Ūdenssporta kluba "Kambīze" audzēkņiem četras godalgotas vietas
5. septembrī biedrība "Ūdenssporta klubs "Kambīze"" pirmo reizi Latvijā rīkoja vindsērfinga sacensības slaloma disciplīnā jauniešiem. Šajās sacensībās Ķekavas novadam (un Kambīzes audzēkņiem) četras vietas uz pjedestāla.
Par godu Ķekavas vidusskolas 40 gadu jubilejai- muzejā izstāde
40 gados piedzīvotais- ir absolvējuši ap 1400 vidusskolēnu. Kā sākās skolas celtniecība? Kādi bija skolēni pirms 40 gadiem? Cik bijušo audzēkņu ir atgriezušies skolā kā skolotāji? Nāc uz novadpētniecības muzeja izstādi "Ķekavas vidusskolai 40"
Labdarības skrējiena Varšava – Rīga starpfinišs Ķekavā
Jau šo sestdien, 12. septembrī cauri Ķekavai dosies skrējēju grupa no Polijas, kas pārstāv starptautisku organizāciju „Lions club international”. Skrējiena laikā tiek vākti ziedojumi, kurus vienādās daļās plānots izlietot palīdzībai Ukrainas bērniem un Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai. Skrējiena patronese Latvijā ir Vaira Vīķe Freiberga.
Noslēdzies fotokonkurss „Mana pirmā skolas diena”
No 9.- 23. augustam Ķekavas novada pašvaldības Tūrisma koordinācijas centrs organizēja fotokonkursu "Mana pirmā skolas diena". Kopumā tika iesniegtas 25 fotogrāfijas. Konkursā uzvarēja...
Pabeigti 38 - dzīvokļu mājas „Tērces” renovācijas būvdarbi
Pabeigti jūnijā uzsāktie renovācijas būvdarbi Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas "Tērces" Ķekavā, Nākotnes ielā 14 siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros.
Apgūstam atkritumu šķirošanas iemaņas
Biedrība „Partnerība „Daugavkrasts”” realizē Latvijas vides aizsardzības fonda un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansēto projektu „Draudzīgi dabai”, kura mērķis ir veicināt Ķekavas novada iedzīvotāju vides izglītību un audzināšanu atkritumu šķirošanas jomā.
Jau šonedēļ salidojums Ķekavas vidusskolai – 40
Visi Ķekavas vidusskolas absolventi un pedagogi tiek aicināti uz skolas 40 gadu jubilejas svinībām 24. oktobrī plkst. 18.00.
Sestdien "Miesnieki" stāsies pretī līderiem "Baltrex"
Sestdien, 5. septembrī, plkst. 14:00 Rīgas Tehniskās koledžas laukumā "Transact Pro/Miesnieki" aizvadīs "Top līgas" trešās kārtas spēli pret turnīra līdervienību Šauļu "Baltrex".
Bērnudārzam "Bitīte" 5 gadu jubileja
3. septembrī bērnudārzs "Bitīte" Katlakalnā svinēja svētkus - 5 gadu jubileju. Sakarā ar jubilejas svinību sagatavošanu bērnudārzā „Bitīte” gandrīz visu nedēļu no 1. līdz 4. septembrim valdīja svētku noskaņa. Čakli rosījās gan mazās, gan lielās bitītes, gatavojoties šim svarīgajam pasākumam.
Ķekavas Māksla skolai aprit 20 gadi
Šis gads Ķekavas Mākslas skolai ir īpašs, jo šogad 1. septembrī tika atzīmēta skolas 20 gadu jubileja.
Uz laiku SEB bankas Dienvidu filiāle pārcelsies uz blakus telpām
No šī gada 7. septembra SEB bankas Dienvidu filiāle Meistaru ielā 1, Valdlaučos remonta darbu dēļ uz diviem mēnešiem pārcelsies uz pagaidu telpām - tajā pašā ēkā blakus telpās SEB finanšu centra 1.stāvā (ieeja caur ēkas centrālajām durvīm Meistaru ielā 1, Valdlaučos).
