Bezmaksas lekciju ciklā uzzini, kas ir veselīgs uzturs
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra ar ES struktūrfondu projekta atbalstu piedāvā bezmaksas lekciju ciklu “Veselīgs uzturs”. Astoņu lekciju ciklu Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā vadīs pieredzes bagātā uztura speciāliste Astra Sabule.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Nedēļas nogalē Ķekavas novads aicina baudīt sporta un kultūras notikumus. Brīvdienas iesāc ar režisores Madaras Dišleres piedzīvojumu filmas “Paradīze 89” seansu Doles Tautas namā vai improvizācijas vakaru Katlakalnā. Savukārt sestdien un svētdien dodies atbalstīt novusa entuziastus, jaunos florbolistus vai vokālā konkursa “Baložu Cālis 2018” dalībniekus.
Starptautiskajā sieviešu dienā apmeklē koncertus Ķekavā
Šovakar, 8. martā, aicinām uz diviem muzikāliem notikumiem Ķekavā. Plkst. 19.00 Ķekavas pagasta bibliotēkā notiks jau otrais pasākumu cikla “Bibliomūza” koncerts, kurā uzstāsies Jonass Lindbergs (Jonas Lindberg), mūziķis no Zviedrijas, savukārt plkst. 19.30 Ķekavas kultūras namā ikviens aicināts uz koncertu “Es visu mūžu mīlējusi esmu”.
Ķekavas jaunās sporta zāles atvēršana ir Valsts policijas ziņā
Ķekavas novada pašvaldība, tāpat kā novada iedzīvotāji un sportisti, vēlas lai pēc iespējas ātrāk tiktu atvērta jaunā Ķekavas vidusskolas jaunā sporta zāle. Tā kā ir ierosināta krimināllieta, tad šobrīd lēmums par to, kad atvērt sporta zāli apmeklētājiem, ir vienīgi Valsts policijas ziņā.
Mellupos aizritējusi pirmā tikšanās ar iedzīvotājiem
Mellupu sociālajā mājā 6. martā aizvadīta pirmā Ķekavas novada pašvaldības rīkotā tikšanās ar iedzīvotājiem, kuras laikā pārrunāti 2018. gadā plānotie darbi Plakanciemā, Mellupos, Jenčos un Dzērumos. Ar iedzīvotājiem tikās Ķekavas novada domes vadība, pašvaldības nozaru speciālisti, pārstāvji no SIA “Ķekavas sadzīves servisa centra” un Reģionālās pašvaldības policijas.
Ķekavas sporta kompleksa baseinā dubultojies apmeklētāju skaits
Ķekavas sporta kompleksa baseins 2018. gada februārī apmeklēts gandrīz 7000 reižu, kas ir divas reizes vairāk kā pagājušā gada decembrī. Apmeklētāju ērtībām arī turpmāk plānots papildināt baseinā pieejamo pakalpojumu klāstu.
Pasniegs Jauniešu gada balvas
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs arī šogad aicina satikties Ķekavas novada Jauniešu gada balvas ceremonijā 17. martā, lai pateiktu paldies tiem, kuri iedvesmo un atbalsta jauniešus.
Valdlaučos izdeg “Ķekavas namu” galdniecības ēka
4. marta rītā Valdlaučos SIA “Ķekavas nami” galdniecības ēkā izcēlies ugunsgrēks. Tā liesmas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam ir izdevies apdzēst, un notikuma vietā strādā Valsts policijas eksperti.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādēm martā
Martā Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes Ķekavā varēs apskatīt mākslas skolā, Ķekavas Mūzikas skolā, bibliotēkā, “Mēness aptieka” telpās un Ķekavas Sociālās aprūpes centrā. Savukārt mākslas skolas izstāžu zālē būs skatāma mākslinieces Agijas Stakas grāmatu ilustrāciju izstāde.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Saulainā darba nedēļa tuvojas noslēgumam, un klāt ir marta pirmās brīvdienas, kā arī aktuālais Ķekavas novada kultūras un sporta notikumu ceļvedis.
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire: efektīvāka darba nolūkos jāveic izmaiņas domē un pašvaldībā
Lai turpmāk nodrošinātu vēl efektīvāku Ķekavas novada domes darbu, kas orientēts uz straujāku novada attīstību un iedzīvotājiem svarīgu problēmu atrisināšanu, jāveic izmaiņas novada domē un pašvaldībā. Šobrīd ir vērojamas pārmaiņas domes un pašvaldības vadības sastāvā, kā arī līdztekus tam norit darbs pie pašvaldības administrācijas organizācijas sistēmas novērtējuma un pilnveidošanas.
