Brīvdienu ceļvedis 12.-14.maijā
Ķekavas novadā šīs nedēļas nogalē ar plašu koncertprogrammu tiks svinēta Mātes diena. Velosezonu oficiāli atklās Velofotoorientēšanās sacensības. Savukārt ūdenssporta piekritēji aicināti apmeklēt “Saudrabgārņa kausu” un jauniešu festivālu ”Ūdensmalas atvēršanas svētki”.
Jau šonedēļ startēs ikgadējais Ķekavas velomaratons (papildināts)
Sestdien, 20. maijā, jau ceturto gadu Pierīgā norisināsies plašu atzinību guvušais Ķekavas velomaratons, kurā ir aicināti piedalīties gan pieredzējuši riteņbraukšanas profesionāļi, gan arī visi šī sporta veida cienītāji. Aktīvie dalībnieki kā allaž varēs pārbaudīt savus spēkus kādā no četrām distancēm dažādām vecuma un kvalifikācijas grupām, sacenšoties par vērtīgām balvām un pavadot nedēļas nogali pozitīvi enerģisku emociju zīmē
Paziņojums par detālplānojuma “Vecsvilpji un Sakšas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 27.aprīļa sēdes lēmumu 2.§.4 „Par detālplānojuma “Vecsvilpji un Sakšas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.7)
Lasāms pašvaldības izdevuma “Ķekavas novads” maija numurs
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” maija numurs. Tajā lasāms par Daugmales ģerboņa svinīgo pasniegšanu Ģerboņa svētkos Rīgas pilī, par skolēnu darbu vasarā un citām aktualitātēm. Izdevuma pielikumā apkopota informācija par 3.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām
Ķekavas Mākslas skola saņem Kultūras ministrijas apbalvojumus
Aizvadītā mēneša beigās Kultūras ministrija godināja izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus un viņu pedagogus no 21 Latvijas skolas. Apbalvojumu saņēma arī Ķekavas Mākslas skolas audzēkne Kate Katrīna Minkevica un skolotāja Zīle Ozoliņa-Šneidere
No 1. maija izsludināts meža ugunsnedrošais laika posms visā Latvijā
Pamatojoties uz Ugunsdrošības noteikumiem un hidrometeoroloģisko prognozi, Valsts meža dienests nosaka meža ugunsnedrošo periodu visā Latvijā no 1. maija. Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem līdz ar ugunsnedrošā laikposma iestāšanos ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.
Atzinīgi vērtē ķekaviešu ideju par “virtuālo gidu”
Starp astoņu novadu jauniešu un uzņēmēju komandām Erasmus+ projekta "Nāc un runāt sāc!" noslēguma pasākumā 27.aprīlī Ķekavas novada komandas ideju par "virtuālā gida" aplikāciju žūrija atzinusi par labāko
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes maijā
Maijā vairākās vietās Ķekavā būs skatāmas desmit Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes, kas vēltītas arī pavasara tēmai
Ķekavā pirmo reizi notiks “Sudrabgārņa kauss”un jauniešu festivāls “Ūdensmalas atvēršanas svētki”
Sestdien, 13. maijā, pirmo reizi Ķekavā no visas Latvijas pulcēsies jaunieši, lai piedalītos meistarsacīkstēs smaiļošanā un kanoe airēšanā 200m distancē “Sudrabgārņa kauss” un festivālā “Ūdensmalas atvēršanas svētki”.
Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstādes atklāšana Ķekavā
9.maijā plkst. 19.00 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē tiks atklāta Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstāde, kas visiem interesentiem būs skatāma līdz 8.jūnijam
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017. gada 27.aprīļa lēmumu Nr.2.§1.p. (protokols Nr.7.) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, kadastra numurs 8070 007 0809.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Skates” un “Staķi”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Lokālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 2017.gada 27.aprīļa lēmumu Nr. 2.§2. (prot. Nr.7.) „Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Skates” un “Staķi”, Pulkarnē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma „Jaunpriedoļi” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 27.04.2017. lēmumu Nr.2.§3.p. (prot. Nr. 7.) „Par detālplānojuma „Jaunpriedoļi” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Valsts prezidents pasniedz Daugmales pagasta ģerboni
27. aprīlī Ģerboņu svētkos Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgi pasniedza apstiprināto Daugmales pagasta ģerboni. Šajā svētku reizē pilsētu, novadu un pagastu ģerboņus saņēma kopskaitā 10 pašvaldības.
