Satversmes tiesas lēmuma dēļ vairākas pašvaldības uz laiku ieviesušas būtiskus ierobežojumus kapavietu ierādīšanas kārtībā
Pēc Satversmes tiesas (ST) lēmuma aizliegt pašvaldībām noteikt maksu par kapavietu ierādīšanu, kad aizsaulē aizgājis tuvinieks, vairākās pašvaldības, tostarp Ķekavas novadā, šobrīd noteikti ierobežojumi. No 2019.gada 6.marta pašvaldības vairs nedrīkst iekasēt maksu par kapa vietas ierādīšanu, tuvākajā laikā grozījumi tiks veikti arī Ķekavas novada saistošajos noteikumos.
VAS “Privatizācijas aģentūra” paziņojums
VAS “Privatizācijas aģentūra” paziņo, ka privatizācijai nodots valstij piederošs apbūvēts zemesgabals Celtnieku ielā 4B, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (nekustamā īpašuma kadastra Nr.8070 008 1492, kadastra apzīmējums 8070 008 1492) 0,0703 ha platībā, kas ierakstīts Ķekavas novada zemesgrāmatas nodalījumā Nr.1000 0051 2433.
Izsaki savu viedokli par jauno Ķekavas novada teritorijas plānojumu!
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un nekustamo īpašumu īpašniekus no 18. marta līdz 29.aprīlim iesaistīties publiskās apspriešanas norisē, iepazīstoties ar sagatavoto Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakciju un Vides pārskata projektu, apmeklējot publiskās apspriešanas sanāksmes un sniedzot priekšlikumus par teritorijas plānojuma risinājumiem.
Sākas gatavošanās sezonas sadzīves atkritumu apsaimniekošanai
Tuvojoties pavasara un vasaras sezonai, vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" aicina tos iedzīvotājus, kuri Ķekavas novadā dzīvo sezonāli, atcerēties par savu pienākumu pareizi un likumīgi apsaimniekot sadzīves atkritumus. Proti, iegādājoties sezonālos atkritumu priekšapmaksas maisus vai informējot uzņēmumu par pakalpojuma sniegšanas sākuma datumu.
Speciālistu pakalpojumu pieejamība bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu vecākiem
Biedrība “BALTIC NUTRITION and HEALTH FEDERATION” aicina pieteikties vecākus, kuriem ir bērni ar funkcionāliem traucējumiem, lai saņemtu dažādu speciālistu pakalpojumus funkcionālo spēju uzlabošanai.
Maijā gaidāma nākamā pieteikšanās mācībām pieaugušajiem
Ceturtā pieteikšanās mācībām Valsts izglītības attīstības aģentūras pieaugušo izglītības projektā "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide" paredzēta šī gada maijā. Šoreiz strādājošie iedzīvotāji varēs izvēlēties mācības 12 dažādās nozarēs, kā arī astoņās mūžizglītības kompetencēs.
Paziņojums par publiskas apspriešanas nepieciešamību būvniecības iecerei “Pašapkalpošanās automazgātava Gaismas ielā 1, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (kadastra Nr. 8070 008 3311)”
Ķekavas novada būvvalde 2019. gada 13. martā ir pieņēmusi lēmumu Nr. BIS-BV-5.2-2019-6 par nepieciešamību organizēt publisku apspriešanu būvniecības iecerei “Pašapkalpošanās automazgātava Gaismas ielā 1, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (kadastra Nr. 8070 008 3311)”.
Atsākti stāvlaukuma būvniecības darbi Ķekavā, Gaismas ielā 19
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka noslēdzoties tehnoloģiskajam pārtraukumam, 11. martā ir atsākti būvniecības darbi stāvlaukumā pie Ķekavas novada pašvaldības administrācijas ēkas Gaismas ielā 19. Sakarā ar remontdarbiem, 14.martā, Gaismas ielā 17 paredzēta elektrības padeves pārtraukšana.
Pavasaris- teritoriju sakopšanas laiks
Iestājoties pavasarim teritoriju īpašniekiem aktuāls kļūst īpašumu sakopšanas jautājums- zālienu nopļaušana, apstādījumu apgriešana, atkritumu un gružu savākšana. Aicinām iedzīvotājus rūpēties par saviem īpašumiem, nenodarot kaitējumu apkārtējai videi- atgādinām, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību un veselību.
Pašvaldība aicina pieteikties vasaras nometņu projekta konkursā
Ķekavas novada pašvaldība izsludina vasaras nometņu projektu konkursu. No 15.marta līdz 1. aprīlim pieteikumus aicinātas iesniegt izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, juridiskās personas un pašvaldības institūcijas.
Paziņojums par Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakcijas un Vides pārskata projekta publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 7.martā pieņēmusi lēmumu “Par Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”. Līdz ar Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakciju, publiskā apspriešana notiks arī Ķekavas novada teritorijas plānojuma stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata projektam.
