Remontē Kompleksa ceļu Daugmalē
Šovasar uzsākta Kompleksa ceļa rekonstrukcija Daugmalē. Šobrīd norit vājstrāvas tīklu un apgaismojuma izbūve, kā arī grants seguma sagatavošanas darbi, lai jau septembra vidū uzsāktu ceļa asfaltēšanu.
Aizvadīta Daugmales sporta diena
Sestdien, 26. augustā, pie Daugmales pamatskolas norisinājās ikgadējā Daugmales sporta diena, kuras laikā novada aktīvākie iedzīvotāji izmēģināja spēkus aizraujošās sporta disciplīnās. Aicinām ieskatīties foto galerijā!
Aicina pieteikt pretendentus balvai „Cilvēka izaugsmei Latvijā”
Latvijas Pilsoniskā alianse (eLPA), Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) un ASV vēstniecība Latvijā izsludina pieteikšanos balvu konkursam „Cilvēka izaugsmei Latvijā”. Balvu pasniegs ceturto gadu pēc kārtas, lai godinātu iedvesmojošus Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē.
Mobilā mamogrāfa izbraukums Ķekavā
Ķekavas novada iedzīvotājas ir aicinātas pārbaudīt savu krūšu veselību, iepriekš piesakoties Veselības Centra 4 mobilā mamogrāfa izmeklējumiem Ķekavā. Mobilais mamogrāfs ieradīsies 20. septembrī pie Ķekavas ambulances.
Latvijas un Norvēģijas pašvaldību speciālistu vasaras skolā prezentē novada garšu
Latvijas un Norvēģijas reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistu vasaras skolā, kas trīs dienu garumā norisinājās Krāslavas novadā, prezentēti inovatīvi Ķekavas novada uzņēmēju produkti – no kokvilnas un vaska radītais materiāls pārtikas uzglabāšanai “Bee in”, veselīgi zirņu krekeri "Krippu" un “GiLine” augļu un ogu sulu konfektes.
Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina svinēt Zinību dienu kopā
Zinību dienā, 1. septembrī, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) aicina bērnus un jauniešu uz pasākumu “Zinību dienas prieka virpulī”, kas no plkst. 12.00 līdz 16.00 notiks Ābeļdārzā.
Ķekavas Mākslas skola izsludina papilduzņemšanu
Ķekavas Mākslas skola izsludina audzēkņu papilduzņemšanu 1. kursā. Pretendentu pieteikumus aicinām iesniegt līdz 28. augustam Mākslas skolas sekretārei-lietvedei.
Baltijas ceļa velobrauciens šķērsos Daugmali
25. augustā Latvijā norisināsies starptautiskās riteņbraukšanas sacensības “Baltic Chain Tour”. Maršrutā Jelgava – Sigulda ietverta arī Ķekavas novada teritorija – sacensību dalībnieki Daugmales pagasta teritoriju šķērsos pusdienlaikā.
Ķekavas sākumskolā tiksies novada izglītības darbinieki
Ikgadējā izglītības darbinieku tikšanās šogad notiks 24. augustā Ķekavas vidusskolas sākumskolā, vienuviet pulcējot pedagogus, nozares ekspertus un pašvaldības pārstāvjus.
Svinīgie pasākumi izglītības iestādēs 1.septembrī
Zināms 1. septembra svinīgo pasākumu norises laiks un vieta astoņās Ķekavas novada izglītības iestādēs. Svinīgais pasākums nenotiks Ķekavas novada sporta skolā, kur daļai audzēkņu jaunais mācību gads jau ir veiksmīgi iesācies.
Ķekavas kultūras namā notiks NVO samits: atvērta pieteikšanās (papildināts)
Ķekavas kultūras namā 8. septembrī norisināsies biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” (eLPA) organizētais nevalstisko organizāciju seminārs “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai”. Pieteikšanās samitam atvērta līdz 5. septembrim.
Ķekavas novadā veicinās vietējās sabiedrības veselību
Šī gada 10. augustā Ķekavas novada pašvaldība ir noslēgusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta “Vietējās sabiedrības veselības veicināšana un slimību profilakse Ķekavas novadā” realizēšanu.
Sākas balsošana par Latvijas ainavu dārgumiem
Akcijas “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt” balsošanai izvirzītas divas vēsturiskas Ķekavas novada ēkas – Doles-Ķekavas ev. lut. baznīca un Doles Tautas nams. Par pieteiktajiem ainavu dārgumiem tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv aicinām balsot līdz 15. oktobrim.
Katlakalnā uzstādīs drošāku rotaļu iekārtu
Drošības apsvērumu dēļ tiks demontēta nolietotā rotaļu iekārta bērnu rotaļu laukumā pie Katlakalna Tautas nama. Pašvaldība nodrošinās jaunas iekārtas uzstādīšanu.
Komersantiem pieejams valsts atbalsts jaunu produktu attīstībai
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) inovāciju vaučeru programmā sniedz atbalstu maziem un vidējiem komersantiem jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai.
