Ķekavas novada pašvaldība pilnībā nodrošina novada operatīvos dienestus ar dezinfekcijas un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem
Ķekavas novada pašvaldība šobrīd pilnībā spēj nodrošināt novada operatīvos dienestus un bērnudārzus ar nepieciešamajiem dezinfekcijas un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, lai mediķus, sociālā dienesta, policijas un bērnudārzu darbiniekus saskarsmē ar apmeklētājiem pasargātu no iespējamās inficēšanās ar Covid-19.
Lems par plašāku sociālo atbalstu Ķekavas novada iedzīvotājiem un ģimenēm
Domājot par plašāku sociālo atbalstu novada iedzīvotājiem un ģimenēm šajā krīzes situācijā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire šodien, 3. aprīlī, izsludināja ārkārtas domes sēdi, lai lemtu par bērnu ēdināšanu ārkārtējās situācijas laikā un pabalsta piešķiršanu krīzes skartajiem iedzīvotājiem un ģimenēm.
Ķekavas novada šķirošanas laukumā notiks pavasara akcija
Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību no 15. aprīļa līdz 15. maijam šķiroto atkritumu savākšanas laukumā “Gurnicas” organizē akciju, kuras laikā novada iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot vieglo automašīnu riepas un bioloģiski noārdāmus atkritumus, piemēram, koku lapas.
Vides akcija „Iestādi koku” pagarināta līdz rudenim
Ņemot vērā notikumus Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, Ķekavas novada pašvaldības koku stādīšanas akcijas „Iestādi koku” laiks tiek pagarināts līdz 19. septembrim, kad notiks Pasaules talka.
Reģionālā pašvaldības policija Ķekavas novadā regulāri veic pārbaudes par pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu
Reģionālā pašvaldības policija (RPP) kopā ar Valsts policiju regulāri Ķekavas novadā veic pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu ievērošanu, uzraugot, kā novada iedzīvotāji, kuri ir atgriezušies no ārvalstīm, izpilda pašizolēšanās prasības, un kā cilvēki ievēro noteiktos pulcēšanās aizliegumus un ierobežojumus.
Naktsmītnes pašizolācijas nodrošināšanai Ķekavas novadā
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs apzinājis naktsmītnes novadā, kuras iedzīvotājiem piedāvā pašizolācijas iespējas.
Pašvaldība aicina slēgt apmeklētājiem arī privātos rotaļlaukumus
Ķekavas novada pašvaldība aicina arī privāto daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājus sekot līdzi pašvaldības piemēram un slēgt savā teritorijā esošos rotaļlaukumus apmeklētājiem, lai maksimāli ierobežotu pulcēšanās iespējas un mazinātu infekcijas Covid-19 izplatību.
Apzinās Ķekavas novada daudzbērnu ģimeņu vajadzības
Lai apzinātu Ķekavas novada daudzbērnu ģimeņu vajadzības un nepieciešamo atbalstu šajā ārkārtējās situācijas laikā, Ķekavas novada pašvaldība lūgusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes operatīvi sniegt informāciju par Ķekavas novadā deklarētām personām no daudzbērnu ģimenēm. Savukārt Izglītības, kultūras un sporta pārvalde apzina, cik bērnu no daudzbērnu ģimeņēm apmeklē Ķekavas novada pašvaldības skolas.
Plāno paātrināt bērnu uzņemšanu Ķekavas novada pašvaldības bērnudārzos
Ņemot vērā noteikto ārkārtējo situāciju valstī un to, ka daudzi vecāki jau šobrīd sāk interesēties, vai viņu bērns tiks ar 2020./2021. mācību gadu Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, Izglītības, kultūras un sporta (IKS) pārvalde apsver iespēju šogad sākt ātrāk apkopot datus un organizēt Uzņemšanas komisijas sēdi.
Dažādu profesiju pārstāvju vidū meklē 100 jaunus skolotājus
Dažādu profesionālo jomu pārstāvji tiek aicināti kļūt par skolotājiem unikālā izglītības projektā “Mācītspēks”, ko Izglītības un zinātnes ministrijas vadībā īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte un Daugavpils Universitāte sadarbībā ar nodibinājumu Iespējamā misija. Projekta dalībnieki strādās skolā, saņemot skolotāja darba algu un mācību stipendiju, kā arī paralēli studēs augstskolā, iegūs skolotāja kvalifikāciju un atbalstu savai profesionālajai izaugsmei. Pieteikšanās ilgs līdz šī gada 11. maijam.