Retro Motosporta attīstība Ķekavas novadā
Biedrība “BBAClub.lv” ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam finansiālu atbalstu iegādājas motopiekabi, instrumentus
Ķekavas novada pašvaldība rīko vairāku pašvaldības nekustamo īpašumu izsoles
Ķekavas novada pašvaldība 7. jūnijā Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko vairākas pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli.
Piesakies starptautiskajai konferencei “Eiropa un tās tautu identitāte”
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina pieteikties dalībai starptautiskajā konferencē “European and national identity”, kas norisināsies 16.maijā plkst. 10.00 Ķekavā ar mērķi definēt Eiropas kopīgo identitāti. Interesenti, kas sasnieguši 15 gadu vecumu, var iesniegt savu pieteikumu līdz 10.maijam
Realizēts LEADER projekts "Ūdensprieki ikvienam"
Realizējot LEADER projektu "Ūdensprieki ikvienam" un saņemot Lauku atbalsta dienesta ELFLA finansējumu, biedrība "Solis tuvāk" ir iegādājusies piekabi smailīšu pārvadāšanai. Biedrība aicina iedzīvotājus apgūt smaiļošanu, piedalīties gan novadā organizētajās ūdens tūrisma aktivitātēs, gan nodarboties ar ūdenstūrismu patstāvīgi.
Jauniešu deju kolektīvs "Katlakalns" kļūst par konkursa "Maksimālisti" mēneša uzvarētājiem
Noslēdzoties tautas balsojumam, noskaidroti talantu konkursa "Maksimālisti" trešā mēneša balvu ieguvēji. Kategorijā "Kolektīvs" atbalstu 1500 EUR apmērā iegūst arī jauniešu deju kolektīvs "Katlakalns" no Ķekavas novada.
Ķekavā pirmo reizi notiks “Sudrabgārņa kauss” un Ūdensmalas atvēršanas svētki
13. maijā pirmo reizi Ķekavā jauniešus no visas Latvijas pulcēs gludūdens airēšanas meistarsacīkstes “Sudrabgārņa kauss” un jauniešu festivāls “Ūdensmalas atvēršanas svētki”
Informācija par bērnu robežšķērsošanu
Ir sācies pavasaris un drīz jau klāt būs vasara, tādēļ vēlamies vērst uzmanību uz kārtību, kādā bērni šķērso Latvijas Republikas valsts robežu. Šo kārtību nosaka Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumi Nr.721 „Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu".
Plāno Ķekavas novadā attīstīt tehnisko jaunradi
Pieprasījums pēc inženiertehniskās zinātnes speciālistiem turpina pieaugt, tādēļ interešu izglītība, kas atbalsta tehnisko jaunradi, var kalpot par atspēriena punktu bērnu un jauniešu zināšanu veicināšanai. Attīstot tehnisko jaunradi Ķekavas novadā, dome atbalstījusi lokalplānojuma izstrādes uzsākšanu zemes gabalam Dzelzs ielā 32, Baložos, kur nākotnē plānots izveidot tehniskās jaunrades centru.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Ķekavas novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti iepazīties ar šai nedēļas nogalei veltīto kultūras un sporta pasākumu ceļvedi, kas ved cauri Ķekavai, Katlakalnam un Baložiem, piedāvājot labu mūziku, kino un aktīvās atpūtas iespējas.
Nepaej garām, atskaties
22. aprīlī izskanējis kārtējais bijušo kolhoznieku balles akords, atskatoties uz aizvadītajiem gadiem, satiekot bijušos kolēģus un sveicot sanākušos Jurus.