Eiropas Komisija izsludina sabiedrisko apspriešanu par pilsoņu iniciatīvu
Informējam iedzīvotājus par iespēju vēl šodien, 16. augustā, piedalīties un izteikt viedokli Eiropas Komisijas rīkotajā aptaujā par nepieciešamiem atvieglojumiem Eiropas Padomes un Parlamenta 16.02.2011. regulā (ES) nr.211/2011 par pilsoņu iniciatīvu.
Deputātes Agneses Geduševas vietu domē turpmāk ieņems Raimonds Nitišs
Šodien, 16. augustā, novada dome lēmusi par deputāta mandāta piešķiršanu partijas “Gods kalpot mūsu Latvijai” kandidātam Raimondam Nitišam. Deputāta vieta domē R. Nitišam piešķirta pēc Agneses Geduševas (“Gods kalpot mūsu Latvijai”) iesnieguma izskatīšanas par pilnvaru nolikšanu uz laiku.
Dome lēmusi par komiteju sastāviem
16. augustā Ķekavas novada dome lēma par pastāvīgo komiteju sastāviem. Uz pirmo sēdi jau šodien plkst. 13.30 sanāks Attīstības komiteja. Tās darba kārtībā – komitejas priekšsēdētāja ievēlēšana.
Ķekavas novada teritorijā veiks lauku apsekošanas darbus
Kā informē Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra, laikā no 15. līdz 17. augustam Ķekavas novada teritorijā tiks veikti lauku apsekošanas darbi topogrāfiskās kartes M1:10 000 izgatavošanai. Iedzīvotāju ievērībai – apsekošanu veiks divi darbinieki ar pelēkas krāsas automašīnu Ford Kuga ar valsts numura zīmi LA-3363.
Noslēdzies sociālās palīdzības izbraukuma seminārs
Vairākas ģimenes atgriezušās no Plakanciema „Valmonirām”, kur norisinājās divu dienu izbraukuma seminārs projekta „Sociālās palīdzības sniegšana” ietvaros. Projektu konkursu šī gada janvārī bija izsludinājusi AS „Latvijas Valsts meži” sadarbībā ar „Ziedot.lv”, un tajā veiksmīgi startēja arī biedrība „Sorbum”.
Valsts nodrošinātais atbalsts
Juridiskās palīdzības administrācija informē par iestādes sniegtajiem pakalpojumiem – valsts nodrošinātu juridisko palīdzību un valsts kompensāciju cietušajiem - un aicina būt informētiem par to nodrošināšanas kārtību.
Pilotē dronu droši un tiesiski
Attīstoties bezpilota gaisa kuģu nozarei, V/A “Civilās aviācijas aģentūra” aicina novada iedzīvotājus iepazīties ar kārtību, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un cita veida lidaparātu lidojumi, tādējādi mazinot riskus un apdraudējumu iedzīvotāju dzīvībai, veselībai un privātumam.
Domes ārkārtas sēdē ievēl divus priekšsēdētājas vietniekus
Šodien, 14. augustā, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē tika ievēlēti divi priekšsēdētājas vietnieki. Ar 13 balsīm par Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku ievēlēts Aigars Vītols ("Latvijas zemnieku savienība"). Par domes priekšsēdētāja otro vietnieku ar 12 balsīm apstiprināts Neils Kalniņš (Jaunā konservatīvā partija).
Šodien ārkārtas sēdē tiksies jaunais domes sasaukums
Šodien, 14. augustā, plkst. 10.00 Baložu pilsētas pārvaldē notiks Ķekavas novada domes ārkārtas sēde. Sēdes darba kārtībā būs pieci jautājumi, tostarp domes priekšsēdētājas vietnieku ievēlēšana.
Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēlē Viktoriju Bairi (papildināts ar video)
Ķekavas novada domes pirmajā sēdē, 11. augustā, par novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Viktorija Baire no Jaunās konservatīvās partijas. Par jaunievēlēto priekšsēdētāju nobalsoja 12 no 15 klātesošiem jaunā domes sasaukuma deputātiem.
Volejbola laukumā tiksies policisti un jaunieši
Pēc pagājušā gada aizraujošā streetball spēļu turnīra "Poliči vs. Jaunieši", Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas nodaļas komanda šogad izaicina jauniešus tikties volejbola laukumā. Sacensības notiks 18. augustā plkst. 20.00 blakus FK AUDA stadionam.
Ķekavā veikta ugunsdzēsības hidrantu pārbaude (papildināts)
Ķekavā veikta ugunsdzēsības hidrantu pārbaude. Piemērojot jaunu metodiku nepieciešamās plūsmas noteikšanai hidrantos, radies ūdens saduļķojums ūdens apgādes sistēmā Ķekavā. Ņemot vērā radušās neērtības, augusta mēneša rēķinos ūdens patēriņš dzīvokļu īpašniekiem tiks samazināts par 10%.