Pašvaldības teritorijā Baložos veikti sakopšanas darbi (papildināts 13.03.2019.)
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka Baložos, nelielā daļā pašvaldībai piederošajā īpašumā Dzelzs ielā 32, šī gada martā ir veikti plānoti un saskaņoti ārpus meža esošās teritorijas sakopšanas un koku izciršanas darbi.
Šķirot kļūs vēl ērtāk!
Ķekavas novada privātmāju rajoniem un apkaimēm, kur koncentrējas 5 un vairāk privātmājas un, kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, ir iespēja pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei.
Apstiprina pašvaldības budžetu 2019. gadam
Ķekavas novada dome 7. martā apstiprināja pašvaldības budžetu 2019. gadam 38 milj. eiro apmērā, lielāko daļu arī šogad atvēlot izglītībai un videi, kā arī ielu un ceļu infrastruktūrai.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Dzelzkaļi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 28.februārī pieņēmusi lēmumu Nr.7 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Dzelzkaļi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Rakarīši”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 14.februārī pieņēmusi lēmumu Nr.8 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Rakarīši”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Pašvaldības atsevišķos gadījumos varēs aizņemties ar atvieglotiem nosacījumiem
Trešdien, 6.martā, parakstīts Latvijas Pašvaldību savienības un Ministru kabineta 2019. gada vienošanās un domstarpību protokols.
ERAF finansētas mācības Latvijas mazajiem uzņēmējiem
MMU projekta ietvaros Latvijas mazajiem uzņēmējiem, mikrouzņēmumiem un pašnodarbinātām personām iespēja pieteikties ERAF finansētās mācībās.
Sieviešu dienai veltīti koncerti Ķekavas novadā
No 7. līdz 10.martam Ķekavas novadā norisināsies dažādi koncerti un pasākumi par godu starptautiskajai Sieviešu dienai, ko atzīmē 8.martā. Aicinām iepazīties ar plānotajiem pasākumiem un ieplānot sirsnīgu nedēļas nogali!
Militārās mācības Ķekavas novadā
Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji informē, ka no 5. līdz 7. martam Ķekavas un Ķeguma novadā plānotas militārās apmācības starp šoseju P85 Ķegums - Daugmale un Daugavs upi.
Līdz 1. aprīlim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums
Atgādinām, ka līdz 2019. gada 1. aprīlim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 1.aprīlī, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.
Loreķu teritorijā mobilizēta tehnika ielu seguma pagaidu sakārtošanai; slikto laikapstākļu dēļ pastiprināti uzraudzīs ielu stāvokli (papildināta 05.03.2019.)
SIA “Ķekavas nami” izprot iedzīvotāju neapmierinātību ar slikto ielu un ceļu seguma stāvokli ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves teritorijā Loreķu laukā, kas izveidojies, galvenokārt, divu faktoru dēļ: laikapstākļu dēļ- no ziemas sasaluma atkūst zeme, un diemžēl būvnieku nespējas dēļ nodrošināt kvalitatīvu piekļūšanu īpašumiem. Lai risinātu šo situāciju, šobrīd mobilizēta papildus tehnika tieši ielu seguma pagaidu sakārtošanai.
Radošo darbnīcu projekts "Ieskaties sevī!" ir noslēdzies
Biedība “Sociālās inovācijas centrs” periodā no pērnā gada jūnija līdz šī gada februārim Ķekavas novadā sadarbojoties ar “Egomānes studiju” un stikla mākslinieci Martu Ģibieti, kā arī Ķekavas novada biedrību “TeElpa”, Rāmavas Depkina muižu, Ķekavas kultūras namu, Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centru un Dienas centru “Adatiņas” īstenoja radošo darbnīcu projektu sievietēm “Ieskaties sevī!”.
Startējot projektos, Reģionālā pašvaldības policija uzlabo tehnisko nodrošinājumu
Jau kopš 2017.gada Reģionālā pašvaldības policija veiksmīgi startē Zemkopības ministrijas projektu konkursos, saņemot finansiālu valsts atbalstu Valsts Zivju fonda izsludināto projektu ietvaros, ar mērķi iegādāties tehnisko nodrošinājumu zivju resursu aizsardzības pasākumu īstenošanai.
Loreķu teritorijā šobrīd ir mobilizēta papildus tehnika tieši ielu seguma pagaidu sakārtošanai
SIA “Ķekavas nami” izprot iedzīvotāju neapmierinātību ar slikto ielu un ceļu seguma stāvokli ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves teritorijā Loreķu laukā, kas izveidojies, galvenokārt, divu faktoru dēļ: laikapstākļu dēļ - no ziemas sasaluma atkūst zeme, un diemžēl būvnieku nespējas dēļ nodrošināt kvalitatīvu piekļūšanu īpašumiem. Lai risinātu šo situāciju, šobrīd mobilizēta papildus tehnika tieši ielu seguma pagaidu sakārtošanai.