Piesakies un piedalies vakanču gadatirgos
Ķekavas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir iespēja tikties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajos bezmaksas reģionālajos vakanču gadatirgos, kas maijā, septembrī un oktobrī norisināsies piecos reģionos visā Latvijā. Darba devēji aicināti pieteikties, sazinoties ar tuvāko NVA filiāli
Pašvaldība līdzfinansēs filmas “Latvijas 100gadnieki” uzņemšanu
Ķekavas novada pašvaldība sniegs finansiālu atbalstu dokumentālās filmas “Latvijas 100gadnieki” uzņemšanai, kurā plānots dokumentēt arī vecākās novadnieces Monikas Greivules dzīves stāstu. Daļa līdzekļu tiks izmantota Latvijas simtgadnieku salidojuma organizēšanai
Pašvaldība paplašinās Ķekavas parka teritoriju
Noslēdzoties dokumentācijas sakārtošanas procesam un iegūstot ierakstu Zemesgrāmatā, Ķekavas novada pašvaldības īpašumā nonākuši divi zemes gabali Ķekavas centrā pie Ķekavas upītes, lai pašvaldība varētu paplašināt Ķekavas parka teritoriju un iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju pie Daugavas.
Baltā galdauta svētki Ķekavas novadā
Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs otro gadu aicina turpināt Baltā galdauta svētku tradīciju. Ķekavas novadā svētkiem veltītie pasākumi norisināsies 3. un 4. maijā, lai kopā ar novada iedzīvotājiem atzīmētu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu.
Daugmalē būs sertificēts ārsta palīgs
Ķekavas novada dome piešķīrusi 700 eiro ar mērķi izstrādāt projektu ārstniecības iestādes prasībām atbilstošu telpu izveidei Daugmalē.
Uzsākta satiksmes drošības uzlabošana Nākotnes ielas un Dienvidu ielas krustojumā Ķekavā
Vakar, 11. aprīlī, Nākotnes ielas un Dienvidu ielas krustojumā Ķekavā tika uzsākti būvdarbi satiksmes drošības uzlabošanai. Informējam, ka remontdarbu laikā minētajā posmā paredzēti satiksmes ierobežojumi.
Ķekavas novadā iesniegti četrpadsmit deputātu kandidātu saraksti
Partiju saraksti visās republikas pilsētās un novados šogad bija jāiesniedz no 14. līdz 24. aprīlim. Ķekavas novadā iesniegti četrpadsmit deputātu kandidātu saraksti, par kuriem novada iedzīvotāji varēs balsot 3. jūnijā – gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.
Maijā asinsdonoru diena Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina turpināt labos darbus un 9.maijā ziedot asinis un asins komponentus Valsts asins donoru centra izbraukuma laikā Ķekavā. Ziedot asinis tiek aicināti visu asinsgrupu donori.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks maijā
Tuvojoties Valsts svētkiem, informējam par Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņām maijā.
Ķekavā varēs veikt pārbaudes mobilajā mamogrāfā 12. maijā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai – Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas pie Ķekavas ambulances ieradīsies 12. maijā.
Velofotoorientēšanās sacensības Ķekavas novadā 2017
13. maijā aicinām piedalīties Velofotoorientēšanās sacensībās. Sacensību sākums pie Doles tautas nama, Rīgas ielā 26.
Pašvaldības atbalstītās filmas “Knutifikācija” pirmizrāde
Ar Ķekavas novada pašvaldības atbalstu tapusi Knutam Skujeniekam veltīta dokumentālā filma “Knutifikācija”, kas savu pirmizrādi piedzīvos Valsts svētkos, 4.maijā, “Splendid Palace” plkst. 18:00 Nacionālā Kino centra Latvijas filmu maratona ietvaros.
Ķekavas novada pašvaldība aicina: Sniedz darbu skolēniem!
Ceturto vasaru pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novada izglītības iestāžu skolēniem gaidāmajā vasaras brīvlaikā.
Veiksmīgi aizvadīta Lielā Talka – Ķekavas novadā sakoptas vairāk nekā 40 vietas (papildināts)
Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies 46 dažādās vietās. Nedēļas nogalē sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā. Kopumā savāktas 13,6 tonnas sadzīves atkritumu un 4,3 tonnas riepu.
