Ikvienam novada iedzīvotājam pieejams smaiļošanas inventārs
Realizējot LEADER projektu „Ūdensprieki ikvienam” un saņemot Lauku atbalsta dienesta ELFLA finansējumu, Biedrība „Solis tuvāk” 2015.gada maijā ir iegādājusies smaiļošanas inventāru: 6 Roto Calipso laivas aprīkotas ar airiem un peldvestēm.
Tev ir biznesa ideja un Tu vēlies kļūt par uzņēmēju, bet nezini kā to izdarīt? Piedalies aktivitātē „Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai”
Tev ir biznesa ideja un Tu vēlies kļūt par uzņēmēju, bet nezini kā to izdarīt? Piedalies aktivitātē „Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai”un īsteno savu ideju!
Dome lemj par Lapenieku ciema notekūdeņu problēmas risināšanu
11. augustā Ķekavas novada dome lēma par tālāko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu Lapenieku ciemā.
Augusta avīzē "Ķekavas Novads" lasiet
Augusta avīzē "Ķekavas Novads" lasiet par aktuālo novadā, tostarp par budžeta grozījumiem, Ķekavas parka projekta virzību, iespējām jauniešiem jaunajā mācību periodā, kā arī atskatu uz šī gada sporta svētkiem.
Ķekavas novada domes vairākums nobalso pret Krūmiņa atlaišanu
5. augustā notika Ķekavas novada domes ārkārtas sēde, kurā tika lemts par sešu domes deputātu parakstīto iesniegumu par domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Jura Krūmiņa atlaišanu. 10 no 16 deputātiem balsojot pret, sagatavotais lēmuma projekts tika noraidīts, kā rezultātā J. Krūmiņš arī turpmāk pildīs domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka pienākumus.
Rīgas plānošanas reģions: 2030.gadā reģionā varētu dzīvot 1,1 miljons iedzīvotāju un iekšzemes kopprodukts varētu pieaugt par 30%
Rīgas plānošanas reģions (RPR) kopā ar nozares ekspertiem plānošanas reģiona ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas ietvaros izstrādājis vīziju, kā reģions attīstīsies līdz 2030.gadam. Tā paredz, ka 2030.gadā Rīgas plānošanas reģiona administratīvā nozīme Baltijas ekonomikā kļūs vēl lielāka.
Ķekavas novadu pievieno Āfrikas cūku mēra riska zonai
Valdība otrdien, 2. augustā, lēma paplašināt Āfrikas cūku mēra riska zonu teritoriju Latvijā. Papildus jau noteiktajiem novadiem un pagastiem tagad ĀCM pirmā riska zonā ietilpst arī Baldones, Bauskas, Iecavas, Ķekavas un citi novadi.
Paziņojums par Ķekavas apvedceļa būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedrisko apspriešanu
Paredzētās darbības nosaukums: valsts galvenā autoceļa A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) posma no 7,90 km līdz ~25,0 km apvedceļa (Ķekavas apvedceļa) būvniecība.
Ķekavas novada sporta svētkos noskaidro labākos 13 disciplīnās
30. jūlijā Ķekavā norisinājās ikgadējie Ķekavas novada sporta svētki, kur dalībnieki sacentās 13 sporta veidos, sadalot 63 medaļu komplektus. Pēc organizatoru aplēsēm pasākumu apmeklēja vairāk nekā 500 cilvēku.
Paziņojums par detālplānojuma „Dārznieki” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 21.07.2016. lēmumu Nr.2.§2.p. (prot. Nr. 21.) „Par detālplānojuma „Dārznieki” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Uz Ķekavas novadu pārceļ Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras Rīgas biroju
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) Tehniskās uzraudzības departamenta Rīgas reģiona nodaļas Rīgas birojs no pirmdienas pārcelsies uz jaunām telpām izstāžu kompleksā "Rāmava", Ķekavas pagasta Valdlaučos.
Asins donoru diena Ķekavā jau rīt, 10. augustā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot iespēju izdarīt labu darbu - ziedot asinis Valsts asins donoru centra izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā 10. augustā plkst. 10.00 - 14.00. Viens donors var izglābt dzīvību pat trīs pacientiem!
Noslēdz līgumu par Ķekavas parka 1. kārtas būvniecību
Ķekavas novada pašvaldība, balstoties uz publiskā iepirkuma rezultātiem, 29. jūlijā noslēgusi līgumu ar uzņēmumu “Siguldas Būvmeistars” par Ķekavas parka 1. kārtas būvniecību.
