Apstiprina Ķekavas novada, pagastu un pilsētas karogu skices
Ķekavas novada dome 18. maijā apstiprināja Ķekavas novada, Baložu pilsētas, Ķekavas un Daugmales pagastu karogu skices. Tās izstrādāja mākslinieki Juris Ivanovs un Ilze Lībiete, kuri speciālizējušies tieši heraldikas jautājumos, un tālāk uz domi, atbalstot piedāvātās karogu skices, virzīja Simbolikas komisija.
Labiekārtos rotaļu un sporta zonas Valdlaučos un Ķekavā
Apstiprināts projekts, kura ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām jau 2018. gadā plāno īstenot divas aktivitātes – dienas nometni daudzbērnu ģimenēm un publiskās ārtelpas labiekārtošanu, izbūvējot rotaļu zonu Valdlaučos un sporta zonu Ķekavā.
Sadalītas godalgotās vietas otrajās Ķekavas novada jauniešu meistarsacīkstēs “Sudrabgārņa kauss”
Jau otro reizi jauniešus no septiņām Latvijas pilsētām Ķekavā pulcēja gludūdens airēšanas meistarsacīkstes un Ūdensmalas festivāls jauniešiem, ko organizē biedrība “Ūdensmalu attīstībai” un sporta klubs “Sudrabgārnis” ar Ķekavas novada domes un Ķekavas novada sporta aģentūras atbalstu.
Skolēnu vasaras nodarbinātības projektam pieteiktas vairāk kā 70 vakances
Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā šobrīd atsaukušies 13 uzņēmumi, piedāvājot skolēnu brīvlaikā kopumā 75 vakances.
Sācies izlaidumu laiks Ķekavas novada izglītības iestādēs
Maijā un jūnijā Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 6., 9. un 12. klašu skolēni, kā arī interešu izglītības iestāžu audzēkņi. Aicinām vecākus, tuviniekus, draugus un pedagogus iepazīties ar svinīgo pasākumu norises laikiem un svinēt skolēnu panākumus kopā.
Ķekavā notiks orientēšanās sacensības: starta zonā iespējama auto drūzmēšanās
Sestdien, 26. maijā, Ķekavas novadā norisināsies Latvijas tautas deju kolektīvu auto orientēšanās sacensības “Pa Pēdām”. Starts dalībniekiem tiks dots Ķekavas kultūras nama stāvlaukumā Gaismas ielā 17, tādēļ informējam par iespējamu auto drūzmēšanos no plkst. 9.00 līdz 12.00.
Uzsāk projektēt atpūtas vietu pie ūdens Ziedonī
Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi īstenot projektu “Atpūtas vietas pie Daugavas - Katlakalna ciemā labiekārtošana un vides pieejamības nodrošināšana”. Projekta ietvaros atbilstoši universālā dizaina prasībām, tiks izveidota un labiekārtota atpūtas vieta Katlakalna ciemā, Ziedonī, un uzlabota iedzīvotāju dzīves vides kvalitāte.
Izmaiņas Ķekavas novada domes deputātu sastāvā
Ķekavas novada dome 17. maijā domes sēdē apstiprināja deputāta mandātu Zintim Šaicānam no sociāldemokrātiskā partijas “Saskaņa”, kurš deputāta pienākumus pildīs līdzšinējās deputātes Anastasijas Prokopenko ilgtošās prombūtnes laikā.
Latvijas Pilsoniskā alianse izsludina projektu konkursu starpkultūru dialoga jomā
Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” izsludina atkārtotu projektu konkursa “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai 2018” starpkultūru dialoga jomā. Projektu īstenošanas laiks ir no 2018. gada 25. jūnija līdz 2018. gada 23. novembrim. Projektu pieteikumus var iesniegt līdz 2018.gada 12.jūnijam, pretendējot uz maksimālo atbalsta summu 3000 EUR.
Dzelzceļa projekta Rail Baltica trasē notiks zemes reljefa izpēte
Lai nodrošinātu Latvijas kultūras vērtību aizsardzību un saglabāšanu Rail Baltica dzelzceļa līnijas projektēšanas un būvniecības laikā, nepieciešams veikt kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu un izpēti Daugmales teritorijā.
