Ķekavas sadzīves servisa centru turpmāk vadīs Dainis Rasa
Noslēdzoties atklātajam konkursam, SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” valdes priekšsēdētāja amata pienākumus turpmāk pildīs novadnieks Dainis Rasa.
LIAA atbalsts jaunajiem komersantiem
Jaunie uzņēmēji un biznesa ideju autori aicināti pieteikties LIAA Jūrmalas biznesa inkubatorā. Inkubācijas un pirmsinkubācijas programmu dalībnieki saņems konsultatīvu un finansiālu atbalstu. Pieteikšanās līdz 22. janvārim.
Novada kultūras centros būs skatāmas jaunākās latviešu filmas
Janvārī un februāri Ķekavas novada kultūras centros tiks demonstrētas divas no jaunākajām latviešu kinofilmām – režisora Māra Martinsona filma “Maģiskais kimono” un režisora Jāņa Norda attiecību trilleris “Ar putām uz lūpām”.
Dome lemj par satiksmes organizācijas izmaiņām Jaunatnes ielā
Uzlabojot ceļu satiksmes organizāciju un drošību Baložos, Ķekavas novada dome decembrī lēma par satiksmes organizācijas maiņu Jaunatnes ielas posmā no Smilšu līdz Skolas ielai, kā arī terminētas autostāvvietas izveidi pie pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Avotiņš”.
Vecgada vakarā Saules kāzas svinēja Zeiļu pāris Katlakalnā
31. decembrī 65 gadu kāzu jubileju Katlakalnā atzīmēja Valentīna un Jūliuss Zeiles. Pāra satikšanos 1952. gadā noorganizēja krustmāte Sofija, pie kuras pirmo reizi jaunā rīdziniece Valentīna ieraudzīja puisi no Cēsīm – Jūliusu. Krustmātes intuīcija izrādījās pareiza – pēc diviem gadiem tika mīti laulību gredzeni.
Likteņdārzā turpmāk varēs atrast arī Ķekavas novada vārdu
Ķekavas novada priekšsēdētāja Viktorija Baire novada vārdā atbalstījusi Lielā kalna izveidi Likteņdārzā, iesaistoties zemes vākšanas akcijā.
Novada kino punktos demonstrēs animācijas filmu "Sniega karaliene 3 – uguns un ledus"
Skolēnu brīvlaikā aicinām uz animācijas filmas "Sniega karaliene 3 – uguns un ledus" seansiem Daugmalē, Katlakalnā, Baložos un Ķekavā. Filma dublēta latviešu valodā.
Šogad uzsāks jaunas piebūves celtniecību un sporta laukuma pārbūvi Baložu vidusskolai
Lai uzlabotu mācību vidi abās Ķekavas novada vidusskolās un atrisinātu problēmu ar mācību telpu trūkumu Baložu vidusskolā, Ķekavas novada pašvaldība īstenos aptuveni 9 milj. eiro vērtu izglītības infrastruktūras attīstības projektu, 2018. gadā uzsākot jaunas piebūves celtniecību un sporta laukuma pārbūvi Baložu vidusskolai.
“Mazā skoliņa” nonāk atpakaļ Ķekavas vidusskolai
Ķekavas novada dome, izskatot un atbalstot darba grupas priekšlikumu, nolēma bijušo Ķekavas sākumskolas ēku, Skolas ielā 2, nodot Ķekavas vidusskolai izmantošanai mācību procesam un interešu izglītībai, saglabājot iespējas telpas izmantot arī Jaunatnes iniciatīvu centram un citām sabiedriskām aktivitātēm.
Noslēgusies pieteikšanās rotājumu konkursam“Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017”
22. decembrī noslēgusies pieteikumu iesniegšana rotājumu konkursam “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017”. Dalībnieku vērtēšana sākās 27. decembrī, kad vērtēšanas komisija apbraukāja novadu, noskaidrojot labāk izrotātos objektus divās kategorijās – individuālās dzīvojamās mājas un uzņēmumi vai sabiedriskas iestādes. Līdz 12. janvārim iedzīvotāji var nobalsot par savu simpātiju.
Ķekavas peldbaseins vēl pieejamāks apmeklētājiem
No šodienas Ķekavas sporta kompleksa peldbaseinā varēs norēķināties par vienas reizes apmeklējumu, turklāt maksājumu varēs veikt ar bankas karti. Tāpat, sākoties skolēnu brīvlaikam, no 24. decembra līdz 5. janvārim peldētājiem tiks piedāvāti papildu laiki baseina apmeklējumam.
Ķekavas novada pašvaldība vēl priecīgus Ziemassvētkus!