Apstiprināts aizņēmums Jaunu ideju centra izveidei; būvdarbus plānots uzsākt aprīlī (precizēta 3. rindkopa)
Finanšu ministrijas Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padome ir apstiprinājusi Ķekavas novada pašvaldībai kredīta piešķiršanu 400 000 eiro apmērā, lai pašvaldība varētu šogad veikt Jaunu ideju centra būvniecību Ķekavā.
Risinās dzeramā ūdens saduļķojuma problēmu Ķekavā
Novērojot dzeramā ūdens saduļķojumu ūdens apgādes sistēmā atsevišķās daudzdzīvokļu mājās Ķekavā, SIA “Ķekavas nami” maijā un jūnijā, iestājoties piemērotiem laika apstākļiem, veiks ūdensapgādes tīklu mehāniskā piesārņojuma pārbaudi pa posmiem, kā arī ūdensvada skalošanu.
Aizvadīts pirmais atklātais Ķekavas peldēšanas čempionāts
24. februārī notika pirmais atklātais peldēšanas čempionāts jaunajā Ķekavas vidusskolas peldbaseinā. Šajās sacensībās piedalījās vairāk kā 100 bērni no piecām sporta skolām - Jelgavas, Rīgas, Ādažiem, Stopiņiem un Ķekavas.
Ķekavas pagasta kultūras centrs aicina radīt savu Dziesmu svētku tērpu
Gatavojoties Dziesmu svētkiem un Latvijas simtgades svinībām, Ķekavas pagasta kultūras centrs izsludina pieteikšanos tērpu konkursam “Ejot uz Dziesmu svētkiem!”. Konkursa dalībnieki aicināti radīt oriģinālu svētku apmeklējuma tērpu, kurā vienotā sintēzē būtu savijies mūsdienīgais un tautiskais.
Biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem sāks tirgot 3. martā
XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Biļetes uz svētku koncertiem sāks tirgot 3. martā, no plkst.11.00. SIA “Biļešu Paradīze” kasēs vairāk kā 50 tirdzniecības vietās visā Latvijā, tostarp Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra kasē, Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Zvaniņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 15.februārī pieņēmusi lēmumu Nr.20. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Zvaniņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par iesniegumu atļaujas grozījumu saņemšanai A kategorijas piesārņojošai darbībai
AS “Putnu fabrika Ķekava” aicina iedzīvotājus iepazīties ar iesniegumu par atļaujas grozījumu saņemšanu A kategorijas piesārņojošai darbībai. Sagatvotais iesniegums un tā kopsavilkums no 28. februāra pieejams Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Kursīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 15.februārī pieņēmusi lēmumu Nr.19. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Kursīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi uzstāsies uz vienas skatuves ar pasaules līmeņa mūziķiem
Otrdien, 27. februārī, mūzikas skolu audzēkņi no visas valsts pulcējās Spīķeru koncertzālē, lai cīnītos par vietu Latvijas simtgades jauniešu orķestrī. Iespēju uzstāties kopā ar pasaulē atzītiem mūziķiem simtgades koncertā “Dzimuši Latvijā” ieguvuši arī Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi.
Advokatūras dienās pieejamas bezmaksas juridiskās konsultācijas
Advokatūras dienās 13. un 16. martā Ķekavas novada iedzīvotājiem būs iespēja saņemt zvērinātu advokātu bezmaksas konsultācijas juridiskajos jautājumos. Interesentiem vēlams iepriekš sazināties ar izvēlēto advokātu, elektroniski nosūtot juridiskās problēmas izklāstu.
Ķekavas novada Teritorijas plānojuma darba variants (papildināts)
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iepazīties ar Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018.-2030. gadam darba variantu.
Ar iedzīvotājiem saskaņo tehnisko projektu stāvlaukuma rekonstrukcijai
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas speciālisti, veicot tehniskā projekta saskaņojumus ar daudzdzīvokļu māju Gaismas ielas 19 korpusu Nr. 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12 dzīvokļu īpašniekiem, apkopojuši arī priekšlikumus infrastruktūras uzlabošanai šo daudzdzīvokļu māju apkārtnē. Jau tuvākajā laikā tehniskais projekts tiks iesniegts saskaņošanai Būvvaldē, lai gada otrajā pusē varētu uzsākt būvdarbus.
