Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ranči”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 6.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 10. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ranči”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Drūņi”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 6.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 11. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Drūņi”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2020.gada 6.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Ineši-1 un Ineši-2” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Izstrādāta vienota pašvaldības sporta bāzu un izglītības iestāžu sporta infrastruktūras piešķiršanas kārtība
Ķekavas novada pašvaldība ir izstrādājusi vienotu pašvaldības sporta bāzu un izglītības iestāžu sporta infrastruktūras piešķiršanas kārtību, lai nodrošinātu obligātās vispārējās izglītības un profesionālās ievirzes sporta izglītības norisi, kā arī veicinātu sporta aktivitātes un sporta nozares attīstību Ķekavas novadā.
No 13. līdz 29.augustam Titurgā plānots siltumenerģijas padeves pārtraukums
Siltumtīklu modernizācijas projekta ietvaros no 13. līdz 29. augustam Baložos tiks veikts siltumenerģijas padeves pārtraukums dzīvojamām mājām - Uzvaras prospektā 1 un 1 A, kā arī Krišjāņa Barona ielā 2.
Piedalies Ķekavas novada akcijā “Iestādi koku” – 19. septembrī
Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Pasaules Talkas dienā, 19.septembrī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras mērķis šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot tieši daudzdzīvokļu māju pagalmus.
Biedrība “Solis tuvāk” realizē LEADER programmas projektu “Gatavojam un ēdam veselīgi”
Biedrība “Solis tuvāk” ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam atbalstu realizē LEADER programmas projektu “Gatavojam un ēdam veselīgi”
Piešķir papildus finansējumu topošajam multifunkcionālajam sporta laukumam Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība atvēlējusi papildus finansējumu 25 000 eiro apmērā, lai izbūvētu ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumu, kas nepieciešams topošajam multifunkcionālajam sporta laukumam Ķekavā, pie Ķekavas vidusskolas.
Ķekavas velobraucienā 8. augustā tiek atcelta Sporta distance
Saistībā ar konstatēto Covid-19 izplatību tieši profesionālo šosejas riteņbraucēju vidū no Murjāņu sporta ģimnāzijas un ņemot vērā Latvijas riteņbraukšanas federācijas un Slimības profilakses un kontroles centra ieteikumus, tika pieņemts atbildīgs lēmums atcelt Sporta distanci rīt, 8. augustā, gaidāmajā Ķekavas velobraucienā. Pārējās trīs distances notiek bez izmaiņām un plānotajos laikos.
Aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus Ķekavas novada teritorijas plānojumam
Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi pilnveidot Ķekavas novada teritorijas plānojumu un aicina iedzīvotājus izteikt savu viedokli un priekšlikumus.
Ķekavas novada pašvaldība pārbūvēs Baložos Saulgriežu ielu
Ķekavas novada pašvaldība slēgs līgumu par Saulgriežu ielas 1. kārtas pārbūvi Baložos no Kalnu ielas līdz Labrenča ielai, šim mērķim ņemot aizņēmumu no Valsts kases.
Slēgs līgumu par Baložu vidusskolas piebūves projektēšanu un būvniecību
Ķekavas novada pašvaldība slēgs līgumu ar SIA “Belss” par Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvniecību.
Iespēja Ķekavas novada esošiem un topošajiem uzņēmējiem pieteikties praktiski izglītojošam, uzņēmējdarbību veicinošam pasākumu ciklam.
Ķekavas novada uzņēmēju padome (ĶNUP) sadarbībā ar biedrību „Urbāna fonds izglītībai un zinātnei” (Urbāna fonds) ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu ir uzsākusi LEADER projekta „Uzņēmējdarbību veicinošs apmācību cikls ilgtspējīgas attīstības veicināšanai” realizāciju.
Grantu programmā “(ie)dvesma” šogad jaunajiem uzņēmējiem būs pieejami 70 000 eiro
1. septembrī sāksies projektu pieņemšana grantu programmai “(ie)dvesma”, ko īsteno SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadiem. Programma norisināsies jau ceturto reizi, un tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā. Finansējuma saņemšanai varēs pieteikties gan jau strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro.
6. augustā Baložos plānots siltumenerģijas padeves pārtraukums
Siltumtīklu modernizācijas projekta ietvaros šī gada 6.augustā no plkst 9.00 līdz 17.00 tiks veikts siltumenerģijas padeves pārtraukums dzīvojamām mājām Baložos, Uzvaras prospektā 2, 3, 4, 5, 6, kā rezultātā tiks pārtraukta karstā ūdens sagatavošana iepriekš minēto dzīvojamo māju siltummezglos.
Satiksmes izmaiņas Baložos - Zaļajā ielā
SIA ``Baložu komunālā saimniecība`` informē, ka siltumtrases pārbūves darbu ietvaros Baložu pilsētā no 5. augusta līdz 25. augustam tiks slēgts Zaļās ielas ceļa posms pie dzīvojamās mājas Uzvaras prospekts 7.