Tiesu izpildītāju dienās visā Latvijā sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas
6. un 7. martā Tiesu izpildītāju dienās iedzīvotājiem būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas par parādnieka un piedzinēja tiesībām un pienākumiem. Konsultācijas klātienē varēs saņemt visu tiesu izpildītāju birojos visā Latvijā biroju darba laikā. Tāpat konsultācijas minētajā laikā varēs saņemt pa tālruni, zvanot uz zvērinātu tiesu izpildītāju birojiem.
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā uzsāk darboties Jauno Līderu klubs
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs uzsāk Jauno Līderu kluba aktivitāšu organizēšanu jauniešiem. Jauno Līderu klubs (turpmāk - JLK) ir ikmēneša aktivitāte, radīta ar mērķi veidot atbalsta platformu novada aktīvajiem jauniešiem un iesaistīt viņus savas un vietējās sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā novadā, kā arī veicināt Ķekavas novada jauniešu saturīgu brīvā laika pavadīšanu caur neformālo mācīšanos un kompetenču attīstību.
Iepazīst kokapstrādes uzņēmuma pieredzes stāstu Valdlaučos
Lai pašvaldība veidotu ciešāku sadarbību ar Ķekavas novada uzņēmējiem, iepazītu klātienē to specifiku un izaicinājumus, ar kuriem ikdienā saskaras konkrētais uzņēmums, 27. februārī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska apmeklēja kokapstrādes uzņēmumu SIA “Mežmaļi+” Valdlaučos. Apmeklēt novada uzņēmumus un uzklausīt uzņēmēju pieredzes stāstus plānots arī turpmāk.
Ķekavas novadā notiek satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbi
Gaisa temperatūras svārstību dēļ vairākās Ķekavas novada ielās ir izveidojušās satiksmei bīstamas bedres, tāpēc šobrīd pašvaldības uzņēmums – Ķekavas sadzīves servisa centrs (ĶSSC) – veic satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbus pēc nepilnas tehnoloģijas ziemas apstākļos.
Ķekavā atklās grafiķes Ineses Lieckalniņas izstādi “Klusuma skaņa”
Ķekavas novadpētniecības muzejs aicina uz mākslinieces Ineses Lieckalniņas grafikas darbu izstādes “Klusuma skaņa” atklāšanu 7. martā. Izstāde, kas muzejā būs skatāma līdz 30. martam, piedāvās citādu skatījumu uz tradicionālo grafiku.
Ķekavas novadā pieminēs 1949. gada 25. marta deportāciju upurus
Ķekavas novadpētniecības muzejs 25. martā, plkst.13.00 aicina nolikt ziedus pie represēto piemiņas akmens Odukalnā, atceroties gan 1941. un 1949. gada marta, gan citu Latvijas iedzīvotāju deportāciju un komunistiskā genocīda upurus. Pēc piemiņas brīža interesenti aicināti uz īpašu sarunu Doles Tautas namā – “Ļoti personīgi...”.
Advokatūras dienas 2019 Ķekavas novadā
Advokatūras dienās 14. un 15. martā Ķekavas novada iedzīvotājiem būs iespēja saņemt zvērinātu advokātu bezmaksas konsultācijas juridiskajos jautājumos.
Domes vadība ar uzņēmējiem pārrunā aktuālos sadarbības jautājumus
26.februārī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire kopā ar vietniekiem Aigaru Vītolu un Valtu Variku, kā arī uzņēmējdarbības atbalsta speciālisti Kristīni Danovsku tikās ar Ķekavas novada uzņēmēju padomes valdi un aktīvajiem biedriem, lai pārrunātu aktuālos sadarbības jautājumus.
Ķekavā šonakt plīsusi siltumtrase: siltuma padeve mājām ir atjaunota
Naktī uz 25.februāri Ķekavā, Gaismas ielā konstatēts siltumtrases plīsums, tomēr pateicoties atbildīgo speciālistu darbam plīsums ir lokalizēts un siltuma padeve Gaismas ielas 19 mājām ir atjaunota.
Ķekavas vidusskola aktīvi piedalās Junior Achievement aktivitātēs
Ķekavas vidusskolas audzēkņi un mācībspēki aktīvi piedalās “Junior Achievement Latvija” organizētajās uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanas un karjeras izglītības programmas aktivitātēs, gūstot panākumus un pieredzi jaunās uzņēmēju paaudzes veidošanā. Kā viens no veiksmīgākajiem piemēriem ir mācību uzņēmums “Hyperroll”, kas turpina aktīvi darboties un attīstīt savu produktu.
