Sausajā Daugavā tika ielaisti 162 000 zušu mazuļu
Lai papildinātu zušu krājumu Latvijas ūdeņos un veicinātu sugas saglabāšanu,14. maijā Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” speciālisti veica 162 tūkstošu stikla zušu mazuļu ielaišanu Sausajā Daugavā Katlakalna teritorijā.
Izziņo Ķekavas novada svētku programmu (papildināts)
Ķekavas novada svētkos no šā gada 12. līdz 15. jūnijam ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu atzīmēs novada desmitgadi. Starp vērienīgākajiem svētku māksliniekiem - Intars Busulis un Abonementa orķestris, grupa “DAGAMBA” un “Triānas parks”.
Iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” maija numurs
Šodien, 14. maijā, iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” maija numurs. Jaunākajā izdevumā aicinām lasīt par jaunatklāto atkritumu šķirošanas laukumu “Gurnicas”, iespēju pieteikties iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursam, stāvlaukuma Gaismas ielā 19 rekonstrukcijas darbu virzību, bērna piedzimšanas pabalsta palielināšanu, Ķekavas novada Sporta svētku velobraucienu u.c. aktualitātēm.
Ķekavas vidusskolēni – trešie čaklākie makulatūras vācēji Latvijā
2018./2019.mācību gadā SIA “Zaļā josta” rīkotajā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”, godpilno trešo vietu izcīnījusi Ķekavas vidusskola, kuras audzēkņi savākuši 16 tonnas un 713 kilogramus nevajadzīgu papīru un kartonu.
Pašvaldība iesniegusi aizņēmumu pieprasījumus trim investīciju projektiem, paralēli uzsāks darbu pie budžeta optimizācijas
Ņemot vērā, ka Ķekavas novada pašvaldība, tāpat kā daudzas citas pašvaldības, ir iesniegušas savus pieprasījumus valsts aizņēmuma saņemšanai lielo projektu īstenošanai un vēl joprojām gaida atbildi no Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes, tad tā šobrīd uzsāks darbu pie pašvaldības budžeta līdzekļu optimizācijas.
Uzsākta akcija “Ciet sāpes? Jautā farmaceitam!”
Lai pievērstu sabiedrības uzmanību, kā arī, lai sniegtu būtisku bezmaksas atbalstu, Latvijas aptieka sadarbībā ar Vivendi Galvassāpju centru, Rīgas 1. slimnīcas Sāpju centru, Medicīnisko centru D.A.P. Sāpju klīnika, kā arī Latvijas Sāpju izpētes biedrību, Latvijas Galvassāpju pacientu biedrību, hronisko pacientu atbalsta programmas ietvaros uzsāk projektu “Ciet sāpes? Jautā farmaceitam!”
Informācija par aktuālajām vēlētāju iniciatīvām
Vienlaikus ar Eiroparlamenta vēlēšanām Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārraudzībā notiek Satversmē paredzēta likumdošanas procedūra – vēlētāju rosinātu divu likumprojektu parakstīšana iesniegšanai Saeimā.
Ķekavas Mākslas skola komplektē interešu izglītības grupas
Ķekavas Mākslas skola komplektē interešu izglītības grupas 2019./2020. mācību gadam. Bērniem vecumā no 7 līdz 8 gadiem tiek piedāvātas nodarbības programmās "Vizuālā māksla" un "Darbs materiālā", savukārt 4 līdz 6 gadus veciem bērniem - nodarbības "Vizuāli plastiskā māksla".
Atklāj labiekārtotu šķirošanas laukumu Ķekavas novada iedzīvotājiem
10. maijā Ķekavas novadā tika atklāts dalīto atkritumu savākšanas laukums "Gurnicas". Laukuma uzdevums ir nodrošināt Ķekavas novada iedzīvotājiem iespēju kvalitatīvā, videi un sabiedrībai nekaitīgā veidā nodot tās sadzīves atkritumu frakcijas, kuras ir iespējams pārstrādāt vai kuras nedrīkst likt parastajā sadzīves atkritumu konteinerā. Laukumu izveidoja Ķekavas novada pašvaldība, SIA "Clean R" un SIA "Lautus", bet apsaimniekošanu un uzturēšanu veiks vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R".
