Pašvaldība ciemojas pie viena no lielākajiem darba devējiem novadā
Turpinot 2019.gadā iesākto viesošanos pie Ķekavas novada uzņēmumiem, 21.janvārī domes priekšsēdētāja viesojās pie viena no lielākajiem novada darba devējiem- uzņēmuma “Maxima Latvija”. Apmeklēt novada uzņēmumus un uzklausīt uzņēmēju pieredzes stāstus plānots arī 2020.gadā.
Strītbola laukuma izveidei Baložos apstiprināts ES finansējums
Lauku atbalsta dienests ir apstiprinājis finansējuma piešķiršanu vairāk kā 25 000 eiro apmērā Ķekavas novada pašvaldības projektam, kas paredz izveidot strītbola laukumu Baložos. Pārējo izbūvei nepieciešamo finansējumu pašvaldība atvēlējusi 2020. gada budžetā.
Ziemas pārgājiens “Purva Kurpe 2020”.
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs sestdien, 15. februārī, rīko ziemas pārgājienu “Purva Kurpe 2020”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Vecabras”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 16.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.18 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Vecabras”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Apstiprina Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2020. gadam
Ķekavas novada dome 25. janvārī apstiprināja 2020. gada Ķekavas novada pašvaldības budžetu 46 milj. eiro apmērā, lielāko artavu atvēlot novada trim prioritātēm - izglītībai un skolu paplašināšanai, vides labiekārtošanai, ielu un ceļu infrastruktūrai.
Apbalvoti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji
23. janvārī Depkina muižā norisinājās rotājumu konkursa “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019” apbalvošanas pasākums, kurā godināti 28 Ķekavas novada konkursa dalībnieki sešās nominācijās. Svinīgajā ceremonijā divās nominācijās “Iedzīvotāju simpātija” un “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi” pārliecinoši uzvarētāja privātmāja “Zvanītāji”, Rāmavā, kuras pagalmā dekorācijās izmantotas vairāk kā 17000 lampiņas, radot patiesi mirdzošu un greznu svētku noskaņu.
Ķekavas novada sporta laureāts 2019
18. janvārī, Ķekavas sporta klubā, svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika sveikti 2019. gada labākie sportisti, treneri, entuziasti, sporta komandas, atbalstītāji un sadarbības partneri.
Ķekavas novadā “aukļu dienesta” pakalpojumus pērn izmantojuši vairāk kā 300 bērni
Risinot nepietiekamo bērnudārzu skaita jautājumu, Ķekavas novada pašvaldība ģimenēm, kuru bērniņi netiek pašvaldības bērnudārzos, piedāvā alternatīvu iespēju – pašvaldības apmaksātus aukļu pakalpojumus. Pēc Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes datiem, pagājušajā gadā 156 aukles pieskatījušas 323 bērniņus.
Ķekavas un Daugmales peldbaseinos ievērojami pieaudzis apmeklētāju skaits
Ķekavas novada peldbaseinu Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā un Daugmales multifunkcionālajā centrā apmeklētība pērn uzstādījusi jaunus rekordus - 2019. gadā peldētāji tos apmeklējuši 113 054 reizes.
Aicinām pieteikties dalībai stendā „Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē "Pavasaris 2020" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 2. līdz 4. aprīlim izstāžu kompleksā "Rāmava".
Deviņos novados notikušas diskusijas pašvaldībās par iesaisti sociālās uzņēmējdarbības veicināšanā
2019.gadā laikā no oktobra līdz decembrim LEADER projekta “Veiksmīgs sociālais uzņēmējs lauku teritorijā” ietvaros 9 Latvijas novadu pašvaldībās norisinājās semināri pašvaldību darbiniekiem ar mērķi sniegt informāciju par pašvaldības iespējām sociālās uzņēmējdarbības veicināšanā.
Rīgas un Pierīgas pašvaldību vadītāji aicina valsti sadarboties un kopīgi efektivizēt transporta sistēmu
Rīgas un Pierīgas pašvaldību vadītāji aicina valsti sadarboties un kopīgi efektivizēt transporta sistēmu, attīstot pārsēšanās punktus, veicinot “park&ride” stāvvietu izbūvi, vienādojot braukšanas biļešu tarifus un citas lietas. 15. janvārī 11 Pierīgas pašvaldību, tostarp, Ķekavas novada, un Rīgas domes vadītāji parakstīja vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un satiksmes ministram Tālim Linkaitam ar aicinājumu organizēt kopējo tikšanos un sākt darbu par Rīgas metropoles mobilitātes vīzijas un vienotas sabiedriskā transporta sistēmas izveides.