Šonedēļ Notāru dienas – bezmaksas juridiskās konsultācijas visā Latvijā
Notāru dienas, kad visā Latvijā zvērināti notāri sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas, šogad notiks 26. un 27. februārī. Iedzīvotāji aicināti vērsties pie zvērinātiem notāriem, lai saņemtu padomu un atbalstu sev svarīgos juridiskos jautājumos, tostarp par pilnvarām dažādām dzīves situācijām, mantojuma lietām un mantošanas procesu, darījumiem ar nekustamo īpašumu, ģimenes lietām, kopdzīves jautājumiem u.c.
Aicinām novērtēt LEADER finansējuma ietekmi "Partnerības Daugavkrasts" darbības teritorijā
Biedrība “Partnerība Daugavkrasts”, kas administrē LEADER finansējumu Ķekavas novada teritorijā, aicina līdz 28. februārim aizpildīt aptaujas anketu “Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2014-2020. gadam”.
Sākas traktortehnikas valsts tehnisko apskašu sezona
Lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei. Traktortehnikas un tās piekabju ikgadējo valsts tehnisko apskati varēs veikt Ķekavā, Plakanciemā un Daugmalē.
Ķekavā dzimušais Guntis Linde uzstāda Pasaules rekordu
Ķekavas pagastā dzimušais Guntis Linde 17. februārī Kalifornijā (ASV) notiekošajās sacensībās uzstādījis Pasaules rekordu, pārstāvot senioru klasi 1 jūdzes skriešanas sacensībās.
Pensionāru biedrība “Polārblāzma” aicina pārskata un pārvēlēšanas sapulci 22. martā
Ķekavas novada pensionāru biedrība “Polārblāzma” rīko pārskata un pārvēlēšanas sapulci 22. martā plkst. 12.00 Ķekavas kultūras namā.
Jauniešus aicina izmantot bezmaksas kopstrādes telpu
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) aicina novada jauniešus izmantot bezmaksas kopstrādes telpu Skolas ielā 2, Ķekavā. Tā ir pirmā šāda veida telpa Latvijā, kas domāta tieši jauniešiem, nodrošinot visu nepieciešamo netraucētam darbam un jaunu zināšanu apguvei.
Uzsāk veselības profilakses pasākumu ciklu
22.februārī plkst. 15.30 Ķekavas kultūras nama viesību zālē notiks pirmais no bezmaksas veselības profilakses pasākumiem, kurā uzstāsies divi ārsti- gastroenteroloģe Ilona Vilkoite un ginekoloģe Katrīna Kalniņa. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt par gremošanas sistēmas (kuņģa, kolorektālo) un reproduktīvās sistēmas (olnīcu, dzemdes kakla, krūšu) onkoloģiju, kā arī uzdot jautājumus speciālistēm.
Lielā Talka notiks 27.aprīlī
Šogad Lielā Talka notiks 27.aprīlī un tajā aicināsim cilvēkus ne tikai vākt atkritumus, bet arī tos vācot šķirot. Tas tiks darīts, lai veicinātu izpratni par plastmasas piesārņojumu, tās kaitīgo ietekmi uz vidi un izpratni par plastmasu kā videi bīstamu atkritumu, kas rada augsnes piesārņojumu un siltuma akumulāciju augsnē un ūdeņos.
Ķekavas novads paaugstina līdzfinansējuma apmēru privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm
2019.gada 30.janvāra sēdē Ķekavas novada dome apstiprinājusi jaunus pašvaldības līdzmaksājuma apmērus par bērniem privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs.
Aptauja: 89% būvniecības speciālistu tehnoloģiju apguvi nozarē vērtē kā zemu
Jau mēnesi interneta vietnē www.lielabimskaitisana.lv norisinās aptauja par būvniecības tirgus digitalizāciju Latvijā – “Lielā BIM Skaitīšana”. Izvērtējot starprezultātus, 89% atbildējušo uzskata, ka jaunāko tehnoloģiju iespējas un digitalizācija Latvijā būvniecības nozarē netiek izmantotas pietiekamā apmērā, norāda BIM Solutions pārstāve Inga Vītola.
Aizvadīts Finanšu ministrijas un LPS vadīts seminārs komercdarbības atbalstam pašvaldībās
14. februārī Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību un Finanšu ministriju organizēja apmācību semināru “Komercdarbības atbalsta kontroles regulējuma piemērošana ES fondu projektos un pašvaldību finansētos projektos” Ķekavas kultūras namā.
Ļaujies šīs vasaras jautrākajam piedzīvojumam – 8 posmu velo-foto orientēšanās seriālam “Apceļo kaimiņus!”
Šogad, jau otro gadu pēc kārtas, no maija līdz septembrim 8 Rīgas apkārtnes novadu – Mārupes, Ķekavas, Salaspils, Baldones, Ikšķiles, Ogres, Ropažu un Stopiņu iedzīvotāji un viesi tiek aicināti piedalīties velo-foto orientēšanās akcijā.