Lauku tūrisma uzņēmēji var pieteikties divām kvalitātes zīmēm
Lauku tūrisma uzņēmēji aicināti pieteikties kultūras zīmei "Latviskais mantojums" un vides kvalitātes zīmei "Zaļais sertifikāts".
Labdarības bumbu rallijs jau trešo reizi Ķekavā
Jau trešo gadu Ķekavā 16. jūnijā plkst. 14.00 notiks aizraujošais pasākums „Labdarības bumbu rallijs”, kas sniegs gandarījumu gan par saziedotajiem eiro iedzīvotāju labajiem darbiem, gan atraktīvi krāsainu bumbiņu sacensībā ļaus cīnīties par balvām.
Ķekavas novads sasniedz teicamus rezultātus izlietoto bateriju un makulatūras vākšanas konkursos
Izlietoto bateriju un makulatūras vākšanas konkursos “Tīrai Latvijai!” lieliskus rezultātus uzrādījušas Ķekavas novada izglītības iestādes. Starp visām Latvijas izglītības iestādēm Ķekavas vidusskola ieguvusi godpilno otro un trešo vietu.
Jūnijā uzsāks ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbus Loreķu laukā
Pēc būvdarbu iepirkuma procedūras īstenošanas un projekta finansēšanas nosacījumu precizēšanas, 10.maijā parakstīts līgums ar SIA „Ostas Celtnieks” par ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi teritorijā “Loreķi”, Ķekavā. Jau jūnijā darbi tiks uzsākti Ziemeļu, Kuršu, Druvas un Vīķu ielās.
Infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstības zonā
Ķekavas novada pašvaldība no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) ir saņēmusi vēstuli par Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta “Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras izbūve Ķekavas novadā” nosacījumu izpildi un aicinājumu slēgt Vienošanos par projekta īstenošanu.
Izbraucieni ar šaursliežu vilcienu Baložos gan Muzeju naktī, gan mēneša pēdējās sestdienās
Muzeju naktī, 19. maijā, no plkst. 19.00 līdz 00.00, ar devīzi “Vagona šūpulis” ikvienam interesantam būs iespēja izbraukt ar Baložu kūdras bānīti, kas kursēs pa entuziastu spēkiem topošā šaursliežu muzejdzelzceļa sliedēm. Brauciena laikā būs iespējams iepazīsties ar interesantiem faktiem par kūdras dzelzceļa vēsturi, lai stāsta gaitā nonāktu mūsdienās, kur atdzimst vēsture un unikāls industriālais mantojums.
Iznācis pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" maija numurs
Jaunajā pašvaldības informatīvajā izdevumā “Ķekavas novads” aicinām lasīt par aktīvā tūrisma sezonas atklāšanu novadā, topošo muzejdzelzceļu Baložos un gatavošanos jau trešajam novada labdarības bumbu rallijam, Muzeju nakts aktivitātēm un novada svētku programmu jūnijā.
Uzņēmēji līdz 15. jūnijam var pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā
Līdz 15. jūnijam pagarināts periods, kurā Ķekavas novada uzņēmēji aicināti piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem. Lai iedrošinātu izmatot iespēju - pieņemt darbā skolēnus, uzņēmumi, kuri jau iepriekš piedalījušies programmā, dalās pieredzē un atzīst, ka projekts ļauj iepazīt jauno paaudzi kā potenciālo darbinieku nākotnē.
Ugunsdzēsības hidrantu izmantošanas dēļ šobrīd Ķekavas centrā vērojams ūdens saduļķojums
SIA “Ķekavas nami” informē, ka šorīt, 15. maijā, Ķekavā, Gaismas ielas 19 korpusu daudzdzīvokļu mājās ir novērojams ūdens saduļķojums. SIA “Ķekavas nami” atvainojās iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un aicina iedzīvotājus fiksēt ūdensskaitītāja rādītājus pirms un pēc saduļķotā ūdens notecināšanas, jo par šo fiksēto ūdens daudzuma patēriņu netiks piestādīts rēķins.
NVO projektu konkursā iesniegti septiņi pieteikumi
Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju (NVO) projektu konkursā iesniegti septiņi projektu pieteikumi.