Tuvojas nobeigumam ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu laukā
Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu teritorijā Ķekavā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. kārta” ietvaros norit atbilstoši saskaņotajam būvdarbu kalendārajam grafikam un pamazām tuvojas noslēgumam.
Informatīvs seminārs Ķekavā par dabas skaitīšanu
Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību 28. maijā plkst. 10.00 (Ķekavas novada pašvaldības telpās, Gaismas ielā 19, k.9, 2. stāvā) aicina uz bezmaksas informatīvo semināru par biotopu inventarizāciju, kas tiek veikta projekta “Dabas skaitīšana” ietvaros. Paredzamais semināra ilgums – līdz pusotrai stundai. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.
Metālapstrādes uzņēmums Ķekavā dažu gadu laikā sasniedz 11 miljonu eiro lielu apgrozījumu
Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 7.maijā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska un galvenais projektu vadītājs Māris Ozoliņš apmeklēja metālapstrādes uzņēmumu “EMJ Metāls”.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas - 25. maijā
25. maijā notiks Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, un Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals. Eiropas Parlamentā no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.
Izsludina Ķekavas novada fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu
Atbalstot iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība izsludina novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 14. jūnijam.
Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena laikā būs ierobežota ceļu satiksme
Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena laikā 25. maijā vairākos ceļa posmos, tostarp, uz A7 un A5, Ķekavas novada teritorijā plānoti satiksmes ierobežojumi. Aicinām iedzīvotājus savlaicīgi iepazīties ar satiksmes organizācijas izmaiņām!
Līdz 15. maijam veicams kārtējais nodokļa maksājums
Atgādinām, ka līdz 2019. gada 15. maijam veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 1. aprīlī, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā (ja termiņš ir brīvdiena, tas tiek pārcelts uz tuvāko darba dienu).
Pašvaldības nekustamo īpašumu izsole 10. jūnijā
Ķekavas novada pašvaldība 2019. gada 10. jūnijā Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-9-1, Mazajā zālē (26.kab.), rīko pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli.
Pašvaldības nekustamo īpašumu izsole 14. maijā
Ķekavas novada pašvaldība 2019. gada 14. maijā Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli.
Meža īpašnieki aicināti pieteikties konkursam “Sakoptākais mežs 2019”
Lai veicinātu ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu un pateiktu paldies labas mežsaimniecības prakses uzturētājiem Latvijā, sākta pieteikšanās Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMĪB) rīkotajam konkursam “Sakoptākais mežs 2019”, kas šogad notiks jau trešo gadu. Pieteikumu konkursam ikviens interesents var iesniegt līdz 28. jūnijam.
Ķekavas novada pašvaldība sveic Valsts svētkos
Sestdien, 4. maijā, kopā svinēsim pašu dargāko - mūsu visu brīvību. Daudz laimes Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā!
VUGD 10. maijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi
Piektdien, 10. maijā no plkst. 10.30 līdz 10.50, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.
Zirgi un policija – tagad draugi Ķekavas novadā!
Ķekavas novads - aktīvs, augošs un zaļš, tāpēc nav brīnums, ka tieši šeit ir liela zirgu staļļu un jāšanas sporta apmācību vietu koncentrācija. Taču sportā iesaistītie zirgi ir un paliek instinktu vadīti dzīvnieki, tāpēc, lai kā to negribētos, var gadīties, ka zirgs vai zirgi izmūk un nonāk situācijās, kurās tos apdraud satiksme, apkārtējā vide vai cilvēki. Lai mācītos kontrolēt šādus gadījumus, stallī “Dabas zirgi”, Plakanciemā, 28. aprīlī pulcējās Reģionālās policijas darbinieki, kas atbildīgi par sabiedrisko kārtību un drošību Ķekavas novadā.
Ķekavas novada aukļu dienests – laba iniciatīva un paraugs citiem
Ķekavas novada pašvaldība ir viena no pirmajām, kas uzsāka īstenot pašvaldības apmaksātus aukļu pakalpojumus, un ar savu veiksmīgo pieredzi tā iepazīstinājusi gan citas pašvaldības Latvijā, gan ārvalstīs. Kā liecina statistika, šobrīd pašvaldības aukļu dienestā ir reģistrējušās vairāk nekā 100 aukles, kuras pieskata 320 bērniņu gadā.