Ķekava vienojas ar citām Eiropas pašvaldībām kopīgā akcijā
Ķekavas novada pašvaldība atsaukusies Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam atbalstīt Somijas Vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas Eiropas mēroga akciju, kuras ietvaros visas Eiropas pašvaldības aicinātas 28. jūlijā izkārt Eiropas karogu pie pašvaldības ēkām, tādējādi atbalstot Eiropas Savienības vērtības.
Moldovieši iepazīst novada pieredzi uzņēmējdarbības jomā
Ķekavas novadā 26. jūlijā darba vizītē ieradās Moldovas pārstāvji, lai iepazītos ar mūsu pašvaldības pieredzi tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības jomā, kā arī industriālo parku atbalsta sfērā.
Daugmales pamatskola piedalās Ekoskolu Jūras forumā
No 26. līdz 31. jūlijam Vides izglītības fonds ar Saulkrastu novada domes atbalstu rīkos jau sesto Ekoskolu forumu, kas šogad veltīts jūras un dabas aizsardzības jautājumiem. Ekoskolu Jūras forums notiks Zvejniekciema vidusskolā un pulcēs vairāk nekā 200 dalībniekus no 84 izglītības iestādēm, kas iesaistījušās Ekoskolu programmā, tajā skaitā arī no Daugmales pamatskolas.
Autobraucēju ievērībai – jaunas ceļa zīmes Dzērumos un Baložos
Ķekavas novada dome nolēma par satiksmes organizācijas maiņu Dzērumu ciematā, Baložos – pie Cālīšpurva ielas un pie Titurgas ezera.
"Klang" nedēļas nogalē rībina Klaņģu kalnā FOTO
Pagājušajā nedēļas nogalē, 22. - 23. jūlijā, Ķekavas novada Klaņģu kalnā norisinājās jau 4. rokmūzikas fetsivāls "Klang".
Sporta svētku ietvaros arī sacensības svaru stieņa vilkmē no zemes
Sestdien, 30. jūlijā, Ķekavas novada sporta svētku laikā notiks sacensības svaru stieņa vilkmē no zemes individuāli un pārī. Spēka sacensībās aicināti piedalīties gan Ķekavas novada sportisti, gan arī mīļi gaidīti sportisti no citu novadu sporta klubiem. Sacensībām vēl var pieteikties līdz 28. jūlijam.
Nekustamā īpašuma nomas sludinājums
Reģionālā pašvaldības policija organizē nekustamā īpašuma nomas procedūru.
Ķekaviete Linda Kinca iegūst titulu "Mis Latvija 2016"
Sestdienas, 23. jūlija, vakarā kinoteātrī "Splendid Palace" norisinājās konkurss "Mis un misters Latvija 2016". "Mis Latvija" titulu ieguva 18 gadus vecā Linda Kinca no Ķekavas, kura uzvarēt vēlējās, lai nestu Latvijas vārdu pasaulē.
Ķekava stiprina sadarbību ar Bordesholmu
14. – 17. jūlijā Ķekavas novada pašvaldības delegācija devās uz Bordesholmu, lai pārrunātu abu pašvaldību sadarbības aspektus un stiprinātu kontaktus starp iedzīvotājiem, izmantojot dažādu biedrību resursus abās pašvaldībās.
Jaunieši rīko labdarības akciju „Līdzās būšu Tev es!”
Ķekavas Jauniešu padome 20. augustā Ķekavas ābeļdārzā rīko Labdarības akciju „Līdzās būšu Tev es!”.
Skolēni pašvaldībā iepazīst profesijas
20. jūlijā Ķekavas novada pašvaldībā ciemojās 26 zinātkāri 1. - 4. klašu skolēni, lai noskaidrotu, kādu profesiju pārstāvji strādā un ar ko tieši tie nodarbojas pašvaldībā.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Ledenīte”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016. gada 7. jūlija lēmumu Nr.2.§2.p. (protokols Nr. 20) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā „Ledenīte”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Ledenīte ”.