Baznīcu naktī īpaša programma arī Ķekavā (papildināts)
Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca jau otro gadu ielūdz uz īpašu vakaru programmu, kas 1. jūnijā norisināsies Latvijas Baznīcu nakts ietvaros. Pagājušā gada veiksmīgā pieredze un cilvēku atsaucība, motivējusi Doles- Ķekavas ev.lut. draudzi arī šogad apmeklētājiem vērt baznīcas durvis, lai no plkst. 18.00 līdz pat pusnaktij piedāvātu izbaudīt dievnama svinīgo atmosfēru.
Atklāts Latvijā pirmais velo-foto orientēšanās seriāls
12. maijā Ķekavā pie Doles Tautas nama norisinājās Tūrisma koordinācijas centra un Daugavas lejteces+ tūrisma reģiona organizētais velo-foto orientēšanās seriāla atklāšanas posms.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Degviela”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 26.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr.19. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašuma „Degviela” zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 008 1074, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 26.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr.20. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par lokālplānojuma projekta Naudītes iela 2, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 26.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr.18. “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Naudītes iela 2, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Ķekavā paplašinās ūdensapgādes un kanalizācijas infrastruktūru
Maijā būvuzņēmums "Ostas celtnieks" uzsāks ūdensapgādes un kanalizācijas infrastruktūras paplašināšanu Ķekavā. Šī gada 10.maijā būvuzņēmums parakstījis līgumu ar uzņēmumu "Ķekavas nami" 4,4 miljonu eiro vērtībā par ārējo ūdensapgādes, kanalizācijas tīklu, kā arī kanalizācijas sūkņu staciju izbūvi Ķekavā, Loreķu teritorijā.
Jau šonedēļ Muzeju nakts Ķekavas novadā
Šogad Muzeju nakts notiek sestdien, 19. maijā, tās moto ir "Šūpulis". Ķekavas novadpētniecības muzejā būs iespējams izzināt, kas apdzīvoja mūsu novadu tālā senatnē, pamēģināt izgatavot seno rotu vai darba rīku, kā arī iejusties arheologa lomā.
Sveicam Mātes dienā!
Šajā svētdienā piedzīvosim vienus no skaistākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem – Mātes dienu. Arī Ķekavas novadā iespējams apmeklēt dažādus, īpaši šiem svētkiem veltītus pasākumus. Aicinām apsveikt savas māmiņas un uzaicināt kopīgi pavadīt nesteidzīgu dienu, izbaudot kādu no koncertiem!
Šonedēļ sportistiem atvērta jaunā Ķekavas sākumskolas sporta zāle
Veicot nepieciešamos sakārtošanas darbus, šonedēļ atvērta jaunā Ķekavas sākumskolas sporta zāle sporta nodarbībām un sacensībām. Un jau rīt, 11. maijā, tajā notiks Latvijas skolu sporta federācijas rīkotais florbola turnīrs starp labākajām skolām 3.-4. klašu grupā.
Ķekavas Mākslas skolā uzņem jaunus dalībniekus
Ķekavas Mākslas skola no 14. maija aicina pieteikties dalībniekus interešu izglītības nodarbībām 2018./2019. mācību gadā. Bērniem būs iespēja apgūt vizuālo mākslu, darbu materiālā un vizuāli plastisko mākslu.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādēm maijā
Maijā Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes varēs skatīt gan tepat novadā, gan Latvijas Ugunsdzēsības muzejā.
Noderīgi padomi, kā parūpēties par ugunsdrošību savās mājās
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina – daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem ir pienākums rūpēties ne tikai par sava īpašuma ugunsdrošību, bet arī par ugunsdrošības prasību ievērošanu dzīvojamās mājas koplietošanas telpās.
Ķekavas novada dome nemaina viedokli, veiks nepieciešamos soļus pilnvērtīga komiteju darba nodrošināšanai
Ķekavas novada dome ir saņēmusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu, un šajā situācijā dome, ievērojot primāri iedzīvotāju intereses, veiks nepieciešamos soļus, lai nodrošinātu pilnvērtīgu komiteju darbu un raitu lēmumu pieņemšanas procesu. Taču, neskatoties uz to, Ķekavas novada dome atkārtoti norāda, ka tās rīcība un lēmums par veiktajām izmaiņām domes komiteju sastāvā ir bijis juridiski korekts.
