jaunajā mācību gadā novada izglītības darbiniekiem pievienojušies 36 jauni pedagogi, turklāt pašvaldība īstenojusi vairākus veiksmīgus mācību vides labiekārtošanas projektus.
Divām pašvaldības iestādēm būs jauni vadītāji
Izskatot Ķekavas novada sporta skolas direktores Vitas Mikitanovas un Ķekavas novada pašvaldības Tūrisma koordinācijas centra direktora Jura Žilko iesniegumus, šodien, 31. augustā, Ķekavas novada dome lēma par abu vadītāju atbrīvošanu no amata.
Arī šogad pašvaldības policijas redzeslokā drošība pie skolām
Sākoties jaunajam mācību gadam un palielinoties satiksmes intensitātei, Reģionālā pašvaldības policija pastiprinātā režīmā uzraudzīs drošību pie visām novada izglītības iestādēm.
Sezonu atklāj Ķekavas novada pašdarbības kolektīvi
Rudens sezonā Ķekavas novada kolektīvi uzsāk jaunu dalībnieku uzņemšanu. Iedzīvotāji aicināti apmeklēt arī dažāda veida brīvā laika nodarbības Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Katlakalnā.
Arhīvs
  Drukāt