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs gandarīts par konstruktīvo dialogu ar ministriju Lapenieku ciemata kanalizācijas jautājumā
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics pateicas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam par šīsdienas konstruktīvo dialogu saistībā ar kanalizācijas pakalpojumu nodrošināšanu Lapenieku ciemā. "Ķekavas novada dome atbilstoši sarunas rezultātiem mēneša laikā pieņems domes lēmumu par pakalpojuma sniedzēju, laika periodu, kādā darbosies šis pakalpojuma sniedzējs Lapenieku ciemā un kanalizācijas tarifu šajā teritorijā. Pārejas periodā - līdz nākamā gada martam, par tarifu Lapenieku ciematā būs jāapstiprina esošais tarifs, kas ir šobrīd pēdējais apstiprinātais Regulatora tarifs," informē A.Damlics.
Ķekavas pagasta biškopja medus atzīts kā otrais garšīgākais medus Latvijā
Konkursā "Garšīgākais Latvijas medus 2016" otro vietu ieguva Ķekavas novada Ķekavas pagasta biškopja Ilmāra Krūzes dažādu ziedu medus, informē Latvijas Biškopības biedrība.
Nedēļas nogalē Klaņģu kalnā rībēs rokmūzikas festivāls "Klang!"
22.-23. jūlijā Klaņģu kalnā notiks rokmūzikas festivāls "Klang!".
Piedāvā darbu klientu apkalpošanas speciālistam/-ei
Ķekavas novada pašvaldība aicina darbā klientu apkalpošanas speciālistu/-i. Pieteikšanās līdz 12. augustam.
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 12. augustā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - "Veselības Centrs 4" mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies Ķekavā pie ambulances 12. augustā. Atgādinām, ka uz pārbaudi nepieciešams iepriekš pierakstīties.
Ķekavas vidusskola šogad skolu reitingā ieņem 29. vietu
Ķekavas vidusskola šī gada skolu reitingā 175 mazo skolu konkurencē ierindojusies 29. vietā.
Ķekavas mākslinieki piedalīsies smilšu skulptoru festivālā
Ķekavas Mākslas skolas pedagogi un audzēkņi 21.-24. jūlijā Ventspilī piedalīsies smilšu skulptoru festivālā „Zelta smilšu grauds”.
Lapeniekos par kanalizācijas notekūdeņu savākšanu nemaksā lielākā daļa īpašnieku
Ķekavas novada Lapenieku ciematā lielākā daļa īpašnieku klaji ignorē likuma normas un negodprātīgi izmanto kanalizācijas pakalpojumus, jo nevēlas noslēgt līgumus par pakalpojuma saņemšanu un veikt samaksu atbilstoši tarifam. Līgumus par kanalizācijas notekūdeņu pakalpojumu lietošanu ir noslēguši tikai atsevišķu māju īpašnieki.
“Maksimālists Rakovskis” - intervija ar rokfestivāla "Klang!"rīkotāju
Ķekavā, Klaņģu kalnā, 22. un 23. jūlijā notiks rokmūzikas festivāls “Klang!”. Piedāvājam iespēju iepazīties ar vienu no festivāla organizatoriem Edgaru Rakovski, kas sniedzis interviju Neatkarīgajai Rīta Avīzei.
Meža cūkām Baldones novadā konstatēts Āfrikas cūku mēra vīruss
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē, ka Baldones novadā atrastajai beigtajai meža cūkai ar trim sivēniem saņemto laboratorisko analīžu rezultāti apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu. Līdz šim Baldones novadam tuvākie ĀCM apstiprinātie gadījumi meža cūkām bija Ogres novadā un Biržu rajonā Lietuvā.
Asfaltēšanas dēļ tiks slēgta satiksme Mežmalas ielā
15.jūlijā plkst. 10.30 – 18.00 tiks slēgta satiksme Krustkalnos, Mežmalas ielas posmā no A7 līdz Elektriķu ielai, jo tur tiks veikti ielas asfaltēšanas darbi.
Jaunie elektrības sadales tarifi – noderīgi padomi
1. augustā stāsies spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātie AS “Sadales tīkls” elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifi (elektrības sadales jeb piegādes tarifi). Mājsaimniecībām tiks pazemināta maksa par elektrības piegādi, kas lielākajai daļai iedzīvotāju kompensēs fiksēto maksu par elektrības pieslēguma nodrošināšanu. AS “Sadales tīkls” sniedz dažus noderīgus padomus, kas iedzīvotājiem būtu jāzina, lai sagatavotos gaidāmajām pārmaiņām.