Iznācis pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas novads” augusta numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas novads” augusta numurs. Tajā lasāms par Ķekavas Mūzikas skolas un vīru kora “Ķekava” panākumiem Eiropas koru olimpiādē, ieceri uzlabot pilsonisko iesaisti novadā, aktuālajiem ceļu remontiem, mantu ziedošanas un atkritumu šķirošanas iespējām novadā, kā arī kultūras, sporta un tūrisma notikumiem.
Ķekavas Dzirnavu estrādē pirmais brīvdabas kino pikniks
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) 11. augustā plkst. 22.00 aicina ikvienu uz bezmaksas "Kino pikniku ar zvaigžņu vērošanu" Ķekavas Dzirnavu estrādē. Brīvdabas kino seansa laikā tiks demonstrēta itāliešu filma "Ko vēlas Dievs".
Ķekavas novada bāriņtiesas darbinieki gūst pieredzi Smiltenē
Šogad Smiltenē no 28. jūlija līdz 30. jūlijam bāriņtiesas darbinieki no visas Latvijas, tai skaitā arī no Ķekavas novada bāriņtiesas, jau desmito reizi pulcējās nozares darbinieku vasaras nometnē-seminārā, lai dalītos pieredzē un pārspriestu aktuālos jautājumus.
Akcijas “Baltijas simtgades ceļš” pieturvietas arī Ķekavas novadā
23. augustā par godu Latvijas kaimiņvalstu simtgadēm cauri Ķekavas novadam dosies svētku kūka. Ikviens ir aicināts piedalīties svinīgajā “Baltijas ceļā”, ar atraktīvu sveicienu sagaidot akcijas komandu Vimbukrogā vai Ķekavā.
Jaunā domes sasaukuma pirmā sēde notiks 11. augustā
Šodien, 4. augustā, Ķekavas novada vēlēšanu komisija izsludinājusi jaunā sasaukuma pirmo domes sēdi. Jaunais domes sasaukums uz pirmo sēdi Ķekavas kultūras nama viesību zālē sanāks 11. augustā plkst. 14.00. Sēdē tiks lemts par Ķekavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu.
Paziņojums par lokālplānojuma “Skates un Staķi”, Pulkarnē, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 27.jūlija sēdes lēmumu 2.§ 1. “Par lokālplānojuma „Skates un Staķi” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-4/2017” (protokols Nr. 14.)
Paziņojums par detālplānojuma “Mežmalas iela 2”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 27.jūlija sēdes lēmumu 2.§ 2. “Par detālplānojuma “Mežmalas iela 2”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu”
Paziņojums par detālplānojuma projekta “Mazā Rāmavas iela 3” Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 27.07.2017. pieņēmusi lēmumu Nr.2.§3. “Par detālplānojuma „Mazā Rāmavas iela 3” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai, darba uzdevuma derīguma termiņa pagarināšanu” (protokols Nr. 14.).
Reģistrēto laulību skaits novadā pieaug
Aizvadītajā mēnesī, kas tradicionāli ir viens no populārākajiem kāzu rīkošanas laikiem, Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 19 laulības, turklāt četras no tām noslēgtas baznīcā. Salīdzinājumā ar šo pašu laika periodu pērn šogad reģistrēto laulību skaits novadā ir palielinājies.
Augustā Lielo spēļu vakari Titurgā, Daugmalē un Valdlaučos
Pirmais Lielo spēļu vakars augustā notiks jau šo trešdien plkst. 18.00 Titurgā, laukumā pie Zaļās ielas. Savukārt 9. augustā interesenti būs gaidīti laukumā pie Daugmales pamatskolas un 16. augustā – blakus Valdlauču sporta laukumam. Dalība Lielo spēļu vakaros ir bez maksas!
Aicina piedalīties darbnīcā-diskusijā par pilsoniskās iesaistes veicināšanu pašvaldībā
Biedrība “Sociālās inovācijas centrs” aicina pieteikties pirmajai projekta “Pilsoniskās iesaistes veicināšana pašvaldībā – Ķekavas novada piemērs” darbnīcai – diskusijai, kas notiks 19. septembrī plkst. 16.00 Ķekavas kultūras namā.
Nākamgad Katlakalnā plānots uzstādīt jaunas ceļazīmes
Izskatot iedzīvotāja iesniegumu un uzlabojot satiksmes drošību novadā, Ķekavas novada pašvaldība 2018. gadā uzstādīs jaunas ātrumu ierobežojošas ceļazīmes Katlakalnā – bijušā dārzkopības kooperatīva „Ziedonis” teritorijā. Ceļa zīmes plānots uzstādīt pēc Ķekavas novada pašvaldības 2018. gada budžeta apstiprināšanas.