Sākusies komandu pieteikšanās orientēšanās pasākumam “Iepazīsti savējos”
Vasaras sākums solās būt vēlīgs tiem, kuri nebaidās būt azartiski un alkst iepazīt jaunas lietas un vietas, jo orientēšanās pasākums “Iepazīsti savējos” atgriežas pie sākotnējā norises laika – vasaras sākuma, 9. jūnija.
Pirmā velo-foto orientēšanās seriāla starta signāls jau sestdien atskanēs Ķekavā
Pirmo reizi Latvijā no maija līdz septembrim norisināsies velo-foto orientēšanās seriāls, pavisam kopā septiņos posmos, septiņos novados – Ķekavā, Ikšķilē, Baldonē, Ogrē, Stopiņos, Salaspilī un Mārupē.
Lielajā Talkā sakoptas vairāk kā 30 novada vietas
Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies 36 dažādās vietās. Aprīļa izskaņā sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā, kā arī iedzīvotāji talkas dienu aktīvi izmantojuši savu privātīpašumu sakopšanai.
Piedalies ideju konkursā par vides objektu Ķekavā
Ķekavas novadā dzīvojošie bērni un jaunieši aicināti piedalīties konkursā par labāko ideju vides objekta izveidei pie Ķekavas Mūzikas skolas. Iesniegt savas idejas par vides objekta risinājumu būs iespējams no 7. maija līdz 4. jūnijam. Paredzēts, ka konkursa uzvarētāja projekts tiks realizēts, lai priecētu novada iedzīvotājus un viesus.
Izstādes “Dzīvības upe” otrās kārtas atklāšana
Ceturtdien, 10. maijā, Ķekavas sociālās aprūpes centrā (Gaismas iela 19, k.8) plkst. 15.00 atklās foto izstādes “Dzīvības upe” otro kārtu, kurā varēs aplūkot un iepazīt 12 stāstus un 12 foto mirkļus. Stāsti un fotogrāfijas aptvers Ķekavas novada senioru dzīvesstāstus, kas ļaus ikvienam “būt tuvāk” novada vēsturei un tagadnei, tādejādi veicinot paaudžu integrāciju.
Maijā atsāks Gaismas ielas atjaunošanas darbus
Kā informē būvuzņēmējs SIA "Union Asphalttechnik", 15. maijā tiks atsākti Gaismas ielas rekonstrukcijas darbi, kurus iesāka veikt 2017. gada oktobrī. Būvdarbu tehnoloģiskais pārtraukums, kas bija nepieciešams nepiemērotu laikapstākļu dēļ ir beidzies un būvdarbus plānots pabeigt mēneša laikā.
Ķekavā notiks Latvijas pirmās starptautiskās sacensībās sinhronajā peldēšanā
Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseinā no 5. līdz 6. maijam tiks aizvadītas Latvijas pirmās starptautiskās bērnu sacensībās sinhronajā (mākslas) peldēšanā “Synchro Latvia Cup”. Tās arī būs pirmās starptautiskās sacensības jaunajā Ķekavas baseinā.
Nākotnes ielā atsevišķos ceļa posmos atjaunos asfalta segumu un veidos jaunas ietves
Jau jūnija sākumā, skolēniem beidzot mācību gadu, tiks uzsākta Nākotnes ielas asfalta seguma atjaunošana un gājēju ietves pārbūve ceļa posmā no Dienvidu ielas līdz Mūzikas skolas stāvlaukumam.
Baire: Ķekavas novada dome rīkojusies tiesiski, veicot izmaiņas domes komiteju sastāvā
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire šodien, 26. aprīlī, nosūtījusi atbildes vēstuli vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam, skaidrojot domes rīcību par veiktajām izmaiņām domes komiteju sastāvā un uzsverot, ka domes pieņemtais lēmums ir juridiski korekts.