Piedalies pats vai atbalsti sportistus Ķekavas novada sporta svētkos
30. jūlijā pie Ķekavas sporta kluba notiks jau tradicionālie Ķekavas novada sporta svētki, kurā aicinām iedzīvotājus pašiem aktīvi piedalīties dažādās sporta disciplīnās vai arī atbalstīt sportistus un izbaudīt jauku atpūtu sportiskā garā.
Muzejā atklāj mākslinieces Ilzes Zariņas gleznu izstādi
Ķekavas novadpētniecības muzejā 15. jūlijā tika atklāta mākslinieces Ilzes Zariņas izstāde "Dažādas vasaras”, kuras pamattēma ir daba, ziedi, ainava un harmonija. Tā ir sestā pēdējo divu gadu laikā un tajā būs apskatāmas gleznas, kas tapušas četru gadu garumā. Izstāde būs apskatāma līdz 20. augustam.
Iznācis pašvaldības informatīvā izdevuma jūlija numurs
Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jūlija numurā lasiet interviju ar Ķekavas novada būvvaldes vadītāju par deviņiem Mērfija likumiem jeb kas nogājis šķērsām ar Būvniecības likumu. Uzzināsiet sporta svētku programmu, varēsiet iepazīties ar NVO atbalsta konkursa rezultātiem un par bērnu rindām uz bērnudārziem, kā arī daudzām citām pašvaldības aktualitātēm.
Budžeta grozījumos palielina pašvaldības izdevumus par vairāk kā pusmiljonu eiro
Ķekavas novada domes 7. jūlija sēdē tika veikti pašvaldības budžeta grozījumi 2016. gadam, palielinot šī gada izdevumus budžetā par aptuveni 707 000 eiro.
Ķekavas novada izglītības nozares pārstāvji piedalās apmācībās par veselības veicināšanu
12.-17. jūnijā četri Ķekavas novada izglītības iestāžu pārstāvji devās uz Krakovu, (Polija), lai piedalītos starptautiskās apmācībās par tēmu „Veselību veicinošu fizisko aktivitāšu sekmēšana izglītības nozarē.”
Skolēnu darbs vasarā – iespēja tikt pie savas naudas
Nopirkt divriteni pašam par savu naudu vai jaunu datorspēli, ko vecāki atsakās dāvināt, vai savu pirmo kosmētikas komplektu, kam mamma sakās neesot naudas, – sapņi, ko var īstenot, ja vien pašam bērnam ir vēlme vasaras brīvlaikā veltīt laiku darbam.
Pašvaldība nākamajā gadā nodrošinās pirmsskolas izglītību 1527 bērniem
Risinot bērnudārzu rindu problēmu, nākamajā gadā Ķekavas novada pašvaldība varēs nodrošināt pirmsskolas izglītību 1527 bērniem, taču, neskatoties uz to, rindā uz bērnudārzu nākamajā mācību gadā vēl gaidīs aptuveni 500 bērnu.
NVO projektu atbalsta konkursā apstiprina piecus projektus
Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā Ķekavas novada nevalstisko organizāciju darbības atbalsta projektu konkursā tika saņemti 10 pieteikumi, pusei no tiem piešķirts pašvaldības līdzfinansējums.
Līdz 17. jūlijam zemes īpašniekiem ir jāveic latvāņu iznīcināšana
Ķekavas novada pašvaldība izsūtījusi vēstules 104 zemes īpašniekiem ar lūgumu veikt latvāņu iznīcināšanu viņu piederošā īpašumā līdz šī gada 17. jūlijam.
6.jūlijā satiksmes ierobežojumi Lakstīgalu ielā, Baložos
Rīt, 6.jūlijā no plkst. 9.00 – 20.00 tiks slēgta satiksme Lakstīgalu ielā, Baložos posmā no valsts galvenā autoceļa A7 līdz Gāzes ielai. Aicinām šajā laika posmā izmantot citu maršrutu, kā arī būt atsaucīgiem un saprotošiem.
Svinīgi atklāta atjaunotā Katlakalna baznīca
2. jūlijā ar svētku dievkalpojumu svinīgi tika atklāta unikālā Katlakalna evaņģēliski luteriskā baznīca, kas pēc rekonstrukcijas ir atguvusi savu sākotnējo vēsturisko spožumu.
Ķekavas novada sportisti izcīna 8 olimpiskās medaļas Latvijas IV Olimpiādē!
