Ķekavas Zoo uzbūvē novietnes fazāniem
Biedrība “Ķekavas Starptautiskā Sadraudzības biedrība” sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu (LAD) īstenoja projektu, kura ietvaros tika uzbūvēta Putnu novietne ar aplokiem “Kalnalietuvieši” fazāniem un citiem putniem.
Uz lapu grābšanas talku Ķekavas kapos!
Sestdien, 7. novembrī, plkst.10.00 Doles-Ķekavas ev. lut. draudze sirsnīgi aicina ikvienu uz lapu grābšanas talku Ķekavas kapos.
Uzņēmēju brokastīs prezentēs jaunu interneta platformu uzņēmējiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina vietējos uzņēmējus uz Uzņēmēju brokastīm š.g. 25. novembrī plkst. 9.30-19.00 Depkina muižā, Rāmavā. Šo Uzņēmēju brokastu JAUNUMS – Ķekavas novada uzņēmējiem paredzētās interneta platformas “INVEST IN KEKAVA” prezentēšana.
Ķekavas novadā atklās piemiņas akmeni par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai
Latviešu strēlniekiem šogad aprit 100 gadi, un šo atceres pasākumu ietvaros 6. novembrī plkst. 13.00 Ķekavas novadā, Plakanciemā, svinīgi tiks atklāts piemiņas akmens par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai.
Apmācību seminārs "Sadarbība un klasteri tūrismā"
Zemgales tūrisma asociācijas sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru aicina Jūs šī gada 3.novembrī piedalīties apmācību seminārā “Sadarbība un klasteri tūrismā”.
Jaunais Miltu teātris atgriezies ar sasniegumiem
23.-24. oktobris: Latvijas Jauniešu teātru festivāls-konkurss Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas pilsētā. Festivāla nosaukums jeb devīze - „Rainis un Aspazija TEV”.
Ķekavā notiks konference "Piena krīze nav krahs – ir citas iespējas”
Latvijas Zemnieku federācija (LZF) sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu (VLT) 2015. gada 5. novembrī Ķekavā organizē konferenci „Piena krīze nav krahs-ir citas iespējas”, kā mērķis ir lauksaimniekiem prezentēt dažādas attīstības un sadarbības iespējas ar Latvijas ražotājiem.
Pļavniekkalna sākumskolā atklāj izglītības atbalsta akciju "Savai skolai"
Šodien, 2. novembrī, Pļavniekkalna sākumskolā tika atklāta izglītības atbalsta akcija “Savai skolai”, kuras mērķis ir aicināt sabiedrību apvienoties un palīdzēt savai bijušajai skolai vai savu bērnu skolai. Akcijas laikā no šī gada novembra līdz nākamā gada februārim “Maxima Latvija” klienti par katru pirkumu vērtībā virs 7 eiro saņems uzlīmes, ko tālāk varēs novirzīt sevis izvēlētai izglītības iestādei noteikta inventāra ieguvei.
Ikvienam ir iespēja izvēlēties un nobalsot par to, kuri no 2015. gadā tapušajiem iepakojumiem ir labākie
Līdz 9.novembrim norisinās nacionālā konkursa „Labākais iepakojums Latvijā 2015” interneta balsojums. Ikvienam ir iespēja izvēlēties un nobalsot par to, kuri no 2015. gadā tapušajiem iepakojumiem ir labākie.
Izveidota mobilā aplikācija, lai ziņotu par vides piesārņojumu
Ziņo par pārkāpumiem pret vidi ar „Vides SOS” Mežā izgāzti atkritumi - gribi ziņot, bet nezini kur īsti atrodies? Upē izlikti aizdomīgi tīkli - gribi ziņot, bet nezini kam? Uzņēmums piesārņo vidi - gribi ziņot, bet nav jau vērts, tāpat nekas nemainīsies? Mainīsies ja, Tu palīdzēsi! Valsts vides dienesta (VVD) vajadzībām izstrādāta mobilā lietotne „Vides SOS” pārkāpumu ziņošanai vides jomā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Nedēļas nogalē dokumentālās filmas, rudens koncerts, Halloween trakulības, kā arī cirka izrāde. Nepalaid garām!