Valsts vides dienests pilnveido saņemto ziņojumu par vides pārkāpumiem pārvaldības sistēmu – izveidots Operatīvās koordinācijas centrs
Lai efektīvi un vienoti pārvaldītu Valsts vides dienestā (VVD) saņemtos ziņojums par vides pārkāpumiem, jūnijā izveidots VVD Operatīvās koordinācijas centrs (OKC). OKC nodrošina VVD vienotā zvanu centra darbību – pieņem zvanus uz vienotā zvanu centra tālruni 26338800 (24/7), kā arī nodrošina mobilās lietotnes Vides SOS darbību – saņem un izskata iesniegtos pieteikumus.
AS “Sadales tīkls” īsteno apjomīgu investīciju projektu Ķekavas novadā
Uzlabojot Ķekavas novada iedzīvotāju elektroapgādes drošumu un nepārtrauktību, jau tuvākajā laikā AS “Sadales tīkls” sāks īstenot vērienīgu investīciju projektu Titurgas un Baložu apkaimē, kura laikā paredzēts pārbūvēt aptuveni 10 km 20 kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīniju par kabeļu līnijām.
Ķekavas velobrauciena laikā uz autoceļiem A7 un A5 būs ceļu satiksmes ierobežojumi
Ķekavas velobrauciena dienā šo sestdien, 8. augustā, paredzēti ceļu satiksmes ierobežojumi gan uz lielajiem valsts nozīmes ceļiem – A7 un A5, gan P85, P89 un P90 ceļu posmos, kā arī pašā Ķekavas centra apkaimē. Tāpēc aicinām gan autobraucējus, gan pasākuma viesus iepazīties laikus ar satiksmes ierobežojumiem, lai varētu saplānot pēc iespējas sev ērtāku pārvietošanās maršrutu, ņemto vērā šīs plānotās izmaiņas.
Skatītāju un profesionāļu atzinību saņem jaunais talantīgais sitaminstrumentu mūziķis no Daugmales
Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, šovasar norisinājies koncerts ‘’Dzimuši Latvijā’’ ar izciliem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību, kā arī strauji plaukstošiem jaunajiem talantiem, kuru vidū bija arī Ķekavas Mūzikas skolas audzēknis Mārtiņš Starostnieks.
No 1. augusta atsāks kursēt maršruta Rīga–Bauska atceltie autobusa reisi
Autotransporta direkcija informē, ka no 2020. gada 1. augusta atsāks kursēt maršruta Nr.7480 Rīga–Bauska autobuss, kas no Rīgas starptautiskās autoostas katru dienu izbrauc plkst.13.30, 17.00 un no Bauskas autoostas – plkst.11.40, 15.20.
Turpina labiekārtot atpūtas vietas pie ūdens
Lielākajā atpūtas vietā pie Titurgas ezera, Ķekavas novada pašvaldība papildinājusi labiekārtojuma elementus un uzstādījusi vairākus sauļošanās zviļņus, kas tapuši atbilstoši novada atpūtas vietu dizainam.
Daugmalē un Ziedonī laboratoriski apstiprina zilaļģes Daugavā
Ķekavas novada pašvaldība 31. jūlijā saņēmusi laboratoriskos rezultātus par ūdens kvalitāti, kas apliecina, ka divās peldvietās ir izplatījušās zilaļģes. Cilvēka veselībai kaitīgās zilaļģes ir konstatētas Daugavā pie atpūtas vietas Ziedonī un Daugmalē pretī Nāves salai. Šajā vietās nav ieteicams peldēties.
Ķekavas peldbaseins ir atvērts apmeklētājiem
Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa peldbaseins būs atkal atvērts apmeklētājiem no 3. augusta, tomēr peldētgribētājiem būs jāievēro papildus iekšējās kārtības noteikumi COVID-19 izplatības ierobežošanai.
Ķekavas novadā notiks Nacionālo bruņoto spēku mācības “Namejs2020”
Šī gada rudenī plānotas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) lauka taktiskās mācības “Namejs2020”, un tajās tiks iesaistīti gan Latvijas karavīri, zemessargi, ASV un NATO paplašinātās kaujas grupas Latvijā – eFP karavīri. Mācību aktīvā fāze plānota no 21. līdz 27. septembrim, un tās norisināsies astoņu novadu teritorijā – Ķekavas, Mārupes, Olaines, Baldones, Iecavas Rundāles, Bauskas un Vecumnieku novadā.
Daugavā, Daugmales un Ziedoņa teritorijā, aizdomas par zilaļģu izplatību
Apsekojot atpūtas vietas pie ūdens, Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti vizuāli konstatējuši Daugavā - pie atpūtas vietas Ziedonī un Daugmalē pretī Nāves salai - koši zaļas aļģes, kas atgādina cilvēka veselībai kaitīgās zilaļģes.