Mīlestības apliecinājums savai vietai – Latvijas reģionos īstenotas radošas iniciatīvas
Biedrība "Latvijas Lauku forums" jau astoto reizi īsteno LEADER Dižprojektu akciju. Konkursa mērķis ir popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas. Konkursa laikā galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.
Nedēļas nogalē ielūdzam uz kino seansiem un koncertiem novadā
Šajā nedēļas nogalē aicinām baudīt kultūras notikumus tepat novadā – 15. februārī Katlakalnā un Ķekavā vārēs vērot spēlfilmas "7miljardi gadu pirms pasaules gala" seansus, savukārt sestdien, 16. februārī, muzikāli pārsteigumi gaidīs Baložos, Daugmalē, Katlakalnā un Ķekavā.
Radošā pēcpusdiena topošajiem un esošajiem Ķekavas novada uzņēmējiem
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi aicina Ķekavas novada uzņēmējus – vadītājus, menedžerus, mājražotājus u.c. interesentus – piedalīties bezmaksas lekcijā “Kur un kā meklēt jaunus klientus”.
Pašvaldība: par notikušo dzīvnieku patversmē “Mežavairogi” atbildība jāuzņemas patversmei
Pēc šonedēļ medijos paustās informācijas par dzīvnieku mirstīgo atlieku nepiemērotu uzglabāšanu dzīvnieku patversmē “Mežavairogi” , arī Ķekavas novada pašvaldība nosoda šādu necienīgu un neētisku attieksmi pret mirušajiem dzīvniekiem un uzskata, ka par šādu rīcību atbildība jāuzņemas dzīvnieku patversmei.
Aicinām ziedot asinis VADC izbraukuma laikā Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt labos darbus un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 20. februārī plkst. 10.00 - 14.00. Īpaši gaidīti 0- un A+ asinsgrupas donori.
Pateicoties Ķekavas novada bāriņtiesas neatlaidībai, par vardarbību pret zīdaini pie kriminālatbildības tiek saukts bērna tēvs
Līdz notiesājošam spriedumam beidzot ir nonākusi krimināllieta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu trīs mēnešus vecam zīdainim. 2013. gadā kādā ģimenē Ķekavas novadā tēvs savam trīs mēnešus vecajam dēlam nodarīja smagus miesas bojājumus, kuru rezultātā zīdainim tika konstatēti vairāki galvaskausa lūzumi. Cietušajam bērnam ir noteikta invaliditāte.
Ķekavas Mākslas skola aicina pieteikt dalībniekus rotu studijai pieaugušajiem
Novērtējot lielo interesi par rotu darināšanas nodarbībām, Ķekavas Mākslas skola aicina pieteikties dalībniekus interešu izglītības grupā "Rotu studija pieaugušajiem" pie mākslinieces Ilzes Egles.
Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportlīdzeklī, no 2020. gada katram daudzbērnu ģimenes loceklim būs nepieciešama personificēta karte
Latvijā arvien vairāk daudzbērnu ģimenes locekļi, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajā maršrutu tīklā, lieto Latvijas Goda ģimenes apliecību “3+ Ģimenes karte” un saņem braukšanas maksas atvieglojumus. Šobrīd skolēni un studenti līdz 24 gadu vecumam var uzrādīt vecāku Goda ģimenes apliecību, savukārt no 2020. gada 1. janvāra katram ģimenes loceklim būs nepieciešama sava personificēta apliecība.
Ķekavas novada iedzīvotājiem valsts apmaksāti medicīniskie pakalpojumi kļuvuši vēl pieejamāki (papildināts)
Ir īstenota SIA “Veselības centrs 4” filiāles “Valdlauči” izveides otrā kārta, kurā ierīkots jauns rentgena izmeklējumu kabinets, fizioterapijas kabinets, procedūru kabinets, elektrokardiogrammas kabinets un laboratorijas telpas.
Sporta kompleksa baseinā Valentīndienas vakara pelde bez lielā apgaismojuma
Sagaidot Valentīndienu, Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa peldbaseinā 14. februārī no plkst. 20.00 līdz plkst. 23.00 tiks izslēgts lielais baseina apgaismojums, radot unikālu atmosfēru mierīgai vakara peldei.
LIAA biznesa inkubatori uzņem jaunus biznesa ideju autorus un uzņēmējus
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori izziņo 2019. gada uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas un inkubācijas programmām.
Nedarbojas luksofors Pļavniekkalna ielā
Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ Pļavniekkalna ielā, Katlakalnā nedarbojas luksofors. Aicinām autovadītājus braukt prātīgi, ievērojot atļauto braukšanas ātrumu!
Iznācis izdevuma “Ķekavas Novads” februāra numurs
Iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā biļetena "Ķekavas Novads" februāra numurs. Tajā aicinām lasīt par Valsts prezidenta reģionālo vizīti Ķekavas novadā, pieaugošo privātmāju būvniecības apjomu, novada sporta laureātiem un citām aktualitātēm.