Ķekavas novada pašvaldība vēl klusus, ģimeniskus un saticīgus Ziemassvētkus! Lai svētkos ikdienas solis kļūst nesteidzīgāks, sirdi piepilda gandarījums par aizvadītajā gadā paveikto un izdodas rast vairāk laika sev, ģimenei un draugiem. Svētku noskaņu aicinām rast īpašos koncertos tepat novadā.
No jaunā gada būs izmaiņas arī autobusu maršrutos uz Ķekavu
Izvērtējot maršrutu tīkla rentabilitāti un pasažieru plūsmu, no 1. janvāra gaidāmas izmaiņas AS "Rīgas taksometru parks" apkalpotajā maršrutā Nr. 6844 Rīga–Ķekava. Atsaucoties iedzīvotāju lūgumam, no 1. janvāra būs grozījumi arī maršrutā Nr. 6848 Rīga–Sarma–Baldone un Nr. 6847 Rīga–Baldone.
Muzejā atklāta jauna pamatekspozīcija “Ķekavas novada 5 stāsti”
Nepilna gada laikā pārmaiņas piedzīvojis Ķekavas novadpētniecības muzejs, kur pēc rekonstrukcijas 20. decembrī durvis vēra jauna pastāvīgā ekspozīcija “Ķekavas novada 5 stāsti”. Pamatekspozīcijas koncepcija – stāsti par klavierēm, pūra lādi, karalaiku, padomjlaiku un brīvību – vēsta par atšķirīgiem laika posmiem, kas 19. un 20. gadsimtā veidojuši dzīvi Ķekavas novadā.
Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā iemaksu augšgalā arī Ķekavas novads
Nākamgad pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumi plānoti 163,7 miljonu eiro apmērā, paredz valdībā iesniegtais noteikumu projekts par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2018. gadā. Arī šogad Ķekavas novads būs viens no lielākajiem fonda iemaksu veicējiem.
Līdz 20. decembrim aicina pieteikt labākos novada sportistus jauniešu gada balvai
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina vēl līdz 20. decembrim, pieteikt izcilākos novada jaunos sportistus un viņu trenerus pasākuma “Jauniešu gada balva sportā 2017” nominācijām.
Atkārtoti tiekas ar pašvaldības iestādēm par pašvaldības budžetu 2018. gadam
Šonedēļ, no 18. līdz 22. decembrim, budžeta komisija atkārtoti tiekas ar visām Ķekavas novada pašvaldības iestādēm, lai detalizēti vēlreiz pārskatītu iestāžu pieprasīto finansējumu nākamajam gadam.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
No 15. līdz 17. decembrim aicinām baudīt kultūras izklaides Ķekavas novadā. Aktuālais brīvdienu ceļvedis piedāvā Ziemassvētku tematikai veltītus koncertus, muzikālus teātra uzvedumus un īpašus pasākumus gan grāmatu cienītājiem, gan Ķekavas novada senioriem.
Nākamgad novada pedagogi vērtēs jaunās izglītības pieejas aprakstu
2018. gada 5. janvārī Ķekavas vidusskolā darba grupās pulcēsies un strādās novada pedagogi, lai diskutētu par to, ko un kā skolēni mācīsies nākotnē. Plānots, ka novada pedagogi darbosies mācību jomu grupās, lai vērtētu un izvirzītu priekšlikumus iesniegšanai Valsts izglītības satura centram (VISC) par sagatavoto dokumentu “Izglītība mūsdienīgai lietpratībai: mācību satura un pieejas apraksts”.
Par Ziemassvētku saldumu paciņas saturu
Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi ziņu no kādas māmiņas par Ziemassvētku saldumu paciņas saturu, kurā atrodama piena konfekte "Gotiņa" ar ruma garšu, un tā sniedz skaidrojumu par radušos situāciju.
Labklājības ministrija informē par izmaiņām sociālajā jomā 2018. gadā
Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” un Valsts sociālo pabalstu likumā paredz virkni izmaiņu nākamajā gadā, kas skars gan vecākus, gan seniorus, gan strādājošos. Labklājības ministrija informē par jaunajām tiesību normām.
Novadnieks Dainis Svarinskis atzīts par gada labāko policistu
Lepojamies ar novadnieku panākumiem – Baložu iedzīvotājs un Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes inspektors Dainis Svarinskis 13. decembrī saņēmis galvaspilsētas goda zīmi “Gada policists”.