Ķekavas vidusskolā viesojas skolēni no sadraudzības pilsētas Bordesholmas
Ķekavas vidusskola no 23. līdz 27.aprīlim uzņem viesus no sadraudzības pilsētas Bordesholmas, Vācijā. Hans-Bruggemenn vidusskolas delegācija, ko pārstāv 6 skolēni un skolotājs viesojas ar mērķi veidot draudzības saiknes starp abu valstu skolēniem, tādējādi paplašinot Ķekavas un Bordesholmas sadraudzību, vienlaikus veicinot izpratni par vienotu Eiropu.
Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 20 vasaras nometņu projektiem
Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā vasaras periodā, Ķekavas novada pašvaldība 15 000 eiro apmērā līdzfinansējusi 20 dažādas dienas un diennakts nometnes – 18 projekti saņēmuši maksimālo atbalstu, divas nometnes atbalstītas daļēji.
Pierīgas mēri aicina risināt strīdīgos pašvaldības darba organizācijas jautājumus
Pierīgas pašvaldību apvienība (PPA) rosinās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Saeimu veikt grozījumus likumā “Par pašvaldībām”, lai risinātu šobrīd strīdīgos jautājumus par domes un komiteju sēžu darba organizāciju, kā arī proporcionalitātes principa ievērošanu komitejās.
Informējam par satiksmes organizācijas izmaiņām Jaunatnes ielā
Uzlabojot ceļu satiksmes organizāciju un drošību Baložos, šodien, 25. aprīlī, veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Jaunatnes ielas posmā no Smilšu līdz Skolas ielai, kā arī izveidota terminēta autostāvvieta pie pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Avotiņš”.
Valsts meža dienests izziņo meža ugunsnedrošo laiku
Valsts meža dienests ar 27. aprīli visā valsts teritorijā nosaka meža ugunsnedrošā laika posma sākumu. Aicinām iedzīvotājus, uzturoties mežā ugunsnedrošajā laikposmā, ievērot ugunsdrošības prasības, tādējādi mazinot meža ugunsgrēku izcelšanās iespējas.
Ķekavas novadā apzinās aizsargājamos biotopus
Dabas aizsardzības pārvaldes eksperti laika posmā no aprīļa līdz novembrim apsekos Ķekavas novada teritorijas, lai uzskaitītu Eiropas Savienības (ES) nozīmes aizsargājamos biotopus – teritorijas, kurās sastopama liela bioloģiskā daudzveidība. Lai veiktu dabas vērtību inventarizāciju, eksperti var apmeklēt arī atsevišķus privātīpašumus.
Deinstitucionalizācijas procesa aktivitātes Ķekavas novadā
Deinstitucionalizācija (DI) ir pakalpojumu sistēmas izveide, kas sniedz personai, kurai ir ierobežotas spējas sevi aprūpēt, nepieciešamo atbalstu, lai tā spētu dzīvot mājās vai ģimeniskā vidē. DI ir ilgstošs pārmaiņu process, kura mērķis ir radīt tādu vidi, kurā personām ar funkcionāliem traucējumiem ir iespēja saņemt sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus, patstāvīgi dzīvot un strādāt.
Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2017. gada 5. oktobrī saņēma sabiedrības ar ierobežotu atbildību "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" iesniegumu (2017. gada 5. oktobris Nr.1-14/225) ar tam pievienotu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu un 2017. gada 23. novembrī un 2018. gada 19. janvārī, 25. janvārī, 19. martā un 9. aprīlī – papildu informāciju un tarifu projekta precizējumus.
Valsts policija atver Ķekavas sākumskolas sporta zāli; pašvaldība uzsāk sporta zāles sakārtošanas darbus
20. aprīlī Valsts policija veikusi bojātā paceļamā basketbola groza konstrukcijas demontāžu Ķekavas sākumskolas sporta zālē un atļāvusi Ķekavas novada pašvaldībai piekļūt sporta zāles telpām.
Grupa Big Al & The Jokers aicina uz piecu gadu jubilejas koncertu Ķekavā
Ir pagājis gads, un ir pienācis laiks kārtējam grupas Big Al & The Jokers koncertam Ķekavas kultūras namā. Atzīmējot grupas piecu gadu jubileju, tās skanējumu koncertā papildinās talantīgie Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi.