Ķekavas novadā uzstādītas vairāk kā 40 jaunas digitālās videonovērošanas kameras
Reģionālās pašvaldības policija (RPP), balstoties uz apstiprināto vienoto novada videonovērošanas koncepciju, sabiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības uzlabošanas nolūkos 2019. gadā Ķekavas novadā uzstādījusi 42 jaunas modernas digitālās videonovērošanas kameras.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas novads" janvāra numurs
Otrdien, 14.janvārī iznācis informatīvā biļitena "Ķekavas novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ķekavas novada pašvaldības paveikto 2019.gadā, plānoto novada labiekārtošanas attīstības piedāvājumu, kā arī citām aktualitātēm un norisēm kultūras un sporta jomā.
Ūdens piegādes pārtraukums Burās un blakus esošajās ielās
Sakarā ar 13.janvāra rītā konstatēto ūdensvada avāriju Saulgriežu ielā, Baložos, tiks pārtraukta ūdens padeve Saulgriežu ielā un visās tuvākajās ielās. Ūdens piegāde tiks atjaunota, tiklīdz tehniski tas būs iespējams.
Ķekavas novada domes vadība ar satiksmes ministru pārrunā aktuālos ceļu infrastruktūras attīstības jautājumus
Lai klātienē pārrunātu aktuālos ceļu infrastruktūras attīstības jautājumus, pēc satiksmes ministra iniciatīvas šī gada 9. janvārī Ķekavā tikās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu un projekta “Rail Baltica” pārstāvjiem.
Par parakstu vākšanas vietu noteikšanu
Lai nodrošinātu parakstu vākšanu tautas nobalsošanai par apturēto likumu „Grozījumi Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā” un „Grozījumi likumā „Par pašvaldībām”” atcelšanu, no 2020. gada 16. janvāra līdz 14. februārim Ķekavas novada teritorijā ir noteiktas trīs parakstu vākšanas vietas :
Ziemassvētku rotājumu konkursā pieteikušies 28 dalībnieki
Ziemassvētku rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019” saņemti 28 pieteikumi, no 8. līdz 15.janvārim iedzīvotāji aicināti piedalīties balsojumā par savu simpātiju.
Uzņēmējiem pieejams ES fondu atbalsts energoefektivitātes palielināšanai apstrādes rūpniecībā
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi trešo atlases kārtu Ekonomikas ministrijas sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Kohēzijas fonda (KF) atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanai ražošanas objektos. Šajā atlases kārtā pieejamais KF finansējums projektu īstenošanai ir gandrīz 11,7 miljoni eiro.
Veiksmīgi novadīta starptautiska projekta vietējās rīcības grupas tikšanās Ķekavā
2019.gada decembra sākumā Ķekavā notika URBACT programmas projekta “CITIES4CSR” jeb visaptverošas pašvaldību stratēģijas korporatīvās atbildības veicināšanai un stiprināšanai pilsētas teritorijās – veidojamās vietējās rīcības grupas un viedokļu līderu tikšanās Ķekavā.
LM aicina pieteikties intensīvām apmācībām sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai
Labklājības ministrija aicina ikvienu interesentu no visas Latvijas, kam ir sava sociālās uzņēmējdarbības ideja, pieteikties bezmaksas intensīvo apmācību kursam veiksmīgas sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai un īstenošanai. Apmācības būs unikāla iespēja īsā laikā dažādu speciālistu vadībā apgūt gan teorētiskas zināšanas, gan praktiskas iemaņas, lai dibinātu savu sociālo uzņēmumu un ideju beidzot pārvērstu realitātē.
No 1. janvāra pieturā Rīgas MTS pasažieru apmaiņa vairs netiks veikta; 15 maršrutu galapunkts turpmāk būs Rīgas starptautiskajā autoostā
No 2020. gada 1. janvāra pietura Rīgas maršruta taksometru stacija (MTS), kas atrodas Marijas ielā 2A, vairs nevarēs tikt izmantota kā reģionālo autobusu maršrutu galapunkts sakarā ar to, ka zemes īpašnieks ir uzteicis nomas līgumu. Tādējādi turpmāk 15 reģionālo maršrutu, kas līdz šim tika uzsākti un noslēgti pieturā Rīgas MTS, galapunkts atradīsies Rīgas starptautiskajā autoostā.
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts asins donoru centru aicina uz Donoru dienu janvārī
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt labos darbus un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 30. janvārī plkst. 10.00 - 13.00. Īpaši gaidīti 0-, B- un A+ asinsgrupas donori.
Sākusies parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidenta apturētajiem likumiem
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) lēmusi, ka parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidenta apturētajiem likumiem “Grozījumi Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā” un “Grozījums likumā "Par pašvaldībām” notiks no 2020. gada 16. janvāra līdz 14. februārim.