No 6. līdz 20. augustam Titurgā plānots siltumenerģijas padeves pārtraukums
Siltumtīklu modernizācijas projekta ietvaros no 6. līdz 20. augustam Baložos tiks veikts siltumenerģijas padeves pārtraukums dzīvojamām mājām - Uzvaras prospektā 7, 8, 9, 10, 12, 14, kā arī Zaļajā ielā 1 un 2.
Koku audze Baložos, Kr.Barona ielā 2, tiek saglabāta
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka koku audzē Baložos, Kr. Barona ielā 2, nav plānota koku izciršana, kā tas maldīgi tiek pausts dažādās ar Baložu pilsētu saistītajās iedzīvotāju Facebook lapās. Tāpat arī šajās sociālo tīklu lapās publicētajā fotogrāfijā redzamie ar oranžu krāsu iezīmētie koki nav pašvaldības marķējums.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Ķekavā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un saglabātu zaļo zonu, Ķekavas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu par satiksmes organizācijas izmaiņām pašvaldības sporta laukumā, kura adrese ir "Fortius", Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, kur tiks uzstādīta ceļazīme ‘’Iebraukt aizliegts’’.
Ķekavas novada uzņēmēji veiks Brīvības pieminekļa izgaismošanu
Lepojamies ar Ķekavas novada uzņēmējiem, kuri iesaistījušies Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekta realizēšanā, bez atlīdzības sniedzot atbalstu nepieciešamo 12 apgaismes balstu ražošanai.
Ķekavas novadpētniecības muzejā būs apskatāma gleznu izstāde “Gaisma – Krāsa – Prieks”
No 2020. gada 6. augusta līdz 29. augustam Ķekavas novadpētniecības muzejā būs skatāma Baldones mākslas studijas dalībnieku gleznu izstāde “Gaisma – Krāsa – Prieks”. Šī ir pirmā Baldones mākslas studijas gleznu izstāde Ķekavā.
Satiksmes izmaiņas Baložos - Zaļajā ielā
SIA "Baložu komunālā saimniecība" informē, ka siltumtrases pārbūves darbu ietvaros Baložu pilsētā no 30. jūlija līdz 12. augustam tiks slēgts Zaļās ielas ceļa posms gar dzīvojamām mājām Uzvaras prospektā 7 un 9.
Jūlija ceturtās nedēļas aktuālie ielu pārbūves darbi Baložos
Jūlija ceturtajā nedēļā turpinās būvniecības darbi Baložos, Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un ievērot ceļu satiksmes organizācijas izmaiņas.
Baložos, Uzvaras prospektā 7 un 9 tiks pārtraukta karstā ūdens piegāde
Sakarā ar būvdarbiem projekta "Siltumtīklu modernizācija Titurgā" ietvaros, no 30. jūlija līdz 11.augustam tiks veikts siltumenerģijas padeves pārtraukums dzīvojamām mājām Uzvaras prospektā 7 un 9, kā rezultātā tiks pārtraukta arī karstā ūdens piegāde.
Reģionālā pašvaldības policija turpina videonovērošanas sistēmu modernizēšanu
Reģionālā pašvaldības policija, sabiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības uzlabošanas nolūkos, darbam izmanto jaunākās tehnoloģijas – videokameras ar augstu izšķirtspēju, pārvietojamo videokameru un jaunas programmas videoierakstu apkopošanai, atlasei un datu apkopošanai.
Ķekavas novada pašvaldība uzsver: pēc Uzvaras prospekta pārbūves notiks apjomīga teritorijas labiekārtošana un jaunu koku iestādīšana
Lai veiktu vērienīgos Uzvaras prospekta remontdarbus - nomainītu komunikācijas tīklus, kā arī sakārtotu esošos ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus - diemžēl ir nepieciešama atsevišķu koku nozāģēšana, jo tie atrodas būvdarbu zonā, kā arī uz esošajiem, pārbūvējamajiem komunikācijas tīkliem. Būvdarbiem noslēdzoties, teritorija tiks labiekārtota, īpašu uzmanību pievēršot zaļās zonas izveidē, tostarp jaunu koku iestādīšanā.
Ķekavas novada amatieru kolektīvi izsludina dalībnieku uzņemšanu jaunajā sezonā
Gatavojoties jaunajai sezonai, Ķekavas novada amatieru kolektīvi izsludina jaunu dalībnieku uzņemšanas datumus. Sev piemērotu kolektīvu ir iespēja atrast tiem, kas vēlas dziedāt, dejot, spēlēt teātri vai koklēt, kā arī tiem, kam tuva latviešu folklora. Novadā ir gan bērnu, gan pieaugušo kolektīvi, kas aicina tiem pievienoties.
Ķekavā viesosies ap 100 Jawa motocikli
Augustā Ķekavā norisināsies starptautisks Jawa un CZ markas motociklu salidojums, kurā pulcēsies ap 100 dalībniekiem no vairāk kā 7 valstīm. Arī Ķekavas novada iedzīvotāji un viesi, 8. augustā no plkst. 11.00 līdz 12.00 Ķekavā, pie Doles Tautas nama varēs apskatīt un iepazīt motociklus.