Ķekavā pārapbedīs 77 latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas
Lāčplēša dienas ietvaros 5. novembrī plkst. 14.00 Ķekavā notiks svinīga 77 nezināmo karavīru, latviešu strēlnieku, mirstīgo atlieku pārapbedīšana no Spieķu kalna uz Trušeļu brāļu kapiem.
Jau šodien Doles Tautas namā un Katlakalna Tautas namā iespēja noskatīties dokumentālo filmu"Mans tēvs baņķieris"
Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps 2015" filma "Mans tēvs baņķieris" ieguva balvas kategorijā "Labākā debija" un kategorijā "Labākā montāža".
Gatavojoties sabiedriskajai apspriešanai: izstrādāti tehniskie risinājumi Rail Baltica trasei
Neils Balgalis: Iespēju robežās veidojām vienotus transporta sistēmas koridorus. Rīgā Rail Baltica vilciena trase plānota blakus esošajam dzelzceļam, ārpus Rīgas - vilciens līdzās esošajam vai plānotajam autoceļam.
Salidojums Ķekavas vidusskolā fotogrāfijās
Ar svinīgu pasākumu "Lidojums pāri laikam" un bijušo audzēkņu un pedagogu salidojumu godam nosvinēta Ķekavas vidusskolas 40 gadu jubileja.
Atgādinām, ka nekustamā īpašuma nodokļa ceturtais maksājums veicams līdz 2015.gada 15.novembrim
Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 15.augustā un 15.novembrī, vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā – avansa veidā.
Izglītības akcija „Savai skolai” tiks atklāta Pļavniekkalna sākumskolā
Vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju pēdējo 10 gadu laikā nav atbalstījuši savu skolu, kā galvenos iemeslus minot to, ka ar skolu pēc absolvēšanas zudis kontakts (32%), trūkusi informācija par to, ka skola vāktu ziedojumus (30%) un ka skolai palīdzība nepieciešama (25%). 12% iedzīvotāju atzīst, ka nezina, kādā veidā savu skolu varētu atbalstīt, tomēr vairāk nekā puse (59%) būtu gatavi to darīt, ja tiktu īpaši aicināti ziedot laiku, naudu vai materiālos labumus savai skolai.
Informācija par rīcību iespējamās pārvades gāzesvada avārijas gadījumā un veicamajiem aizsardzības pasākumiem
Īstenojot Latvijas Republikas Ministru kabineta 05.12.2006. noteikumu Nr.982 „Enerģētikas infrastruktūras objektu aizsargjoslu noteikšanas metodika” prasības, akciju sabiedrība “Latvijas Gāze” sniedz informāciju par rīcību iespējamās pārvades gāzesvada avārijas gadījumā un veicamajiem aizsardzības pasākumiem.
Muzejs savā kolekcijā iegūst jaunu gleznu "Ķekavas baznīca"
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics muzeja īpašumā nodeva mākslinieka Aleksandra Ņeberekutina gleznu, kas tapa 8. augustā izstādes “Māksla un Gaisma” atklāšanas meistarklasē.
Dzīvību vērts ieguldījums - atstarojošā veste
Šajā oktobrī bojā gājuši 7 gājēji, kas nozīmē, ka katru trešo dienu uz Latvijas ceļiem iet bojā gājējs. Atstarojošā veste, iespējams, būtu izglābusi viņu dzīvību.
Nacionālie bruņotie spēki sakopj Nāves salas pieminekli
27. oktobrī Nāves salā viesojās Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienības kareivji, lai notīrītu 1. Pasaules kara kaujām veltīto pieminekli un tā pamatni.
R.D. doktorāts" ir īstenots projekts "Primārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana"
2015.gada 30.septembrī SIA "R.D. doktorāts" ir īstenots projekts Nr.3DP/3.1.5.1.1/12/APIA/CFLA/080 "Primārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA „R.D. doktorāts””.