Ķekava un Baldone izstrādās vienotu Civilās aizsardzības plānu
Šobrīd Ķekavas un Baldones novadu pašvaldības kopīgi uzsākušas darbu pie vienota Civilās aizsardzības plāna izstrādes, kā to paredz jaunais regulējums par pašvaldību sadarbību civilajā aizsardzībā.
Ķekavas novadpētniecības muzejā atklāta miniatūrgrafikas izstāde (papildināts)
Ķekavas novadpētniecības muzejs sadarbībā ar biedrību “Grafikas kamera” 1. martā atklāja miniatūrgrafikas izstādi “SIRDSLIETA”. Vairāk nekā 20 Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes un Serbijas grafikas mākslinieku darbi muzeja izstāžu zālē būs skatāmi līdz 28. martam.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šīs brīvdienas mūs priecēs ar laikapstākļiem, kas raksturo īstu ziemu! Tādēļ nedēļas nogalē no 23.-25.februārim Ķekavas novads piedāvā plašas izklaides iespējas, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, kurus iepriecina sals un sniegs, gan siltuma mīļiem, kas labprātāk kultūras pasākumus bauda iekštelpās!
Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstāde
No 22. februāra līdz 1. aprīlim Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā Salaspilī apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Keramika. Tekstils. Veidošana".
Izveidots Ķekavas novada uzņēmējdarbības atbalsta plāns
Atbalstot Ķekavas novada uzņēmējus, Ķekavas novada pašvaldības izveidotā darba grupa izstrādājusi strukturētu plānu - ceļa karti. Tā sastāv no konkrētu pasākumu kopuma, ko pašvaldība noteikusi kā prioritārus uzņēmējdarbības atbalstam, tos plānots realizēt līdz 2020. gadam.
Sacensību dēļ Ķekavas baseins apmeklētājiem sestdien būs atvērts pēcpusdienā
Sestdien, 24. februārī, Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseinā tiks aizvadītas pirmās peldēšanas sacensības, kuras rīko Ķekavas novada sporta skola. Līdz ar to apmeklētājiem Ķekavas baseins būs pieejams sestdienas pēcpusdienā no plkst. 15.00.
Pasaules Dabas Fonds meklē klimata vēstnieku
Pasaules Dabas Fonds (PDF) arī šogad aicina iedzīvotājus Latvijas pašvaldībās svinēt Zemes stundu, paužot savu atbalstu vides problēmu risināšanai. Sagaidot Zemes stundu, kas šogad norisināsies 24. martā no plkst. 20.30 līdz plkst. 21.30, PDF un “Tetra Pak” aicina izvirzīt kandidātus konkursam “Klimata vēstnieks”.
Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi iegūst augstas vietas konkursos (papildināts)
Gada sākums bijis veiksmīgs Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņiem – Mārtiņš Starostnieks ieguvis pirmo vietu XXIII Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursā, savukārt godpilnajā otrajā vietā Mārtiņš Pundiņš (sitaminstrumentu grupa). Tāpat konkursa labākā koncertmeistara titulu novados ieguvusi Ķekavas Mūzikas skolas koncertmeistare Gunta Šmaukstele.
Ķekavas sadzīves servisa centra valdē apstiprināts Elvijs Novickis
Noslēdzoties publiskam konkursam, SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” valdes locekļa amatā apstiprināts novadnieks Elvijs Novickis.
Izveidots jauns bezmaksas pakalpojums nekustamo īpašumu īpašniekiem
Pēc Latvijas Pašvaldību savienības ierosinājuma Tiesu aģentūra, kas nodrošina Zemesgrāmatu elektronisko funkcionalitāti, ir izveidojusi jaunu bezmaksas pakalpojumu visiem nekustamo īpašumu īpašniekiem. Jaunais pakalpojums sniedz iespēju e-pasta kastītē saņemt informāciju par katru iesniegto nostiprinājuma lūgumu.
Ķekavā demonstrēs komēdiju “Laupīšanas 101”
Kas gan ir atpūta bez smiekliem un prieka pilna vakara? Studentu veidotā komēdija Laupīšanas 101, kuras tapšanā piedalījies arī ķekavietis Sebastians Plaudis, ir demonstrēta gan kinoteātrī K-Suns, gan Kino Bize, un nu ir atceļojusi uz Ķekavas novadu. Interesenti aicināti 23. februārī noskatīties filmu Laupīšanas 101 Ķekavas novada Doles Tautas nama koncertu zālē plkst. 18:00!