Mākslas skolā izstāde "Radoši un dažādi"
No 7.janvāra līdz 12.februārim Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē būs apskatāma skolas 25 gadu jubilejas izstāžu cikla otrā izstāde, kas veltīta mācību priekšmetiem zīmēšana, gleznošana, keramika un metālmāksla.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Dižcelmiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 12.decembra sēdes lēmumu Nr.13 “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Dižcelmiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Dižcelmiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Siļķes”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.decembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Siļķes” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Lācēni”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu atkārtotai publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.decembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Lācēni” nodošanu atkārtotai publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma projekta Rīgas ielā 36, Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 14 “Par detālplānojuma projekta Rīgas ielā 36, Baložos, Ķekavas novadā, apstiprināšanu”.
Priecīgus Ziemassvētkus!
Ķekavas novads novēl ikvienā mājā un ikkatrā ģimenē piedzīvot sirsnīgus svētkus kopā ar mīļajiem! Lai sirsnīgi un mierpilni Ziemassvētki!
Izmaiņas pašvaldības darba laikā decembrī
Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņas svētku laikā.
Ķekavas novada pašvaldība 20 000 eiro apmērā līdzfinansējusi pieslēgumus centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem
Lai veicinātu vides un gruntsūdeņu tīrību, kā arī palielinātu to dzīvojamo māju skaitu, kas pieslēgušās pie centralizētās ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmas, Ķekavas novada pašvaldība šogad piešķīrusi apmēram 20 000 eiro līdzfinansējumu pieslēguma izbūvei.
Baložos uzstādīti mūsdienīgi bērnu rotaļu laukumi
Turpinot pilnveidot pilsētas labiekārtošanu, Baložos, tā dēvētajā, Medema parkā uzstādīti jauni mūsdienīgi bērnu rotaļu laukumi, kā arī šobrīd izsludināts iepirkums apgaismojuma izbūvei šajā teritorijā.
Nākamgad pašvaldību izlīdzināšanas fonda apmērs būs 280,3 miljoni eiro
Nākamajā gadā pašvaldību izlīdzināšanas fonda apmērs plānots 280,3 miljoni eiro, paredz izskatīšanai valdībā iesniegtie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie noteikumi par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2020.gadā.
Ķekavas novadā pašvaldība 13 000 eiro apmērā izmaksājusi stipendijas vidusskolēniem
Jau piekto gadu pēc kārtas abās Ķekavas novada vidusskolās 10.-12. klašu audzēkņi par labām sekmēm saņem stipendijas 30 vai 50 eiro apmērā. Šobrīd stipendiju saņem 33 vidusskolēni, gada laikā šim mērķim izlietoti gandrīz 13 000 eiro no pašvaldības budžeta.
Ķekavas novadā veidos kvalitatīvāku ārtelpu
Lai nodrošinātu plānveidīgu labiekārtošanas, rotaļlaukumu, apstādījumu un aktīvās atpūtas zonu izveidi, ievērojot vienotas vadlīnijas, ir izstrādāts Ķekavas novada labiekārtošanas attīstības piedāvājums turpmākajiem septiņiem gadiem, turklāt, pašvaldības aicināti, novada iedzīvotāji līdz 6. decembrim varēja izteikt savu viedokli un ierosinājumus šā plāna pilnveidošanai.
Reģionālās pašvaldības policija atzīmē 25. gadadienu
13. decembrī aprit 25 gadi kopš meklējami aizsākumi, lai šobrīd veiksmīgi darbotos Ķekavas novada pašvaldības Reģionālā pašvaldības policija (RPP), kas par drošību un sabiedrisko kārtību rūpējas nu jau četros novados – Ķekavas, Inčukalna, Iecavas un Ikšķiles novados. RPP galvenais administratīvais centrs atrodas Ķekavas novadā, un kopš 2010. gada Reģionālo pašvaldības policiju vada Māris Bomiņš.
Sāk iekārtot būvlaukuma teritoriju moduļu piebūves būvniecībai pie Ķekavas vidusskolas
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes speciālisti informē, ka šobrīd ir uzsākusies būvlaukuma teritorijas iekārtošanas darbi moduļu piebūves būvniecībai pie Ķekavas vidusskolas, Ķekavā, Gaismas ielā 9. Projekta mērķis ir uzbūvēt moduļu tipa piebūvi Ķekavas vidusskolai, nodrošinot mācību vietas papildus 300 skolēniem.