Doles-Ķekavas ev. lut. draudzes dievkalpojumi Adventa un Ziemassvētku laikā
Šīs dienas pirms Ziemassvētkiem Ved mūs pretim kādam baltam klusumam, Aiz kura ir kaut kas mīļš, sen aizmirsts un pazaudēts, Kas mums atkal no jauna jāatrod.
Pasaki paldies - piesaki nevalstisko organizāciju “Gada balvai personu ar invaliditāti atbalstam”
Vēl piecas dienas var pieteikt gada balvas saņemšanai nevalstiskās organizācijas, kas palīdzējušas cilvēkiem ar invaliditāti. NVO var pieteikt ikvienā no 7 nominācijām, nosūtot elektronisku pieteikumu uz e-pasta adresi nvobalva@tiesibsargs.lv līdz 30.oktobrim.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Pasākumu ceļvedis brīvdienām! Apmeklē teātra izrādi Daugmalē, neaizmirsti pieteikties Ķekavas vidusskolas jubilejas salidojumam, kā arī svētdienu pavadi, baudot rudens tirdziņa labumus un cirka izrādi!
Piešķirs apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” vērtēšanas komisija, šogad izskatot saņemtos desmit pieteikumus, nolēma piešķirt Goda zīmi Vijai Vasītei-Vosipai, Mārtiņam Skujam un Marģeram Lūsim.
Trīs novadniekus apbalvo ar Lāčplēša Goda zīmi
Ar Lāčplēša Goda zīmi apbalvoti uzņēmējs Ivars Mangulis, kultūras darbinieks, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents Jānis Grigalis un putnu fabrikas “Ķekava” Tehniskās daļas vadītāja vietnieks Dainis Jansons.
Aicina iesaistīties sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādē
Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” 19. oktobrī rīkoja sabiedrisko apspriešanu par sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015. – 2020. gadam sagatavoto projektu.
Ar uzņēmējiem diskutē par bērnudārzu rindu samazināšanu
20. oktobrī Ķekavas sākumskolas vecajā ēkā uz diskusiju ar pašvaldības izglītības speciālistiem pulcējās novada uzņēmēji, privātā pirmsskolas pakalpojuma sniedzēji, lai dalītos ar savu redzējumu par privāto bērnudārzu tīkla attīstīšanu un sadarbību ar pašvaldību.
Valsts kontrole līdz 2.novembrim aicina piedalīties aptaujā par invalīdu asistenta pakalpojumu
Līdz 26.oktobrim Valsts kontrole veic personu ar invaliditāti un viņu asistentu aptauju, lai novērtētu ieinteresēto personu apmierinātību ar asistenta pakalpojumu.
Ķekavas ambulancei jauns vadītājs – Juris Jerums
Sākot ar 19. oktobri Ķekavas novada pašvaldības aģentūras “Ķekavas ambulance” direktora pienākumus pildīs līdzšinējais domes deputāts Juris Jerums, kas no 14 pretendentiem tika atzīts par labāko kandidātu uz šo amatu.
Atļauta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” īstenošana
Atļauta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā īstenošana
Spieķukalna brāļu kapos izrok 75 strēlnieku mirstīgās atliekas
Ķekavas pagasta Spieķukalna brāļu kapos divas nedēļas notika 1. Pasaules karā kritušo latviešu strēlnieku mirstīgo atlieku izrakumi, kuru rezultātā atrasts vairāk nekā 75 karavīru pīšļi.
TV6 sporta raidījumā "Overtime" ciemojās regbija komanda "Miesnieki" un ķekaviete Alma Vītola
”Miesnieki/Ķekava” ir Latvijas čempioni regbijā, turklāt ķekaviete Alma Vītola uzvarēja pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos.
Rīgas plānošanas reģiona pašvaldības dibina sadarbības kontaktus ar Igauņu partneriem
7. un 8.oktobrī Rīgā plānošanas reģiona Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas un uzņēmējdarbības centrs organizēja divu dienu pieredzes apmaiņas un kontaktu dibināšanas braucienu uz Igauniju, kurā piedalīties bija aicināti Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību speciālisti, kas strādā uzņēmējdarbības atbalsta un veicināšanas jomā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienās
Šī nedēļas nogale solās būt aktīva- veloekspedīcija pa visu Ķekavas novadu, kas ļauj iepazīt un izzināt gan novada vēsturi, gan atklāt ko jaunu un neredzētu, orientēšanās sacensības "Magnēts". Kultūras programmā- teātra izrāde un danču vakars. Pievienojies!