Pašvaldība aicina mazos novadniekus izkrāsot zīmējumus!
Lai mūsu ikdienu padarīt košāku un radošāku, Ķekavas novada pašvaldība piedāvā mazajiem novadniekiem izkrāsot zīmējumus ar dažādām novadā sastopamām vietām!
Drošības nolūkos arī Ķekavas novadā slēgs aktīvās atpūtas laukumus
Ķekavas novada krīzes vadības grupas uzdevumā Ķekavas sadzīves servisa centrs šodien, 31. martā, norobežos lielāko daļu aktīvās atpūtas laukumus novadā un tie šobrīd būs slēgti apmeklētājiem, lai pēc iespējas maksimāli ierobežotu pulcēšanās iespējas un mazinātu risku infekcijas Covid-19 izplatībai.
Ķekavas novada pašvaldība 95% strādā e-vidē
Pateicoties ilgstošam un mērķtiecīgam darbam modernu e-vides risinājumu ieviešanā, Ķekavas novada pašvaldība 95% no darba procesa un pakalpojuma apjoma strādā e-vidē. Tas savukārt pašvaldībai šajā ārkārtas situācijā ļāva operatīvi un veiksmīgi nodrošināt pilnvērtīgu pašvaldības darbu un pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem arī attālināti.
Maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem Sociālais dienests nodrošina pārtikas pakas
Ķekavas novada Sociālais dienests ir sazinājies ar trūcīgajām un maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem, kurām ir piešķirts pabalsts bērnu ēdināšanai skolā vai bērnudārzā, lai noskaidrotu nepieciešamību saņemt pārtikas pakas.
Katlakalna Tautas namam uzlikts jauns skārda jumts
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē, ka martā ir veikta Katlakalna Tautas nama jumta seguma nomaiņa apmēram 500 m2 platībā. Līdz ar to šobrīd Katlakalna Tautas nams ieguvis gan skaistu, gan izturīgu “galvas rotu”, jo jumta ražotājs šādam skārda jumtam dod 50 gadu tehnisko garantiju un 20 gadu estētisko garantiju.
Informācija no Doles-Ķekavas luterāņu draudzes
Doles-Ķekavas luterāņu draudze informē- baznīca nav slēgta, tajā drīkst ienākt individuālie apmeklētāji, taču viņiem jāievēro sociālā distancēšanās.
Nosaka jaunus pulcēšanās ierobežojumus – kopā ne vairāk kā 2 cilvēki vai ģimene
Valdība speciāli sasauktā ārkārtas sēdē 29. martā pastiprinājusi ar Covid-19 saistītos ierobežojumus. Turpmāk publiskās vietās, neievērojot divu metru distanci, kopā drīkstēs doties tikai divatā vai ģimenes lokā. Visos citos gadījumos ir jāievēro noteikums, ka personām vienai no otras ir jāievēro divu metru distance.
Jauni ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas vietās
No 31. marta sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi.
Bibliotēkas izsniegs izdevumus pēc pieprasījuma!
Priecīga vēsts visiem lasīt gribētājiem! No 30.marta visas Ķekavas novada publiskās bibliotēkas varēs uzsākt izdevumu izsniegšanu lasītājiem. Izsniegšana notiks pēc pieprasījuma!
Ēdiena, produktu un preču piegāde Ķekavas novadā
Apkopots saraksts ar tiem pakalpojuma sniedzējiem, kas nodrošina ēdiena, pārtikas produktu un citu sadzīvei nepieciešamo preču piegādi Ķekavas novadā. Saraksts ar pakalpojuma sniedzējiem tiks aktualizēts.
Ķekavas novadā pārceļ NĪN apmaksas termiņus
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju šodien, 26. martā, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē, tika nolemts pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa divus apmaksas termiņus - no 31.marta uz 15. maiju , kā arī no 15. maija uz 15. jūniju.
Arī Ķekavas novada deputāti varēs attālināti piedalīties domes sēdēs
Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē šodien, 26. martā, tika veikti grozījumi Ķekavas novada pašvaldības nolikumā, kas turpmāk ļaus deputātiem likumā "Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos attālināti piedalīties komiteju un domes sēdēs.
Ķekavas novada Sociālā dienesta aktuālā informācija
Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju visā valsts teritorijā, no 13.03.2020. Ķekavas novada Sociālais dienests ierobežo klientu apkalpošanu klātienē, vienlaikus nodrošinot pabalstu piešķiršanas nepārtrauktību, pārskaitot pabalstus klientam vai pakalpojuma sniedzējiem.