Dzejas dienas Ķekavas novadā- Kārlis Kazāks, Ūdrītis un Ieva Samauska
Septembris ir laiks, kad ir iestājies miers- vasaras atpūta un izklaides rimušās, dienas ātrāk paliek tumšas un rodas vēlme sevi garīgi piepildīt, lasot grāmatas, apmeklējot teātri un koncertus. Septembris ir Dzeju dienu mēnesis, par godu šai tradīcijai Ķekavas novadā ciemosies īpaši mākslinieki.
Sveicam Zinību dienā! Papildināts ar FOTO
Ķekavas novada dome sveic vecākus, skolotājus un skolniekus zinību dienā.
Ķekavas novads var lepoties ar vienu no labākajiem dzimstības rādītājiem Latvijas novadu starpā
Ķekavas novads var lepoties ar vienu no labākajiem dzimstības rādītājiem Latvijas novadu starpā, taču ir arī medaļas otra puse - ņemot vērā arī turpmāk prognozēto bērnu skaita pieaugumu, tuvākajā laikā var pietrūkt vietu ne tikai bērnudārzos, bet arī novada skolās
Noslēdzies jauniešu centra vasaras projekts „Dod pieci!”
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā vasara šogad tikai aizvadīta, īstenojot vairākus projektus, un viens no tiem bija projekts „Dod pieci!”, kurš norisinājās divās daļās.
Aicina pieteikt pretendentus uz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus uz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Daugmalē notiks lauku diena par bioloģisko burkānu audzēšanu
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs sadarbībā ar bioloģisko z/s “Atvases” 3. septembrī no plkst. 13.00–16.00 aicina bioloģisko dārzeņu audzētājus uz lauku dienu par bioloģisko burkānu audzēšanu. Saimniecība “Atvases” atrodas Daugmalē, Ķekavas pagastā.
Aicina atsaukties likteņupei Daugavai veltītu dziesmu autorus
Aicina atsaukties dziesmu autorus, kuri savus darbus veltījuši Daugavai un vietām ap to. Nākamajā gadā dziesmas tiks aranžētas un ieskaņotas mūzikas ierakstu studijā, kā arī izveidota koncertprogramma.
Skolotāji uzsāk jaunu darba cēlienu
25. augustā, īsi pirms mācību gada sākuma Ķekavas novada izglītības iestāžu – gan skolu, gan bērnudārzu – skolotāji tikās pedagogu konferencē, ko ik gadu rīko Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa, lai informētu par jaunumiem un izmaiņām izglītības jomā kā novada, tā valsts mērogā.
Daugmales pasta nodaļas darba laikā izmaiņas
Ar 1. septembri Latvijas Pasta nodaļa Daugmalē ceturtdienās strādās ilgāk.
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 29. septembrī
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 29. septembrī pie Ķekavas ambulances.
Īpaši piedāvājumi Skolas dienu tirdziņam
Uzņēmuma "Marlen Style" devīze ir „APĢĒRBSIM MŪSU NĀKOTNI!” Skolas formas Skolas dienas tirdziņa laikā tiks tirgotas par vairumtirdzniecības cenām!
AS „Sadales tīkls” Ķekavas novadā veic elektrotīkla uzlabošanas darbus
Lai nodrošinātu kvalitatīvu, nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi, AS „Sadales tīkls” šogad Ķekavas, Baldones, Mārupes un Olaines novadā realizēs 14 investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot 639 tūkst. eiro.
Ķekavas Sociālo dienestu turpmāk vadīs Agnese Mence – Katkeviča
13. augustā Ķekavas novada dome, visiem klātesošajiem 15 deputātiem balsojot par, nolēma iecelt Agnesi Menci-Katkeviču par Ķekavas novada pašvaldības iestādes ”Sociālais dienests” vadītāju.
Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem un mazām lauku saimniecībām
Lauku atbalsta dienests atgādina, ka projektu iesniegšanas kārta apakšpasākumam „Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai” ir atvērta no 14. augusta līdz 15. septembrim un "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības" - no 3. septembra līdz 5.oktobrim.