Ķekavai tuvojas otrais Šļūkšanas festivāls
Jaunatnes iniciatīvu centrs ielūdz uz II Šļūkšanas festivālu, kas norisināsies 24. februārī Ķekavā. Dalībnieki startēs trijās disciplīnās - bērnu braucienos, individuālajos braucienos un grupu braucienos, kā arī centīsies pārsteigt ar savu ārējo tēlu un braucamrīka noformējumu.
Mazos vokālistus aicina piedalīties bērnu dziedāšanas svētkos
Sākusies dalībnieku pieteikšanās bērnu vokālajam konkursam “Odziņa 2018”, kas Ķekavas kultūras namā norisināsies 24. martā. Skanīgākās balss īpašnieki iegūs iespēju aprīlī pārstāvēt Ķekavas novadu starpnovadu konkursā Tīnūžos.
No Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla pārvestas divas zelta medaļas
Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā labākos rezultātus sasniegusi Ķekavas Mākslas skolas skolotāja Zīle Ozoliņa-Šneidere. Viņa ieguvusi pirmo vietu abās konkursa kategorijās – individuālo skulptūru un komandu skulptūru kategorijā, kurā piedalījās kopā skulptoru no Krievijas.
Apspriež ASV un Ķekavas novada sadarbības iespējas
14.februārī Ķekavā norisinājās ASV vēstniecības Latvijā vizīte. Tās laikā vēstniecības delegācija kopā ar Ķekavas novada pašvaldības un vietējo uzņēmumu pārstāvjiem apsprieda sadarbības iespējas izglītības, jaunatnes lietu un uzņēmējdarbības jomās.
Valentīndienas pasākumu ceļvedis
Šīs nedēļas nogalē - no 16. līdz 18. februārim - Ķekavas novadā norisināsies vairāki Valentīna dienai veltīti pasākumi. Mīlestības svētku svinētāji laipni aicināti apmeklēt mūzikas un deju koncertus, kā arī improvizācijas izrādes.
Atver savu albumu un palīdzi tapt foto stāstam par novadu
Svinot Latvijas Simtgadi, Ķekavas novada pašvaldība 2018. gadā plāno izdot fotogrāmatu par Ķekavas novadu, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un iesaistīties grāmatas tapšanā.
Lasi jauno “Ķekavas Novads” izdevumu
Iznācis “Ķekavas Novads” jaunais numurs. Februāra izdevuma galvenā tēma – Ķekavas novada pašvaldības 2018. gada budžets, tostarp tikšanās ar iedzīvotājiem par pašvaldības plānotajiem darbiem 2018. gadā.
Jauniešu simfoniskais orķestris ielūdz uz simtgades ieskaņas koncertu
Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris 24. februārī plkst. 14.00 aicina uz Latvijas simtgades ieskaņas koncertu Ķekavas Mūzikas skolas zālē. Koncerts galvenokārt būs veltīts latviešu komponistu mūzikai, taču klausītājus priecēs arī orķestra iemīļotu ārzemju komponistu skaņdarbi.
Tikšanās ar iedzīvotājiem par pašvaldības plānotajiem darbiem 2018. gadā (papildināts)
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz tikšanos, kuras laikā domes un pašvaldības pārstāvji sniegs informāciju par plānotajiem darbiem 2018. gadā konkrētajās novada apdzīvotajās teritorijās, kā arī atbildēs uz iedzīvotājiem aktuālajiem jautājumiem.
Bezmaksas konteineri stikla iepakojuma šķirošanai
Ogres SIA “Marss” saviem klientiem piedāvā bez maksas uzstādīt 240 litru konteineru stikla iepakojuma savākšanai un izvešanai. Nepieciešamības gadījumā iespējams uzlikt arī lielāku konteineru.
Martā novada kino punktos demonstrēs jaunākās latviešu filmas
Martā novada kino punktos skatītājus priecēs divas latviešu filmas – režisora Aigara Graubas veidotā filma “Nameja Gredzens” un režisores Madaras Dišleres piedzīvojumu filma visai ģimenei "Paradīze 89”.