Saņemtas 495 anketas ar viedokļiem par VARAM piedāvāto Ķekavas novada teritorijas robežas grozīšanu
Ir noslēgusies Ķekavas novada pašvaldības organizētā iedzīvotāju viedokļa noskaidrošana par Ķekavas novada teritorijas daļas atdalīšanu un pievienošanu Olaines novadam, atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotajam grafiskajam variantam gaidāmās reģionālās reformas ietvaros.
Jaunā gada sagaidīšanas balles Ķekavas novadā
Aicinām apskatīt apkopoto sarakstu ar Jaunā gada sagaidīšanas baļļu norises vietām Ķekavas novadā.
Ķekavas novada labiekārtošanas plāna projekta apspriešanā visaktīvāk piedalījušies Daugmales un Ķekavas iedzīvotāji
Lai nodrošinātu plānveidīgu darbu publiskās ārtelpas labiekārtošanā, ievērojot vienotas vadlīnijas - rotaļlaukumu, apstādījumu, aktīvās atpūtas zonu izveidē, šobrīd izstrādes noslēgumam tuvojas Ķekavas novada labiekārtošanas plāna projekts turpmākajiem septiņiem gadiem. Pašvaldība projekta izstrādes procesā aicināja Ķekavas novada iedzīvotājus izteikt savu viedokli un ierosinājumus, kopumā savu viedokli pauduši 108 Ķekavas novada iedzīvotāji.
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums ‘’Bratus’’ starp labākajiem Latvijā
Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākumā “Cits bazārs ziemā” pasniegtas balvas labākajiem SMU septiņās nominācijās. Balvu par prasmīgu sociālo mediju komunikāciju saņēma Ķekavas vidusskolas SMU ‘’Bratus’’, kas izgatavo koka makus-karšu turētājus.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas novads" decembra numurs
Otrdien, 10.decembrī iznācis informatīvā biļitena "Ķekavas novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ziemassvētku rotājumu konkursu “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019”, labiekārtoto atpūtas vietu pie Titurgas ezera, aktuālajām izmaiņām ,kas stājas spēkā no 2020.gada kā arī norisēm kultūras un sporta jomā.
Baložu vidusskolai būs jauna piebūve un sporta laukums
Samazinot projekta izmaksas, kā to šobrīd Ķekavas novada pašvaldībai pieprasa Centrālās finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) , Baložu vidusskolai tiks būvēta jauna piebūve un sporta laukums līdz 2021. gada nogalei, lai nodrošinātu piemērotu mācību vidi 280 bērniem.
Ķekavas novada pašvaldība pirks zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā
Pārskatot šī gada pašvaldības budžetu, Ķekavas novada dome piešķīrusi 286 000 eiro, lai iegādātos zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē. Jaunajā skolā varētu mācīties līdz 500 bērniem no blakus esošajām apdzīvotajām vietām - Alejām, Katlakalna, Rāmavas, Valdlaučiem un Baložu pilsētas.
Ķekavas novadā viesojas sadraudzības pašvaldība no Bordesholmas
No š.g. 30. novembra līdz 4.decembrim ikgadējā vizītē uz Ķekavas novada pašvaldību ieradās Bordesholmas (Vācija) sadraudzības pašvaldības mērs ar pārstāvjiem no Bordesholmas pašvaldības un Bordesholmas sadraudzības biedrības. Vizītes ietvaros tika apmeklētas Mellupu sociālās mājas un Ķekavas sociālās aprūpes centrs, kur viesiem tika sniegts sirsnīgs koncerts, pēc kura Bordesholmas delegācija iepriecināja aprūpes centra iemītniekus ar pirmssvētku dāvanām.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Ķekavas novads šajās decembra brīvdienās piedāvā dažādus kultūras pasākumus- gan “Jaunā Miltu teātra” un “Stan Up” izrādes, gan Ziemassvētku tirdziņus, koncertus par godu otrajai adventei, tāpat sirsnīgā atmosfērā tiks iedegtas egles Valdlaučos, Ķekavā un Baložos!
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Lūri”, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 009 0007, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 14.novembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Lūri”, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 009 0007, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Sproģi-1”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 14.novembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Sproģi-1”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Notiks starptautiska projekta vietējās rīcības grupas tikšanās Ķekavā
5. un 6.decembrī Ķekavā notiks URBACT programmas projekta “CITIES4CSR” vietējās rīcības grupas un viedokļu līderu tikšanās Ķekavā, kuras ietvaros satiksies projekta pārstāvji no Milānas (Itālija), kā arī projekta vadošais pētnieks Steffen Wetzstein.
Pirmdien, 2.decembrī, pārtraukta ūdensapgāde Baložos
Sakarā ar avārijas remontdarbu veikšanu ūdensapgādes tīklos, 02.12.2019., Baložos - Rudens, Avotu, Anitas, Saules, Ķiršu, Ceriņu, Riekstu, Varavīksnes, Pīlādžu, Zemeņu, Ziemassvētku un Lūcijas ielās tiks pārtraukta ūdens padeve!