Rīgas plānošanas reģions izstrādās Rīgas metropoles areāla rīcības plānu
Rīgas plānošanas reģions (RPR) pēc savas iniciatīvas izstrādās tematisko plānu “Rīgas metropoles areāla rīcības plāns”, kas būtu nozīmīgs palīginstruments reģiona attīstības un izaugsmes tālākā plānošanā. Šis plāns papildinās un aktualizēs divus jau esošos dokumentus – “RPR ilgtspējas attīstības stratēģija 2030” un “RPR attīstības programma 2014 – 2020”.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajiem īpašumiem, „Melnalkšņi”, ”Vairumbāze”, „Akmenskalni”, „Virskalni”, “Zaļaiskalns” un „Priežukalni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2017.gada 30.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2§2. “Par detālplānojuma nekustamajiem īpašumiem, „Melnalkšņi”, ”Vairumbāze”, „Akmenskalni”, „Virskalni”, “Zaļaiskalns” un „Priežukalni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Lejas Birznieki ”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 30.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Lejas Birznieki”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Tēraudlejas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 30.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§4.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Tēraudlejas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 30.novembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā”.
Uzlabos bērnu tiesību aizsardzību Ķekavas novadā
Lai veicinātu institūciju saskaņotu darbību bērnu tiesību aizsardzības jomā, Ķekavas novada dome ir izveidojusi konsultatīvu darba grupu. Tās sastāvā ir pieci speciālisti no pašvaldības policijas, pašvaldības sociālā dienesta, bāriņtiesas un pašvaldības izglītības daļas.
Ķekavā atklāta metāla dizaina izstāde
12. decembrī Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozares studentu darbu izstāde “Bada laika māksla”. Mārtiņa Skujas, Toma Vītola un Voldemāra Dzirkļa kopizstāde būs skatāma līdz nākamā gada 26. janvārim.
Iznācis gada pēdējais “Ķekavas Novads” izdevums
Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” decembra izdevums ar optimistu raugās nākamajā gadā - 2017. gada nogalē stiprināta pašvaldības un Ķekavas novada uzņēmēju sadarbība, virzīti jauni ceļu projekti Ķekavas novadā, izstrādāta vienota kārtība skolēnu pārvadājumu organizēšanai un plānota Ķekavas-Bordesholmas sadraudzības 25. gadskārta.
Ziemassvētku pasākumi senioriem un pirmsskolas vecuma bērniem
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Ķekavas novada Sociālais dienests sadarbībā ar kultūras iestādēm ar jaukiem pasākumiem iepriecinās Ķekavas novada pensionārus un pirmsskolas vecuma bērnus, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes.
Labiekārtota Mellupu sociālās mājas teritorija
Ar Ķekavas novada fonda atbalstu ir realizēts projekts “Mellupu iedzīvotāju pulcēšanās vietas zaļās zonas labiekārtošana”. Mellupu sociālās mājas apmeklētājus nu priecē dažādi dekoratīvie augi un košumkrūmi.
Gadumijas balles Ķekavas novadā
Tuvojoties gada noslēgumam, aicinām iepazīties ar Jaunā gada sagaidīšanas iespējām Ķekavas novadā - 31. decembrī plkst. 22.00 Ķekavā, Katlakalnā, Baložos un Daugmalē notiks gadumijas balles ar vakaru pie galdiņiem un dejām dzīvās mūzikas pavadījumā.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Aktuālais brīvdienu ceļvedis no 8. līdz 10. decembrim aicina uzburt svētku gaidīšanas sajūtu Ziemassvētku tirdziņos, otrajai Adventei veltītos dievkalpojumos un kormūzikas koncertos. Tāpat šajā nedēļas nogalē daudzveidīga izklaižu programma sagaida sporta cienītājus – novusa, basketbola, florbola un futbola spēlēs līdzjutēji būs gaidīti Ķekavā un Baložos.
Stiprina Ķekavas-Bordesholmas sadraudzību
No 4. decembra līdz 6. decembrim Ķekavas novadā viesojās Bordesholmas sadraudzības biedrības pārstāvji, lai ikgadējās pirmssvētku vizītes laikā iepriecinātu Ķekavas sociālās aprūpes centra iemītniekus un kopā ar pašvaldības pārstāvjiem pārrunātu nākamā gada sadarbības plānus un jubilejas gada pasākumu programmu.
Labākos novada sportistus godinās janvārī: pieteikšana nominācijām jau sākusies
Sākusies pretendentu pieteikšana balvai "Ķekavas novada sporta laureāts 2017" un “Jauniešu gada balva sportā 2017”. Novada izcilākos sportistus, iedvesmojošākos trenerus un rezultatīvākās komandas svinīgās ceremonijās godinās janvārī.
Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires atklātā vēstule novada iedzīvotājiem
Lai spētu neitrāli, ar skaidru godaprātu, nepārprotamu viedokļu piederību turpināt pildīt Ķekavas novada domes priekšsēdētājas darbu, Viktorija Baire nolēmusi izstāties no Jaunās konservatīvās partijas.