Rīgas Centra humanitārā vidusskola aicina atsaukties skolas himnas vārdu autori
2020.gadā Rīgas Centra humanitārā vidusskola atzīmēs savu 135 gadadienu, par godu jubilejai, skola aicina atsaukties skolas himnas autori Irēnu Eglīti vai viņas tuviniekus.
Ķekavas novadā apbalvoti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji
7. februārī Depkina muižā norisinājās rotājumu konkursa “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2018” apbalvošanas pasākums, kurā godināti 23 Ķekavas novada konkursa dalībnieki sešās nominācijās. Svinīgajā ceremonijā divās nominācijās - “Iedzīvotāju simpātija” un “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi” uzvarētāja laurus plūca privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”. Bet jau otro gadu pēc kārtas uzvaras laurus uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu kategorijā ieguva Depkina muiža Rāmavā.
Baložos uz valsts autoceļa saslīd skolēnu autobuss, visi bērni ir drošībā un nogādāti skolā
Trešdien, 6. februārī, no rīta Baložos skolēnu autobuss, kas bija ceļā no Titurgas uz Baložu vidusskolu, veicot kreiso pagriezienu, lai uzgrieztos uz valsts autoceļa V3 Rāmava-Baloži, sniegotās ielas apmales dēļ nedaudz saslīdējis, apstājoties ceļa nomalē esošajā sniega kupenā.
Informācija iedzīvotājiem, kuri saņēmuši NĪN maksāšanas paziņojumu
Informācija iedzīvotājiem (fiziskām personām), kuri saņēmuši nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu par nekustamā īpašuma nodokli 2019. gadam ar paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Bergi”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 17.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.11 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Bergi”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma “Ķiršziedi” grozījumu izstrādes uzsākšanu Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 17.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.12 “Par detālplānojuma”Ķiršziedi” grozījumu izstrādes uzsākšanu Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 31.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.5 Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma “Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas””, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā grozījumu publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 17.01.2019. pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas”” grozījumu nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma “Rīgas iela 79” nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 31.01.2019. pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Rīgas iela 79” nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Pašvaldība apzina privātmājas, kurām nav noslēgti atkritumu apsaimniekošanas līgumi
2019. gada janvārī Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti uzsākuši apzināt tās mājsaimniecības, kuru īpašnieki joprojām nav noslēguši līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju. Teritoriju apsekošana nepieciešama, lai novērstu nelegālu atkritumu izmešanu tam neparedzētās vietās.
Ķekavas novada skolu jaunieši piedalās vides izglītības lekcijās
2019. gada janvārī un februārī pie Ķekavas novada skolu skolēniem viesojas vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R" un iepakojumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Eko Rija" vides izglītības eksperti un uzņēmuma talismans Skudra, lai vides izglītības lekcijās stāstītu par pareizu un videi draudzīgu dzīvesveidu un atkritumu apsaimniekošanu.
Var iesniegt lauku bloku precizējumus
No šā gada 4. februāra lauksaimnieki var veikt lauku bloku/ainavu elementu precizēšanu 2018. gadam. Precizēšanas pieprasījumus varēs iesniegt līdz šā gada 1. aprīlim.
Tūrisma koordinācijas centram mainīts darba laiks
Š. g. februārī un martā Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra darba laiks tiek saīsināts, un darba dienās tas vairs nebūs līdz plkst. 20.00, bet līdz plkst. 18.00. Brīvdienās darba laiks paliek nemainīgs – no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00. Pārtraukuma laiks arī paliek nemainīgs – katru dienu no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.00.
Ķekavas novadā pieaug privātmāju būvniecības apjomi
2018. gadā dubultojies Ķekavas novada Būvvaldē iesniegto projektu skaits, tāpat pērn novērots arī izsniegto būvatļauju pieaugums. Būvvaldes speciālisti norāda, ka ievērojami augusi ne tikai iedzīvotāju aktivitāte un interese par būvniecības procesiem, bet arī privātmāju celtniecība novadā.
SIA “Baložu komunālā saimniecība” izsludina pieteikšanos telpu nomai pirts pakalpojuma sniegšanai Purva ielā
SIA “Baložu komunālā saimniecība” valde izsludina pieteikšanos telpu nomai pirts pakalpojuma sniegšanai Purva ielā 2/4, Baložos.
RTU meklē nākamās paaudzes klimata inovatorus
Trešo gadu pēc kārtas Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) Dizaina fabrika aicina dažādu nozaru profesionāļus, uzņēmumus un organizācijas pieteikties dalībai pasaules vadošajā mobilitātes programmā «Pioneers into Practice 2019», kas vērsta uz klimata pārmaiņu samazināšanu, lai apgūtu jaunas zināšanas un tuvinātu pasauli klimatneitrālai ekonomikai.