Labiekārtota atpūtas vietas pie Titurgas ezera
Turpinot atpūtas vietu labiekārtošanu Ķekavas novadā, 30. novembrī, kas ir Baložu pilsētas dzimšanas dienas mēnesis, Ķekavas novada pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem atklāja labiekārtoto atpūtas vietu Baložos pie Titurgas ezera. Pateicoties atrašanās vietai, tā tika nodēvēta par Ezera ielas atpūtas vietu. Savukārt nākamajā gadā plānots labiekārtot atpūtas vietu otrpus ezeram – no Titurgas puses.
Izmaiņas, kas stājas spēkā no 2020. gada 1. janvāra
Sagaidot Jauno gadu, spēkā stāsies dažādas izmaiņas, kuras būtu noderīgi zināt Ķekavas novada iedzīvotājiem. Esam apkopojuši būtiskākās izmaiņas, kas novadniekus sagaida 2020. gada sākumā – sākot ar būvniecības procesu pāreju uz elektronisko sistēmu, paaugstinātu garantētā minimālā ienākuma līmeni, jaunām ugunsdrošības prasībām un beidzot ar palielinātu pabalstu kurināmā iegādei.
Aicina iedzīvotājus reģistrēt decentralizētās kanalizācijas sistēmas
Rūpējoties par gruntsūdeņu tīrību un ievērojot jaunās normatīvo aktu prasības, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmumus reģistrēt savas decentralizētās kanalizācijas sistēmas (septiķus, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, notekūdeņu krājtvertnes).
Medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējas ārstu protesta akcijas laikā
Pirms gaidāmās ārstu protesta akcijas š.g. 28. novembrī, kuras ietvaros atsevišķās ārstniecības iestādēs varētu netikt nodrošināti plānveida veselības aprūpes pakalpojumi, piemēram, ārstu-speciālistu, ģimenes ārstu konsultācijas, procedūras dienas stacionāros, Nacionālais veselības dienests (NVD) informē par medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām.
Jaunas ceļazīmes Ķekavā, Gaismas ielā 19, K-10
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un mazinātu konfliktu risku, Ķekavā, Gaismas ielā 19, pie korpusa 10 tiks uzstādītas ceļa zīmes “Apstāties aizliegts”.
Ķekavas novada Būvvalde saņem balvu kā ‘’E-iecerēm bagātākā būvvalde’’
22. novembrī norisinājās Būvniecības valsts kontroles biroja rīkotā konference “BIS – platforma būvniecības procesa digitalizācijai”, kuras ietvaros pirmo reizi tika godināti aktīvākie Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietotāji. Tajā Ķekavas novada Būvvalde saņēma balvu nominācijā ‘’E-iecerēm bagātākā pašvaldība’’.
Labdarības projekts "Atnāc, Noziedo un Izbaudi"
Nedēļā starp pirmo un otro Adventi interesenti tiek aicināti piedalīties labdarības nedēļā. Šogad labdarības projekts `Atnāc, Noziedo un Izbaudi!` vāks ziedojumus un veicinās dzīvnieku patversmes `Ulubele` atpazīstamību.
VUGD 27.novembrī veiks trauksmes sirēnu pārbaudi
Trešdien, 27.novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi, iedarbinot tās uz trim minūtēm.
Aicinām uz labiekārtotās atpūtas vietas atklāšanu Baložos, pie Titurgas ezera
Baložu pilsētas dzimšanas dienas mēnesī Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz labiekārtotās atpūtas vietas pie Titurgas ezera svinīgo atklāšanu, kas notiks 30. novembrī plkst. 12.00 Ezeru ielā 7, Baložos.
Aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par Ķekavas novada labiekārtošanas plāna projektu
Lai nodrošinātu plānveidīgu labiekārtošanas, rotaļlaukumu, apstādījumu un aktīvās atpūtas zonu izveidi, ievērojot vienotas vadlīnijas, šobrīd ir izstrādāts Ķekavas novada labiekārtošanas attīstības piedāvājums turpmākajiem septiņiem gadiem. Pašvaldība aicina Ķekavas novada iedzīvotājus līdz 6. decembrim izteikt savu viedokli un savus ierosinājumus šī plāna pilnveidošanai.