Informācija par atbalsta pasākumiem COVID-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem
Informācija par valsts nodrošinātajiem atbalsta pasākumiem COVID-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem.
Šobrīd tiek izbūvēti pamati jaunajai Ķekavas vidusskolas piebūvei
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka šobrīd aktīvi turpinās Ķekavas vidusskolas moduļa tipa piebūves būvniecības darbi.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ķirši”, Saulgožos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 12.martā pieņēmusi lēmumu Nr.11 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ķirši”, Saulgožos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Lai atceramies visus represijās cietušos
No 1945.gada līdz 1953.gadam Latvijā represēti 119 000 cilvēki; t.sk. 53 702 deportēti uz Sibīriju un citiem attāliem Padomju Savienības reģioniem. Izsūtīto rindās bija arī mūsu novada iedzīvotāji, tādēļ Ķekavas novadpētniecības muzejs aicina ikvienu domās pieminēt komunistiskā genocīda upurus.
Šobrīd Ķekavā turpinās divu daudzdzīvokļu māju siltināšana
Piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu ēku energoefektivitātes uzlabošanā, šobrīd turpinās siltināšanas būvdarbi divām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām Ķekavā – Nākotnes ielā 8 un Rīgas ielā 36 3.korpusam. Būvdarbus plānots pabeigt šī gada beigās.
Ķekavas novadā videokonferenču e-platformu “Zoom” plāno izmantot attālināto mācību procesa un domes sēžu organizēšanai
Valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ Ķekavas novada pašvaldība paralēli primārajiem darbiem, kas attiecas uz pakalpojumu nodrošināšanu novada iedzīvotājiem, strādāja pie tehnisko risinājumu testēšanas, kas būtu piemērojami gan domes komiteju un domes sēžu attālinātai norisei, gan varētu veiksmīgi izmantot skolas mācību procesā attālinātu videokonferenču veidošanai.
Izsludina Ķekavas novada fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu
Atbalstot iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība izsludina novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 20.maijam.
Izmaiņas mikroautobusu kursēšanas sarakstos (aktualizēts 06.04.2020.)
Rīgas Taksometru parks informē, ka no 23. marta uz nenoteiktu laiku ir veiktas izmaiņas mikroautobusu kursēšanas sarakstos.
Informācija būvprojektu iesniedzējiem
Apjomīgos būvprojektu aicinām iesniegt nododot tos Reģionālās pašvaldības policijas dežūrdaļai vai sūtot pa pastu.
Kūlas dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, īpašumu un apkārtējo vidi!
20.martā iestājās astronomiskais pavasaris, kaut gan sezonai raksturīgais netikums – kūlas dedzināšana Latvijā norisinās jau no 16.janvāra, kad tika reģistrēts pirmais šā gada kūlas ugunsgrēks, kur Rīgā pērnā zāle dega 100m2 platībā. Šobrīd valstī reģistrēti jau 75 kūlas ugunsgrēki un aizvadīto dienu statistika liecina, ka pērnās zāles ugunsgrēku skaits strauji pieaug.
Atbalsts investīcijām mazajiem lauksaimniekiem
No 2020. gada 3. jūnija līdz 3. augustam notiks projektu pieņemšana pasākumā "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības".
Visa Latvija māca un mācās mājās: šonedēļ Latvijas skolās sāksies attālinātās mācības
No pirmdienas, 2020. gada 23. marta, skolās visā Latvijā mācību process tiks nodrošinātas attālināti.
Aicina atsaukties uzņēmumus, kas piedāvā produktu piegādi uz mājām!
Aicinām atsaukties tos Ķekavas novada uzņēmējus, kas piedāvā nodrošināt sadzīvei nepieciešamo lietu un produktu piegādi uz mājām!
Pašvaldība uzdod Ķekavas novada tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās ievērot Covid-19 izplatības novēršanas pasākumus
Ķekavas novada pašvaldība izdevusi rīkojumu par Covid-19 infekcijas izplatīšanās novēršanas pasākumiem novada tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās. Ja uzņēmumi šos drošības pasākumus ignorēs, pašvaldība ziņos atbildīgajām institūcijām un lūgs piemērot sodu.
Izveidota Ķekavas novada krīzes vadības grupa
Valdībai izsludinot ārkārtējo situāciju valstī, kopš 13. marta arī Ķekavas novadā ir izveidota un intensīvi strādā Krīzes vadības grupa, kura koordinē un uzrauga saskaņotu pašvaldības iestāžu darbu šajā situācijā, kā arī lemj par preventīvajiem drošības pasākumiem, lai mazinātu koronavīrusa izplatību novada teritorijā.