Informatīvs seminārs mežu īpašniekiem
7. decembrī Baldonē, Baldones novada domē, notiks informatīvs seminārs, kurā mežu īpašnieki varēs gūt aktuālo informāciju par ES atbalstu mežiem un uzzināt ko vairāk par projektu “Dabas skaitīšana”. Ieeja pasākumā ir bez maksas.
Zīle apaļo jubileju svinēs jaunos tautastērpos
Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda un Ķekavas novada domes atbalstu biedrība “Ozols” ir īstenojusi projektu “Austrumvidzemes tautastērpu iegāde tautas deju ansamblim Zīle,” nodrošinot jauniešu un vidējās paaudzes sastāvus ar jauniem tautas tērpu komplektiem.
Parakstīts sadarbības memorands ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi
Turpinot veidot Ķekavas novadu par uzņēmējdarbībai draudzīgu pašvaldību, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire 1. decembrī parakstījusi sadarbības memorandu ar biedrību "Ķekavas novada uzņēmēju padome" (ĶNUP). Atjaunotais memorands papildināts ar darba plānu, nosakot konkrētus pasākumus veiksmīgai sadarbības īstenošanai.
Kas sagaida vidusskolas Ķekavas novadā?
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktajā skolu tīkla attīstības modeļa pētījumā secināts, ka atsevišķām Rīgas ietekmes areāla pašvaldībām būtu jāatsakās no vidusskolu 10. – 12. klašu posma. Savus komentārus priekšlikumam Ķekavas novadā attīstīt tikai vienu vidusskolu pašreizējo divu vietā sniegusi arī Ķekavas novada pašvaldība un Ķekavas vidusskola.
No nākamā gada mainīsies atkritumu apsaimniekošanas izmaksas
Ķekavas novada pašvaldība informē – no 2018. gada 1. janvāra visās novada administratīvajās teritorijās palielināsies sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa. Šīs izmaiņas saistītas ar Dabas resursu nodokļa pieaugumu.
Izsludināta pieteikšanās Ziemassvētku rotājumu konkursam
Sagaidot gadu miju, iedzīvotāji aicināti piedalīties Ziemassvētku rotājumu konkursā „Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017”. Izrotāsim savas dzīvojamās mājas, uzņēmumu un sabiedrisko iestāžu ēkas, kopā radot īpašu svētku noskaņu. Pieteikšanās konkursam līdz 22. decembrim.
Amatā iecelts Ķekavas novada sporta skolas direktors
1.decembrī ar Ķekavas novada domes lēmumu Ķekavas novada sporta skolas direktora amatā iecelts Edgars Brigmanis, kurš līdz šim vadījis Baldones sporta kompleksu. Darbu jaunajā amatā Brigmanis uzsāks 2. janvārī.
Veiks meža izstrādes darbus Ostvalda, Dzeņu un Dzegužu mežā pie Baložiem
SIA “Rīgas meži” veiks meža izstrādes darbus Ostvalda, Dzeņu un Dzegužu mežā, kas atrodas pie Baložiem Ķekavas novadā, lai nodrošinātu meža ilgtspējīgu ekoloģisko vērtību, rekreatīvo un ekonomisko funkciju uzturēšanu ilgtermiņā. Darbi tiks uzsākti šī gada decembrī. Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar darba plānu un paredzētajiem ierobežojumiem.
VUGD aicina neaizmirst par drošību Adventes laikā
Adventes laiku gaidot, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina neatstāt bez uzraudzības iedegtas sveces un atgādina par vairākiem drošības pasākumiem, kas var pasargāt no sveces liesmas izraisīta ugunsgrēka.
Brīvdienu ceļvedis 1. - 3. decembrī
Decembris Ķekavas novada kultūras pasākumu kalendārā sācies ar Ievas Janiševas koncertsēriju “No sirds uz sirdi”, svētku egles iedegšanu Katlakalnā, kormūzikas koncertu “Altera Veritas” un adventes dievkalpojumu ar Rīgas Tehniskās universitātes jauktā kora “Vivere” piedalīšanos.
Risinājums ikrīta sastrēgumiem varētu būt Ķekavas apvedceļš
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols norāda, ka sastrēgumu problēma novadā ar katru gadu arvien samilst lielāka. LNT rīta ziņu raidījumā "900 sekundes" novada domes pārstāvis piebilst, ka risināt sastrēgumus nav pašvaldības spēkos. A7 ir starppilsētu šoseja, kas ved cauri Ķekavai, tāpēc vislabāk esot satiksmi novirzīt apkārt.
Tiks atklāta foto izstāde par Ķekavas novada senioriem
Labdarības projekta ietvaros tiek organizēta foto izstāde “Dzīves upe” par Ķekavas novada senioriem un viņu dzīvesstāstiem. Ekspozīcija tiks atklāta 14. decembrī plkst. 16.00 Ķekavas sociālās aprūpes centrā.