No 1.-3.jūlijam Valmierā norisinājās viens no svarīgākajiem sporta notikumiem valstī - Latvijas IV Olimpiāde. Sacensībās piedalījās 94 pašvaldību komandas, ap 4000 dalībnieku, no tiem 76 pārstāvēja Ķekavas novadu 15 sporta veidos.
Paziņojums par ielas slēgšanu Rāmavas ielā, posmā no autoceļa V2 līdz Dūņu ielai
Sakarā ar asfaltbetona seguma ieklāšanas darbiem, 02.07.2016. laika posmā no 800 līdz 2200 tiks slēgta transporta kustība būvobjektā - Rāmavas ielā, posmā no autoceļa V2 līdz Dūņu ielai.
Atļauta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam Rīgas iela 107 īstenošana
2016.gada 30.jūnijā ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atļauja par “Lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Rīgas iela 107, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” īstenošanu
Latvijas IV Olimpiādē startē 76 Ķekavas novada sportisti
Latvijas IV Olimpiādē, kas Valmierā norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam, 94 pašvaldību komandās piedalīsies ap 4000 dalībnieku, no tiem 76 pārstāvēs Ķekavas novadu. Ķekavas novada sportisti startēs 15 sporta veidos – burāšanā, džudo, loka šaušanā, florbolā, brīvajā cīņā, peldēšanā, mākslas vingrošanā, regbijā vīriešiem, airēšanas slalomā, pludmales volejbolā, šahā, triatlonā, riteņbraukšanā (šoseja) un badmintonā.
Noslēgusies kultūrvēsturiskās pērles - Katlakalna baznīcas restaurācija
2. jūlijā pulksten 11.00 ar svētku dievkalpojumu svinīgi tiks atklāta atjaunotā kultūrvēsturiskā pērle – Katlakalna evaņģēliski luteriskā baznīca, kas pēc rekonstrukcijas ir atguvusi savu sākotnējo vēsturisko spožumu.
Baložos uzsāk bērnudārza “Avotiņš” piebūves būvniecības procesu
Ķekavas novada pašvaldība 28. jūnijā parakstīja līgumu ar būvnieku par bērnudārza “Avotiņš” piebūves būvniecību. Līdz ar to bērnudārzs gada beigās varēs nodrošināt vēl papildu vietas gandrīz 100 bērniem.
Pieejams atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem
Lauku atbalsta dienests (LAD) no 2016.gada 25.jūlija līdz 2016.gada 24.augustam izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumā "Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem".
Ķekavas novada pašvaldības publiskais pārskats par 2015. gadu
Ķekavas novada dome ir apstiprinājusi Ķekavas novada pašvaldības publisko pārskatu par 2015. gadu.
Satiksmes organizācijas maiņa ciemā Dzintari
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību ciemā Dzintari Daugmales pagastā, Ķekavas novada dome nolēma, ka ir nepieciešams uzstādīt norādījuma ceļa zīmes (Nr. 519, 520, 521 un 522), kas samazinātu automašīnu plūsmas ātrumu un uzlabotu gājēju drošību.
Dome apstiprina Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves publiskās apspriešanas rezultātus
Ķekavas novada dome 16. jūnijā apstiprināja Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves publiskās apspriešanas rezultātus, kā arī uzdeva izpētīt un izstrādāt Pļavniekkalna sākumskolas attīstības alternatīvus variantus, ņemot vērā apspriešanas rezultātus.
Būs jauns autobusu maršruts Nr. 60 Ķengarags – Ziepniekkalns ar pieturvietām Valdlaučos
No 1. jūlija tiks atklāts jauns autobusa maršruts – Nr. 60, kas brauks pa Dienvidu tiltu, savienojot Ziepniekkalnu ar Ķengaragu, kas būtiski atvieglos Bišumuižas, Ķengaraga, Valdlauču un Ziepniekkalna iedzīvotāju pārvietošanos un nodrošinās plašu piekļuvi citām Rīgas apkaimēm.
Ķekaviete iegūst godalgu par Latvijas gardākā mājās sietā Jāņu siera recepti "Lakstīgalu ielas Jāņu siers"
Šogad pavasarī saimnieces tika aicinātas sūtīt savu Jāņu sieru receptes, kuras pēc tam garšoja un vērtēja gardēži - eksperti Mārtiņš Sirmais, Signe Meirāne, Ilze Jurkāne, Liene Zemīte, Normunds Baranovskis un Inga Pūce. Galveno godalgu izpelnījās Edīte Jurjāne no Ķekavas ar savu Jāņu siera recepti "Lakstīgalu ielas Jāņu siers", informē portāls Mammamuntetiem.lv
Ķekavas novadam trešā vieta Pašvaldības darbinieku sporta spēlēs
17.jūnijā Baldonē norisinājās kārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles. 14 novadu konkurencē šogad uzvarētāja godu izcīnīja Baldones novads, otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās mārupieši, trešajā – Ķekavas novada pašvaldības darbinieki.