Ragn-Sells izveido Ķekavas novadā pirmo šķiroto atkritumu savākšanas laukumu
Darbu sācis pirmais šķiroto atkritumu savākšanas laukums Ķekavas novadā. To savā teritorijā, rūpējoties par efektīvu resursu izmantošanu un vidi, izveidojis atkritumu apsaimniekošanas un vides risinājumu uzņēmums SIA Ragn-Sells.
Pirmajā pusgadā novadā reģistrēti 119 jaundzimušie un 36 laulības
Šī gada pirmajos sešos mēnešos Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 119 jaundzimušie, no tiem – 60 zēni un divi dvīņu pāri. Starp neparastākajiem bērnu vārdiem – Lilu, Platons, Naomi un Eliass. Savukārt laulības 2017. gada pirmajā pusgadā Ķekavas novadā reģistrējuši 36 jaunlaulātie, turklāt divas no tām noslēgtas baznīcā.
Uzsāk Kompleksa ceļa pārbūvi Daugmalē
Veikti pirmie sagatavošanas darbi, lai drīzumā uzsāktu Kompleksa ceļa rekonstrukciju Daugmalē. Aicinām iedzīvotājus savlaicīgi iepazīties ar plānotajiem ceļu satiksmes ierobežojumiem.
Augustā uzsāks bērnudārza “Zvaigznīte” energoefektivitātes uzlabošanas darbus
Vakar, 25. jūlijā, parakstīts līgums starp Ķekavas novada pašvaldību un iepirkumā uzvarējušo SIA Āboltiņa būvuzņēmums "AG" par pirmsskolas izglītības iestādes “Zvaigznīte” remontdarbu īstenošanu. Šobrīd tiek kārtotas formalitātes būvatļaujas saņemšanai, un norit pēdējo dokumentācijas darbu sakārtošana, lai jau augustā uzsāktu būvdarbus PII “Zvaigznīte”.
Pašvaldība: Pļavniekkalna skolas bērniem jaunais mācību gads jānodrošina ar 1. septembri
Ievērojot pieņemtos Ķekavas novada domes lēmumus par Pļavniekkalna sākumskolas attīstību, pašvaldība ir veikusi un turpina darīt visus nepieciešamos darbus, lai šīs skolas bērniem veiksmīgi nodrošinātu izglītības procesu arī jaunajā mācību gadā, sākot ar 1. septembri.
Arvien vairāk sportisku izklaižu brīvā dabā
Ķekavas novada iedzīvotāji aicināti vasaras vakaros un nedēļas nogalēs atpūsties brīvā dabā un pilnveidot sevi dažāda veida sporta un aktīvās atpūtas nodarbībās – fitnesa un Zumbas treniņos, āra spēļu vakaros un skriešanas sacensības. Tāpat iedzīvotāji būs laipni gaidīti Ķekavas novada sporta svētkos, kas šogad notiks 29. jūlijā.
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra apmeklētāju skaits trīskāršojies
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs (TKC) apkopojis 2017. gada pirmā pusgada apmeklētāju statistiku. Šī gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pērn, strauji audzis apmeklētāju skaits. 2016. gada pirmajā pusgadā TKC apmeklējuši 688 cilvēki, turpretim šī gada pirmajā pusgadā – jau 1882 cilvēki. Iepriekšējā gada kopējais apmeklētāju skaits bijis 2271 cilvēku, tādējādi procentuāli jau tagad esam sasnieguši 86% no iepriekšējā gada kopējā apmeklētāju skaita.
Ķekavas Mūzikas skolas korim Eiropas čempionu tituls
Nedēļas nogalē Eiropas koru olimpiādes apbalvošanas ceremonijā "Arēnā Rīga" paziņoti "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes otrās daļas uzvarētāji. Eiropas čempionu konkursa kategorijā "Bērnu kori" par čempionu kļuva Ķekavas Mūzikas skolas bērnu koris diriģentes Vinetas Litaunieces vadībā.
Depkina muiža ar Merķeļa garu
Rāmavā, Ķekavas novadā, atrodas viena no senākajām Pierīgas muižām – Depkina muiža, kuras īpašnieku vidū bijis gan virsmācītājs Depkins, gan vācbaltu rakstnieks Garlībs Merķelis. Vairāk par seno muižu un tās piedzīvotajām pārmaiņām raksta "Lauku Avīze".
Apstiprina Ķekavas novada domes vēlēšanu rezultātus
Ķekavas novada vēlēšanu komisija 24. jūlijā apstiprināja Ķekavas novada domes vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem domē ievēlēti 17 deputāti no deviņām partijām, informē Ķekavas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aija Videniece.
Noslēgusies atkārtotā balsošana; provizoriskie Ķekavas novada domes vēlēšanu rezultāti
Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie dati par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī liecina, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) novada domē atņēmusi vienu vietu Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), ziņo LETA.