Ķekavas novada tūrisma piedāvājums prezentēts starptautiskajā izstādē Balttour 2019
No 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā notika 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2019”. Tajā vairāk nekā 850 dalībnieku gan no Latvijas, gan citām valstīm piedāvāja interesantākos un izdevīgākos ceļojumus un atpūtas galamērķus mūsu valstī un visā pasaulē. Izstādes laikā apmeklētāji varēja iepazīties ar šī gada jaunumiem un jau pārbaudītām vērtībām tūrisma nozarē.
Dome neatbalsta mobilo sakara torņa būvniecību Katlakalnā
Ķekavas novada domes deputāti 17.janvāra domes sēdes laikā neatbalstīja priekšlikumu par mobilo elektronisko sakaru tīkla objekta būvniecību Katlakalnā, Ķekavas novadā.
Biedrība “Piedzīvojumu parks” īstenojusi projektu “Inventāra iegāde sporta pasākumu un sacensību organizēšanai”
Biedrība “Piedzīvojumu parks” ir saņēmusi Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansiālu atbalstu, lai īstenotu projektu „Inventāra iegāde sporta pasākumu un sacensību organizēšanai”. Iegādāto inventāru plānots izmantot sporta pasākumu un sacensību organizēšanai sadarbībā ar Ķekavas novada skolām un Ķekava novada pašvaldības sporta aģentūru.
"Latvijas Valsts ceļi" informē: Ķekavas apvedceļa PPP projekta partnerības iepirkumā piedāvājumus iesnieguši pieci pretendenti
VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē – iepirkuma “Publiskās un Privātās partnerības līgums par E67/A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) posma 7,9 -25,0 km (Ķekavas apvedceļa) projektēšanu, būvniecību, finansēšanu un uzturēšanu” kvalifikācijas kārtai savus piedāvājumus ir iesnieguši pieci pretendenti.
Mazos vokālistus aicina piedalīties bērnu dziedāšanas svētkos
Sākusies dalībnieku pieteikšanās bērnu vokālajam konkursam “Odziņa 2019”, kas Ķekavas kultūras namā norisināsies 23. martā plkst. 12.00. Skanīgākās balss īpašnieki iegūs iespēju aprīlī pārstāvēt Ķekavu starpnovadu konkursā Baložu pilsētas kultūras namā.
Novada Tūrisma koordinācijas centrs gatavojas izstādei “BALTTOUR”
No 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā notiks 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2019”. Tajā vairāk nekā 850 dalībnieku gan no Latvijas, gan citām valstīm piedāvās interesantākos un izdevīgākos ceļojumus un atpūtas galamērķus mūsu valstī un visā pasaulē. Izstādes laikā apmeklētāji varēs iepazīties ar šī gada jaunumiem un jau pārbaudītām vērtībām tūrisma nozarē.
Valsts prezidents Ķekavā: "Draudzīgais aicinājums" ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu labākai izglītībai Latvijā
"”Draudzīgais aicinājums” ir akcija, kas nodrošina ciešu un nozīmīgu atgriezenisko saiti starp pagātni, tagadni un nākotni. Dāvinot grāmatas savām skolām, tā ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu kopējam labumam – labākai izglītībai Latvijā," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien Ķekavas vidusskolā atklājot akciju “Draudzīgais aicinājums 2019”.
Latviešu sapnis Ķekavā
No 2018. gada 6. februāra Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē, Gaismas ielā 17 būs skatāma mākslinieces Agnese Bules izstāde “Latviešu sapnis Ķekavā”.
Ar projekta finansējumu iegādātas nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai
Ķekavas novada pašvaldība ir realizējusi projektu “Nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un uzņēmējdarbības veicināšanai Ķekavas novadā”.
Par bērnu drošību sabiedriskajā transportā
Lai uzlabotu bērnu drošību sabiedriskajā transportā, Iekšlietu ministrija kopīgi ar Valsts policiju un, pieaicinot sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā iesaistītās institūcijas, ir izstrādājusi informatīva rakstura materiālu par bērnu drošību sabiedriskajā transportā.
Baložos aizvadīta siltumtrases būvniecības ieceres publiskās apspriešana
Ceturtdien, 24. janvārī, plkst. 18.00 Baložu pilsētas kultūras namā norisinājās siltumtrases būvniecības ieceres publiskās apspriešanas sanāksme. Tikšanās reizē SIA “Baložu siltums” pārstāvji demonstrēja izsmeļošu projekta prezentāciju un iepazīstināja klātesošos Baložu pilsētas iedzīvotājus ar siltumtrases izvietojuma variantiem.
Valsts prezidents reģionālajā darba vizītē apmeklēs Ķekavas novadu
Pirmdien, 2019. gada 28. janvārī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis dosies reģionālajā darba vizītē uz Ķekavas novadu, kur piedalīsies akcijas “Draudzīgais aicinājums 2019” atklāšanas pasākumā un tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem un vietējiem uzņēmējiem.