Lustīgus Līgo svētkus!
Ķekavas novada dome sveic iedzīvotājus Līgo svētkos!
Ķekavietim pasniedz nacionālās pretošanās kustības dalībnieka krūšu nozīmi
20. jūnijā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics pasniedza nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību un krūšu nozīmi ķekavietim Pētrim Mārtiņam Lepiksonam.
Pašvaldība risina bērnudārzu rindu problēmu
Ķekavas novads ir viens no tiem Latvijas novadiem, kur bērnudārzu rindu problēma ir ļoti nopietna. Risinot rindu problēmu, pašvaldība slēgs deleģēšanas līgumus ar divām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm par 130 vietām, atvērs trīs jaunas grupas bērnudārzā „Avotiņš” ar 75 vietām, kā arī turpinās līdzfinansēt privātā bērnudārza vai aukles pakalpojumu.
Artis Drēziņš: Nav svarīgi, cik ilgi dzīvo Ķekavā, lai būtu savējais
Žurnālists Artis Drēziņš ikdienā ceļo pa Latviju, gatavojot publikācijas "Latvijas Avīzei", brīvajā laikā ir sieviešu florbola virslīgas komandas "Ķekava" vadītājs, savā dzīvē noskrējis 86 maratonus un nu jau 11 gadus ir Ķekavas iedzīvotājs. Lasiet interviju ar viņu portālā www.aprinkis.lv
Izmaiņas satiksmes organizācijā novada svētku dienā
Izmaiņas satiksmes organizācijā Nākotnes ielā Novada svētku dienā, 18.jūnijā Nākotnes ielā no privātskolas “Gaismas tilts 97” līdz “Kodolam”. Transporta kustība būs slēgta no plkst. 8.00 līdz 04.00.
Nekustamā īpašuma “Murdiņi” attīstības priekšlikuma publiskā apspriešana
2016.gada 2.jūnijā Ķekavas novada dome ar lēmumu Nr. 2.§ 1. (protokols Nr. 18.) atbalstījusi ieceri par “Par attīstības priekšlikuma nekustamajā īpašumā “Murdiņi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu”.
Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves publiskās apspriešanas rezultāti
Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves publiskajā apspriešanā 452 iedzīvotāji atbalstīja piedāvāto variantu, savukārt 475 to noraidījuši.
Darbīgākais vienotais klientu apkalpošanas centrs ir Ķekavas novadā
Valsts un pašvaldību vienotajā klientu apkalpošanas centru pakalpojumu vadības sistēmā jūnijā reģistrēts 20 000. pieteikums publiskajam pakalpojumam. Šobrīd populārākais centru pakalpojums ir iesniegumu pieņemšana slimības pabalstu saņemšanai (7721 iesniegums), savukārt darbīgākais valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC) ir Ķekavas novadā, kas ir sniedzis 3 168 pakalpojumus.
Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu
14. jūnijā aprit 75 gadi, kopš uz Sibīrijas apgabaliem tika deportēti vairāk nekā 15 425 Latvijas iedzīvotāji, tostarp 3751 bija bērns vecumā līdz 16 gadiem. Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, Ķekavas novadpētniecības muzejs piedāvā ieskatu par 1941. gada jūnija notikumiem no muzeja speciālistes Veltas Strazdiņas topošās grāmatas par novadu un novadniekiem Otrā pasaules kara laikā.
Aizvadīti Ķekavas novada svētki (FOTO un VIDEO)
Spītējot stipram vējam un lietum, lustīgi un daudzkrāsaini aizvadīti Ķekavas novada svētki “Rakstā zeme, rakstā saule”.
Putnu fabrika Ķekava saņēmusi VARAM speciālo balvu Reģiona spēks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Rinalds Muciņš ceturtdien pasniedzis AS "Putnu fabrika "Ķekava"" ministrijas speciālo balvu "Reģiona spēks" par ieguldījumu ilgtspējīgas sabiedrības un reģiona attīstībā.