“Jautrie zābaciņi” liek atkal plīvot Latvijas karogam pasaulē
Līnijdejotāju klubs “Jautrie zābaciņi” nedēļas nogalē pārstāvēja Latviju Pasaules līnijdejotāju čempionātā “Worlds 2015”, kurš norisinājās Anglijā, dejotājiem tik labi zināmā deju mekā Winter Gardens (Blackpool), no kurienes dejotāji atgriezās ar četriem pasaules čempioniem individuālajos startos.
Skolas zvans aicina 1. septembrī
Zinību dienai veltītie svinīgie brīži Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs.
Aicina pieteikties starptautiskam labdarības skrējienam
Starptautiskās labdarības organizācija LIONS CLUBS INTERNATIONAL organizē „Brīvības labdarības skrējienu”, kas veltīts Latvijas prezidentūrai Eiropas savienības padomē. Skrējiena maršrutā Varšava – Kauņa - Rīga laikā iegūtos līdzekļus plānots izlietot palīdzībai Ukrainas bērniem un Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai.
Ķekavā notiks samits Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai
9. septembrī Doles Tautas namā Ķekavā norisināsies samits "Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai". Samita mērķis ir sekmēt pilsoniskās sabiedrības pašorganizēšanos Rīgas reģionā, sniedzot noderīgu informāciju un zināšanas par NVO darbībai būtiskām jomām.
Ķekavas novada pašvaldība pārdod atklātā mutiskā izsolē kapitāldaļu SIA „Rīgas apriņķa avīze”
Ķekavas novada dome 2015.gada 17.janvārī ir pieņēmusi lēmumu „Par Ķekavas novada pašvaldībai piederošo SIA „Rīgas Apriņķa avīze” kapitāla daļu atsavināšanu” un apstiprinājusi kapitāla daļu atsavināšanas noteikumus
Nav pamata bažām par būvvaldes arhīva iespējamo sabrukšanu
Būvniecības valsts kontroles birojs, apsekojot Ķekavas novada būvvaldes arhīva telpas, par kuru iespējamu sabrukšanu iepriekš ziņoja novada domes deputāts, esot secinājis, ka telpā esošā slodze uz starpstāvu pārsegumu nerada draudus ēkas mehāniskajai stiprībai un stabilitātei.
"Miesnieki/Ķekava" regbisti atgūst savā īpašumā Latvijas kausu
15. augustā, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notika Latvijas kausa izcīņas finālspēle klasiskajā regbijā, kurā spēkiem mērojās "Miesnieki/Ķekava" un "Eži/EK sistēmas", uzvaru ar 31:15 (7:10) izcīnot "Miesniekiem".
Latvijas gardākās kūkas cepēja – Jana Bane no Ķekavas
Rīgas svētku ietvaros norisinājās "Rimi Latvia" rīkotā konkursa "Latvijas gardākā kūka" lielais fināls. Desmit visprasmīgāko kūku cepēju konkurencē Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu un 500 eiro dāvanu karti no "Rimi" ieguva Jana Bane no Ķekavas ar kūku "Latvijas ogu grozs".
Biedrība "Dejas pasaule" papildina tautas tērpu krājumus
Biedrība "Dejas pasaule" Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” ietvaros ir realizējusi projektu "Gadsimtos saglabāta unikāla kultūras mantojuma bagātības saglabāšana-mūsu valsts pastāvēšanas jēga".
Piedalies fotokonkursā "Mana pirmā skolas diena"!
Aicinām visus Ķekavas novada iedzīvotājus piedalīties fotokonkursā „Mana pirmā skolas diena”! Aicinām pāršķirstīt vecos fotoalbumus un fotokonkursam iesniegt gan jaunas, gan vecas fotogrāfijas, kuras tapušas pirmajā skolas dienā.