Piesakies Ziemassvētku rotājumu konkursam ‘’Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019’’
Jau trešo gadu pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība rīko Ziemassvētku rotājumu konkursu “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019”, kurā līdz 23. decembrim aicinām novada iedzīvotājus un vietējos uzņēmumus pieteikt Ziemassvētku tematikai atbilstoši izrotātus objektus – dzīvojamās mājas, daudzdzīvokļu māju balkonus un lodžijas, uzņēmumu ēku fasādes, logus un skatlogus, kā arī Ziemassvētku egles.
LM izsludina konkursu „Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2019”
Labklājības ministrija (LM) no 2019. gada 19. novembra līdz 8. decembrim izsludina pieteikumu iesniegšanu pretendentu izvirzīšanai konkursam „Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2019”.
SIA “Ķekavas nami” piedāvā ūdens skaitītāju rādījumu attālinātu nolasīšanu arī privātmājām
Jaunākās tehnoloģijas ir izmainījušas cilvēku dzīvi dažādos veidos un par ikdienu ir kļuvusi saziņa sociālajos tīklos, e-pasta lietošana, video, nepieciešamās informācijas un ziņu iegūšana internetā, tāpēc arī SIA “Ķekavas nami” piedāvā informācijas tehnoloģiju pielietojumu praktiskākā veidā, atbilstoši klientu ikdienas sadzīviskajām prasībām, nodrošinot attālinātu skaitītāju rādījumu nolasīšanu.
Olainē un Ķekavā diskutē par reģionālo reformu
Gaidāmā reģionālā reforma saasinājusi diskusijas starp Olaines un Ķekavas novadu. Reformas autori iecerējuši daļu Ķekavas novada teritorijas pievienot Olainei, kuru pašlaik veido vairākas ģeogrāfiskas vienības. Tagad abas pašvaldības cenšas vienoties – cik liela teritorija būtu jāpievieno. Otrdienas vakarā gan Olainē, gan Ķekavā notika šo plānu sabiedriskā apspriešana.
Pasniedz apbalvojumu "Ķekavas novada Goda pilsonis"
15. novembrī valsts svētku pasākumā “Kokiem un cilvēkiem” Ķekavas kultūras namā trīs novadniekiem – Katlakalna Tautas nama vadītājai Aijai Vitmanei, SIA “CO Priedes” valdes priekšsēdētājam Pēterim Gekam un ilggadējam Ķekavas novada deputātam Andim Adatam - tika pasniegts apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” par īpašiem nopelniem novada labā.
Satiksmes ierobežojumi Mazajā rāmavas ielā
Remontdarbu laikā, no 17. novembra līdz 18.decembrim tiks slēgts ~70 m garš ceļa posms Mazajā Rāmavas ielā.
Grantu programmā (ie)dvesma astoņām biznesa idejām piešķir 70 000 eiro
Noslēdzoties SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas, Ropažu un Stopiņu novadu kopīgi rīkotās grantu programmas jauno uzņēmēju atbalstam (ie)dvesma trešajai sezonai, izvēlētas astoņas perspektīvākās biznesa idejas. Kopumā biznesa ideju autori saņems 70 000 eiro to īstenošanai.
No 2020.gada būvniecības procesa dokumentu aprite notiks tikai elektroniski
Stājoties spēkā grozījumiem Būvniecības likumā, kas paredz pāriet uz būvniecības procesa pilnīgu elektronisku dokumentu apriti no 2020. gada 1. janvāra, Ķekavas novada būvvalde būvniecības ieceres papīra formātā pieņems līdz 2019.gada 16.decembrim.
Ķekavas novads- labākais novads, lai augtu!
Gaidot Latvijas svētkus, mēs visi vēlamies lepoties mazliet vairāk, izcelt mūsu stiprās puses un pateikties savai valstij par visu, ko šodien varam piedzīvot, izbaudīt, attīstīt un mīlēt! Simboliska dāvana novada iedzīvotājiem valsts svētkos- Ķekavas novada jaunais video.
Siltuma un karstā ūdens pārtraukums Baložos
SIA “Baložu siltums” informē, ka trešdien, 16.novembrī, laika posmā no plkst. 09.00 līdz 12.00 visiem klientiem, kuri atrodas vecajos Baložos un kuri ir pieslēgti centralizētajai siltumapgādes sistēmai netiks piegādāts siltums un karstais ūdens.
Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju ievērībai: līdz 15.novembrim veicams kārtējais nodokļa maksājums
Atgādinām, ka līdz 2019. gada 15.novembrim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.
Atvērto durvju diena Jaunu ideju centrā
Ķekavas novada pašvaldība 21.novembrī no plkst 17.00 līdz 20.00 aicina uz atvērto durvju dienu Jaunu ideju centrā.