Līdz marta beigām apturēti stāvlaukuma pārbūves darbi Ķekavā, Gaismas ielā 19
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka no 22. janvāra līdz marta otrajai pusei ieplānots tehnoloģiskais pārtraukumus būvprojektā “Auto stāvlaukuma pārbūve pie Ķekavas novada pašvaldības administrācijas ēkas Gaismas ielā 19, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Ķekavas Mākslas skola aicina pieteikt dalībniekus rotu studijai jauniešiem
Ķekavas Mākslas skola aicina pieteikt dalībniekus interešu izglītības grupā "Rotu studija jauniešiem" pie mākslinieces Ilzes Egles.
Aicinām skolēnus Ēnu dienā iepazīt darbu pašvaldībā
Ķekavas novada pašvaldība aicina skolēnus līdz 3. februārim pieteikties karjeras izglītības programmai “Ēnu diena”, kas šogad norisināsies 13. februārī. Jaunieši varēs izmēģināt spēkus jaunatnes lietu speciālista, sabiedrisko attiecību speciālista, bibliotekāra, kultūras nama direktora, u.c. speciālistu amatos, kā arī iejusties deputāta lomā, lai piedalītos īpašā Ķekavas novada jauniešu domes sēdē.
Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina nominēt pretendentus Jauniešu gada balvai 2018
Sākusies balsošana par Ķekavas novada Jauniešu gada balvas 2018 nominācijām. Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) aicina ikvienu novada iedzīvotāju līdz 15. februārim izvirzīt pretendentus nominācijā “Jaunietis – Ķekavas novada lepnums” un “Komandā ir spēks!”.
Ķekavas pašvaldība turpina strādāt pie veloceliņa projektēšanas
Arī 2019.gadā tiks turpināti darbi pie gājējiem un velobraucējiem drošas un ērtas satiksmes infrastruktūras nodrošināšanas Ķekavas novadā. Janvārī noslēgusies iepirkuma procedūra un parakstīts līgums par būvprojekta izstrādi veloceliņa izbūvei gar autoceļu A7 Ķekavas pagastā.
Ar Barikāžu laika notikumiem muzejā iepazīstina novada skolēnus
Ķekavas novadpētniecības muzejā, pieminot 1991. gada janvāra Barikāžu notikumus, šonedēļ aizvadītas izglītojošas tikšanās ar Ķekavas sākumskolas skolēniem. Bērniem bija iespēja uzzināt, kas ir barikāžu laiks, kāpēc un kā tās cēla, un noskaidrot, kur atradās svarīgākie objekti, kurus vajadzēja aizstāvēt.
Partnerība Daugavkrasts – viens no partneriem LEADER starpvalstu sadarbības projektā EQUUS
Partnerība Daugavkrasts ir viens no LEADER sadarbības projekta "Zirgu izmantošanas iespējas šodien un rīt. EQUUS" partneriem. Projekta aktivitātēs varēs iesaistīties arī zirgu staļļu saimnieki no Ķekavas novada.
Atklāj Pierīgas tūrisma dažādību
Lai veicinātu lielāku interesi par tūrisma objektiem un pakalpojumiem Pierīgas apkaimē, apkopots tūrisma piedāvājums un izveidotas tematiskās lapas piecos dažādos interešu virzienos.
“Eko Ziemeļos” – projekts uzņēmīgiem jauniešiem un zaļām idejām realizēsies arī Partnerības Daugavkrasts teritorijā
2019.gads sācies ar pozitīviem jaunumiem aktīvajiem Pierīgas novadu jauniešiem. Lauku atbalsta dienests apstiprinājis ELFLA Latvijas lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” sadarbības projektu “Eko Ziemeļos/Eco North”.
Janvārī sakops Ķekavas parka teritoriju
Piektdien, 18. janvārī, SIA "Ķekavas sadzīves servisa centrs" darbinieki uzsāks Ķekavas parka sakopšanas darbus. Sakopšanas darbi ieplānoti janvārī, lai, iestājoties pavasarim, iedzīvotājiem un viesiem pavērtos sakopta un vizuāli pievilcīga parka ainava.
Ķekavas novada skolēni 2018. gadā aktīvi piedalījušies Latvijas kultūrtelpas izzināšanā
Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros, no 2018. gada septembra līdz decembrim Ķekavas vispārējās izglītības iestāžu skolēni piedalījušies vairāk kā 20 pasākumos, lai izzinātu un klātienē pieredzētu Latvijas vērtības un kultūrtelpu.
Aicina pieteikties dalībai stendā “Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē "Pavasaris 2019" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 11. līdz 13. aprīlim izstāžu kompleksā "Rāmava".
Arhīvs
  Drukāt