Pašvaldība pilnveidos Ķekavas novada teritoriālo plānojumu
Ķekavas novada pašvaldība ir izvērtējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas saņemtās norādes attiecībā uz jauno Ķekavas novada teritoriālo plānojumu - nolemts, ka, saskaņā ar ministrijas sniegtajiem komentāriem, teritorijas plānojums tiks pilnveidots un atkārtoti nodots sabiedrības publiskajai apspriešanai. Lai uzsāktu darbu pie teritorijas plānojuma pilnveidošanas, trešdien, 22. jūlijā, sasaukta Ķekavas novada domes ārkārtas sēde.
Pirmajā darbības gadā Ķekavas novada informatīvais tālrunis 8488 saņēmis 2119 iedzīvotāju zvanus
Pirms gada savu darbību uzsāka Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvais tālrunis 8488, kas savas darbības pirmajā gadā saņēmis jau 2119 iedzīvotāju zvanus, ar katru mēnesi sasniedzot aizvien lielāku zvanu skaitu, kas pēdējos mēnešos ir vidēji 230 zvani mēnesī.
AFS meklē viesģimenes jauniešiem no Kanādas, Ungārijas un Vācijas 2020./2021. mācību gadam
“AFS Latvija” aicina pieteikties jaunas viesģimenes, kas vēlas uzņemt viesskolēnus no Kanādas, Ungārijas un Vācijas un atbalstīt viņus 10 mēnešu garumā, mācoties ģimnāzijās un vidusskolās visā Latvijā.
Biedrība “Solis tuvāk” aicina apgūt braukšanu ar SUP dēli
Biedrība “Solis tuvāk” aicina Ķekavas novada iedzīvotājus bez maksas apgūt braukšanu ar SUP dēli un aktīvi pavadīt brīvo laiku uz ūdens.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Odukalnā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un organizāciju, Ķekavas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu par satiksmes organizācijas izmaiņām Odukalnā, Saules un Mālu ielā.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Ziedonī
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un organizāciju, Ķekavas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu par satiksmes organizācijas izmaiņām Ziedoņa alejā, Ziedonī.
Dome atbalsta Jaunatnes iniciatīvu centra un Tūrisma koordinācijas centra integrēšanu pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes sastāvā
Ceturtdien, 16. jūlijā, Ķekavas novada domes sēdē atbalstīja divu pašvaldības iestāžu - Jaunatnes iniciatīvu centra un Tūrisma koordinācijas centra integrēšanu pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta (IKS) pārvaldes sastāvā. Šāds lēmums pieņemts, lai pilnveidotu uz klientu orientētu pašvaldības darbu un nodrošinātu efektīvu pakalpojumu sniegšanu arī turpmāk.
Jūlija trešās nedēļas aktuālās izmaiņas ceļu satiksmes organizācijā Uzvaras prospektā, Baložos
Lai uzsāktu sadzīves kanalizācijas ierīkošanu, pirms tam veicot asfalta frēzēšanas darbus, no 20. jūlija līdz 1.septembrim tiks pilnībā slēgta satiksme Uzvaras prospektā - sākotnēji posmā no Baložu pilsētas pārvaldes stāvlaukuma līdz iebrauktuvei uz dzīvojamo māju Uzvaras prospektā 8, savukārt vēlāk tiks slēgts posms no Baložu pilsētas pārvaldes stāvlaukuma līdz Doles ielai.
Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi projekta pieteikumu Eiropas Klimata iniciatīvai
Lai stiprinātu pārrobežu sadarbības kapacitāti energoefektivitātes jomā un palielinātu atjaunojamās enerģijas izmantošanu, Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi projekta pieteikumu Eiropas Klimata iniciatīvai.
Pašvaldības līdzfinansētās vasaras nometnes apmeklējuši jau 160 bērni
Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko or-ganizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 816 eiro apmērā šovasar līdzfinansē 16 dažādas dienas un diennakts nometnes. Sešas no nometnēm jau ir aizvadītas un tajās piedalījušies 160 novada bērni.
Pabeigti būvdarbi 12 dzīvokļu mājas Ķekavā Rīgas ielā 36/k-3 energoefektivitātes pasākumu īstenošanai
Lai uzlabotu ēkas siltumnoturību un palielinātu mājas konstruktīvo elementu kalpošanas ilgumu, īstenots ES līdzfinansēts projekts „Energoefektivitātes paaugstināšana daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā Rīgas ielā 36/k-3 Ķekavā, Ķekavas novadā”.
Pilotprojekta “CLEAN” ietvaros Ķekavas novadā izveidoti jau 33 atkritumu šķirošanas punkti
Ķekavas novada privātmāju iedzīvotāji aktīvi izmanto Ķekavas novada pašvaldības un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” piedāvāto videi draudzīgo risinājumu - 14 mēnešu laikā, pateicoties iedzīvotāju iniciatīvai izveidoti jau 33 šķirošanas punkti.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jūlija numurs
Otrdien, 14. jūlijā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas novads" jaunākais numurs.