Ķekavas florbolistes aizstāv novada godu Eiropā
Pirmoreiz Ķekavas novada vēsturē kādā no Eiropas kausa izcīņām piedalījās mūsu florbolistes. Pēc ranga otrā kausa izcīņā – "Euro Floorball Cup" -, kas notika Cēsīs, spēlēja piecu valstu čempioni un FK "Ķekava", kas valsts meistarsacīkstēs bija ieguvušas sudraba medaļas.
Mājās sagaidīta mežonīgā džungļu maratona pirmās vietas ieguvēja ķekaviete Alma Vītola
Smagā pārbaudījuma pirmās vietas ieguvēja Alma Vītola atzīst: «Tur bija viss – gan pludmales, gan tuksneši, gan arī džungļi. Bieži apmaldījāmies, un bija trases posmi, kur nespēju noticēt, ka tur tiešām jāskrien, jo likās pārāk bīstami»
Aicina uz diskusiju par privāto bērnudārzu tīkla attīstīšanu novadā
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa aicina uz tikšanos privāto pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjus, kas darbojas vai plāno darboties Ķekavas novadā pirmsskolas izglītības jomā.
Ķekavas novada pašvaldība lidzfinansēs auklītes un privātos bērnudārzus
Ķekavas novada pašvaldība arī turpmāk iecerējusi attīstīt sadarbību gan ar pildītajiem bērnudārziem, gan auklēm.
UNESCO nedēļā – vairāk nekā 100 kultūras mantojumam veltīti pasākumi
Vairāk nekā 100 pasākumi visā Latvijā šonedēļ aicina ikvienu izzināt vietējo kultūras mantojumu – ir sākusies UNESCO nedēļa. Izstādes, izglītojošas ekskursijas, konkursi, lekcijas, stāstu pēcpusdienas un daudzus citus interesantus un izzinošus pasākumus vairāk nekā 30 pilsētās.
Viss aktuālais un interesantais šomēnes - "Ķekavas Novads" oktobra numurā
"Ķekavas Novads" oktobra numurā lasiet par par novada labākajiem skolotājiem, jauniem pakalpojumiem, ko jau drīzumā varēs saņemt pašvaldības telpās, par starptautisko folkloras festivālu "Rudenāji" un to, kā Ķekavas vidusskola gatavojas 40 gadu jubilejai. Lielajā intervijā - komponists Jēkabs Jančevskis, vokālā ansambļa "Jūti" jaunais vadītājs.
Šo svētdien "Magnēts" Baložos
Svētdien, 18. oktobrī Baložos norisināsies orientēšanās sacensības "Magnēts", kas ir Latvijā atzīts orientēšanās pasākums ar lielu dalībnieku skaitu.
NVA piedāvā iespēju saņemt ES atbalstu jauniešu nodarbinātībai
Nodarbinātības valsts aģentūra aicina uzņēmējus iesaistīties projektā "Pirmā darba pieredze jaunietim" - pieņemt darbā jaunieti, saņemt ES finansiālu atbalstu un iespēju piesaistīt savam uzņēmumam jaunu, izglītotu un perspektīvu darbinieku.
Ķekaviete Alma Vītola uzvar pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos
Latvijas sportiste Alma Vītola 10.oktobrī izcīnīja uzvaru pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos, liecina organizatoru apkopotie rezultāti.
«Miesnieki/Ķekava» regbisti iegūst Latvijas čempionu titulu
”Miesnieki/Ķekava” sestdien, 10. oktobrī Upesciemā desmito reizi un pirmo reizi kopš 2012. gada kļuva par Latvijas čempioniem regbijā, finālspēlē ar 21:8 uzvarot ”Garkalne/Livonia”. Arī Latvijas čempionāta pamatturnīru ”Miesnieki” uzvarēja, bet finālspēle jau bija regbija svētki.