Turpmāk automašīnas pie pašvaldības varēs novietot arī terminētā stāvvietā
Apmeklētāju ērtībām izveidota terminēta automašīnu stāvvieta pie Ķekavas novada pašvaldības ēkas Gaismas ielā 19, K-8, Ķekavā. Turpmāk, saņemot pakalpojumus pašvaldībā, apmeklētāji varēs novietot savas automašīnas izveidotajā stāvvietā uz laiku līdz 1 stundai.
Ķekavas novada domei aprit pirmās 100 dienas
Ir apritējušas 100 dienas, kopš sācis strādāt jaunais Ķekavas novada domes sasaukums. Šajā laikā domes sasaukums, kura lielākā daļa deputātu ar pašvaldības darbu saskārās pirmoreiz, ienāca līdz šim nezināmā teritorijā. Lielāko daļu enerģijas nācās veltīt jaunas informācijas apgūšanai un jau iepriekšējā sasaukuma laikā uzsākto lietu turpināšanai.
Biznesa inkubators aicina uz jauno uzņēmēju POP-UP izstādi
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jūrmalas biznesa inkubators ielūdz uz gada noslēguma pasākumu “POP-UP”, kas norisināsies 7. un 8. decembrī Jūrmalā. Ikviens interesents aicināts apmeklēt meistarklases un vietējo uzņēmēju ražojumu izstādi, kurā piedalīsies arī uzņēmēji no Ķekavas novada.
Pārbaudīs trauksmes sirēnu darbību
Ceturtdien, 30.novembrī, no plkst. 14.00 līdz 14.15, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.
Dievkalpojumi Adventa laikā un Ziemassvētkos Ķekavā (papildināts)
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca un Ķekavas konfesionāli luteriskā baznīca aicina uz Adventa un Ziemassvētku dievkalpojumiem. Muzikālajā daļā draudzes ansambļiem pievienosies Rīgas Tehniskās universitātes jauktais koris “Vivere, sieviešu koris "Daugaviete", Ķekavas novada vokālie ansambļi un flautu kvartets.
Izstrādās vienotu kārtību Ķekavas novada skolēnu pārvadājuma organizēšanai
Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu, lai izstrādātu vienotu kārtību un kritērijus tam, kā tiek organizēti skolēnu pārvadājumi Ķekavas novada teritorijā.
Kopīpašnieki Gaismas ielā 19 aicināti saskaņot būvprojektu
Ķekavas novada pašvaldība ir ierosinājusi būvprojektu infrastruktūras uzlabošanai daudzdzīvokļu māju apkārtnē Gaismas ielā 19, Ķekavā. Aicinām dzīvokļu īpašniekus iesaistīties plānoto risinājumu saskaņošanā līdz 8. decembrim.
Brīvdienu ceļvedis 24. - 26. novembrī
Pasākumu kalendārs sniedz daudz un dažādas iespējas, kā padarīt rudens dienas garākas un gaišākas. Improvizācijas šovs, deju kolektīvu koncerts ar dančiem, izrāde un kino – tas viss jau šajā nedēļas nogalē.
Aicina pieteikties semināram par projektu sagatavošanu
Interesenti aicināti pieteikties bezmaksas informatīvam semināram par LEADER projektu programmu, kas notiks 1. decembrī plkst. 10.00 Ķekavas kultūras nama Mazajā zālē. Pieteikšanās līdz 27. novembrim.
Daugmalē notiks pirmais Latvijas bioekonomikas forums
Daugmales multifunkcionālajā centrā 5. - 6. decembrī notiks pirmais Latvijas bioekonomikas forums ar lekcijām un semināriem par bioekonomiku Daugmalē un bioekonomikas attīstību vietējās teritorijās. Interesenti aicināti pieteikt savu dalību līdz 27. novembrim.
Sporta aģentūru apmeklē Eiropas Komisijas pārstāvis
14.novembrī Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūrā viesojās Eiropas Komisijas Izglītības, Audiovizuālās un Kultūras izpildaģentūras Erasmus+ Sport programmas atbildīgais pārstāvis Bruno Bre Viljēri, lai klātienē pārliecinātos par projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā” īstenošanas gaitu un līdz šim sasniegtajiem rezultātiem.
Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai plānots atsavināt zemi par 80 771 eiro
Kā informē ziņu aģentūra BNS, SM par 52 797 eiro atsavinās nekustamo īpašumu "Ērču mežs C" 7,02 hektāru (ha) platībā, īpašumu "Rīgas pilsētas meža fonds C" 0,0529 ha platībā un zemes vienību 0,81 ha platībā par 13 084.