Apkops ozolus pie mājām “Kaučas” un Ķekavas ambulances
Ķekavā, pie mājām “Kaučas” un Ķekavas ambulances, 7. un 8. maijā SIA “Labie koki” veiks kopumā trīs ozolu vainagu sakopšanu, veidošanu, koku dziļo sakņu aerāciju ar augsnes uzlabošanu. Lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību, darbu izpildes laikā būs apgrūtināta iebraukšana un iedzīvotāju pārvietošanās no Gaismas ielas atzara līdz Ķekavas ambulancei.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Degviela”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 11.aprīļa sēdes lēmumu Nr.11 “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Degviela”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Degviela”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Degviela” un “Vidusklaņģi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 11.aprīļa sēdes lēmumu Nr.12 “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Degviela” un “Vidusklanģi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajiem īpašumiem “Degviela” un “Vidusklaņģi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma grozījumu apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Kroņi” un “Kroņu ceļš”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 11.aprīļa sēdes lēmumu Nr.10 “Par detālplānojuma “Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas” grozījumu apstiprināšanu nekustamajos īpašumos “Kroņi” un “Kroņu ceļš”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināti detālplānojuma “Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas” grozījumi, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus 2019./2020. mācību gadam
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus 2019./2020. mācību gadam programmā “Vizuāli plastiskā māksla”.
Ķekavas Mūzikas skola aicina mācīties profesionālās ievirzes izglītības programmās
Ķekavas Mūzikas skola aicina 2019./2020. mācību gadā mācīties profesionālās ievirzes izglītības programmās. Konsultācijas audzēkņu uzņemšanai notiks 3. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 19.00 Ķekavas Mūzikas skolā un Baložu kultūras nama Kora zālē.
Stāvlaukuma būvniecības laikā izbūvēti jauni ūdensvadu un lietus ūdens kanalizācijas tīkli
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka stāvlaukuma rekonstrukcijas darbi Ķekavā, Gaismas ielā 19 tuvojas noslēdzošajam darbu posmam. Jau paveikti ūdensvada tīkla pārbūves darbi, tāpat izbūvēti jauni lietus ūdens kanalizācijas tīkli, kas turpmāk novērsīs peļķu veidošanos šajā teritorijā.
Ķekavas Mūzikas skola jubilejas gadā aicina uz Orķestru svētkiem
Svinot Ķekavas Mūzikas skolas 30 gadu jubileju un Ķekavas novada jauniešu simfoniskā orķestra 15. gadadienu, 3. maijā Ķekavas sporta klubā plkst. 18.00 klausītājus ar Latvijas un pasaules mūzikas ritmu bagātību priecēs Orķestru svētki.
Turpmāk mikroautobusi kursēs arī caur Rāmavas teritoriju
Lai novērstu vairāku maršrutu dublēšanos, nodrošinātu pasažieru savlaicīgu nokļūšanu galamērķī, kā arī, lai sniegtu iespēju iedzīvotājiem plašākas un ērtākas iespējas pārvietoties pa Ķekavas novada teritorijām uz galvaspilsētu un atpakaļ, no 1. maija mikroautobusu maršrutos ieviestas izmaiņas.
Ķekavas Mākslas skolas audzēknis saņem Kultūras ministrijas apbalvojumu
2019.gada 18.aprīlī Ķekavas Mākslas skolas audzēknis Mariss Zušs un skolotāja Velga Kūkuma saņēma Kultūras ministrijas balvu par sasniegumiem starptautiskos konkursos, konkrēti par medaļas ieguvi 66.starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā Lidicē, Čehijā, foto mākslas nozarē.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Sarma”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 11.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr.8 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Sarma”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu uzsākšanu 7 nekustamajiem īpašumiem Strazdu ielā, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 11.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 9 “Par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu izstrādes uzsākšanu 7 nekustamajiem īpašumiem Strazdu ielā, Baložos, Ķekavas novadā”.