Kad bioloģiski audzēta oga būs tabletes vietā
"No vienas puses, Latvijā nevar nodrošināt pieprasījumu pēc bioloģiskajiem produktiem, bet, no otras puses, nevar arī brīvi ražot," saka bioloģiskās saimniecības "Atvases" saimnieks Andris Mangulis intervijā laikrakstam "Diena". Lasiet vairāk..
Nāves salā uzstāda jaunu karoga mastu
Sestdien, 11. jūnijā Nāves salā, pateicoties četru brīvprātīgo iniciatīvai, uzstādīts jauns karoga masts.
Atbalsts ar lauksaimniecību nesaistītu darbību attīstībai
Projektu pieteikumus nelauksaimnieciskās darbības attīstībai varēs iesniegt no 2016.gada 11.jūlija līdz 10.augustam.
Jauniešu deju kolektīvs Katlakalns ar tautas dejām un rokmūziku svin 20 gadu jubileju
11. jūnijā divdesmito jubileju svinēs Ķekavas novada Katlakalna Tautas nama jauniešu deju kolektīvs "Katlakalns". Pasākums šoreiz notiks nevis kultūras nama zālē, bet brīvā dabā – Daugavas krastā.
Ar putniem - ansamblim “Jūti” desmitgade
Koncerta nosaukums ne velti bija „Ar putniem”, jo šo putnu tēmu gribējām paturpināt no bērnu vokālā ansambļa „Cīrulīša” laikiem, kas mums visām ir bijis pirmssākums. Un tad mūsu mākslinieciskais vadītājs Jēkabs Jančevskis uzrunāja jauno komponisti Lauru Gustovsku, kura, putnu tēmas iedvesmota, radīja skaņdarbu ciklu „Putnu bari” ar Aspazijas vārdiem speciāli mūsu ansamblim, speciāli mūsu desmit gadu jubilejai.
Iznācis avīzes "Ķekavas Novads" jūnija numurs
Jūnijā avīzē "Ķekavas Novads" iepazīsties ar Novada svētku un Līgo svētku pasākumu programmu, lasi atskatu uz velomaratonu un veselības un sporta nedēļu Ķekavā, kā arī Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves publiskās apspriešanas norisi.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu īpašumā "Rudzāji"
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 2.jūnija lēmumu Nr. 2.§2. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Rudzāji”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 18) uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā “Rudzāji”, kadastra numurs 8070 007 0292.
Āra baseinu ūdens nav paredzēts slāpju veldzēšanai
Baložu pilsētā pie kultūras nama un pie pilsētas pārvaldes atrodas āra ūdens baseini, kuri vasaras mēnešos tiek piepildīti ar ūdeni un lieliski atsvaidzina pilsētas ainavu. Novērots, ka iedzīvotāji dažkārt ūdeni no baseiniem izmanto arī, lai atvēsinātos, taču to darīt nevajadzētu.
Kapusvētki Ķekavas novadā
Kapusvētki Ķekavas novadā 2016. gadā. Par norises vietām un laiku lasiet vairāk!
Ķekavas novadā maijā atklāti 13 noziegumi
Valsts policijas darbinieki Ķekavas novadā maijā reģistrējuši 135 notikumus, no kuriem 17 klasificējami kā noziegumi, tāpat saņemtas 22 iedzīvotāju sūdzības un atklāti 13 noziegumi.
Mākslas skolas absolventu darbu izstāde
Ķekavas Kultūras nama svinību zālē no 7. jūnija - 31. augustam apskatāma Ķekavas Mākslas skolas 20. izlaiduma absolventu skolas nobeiguma darbu izstāde.
Ķekavas novada sacensības 3×3 ielu basketbolā jau šodien!
Aicinām visus basketbola entuziastus piedalīties sacensībās 3×3 ielu basketbolā! Šogad sacensībās tiks noskaidrotas labākās komandas sešās jauniešu grupās un vīru grupā četros posmos! Komplektē komandu un tiekamies jau 7.jūnijā uz pirmo posmu Ķekavā.
"KLANG" izziņo pilnu festivāla programmu
Sadarbībā ar Radio SWH Rock organizatori izziņojuši ceturtā rokfestivāla "KLANG!" pilnu programmu, kas šogad kļuvusi saturiski un stilistiski apjomīgāka.
Veiktas peldūdens kvalitātes pārbaudes
Veicot piesārņojuma situācijas pārraudzību, lai nepakļautu riskam peldētājus, pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa 6. jūnijā organizējusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens.