Jau rīt - Latvijas čempionāta fināls regbijā!
10.oktobrī 15.30 Upesciema stadionā
Atklāta ikgadējā lauksaimniecības izstāde Rāmavā
8. oktobrī duvis vērusi 24. starptautiskā izstāde "Lauksaimniecības Tehnika 2015".
Ziemeļblāzma Ķekavā (foto)
Fotogrāfs Mareks Šteins ir uzņēmis dabas parādības- ziemeļblāzmas kadrus Ķekavas novadā
Tuvojas noslēgumam Rīgas ielas Baložos remonts
Tuvākajā laikā tiks pabeigta notekgrāvju rakšana un uzlieta noslēdzošā asfalta kārta Rīgas ielas rekonstukcijas procesā.
Erasmus+ projekta dalībnieki tiekas Ķekavā
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā tikās programmas Erasmus + jaunatnes darbinieku mobilitātes apmācību projekta “Improving youth work at local level through cross-sectorial cooperation” dalībnieki , kuri kopā ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu, Izglītības daļas vadītāju Vitoldu Krieviņu un Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieku Māri Bomiņu diskutējas par starpinstitucionālajām sadarbības iespējam jaunatnes jomā.
Pierīgas mēri: novadu apvienošana ir zaļa un nepārdomāta ideja, kas beigās tāpat būs tikai reforma uz papīra
Iecerētā jaunā administratīvi teritoriālā reforma, kuras ietvaros plānota novadu skaitu samazināšana, šobrīd esot ļoti nepārdomāta un ļoti zaļa ideja, domā portāla "Aprinķis.lv" aptaujātie Pierīgas mēri.
Sākusies pieteikšanās Strukturētā dialoga IV cikla noslēguma konferencei
Latvijas Jaunatnes padome (LJP) aicina lēmumu pieņēmējus (pašvaldību pārstāvjus, deputātus, darbiniekus), Saeimas deputātus, ministriju un plānošanas reģionu pārstāvjus, jauniešus, jaunatnes darbiniekus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, jaunatnes darba pētniekus un citus interesentus piedalīties Strukturētā dialoga IV cikla noslēguma konferencē
Par pakalpojuma “Būves kadastrālā uzmērīšana” nodrošināšanu
Par pakalpojuma “Būves kadastrālā uzmērīšana” nodrošināšanu Ķekavas novada iedzīvotājiem
Daugmales peldbaseinā tiks organizēta zīdaiņu peldināšana pieredzējušu treneru vadībā
No 17.oktobra Daugmales peldbaseinā tiks organizēta zīdaiņu peldināšana pieredzējušu treneru vadībā. Nodarbības notiks katru sestdienu no plkst. 13 līdz plkst. 15.
Baložos, Rāmavā un Valdlaučos darbojas „Zupas virtuve”
No 2015. gada 1. oktobra līdz 2016. gada 30. aprīlim trūcīgām un maznodrošinātām personām/ģimenēm Baložos, Rāmavā un Valdlaučos būs iespēja saņemt siltu ēdienu „Zupas virtuvē”.
Pļavniekkalnā skolotāju dienā stundas vada domes pārstāvji
2.oktobrī Pļavniekkalna sākumskolā skolotāju dienai par godu vienu mācību stundu vadīja Ķekavas novada pašvaldības speciālisti, domes deputāti, kā arī Latvijā atpazīstami mākslinieki.
Kā mums veicas ar atkritumu šķirošanu?
Tuvojas noslēgumam biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” vadītais Latvijas vides aizsardzības fonda un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansētais projekts “Draudzīgi dabai”. Realizējot projektu, Ķekavas novada pašvaldības vides speciālisti apsekoja novada dalīto atkritumu šķirošanas vietas.
Kultūras pasākumi oktobrī!
Aicinām apmeklēt kultūras pasākumus Baložos, Katlakalnā, Ķekavā un Daugmalē oktobra mēnesī.
LIAA paraksta līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību par sadarbību investīciju piesaistē
Lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību Ķekavas novadā un veicinātu ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu, š.g. 5.oktobrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Ķekavas novada pašvaldība parakstīja līgumu par sadarbību investīciju piesaistē.