Ķekavas peldbaseinu atver apmeklētājiem
Šodien, 22. novembrī, uzsākta abonementu pārdošana Ķekavas sporta kompleksa peldbaseinā. Iegādāties abonementu četrām vai astoņām reizēm, kā arī veikt celiņa vai mazā baseina īri iespējams bezskaidras naudas veidā, baseina administratorēm uzrādot maksājuma uzdevumu. Pirmos apmeklētājus baseins sāks uzņemt piektdien, 24. novembrī.
Ķekavas novadpētniecības muzeja krājums redzams latviešu strēlniekiem veltītā filmā
Novembra izskaņā aicinām uz režisora Askolda Saulīša jaunākās filmas “Astoņas zvaigznes” seansiem Daugmalē, Baložos un Ķekavā. Filmas tapšanā piedalījies arī Ķekavas novadpētniecības muzejs, deponējot brīvības cīnītāju fotogrāfijas no muzeja krājuma. Filmā redzams arī muzejā izstādītais Nāves salas makets.
Ķekavas novada uzņēmums “PAA” saņem valsts prezidenta pateicību
Aizvadītajā piektdienā, 17.novembrī, Rīgas pilī norisinājās Latvijas proklamēšanas 99. gadadienai veltītā uzņēmēju un pašvaldības vadītāju pieņemšana. Ķekavas novadu šajā pasākumā pārstāvēja uzņēmuma SIA “PAA” direktors Pēteris Treicis un Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.
Lemj par terminētas automašīnu stāvvietas izveidi pie pašvaldības (papildināts)
Novembrī Ķekavas novada dome lēma par terminētas automašīnu stāvvietas izveidi pie pašvaldības ēkas Gaismas ielā 19, K-8, Ķekavā. Izskatot iedzīvotāju ierosinājumus, turpmāk apmeklētājiem būs iespēja novietot savu automašīnu pie pašvaldības uz laiku līdz vienai stundai.
Vienojas par konkrētu rīcību kanalizācijas problēmas atrisināšanai Lapeniekos
Ķekavas novada pašvaldības vadība 16. novembrī tikās ar biedrības “Lapenieku ciemats” valdes priekšsēdētāju Askoldu Valbahu, lai pārrunātu turpmākos risinājuma soļus sen ieilgušajai kanalizācijas problēmai Lapeniekos. Tikšanās laikā abām pusēm izdevās vienoties par konkrētu rīcību šīs problēmas atrisināšanai.
Aicina piedalīties mākslinieces Jettes Užānes cimdu izstādē
Doles Tautas nams aicina iesaistīties izrādes “Kā man gribas iet..” atmosfēras radīšanā un piedalīties Jettes Užānes cimdu izstādē ar pašdarinātiem vai pūra lādē atrastiem cimdiem. Darbi iesniedzami līdz 23. novembrim Doles Tautas nama administrācijā. Izstādes dalībniekiem ieeja izrādē bez maksas.
Paziņojums par detālplānojuma Mazā Rāmavas iela 5, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2017.gada 9.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr.2§1. “Par detālplānojuma Mazā Rāmavas ielā 5, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Sveicam Latvijas 99. dzimšanas dienā
Sveicot Latvijas 99. dzimšanas dienā, aicinām uz Valsts svētkiem veltītiem koncertiem un pasākumiem Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Katlakalnā.
Turpina darbu pie jauniem ceļu projektiem Ķekavas novadā
Lai veicinātu drošības un satiksmes uzlabojumus Ķekavas novadā, pašvaldība sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” turpina darbu pie vairāku nozīmīgu projektu izstrādes Ķekavas novada teritorijā.
Pilsoniskās iesaistes veicināšanas projekta laikā tapis pētījums par novadu
Īstenojot projektu “Pilsoniskās iesaistes veicināšana pašvaldībā – Ķekavas novada piemērs”, biedrība “Sociālās inovācijas centrs” (SIC) publicējusi informatīvu materiālu, kas apkopo labās prakses piemērus dažādās pašvaldībās, kā arī sniedz ierosinājumus sabiedrības iesaistes pilnveidei Ķekavas novadā.
Viktorija Baire tiekas ar SIA "Lofbergs Baltic" pārstāvjiem
Šonedēļ Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire tikās ar vienu no novada nozīmīgākajiem uzņēmumiem - SIA "Lofbergs Baltic" pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības iespējas.
“Ķekavas nami” tiksies ar Daugmales pagasta iedzīvotājiem (papildināts)
Daugmales pagasta iedzīvotāji aicināti apmeklēt SIA “Ķekavas nami” organizēto iedzīvotāju kopsapulci, kas notiks 30. novembrī plkst. 19.00 Daugmales multifunkcionālajā centrā.