Ķekavas novadā pagarina NĪN apmaksas termiņu līdz 15. maijam
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju Ķekavas novadā tiek pārcelts nekustamā īpašuma nodokļa apmaksas termiņš no 31. marta uz 15. maiju.
Lems par budžeta pozīcijas “Līdzekļi neparedzētajiem gadījumiem” atvēršanu
Ķekavas novada dome šodien, 20. martā, lems par atļauju segt izdevumus no pašvaldības līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem, kas būs radušies saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju vīrusa COVID-19 ierobežošanai.
Detālplānojumu “Rakarīši” un “Silvestri” publiskās apspriešanas sanāksmes notiks attālināti!
Sakarā ar to, ka ārkārtas situācijas laikā ir aizliegta visu publisko pasākumu organizēšana un norise, jau izsludinātās detālplānojumu “Rakarīši” un “Silvestri” publiskās apspriešanas sanāksmes notiks attālināti – video tiešraides veidā.
Līdz 2. aprīlim tiek slēgts bērnudārzs "Bitīte" Katlakalnā
Ķekavas novada krīzes vadības grupa šodien, 19. martā, saņēma informāciju, ka kādai no bērnudārza "Bitīte" audzēkņa mammai vakar ir konstatēta saslimšana ar COVID-19, un bērns pēdējo reizi pirmsskolas izglītības iestādi apmeklējis 13. martā.
Latvijas Pasta filiāles Ķekavas novadā turpina strādāt bez izmaiņām
Latvijas Pasta filiāles Ķekavas novadā- Baložos, Ķekavā, Katlakalnā un Daugmalē turpina strādāt bez izmaiņām darba laikā.
Ja atgriezies no ārzemēm - ievēro mājas karantīnu! Pasargā sevi un līdzcilvēkus!
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izturēties ar vislielāko atbildības sajūtu un ievērot visus noteiktos ierobežojumus un ieteikumus, lai mazinātu vīrusa COVID-19 izplatību. Šeit katra cilvēka rīcība ir no svara! It īpaši uzrunājam tos novadniekus, kuri pēdējā laikā atgriezušies no ārvalstīm – esiet atbildīgi un 14 dienas palieciet mājās!
COVID-19 analīžu veikšanai pacientiem ar viegliem saslimšanas simptomiem jāzvana uz jaunizveidotu NMPD tālruni 8303
No 18.marta ir ieviests jauns tālruņa numurs – 8303, uz kuru turpmāk varēs zvanīt pacienti, lai pieteiktos valsts apmaksātu COVID-19 analīžu veikšanai.
Lielā Talka tiek pārcelta uz 16. maiju
Latvijā noteiktais ārkārtas stāvoklis ir satraucis visus mūsu valsts iedzīvotājus. Tāpēc Lielās Talkas organizatori, rūpējoties par Latvijas iedzīvotāju veselību, pieņēma lēmumu pārcelt talku no šā gada 25. aprīļa uz 16. maiju un piedāvā jaunu iespēju – organizēt savas individuālās SOLO talkas.
Aktuālā info par Ķekavas ambulances un ģimenes ārstu apmeklējumiem
Ķekavas novada ambulancē pie ģimenes ārstiem un speciālistiem pacientu pieņemšana netiek pārtraukta, taču lūdzam ievērot vairākus nosacījumus!
Titurgā uzsāk labiekārtot atpūtas vietu pie ezera
Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā šonedēļ Baložos, Titurgas ielas galā, ir uzsākti atpūtas vietas labiekārtošanas darbi pie Titurgas ezera, informē Īpašumu pārvalde.
Bērnudārzs - ārkārtas gadījumiem! (papildināts 19.03.)
Līdz 14.aprīlim pirmsskolas izglītības iestādēs darbosies tikai dežūrgrupas. Ārkārtas situācijā bērnu uz dežūrgrupu vest tikai, ja nav iespējamas citas pieskatīšanas iespējas. Pateicoties vecāku atbildīgai rīcībai, 19. martā novada bērnudārzus apmeklēja tikai 35 bērnu jeb 2%. Ar katru dienu šis skaits sarūk, jo vecāki atraduši citu alternatīvu bērnudārzam.