Godina novada labākos skolotājus
Oktobris - rudens mēnesis, kas atnes ne tikai krāsainas lapas un lietus lāses loga rūtīs, bet arī mirkļus, kad tiek godināta viena no cēlākajām profesijām – skolotājs. Jau tradicionāli, sagaidot Skolotāju dienu pirmajā oktobra svētdienā, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa 2. oktobrī rīkoja konkursa “Labākais skolotājs Ķekavas novadā 2014./2015. mācību gadā” laureātu svinīgu paziņošanu.
Oktobris - Spodrības mēnesis
Ķekavas novadā oktobris pasludināts par Spodrības mēnesi, un Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot šī mēneša priekšrocības un uzpost savu apkārtni.
Ķekavas Mākslas skola vēl uzņem audzēkņus 1. un 2. kursā
Ķekavas Mākslas skola izsludina audzēkņu papilduzņemšanu uz brīvajām vietām 1. un 2. kursā 2015./2016. mācību gadam.
Veselības gada balvai izvirzīts ķekavietis Aleksandrs Molokovskis
6. oktobrī plkst. 19.30 Latvijas Nacionālā teātra telpās jau trešo reizi pasniegs Latvijas Ārstu biedrības Veselības gada balvu. Šogad to saņems arī Apvienības HIV.LV valdes priekšsēdētājs, ķekavietis Aleksandrs Molokovskis.
„Partnerība Daugavkrasts” aicina uz sabiedrisko apspriešanu
Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” aicina visus interesentus 2015.gada 19.oktobrī uz sabiedrisko apspriešanu par sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015.-2020.gadam sagatavoto projektu Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam pasākumā "Atbalsts LEADER vietējai attīstībai (sabiedrības virzīta vietējā attīstība)".
Saudzē dabu – šķiro atkritumus!
16. septembrī visās novada skolās 1. - 4. klašu audzēkņiem notika “Zaļā stunda”, kad biedrība “Partnerība “Daugavkrasts””, realizējot Latvijas vides attīstības fonda (LVAF) un Ķekavas novada pašvaldības finansēto projektu “Draudzīgi dabai”, vienā no projekta aktivitātēm iesaistīja novada skolotājus, lai bērniem saprotamā veidā pastāstītu par videi draudzīgu dzīvesveidu.
Daugmales pagastā var izņemt skaidru naudu ar Swedbank karti
Ķekavas novada Daugmales pagasta veikalā „ELVI” (Ceļmalas) klientiem ir pieejams ērts pakalpojums – skaidras naudas izņemšana ar Swedbank karti.
Viesos pie lietuviešu draugiem Raseiņai
18. - 19. septembrī Ķekavas novada pašvaldības delegācija devās uz vienu no sadraudzības pilsētām Raseiņai (Raseiniai) Lietuvā, lai piedalītos ikgadējos rudens Ražas svētkos.
Sena Pierīgas muiža, kas no sabrukšanas robežas pārvērtusies par brīnišķīgu sapņu vietu
No sabrukšanas robežas līdz neticamām pārvērtībām- Depkina muiža
Paziņos labākos skolotājus novadā 2014./2015. mācību gadā
Oktobris - rudens mēnesis, kas atnes ne tikai krāsainas lapas un lietas lāses loga rūtīs, bet arī mirkļus, kad tiek godināta viena no cēlākajām profesijām – skolotājs.
Aizvadīts III Starptautiskais folkloras festivāls "Rudenāji 2015"
Katlakalna III Starptautiskais folkloras festivāls Rudenāji trīs dienu garumā no 25.-27.septembrim stiprināja draudzību, tradīcijas, mācījās paši un rādīja piemēru citiem Katlakalnā, Ķekavā un Rīgā.
Izsludināts konkurss uz vakanto Ķekavas ambulances vadītāja vietu
Izskatot Ķekavas novada pašvaldības aģentūras “Ķekavas ambulance” direktores Daigas Āboltiņas 2015. gada 1. septembra iesniegumu, Ķekavas novada dome, 10 deputātiem balsojot par, atbrīvoja D. Āboltiņu no amata ar 2015. gada 30. septembri. Līdz 5. oktobrim aicina pieteikties pretendentus konkursam uz vakanto vietu.