Baložos, Uzvaras prospektā 8, 10, 12 un 14 tiks pārtraukta karstā ūdens piegāde
Sakarā ar būvdarbiem projekta "Siltumtīklu modernizācija Titurgā" ietvaros, no 20. jūlija līdz 2.augustam tiks veikts siltumenerģijas padeves pārtraukums dzīvojamām mājām Uzvaras prospektā 8, 10, 12 un 14, kā rezultātā tiks pārtraukta arī karstā ūdens piegāde.
Plāno pilnveidot jaunatnes lietas un tūrisma jomu Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldība, turpinot jau divus gadus uzņemto kursu- pilnveidot uz klientu orientētu pašvaldības darbu un nodrošināt efektīvu pakalpojumu sniegšanu, nolēmusi stiprināt darbu ar jaunatni un tūrisma jomu Ķekavas novadā, integrējot divas pašvaldības iestādes- Jaunatnes iniciatīvu centru un Tūrisma koordinācijas centru- pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes sastāvā.
Ūdens padeves atslēgums Baložos
Sakarā ar Jaunatnes ielas ūdensvada izbūves darbiem, Baložu pilsētā naktī no 14.jūlija uz 15.jūliju, laika posmā no plkst. 01.00 līdz 05.00 plānots ūdens atslēgums.
Privātmāju būvniecības rādītāji Ķekavas novadā - vieni no augstākajiem Pierīgas reģionā
Ķekavas novadā turpina augt privātmāju būvniecības apjomi un, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2020. gada maijā un jūnijā dubultojies saņemto būvniecības ieceru skaits, liecina Ķekavas novada Būvvaldes informācija.
Uzsākta dienesta izmeklēšana kādā no novada bērnudārziem
Ķekavas novada pašvaldība šodien, 10. jūlijā, saņemot informāciju, nekavējoties ir uzsākusi dienesta izmeklēšanu kādā no pašvaldības bērnudārziem par viena bērna prombūtni no bērnudārza teritorijas.
Attālinātām mācībām var pieteikties vēl līdz 15. jūlijam
Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” attālināto mācību kārtā vēl līdz 15. jūlijam var pieteikties ikviens strādājošais un pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem, aizpildot pieteikumu tiešsaistē www.macibaspieaugusajiem.lv. Līdz šim saņemti jau gandrīz 8 tūkstoši pieteikumu.
Šobrīd jaunais Ķekavas novada teritorijas plānojums nav piemērojams, pašvaldība izvērtēs tālākos rīcības soļus
Ķekavas novada pašvaldība šodien, 9. jūlijā, ir saņēmusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu “Par Ķekavas novada domes 2020. gada 2. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 11/2020 "Ķekavas novada teritorijas plānojuma Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa" darbības apturēšanu”. Līdz ar šo rīkojumu šobrīd nav piemērojams jaunais Ķekavas novada teritorijas plānojums.
8. augustā notiks Ķekavas velobrauciens, būs satiksmes ierobežojumi
8. augustā Latvijas kausa ietvaros notiks otrais Ķekavas velobrauciens ar četrām dažādām distancēm, kur īsākā būs 400 metri un garākā - 80 kilometri.
Ūdens padeves atslēgums Baložos
Sakarā ar Jaunatnes ielas ūdensvada izbūves darbiem, Baložu pilsētā naktī no 9. līdz 10.jūlijam plānots ūdens atslēgums.
Baložos, Uzvaras prospektā 2, 4 un 6 tiks pārtraukta karstā ūdens piegāde
Sakarā ar būvdarbiem projekta "Siltumtīklu modernizācija Titurgā" ietvaros, no 13. jūlija līdz 27.jūlijam tiks veikts siltumenerģijas padeves pārtraukums dzīvojamām mājām Uzvaras prospektā 2, 4 un 6, kā rezultātā tiks pārtraukta arī karstā ūdens piegāde.
Rīgas un Pierīgas reģiona biedrībām un nodibinājumiem ir iespēja startēt Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu konkursos
Aktīvo iedzīvotāju fondā laika periodā no 2020. gada maija līdz 2022. gada beigām paredzēts izsludināt 7 atklātus projektu konkursus pilsoniskās sabiedrības organizācijām. Šobrīd ir iespēja iesniegt projektus divos izsludinātajos konkursos, kuru kopējais finansējums ir 3 150 000 eiro.
Drošības nosacījumi atpūtā pie ūdens
Šovasar gandrīz ikdienu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz ūdenstilpēm, lai glābtu pārgalvīgus atpūtniekus un diemžēl daudzos gadījumos, lai atrastu un krastā izceltu bojāgājušus cilvēkus.