Valsts prezidents parakstījis Daugmales pagasta ģerboņa aprakstu
19. aprīlī Valsts prezidents parakstījis Daugmales pagasta ģerboņa aprakstu. Ģerbonis tiks oficiāli prezentēts 27. aprīlī Valsts prezidenta pils Svētku zālē, kur norisināsies IX Ģerboņu Svētki. Šajos Ģerboņu svētkos pilsētu, novadu un pagastu ģerboņus saņems kopskaitā 10 pašvaldības.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šoreiz nedēļas nogales sākumu ieskandinās Aijas Andrejevas koncerts Ķekavas kultūras namā, bet sestdien ikviens aicināts sakopt Latviju un novadu Lielajā Talkā, doties laivu braucienā, apmeklēt vairākas sporta sacensības vai kādu no kultūras pasākumiem Ķekavā un Baložos. Arī svētdiena solās būt aizraujoša – pirmajā pavasara krāmu tirgū noteikti varēs atrast kādu saimniecībā noderīgu pērli, kā arī baudīt sporta un kultūras izklaides citviet novadā.
22. aprīlī bez maksas būs iespējams nodot otrreizēji izmantojamos materiālus
Atkritumu apsaimniekotājs SIA "Ragn-Sells" aicina sakopt savas mājas, pagalmus un apkārtējo vidi. Atbalstot Lielo Talku, 22. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 14.00 iedzīvotāji aicināti bez maksas nodot otrreizēji izmantojamos materiālus pārstrādes laukumā Gurnicās, Ķekavas novadā.
Pārrunā sadarbības iespējas hokeja popularizēšanā
Šodien, 18. aprīlī, Ķekavā viesojās hokeja skolas “Kurbads” direktors Juris Štāls, lai tiktos ar novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu un Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāju Aigaru Vītolu. Tikšanās reizē tika pārrunātas sadarbības iespējas hokeja popularizēšanā un intereses veicināšanā Ķekavas novada bērnu un jauniešu vidū.
Aizvadītas pasākumiem piepildītas Lieldienu brīvdienas
Aizvadītas krāšņiem un tradīcijām bagātiem notikumiem piepildītas Lieldienu brīvdienas Ķekavas novadā. Aicinām ieskatīties bilžu galerijās no Lieldienu sagaidīšanas Daugmalē, Katlakalnā rīkotā Lieldienu ceļojuma visai ģimenei un bērnu vokālo ansambļu "Cīrulītis" un koklētāju ansambļa "Ekusēze" koncerta Ķekavas kultūras namā. Pasākumos pavasaris tika sveikts ar dziesmām, dejām, latviešu tautas tradīcijām un rotaļām.
Ķekavā aizvadīts čempionāts galda spēļu daudzcīņā
Pieaugot interesei par galda spēlēm, svētku brīvdienās Ķekavā aizvadīts čempionāts galda spēļu daudzcīņā. Čempionātā dalībnieki varēja izmēģināt spēkus galda tenisā, novusā, šautriņu mešanā, kā arī šahā un dambretē. Vairāk par galda spēļu turnīru aicinām skatīties Latvijas Televīzijas sagatavotajā sižetā.
Ūdenssporta attīstība Ķekavas novadā
Biedrība "Ūdenssporta klubs Kambīze" ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Ķekavas novada pašvaldības finansiālu atbalstu iegādājas glābšanas laivu, veikborda dēļus un ūdensslēpes.
Pavasara krāmu tirgus Ķekavā jau 23. aprīlī
Aprīlis ir spodrības mēnesis, tāpēc ikviens interesents ir aicināts piedalīties pavasara krāmu tirgū 23. aprīlī no plkst. 08.00 līdz 15.00 pie Doles Tautas nama, Rīgas ielā 26.
Krusta ceļš un Lieldienu dievkalpojumi Doles-Ķekavas baznīcā
Krusta ceļš Ķekavā, kurā aicināts piedalīties ikviens neatkarīgi no draudzes piederības, notiks 14. aprīlī. Pulcēšanās plānota plkst. 18.00-18.30 Doles-Ķekavas Luterāņu baznīcā. Lieldienu laikā ikviens ir aicināts arī uz dievkalpojumiem 13., 14., 15. un 16. aprīlī.
Plānotās investīcijas pašvaldības ceļos
Papildus ikdienas ielu un ceļu uzturēšanas darbiem Ķekavas novada pašvaldība 2017. gadā plānojusi ieguldīt lielas investīcijas vairākos ceļu pārbūves projektos – Rāmavas ielā Rāmavā, Skolas ielā Baložos un Kompleksa ceļā Daugmalē.