Līgo svinības Ķekavas novadā
Ķekavas novadā šogad Līgo svinības Ķekavā un Daugmalē
Baznīcu nakts programma Katlakalna baznīcā
Atklāj baznīcu no jauna- 10. jūnijā Baznīcu nakts. Lasi vairāk par Katlakalna baznīcas pasākuma programmu
Paziņojums par Daugavas upju baseinu apgabala apsaimniekošanas plāna 2016.-2021. un Daugavas upju baseinu apgabala plūdu riska pārvaldības plāna 2016.-2021. ietekmes uz vidi stratēģiskā novērtējuma vides pārskata nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nodod sabiedriskai apspriešanai stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma ietvaros izstrādāto Vides pārskata projektu Daugavas upju baseinu apgabala apsaimniekošanas plānam 2016.-2021.gadam un Daugavas upju baseinu apgabala plūdu riska pārvaldības plānam 2016.-2021.gadam.
Ķekavas novada bibliotēku kopkatalogs
Mūsdienīgas bibliotēkas nav iedomājamas bez elektroniskā kataloga, kurā ērti un ātri atrodams viss bibliotēkas krājums. Tas tiek veidots arī Ķekavas novada bibliotēkās.
Iedzīvotāji jautā: Kādi ir suņa saimnieka pienākumi?
Atbilstoši Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem dzīvnieku īpašniekiem un turētājiem noteikti pienākumi. Izlasi un esi informēts!
Ķekavas novadā darbu uzsāk jauns ģimenes ārsts
No 2016.gada jūnija Rīgas ielā 2, Baložos, Ķekavas novadā ir atvērta jauna ģimenes ārsta prakse, kurā strādā ģimenes ārsts Dr.Tatjana Petkus un ārsta palīgs Ilona Kalniņa. Prakses tālrunis: 2565 8345.
3. jūnijā - gads līdz pašvaldību vēlēšanām
3. jūnijā, sestdienā, pēc gada Latvijā notiks republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanas, kurās uz nākamo četru gadu termiņu būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domju deputāti.
Baložos pārbaudīs ugunsdzēsības hidrantus
SIA “Baložu komunālā saimniecība” informē, ka 2016. gada vasarā tiks veikta ugunsdzēsības hidrantu pārbaude Baložu pilsētā.
Tiks marķēti stāvlaukumi Ķekavas ciematā
Piektdien, 10. jūnijā, tiks marķēti stāvlaukumi Ķekavas ciematā pie pašvaldības ēkas un pasta, tādēļ automašīnas šajās vietās visu dienu novietot būs AIZLIEGTS.
Latvijas labākā jauno velosipēdistu komanda - Baložu vidusskola
1. un 2. jūnijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās CSDD ikgadējais jauno velosipēdistu sacensību "Jauno satiksmes dalībnieku forums 2016" Latvijas fināls, kurā piedalījās 32 reģionu labākās komandas. Pirmo vietu šajā konkurencē ieguva Baložu vidusskolas komanda "Baložu vidusskola".
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu Upeņu ielā 5
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 18.maija lēmumu Nr. 2.§2. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Upeņu iela 5, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 17) uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Upeņu iela 5, kadastra numurs 8070 007 0917.
Publicēta kultūras notikuma “Baznīcu nakts 2016” programma
10. jūnijā gaidāmā kultūras notikuma “Baznīcu nakts” programma ir publicēta notikuma lapāwww.baznicunakts.lv. Jau otro gadu Baznīcu nakts aicina atklāt Latvijas baznīcas no jauna katrā novadā visā Latvijā. Šogad pavisam 190 baznīcās no 18.00 līdz 24.00 notikuma viesiem būs iespēja pavadīt skaistu, garīgi piepildītu vakaru.
Ķekavas novada pašvaldība pārdod atklātā izsolē pašvaldībai piederošās AS “RĪGAS PIENA KOMBINĀTS” 655 akcijas
Ķekavas novada pašvaldība pārdod atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, pašvaldībai piederošās AS “RĪGAS PIENA KOMBINĀTS” 655 akcijas.
Rīgas un Ķeguma HESA remotdarbi - Satiksmes ierobežojumi pār Daugavu
Rīgas un Ķeguma HESA remotdarbi - satiksmes ierobežojumi pār Daugavu
Arhīvs
  Drukāt