Izstrādāta Pļavniekkalna skolas nākotnes attīstības vīzija
Vērtējot vispārējās izglītības attīstību Ķekavas novadā, bērnu skaita dinamiku, skolu infrastruktūru un iedzīvotāju iekšējo migrāciju, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd ir izveidojusi jaunu Pļavniekkalna sākumskolas attīstības vīziju, ar kuru izglītības speciālisti 7.februārī iepazīstināja skolas vecāku padomi.
Rīgas meži informē: mežsaimniecības darbi pie Baložiem notiek atbilstoši likuma prasībām
Aizvadītā gada nogalē Ķekavas novadā pie Baložiem tika uzsākti mežistrādes darbi, kas noslēgsies šī gada decembrī. Kā informē SIA “Rīgas meži”, darbi tiek veikti, atbilstoši likumdošanai, un ilgtermiņā uzlabos gan meža ekosistēmu, gan iedzīvotāju atpūtas kvalitāti.
Ķekavas novadā izstrādā vienotu videonovērošanas koncepciju
Reģionālā pašvaldības policija šobrīd izstrādā vienotu Ķekavas novada videonovērošanas attīstības koncepciju, lai paaugstinātu sabiedriskās kārtības un drošības līmeni pašvaldības teritorijā. Koncepciju plānots izveidot līdz mēneša beigām.
Notiek Ķekavas novada Teritorijas plānojuma darbnīcas
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un nekustamo īpašumu īpašniekus uz darbnīcām, lai iepazītos ar Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018.-2030. gadam darba redakciju.
Ķekavas novads jau sesto reizi piedalās tūrisma izstādē “Balttour”
Starptautiskā izstāde - gadatirgus “Balttour” šogad svinēja 25. jubileju, pulcējot kopā vairāk kā 850 tūrisma uzņēmējus no 41 pasaules valsts. Tajā jau sesto reizi piedalījās arī Ķekavas novads kopā ar Daugavas lejteces sadarbības partneriem - Stopiņu, Salaspils, Ikšķiles, Baldones novadiem, un šogad pievienojoties arī Mārupes novadam.
Paziņojums par lokālplānojuma “Skates un Staķi”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā atcelšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 18.janvāra sēdes lēmumu “Par Ķekavas novada domes saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-4/2017 “Lokālplānojums „Skates un Staķi”” atcelšanu” (protokols nr.1) atcelts lokālplānojums “Skates un Staķi”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Degviela ” un “Vidusklaņģi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 18.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.19. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajiem īpašumiem „Degviela” un „Vidusklaņģi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 18.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.18. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Zvirbuļi”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 18.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.17. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Zvirbuļi”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Turpmāk brīvpusdienas novada skolās tiks nodrošinātas arī sestklasniekiem
Līdz ar 2018. gada budžeta apstiprināšanu, papildu finansējums piešķirts skolēnu brīvpusdienu nodrošināšanai novada skolās. Pašvaldības līdzfinansējums no 2018. gada budžeta mērāms 119 tūkstošu eiro apmērā, tādējādi tādējādi ļaujot segt ēdināšanas izmaksas skolēniem no 1. līdz 6. klasei.
Aicina popularizēt vietējo produkciju stendā “Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē “Pavasaris 2018”, kas norisināsies 5. - 7. aprīlī Rāmavas izstāžu zālē. Pieteikties dalībai stendā “Radīts Ķekavas novadā” iespējams līdz 1. martam.
Labklājības ministrija izsludina biznesa ideju konkursu
Labklājības ministrija izsludinājusi konkursu sociālās uzņēmējdarbības uzsācējiem. Aicinām novada iedzīvotājus iesniegt savu sociālās uzņēmējdarbības ideju pieteikumus līdz 21. februārim.
Apstiprina 2018. gada Ķekavas novada pašvaldības budžetu, lielākā artava izglītībai, videi un ielu sakārtošanai
Ķekavas novada dome 1. februārī apstiprināja pašvaldības budžetu 2018. gadam gandrīz 42 milj. eiro apmērā, lielāko artavu atvēlot izglītībai, videi un ielu sakārtošanai.
Daugavas lejteces novadi iepazīstinās ar tūrisma sezonas jaunumiem
No 2. līdz 4. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā jau 25. reizi norisināsies gadskārtējā Baltijas tūrisma izstāde – gadatirgus „Balttour 2018”. Tajā ar tūrisma sezonas jaunumiem iepazīstinās arī Ķekavas novads.