Projekts “Nevalstiskā sektora sadarbības stiprināšana Ķekavas novadā”
Partnerība Daugavkrasts ir uzsākusi projekta “Nevalstiskā sektora sadarbības stiprināšana Ķekavas novadā” aktivitāšu realizāciju. Projekts atbalstīts Latvijas valsts budžeta finansētajā programmā “NVO fonds”.
Ķekavas novada pašvaldības aktuālās nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles
Ķekavas novada pašvaldība jūlijā un augustā rīko pašvaldības kustāmās mantas un nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles.
Projektu konkursā līdzfinansējumu piešķir pieciem projektiem
Ķekavas novada fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā tika saņemti astoņi projektu pieteikumi. Izvērtējot pieteikumus atbilstoši konkursa kritērijiem un pieejamajam pašvaldības līdzfinansējumam, konkursa vērtēšanas komisija apstiprināja piecus projektus, piešķirot kopumā līdzfinansējumu 12 000 eiro apmērā.
SIA “Ķekavas nami” klienti par siltumu maksās mazāk
Saņemot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinājumu, SIA “Ķekavas nami” no 2020. gada 1.augusta noteiks jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu, kas paredz tarifa samazinājumu par 30%.
Par Spānijas kailgliemeža izplatības ierobežošanu
Dabas aizsardzības pārvalde pēdējo gadu laikā saņem regulārus dažādu Latvijas pašvaldību iedzīvotāju ziņojumus un sūdzības par dabiskos biotopus, kultūraugus un mājdzīvnieku veselību apdraudošo Spānijas kailgliemezi Arion vulgaris.
Baložos, Skolas ielā turpmāk braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 km/h
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un organizāciju Baložos, turpmāk ceļa posmā no Skolas ielas 19 līdz pilsētas robežai, tostarp Zaļumu prospektā, tiks izvietotas ceļazīmes, kas noteiks maksimālā ātruma ierobežošanu līdz 30 km/h.
Jūlija aktuālās izmaiņas ceļu satiksmes organizācijā Uzvaras prospektā, Baložos
Lai varētu izbūvēt lietus ūdens kanalizācijas cauruļvadus, pirms tam veicot asfalta frēzēšanas darbus, no 6. jūlija satiksmi Uzvaras prospektā plānots organizēt kā vienvirziena kustību. Piekļuve pie dzīvojamajām ēkām tiks nodrošināta
Baložos, Zaļajā ielā 5, turpmāk būs terminēta stāvvieta
Lai nodrošinātu klientiem ērtāku piekļuvi pie ārstniecības, pasta un citiem pakalpojuma sniedzējiem, kas atrodas Baložos, Zaļajā ielā 5, līdz jūlija vidum tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā.
Slēpņošanas spēle "Ķekavas novada spēka zīmes 2020"
Geocaching jeb slēpņošana pēdējos gados kļuvusi par populāru brīvā laika pavadīšanas veidu, kas aicina iet brīvā dabā un ar GPS vai citu navigācijas ierīču palīdzību meklēt ģeoslēpņus jeb latviski vienkārši slēpņus. Ķekavas novada vasaras slēpņu spēle būs mazliet atšķirīga no ierastās: būs jāmeklē nevis slēpņi mazo lādīšu formā, bet gan spēka zīmes kādā no slēpņa-koka zariem!
Ceļa satiksmes organizācijas izmaiņas Pliederu un Gaismas ielās, Ķekavā
Saistībā ar pievadceļu izbūvi, kas notiek Ķekavas vidusskolas piebūves būvniecības ietvaros, no 6.jūlija uz laika posmu līdz 2 nedēļām paredzētas ceļa satiksmes organizācijas izmaiņas Pliederu un Gaismas ielās, Ķekavā. Satiksmes organizācijas izmaiņas saskaņotas ar VAS “Latvijas Valsts Ceļi”.
Titurgā modernizēs siltumtrases, nākamnedēļ uzsāksies būvdarbi
Lai nodrošinātu labāku siltumenerģijas pārvades pakalpojumu kvalitāti, SIA “Baložu komunālā saimniecība” nākamnedēļ uzsāks siltumtrases rekonstrukcijas darbus Baložu pilsētā. Modernizējot siltumtrases Titurgā, būtiskākais ieguvums būs siltumtīklu drošība un siltuma zudumu samazināšana, kas attiecīgi iedzīvotājiem ilgtermiņā samazinātu izmaksas par siltumenerģiju.
Starptautiskā projekta ietvaros risinās zaļās mobilitātes un vides jautājumus
URBACT programmas Uzraudzības komiteja ir apstiprinājusi 23 sadarbības tīklu projektus otrajam posmam, tostarp, arī sešus projektus ar Latvijas partneru dalību, starp kuriem ir arī Ķekavas novada pašvaldība kā partneris projektā “Cities4CSR” (Pilsētas par korporatīvo sociālo atbildību).