Daugmales sporta spēles jau šo sestdien
Vieta- Daugmales pamatskola Laiks- 2015.gada 29. augusts plkst. 10.30
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 28.augustā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 28.augustā pie Ķekavas ambulances.
Skolas preču maiņas punkts jau šo svētdien!
23. augustā pirmsskolas tirgus „Uz skolu ar pilnu somu!” laikā pie Doles Tautas nama ēkas no plkst. 8:00-14:00 būs „Skolas preču maiņas punkts”.
Paziņojums par detālplānojuma „Maklīči”, „Kaijas” un „Dziļumi” apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2015.gada 23.jūlijā pieņēmusi lēmumu „Par detālplānojuma „Maklīči”, „Kaijas” un „Dziļumi” Daugmales pagastā apstiprināšanu”.
Paziņojums par detālplānojuma „Vēri” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 9.07.2015. lēmumu Nr.2.§2.p. (prot. Nr. 15) „Par detālplānojuma „Vēri” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma „Brīvzemnieki” apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 9.jūlija sēdes lēmumu 2.§3. „Par detālplānojuma „Brīvzemnieki”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.15)
Paziņojums par detālplānojuma „Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas” apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 23.jūlija sēdes lēmumu 2.§4. „Par detālplānojuma ”Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.17)
Izdevuma "Ķekavas novads" augusta numurs jau klāt
Šajā numurā lasi par varas maiņu Ķekavā, uzsāktajiem remontdarbiem, kā aktīvajiem novadniekiem gāja sporta spēlēs, kā arī vasaras gaidītākais notikums- folkloras festivāls "Baltica".
Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Meža Pļavnieki” Lapeniekos
„Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Meža Pļavnieki”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam „Meža Pļavnieki”
Andis Damlics: Jābūt komandai, kas darbojas kā Šveices pulkstenis
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics (1960) ir jau trešais no Pierīgas pašvaldību domes priekšsēdētājiem, kas pie varas nācis vēlēšanu starplaikā. Viņš vēlas, lai deputāti strādātu vienā komandā precīzi kā Šveices pulkstenis, un turpināt sava priekšteča Valta Varika iesāktos darbus.
Likteņdārzā stāda Ozolu novada politiski represēto piemiņai
8. augustā norisinājās septītais "Top Latvijas Likteņdārzs!" labdarības pasākums. iemūžinot politiski represēto piemiņu, šogad Likteņdārzā ozolu ar gaišām domām stādīja Ķekavas novada pašvaldība kopā ar novada politiski represētajiem.
Atjaunota Čandaru kapliča
Rūpējoties par kārtību Ķekavas novada pašvaldības kapsētās, Daugmales pagasta Čandaru kapsētā noslēgušies kapličas remontdarbi.
Kekava.lv portālā tiek veikti saturiski un dizainiski uzlabojumi
Ar augustu portālā Kekava.lv tiks veiktas izmaiņas. Mājas lapas sadaļas tiks virzītas tā, lai informācija būtu pieejamāka un saprotamāka lietotājam, kā arī pēc tam tiks mainīts interneta vietnes dizains.
Atpūtas vietas pie dabas Ķekavas novadā
Vasara ir klāt! Uz sejas parādās kāds vasarasraibums, dabas smaržas vilina iet garās pastaigās un brīvdienās tā vien gribas laiskoties un zvilnēt saulītē, pa brīdim atveldzējoties Daugavas upes vai Titurgas ezera ūdeņos.
Reinis Brūvelis: latviešiem ir jāpārkalibrē domāšana
Reinis Brūvelis nav ķekavietis, bet jau vairāk kā gadu ir cieši saistīts ar mūsu novada dabu, cilvēkiem un īpašiem notikumiem. Tieši Reinis un viņa radošā komanda veido vizuālus foto un video materiālus par Ķekavas novadu.
LM izsludina konkursu „Labākais sociālais darbinieks Latvijā - 2015”
Labklājības ministrija (LM) no 5.augusta līdz 31.augustam izsludina konkursu „Labākais sociālais darbinieks Latvijā – 2015.”. Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē, sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, popularizēt sociālā darbinieka profesiju Latvijā.