Atklātā vēstule par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu
Mēs, Ķekavas novada uzņēmēji, vēlamies paust satraukumu par pēdējā laikā publiski izskanējušo viedokli, kas vienpusēji un tendenciozi interpretējot faktus, apšauba Ķekavas novada domes lēmumu par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu, tādējādi sabiedrībā radot maldīgu priekšstatu par projekta nepieciešamību.
Baznīcu naktī varēs iepazīt arī Ķekavas un Katlakalna baznīcas
Šogad kultūras pasākumā “Baznīcu nakts” dalību pieteikušas 180 baznīcas visā Latvijā, tostarp Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas. Pasākums norisināsies 2. jūnija vakarā laikā no pulksten 18.00. Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.
Iznācis "Ķekavas Novads" aprīļa izdevums
Šodien iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” aprīļa numurs, kā arī novada aktualitātes lasāmas "Rīgas un Apriņķa Avīze" pielikumā. Aprīļa izdevumā varat lasīt par jauno uzņēmēju padomi, ceļu investīciju projektiem, Daugmales uzņēmēju atklāto vēstuli un citām novada aktualitātēm.
Apceļo Daugavas lejteci un laimē enerģētisko pirts rituālu
Daugavas lejteces apceļošanas akcija, kuras noslēgumā būs iespēja laimēt pirts rituālu 4 personām, jau ir sākusies! Un līdz pat 2. oktobrim ikviens ir aicināts apceļot Daugavas lejteces reģionu, iegūstot iespēju tikt pie dažādām vērtīgām balvām.
Pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles plānotas 15. maijā
Ķekavas novada pašvaldība 2017.gada 15.maijā Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli
Priecīgas Lieldienas!
Pavasara saulgrieži jau izsenis bijuši nozīmīgi un gaidīti svētki, kas iezīmē gadskārtu maiņu un jaunu sākumu. Dienām kļūstot garākām, bet naktīm – īsākām, mostas zeme, meži, pļavas un upes. Savijoties kristīgajām tradīcijām un tautas paražām, Lieldienu gaidīšana kļuvusi par tradīcijām un notikumiem bagātiem svētkiem visai ģimenei.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šajā nedēļas nogalē brīvdienu ceļvedis piedāvā aktīvu atpūtu dabas mīļotājiem, basketbola turnīru sporta cienītājiem, dažādas izklaides kultūras baudītājiem, kā arī lauksaimniecības, lopkopības un dārzkopības entuziastu gaidītāko pavasara notikumu – izstādi “Pavasaris 2017” Rāmavas izstāžu kompleksā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 13A, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2017.gada 30.martā pieņēmusi lēmumu „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 13A, Baložos, Ķekavas novadā”.
Lieldienu šūpoles Ķekavas novadā
Lieldienu šūpoles lieliem un maziem Ķekavā, Katlakalnā, Baložos, Valdlaučos un Daugmalē.
Gaismas ielā 19 k-10 uzsākta Ķekavas upes kreisā krasta stiprināšana (raksts papildināts)
Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-10, uzsākta upes kreisā krasta stiprināšana un ceļa seguma remonts. Informējam, ka remontdarbu laikā šajā ielas posmā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks
Iedzīvotāju ievērībai – izmaiņas Ķekavas novada pašvaldības darba laikā pirmssvētku un Lieldienu laikā.
Ēkai "Pie Mārtiņa" Ķekavā top jauns izskats
Šobrīd ir izstrādāta biroja ēkas skice, un izsludināts iepirkums par projektēšanas darbiem. Ēkā "Pie Mārtiņa" plānots izvietot Ķekavas novada pašvaldības Būvvaldes, Telpiskās plānošanas, Vides un Attīstības daļas speciālistus, kas atbild par būvniecības procesa nodrošināšanu novadā.