Ķekavas novada peldvietās joprojām ūdens kvalitāte ir izcila
Ķekavas novada peldvietās jūnija beigās atkārtoti veikts ūdens vizuāls novērtējums un testēti paraugi laboratorijā, kas apliecina, ka kopumā ūdens rādītāji visās vietās joprojām atbilst izcilai kvalitātei.
Veiksmīgi realizēts projekts “Spēlē, spēlmani, skaļāk!”
Biedrība “Ķekavas muzikanti”, kas ķekaviešiem plašāk pazīstama kā folkloras draugu kopa “Brička” veiksmīgi realizējusi projektu “Spēlē, spēlmani, skaļāk!”.Tuvākie pasākumi, kur varēs satikt “Bričkas” muzikantus, būs divi tradicionālo danču vakari Ķekavā, Ābeļdārzā - 4. augustā un 8. septembrī plkst. 19.00.
Kapusvētki Ķekavas novadā 2020. gadā
Kapu svētki ir īpaša svētku tradīcija Latvijas kapsētās jūlijā un augustā, lai dzimtas lokā atcerētos savus aizgājējus. Aicinām iepazīties ar kapusvētku norises datumiem 2020. gadā Ķekavas novadā.
Ķekavas novadpētniecības muzejā būs apskatāma Ineses Sudares izstāde “Ābeles ziedos”
Ķekavas novadpētniecības muzejā no 2. jūlija līdz 1. augustam varēs apskatīt mākslinieces Ineses Sudares izstādi “Ābeles ziedos”
Ūdens padeves atslēgumi Baložos
Sakarā ar Jaunatnes ielas ūdensvada izbūves darbiem Baložos, plānoti divi ūdens padeves atslēgumi visiem SIA “Baložu komunālā saimniecība” klientiem.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Ķekavā un Baložos
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un organizāciju, Ķekavas novada pašvaldība pieņēmusi divus lēmumus par satiksmes organizācijas izmaiņām Gaismas ielā, Ķekavā, un Kalnu ielā, Baložos.
Paraksta vienošanos par grantu programmas “(ie)dvesma” īstenošanu 2020. gadā
SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Siguldas un Stopiņu novadiem ir parakstījuši vienošanos, lai šogad jau ceturto gadu pēc kārtas kopīgi uzsāktu īstenot iniciatīvu jauno uzņēmēju atbalstam - grantu programmu “(ie)dvesma”.
Daugavā, atpūtas vietā ‘’Nēģīši’’, novērotās aļģes nav kaitīgas un peldēties ir atļauts
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti informē, ka Daugavā, atpūtas vietā ‘’Nēģīši’’, ir novērota aļģu parādīšanās. Pēc vizuālās apskates ir konstatēts, ka aļģes šobrīd nav kaitīgas, tāpēc peldēties ir atļauts. Drošības nolūkos ir paņemti arī atkārtoti ūdens paraugi, kas nogādāti laboratorijā.
Ķekavas novadā stiprinās drošības jomu, uzlabojot pašvaldības policijas darba vidi
Ķekavas novada pašvaldība savā darbībā lielu vērību pievērš sabiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības jautājumiem, pēdējos gados akcentu liekot uz jaunu IT tehnoloģiju un modernu video novērošanas sistēmas ieviešanu novadā. Paralēli tam pašvaldība šogad iecerējusi uzlabot pašvaldības policijas darba vidi, to pārceļot uz jaunām un normatīvo aktu prasībām piemērotām telpām.
Aicinām iedzīvotājus sakopt savas privātās teritorijas
Ķekavas novada pašvaldība aicina nekustamo īpašumu īpašniekus, apsaimniekotājus un nomniekus uzturēt kārtībā privātās teritorijas, neaizmirstot arī par regulāru zāles nopļaušanu. Ķekavas novada teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi paredz, ka īpašniekiem jāveic teritorijas sakopšana, zāles nopļaušana un ietves tīrīšana nekustamam īpašumam piegulošajā publiskajā lietošanā esošajā teritorijā, izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas, grāvjus, caurtekas vai zālienus līdz brauktuves malai piecu metru joslā.
Ķekavas novads aicina svinēt novada svētkus ‘’E-kvartālā’’
Šonedēļ, no 18. līdz 20. jūnijam, Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, kuras lielākā daļa šogad būs vērojama tiešsaistē. Sestdien, svētku galvenajā dienā, novada iedzīvotājus un viesus priecēs tautā iemīļoti mūziķi – ‘’Musiqq’’, ‘’Ginger band’’,’’Sub Scriptum’’ un ‘’Stūrī zēvele’’.
Ķekavas novada pašvaldība iegūst Bronzu Ilgtspējas indeksā 2020
Ķekavas novada pašvaldība 2020. gada "Ilgtspējas indeksā’’ ir saņēmusi apliecinājumu bronzas kategorijai. “Ilgtspējas indekss” nodrošina starptautiskām prasībām atbilstošu snieguma novērtējumu tādos aspektos kā stratēģiskā plānošana, darba vide, sabiedrība un apkārtējā vide. Ilgtspējas veicināšana ir mūsu pašvaldības prioritāte un saņemtais novērtējums apliecina, ka ejam pareizā virzienā.