Atklātā konkursā izvēlēts jauns Baložu komunālās saimniecības vadītājs
Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma noteiktajai procedūrai 12. novembrī notika SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) ārkārtas dalībnieku sapulce, kurā par BKS valdes priekšsēdētāju uz pieciem gadiem tika ievēlēts Zintis Šaicāns. Viņa kandidatūra izraudzīta atklātā konkursa kārtībā no 12 pretendentu vidus.
Paziņojums par Ķekavas novada teritorijas plānojuma pilnveidotās redakcijas un precizētā Vides pārskata projekta publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 7.novembrī pieņēmusi lēmumu “Par Ķekavas novada teritorijas plānojuma pilnveidotās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
“Clean R” Ķekavas novadā pilnībā pārgājis uz 3 konteineru sistēmu
Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” 2019. gada rudenī Ķekavas novadā ir noslēdzis pāreju uz 3 konteineru sistēmu. Jaunā, iedzīvotājiem ērtāka konteineru sistēma ir ieviesta visiem “Clean R” klientiem daudzdzīvokļu ēkās, kuri to akceptēja. Ķekavas novadā šobrīd ir izvietoti 25 iepakojuma jeb mix konteineri un 25 stikla konteineri. Šī gada laikā šajos konteineros ir savākti nedaudz vairāk kā 4,5 tūkstoši m3 iepakojuma un gandrīz 700 m3 stikla.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas novads" novembra numurs
Otrdien, 12.novembrī iznācis informatīvā biļitena "Ķekavas novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Jauna ideja centra atklāšanu, Uzņēmēju gada balvas laureātiem, kā arī citiem aktuāliem notikumiem novadā - pilnveidotajiem skolēnu maršrutiem, jaunajiem atkritumu tarifiem, kā arī norisēm kultūras un sporta jomā.
Uzsākta iedzīvotāju viedokļu noskaidrošana par VARAM piedāvāto Ķekavas novada teritorijas robežas grozīšanu
2019. gada 17. oktobrī Ķekavas novada dome atbalstījusi ieceri “Par iedzīvotāju viedokļu noskaidrošanu par Ķekavas novada teritorijas daļas atdalīšanu un pievienošanu Olaines novadam, atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajam grafiskajam variantam”.
Lāčplēša dienā Ķekavā atklāj piemiņas akmeni Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem
Atzīmējot Lāčplēša dienu, 11. novembrī Ķekavā tika pasniegti Lāčplēša Goda zīmes apbalvojumi trim novadniekiem, kā arī pēc lāpu gājiena atklāts piemiņas akmens Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem.
Informācija zvejniekiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina zvejniekus pieteikties rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2020.gadam atbilstoši 30.11.2009. MK noteikumiem Nr.1374 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”, iesniedzot pašvaldībā iesniegumu līdz 2019.gada 16.decembrim.
Atklāj Ķekavas novada Jaunu ideju centru
7. novembra vakarā Ķekavā svinīgi tika atklāta modernā Ķekavas novada Jaunu ideju centra ēka, kas gaumīgi apvieno mūsdienīgos dizaina risinājumus ar vēsturisko vecā Doles pagasta un tiesu nama saimniecības ēkas senatnīgās sienas mūrējumu.
Ģimeņu ar bērniem radošo darbu izstāde ar konkursu “Latvija – manas mājas”
Tuvojoties Latvijas svētkiem, biedrība “Baltic Nutrition and Health Fedearation” aicina ģimenes ar bērniem piedalīties radošā konkursā ar izstādi Baložu kultūras namā “Latvija – manas mājas”.
Turpmāk klaiņojošo dzīvnieku izķeršanu un aprūpi Ķekavas novadā nodrošinās “Dzīvnieku pansija Ulubele”
No 2019.gada 28.oktobra Ķekavas novada teritorijā klaiņojošo suņu, kaķu un citu dzīvnieku izķeršanu, noķerto dzīvnieku uzturēšanu un aprūpi dzīvnieku patversmē nodrošinās biedrība “Dzīvnieku pansija Ulubele”.
Notiks domnīca, kā palīdzēt remigrantiem iedzīvoties Latvijā
Kopš remigrācijai veltītās programmas uzsākšanas pērn Rīgas plānošanas reģionā tās ietvaros ir atgriezušās vairāk nekā 70 ģimenes, kopskaitā vairāk nekā 160 personas. Tā ir bijusi laba iespēja apzināt problēmas, ar kurām šīs ģimenes saskaras pārceļoties uz Latviju.
Valsts svētku pasākumi Ķekavas novadā
Atzīmējot Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, no 11. līdz 19.novembrim Ķekavas novadā norisināsies dažādi pasākumi un svētkiem veltīti koncerti.