Aizvadīta Latvijas Pašvaldību savienības rīkotā Novadu diena
Latvijas Pašvaldību savienība marta izskaņā rīkoja ikgadējo Novada dienu, lai diskutētu ar pašvaldību pārstāvjiem un nozaru ekspertiem par sociālo dienestu kapacitāti, starpinstitucionālo sadarbību un plānotajām reformām
Ķekavas novada bāriņtiesa rīko pieredzes apmaiņas semināru Daugmalē
Ķekavas novada bāriņtiesa 11. aprīlī Daugmales multifunkcionālā centra aktu zālē rīkos Pierīgas bāriņtiesu darbinieku pieredzes apmaiņas semināru.
Aicinām uz Lieldienu pasākumiem novadā!
Tuvojoties Lieldienām, aicinām ikvienu iedzīvotāju un novada viesi uz svētku pasākumiem Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Godeļi”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta lēmumu Nr.2.§5.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Godeļi”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā “Godeļi”, kadastra numurs 8070 008 0396.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajiem īpašumiem “Mētras” un “Bimmeri”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta lēmumu Nr.2.§4.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Mētras” un “Bimmeri”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajos īpašumos “Mētras”, kadastra numurs 8070 008 0179 un “Bimmeri”, kadastra numurs 8070 008 1842.
Paziņojums par lokālplānojuma “Titurgas iela 33” Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta sēdes lēmumu 2.§2. “Par lokālplānojuma “Titurgas iela 33” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-3/2017 (protokols Nr.5.)
Aicinām piedalīties Lielajā Talkā Ķekavas novadā!
Tūlīt, tūlīt tas notiks – ziedēs, plauks un sildīs! Tāpēc arī šogad Lielajā Talkā 22. aprīlī uzdāvināsim sev svaigāku gaisu, zaļāku zāli, tīrākus mežus, parkus un ceļmalas. Līdz 20.aprīlim iespējams pieteikt savas talkas vietas, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu.
Paziņojums par lokālplānojuma “Valki” Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 30.marta sēdes lēmumu 2.§1. “Par lokālplānojuma “Valki” apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-2/2017 (protokols Nr.5.)
Līdz 15. maijam piedalies pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju aptaujā par dzīves kvalitāti Ķekavas novadā!
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties Ķekavas novada attīstības programmas 2014.-2020. gadam uzraudzības ziņojuma 2014.-2016. gadam izstrādē un atbildēt uz aptaujas jautājumiem.
Tirgi Ķekavas novadā 2017
Aicinām iepazīties ar aktuālo tirgu kalendāru Ķekavas novadā. Pirmais Pavasara tirgus gaidāms jau 23. aprīlī Ķekavā, bet Baložos – 27. maijā.
Šonedēļ izstāžu kompleksā “Rāmava” apskatāma starptautiskā lauksaimniecības izstāde "Pavasaris 2017"
Šonedēļ izstāžu kompleksā “Rāmava” norisināsies 25. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības, komunālās saimniecības un mežizstrādes izstāde "Pavasaris 2017".
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Šīs nedēļas nogales brīvdienu ceļvedis veltīts Teātra dienai, pirmajam aprīlim jeb Joku dienai, amatniecībai un mūzikai. Pozitīvas emocijas solās sagādāt iluzionisti, karikatūristi un improvizācijas teātra dalībnieki, pašmāju kolektīvi un amatnieki, mazie vokālisti un solistu apvienība
Baložu pilsētas meliorācijas sistēmas pārbūves būvprojekta izstrāde
Ķekavas novada pašvaldība šī gada 26. janvārī slēdza līgumu ar SIA “Geo Consultants” par Baložu pilsētas meliorācijas sistēmas pārbūves būvprojekta izstrādi. Jautājumus un priekšlikumus par projektēšanu varēs iesniegt Baložu pilsētas pārvaldē.
Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai Satiksmes ministrija atsavinās zemi 40 294 eiro vērtībā
Valdība otrdien, 28. martā, atļāva Satiksmes ministrijai (SM) valsts galvenā autoceļa projekta "E67/A7 Ķekavas apvedceļš" īstenošanai atsavināt divus nekustamos īpašumus kopumā par 40 294 eiro, informēja valdībā.
Tiešraide par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras e-pakalpojumiem
Ķekavas novada klientu apkalpošanas centrs informē, ka piektdien, 31.martā plkst.14:00 tiešraidē „E-iespējas sadarbībā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru” VSAA pārstāvji sniegs informāciju par elektroniskajām darbnespējas lapām un pakalpojumu pieprasīšanu internetā
Kūlu dedzināt ir aizliegts!