Ķekavas ambulance kā ārstniecības iestāde turpina darbu
Ķekavas ambulance kā ārstniecības iestāde turpina darbu, tomēr lūdzam apmeklētājus ievērot sekojošo: bez vajadzības neapmeklēt ārstniecības iestādi; visu iespējamo ar savu ārstu vai ārsta palīgu kārtot pa tālruni (receptes, darba nespējas lapas, u.c.); ierasties uz vizīti precīzi norādītajā laikā un pēc vizītes uzreiz doties prom.
Pašvaldības policija un Valsts policija uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki
Pašvaldības policija un Valsts policija uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, kā arī, saņemot informāciju par tiem, attiecīgi reaģēs un vērtēs iespējamos pārkāpumus. Ja netiks ievēroti MK rīkojumā noteiktie drošības pasākumi, var tikt piemērota arī atbilstoša administratīvā vai kriminālā atbildība.
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju līdz 12. maijam Ķekavas novadā visi publiskie pasākumi atcelti. Pašvaldības iestādes strādā attālināti (aktualizēts 14.04.)
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, no 13. marta līdz 12. maijam Ķekavas novadā tiek SLĒGTAS VISAS SKOLAS, KULTŪRAS UN SPORTA IESTĀDES, bibliotēkas un dienas centri, ATCELTI VISI PUBLISKIE PASĀKUMI, sporta sacensības un nodarbības, kā arī pašvaldība un tās iestādes PAKALPOJUMUS nodrošina TIKAI ATTĀLINĀTI.
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju Ķekavas novadā VISI PUBLISKIE PASĀKUMI ATCELTI! Pašvaldības iestādes strādās ATTĀLINĀTI!!
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, no 13. marta līdz 14. aprīlim Ķekavas novadā tiek SLĒGTAS VISAS SKOLAS, KULTŪRAS UN SPORTA IESTĀDES, bibliotēkas un dienas centri, ATCELTI VISI PUBLISKIE PASĀKUMI, sporta sacensības un nodarbības, kā arī pašvaldība un tās iestādes PAKALPOJUMUS nodrošina TIKAI ATTĀLINĀTI.
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju Ķekavas novadā VISI PUBLISKIE PASĀKUMI ATCELTI! Pašvaldības iestādes strādās ATTĀLINĀTI!!
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, no 13. marta līdz 14. aprīlim Ķekavas novadā tiek SLĒGTAS VISAS SKOLAS, KULTŪRAS UN SPORTA IESTĀDES, bibliotēkas un dienas centri, ATCELTI VISI PUBLISKIE PASĀKUMI, sporta sacensības un nodarbības, kā arī pašvaldība un tās iestādes PAKALPOJUMUS nodrošina TIKAI ATTĀLINĀTI.
Covid-19 dēļ Latvijā izsludināts ārkārtas stāvoklis
Ministru kabinets ārkārtas sēdē ceturtdien, 12. martā, nolēma līdz 14. aprīlim valstī izsludināt ārkārtas situāciju. Lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, Latvijā no piektdienas, 13. marta, būs slēgtas mācību iestādes, kā arī būs aizliegti lielie masu pasākumi.
VARAM aicina izmantot e-pārvaldes iespējas, lai samazinātu nepieciešamību apmeklēt iestādes klātienē
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) atgādina par e-pārvaldes priekšrocībām un aicina iedzīvotājus šajā laikā aktīvāk izmantot drošas saziņas iespēju – valsts pakalpojumus pieteikt un saņemt elektroniski.
Par skolēnu pārvadājumiem no 13.marta
Informācija bērnu vecākiem! Sakarā ar izsludināto ārkārtas situāciju valstī no 13.marta nekursēs skolēnu autobusi.
Sākusies reģistrēšanās Ķekavas velobraucienam 2020!
Ir atvērta reģistrēšanās Ķekavas velobraucienam 2020, kas šogad notiks 23. maijā, “Fortius” sporta laukumā (pie Ķekavas sporta kluba).
Piedalies Ķekavas novada akcijā “Iestādi koku”
Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Lielās Talkas dienā, 25. aprīlī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras mērķis šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot tieši daudzdzīvokļu māju pagalmus.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" marta numurs
Otrdien, 10. martā iznācis informatīvā biļitena "Ķekavas novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ķekavas novada pašvaldības pavasara akciju "Iestādi koku!", aktuālajiem būvniecības un vides labiekārtošanas projektiem, kā arī aicinājumu uzņēmējiem pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā.
Reģionālā pašvaldības policija pastiprināti uzraudzīs nesakoptos īpašumus
Patrulējot novadā, Reģionālās pašvaldības policija (RPP) šobrīd pievērš pastiprinātu uzmanību teritorijām, kuras īpašniekiem ir jāsakopj, lai neveidotos kūla un samazinātu ugunsgrēku risku.