6. patversmju un adoptēto dzīvnieku salidojums "Saimniek, kāpēc tu mani nemeklē?"
Dzīvnieku patversme un mājas zoodārzs “Mežavairogi” 15.augutā “Mežavairogos” aicina visas Latvijas dzīvnieku patversmes un visus dzīvnieku draugus uz 6. Patversmju un adoptēto dzīvnieku salidojumu!
Piedalies Ķekavas novada atklātajā minifutbola čempionātā
Aicinām visus futbola spēles entuziastus piedalīties Ķekavas novada atklātajā minifutbola čempionātā, kas sākas 8.augustā
Ķekavas novadā ir pieejams “Tele2” zibenīgais 4G internets
Mobilo sakaru operators “Tele2” paziņo, ka Ķekavas novada Krustkalnos, Rāmavā, Plakanciemā, Pļavniekkalnā ir sācis strādāt “Tele2” 4G tīkls, kas nozīmē to, ka iedzīvotājiem ir pieejams zibenīgais “Tele2” 4G mobilais internets telefonā, planšetdatorā un datorā.
Par lokālplānojuma apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem nekustamajā īpašumā „Remas” Ķekavas pagastā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015. gada 23.jūlija lēmumu Nr.2.§1. „Par lokālplānojuma apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-4/2015 „Lokālplānojums nekustamajam īpašumam „Remas” Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Sāksies ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve ciematā Rāmava
Pēc projektēšanas, darbu pabeigšanas un iepirkuma konkursa procedūrām, būvdarbiem un būvuzraudzībai jūlija beigās noslēgts līgums ar Pilnsabiedrību „AB-EC” par ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi ciematā Rāmava Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā III kārta ietvaros. Būvuzraudzību objektā veiks SIA „Firma L4”.
Latvijas Radio studijā „Dzīves virtuve” viesojas Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra vadītājs Juris Žilko
23. jūlijā Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra vadītājs Juris Žilko apciemoja Latvijas Radio. Juris raidījumā „Dzīves virtuve” stāsta, par apskates objektiem, atpūtas vietām un aktīvās atpūtas iespējām novadā.
Ar rekordlielu dalībnieku skaitu nedēļas nogalē notika Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes
Ar rekordlielu dalībnieku skaitu nedēļas nogalē notika Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes. Sacensībās piedalījās 74 sportisti no 13 komandām.
Tiek uzsākta reģionālā maršrutu tīkla tarifu vienādošana, kas ietekmēs arī Ķekavas novada iedzīvotājus.
Sākot ar septembra mēnesi, mainīsies pasažieru pārvadājumu tarifs arī Ķekavas novada teritorijā.
Ķekavas novada pajūgu braucēji triumfē ‘’Vislatvijas zirgu dienās‘’
11. un 12. jūlijā Inčukalnā ‘’Zustrenēs’’ norisinājās 8.Vislatvijas zirgu dienas.
Rīgas HES ūdenskrātuvē no 3.augusta līdz 18. septembrim pazeminās ūdenslīmeni
Lai nodrošinātu Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošu ekspluatāciju 2015. gadā laika periodā no 3. augusta līdz 18. septembrim Rīgas HES ūdenskrātuvē vienlaicīgi ir plānots veikt Rīgas HES labā krasta dambja augšas bjefa nogāžu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbus un Ķeguma HES ūdens pārgāznes aizsprosta atjaunošanas remontu.
Turpmāk Ķekavas domes priekšsēdētājam būs divi vietnieki
Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē 27. jūlijā tika apstiprināti grozījumi Ķekavas novada pašvaldības nolikumā, kas paredz, ka turpmāk Ķekavas novada domes priekšsēdētājam būs divi vietnieki – pirmais vietnieks un otrais vietnieks.
Tiek veikta virsmas apstrāde Baložu ielā
Par Baložu ielas ceļa seguma apstrādi ir atbildīgs uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), kas sniedz plašāku informāciju par ceļa seguma īpašībām.