Iestājoties siltākam un sausākam laikam, atkal tiek reģistrēti pērnās zāles degšanas gadījumi. 2016. gadā Latvijā reģistrēti 2650 kūlas ugunsgrēki, 46 no tiem Ķekavas novadā
Aprīlis - Spodrības mēnesis
Aprīlī Ķekavas novadā tiek izsludināts Spodrības mēnesis. Ķekavas novada pašvaldība aicina piedalīties ne tikai Lielajā Talkā, kas notiks 22. aprīlī, bet visa mēneša garumā rūpēties par kārtību un tīrību savā tuvākajā apkārtnē
Oficiālajā Joku dienā Ķekavā darbosies karikatūristu meistarklases
1.aprīlī Ķekavā notiks Oficiālās Joku dienas pasākums, kas veltīts satīriskajam un humoristiskajam zīmējumam – karikatūrai
Ķekavā atklāta Ivetas Vaivodes fotoizstāde
4. aprīlī plkst. 17.30 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē notika fotogrāfes Ivetas Vaivodes izstādes “Zobens lilijas” atklāšana. Latgales kultūrtelpas mantojumam veltītā fotogrāfiju sērija būs skatāma līdz 3.maijam
Lielā talka 2017 – 22.aprīlī
Šogad Lielā Talka visā Latvijā norisināsies 22.aprīlī. Līdz 20.aprīlim iespējams pieteikt savas talkas vietas, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu izvešanu
Pašvaldību vēlēšanas
Aktuālā informācija par pašvaldību vēlēšanām 2017.gadā
Baložu vidusskolā aizvadīta Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena
Baložu vidusskolā norisinājās Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena, kurā skolēni no 9. līdz 12. klasei demonstrēja eksperimentus fizikā un ķīmijā, pildīja uzdevumus matemātikā, un šos eksperimentus vēroja 3.–6. klašu bērni, Rīgas apriņķa portālam pastāstīja vidusskolas direktores vietniece informātikas jautājumos Astrīda Beča
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Ķekavas novada brīvdienu ceļvedis 24.-26.martā iepriecinās jaunākos novada iedzīvotājus, rokdarbu cienītājus un dabas draugus, novusa, basketbola un zolītes entuziastus
Elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu savākšana (raksts papildināts)
Aprīlī un maijā vairākās vietās Ķekavas novadā tiks nodrošināta iespēja bez maksas atbrīvoties no nolietotās elektrotehnikas un lielgabarītu atkritumiem. 1.aprīlī nevajadzīgo elektroniku iespējams nodot Baložos, bet 19.maijā - Daugmalē. Mellupos 10.-22.aprīlī tiks novietots konteiners lielgabarītu atkritumiem.
Aprīlī laivo Ķekavas upju pavasarī
Ķekavas novada tūrisma koordinācijas centrs (TKC) sadarbībā ar Baldones novadu jau ceturto gadu rīko laivu braucienus pa Ķekavas un Baldones novada upēm. Šogad “Upju pavasara” ietvaros notiks trīs laivu braucieni, no kuriem pirmais gaidāms jau 8.aprīlī
Ķekavā notiks informatīvs seminārs lauksaimniekiem
28.martā Doles Tautas namā plkst. 10.00 - 13.30 notiks informatīvs seminārs "Aktuālās programmas Pierīgas laiksaimniekiem 2017.gada pavasarī", kura laikā informēs par platībmaksājumu nosacījumiem 2017.gadā, mazo saimniecību attīstības projektiem, aktualitātēm likumdošanā lauksaimniekiem un saimnieciskās darbības deklarāciju aizpildīšanu
Izsludināts projektu konkurss “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai 2017”
Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” izsludina projektu konkursu “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai”, kura ietvaros plānots piešķirt finansējumu biedrībām un nodibinājumiem. Konkursa mērķis ir veicināt Rīgas plānošanas reģionā starpkultūru dialogu un pilsoniskās sabiedrības attīstību, tai skaitā mazākumtautību NVO darbu un uzlabot romu integrāciju sabiedrībā
Seminārs pašvaldību deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem
Ķekavas novada vēlēšanu komisija informē, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību š.g. 30.martā plkst. 14.00 Rīgā, Latvijas Pašvaldību savienības telpās, organizē semināru par deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanu un iesniegšanu.