Īslaicīgi mainīta sociālā dienesta un bāriņtiesas ieejas vieta
Sakarā ar stāvlaukuma izbūves darbiem Ķekavā pie sociālā dienesta ēkas ir īslaicīgi mainīta ieejas vieta uz bāriņtiesu, sociālo dienestu vai SIA “Ķekavas nami”, kas atrodas Gaismas ielā 19, k. 8. Iedzīvotājus aicinām doties uz šīm pašvaldības iestādēm, izmantojot ieeju no Ķekavas sociālās aprūpes centra puses
Ķekavā piemin Černobiļas AES avārijas 33. gadadienu
23. aprīlī Ķekavā ar devīzi „Jūs neaizmirsīsim” notika Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas 33. gadadienas atceres pasākums, kurā tika godināti Ķekavas novada iedzīvotāji un rīdzinieki, kas piedalījās ČAES katastrofas seku likvidēšanā.
Darba birža "Audz kopā ar savu novadu!” jau 16.maijā
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru aicina darba meklētājus, jauniešus un uzņēmējus 16.maijā Ķekavā, Doles Tautas namā piedalīties un apmeklēt darba biržu “Audz kopā ar savu novadu!”
Ķekavas novadā Krustkalnos atklāj jauno būvniecības veikalu “Kurši A7”
25. aprīlī Ķekavas novadā Krustkalnos svinīgi tika atklāts lielākais un modernākais no visiem SIA “Tirdzniecības nams Kurši” būvniecības veikaliem “Kurši A7”.
Ekskluzīva kaviāra un dzeramā ūdens ražotāji īsteno uzņēmējdarbību Katlakalnā
Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 16.aprīlī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, izpilddirektore Jolanta Jansone un uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska apmeklēja uzņēmumus, kas savu uzņēmējdarbību īsteno Katlakalnā - SIA “Mottra” un SIA “Line Vest”.
Talkas vietas var vēl pieteikt divas dienas
Sestdien, 27. aprīlī, jau klāt Lielā Talka. Aicinām iedzīvotājus līdz 24. aprīlim plkst. 20.00 pieteikt talkas vietas portālā talkas.lv, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu izvešanu. Šobrīd Ķekavas novadā pieteiktas gandrīz 30 talkošanas vietas, visaktīvāk Baložos un Dzērumos. Vai tu jau pieteici savu talkas vietu?
Meža ugunsnedrošais laikposms sākas 19. aprīlī
Valsts meža dienests ar 19. aprīli nosaka meža ugunsnedrošā laikposma sākumu visā valsts teritorijā.* Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem līdz ar ugunsnedrošā laikposma iestāšanos ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.Visiem iedzīvotājiem meža ugunsnedrošajā laikposmā, uzturoties mežā, ir jāievēro ugunsdrošības prasības.
Paziņojums par būvniecības ieceres “Pašapkalpošanās automazgātava Kalnu ielā 1, Baloži, Ķekavas novadā” nodošanu publiskajai apspriešanai
Pamatojoties uz Ķekavas novada būvvaldes 23.04.2019. lēmumu Nr.4-2/19/81, būvniecības ierosinātājs Jevgēņijs Maļinovs nodod publiskajai apspriešanai būvniecības ieceri “Pašapkalpošanās automazgātava Kalnu ielā 1, Baloži, Ķekavas novadā”.
Zaļeniekos, Jelgavas novadā notiks 4. Latvijas Lauku kopienu parlaments
No 2019. gada 5. līdz 7. jūnijam Zaļeniekos, Jelgavas novadā notiks 4.Latvijas Lauku kopienu parlaments, aktualizējot esošās un briestošās pārmaiņas lauku telpā.
No 23.aprīļa līdz 7.maijam notariālos apliecinājumus varēs veikt tikai Ķekavā un Daugmalē
No 2019.gada 23.aprīļa līdz 7.maijam notariālos apliecinājumus Ķekavas novada bāriņtiesā varēs veikt tikai Ķekavā un Daugmalē.