VARAM saņēmusi 59 pašvaldību pieteikumus vienoto klientu apkalpošanas centru izveidei, tostarp arī Ķekavas novads
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir saņēmusi 59 pašvaldību pieteikumus par valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru izveidošanu tajās, aģentūru LETA informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.
Kā Malderu ģimene no Daugmales draudzējas ar smiltsērkšķiem
Ķekavas novadā Daugmales pagastā ir Malderu ģimene, kas ir uzsākuši smiltsērkšķu audzēšanu.Daira Maldere Latvijas radio 2 raidījumā „Dzīves virtuve” stāsta par to, kas ir šis augs, kā sākuši audzēt smiltsērkšķus, kādi bija pirmie produkti .
Pēdējais brīdis pieteikties vasaras nometnei Daugmalē
No 9. līdz 15.augustam diennakts nometne „Daugmales piedzīvojums II” viesu namā „Malderi” Daugmalē.
Novusa svētki Ķekavā
Jūlija vidū Ķekavā bija pulcējušies 6 valstu vairāk kā 200 labākie novusa spēles meistari, lai cīnītos pasaules kausa 6.posma sacensībās, kas vienlaikus bija arī izcilā Ķekavas novusista Modra Kausa piemiņas turnīrs.
Daugmalē klāt skaistais liliju ziedēšanas laiks
Lai kāda būtu šī vasara ar lietu un skopāku sauli, tomēr bez liliju ziedēšanas nepaliksim. Par to, cik skaisti ir šie vasaras ziedi, pārliecinājāmies liliju selekcionāra Gunta Granta saimniecībā "Jaunakeri" Daugmales pagastā.
Smaiļošanas inventāru bez maksas var izmantot jebkurš novadnieks
Realizējot LEADER projektu „Ūdensprieki ikvienam” un saņemot Lauku atbalsta dienesta ELFLA finansējumu, Biedrība „Solis tuvāk” ir iegādājusies smaiļošanas inventāru: 6 Roto Calipso laivas aprīkotas ar airiem un peldvestēm.
Novadniece ar savu recepti iekļūst konkursa "Latvijas gardākā kūka" finālā
25. jūlijā Rīgā norisinājās Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka trešais reģionālais pusfināls, kurā 10 kūku cepēju konkurencē ēst gatavošanas eksperti - Rimi Gardēži - noskaidroja divas labākās meistares Rīgas reģionā.
Senioru sporta spēles jau 1.augustā
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras aicina piedalīties senioru sporta spēlēs 1.augustā plkst. 11.00 Ķekavas sporta klubā.
Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes
Jau sesto gadu notiks Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes. Tās ir unikālas sacensības, kas notiek tikai vienreiz gadā. Šogad sacensības norisināsies 25. jūlijā plkst. 12.00 Ķekavas Sporta namā.
Latvijas čempionātā regbijā-7 par medaļām cīnīsies Ķekavas novada regbija klubs “Miesnieki”
25. jūlijā Upesciema stadionā notiks Latvijas čempionāts regbijā-7, kurā par medaļām cīnīsies Ķekavas novada regbija klubs “Miesnieki”.
Depkina muižā godina Jaunatnes olimpiādes medaļniekus
22. jūlijā Depkina muižā notika svinīga pieņemšana par godu Ķekavas novada sportistiem, kuri izcīnīja godalgotas vietas Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kas 2. – 5. jūlijā norisinājās Valmierā un Cēsīs.
Ķekavas novada dome atbrīvo no amata Valtu Variku
23. jūlija domes sēdē Ķekavas novada dome atbrīvoja no amata Valtu Variku.
Par jauno Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Andis Damlics
Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē 23. jūlijā par jauno Ķekavas novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Andis Damlics no partijas “Reģionu alianse”.