Ķekavā atgriežas Ģimeņu ziemas piedzīvojumu orientēšanās
Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra turpina pērn iesākto tradīciju un 17. februārī aicina uz otrajām Ģimeņu ziemas piedzīvojumu orientēšanās sacensībām Ķekavā. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 15. februārim.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajiem īpašumiem, „Melnalkšņi”, „Vairumbāze”, „Akmenskalni”, „Virskalni”, „Zaļaiskalns” un „Priežukalni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas atkārtotā sapulce notiks 2018.gada 15.februārī plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā
Izstādē “Vairāk nekā deja” izstāstīs TDA “Zīle” 50 gadu vēsturi
Piektdien, 2. februārī, plkst. 19.00 Ķekavas novadpētniecības muzejā tiks atklāta izstāde “Vairāk nekā deja”, kas veltīta tautas deju ansambļa “Zīle” 50 gadu jubilejai. Izstādi atklās ar “dzīvo mūziku” un dančiem Doles tautas nama pagalmā.
Tiekas ar biedrību “Lapenieku ciemats” par kanalizācijas pakalpojuma nodrošināšanu un maksas noteikšanu
Aicinot uz racionālu diskusiju, Ķekavas novada domes deputāti un pašvaldības speciālisti 26.janvārī Baložos tikās ar biedrības „Lapenieku ciemats“ pārstāvjiem, lai turpinātu meklēt risinājumu ieilgušajai kanalizācijas notekūdeņu novadīšanas problēmai Lapeniekos.
Aicinām skolēnus iepazīt profesiju daudzveidību pašvaldībā
Ķekavas novada pašvaldība aicina skolēnus līdz 4. februārim pieteikties karjeras izglītības programmai ĒNU DIENA, kas šogad norisināsies jau 14. februārī. Šogad Ķekavas novadā jaunieši varēs iepazīt policistu, sabiedrisko attiecību speciālistu un datorsistēmu administratoru ikdienas darba pienākumus.
Saņemts ekspertu atzinums par basketbola groza mehānisma bojājuma iemesliem; Valsts policija vēlas papildus pārbaudes
Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi neatkarīgo ekspertu – A/S “Inspecta Latvia” veiktās ekspertīzes atzinumu par Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa sporta zāles paceļamā basketbola groza mehānisma bojājuma iemesliem.
Pašvaldība: Baložos siltuma tarifam jābūt pēc iespējas izdevīgākam iedzīvotājiem; izvērtē divus rīcības variantus
Ķekavas novada pašvaldība šobrīd aktīvi strādā pie siltumenerģijas jautājumu risināšanas Baložu pilsētā, izvērtējot iespējamos rīcības modeļus, kas atbilstu trīs galvenajiem nosacījumiem - siltuma tarifs ir pēc iespējas izdevīgāks iedzīvotājiem, siltumenerģijas piegādes drošība un neprasa lielus ieguldījumus no pašvaldības.
Šodien sadalīs Ķekavas novada sporta laureātu gada balvas 2017
Jau šovakar, 26. janvārī, Ķekavas novada sporta aģentūra pulcēs labākos novada sportistus un trenerus, lai atskatītos uz aizvadītā gada panākumiem sportā un apbalvotu labākos 14 konkursa nominācijās.
Muzikāli eksperimenti Ķekavas bibliotēkā
No februāra līdz maijam katra mēneša otrajā ceturtdienā Ķekavas bibliotēka pārtaps par skatuvi pasākumu cikla “Bibliomūza” koncertiem. Pirmais uz šīs skatuves kāps Renārs Veličko. Viņa muzikālie eksperimenti būs dzirdami 8. februārī.
Personas dati un Vispārīgā datu aizsardzības regula
No 25. maija sāks piemērot Vispārīgo datu aizsardzības regulu, kas ievieš jaunu pieeju personas datu aizsardzības jautājumos. Latvijas Vēstneša portāls skaidro, kas ir personas dati, kāpēc ir svarīgi tos aizsargāt un kādi būs jaunie nosacījumi personas datu aizsardzībā.
Ķekavā atklās grāmatu par izcilu personību - politiķi un diplomātu Pēteri Sēju
Rītdien, 25. janvārī, Latvijai 100 ietvaros notiks Veltas Strazdiņas jaunākās grāmatas “Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai” atvēršanas svētki Ķekavā. Grāmata veltīta pedagogam, politiķim, diplomātam un Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējam Pēterim Sējam, pieminot Latvijas vēsturē nozīmīgu cilvēku devumu savam novadam un valstij.