Baložos darbu uzsācis zvērināts notārs Vitālijs Bogdāns
No 2020.gada 2.marta Rīgas ielā 14, Baložos darbu uzsācis zvērināts notārs Vitālijs Bogdāns.
Ķekavas novada pašvaldība atklātā izsolē piedāvā autobusu
Ķekavas novada pašvaldība 2020.gada 30.martā rīko pašvaldības kustamās mantas- autobusa S 313 UL atklātu mutisku izsoli.
Ķekavas novadā pieaudzis līgumu skaits par atkritumu apsaimniekošanu
Pateicoties mērķtiecīgam pašvaldības darbam vairāk kā gada garumā un individuāli adresētām vēstulēm, šobrīd atkritumu apsaimniekošanas līgumus kopumā noslēgušas 4900 mājsaimniecības, 500 īpašumi no tiem nākuši klāt, kur līdz šim tas nebija izdarīts.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Marta pirmās pavasarīgās brīvdienas klāt, jau svētdien Starptautiskā Sieviešu diena, kuras ietvaros dažādi koncerti un pasākumi arī Ķekavas novadā
Šogad Ķekavas pagastā modernizēs un pilnveidos videonovērošanu
Lai paaugstinātu iedzīvotāju drošības līmeni, Reģionālā pašvaldības policija (RPP) atbilstoši Ķekavas novada videonovērošanas koncepcijai arī šogad turpina darbu pie videonovērošanas sistēmas pilnveidošanas, īpašu uzmanību veltot Ķekavas pagasta teritorijai.
"Ķekavas ambulancē" pieejamas uztura speciālista konsultācijas
Pašvaldības aģentūra “Ķekavas ambulance“ informē, ka no 2020.gada marta ir pieejami uztura speciālista pakalpojumi, kolektīvam pievienojusies uztura speciāliste Zane Timpare.
Veic plānotos Ķekavas novada izglītības un kultūras iestāžu ēkas uzturēšanas darbus
Šogad turpinot plānotos izglītības un kultūras iestāžu ēkas uzturēšanas darbus, Ķekavas novada pašvaldība februārī veikusi pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa” jumtu tekņu tīrīšanu, bojāto tekņu nomainīšanu uz jaunām, kā arī atsevišķās vietās veikti jumta remontdarbi ēkas jaunajā korpusā.
Par Daugmales pasta nodaļas modeļu maiņu
VAS “Latvijas pasts” informē, ka zemā pasta pakalpojuma pieprasījuma dēļ no šī gada 1. aprīļa plānots mainīt Daugmales pasta nodaļas darbības modeli, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām un pieprasījumam.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Rakarīši”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai (precizēts 11.06.2020.)
Ķekavas novada dome 2020.gada 27.februārī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Rakarīši” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Jau piekto reizi norisināsies Latvijas Skolu orientēšanās kauss
Latvijas Orientēšanās federācija nu jau piekto gadu pēc kārtas organizē Latvijas Skolu orientēšanās kausu, kur aicinātas piedalīties skolas no visas Latvijas.
Apstiprināts Jaunu ideju centra maksas pakalpojuma cenrādis
Ķekavas novada dome 27.februārī apstiprinājusi Jaunu ideju centra maksas pakalpojumu cenrādi, lai turpmāk uzņēmumiem, nevalstiskajām organizācijām, kā arī citiem interesantiem būtu iespēja darbadienās organizēt lietišķus pasākumus, piemēram, seminārus vai apmācības Jaunu ideju centra lielajā zālē.
Advokatūras dienas 2020 Ķekavas novadā
Advokatūras dienā 12. martā Ķekavas novada iedzīvotājiem būs iespēja saņemt zvērinātu advokātu bezmaksas konsultācijas juridiskajos jautājumos.
Saņems Eiropas Savienības finansējumu multifunkcionālu sporta laukuma izveidei Ķekavā
2020.gada 19. februāri Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra saņēma Lauku atbalsta dienesta lēmumu par Multifunkcionāla sporta laukuma seguma izveidi Ķekavā.
Uzņēmēji līdz 20. aprīlim var pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā
Septīto vasaru pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem. Piedāvājot vasaras darbu jauniešiem, uzņēmēji iegūst ne tikai apzinīgus un strādīgus darbiniekus, bet arī sniedz artavu jaunās paaudzes konkurētspējas veicināšanā, iepazīstot nākotnes potenciālos darbiniekus no Y un Z paaudzēm.