Ķekavas novada jauniešiem piedāvā attīstīt biznesa domāšanu
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) kopā ar Ķekavas novada Uzņēmēju padomi un Ķekavas novada pašvaldību uzsāks vairāku pasākumu ciklu, kuru ietvaros iedvesmos, motivēs un iesaistīs jauniešus biznesa ideju ģenerēšanā. Ceturtdien, 26. aprīlī, JIC organizē “Jauniešu uzņēmīguma forumu”, lai kopā ar mentoriem un uzņēmējiem pārrunātu būtiskākos soļus, kā iespējams ideju īstenot reālā biznesā.
Kompetenču apguvi plāno veicināt ar kopstrādes metodes pielietošanu jaunatnes centros
Svinot pavasari, 12. aprīlī Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) pulcēja partnerus no Itālijas, Spānijas, Igaunijas un Latvijas pirmajā projekta partneru sanāksmē, kas norisinājās Ķekavas JIC telpās. Partneri apsprieda “Jaunatnes kompetenču apguves veicināšanu ar kopstrādes koncepcijas pielietošanu jaunatnes centros” projekta gaitu, kā arī aplūkoja vietu, kurā tiek plānots sasaistīt kopstrādes elementus ar jaunatnes centra darbību.
Ķekavā iekārto Jaunu ideju centra būvniecības laukumu
Lai uzsāktu Ķekavas novada Jaunu ideju centra būvniecību, 19. aprīlī būvfirma “Balsts–R” veica pirmos būvlaukuma iekārtošanas darbus. Jauno ēku plānots pabeigt nākamā gada martā.
Atkritumu dalītas vākšanas iespējas
Aicinām iepazīties ar atkritumu dalītās vākšanas iespējām Ķekavas novadā, kā arī atgādinām, ka aprīlī, Lielās talkas mēnesī, SIA “Lautus” atkritumu šķirošanas laukumā bez maksas iespējams nodot gan elektriskos un elektronisko iekārtu atkritumus, gan vieglo automašīnu riepas.
Latvijas Pašvaldību savienība: komiteju sastāva noteikšana vai grozīšana ir pašvaldības domes kompetence
Ņemot vērā, ka šobrīd ir kļuvis aktuāls jautājums un notiek diskusijas par to, vai pašvaldības domes deputāta izslēgšanai no komitejas vienmēr ir nepieciešams iesniegums, nosūtām visām pašvaldībām Latvijas Pašvaldību savienības viedokli par likuma “Par pašvaldībām” 55. panta piemērošanu.
Novada uzņēmēji aicināti piedalīties sociālās uzņēmējdarbības seminārā Jūrmalā
Biedrība "Sociālās inovācijas centrs" maijā aicina uz divu dienu semināru “Fokusā sociālā uzņēmējdarbība – no statusa līdz finansējumam”, kas 9. un 10. maijā notiks Jūrmalā, viesnīcā “Hotel Jurmala Spa”.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks aprīlī un maijā
Tuvojoties Valsts svētkiem, informējam par Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņām aprīlī un maijā. Iedzīvotāju vērībai – šonedēļ izmaiņas paredzētas piektdien un sestdien, proti, 20. aprīlī, pašvaldības darba laiks pagarināts līdz plkst. 17.00, savukārt sestdien, 21. aprīlī, darba laiks noteikts no plkst. 8.00 līdz 13.00.
Daļā Pierīgas pašvaldību skolu fiziski nepietiks vietu sešgadnieku uzņemšanai
Vairākas Pierīgas pašvaldības satrauc plānotā izglītības reforma, kas paredz aiznākamajā mācību gadā skolās uzņemt arī sešus gadus vecus bērnus, jo lielākam bērnu skaitam skolās vienkārši nebūs vietas.
Audžuģimenēm palielinās ikmēneša atlīdzība
No 10. aprīļa stājās spēkā jauni saistošie noteikumi Nr.4/2018, kas paredz, ka turpmāk Ķekavas novada pašvaldībā esošajām audžuģimenēm palielināsies ikmēneša atlīdzība, kas paredzēta bērna uztura nodrošināšanai.