Lieldienu ceļvedis
Nedēļas nogalē no 18. aprīļa līdz 22.aprīlim iedzīvotājus priecēs dažādas Lieldienu aktivitātes, koncerti, kā arī pirmais šī gada brīvdabas tirgus.
Ķekavas novada pašvaldība novēl priecīgas Lieldienas!
Ķekavas novada pašvaldība novēl priecīgas, saulainas un siltas Lieldienas.
Tuvāk Lieldienām – olas novadā top krāsainākas
Lieldienu olu krāsošana ir viena no neatņemamajām Pavasara svētku tradīcijām, tādēļ Ķekavas novadā sociālās aprūpes un dienas centru iemītnieki un apmeklētāji jau aši ķērušies pie krāsaino olu radīšanas. Tāpat svētku gaidās olas ārtelpā izdaiļoja Baložu vidusskolas un privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” audzēkņi ar pedagogiem.
VUGD atgādina par drošību Lieldienu brīvdienās
Lieldienu brīvdienas ir laiks, kad tiek veikti pirmie dārza darbi, atklāta grila sezona, un iedzīvotāji izbauda siltos laikapstākļus! Lai šos pavasara svētkus nesabojātu dažādi nelaimes gadījumi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus neaizmirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību, svinot svētkus iekštelpās un atpūšoties brīvā dabā.
Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 15 vasaras nometņu projektiem
Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 576 eiro apmērā līdzfinansēs 15 dažādas dienas un diennakts nometnes.
Iedzīvotāju ievērībai: pastkastītēs tiek izplatīta viltus anketa par automazgātavas būvniecības ieceri Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, īpaši, ķekaviešus, būt vērīgiem un aizpildīt oficiālo publiskās apspriešanas aptaujas lapu par pašapkalpošanās automazgātavas būvniecības ieceri Ķekavā.
Noslēgušās Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas sanāksmes
Noslēgušās astoņas Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas sanāksmes, Ķekavas novada pašvaldība pateicas visiem aktīvajiem iedzīvotājiem, kuri piedalījās un sniedza konstruktīvus priekšlikumus par iespējamajiem teritoriālā plānojuma risinājumiem.
Uzlabo satiksmes organizāciju Gaismas ielas un A7 krustojumā
Atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumam, turpmāk Ķekavā izbraukšana pa labi no Gaismas ielas uz autoceļu A7 būs ērtāka, jo krustojumā luksoforam šobrīd tiek uzstādīta papildsekcija. Līdz ar to tiks uzlabota satiksmes organizācija šajā krustojumā un būtiski mazināsies auto sastrēgumi uz Gaismas ielas.
Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņas 18.-22.aprīlī
Tuvojoties Lieldienu brīvdienām, Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām no 18. līdz 22.aprīlim.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ainas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 28.marta sēdes lēmumu “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ainas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Ainas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Siltuma un karstā ūdens padeves pārtraukums Ķekavā, Gaismas ielā
Sakarā ar siltumtrases rekonstrukcijas darbiem no 17.04. līdz 18.04. paredzēts siltuma un karstā ūdens padeves pārtraukums Ķekavā, Gaismas ielā.
Valdlaučos iedzīvotajiem veidos saieta vietu, nākotnē – dienas centru
Uzklausot iedzīvotāju vēlmes, Ķekavas novada dome 10. aprīlī nolēma Ķekavas sociālās aprūpes centram nodot valdījumā otrā stāva telpu ēkā “Ērgļi-1”, Valdlaučos, Meistaru ielā 43, lai tur veidotu iedzīvotājiem saieta vietu un nākotnē īstenotu ieceri par dienas centra izveidi.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas 25.maijā
Latvijas novadu un pilsētu iedzīvotājiem šogad 25.maijā būs iespēja izlemt Eiropas nākotni, piedaloties Eiropas Parlamenta vēlēšanās.
Paziņojums par detālplānojuma projekta “Norupes” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 28.martā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma projekta “Norupes” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu”.
Piedalies pieredzes apmaiņas braucienu ciklā Pierīgā
Projekta „Tūrisms kopā” ietvaros no aprīļa līdz septembrim tiek organizēti pavisam seši bezmaksas pieredzes apmaiņas braucieni tūrisma jomas profesionāļiem – tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, gidiem un tūrisma speciālistiem.