Saņemtas Titurgas ezera ūdens analīzes: situācija normalizējusies
Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa informē – šorīt, 21. jūlijā, saņemti Titurgas ezera ūdens analīžu rezultāti. Kā norāda eksperti, situācija ir normalizējusies, un jauns piesārņojums nav radies. Biežās lietusgāzes sekmējušas ūdens apmaiņu ezerā, tādēļ jau šajā nedēļas nogalē iedzīvotāji droši varēs atklāt peldsezonu arī Titurgas ezerā.
Noslēgusies iepriekšējā balsošana 785. vēlēšanu iecirknī: nobalsojuši 823 vēlētāji
Atkārtotās balsošanas trešajā un noslēdzošajā dienā, 21. jūlijā, Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī iepriekš nobalsojuši 335 balsstiesīgie. Kopumā iespēju nobalsot iepriekš atkārtotajā balsošanā izmantojuši 823 vēlētāji. Atgādinām, ka piedalīties atkārtotā balsošanā varēs vēl 22. jūlijā no plkst. 7.00 līdz 22.00.
Atkārtotās balsošanas otrajā dienā iepriekš nobalsojis 241 balsstiesīgais
Atkārtotās balsošanas otrajā dienā, 20. jūlijā, Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī iepriekš nobalsojis 241 balsstiesīgais. Līdz šim iespēju nobalsot iepriekš atkārtotajā balsošanā izmantojuši 488 vēlētāji.
Aizliegums peldēties Titurgas ezerā joprojām spēkā
Jūnija sākumā noteiktais aizliegums peldēties Titurgas ezerā sadzīves kanalizācijas piesārņojuma dēļ joprojām ir spēkā. Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas speciālisti, otrdien, 18. jūlijā, Titurgas ezerā veiktas atkārtotas ūdens analīzes, un to rezultāti būs zināmi jau nākamajā nedēļā.
Paziņojums par detālplānojuma “Jaunpriedoļi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 13.jūlija sēdes lēmumu 2.§.1 „Par detālplānojuma “Jaunpriedoļi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.13)
Paziņojums par detālplānojuma “Adamsi” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas atkārtotā sapulce notiks 2017.gada 17.augustā plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Padomi pareizai atkritumu šķirošanai
Ik gadu, pieaugot iedzīvotāju skaitam novadā, palielinās arī radītais atkritumu daudzums. Lai veicinātu dabai draudzīgu dzīvesveidu, Ķekavas novada pašvaldība atgādina – visā novada teritorijā pie daudzdzīvokļu mājām ir pieejami konteineri papīra, plastmasas, stikla un bioloģiskiem atkritumiem. Saudzējot apkārtējo vidi, piedāvājam dažus vērtīgus padomus ērtākai atkritumu šķirošanai.
Ķekavas novada pašvaldība līdzdarbosies pieaugušo izglītības projektā
Ķekavas novada pašvaldības priekšsēdētājs 18. jūlijā parakstījis sadarbības līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA), lai šī gada rudenī veiksmīgi uzsāktu Eiropas Sociālā fonda projektu "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide".
Eiropas koru olimpiādē startē divi kori no Ķekavas (papildināts)
No 16.-23. jūlijam Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās norisinās Eiropas koru olimpiāde, vienuviet pulcējot teju 200 pasaules labākos korus – to vidū arī Ķekavas Mūzikas skolas koris, kas savu pirmo uzstāšanos piedzīvos sestdien, 22. jūlijā, un vīru koris “Ķekava”, kas jau ieguvuši sudraba medaļu.
Atkārtotās balsošanas pirmajā dienā iepriekš nobalsojuši 247 balsstiesīgie
Atkārtotās balsošanas pirmajā dienā, 19. jūlijā, Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī iepriekš nobalsojuši 247 balsstiesīgie.
Brīvdabas tirdziņi Ķekavā gaidīs apmeklētājus jūlijā un augustā
Šovasar Ķekavas novadā gaidāmi vēl divi brīvdabas tirdziņi – 23. jūlijā no plkst. 8.00 līdz plkst. 15.00 laukumā pie Doles Tautas nama norisināsies Annas dienas tirgus, savukārt 20. augustā noderīgas lietas varēs iegādāties Skolas preču tirgū. Amatnieki, mājražotāji un rūpniecības preču tirgotāji aicināti pieteikties, aizpildot anketu vietnē ej.uz/tirgi17.