Ķekavas sociālās aprūpes centram dāvina īpašu krāsojamo grāmatu
Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs sarūpējis dāvanu Ķekavas sociālās aprūpes centra senioriem – audzēkņu radītu krāsojamo grāmatu “Gadalaiki”, kas piemērota arī senioriem ar ierobežotām kustībām.
Terminētas autostāvvietas būs arī Nākotnes ielā Ķekavā
Ķekavas novada dome atbalstījusi ieceri izveidot terminētas autostāvvietas Ķekavā - pie Tūrisma koordinācijas centra un tirdzniecības centra “Dalderi”.
Parakstīts sadarbības līgums par kopīgām aktivitātēm tūrismā
19. janvāris kļuvis par atskaites punktu un vēsturisku mirkli sešiem Pierīgas novadiem. Svinīgā pasākumā Ķekavas, Mārupes, Babītes, Olaines, Ozolnieku un Jelgavas novadu vadītāji un trīs vietējās rīcības grupas – biedrības “Pierīgas Partnerība”, “Lauku partnerība “Lielupe”” un “Partnerība Daugavkrasts” – parakstīja sadarbības līgumu par kopīgām aktivitātēm tūrisma nozares stiprināšanai.
Valdlaučos iedzīvotājiem durvis vērs moderns daudzprofilu medicīnas centrs
No 25. janvāra "Veselības centrs 4" (VC4) filiāle "Valdlauči" Ķekavas novada Valdlaučos atradīsies jaunās telpās, pārceļoties no Meistaru ielas 43 uz Atpūtas ielu 5. Filiāles svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.
Kā veidojas ūdens patēriņa starpība
Iedzīvotāji jautā: kā tiek noteikts ūdens patēriņš dzīvojamās mājās, kā veidojās ūdens patēriņa starpība, kas ir sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas robežu un norēķina kārtība.
Ar kapitālsabiedrībām pārrunā sniegto pakalpojumu kvalitāti
23. janvārī Ķekavas novada pašvaldības vadība un speciālisti tikās ar pašvaldības kapitālsabiedrību pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes un iespējas, kā uzlabot sniegto pakalpojumu kvalitāti.
Paziņojums par detālplānojuma “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā atcelšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 8.jūnija sēdes lēmumu “Par detālplānojuma “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā un Ķekavas novada domes 2014.gada 9.oktobra lēmuma 2.§.6 atcelšanu” (protokols nr.11) atcelts detālplānojums “Ķirši”
Ķekavā atklās ilustratores Agijas Stakas izstādi
31. janvārī plkst. 17.00 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces, ilustratores Agijas Stakas darbu izstāde. Ekspozīcija būs skatāma līdz 23. martam.
Paziņoti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji
Pēc 10 gadu pārtraukuma Ķekavas novadā atgriezies atzinīgi novērtētais rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017”. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 18. janvārī Depkina muižā tika godināti desmit konkursa laureāti, tostarp iedzīvotāju simpātija – nams Ozolkalna ielā 4A.
Konceptuāli atbalsta NĪN atlaidi barikāžu dalībniekiem
Novērtējot novadnieku ieguldījumu Latvijas valsts aizstāvēšanā, Barikāžu atceres piemiņas mēnesī Ķekavas novada domes Finanšu komiteja konceptuāli atbalstījusi priekšlikumu piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi arī 1991. gada barikāžu dalībniekiem.
Satiksmes drošības konkursa pusfinālā uzvar komanda "Baložu vidusskola"
16. janvārī Motormuzejā norisinājās satiksmes drošības konkursa “Gribu būt mobils” Rīgas pusfināls. Desmit Rīgas reģiona komandu konkurencē pirmo vietu izcīnīja komanda “Baložu vidusskola” un tās konsultējošais skolotājs Andris Žilko.
Pierīgas pašvaldības sadarbosies tūrisma attīstībā
Pierīgā Jaunais gads iesākts ar lieliem plāniem tūrisma nozarē - 19.janvārī tiks parakstīts sadarbības līgums starp vairākiem Pierīgas novadiem, kas paredzēs dažāda veida aktivitātes nozares stiprināšanai.