Jaunatnes centrs uzsāk projekta "Miera balodis" īstenošanu FOTO
1. oktobrī plkst. 14.00- 16.00 Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā (Skolas ielā2, Ķekavā) norisinājās projekta “Miera balodis” atvērto durvju diena.
Ķekavas novada RK ”Miesnieki” regbisti sestdien cīnīsies par bronzu "Top līgā"
Sestdien plkst. 14.00 Rīgas Tehniskās koledžas laukumā Ķekavas novada "Transact Pro/Miesnieki" komanda "Top līgas" ietvaros uzņems Kauņas "Ažuolas" komandu. Uz spēles likts bronzas medaļu liktenis.
Pasākumu ceļvedis brīvdienās
Septembra nogalē Ķekavas novads piedāvā apmeklēt Starptautisko folkloras festivālu "Rudenāji", kas ilgs trīs dienu garumā, Saberu svinēšanu un ražas svētku tirgu Ķekavā, Danču vakaru Doles Tautas namā, kā arī svētdienu baudīt aktīvi pie dabas- laivu brauciens - ekspedīcija pa Misas upi posmā Plakanciems – Dalbe.
Ķekavā viesojas Flandrijas parlamenta pārstāvji
24. septembrī vizītes Latvijā ietvaros Ķekavas novadā viesojās Flandrijas reģiona Beļģijā parlamenta pārstāvji.
Iespēja iegūt 3000 EUR vērtu atbalstu biznesa ideju īstenošanai
Vēl līdz 30. septembrim jaunuzņēmēji un citi biznesa ideju autori var pieteikties konkursam ar 3000 EUR vērtu atbalstu savu ideju īstenošanai un iespēju piedalīties apmācībās ERGO FinTech Academy programmā.
Aicina piedalīties aptaujā par AS "Putnu fabrika Ķekava" ietekmi uz vidi
Vides konsultāciju uzņēmums SIA "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" pēc AS "Putnu fabrika Ķekava" pasūtījuma veic ietekmes uz vidi novērtējumu kompleksa "Putnu fabrika Ķekava" pārbūvei un ražošanas apjomu palielināšanai un aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli par paredzēto darbību.
Jaunas ceļa zīmes Katlakalnā
Slokas iela Katlakalnā un tai pieguļošas ielas ir privāta servitūta autoceļi, kas pieder privātpersonām. Ņemot vērā, ka šīs ielas ir šauras, bez gājēju ietvēm un visi krustojumi ir vienādas nozīmes, ir nepieciešams uzlabot satiksmes drošību.
Ķekavā notiks seminārs par ES atbalstu meža platību paplašināšanā
7. oktobrī plkst. 10.00 Doles Tautas namā Ķekavā notiks Meža konsultāciju pakalpojumu centra Rīgas reģionālās nodaļas organizēts seminārs par Lauku atbalsta dienesta izsludināto projektu konkursu "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā".
Sākas biļešu tirdzniecība uz ceturto rokfestivālu “Klang!”
Organizatori izziņojuši festivāla norises datumu un pirmās biļetes par cenu 19 EUR.
Daugmales baseins sagaida simttūkstošo apmeklētāju!
2015. gada 18. septembrī pl.16:50 Daugmales multifunkcionālā centra peldbaseinā tika sagaidīts simttūkstošais apmeklētājs. Tas bija Emīls Josts no Jumpravas, Lielvārdes pagastā.
Video sveiciens visiem Ķekavas novada kolektīviem
Klāt ir jaunā kultūras sezona! Mēs esam patiesi lepni par to, ka Ķekavas novads ir bagāts ar krāšņiem, daudzpusīgiem kolektīviem, kas veido Ķekavas novada kultūras dzīvi.
Starptautiskā Tūrisma diena arī Ķekavā
Ķekavas novada TKC, atzīmējot Tūrisma dienu, 27. septembrī rīko laivu braucienu-ekspedīciju pa Misas upi posmā Plakanciems - Daube.