Ar iepriekšējo balsošanu sākušās atkārtotās vēlēšanas Ķekavā
Sestdienā, 22. jūlijā, notiks Ķekavas novada pašvaldību vēlēšanu atkārtotā balsošana tiem vēlētājiem, kas bija iekļauti 785. vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā 3. jūnija balsošanā. Iepriekš nobalsot iespējams trīs dienas no 19. jūlija līdz 21. jūlijam
Aicina priekšvēlēšanu laikā kritiski vērtēt informāciju no nezināmiem avotiem
Ņemot vērā, ka strauji tuvojas atkārtotā balsošanas diena (22. jūlijs) vienā no Ķekavas novada vēlēšanu iecirkņiem, ķekavieši atkal var manīt dažādus priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskajā vidē un savās pasta kastītēs. Atsevišķos gadījumos šajos materiālos tiek izmantota pašvaldības simbolika un pašvaldības izdevuma vizuālais noformējums, lai tādējādi, iespējams, apzināti maldinātu ķekaviešus par patieso informācijas avotu
Ķekaviete piedalīsies amatnieku digitālo prasmju apmācības projektā
Noslēdzoties konkursam, dalībai projektā "Meistars 21. gadsimtā" šonedēļ izraudzīti astoņi motivēti tautas amatu meistari, viņu vidū – Margarita Muntaga no Ķekavas. Turpmākos trīs mēnešus visi astoņi meistari atkal atgriezīsies zeļļa statusā un mācīsies visas nepieciešamās prasmes savas konkurētspējas celšanai digitālajā vidē.
Rīgas HES ūdenskrātuvē tiks pazemināts ūdens līmenis
Lai atjaunotu Rīgas HES ūdenskrātuves Ikšķiles un Ogres aizsargdambjus un mazinātu plūdu riskus, no 15. augusta līdz 30. septembrim tiks pazemināts ūdens līmenis Rīgas HES ūdenskrātuvē
Novada sporta svētki jau šonedēļ
Ķekavas novada sporta svētki šogad ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu visas dienas garumā norisināsies jau 29. jūlijā. Pieteikties sporta disciplīnām varēs ne vēlāk kā 30 minūtes pirms konkrētā sporta veida sākuma pie sacensību galvenā tiesneša. Dalība visās disciplīnās ir bez maksas, izņemot Ķekavas novada čempionātu svaru stieņu vilkmē no zemes.
Latvijas simtgadnieku saietā piedalīsies Ķekavas novada vecākā iedzīvotāja
Gaidot Latvijas simtgadi, sestdien, 15. jūlijā, Rundāles pils Baltajā zālē norisināsies Latvijas pirmais simtgadnieku salidojums. Starp saieta dalībniekiem arī novadniece Monika Greivule no Titurgas, kura maijā nosvinēja savu 102. dzimšanas dienu.
Remonti un labiekārtošanas darbi vasarā
Vasaras sezonā norit remonti un labiekārtošanas darbi dažādās novada vietās. Līdz šim uzlabota satiksmes drošība Dienvidu un Nākotnes ielas krustojumā, veikta Ķekavas kultūras nama pamatu hidroizolācija un siltināšana, kā arī labiekārtota bērnudārza teritorija Baložos.
Piedalies projektu konkursā “Savam novadam”!
Lai veicinātu iedzīvotāju līdzdalību novada vides labiekārtošanā, dzīves telpas uzlabošanā un radošu iniciatīvu īstenošanā, Ķekavas novada fonds izsludina projektu konkursu “Savam novadam”.
Lasāms pašvaldības izdevuma “Ķekavas novads” jūlija numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” jūlija numurs. Tajā lasāms par aizvadītajiem novada svētkiem, aktuālajiem remontdarbiem, novada sportistu panākumiem un plānotajiem vasaras pasākumiem.
Ziedo mantas kādā no četriem labdarības punktiem novadā
Sniedzot atbalstu līdzcilvēkiem un piešķirot lietām otru elpu, aicinām ziedot noderīgas mantas kādā no četriem ziedošanas punktiem Ķekavas novadā. Ikviens iedzīvotājs var nodot apģērbu, apavus, rotaļlietas, mēbeles un citas noderīgas lietas Baložos, Daugmalē un Ķekavā.
Pašvaldības līdzfinansētās nometnes jūlijā un augustā
Ķekavas novadā deklarētie bērni un jaunieši aicināti pieteikties pašvaldības līdzfinansētajām vasaras nometnēm – jaunus dalībniekus gaida vēl piecās nometnēs, kas notiks jūlijā un augustā Ķekavas un Engures novados
Ķekavieši Amsterdamā iegūst Eiropas čempionu titulu basketbolā 3x3
Svētdien, 9. jūlijā, Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā Latvijas 3x3 izlases basketbolisti Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš Eiropas kausa izcīņas finālā ar rezultātu 16:13 pieveica Slovēnijas izlasi, kļūstot par Eiropas čempioniem.
Ķekavas novada sportisti Latvijas Jaunatnes Olimpiādē izcīna 20 medaļas
No 7.-9. jūlijam Cēsīs un vēl 13 novados notika Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, kurā piedalījās ap 3000 jauno sportistu no visas Latvijas. Ķekavas novadu šajā sporta forumā pārstāvēja 99 sportisti un 35 treneri 17 sporta veidos.