Drošības nolūkos Titurgā strūklaku baseini tiks norobežoti un daļēji aizpildīti ar grunti
Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi vēstuli no Latvijas Republikas tiesībsarga, kas, izskatot kāda Titurgas iedzīvotāja sūdzību, aicinājis pašvaldību nekavējoties norobežot Titurgas strūklaku un baseinus no blakus esošā bērnu rotaļu laukuma, to iežogojot un nepieļaujot bērnu piekļūšanu bīstamajam objektam.
VUGD Līgo svētku brīvdienās aicina atcerēties par drošību
Nākamnedēļ visā Latvijā svinēsim Līgo un Jāņu dienu, kad cilvēki atpūtīsies dabā, peldēsies, kurinās ugunskurus un grilus. Šogad svētku laikā daudziem būs piecas brīvdienas, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina drošības pamatnoteikumus, kurus jāievēro, lai svētkus un brīvdienas neaptumšotu traģiski nelaimes gadījumi.
Jūnija trešās nedēļas aktuālie ielu pārbūves darbi Baložos
Jūnija trešajā nedēļā aktīvi būvniecības darbi sāksies Baložos, Uzvaras prospektā, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un ievērot ceļu satiksmes organizācijas izmaiņas.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Daugmalē un Katlakalnā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un organizāciju, Ķekavas novada pašvaldība pieņēmusi divus lēmumus par satiksmes organizācijas izmaiņām uz Siltumnīcu ceļa, Daugmalē, un Tulpju ielā, Katlakalnā.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Rakarīši”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publiskās apspriešanas pagarināšanu
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laiks bija noteikts no 2020.gada 10.marta līdz 31.martam. Sakarā ar ārkārtas situāciju Latvijas Republikā no 12.marta līdz 9.jūnijam un tās noteiktajiem ierobežojumiem nebija iespējams pilnvērtīgi aizvadīt publiskās apspriešanas pasākumus, tādēļ publiskā apspriešana tiek pagarināta – līdz 2020.gada 10.jūlijam.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Silvestri”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publiskās apspriešanas pagarināšanu
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laiks bija noteikts no 2020.gada 10.marta līdz 31.martam. Sakarā ar ārkārtas situāciju Latvijas Republikā no 12.marta līdz 9.jūnijam un tās noteiktajiem ierobežojumiem nebija iespējams pilnvērtīgi aizvadīt publiskās apspriešanas pasākumus, tādēļ publiskā apspriešana tiek pagarināta – līdz 2020.gada 10.jūlijam.
SIA "Ķekavas nami" rēķinu apmaksa arī turpmāk notiks tikai attālināti
Par SIA "Ķekavas nami" sniegtajiem komunālajiem pakalpojumiem un dzīvojamo māju apsaimniekošanu iedzīvotāji ir aicināti norēķināties elektroniski internetbankā, savukārt skaidrā naudā par pakalpojumiem ir iespējams norēķināties SIA ‘’Maxima Latvija’’ veikalos.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jūnija numurs
Otrdien, 9. jūnijā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ķekavas vidusskolas piebūves Spāru svētkiem, pārbūves darbiem Baložos un Daugmales pamatskolā, ieteikumiem, veicot dārza uzkopšanas darbus, kā arī citām aktualitātēm.
Ķekavas novada pašvaldība atsākusi klientu apkalpošanu klātienē
Atsākot darbu klātienē joprojām aicinām izvērtēt, vai pašvaldības apmeklējums ir nepieciešams, jo saziņa ar pašvaldību un pakalpojumu saņemšana ērti un ātri iespējama arī elektroniski.
Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 16 vasaras nometņu projektiem
Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 816 eiro apmērā līdzfinansēs 16 dažādas dienas un diennakts nometnes.
NVA aicina darba devējus pieteikt darba vietas skolēniem vasaras brīvlaikā
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiāles visā Latvijā no 8.jūnija līdz 15.jūnijam pieņem darba devēju pieteikumus darba vietu izveidei skolēniem vasaras nodarbinātības pasākuma ietvaros. Darba vietas varēs sākt veidot no 6.jūlija, ievērojot drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības riska novēršanai. Pasākumā tiek iesaistīti jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.
Aptauja: Ķekavas novadā pedagogi, skolēni un vecāki pozitīvi novērtē skolu darbību
Ķekavas novada pašvaldība skolu kvalitātes projekta ietvaros veikusi pedagogu, skolēnu un vecāku aptauju, kuras rezultāti liecina, ka 80% no aptaujas dalībniekiem pozitīvi novērtē novada skolu darbību.
Nometnes 2019./2020.mācību gada skolēnu vasaras brīvlaikā
Šovasar pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 16 vasaras nometnēm.
Arhīvs
  Drukāt