Piedalies „Dienas bez rindām” un saņem individuālu konsultāciju par e-pakalpojumiem
21. – 25. septembrī notiks pasākums „Dienas bez rindām”, kurā vairāk nekā 80 valsts un pašvaldību iestādes visā Latvijā un e-teltī Rīgas centrā konsultēs iedzīvotājus un uzņēmējus par e-pakalpojumu lietošanu.
Katlakalnā notiks III Starptautiskais folkloras festivāls RUDENĀJI
Katlakalna III Starptautiskais folkloras festivāls RUDENĀJI notiks 25. - 27. septembrim Katlakalnā, Ķekavā un Rīgā.
Nāves salā filmēs dokumentālo filmu par strēlniekiem
22. septembrī Nāves salā Daugmalē filmēs materiālu dokumentālai filmai par nozīmīgākajām latviešu strēlnieku kaujām laika posmā no 1915. - 1917. gadam.
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus
ĶEKAVAS MĀKSLAS SKOLA UZŅEM AUDZĒKŅUS 2015./2016. mācību gadam. Mācību ilgums programmai „Vizuāli plastiskā māksla” - 8 gadi. I kursā uzņem bērnus no 7-8 gadu vecumam.
Daugmales baseins gaida 100 000 apmeklētāju
Ar gandarījumu paziņojam, ka no 2011. gada janvāra līdz 2015. gada 15. septembrim ir reģistrēti 99652 Daugmales baseina apmeklētāji.
Nākamnedēļ visā Latvijā norisināsies Veselības nedēļa jeb MOVE Week
No 21. Līdz 27.septembrim Veselības nedēļas jeb MOVE WEEK ietvaros Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina ikvienu, kuru interesē ielu vingrošanas sports, iesaistīties akcijā “KUSTIES!”.
"Ķekavas rudens kauss 2015" lodes grūšanā un vesera mešanā
Sestdien, 12.septembrī Ķekavā jau trešo gadu notika tradicionālās rudens sacensības vesera mešanā un lodes grūšanā.
Viens no 117 Ekoskolu zaļajiem karogiem plīvos Daugmalē
117 Latvijas izglītības iestādes šajā mācību gadā par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē saņēmušas starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu. Tajā skaitā Daugmales pamatskola ar darbu un veiktajām aktivitātēm ir pierādījusi savas tiesības arī nākamajā gadā mastā celt Ekoskolu Zaļo karogu.
Veselības apļi aicina arī šoruden
Turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, Ķekavas novada sporta aģentūra aicina uz Veselības apļiem Ķekavā un Baložos arī šoruden.
Labdarības skrējiens Varšava – Rīga piestāj Ķekavā
12. septembrī cauri Ķekavai uz Rīgu devās skrējēju grupa no Polijas, kas pārstāv starptautisku organizāciju „Lions club international”. Skrējiena laikā tika vākti ziedojumi Ukrainas bērniem un Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai.
Baložu vidusskolas velosipēdistu izlase – trešā labākā Eiropā!
4. - 5. septembrī, Latvijas jauno velosipēdistu izlase – Ķekavas novada Baložu vidusskolas komanda, saspringtā cīņā ieguva augsto 3.vietu 30.Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās („European Traffic Education Contest”) Austrijā, Vīnē.
Uzsāks pakāpenisku līmeņa atjaunošanu Rīgas HES ūdenskrātuvē
Latvenergo informē: 14.septembrī uzsāks pakāpenisku līmeņa atjaunošanu Rīgas HES ūdenskrātuvē.
Rudens gadatirgi Ķekavā
Ražas svētku tirgus Baložos - 19. septembrī, Ķekavā - 26. septembrī.
Avīzes "Ķekavas Novads" septembra numurs ir klāt
Lai arī septembra galvenā aktualitāte ir skolas gada sākums un viss, kas saistīts ar izglītību, lasiet arī par sportu, jauniešu aktivitātēm un citiem jaunumiem Ķekavas novadā.
Arhīvs
  Drukāt