Ķekavā noslēdzies seminārs “Bizness+sociālais mērķis=sociālā uzņēmējdarbība”
29. oktobrī Ķekavā, Doles Tautas namā, norisinājās seminārs un darbnīca “Bizness+sociālais mērķis=sociālā uzņēmējdarbība”, kas tiek realizēta LEADER projekta “Veiksmīgs sociālais uzņēmējs lauku teritorijā” ietvaros.
Ķekavas Māksla skola 25 gadu jubilejas gaidās
Ķekavas Mākslas skolas 2019./2020. mācību gads iezīmējas skolas 25 gadu jubilejas gaidās, kas spilgti atspoguļosies skolas izstāžu zāles piedāvājumā Ķekavas novada iedzīvotājiem, visiem interesentiem, mākslas mīļotājiem. Izstāžu zāle darbojas jau ceturto gadu un līdz šim esam organizējuši profesionālu mākslinieku darbu izstādes.
Iepazīst ēkas fasāžu risinājumu projektētāju, ražotāju un piegādātāju “Three L Technologies” Krustkalnos
Turpinot klātienē iepazīt novada uzņēmumus, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un speciālisti no Attīstības un būvniecības pārvaldes Kristīne Danovska un Māris Ozoliņš apmeklēja ēkas fasāžu risinājumu piegādātāju - uzņēmumu “Three L Technologies” Krustkalnos.
Ķekavas novadā aktīvi sporto gan profesionāļi, gan veselīga dzīvesveida piekritēji
Ķekavas novadā dzīvojošie noteikti ir pamanījuši gan novada Sporta aģentūras, gan Sporta skolas daudzpusīgo piedāvājumu aktīvam un sportiskam dzīvesveidam. Turklāt šāda iespēja tiek piedāvāta gan tiem, kuri vēlas sportot profesionāli, gan arī tiem, kuri vienkārši vēlas dzīvot veselīgi un būt fiziski veseli, sportojot pašu priekam.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Lūri”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 17.oktobrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Lūri”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Lūri 1”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 17.oktobrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Lūri 1”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma projekta Rīgas ielā 36, Baložos, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 17.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr. 16. “Par detālplānojuma projekta Rīgas ielā 36, Baložos, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Mētras” un “Bimmeri”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 17.oktobra sēdes lēmumu Nr.17. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Mētras” un “Bimmeri”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajiem īpašumiem “Bimmeri” un “Mētras”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Muižnieki-1”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 17.oktobra sēdes lēmumu Nr.18. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Muižnieki-1”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Muižnieki-1”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ābolkrasti”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 17.oktobra sēdes lēmumu Nr.19. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ābolkrasti”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Ābolkrasti”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Ar Atzinības krustu tiks apbalvota ilggadējo Daugmales pamatskolas skolotāja Zinaīda Matisone
Ordeņu kapituls nolēmis par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Atzinības krustu un iecelt par Atzinības krusta kavalieri ilggadējo Daugmales pamatskolas skolotāju, bibliotēkas vadītāju, muzejpedagoģi, Daugmales mazpulka "Dzirkstelīte" vadītāju Zinaidu Matisoni.
Pilnveido skolēnu autobusu maršrutus Ķekavas novadā
Lai padarītu skolēnu ērtāku un drošāku nokļūšanu uz skolu un atpakaļ, sākot ar 4. novembri Ķekavas novadā tiks pilnveidoti daži skolēnu autobusu maršruti – to izbraukšanas laiks, vieta un maršruts, informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde.
Baložos no decembra par 2,9% samazināsies siltuma tarifs
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi SIA "Baložu komunālā saimniecība" pašas noteiktos siltumenerģijas tarifus, kas paredz, ka no 1.decembra Baložos siltumenerģijas gala tarifs būs par 2,9% mazāks nekā pašreiz - 61,57 eiro par megavatstundu (MWh).
Izvēlēti apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” saņēmēji
Izskatot saņemtos pieteikumus, Apbalvojuma izvērtēšanas komisija šogad nolēma Ķekavas novada pašvaldības apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” piešķirt trim novadniekiem Aijai Vitmanei, Andim Adatam un Pēterim Gekam. Svinīgā apbalvojuma pasniegšanas ceremonija notiks 15. novembrī plkst. 19.30 Ķekavas kultūras namā valsts svētku pasākuma ietvaros.
Atzīmēs rakstnieka Garlība Merķeļa 250. jubileju
Rīgas Latviešu biedrība aicina uz rakstnieka, publicista, skolotāja, filozofa, redaktora un politiķa Garlība Helviga Merķeļa 250. jubilejai veltītajiem sarīkojumiem. Ķekavas novadā, Katlakalnā, atceres brīdis notiks 1. novembrī.
Arhīvs
  Drukāt