Iznācis “Ķekavas Novads” novembra izdevums
Ķekavas novada pašvaldības informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” novembra numurā lasāms par siltumenerģijas tarifu Baložos, izglītības infrastruktūras attīstības iecerēm Ķekavas novadā, nākamā pašvaldības budžeta veidošanas procesu un citām aktualitātēm.
Aicina izmantot Dienas centra pakalpojumus
Ķekavas sociālās aprūpes centrs plāno paplašināt Dienas centru un tādēļ vēlas apzināt cilvēkus ar garīgā rakstura traucējumiem (GRT), kuri labprāt apmeklētu Dienas centru un pilnvērtīgi pavadītu savu laiku. Jaunajiem apmeklētājiem iespēju robežās dalība būs bez maksas.
Lāčplēša dienā lāpu gājienos godina brīvības cīnītājus
Pieminot un godinot mūsu senču drosmi un cīņas sparu par brīvu Latviju, Ķekavas novadā pulcējās novadnieki lāpu gājienā. Daugmalē lāpu gājiena dalībnieki devās uz Senču svētkalniņu, kur notika svinīgs atceres pasākums. Savukārt Ķekavā lāpu gājiens notika no Ķekavas kultūras nama uz jauno Ķekavas parku, kur no svecītēm tika veidotas spēka zīmes.
Izmaiņas pašvaldības darba laikā
Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņām pirmssvētku un Valsts svētku laikā.
Baložu pilsētas jubileju svinēs ar lāpu gājienu
Rītdien, 14. novembrī, par godu Baložu pilsētas 26. jubilejai norisināsies tradicionālais svētku gājiens ar lāpām no skvēra uz Titurgas ezeru. Dalība pasākumā bez maksas.
Katlakalnā pie bērnudārza “Bitīte” turpmāk mainīts ceļu satiksmes kustības virziens (papildināts)
Informējam, ka no otrdienas, 14. novembra, Kazeņu ielā pie bērnudārza “Bitīte” tiks mainīts satiksmes organizācijas virziens – turpmāk iebraukšana tiks organizēta no Sporta ielas. Satiksmes organizācijas virziena maiņa paredzēta laika posmā no plkst. 9.00 līdz 14.00.
Atklāta izstāde „Ķekavas putnu fabrikai 50”
Ķekavas novadpētniecības muzejā atklāta vienam no novada lielākajiem uzņēmumiem veltītā izstāde „Ķekavas putnu fabrikai 50”, sveicot apaļajā pastāvēšanas gadadienā. Ekspozīcija par Ķekavas putnu fabrikas un Ķekavas novada attīstību skatāma līdz 30. decembrim.
Aicina piedalīties Mazā biznesa dienā
Sestdien, 18. novembrī, visā Latvijā norisināsies Mazā biznesa diena, sniedzot atbalstu mikro un mazajiem uzņēmumiem. Arī Ķekavas novada uzņēmēji aicināti reģistrēt savu dalību un izmantot iniciatīvas sniegtās iespējas sava biznesa attīstībai.
Viedās pilsētas aizvien vairāk ienāk arī Latvijā
Latvijā virzība uz dažādu viedo tehnoloģiju un risinājumu ieviešanu ikdienā patlaban vērojama vairākās pašvaldībās, kurās notiek tā dēvēto viedo pilsētu (no jēdziena "smart cities" angļu valodā) veidošana. Starp tām arī Ķekavas novada pašvaldība.
Vokālais ansamblis “Jūti” Valsts svētkos dāvina videoklipu sēriju
Sagaidot Latvijas simtgadi, sieviešu vokālais ansamblis “Jūti” 2. novembrī prezentēja savu dāvanu novadam – skaņdarba “Putnu bari” videoklipu. Piecu videoklipu sērija filmēta īpašās novada vietās, savukārt pats skaņdarbs rakstīts ansambļa “Jūti” 10 gadu jubilejā.
Uzsākta administratīvā lieta par SIA “Baložu siltums” siltumenerģijas tarifa apstrīdēšanu
7. novembrī Administratīvā apgabaltiesa pieņēmusi SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) pieteikumu par SIA “Baložu siltums” siltumenerģijas tarifa apstrīdēšanu un iepriekšējā tarifa atjaunošanu.