Ķekaviete Jana Bane startē konkursa Latvijas gardākā kūka pusfinālā
25. jūlijā Rīgā, pie Rimi hipermārketa t/p Alfa no 12.00 līdz 14.30 prasmīgākie Rīgas reģiona kūku cepēji izrādīs un grezni dekorēs savus krāšņos un saldos meistardarbus, sacenšoties Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka trešajā reģionālajā pusfinālā. Ķekaviete Jana Bane startē konkursa pusfinālā ar savu kūku "Latvijas ogu grozs". Aicinām balsot par Janas kūku.
Asfaltēs ceļa posmu Medemciems-Baloži un izbūvēs gājēju ietvi Katlakalnā
Aizvadot pirmās būvsapulces, šobrīd norit sagatavošanas darbi, lai jau nākamajā nedēļā Baložos un Katlakalnā varētu uzsākt īstenot divus projektus - rekonstruēt Rīgas ielas posmu Baloži-Medemciems un izbūvēt Pļavniekkalna ielas ietvi Katlakalnā.
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks: atklātie pārkāpumi Baložu komunālajā saimniecībā ir neērti opozīcijas deputātiem
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks (Vidzemes partija) uzskata, ka SIA “Baložu komunālā saimniecība” izsaimniekošanas atklāšana, vainīgo personu noskaidrošana un saukšana pie atbildības ir radījusi neērtu situāciju opozīcijas deputātiem.
Jau šo piektdien trešais rokfestivāls „Klang!”
24.-25.jūlijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā uz „SWH Rock” un „Jägermeister” skatuvēm uzstāsies gan pašmāju populārākie mūziķi, gan viesi no ārvalstīm.
Pāris Dzērumu ciemā svin 60. kāzu gadadienu
Valentīna un Aleksejs Vasiļjevi Dzērumos ir pāris, kuriem šogad aprit 60 gadi, kopš viņi viens otram teikuši jāvārdu.
Māksla un gaisma palīdz iepazīt pasauli
Uzņēmums “Konstanta Tvis” un mākslinieks Aleksandrs Ņeberekutins 8. augustā atklāja pārsteidzošo mākslas un gaismas pasauli. Pasākuma laikā apmeklētājiem bija iespēja iegādāties mākslinieka gleznas un “Konstanta Tvis” produkciju par pievilcīgām cenām.
Atjauno rotaļu laukumus Ķekavas novadā
Rotaļu laukumi ir vieta, kur bērniem, sevišķi vasaras periodā, aktīvi pavadīt laiku, tādēļ būtiski tos uzturēt kārtībā, lai rotaļu vide būtu droša un bērniem draudzīga.
Dzīvnieku patversmes „Mežavairogi” pārstāvji viesojas Vācijā
Projekta „Kvalitatīvas dzīves nodrošināšana Ķekavas novadā” ietvaros biedrības „Dzīvnieku patversme „Mežavairogi”” pārstāvji no 25. jūnija līdz 1. jūlijam devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Vāciju.
Iznācis avīzes "Ķekavas Novads" jūlija numurs
Krāsainajā jūlija numurā lasi par aizvadītajiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Novada svētkiem, sportistu panākumiem Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādē, Zviedrijas kroņprinceses vizīti kādā no Ķekavas uzņēmumiem un daudz citu jaunumu.
Ķekavas novada sporta svētki jau šo sestdien!
25. jūlijā pie Ķekavas sporta kluba, FK Auda futbola laukumā un Daugavā aiz baznīcas (Dārznieku ielā) norisināsies ikgadējie sporta svētki, kuros noskaidrosim novada labākos sportistus un komandas.
Turpinās Ķekavas novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā
Labas ziņas visiem pludmales volejbola entuziastiem - 19. jūlijā Fortius laukumā pie Ķekavas sporta kluba pirmais Ķekavas novada atklātā čempionāta pludmales volejbolā posms vīriešu un mix komandām.
Valdlauču iedzīvotājus maldina ar skrejlapām
Ķekavas novada pašvaldība ap Jāņiem saņēma ziņu, ka nezināmas personas Valdlauču iedzīvotājiem izplata maldinošu informāciju.