Jauniešu centra teātrim galvenā balva Latvijas studentu teātra dienu skatē
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jauniešu teātris "Apstāties aizliegts" 2017. gada 18. martā spilgti debitējis festivālā "Latvijas Studentu teātra dienas 2017", iegūstot 1. vietu
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 9.marta lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Ķiršogas”, kadastra numurs 8070 007 1204.
Paziņojums par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 22, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 9.marta lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma “Krikumiņi” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 22, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma grozījumu izstrāde nekustamajā īpašumā Rīgas iela 22, kadastra numurs 8070 008 0045.
Paziņojums par detālplānojuma „Adamsi” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 09.03.2017. lēmumu Nr.2.§4.p. (prot. Nr. 4) „Par detālplānojuma „Adamsi” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma „Dārznieki” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas sapulce notiks 2017.gada 6.aprīlī plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Dzelzs iela 32, Baložos, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2017.gada 9.marta lēmumu Nr.2.§1.p. (protokols Nr.4) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Dzelzs iela 32, Baložos, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Dzelzs iela 32, kadastra numurs 8007 003 4205.
Ķekavas novada Jauniešu gada balvas izdalītas
17. martā jau ceturto gadu pēc kārtas Doles Tautas namā tika pasniegtas Jauniešu gada balvas jauniešiem un jauniešu dzīves uzlabošanā iesaistītajiem. Šajā gadā pasākuma ideja stāstīja par cīņu, kas jāpārvar katram no balvas ieguvējiem, lai kāptu savas dzīves ringā un sasniegtu tos mērķus, kuri devuši iespēju būt pamanītiem un novērtētiem. Un jāteic, ka lielākās cīņas, tomēr katrs no balvas ieguvējiem atzina, ka izcīna paši ar sevi - ka viņi paši sev ir vislielākie un vislabākie pretinieki savā dzīves boksa mačā.
Brīvdienu ceļvedis 17.-19.martā
Šajā nedēļas nogalē Ķekavas novadā notiks vairāki lieli notikumi – šovakar Doles Tautas namā tiks pasniegtas Jauniešu gada balvas 2016, sestdien Baložos izdejos Baložu pavasara dančus 2017, bet Ķekavā ar koncertu uzstāsies grupa “Otra puse” un Dināra Rudāne. Savukārt tie, kam nenāk miegs, ar sauli sagaidīs svētdienas rītu Lielās dienas svinībās Katlakalnā
Pārrunā drošības un satiksmes uzlabojumus Ķekavas novadā
Ielu un ceļu infrastruktūras sakārtošana ir viena no Ķekavas novada pašvaldības galvenajām prioritātēm, tāpēc šogad šim mērķim pašvaldības budžetā ir paredzēti 3 miljoni eiro. Taču novadā ir ne tikai ceļi, kas atrodas pašvaldības, bet arī valsts pārziņā, kur veicami drošības un satiksmes uzlabojumi
Latvijā turpina pieaugt kūlas ugunsgrēku skaits
Pēdējo dienu laikā Latvijā strauji pieaudzis kūlas dedzināšanas gadījumu skaits - kopumā valstī dzēsts jau 51 kūlas ugunsgrēks. Iedzīvotāji ir aicināti nepakļaut sevi un apkārtējos ugunsnelaimju riskiem, ievērot likuma prasības un atbilstoši sakopt sev piederošo teritoriju
Pieminot komunistiskā genocīda upuru piemiņu - apskatāma izstāde “Aizvestie”
Pieminot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, Ķekavas novada pašvaldībā līdz marta beigām ir apskatāma izstāde “Aizvestie”
Pašvaldība izsludina vasaras nometņu projekta konkursu
Pavasarim iestājoties, Ķekavas novada pašvaldība izsludina vasaras nometņu projektu konkursu. Arī šajā gadā projekta pieteikumus var iesniegt no 15. marta līdz 1. aprīlim
Arhīvs
  Drukāt