Tiesu izpildītāju dienās visā Latvijā sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas par vecāku un bērnu saskarsmes tiesībām
5. martā Tiesu izpildītāju dienās iedzīvotājiem būs iespēja klātienē tiesu izpildītāju birojos visā Latvijā saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas par saskarsmes īstenošanu ar tiesu izpildītāju palīdzību. Tāpat konsultācijas varēs saņemt pa tālruni, zvanot uz tiesu izpildītāju birojiem.
Izbūvēts jauns LED apgaismojums Zālītes ielā, Krustkalnos
Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi jaunu LED apgaismojumu Krustkalnos, Zālītes ielas posmā no Mežmalas ielas līdz Kartupeļu ielai, informē Īpašumu pārvalde.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Silvestri”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai (precizēts 11.06.2020.)
Ķekavas novada dome 2020.gada 13.februārī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Silvestri” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Izbūvēts jauns apgaismojums Medema parkā
Turpinot pilnveidot Baložos pilsētas labiekārtošanu, tā dēvētajā, Medema parkā Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi parka apgaismojumu.
Pašvaldībai akceptē LED apgaismojuma projektu Baložos
Ķekavas novada pašvaldība februārī saņēmusi Vides investīciju fonda pozitīvo lēmumu par projekta apstiprināšanu, kas paredz Baložos uzstādīt LED apgaismojumu astoņās ielās. Tāpēc, lai varētu turpināt projekta īstenošanas procesu, pašvaldība slēgs trīspusējo līgumu ar VARAM un SIA “Vides investīciju fondu”, kā arī organizēs iepirkumu projekta realizēšanai.
Ķekavā, Pļavu ielā, samazināts braukšanas ātrums
Lai maksimāli nodrošinātu gājēju un velobraucēju drošu pārvietošanos Pļavu ielā, Ķekavā, visā ielas garumā ir samazināts atļautais braukšanas ātrums līdz 30 km stundā, informē Īpašumu pārvalde.
Sekmīgi turpinās mājsaimniecību pieslēgšanās centralizētajiem ūdensvada un kanalizācijas tīkliem Loreķu laukā
Mājsaimniecību īpašnieki aktīvi turpina pieslēgšanos Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. Kārta” ietvaros izbūvētajiem centralizētajiem ūdensvada un kanalizācijas tīkliem Loreķu teritorijā Ķekavā.
Ķekavas novadā notiek satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbi
Gaisa temperatūras svārstību dēļ vairākās Ķekavas novada ielās ir izveidojušās satiksmei bīstamas bedres, tāpēc šobrīd pašvaldības uzņēmums “Ķekavas sadzīves servisa centrs” veic satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbus pēc nepilnas tehnoloģijas ziemas apstākļos.
Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 5.kārtu
Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 5.kārtu Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros apstiprinātās sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas ieviešanai.
Ķekavas novada pašvaldība sveic novada Zelta pāri
Sestdien, 15.februārī, Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Andris Ceļmalnieks un deputāte Dzintra Medne sveica novada Zelta pāri- Inesi un Jāni Siliņus, kuri savas kāzas svinēja pirms 50 gadiem, Svētajā Valentīna dienā.
LIAA biznesa inkubatori uzņem jaunus biznesa ideju autorus un uzņēmējus
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori izziņo 2020. gada uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties inkubācijas programmai.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Tuvojas Valentīndiena un februāra romantiskākā nedēļas nogale, ko aicinām pavadīt kopā ar saviem mīļajiem! Ķekavas novadā brīvdienās būs iespējams gan doties uz kino un apmeklēt dažādus koncertus, gan doties pārgājienā pa purvu! Aktivitātes katrai gaumei, kas uzlabos garastāvokli un piepildīs sirdi ar pozitīvām emocijām!
Paplašināts Vienotajos klientu apkalpošanas centros sniegto pakalpojumu klāsts
No šā gada 1.janvāra Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros (Pakalpojumu centri) paplašinājies sniegto pakalpojumu klāsts – speciālisti palīdz apgūt Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietošanu, kā arī sniedz konsultācijas un palīdz elektroniski pieteikt Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) un Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) pakalpojumus.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" februāra numurs
Otrdien, 11. februārī iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ķekavas novada pašvaldības prioritātēm 2020. gadā, “Aukļu dienesta” sniegtajiem pakalpojumiem un novada peldbaseinu apmeklētāju pieaugumu pērn. Tāpat, kā ierasts apskatīta aktualitātes sporta un kultūras jomās.