Apvieno pašvaldības kapitālsabiedrības
Trešdien, 5. jūlijā, noslēdzies divu Ķekavas novada pašvaldības kapitālsabiedrību - SIA ”Līves-2” un SIA ”Ķekavas nami”- reorganizācijas formālais process. Ar Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra lēmumu uzsākta uzņēmumu apvienošanas praktiskā daļa
Šovakar Daugavas BALSIS Nāves salā: pārcelšanās plkst. 19.00
Ar “Dzīvības dziesmām” Nāves salā jau šovakar tiks atklāta jauniešu kora BALSIS koncertsērija “Daugavas BALSIS”. Tiem pasākuma apmeklētājiem, kuriem nav iespējas doties uz koncertu savās laivās, ierobežotā skaitā tiks nodrošināta pārcelšana. Pulcēšanās uz pārcelšanos līdz plkst. 19.00.
No 1. jūlija personas koda vietā piešķir identifikācijas numuru
Iedzīvotāju reģistra likuma grozījumi paredz, ka ar šī gada 1. jūliju visiem jaundzimušajiem personas koda vietā tiek piešķirts individuāls personas kods bez dzimšanas datuma norādīšanas. Persona, kurai jau piešķirts personas kods ar dzimšanas datumu tajā, ir tiesīga pāriet uz jaunās sistēmas kodu
Aicina pieteikt skaistākos daiļdārzus un lauku sētas
Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrība kopā ar atbalsta fondu “Mans zaļais dārzs” rīko Latvijas mēroga konkursu “Par skaistāko daiļdārzu un lauku sētu Latvijā”. Arī Ķekavas novada daiļdārzu, vasarnīcu dārzu un iekopto lauku sētu īpašnieki aicināti sūtīt pieteikumus līdz 25. jūlijam
Atkārtota balsošana Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī
2017. gada 22. jūlijā Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī Ķekavas Kultūras namā Gaismas ielā 17 notiks atkārtota balsošana šā gada pašvaldību vēlēšanās. Atkārtotu balsošanu sagatavos un sarīkos Ķekavas novada vēlēšanu komisija.
Atjauno tūrisma pakalpojumu sniedzēju datu bāzi
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs uzsāk darbu pie jaunas mājaslapas izveides un atjauno vietējā tūrisma pakalpojumu sniedzēju datu bāzi, aicinot atsaukties jaunos tūrisma un aktīvās atpūtas nozares pārstāvjus.
Aicina ģimenes ārstus sniegt informāciju par dalību protesta akcijā
Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka tiek apzināti ģimenes ārsti, kuri no 3. jūlija plkst. 12.00 piedalās Latvijas ģimenes ārstu asociācijas pieteiktajā protesta akcijā, tādējādi pārtraucot sniegt pacientiem valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus
Turpina darbu pie ūdenssaimniecības projekta Loreķu laukā
SIA “Ķekavas nami” šobrīd turpina darbu pie dokumentācijas izstrādes, lai Loreķu laukā varētu uzsākt izbūvēt ūdensvada un kanalizācijas tīklus, kā arī īstenot ielas izbūves projektu.
Ķekavas novadu Latvijas Jaunatnes Olimpiādē pārstāvēs 99 sportisti
7. - 9. jūlijā Cēsīs norisināsies Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, pulcējot vairāk nekā 3000 jauno sportistu no visas Latvijas. Ķekavas novadu šajā sporta forumā pārstāvēs 99 jaunie sportisti un 35 treneri 17 sporta veidos
Ķekavas Mākslas skolas izstādes jūlijā un augustā
Jūlijā un augustā Ķekavā būs skatāmas septiņas dažādas Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes, kas veidotas, apkopojot dažādās tehnikās radītus darbus.
Ielu tirdzniecība novadā: kas jāņem vērā
Ielu tirdzniecība arvien aktuālāka kļūst vasaras mēnešos, kad tirgus laukumos iespējams iegādāties pirmās zemenes, svaigus dārzeņus un citus lauku labumus. Lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas ikvienam ielu tirdzniecības dalībniekam, būtiski ievērot kārtību, kādā tiek organizēta ielu tirdzniecība Ķekavas novadā.
Gaidāmas izmaiņas piecos Rīgas taksometru parka maršrutos
Atbilstoši pasažieru ērtībai un nepieciešamībai efektivizēt reģionālo maršrutu kustību, no 1. jūlija tiks veiktas izmaiņas AS "Rīgas taksometru parks" apkalpotajā maršrutā Rīga–Ķekava, Rīga–Baldone, Rīga–Mežsētas, Rīga–Tekstilnieks un Rīga–Baloži.
Ieteikumi iedzīvotājiem pirms gaidāmās ģimenes ārstu protesta akcijas
Ņemot vērā Latvijas ģimenes ārstu asociācijas pieteikto protesta akciju no šā gada 3. jūlija plkst. 12:00, Nacionālais veselības dienests (NVD) sniedz ieteikumus iedzīvotājiem situācijai, kad ģimenes ārsta praksē netiek nodrošinātas ārsta konsultācijas.