Piedalies pirmajā Ķekavas novada sporta svētku velobraucienā
Lai veicinātu aktīvu brīvā laika pavadīšanu, popularizētu šosejas riteņbraukšanu un stiprinātu velobraukšanas tradīcijas Ķekavas novadā, 25. maijā Ķekavā notiks pirmais Ķekavas novada sporta svētku velobrauciens ar četrām dažādām distancēm, kur īsākā būs 500 metri un garākā - 80 kilometri.
Ķekavā uzsāks pašvaldības ēkas “Pie Mārtiņa” sakārtošanas darbus
Ķekavas novada pašvaldība, turpinot uzsākto kursu attiecībā uz savu īpašumu sakopšanu, šonedēļ uzsāks pašvaldības ēkas “Pie Mārtiņa” sakārtošanas darbus Ķekavā.
Salabotas satiksmei bīstamās bedres gandrīz 370 kvadrātmetru platībā
Ķekavas sadzīves servisa centrs (ĶSSC) no februāra līdz aprīlim īpašu uzmanību pievērsa satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbiem, pielietojot nepilno tehnoloģiju, kas paredzēta ziemas laikapstākļiem. Kopējā novadā atjaunotā ceļa seguma platība mērāma gandrīz 370 kvadrātmetros.
Ķekavas novada pašvaldība 14.maijā rīkos nekustamo īpašumu izsoles
Ķekavas novada pašvaldība 2019.gada 14.maijā Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko pašvaldības nekustamo īpašumu izsoles.
Iznācis izdevuma “Ķekavas Novads” aprīļa numurs
Iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvā biļetena "Ķekavas Novads" aprīļa numurs. Tajā aicinām lasīt par aukļu finansējumu Ķekavas novadā, atkritumu šķirošanas punktiem, kas izveidoti pēc privātmāju īpašnieku iniciatīvas, EKO dienām, Jauniešu gada balvas laureātiem un citām aktualitātēm.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Tego”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 28.martā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Tego”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma “Bimmeri un Mētras”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 28.martā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Bimmeri un Mētras”, Alejas, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Noslēdzies projekts un īstenota iecere par kopstrādes telpas izveidi
Ar vairākiem ievērojamiem notikumiem, š.g. martā noslēdzies Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) īstenoteis Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekts “Promotion of key competences of youth by coworking concept approach in youth centres”.
Paziņojums par būvniecības ieceres “Pašapkalpošanās automazgātava Gaismas ielā 1, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” nodošanu publiskajai apspriešanai
Pamatojoties uz Ķekavas novada būvvaldes 05.04.2019. lēmumu Nr.4-2/19/70, būvniecības ierosinātāji SIA “CWD” nodod publiskajai apspriešanai būvniecības ieceri “Pašapkalpošanās automazgātava Gaismas ielā 1, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (kadastra Nr. 8070 008 3311)”.
Ierobežota automašīnu novietošana pie Ķekavas ambulances
Sakarā ar asfaltbetona seguma atjaunošanas darbiem, no 8. līdz 10.aprīlim ierobežota automašīnu novietošana pie Ķekavas ambulances, Gaismas ielā 15.
“Pavasaris 2019” – 27.starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstāde
No 11. līdz 13. aprīlim Izstāžu kompleksā Rāmava notiks 27. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstāde “Pavasaris 2019”.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Klāt vēl vienas saulainas un pavasarīgas brīvdienas! Ķekavas novads piedā plašas kultūras un aktīvās atpūtas iespējas, kā arī informatīvas lekcijas un praktiskās meistarklases.
Ķekavas novada pašvaldība aicina: sniedz darbu skolēniem!
Sesto vasaru pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem (ieskaitot), kas mācās Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs.
Novada mājražotāji un uzņēmēji piedalīsies izstādē Rāmavā
Ķekavas novada mājražotājus un uzņēmējus ikviens varēs satikt vienuviet starptautiskajā izstādē "Pavasaris 2019" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 11. līdz 13. aprīlim izstāžu kompleksā "Rāmava".