Putnu gripa ir tuvu – vai zini kā pasargāt savus mājputnus?
Pagājušā gada nogalē Slovākijā konstatēts augsti patogēnās putnu gripas (H5N8 apakštipa) uzliesmojums mājputniem vienā piemājas saimniecībā. Kopš decembra putnu gripa plosās jau sešās valstīs (Polijā, Slovākijā, Ungārijā, Rumānijā, Čehijā un Ukrainā inficējot vairāk kā 500 000 putnu.
Mazos vokālistus aicina piedalīties bērnu dziedāšanas svētkos
Sākusies dalībnieku pieteikšanās bērnu vokālajam konkursam “Odziņa 2020”, kas Ķekavas kultūras namā norisināsies 22. martā plkst. 11.00. Skanīgākās balss īpašnieki iegūs iespēju aprīlī pārstāvēt Ķekavu starpnovadu konkursā, kas norisināsies Babītes novadā.
Būvdarbu dēļ būs ierobežota automašīnu piebraukšana pie Ķekavas vidusskolas
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes speciālisti informē, ka sākot no šīs nedēļas līdz augustam tiks ierobežota automašīnu piebraukšana pie Ķekavas vidusskolas uz moduļu tipa piebūves būvniecības laiku.
Pļavniekkalna ielā uzstādīts jauns LED apgaismojums
Ķekavas novada pašvaldība uzstādījusi jaunu LED apgaismojumu Katlakalnā - Pļavniekkalna ielā no Naudītes ielas līdz valsts autoceļam A7.
Būvniecības apjomi Ķekavas novadā turpina stabili augt
Ķekavas novada Būvvaldē 2019.gadā audzis saņemto būvprojektu skaits - aktīvi turpinās gan privātmāju celtniecība, gan inženiertīklu un uzņēmumu ēku pārbūves projekti, bet, pateicoties pašvaldības pērn aizsāktajam darbam pie nelikumīgās būvniecības novēršanas, iedzīvotāji steidz savest kārtībā mazēkas - šķūņus un siltumnīcas.
Aicina noteikt LEADER Dižprojektu
Latvijas Lauku forums aicina noteikt LEADER Dižprojektu – vietējo iniciatīvu projektus, kas realizēts VRG darbības teritorijā ar LEADER ELFLA vai EJZF fonda atbalstu un kas ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums.
Ģimenes ārsta dr.Petkus prakse pārceļas uz jaunajām telpām Baložos, Zaļā ielā 5
4. februārī ir saņemts pozitīvs Veselības inspekcijas atzinums par telpu, aprīkojuma un procedūru gatavību ārstnieciskā darba uzsākšanai Baložos, Zaļā ielā 5, tāpēc jau no 10. februāra šajās jaunajās telpās, 2.stāvā, atradīsies dr. Tatjanas Petkus ģimenes ārsta prakses vieta. Aicinām iedzīvotājus uz Zaļās iela 5 ārstniecības telpu svinīgo atklāšanas pasākumu 7. martā plkst. 12.00.
Balttour 2020 izstāde noslēgusies uz pozitīvas nots
No 31.janvāra līdz 2.februārim starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” norisinājās jau 27. tūrisma izstāde “Balttour”, kurā plašākai publikai tika prezentēts jaunais Pierīgas tūrismu veicinošais zīmols “EXIT RĪGA”, kas izveidots Lauku atbalsta dienestā apstiprinātā projekta “Apkārt Rīgai – vienots tūrisma piedāvājums” aktivitātē “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.
Ķekavas novada Jaunu ideju centra ēku piesaka konkursam "Latvijas Būvniecības gada balva 2019"
Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2019", piesakot pērn novembrī atklāto Ķekavas novada Jaunu ideja centra ēku nominācijā “Pārbūve”.
No 1. februāra Baložu pilsētas iedzīvotāji par siltumu maksās mazāk
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi zemākus siltumenerģijas tarifus virknei siltumenerģijas uzņēmumu, līdz ar to no 1. februāra vairākās Latvijas apdzīvotās vietās, tostarp, Baložu pilsētā, gaidāmas zemākas izmaksas par siltumu.
Ķekavas novada iedzīvotāji neatbalsta VARAM izstrādāto robežu pārkārtošanas variantu
Ķekavas novada iedzīvotāji, tostarp no Plakanciema, Mellupu un Dzērumu ciematiem, kas ir potenciālā atdalāmā teritorija, neatbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto robežu pārkārtošanas variantu starp Olaines un Ķekavas novadiem.
Arhīvs
  Drukāt