Vasarā uzlabos mācību vidi novada skolās un bērnudārzos
Vasaras sezonā plānots veikt remontdarbus un uzlabot mācību vidi novada skolās un pirmskolas izglītības iestādēs. Starp lielākajiem projektiem – PII “Zvaigznīte” ēkas pamatu energoefektivitātes uzlabošana un drenāžas tīklu pārbūve bērnudārzam piegulošai teritorijai.
Turpina rekonstruēt Rāmavas ielu (papildināts)
Attīstot ceļu infrastruktūru posmā no Depkina muižas līdz valsts autoceļam V2, 26. jūnijā tika uzsākti rekonstrukcijas darbi. Remontdarbu laikā šajā ielas posmā plānots veikt ceļa virskārtas frēzēšanu. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, jo remontdarbu laikā šajā ceļa posmā noteikti ceļu satiksmes ierobežojumi.
22. jūlijā – atkārtota balsošana Ķekavas iecirknī Nr. 785
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 26. jūnijā (lēmums Nr.27) nolēma izsludināt atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī, kas sarīkojama šī gada 22. jūlijā.
Paziņojums par tarifa projektu
SIA “ZELTENIEKI” 2017. gada 22. jūnijā Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko pakalpojumu maksas aprēķināšanas komisijai iesniedza Kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu, kas ir aprēķināts saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodikas principiem.
Šonedēļ Ķekavas novadā veiks lauku apsekošanas darbus
Kā informē Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra, laikā no 26. līdz 29. jūnijam Ķekavas novada teritorijā tiks veikti lauku apsekošanas darbi topogrāfiskās kartes M1:10 000 izgatavošanai. Iedzīvotāju ievērībai – apsekošanu veiks divi darbinieki ar pelēkas krāsas automašīnu Ford Kuga ar valsts numura zīmi LA-3363.
Novada svētku video atskats
Aicinām atskatīties uz novada svētkiem “Novada ritmos” aizraujošā video sižetā, kur apkopoti košākie svētku notikumi.
Biedrība "Zelta rati" realizē projektu par ratu iegādi
Ķekavas novadā biedrība ‘’Zelta rati’’ veiksmīgi realizējusi projektu, kā ietvaros iegādāti zirga pajūgu rati, lai iedzīvotājiem dažādotu atpūtas iespējas un nodrošinātu pajūgu braukšanas sporta treniņus.
Vedmeru ceļā uzstādīs jaunas ceļazīmes
Atsaucoties iedzīvotāju iesniegumam un uzlabojot satiksmes drošību, Vedmeru ceļā Daugmales pagastā tiks uzstādītas maksimālo ātrumu ierobežojošas ceļazīmes.
Kapusvētki Ķekavas novadā
Kapusvētki novada kapsētās šogad notiks jūlija beigās un augustā. Aicinām Doles-Ķekavas ev. Lut. draudzes, Katlakalna ev. Lut. draudzes un Rīgas Sv. Alberta Romas katoļu draudzes biedrus iepazīties ar šī gada kapusvētku kalendāru.
Starptautiskas nometnes dalībnieki sakopj novada Brāļu kapus
Ķekavas novada teritorijā starptautiskas jauniešu nometnes norises ietvaros, ko organizē Latvijas brāļu kapu komitejas sadarbības partneris Vācu kara kapu kopšanas Tautas apvienība, 21. jūnijā notika svinīgs piemiņas brīdis Pirmā pasaules kara Vācijas armijas karavīru kapos “Martenberg III”, Plakanciema pusē, lai godinātu kritušo karavīru piemiņu. Pavisam Ķekavas novada teritorijā veikti sakopšanas darbi arī karavīru kapsētās “Martenberg I”, “Martenberg II” un “Pins-Braker”.
Višeru pāris Ķekavā svin Zelta kāzas
22. jūnijā Zelta kāzu jubileju svin ķekavieši Irēna un Gunārs Višeri, kuri gadu gaitā bijuši blakus viens otram gan prieka mirkļos, gan dzīves grūtākajos brīžos. Skaistajā kopdzīves jubilejā Zelta pāri klātienē Ķekavas novada pašvaldības vārdā sveica arī domes priekšsēdētājs Andis Damlics.
Norit labiekārtošanas darbi novada kapsētās
Rūpējoties par kārtību Ķekavas novada pašvaldības kapsētās, līdz šim uzstādīti jau 17 jauni ūdens sūkņi, kā arī uzsākti remontdarbi Bramberģes kapličā, kuru laikā tiks mainīts kapličas jumta segums, uzstādītas jaunas ieejas durvis un atjaunoti vārtu stabi.
Noraida pieteikumu atcelt CVK lēmumu par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785. iecirknī
Administratīvā apgabaltiesa trešdien noraidīja pieteikumu atcelt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785. iecirknī, kā arī pieteikumu izsludināt jaunas vēlēšanas visā Ķekavas novadā. Spriedums nav pārsūdzams un stājas spēkā tā pieņemšanas dienā, informēja tiesā.
Arhīvs
  Drukāt