Renovē daudzīvokļu māju „Tērces” Ķekavā
Līdz augusta beigām SIA “Ķekavas nami” plāno pabeigt darbus pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas "Tērces" Ķekavā, Nākotnes ielā 14, siltumnoturības uzlabošanas.
Noslēdzies ūdenssaimniecības projekts Baložos
Izmantojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, valsts budžeta un Ķekavas novada domes līdzfinansējumu, SIA „Baložu komunālā saimniecība” jūlijā noslēgusi projektu „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta”.
Palielinoties dzimstībai, jādomā par izglītības iestāžu paplašināšanu
Ķekavas novads var lepoties ar vienu no labākajiem dzimstības rādītājiem Latvijas novadu starpā. 2014. gadā Ķekavas novadā piedeklarēti 365 jaundzimušie. Taču ir arī medaļas otra puse – ņemot vērā arī turpmāk prognozēto bērnu skaita pieaugumu, tuvākajā laikā var pietrūkt vietu ne tikai pirmsskolas izglītības iestādēs (PII), bet arī novada skolās.
Svētdien „Ūdens prieki” Annas dienas tirgū
26. jūlijā plkst. 8.00 -15.00 pie Doles Tautas nama Ķekavā norisināsies Annas dienas tirgus "Ūdens prieki".
XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 5. un 6. diena
Piektdien, XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku 5. dienā uz Rīgu aizbrauca arī Ķekavas vidusskolas vizuāli plastiskās mākslas pulciņš. Jau 15.00 Rīgas Latviešu biedrības namā sāksies tērpu skates RAKSTU DARBI finālkonkurss, kurā meitenes piedalās ar tērpu kolekciju Upes dzīves raksti. Turam īkšķus!
Dziesmu un deju svētki izskanējuši PAPILDINĀTS AR FOTO
Ar vērienu aizvadīti XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, uz kuriem pāgājušo nedēļ no Latvijas malu malām sabrauca vairāk nekā 37 000 bērnu un jauniešu, un to skaitā bija 464 dalībnieki no Ķekavas novada.
XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 3. un 4. diena
Trešdien Rīgas Kristīgajā vidusskolā, kas ir Ķekavas novada kolektīvu mājvieta svētku laikā, ieradās visi četri Ķekavas novada kori - Ķekavas vidusskolas zēnu koris, Daugmales pamatskolas 5.- 9. klašu koris, Ķekavas vidusskolas 5.- 9. klašu koris un Baložu vidusskolas 5.- 10. klašu koris.
Atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu zemesgabala Zaļumu prospekts 43, Baložos privatizācijai
Ķekavas novada dome atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu neapbūvēta zemesgabala Zaļumu prospekts 43, Baložos, Ķekavas novadā, ar kadastra numuru 8007 002 2251, 17.8905 ha platībā, privatizācijai.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes īpašumam „Mežagulbji” uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015. gada 11. jūnija lēmumu Nr. 2. §1. uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam „Mežagulbji”, kadastra numurs 8070 008 0449.
Paziņojums par sanāksmi detālplānojuma „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” izstrādes gaitā
30. jūlijā plkst. 18.00 Ķekavas novada Daugmales pagasta pārvaldes telpās tiek organizēta sanāksme - detālplānojuma „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā publiskās apspriešanas un atkārtotās publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšana.
Balso PAR skeitparku Ķekavā!
Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi balsošanai projektu par skeitparka izveidi Ķekavā jau otrreiz - šoreiz projektu konkursā LabieDarbi.lv - un aicina iesaistīties iedzīvotājus. Balsot var līdz 3. augustam. Katrs var nobalsot tikai vienu reizi.
Ķekavas novada pašvaldībā darbu uzsāk iekšējais auditors
Ņemot vērā Vides un reģionālās attīstības ministrijas un Valsts kontroles ieteikumus par iekšējās audita sistēmas izveides nepieciešamību, darbu Ķekavas novada pašvaldībā šobrīd uzsācis iekšējais auditors, kurš izvēlēts atklātā konkursā.
Arhīvs
  Drukāt