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ceplīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 14.martā pieņēmusi lēmumu Nr.6 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ceplīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma “Vecsvilpji un Sakšas” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Vecsvilpji” un “Sakšas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 14.martā pieņēmusi lēmumu Nr.5 “Par detālplānojuma “Vecsvilpji un Sakšas” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajiem īpašumiem “Vecsvilpji” un “Sakšas”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Dižcelmiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 14.martā pieņēmusi lēmumu Nr.7 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Dižcelmiņi”, Katlakalns, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Automašīnu novietošanas ierobežojumi Gaismas ielā 19
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka sakarā ar asfalta seguma frēzēšanas darbiem, vairākās vietās Ķekavā, Gaismas ielas 19 apkārtnē izvietotas ceļazīmes, kas ierobežo automašīnu apstāšanos, stāvēšanu vai braukšanu. Iedzīvotāji aicināti sekot līdzi izvietotajām ceļazīmēm.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Baložos un Daugmalē
Ķekavas novada dome pieņēmusi divus lēmumus, kas skar satiksmes organizācijas izmaiņas Baložos pie dzīvojamās mājas Medema ielā 10 un pie Daugmales multifunkcionālā centra.
Ķekavas novada pašvaldība izsludina kokmateriālu izsoli
Ķekavas novada pašvaldība 2019.gada 16.aprīlī, plkst.9:00, Ķekavā, Gaismas ielā 17, Mazajā zālē, rīko pašvaldības kustamās mantas- kokmateriālu atklātu mutisku izsoli.
Sadalītas JIC gada balvas 2018
29.martā, plkst.19.00 notika ikgadējā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra organizētā Jauniešu gada balva 2018, šogad ar tēmu “Caur smiekliem uz virsotnēm!”. Šogad balvas saņēma 20 nominācijās, tostarp "Gada iedvesma uzņēmējdarbībā", "Jaunietis gada iedvesma" un "Gada komanda".
Pēc privātmāju īpašnieku iniciatīvas Ķekavas novadā izveidoti pirmie trīs atkritumu šķirošanas punkti
Domājot par videi draudzīgiem risinājumiem, Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji kopš marta var pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.
Brīvdabas tirgi Ķekavas novadā 2019
Aicinām iepazīties ar aktuālo gadatirgu kalendāru Ķekavas novadā. Pirmais brīvdabas tirdziņš gaidāms jau 21. aprīlī Ķekavā, laukumā pie Doles Tautas nama. Savukārt Baložos pirmais pavasara tirgus apmeklētājus priecēs 1. jūnijā laukumā pie Baložu kultūras nama.
Aicinām pieteikt talkas vietas novadā
Šogad Lielā Talka visā Latvijā norisināsies 27. aprīlī. Aicinām iedzīvotājus līdz 25. aprīlim pieteikt talkas vietas portālā talkas.lv, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu izvešanu.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Tuvojoties nedēļas nogalei, aktuālais brīvdienu ceļvedis ielūdz uz pasākumiem Ķekavas novadā! Marta noslēdzošajās brīvdienās visā novadā norisināsies dažādi kultūras pasākumi, savukārt sestdien visā pasaulē notiks Zemes stunda, kurā simboliski piedalīties var ikviens novada iedzīvotājs.
Ķekavas novadā palielina finansējumu auklēm
Turpinot atbalstīt ģimenes ar bērniem pirmsskolas vecumā, Ķekavas novada dome 28. martā nolēma ar šī gada 1. maiju palielināt pašvaldības līdzfinansējumu auklēm līdz 170 eiro mēnesī par vienu bērnu, līdzšinējo 156 eiro vietā. Līdz ar to šogad aukļu pakalpojumam pašvaldība no budžeta atvēlējusi vairāk kā 650 000 eiro.
Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes piedalās konkursā “No sēklas līdz galdam”
Lai veicinātu bērnu izpratni par augu attīstības gaitu, programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros, Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes piedalās radošajā konkursā “No sēklas līdz galdam”.
Zemes stundā aicinām izslēgt gaismu un pieslēgties dabai
Sestdien, 30. martā, visā pasaulē atzīmēs Zemes stundu, tādēļ aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus uz vienu stundu izslēgt gaismu un pievienoties akcijai veltītajā pasākumā Ķekavā.