Paziņojums par lokālplānojuma projekta “Ledenīte”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2017.gada 26.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§1. “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā „Ledenīte”, Ķekavā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Titurga”, Baložos, Ķekavas novadā, teritorijas daļai
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 26.oktobra lēmumu Nr.2.§2.p. (protokols Nr.22) „Par lokālplānojuma, ar kuru groza Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojumu 2008.-2020.gadam, izstrādes uzsākšanu dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Titurga”, Baložos, Ķekavas novadā, teritorijas daļai un darba uzdevuma apstiprināšanu” uzsākta lokālplānojuma izstrāde daļai dārzkopības kooperatīva.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Saules Ligzda”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 26.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Saules Ligzda”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam ”Adamsi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 26.oktobra sēdes lēmumu 2.§4. „Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam ”Adamsi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.22)
Informācija zvejniekiem
Aicinām Ķekavas novada zvejniekus līdz 1.decembrim pieteikties brīvo rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2018. gadam atbilstoši 30.11.2009. MK noteikumiem Nr.1374 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”, iesniedzot pašvaldībā iesniegumu.
Otrdien un trešdien slēgs Priežu ielu Alejās
Otrdien, 7. novembrī, SIA “Latvijas meliorācija” uzsāks caurtekas maiņu Titurgas upītē, tādēļ no plkst. 9.00 tiks slēgta satiksme Alejās, Priežu ielā. Aicinām iedzīvotājus apbraukt slēgto ceļa posmu.
Lāčplēša dienas pasākumi Ķekavas novadā
Patriotu nedēļa Ķekavas novadā sāksies ar dziesminieka Dināra Gulbja viesošanos Katlakalnā un Lāčplēša dienai veltītiem lāpu gājieniem Daugmalē un Ķekavā, godinot Latvijas brīvības cīnītājus.
Noslēgusies Ķekavas parka pirmās kārtas būvniecība
Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda atbalstu realizēts 2016. gada vasaras nogalē uzsāktais Ķekavas parka pirmās kārtas būvniecības projekts, kura ietvaros labiekārtota 1,5 ha plaša teritorija starp Rīgas ielu, Skolas ielu, mazo stadionu un Ķekavas upi.
Domes priekšsēdētāja tikās ar Ķekavas sporta skolas skolēnu vecākiem
Šonedēļ Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire (Jaunā konservatīvā partija) tikās ar Ķekavas sporta zāles 6.oktobra incidentu pieredzējušo bērnu vecākiem. Domes priekšsēdētāja rosināja šo tikšanos, lai personiski varētu vecākiem apliecināt savu gatavību risināt situāciju un vairs nepieļautu tādus gadījumus, kas varētu apdraudēt bērnu drošību.
Tiesā apstrīd SIA “BALOŽU SILTUMS” siltumenerģijas tarifu
2. novembrī SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA” (BKS) iesnieguši Administratīvajā Apgabaltiesā pieteikumu par SIA “BALOŽU SILTUMS” siltumenerģijas tarifa apstrīdēšanu un iepriekšējā tarifa atjaunošanu.
Sporta aģentūra aicina uz bezmaksas nūjošanas nodarbībām
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina pieteikties Ķekavas novada iedzīvotājus uz bezmaksas nūjošanas nodarbībām Ķekavā un Baložos. Nodarbības notiks sestdienās plkst. 12.00-13.00 Ķekavā un plkst.14.00-15.00 Baložos.
Ķekavas Mākslas skola novembrī aicina uz jaunu izstādi (papildināts)
Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē 2. novembrī plkst. 16.30 atklās Jāņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi.
Koris “Magone” oktobrī viesojās latviešu kopienās Austrijā un Itālijā
Katlakalna Tautas nama sieviešu koris “Magone” oktobra izskaņā viesojās latviešu kopienās Austrijā un Itālijā. Koris aizvadīja koncertus kopā ar Grācas latviešu kori “Pilskalns” un ieskandināja gaidāmos Dziesmu svētkus Itālijā kopā ar Milānas latviešu kori.
NVA darba devējiem piedāvā iespēju piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiāles līdz šī gada 7. novembrim pieņem darba devēju pieteikumus subsidēto darba vietu izveidei Eiropas Sociālā fonda (ESF) un Eiropas Savienības (ES) fondu projektos, piesaistot savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus.
Īslaicīgi satiksmes ierobežojumi Ziemeļu ielā
Šodien plkst. 12.00 - 16.00 uz Ziemeļu ielas tiks veikti reklāmas filmēšanas darbi. Reklāmas klipa uzņemšanas nolūkos posmā Ķekavas putnu fabrika – Rīgas apvedceļš paredzēts aizturēt satiksmi uz laiku līdz divām minūtēm.
Ziemas sezonā aicina uzņēmējus nodrošināt privāto ielu un ceļu tīrīšanu
Sākoties ziemas sezonai, Ķekavas novada pašvaldība aicina atsaukties novada uzņēmējus, kuri iedzīvotājiem var nodrošināt privāto ielu un ceļu tīrīšanu no sniega.
Arhīvs
  Drukāt