Turpinās darbs pie jaunā Ķekavas novada teritorijas plānojuma
Turpinot darbu pie Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018.-2030. gadam, pašvaldība šobrīd strādā pie Teritorijas plānojuma grafiskās daļas un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu izveides, kā arī papildus apzina īpašnieku viedokļus par ciemu robežu izmaiņām un jautājumiem, kas radušies Teritorijas plānojuma izstrādes gaitā.
Lasāms “Ķekavas Novads” jaunais izdevums
Iznācis pirmais informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” 2018. gada izdevums, kurā atrodami gan Ķekavas novada domes deputātu viedokļi un vēlējumi, jaunu gadu uzsākot, gan jaunākās attīstības ieceres, tostarp Baložu vidusskolas piebūves celtniecības un sporta laukuma piebūves projekts.
Atnācēja un iezemietes par sevi un dzīvi Ķekavas novadā
Šoreiz “Rīgas Apriņķa Avīze” ciklā “Atnācēji un iezemieši” iepazīstina ar Ķekavas novada iedzīvotājiem. Par sevi un dzīvi novadā stāsta atnācēja, uzņēmēja Sanita Baginska un divas iezemietes – skolotāja un deju kolektīva vadītāja Vita Timermane un pirtniece Olita Puriņa.
Sadarbības veicināšanas seminārs uzņēmējiem
Ķekavas novada uzņēmēji aicināti piedalīties sadarbības veicināšanas seminārā “Radoši risinājumi uzņēmējdarbībā”, kas norisināsies 30. janvārī Rīgā. Seminārs notiks angļu valodā.
Pasniedz Jauniešu gada balvas sportā 2017
12. janvārī Ķekavas sporta klubā Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra pulcēja novada jaunos sportistus un trenerus, lai atskatītos uz 2017. gada panākumiem sportā un apbalvotu labākos.
Paziņojums par detālplānojuma “Mazā Rāmavas iela 5” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas atkārtotā sapulce notiks 2018.gada 1.februārī plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem Meteņu ielā 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 un Vēsmas ielā 2, 4, 6, 8, 10, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 21.decembra sēdes lēmumu 2.§6. „Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem Meteņu ielā 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 un Vēsmas ielā 2, 4, 6, 8, 10, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.26) apstiprināts detālplānojums nekustamajiem īpašumiem Meteņu ielā 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 un Vēsmas ielā 2, 4, 6, 8, 10, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Izdota grāmata par novadnieku, politiķi un diplomātu Pēteri Sēju
Ķekavas novadpētniecības muzeja speciāliste Velta Strazdiņa izdevusi grāmatu par novadnieku, pedagogu, politiķi un diplomātu Pēteri Sēju. Grāmatas “Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai” atvēršanas svētki notiks 25. janvārī.
Nodokļa atvieglojumi 2018. gadā
No 2018. gada palielināta nodokļa atvieglojuma summa par apgādājamo. Savukārt jau šogad no otrā pusgada varēs piemērot vēl vienu atvieglojumu – par nestrādājošu laulāto, ja ģimenē ir mazs bērns vai vairāki nepilngadīgi bērni.
Paziņojums par lokālplānojuma projekta „Brekši”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2017.gada 21.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 8. “Par lokālplānojuma – teritorijas plānojuma grozījumiem – nekustamajā īpašumā “Brekši”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 26.).
Paziņojums par detālplānojuma projekta “Norupes”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2017.gada 21.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§7. “Par detālplānojuma projekta “Norupes” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr.26.).
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 3, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 21.decembra sēdes lēmumu 2.§5. „Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 3, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.26) apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 3, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Jaunatnes iniciatīvu centram jauna mājvieta
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) pārceļas uz Skolas ielu 2 Ķekavā. Apmeklētāji jaunajās telpās būs laipni gaidīti no 15. janvāra.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Jaundoliņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 21.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Jaundoliņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Jūlijas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 21.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Jūlijas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ores”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 21.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§4.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ores”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Asins donoru diena Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt labos darbus un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 17. janvārī plkst. 10.00 - 14.00. Īpaši gaidīti nulles un A+ asinsgrupas donori.
Izmaiņas sociālajā jomā 2018. gadā
Labklājības ministrija (LM) informē par vairākām būtiskām izmaiņām sociālajā jomā, kas stāsies spēkā 2018. gadā. Izmaiņas skars arī minimālās algas, pensiju un pabalstu apjomu.
Arhīvs
  Drukāt