Ķekavā norisināsies praktisks seminārs “Ķekavas novads ceļā uz sociālo uzņēmējdarbību”
16. aprīlī no 17.00 līdz 19.00 Ķekavas kultūras namā, Gaismas ielā 17, Ķekavā notiks bezmaksas praktiskais seminārs par sociālo uzņēmējdarbību.
Turpinās teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas sanāksmes
Marta pēdējā nedēļā notiks 3 Ķekavas novada pašvaldības organizētās teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas sanāksmes, kurās iedzīvotājiem ir iespējams iepazīties ar Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakcijas materiāliem, saņemt detalizētāku informāciju par konkrētajām teritorijām, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus atbildīgajiem speciālistiem.
Paziņojums par publiskas apspriešanas nepieciešamību būvniecības iecerei “Pašapkalpošanās automazgātava Kalnu ielā 1, Baloži, Ķekavas novadā”
Ķekavas novada būvvalde (turpmāk – Būvvalde) 2019. gada 20. martā ir pieņēmusi lēmumu Nr. BIS-BV-5.2-2019-7 par nepieciešamību organizēt publisku apspriešanu būvniecības iecerei “Pašapkalpošanās automazgātava Kalnu ielā 1, Baloži, Ķekavas novadā”.
Ķekavā notiks seminārs par aktualitātēm lauksaimniekiem
Lai stāstītu par Lauku atbalsta dienesta darba aktualitātēm, kā arī sniegtu atbildes uz visiem dienesta klientus interesējošajiem jautājumiem, LAD 2019.gada martā un aprīlī organizē seminārus visā Latvijā.
Daugmales pamatskola saņem akreditāciju līdz 2025.gadam
Martā saņemts apstiprinājums, ka Daugmales pamatskola un tajā īstenotā pamatizglītības programma ir akreditēta uz kārtējo sešu gadu termiņu, t.i., līdz 2025.gada marta mēnesim.
Iepazīst Ķekavā radītus unikālus produktus un idejas
Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 19.martā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska un galvenais projektu vadītājs Māris Ozoliņš apmeklēja uzņēmumus, kas savu uzņēmējdarbību īsteno Ķekavā, tirdzniecības kompleksā “Dālderi”, Nākotnes ielā 1.
Turpinās sakopšanas darbus Baložos, Dzelzs ielā 32, apjomīgākais darbs – izvest gadiem krājušos sadzīves un būvniecības atkritumus
No 25.marta Ķekavas novada pašvaldības uzņēmums – SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” turpinās teritorijas labiekārtošanas un sakopšanas darbus Baložos, Dzelzs ielā 32.
Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina pieteikties darbam vēlēšanu iecirkņu komisijās
Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina līdz 5.aprīlim pieteikt vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātus darbam 2019.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas notiks 25. maijā.
Autotransporta masas ierobežojumi ceļa posmā Daugmale-Baldone
Siltā laika ietekmē atsevišķos grants autoceļu posmos ir iestājies šķīdonis, tādēļ ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Ķekavas novadā ierobežojums attiecas uz valsts autoceļu V9 Daugmale - Baldone.
Aprīlī uzsāks Ostvalda kanāla atjaunošanas darbus
Šobrīd Ostvalda kanāls nenodrošina pietiekamu ūdens noteci un drenāžas darbību piegulošajās meža un lauksaimniecības teritorijās. Tāpēc šogad no aprīļa līdz novembra vidum VSIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” veiks Ostvalda kanāla ūdensnotekas atjaunošanas darbus 9,18 km garumā.
Jauniešu gada balva 2018
29.martā, plkst.19.00 notiks ikgadējā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra organizētā Jauniešu gada balva 2018, šogad ar tēmu “Caur smiekliem uz virsotnēm!”.
Eko diena Ķekavas novadā notiks Lielās Talkas laikā
Ķekavas novadā 27. aprīlī, Lielās Talkas dienā, notiks "Eko diena", kuras laikā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot nederīgās elektropreces un lielgabarīta atkritumus. Akciju organizē vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.
Arhīvs
  Drukāt