Brīvdabas gadatirgi Ķekavas novadā 2018
Aicinām iepazīties ar aktuālo gadatirgu kalendāru Ķekavas novadā. Pirmais brīvdabas tirdziņš gaidāms jau 22. aprīlī Ķekavā, laukumā pie Doles Tautas nama. Savukārt Baložos pirmais pavasara tirgus apmeklētājus priecēs 26. maijā laukumā pie Baložu kultūras nama.
Aicinām pieteikt talkas vietas novadā
Šogad Lielā Talka visā Latvijā norisināsies 28. aprīlī. Aicinām iedzīvotājus līdz 25. aprīlim pieteikt talkas vietas portālā talkas.lv, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu izvešanu.
Par telpu pārbūvi ģimenes ārstu praksēm Daugmalē un Baložos
10. aprīlī Ķekavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar būvnieku par telpu pārbūvi ģimenes ārsta praksei Daugmalē, kā rezultātā prakses telpas būs divreiz plašākas un būs nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem.
Lasāms “Ķekavas Novads” aprīļa izdevums
Iznācis pašvaldības informatīvā biļetena “Ķekavas novads” aprīļa izdevums. Jaunākajā izdevumā aicinām lasīt par aizvadītajām novada budžeta un teritorijas plānojuma apspriedēm ar iedzīvotājiem, aktualitātēm bērnu reģistrēšanā novada bērnudārzos, kā arī vides, izglītības, sporta un kultūras jaunumiem.
Septiņas biežāk pieļautās kļūdas atkritumu šķirošanā
Daļai Latvijas iedzīvotāju atkritumu šķirošana jau kļuvusi par ierastu ikdienas darbību, savukārt tikko šķirot sākušajiem parasti rodas dažādi jautājumi. Tad lieti noderēs portāla Apriņķis.lv sagatavotie padomi, ko tieši un kā drīkst mest šķirojamos konteineros, lai izvairītos no populārākajām kļūdām.
Par ikmēneša komunālo rēķinu saņemšanu
Saskaņā ar ES noteiktajām personas datu aizsardzības prasībām (Eiropas parlamenta un Padomes regula 2016/679 par fizisku personu datu aizsardzību attiecībā uz personu datu apstrādi un datu apriti), turpmāk ikmēneša rēķinus par dzīvokļa komunālajiem pakalpojumiem vairs nedrīkstēs izsniegt līdzšinējā kārtībā.
Noslēgušās pašvaldības tikšanās ar iedzīvotājiem par budžetu (papildināts)
Ķekavas novada domes vadība, deputāti un pašvaldības speciālisti martā tikās ar iedzīvotājiem Mellupos, Ķekavā, Katlakalnā, Valdlaučos, Baložos un Daugmalē, lai klātienē iepazīstinātu ar šī gada budžetu, lielākajām investīcijām un plānotajiem darbiem konkrētajā apkaimē, kā arī uzklausītu iedzīvotāju priekšlikumus, vajadzības un atbildētu uz novadnieku jautājumiem.
Ķekavas novada uzņēmējiem - jauna valde
Ķekavas novada Uzņēmēju padomes (ĶNUP) gadskārtējā vēlēšanu sapulcē vienbalsīgi par valdes priekšsēdētāju ievēlēts uzņēmējs un biznesa stratēģis Artūrs Janiševs. Valdes locekļu pienākumus turpmāk pildīs satiksmes ministra padomnieks Reinis Uzulnieks, ar bioloģisko attīrīšanas iekārtu un ekostandarta tehnoloģiju uzņēmējdarbību saistītais Udis Kašs, kā arī pirmo reizi valdē ievēlēts novada uzņēmējs Ivars Girgensons un radošās industrijas biznesa pārstāve Anita Skuja.
Pašvaldība vērtēs VARAM vēstulē minētos argumentus
Ķekavas novada pašvaldība šodien, 11. aprīlī, pēcpusdienā ir saņēmusi no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vēstuli par normatīvo aktu prasību ievērošanu attiecībā uz domes komiteju sastāvu maiņu.
Uzklausīšanas sanāksmē apspriedīs sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu projektu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2018. gada 24. aprīlī plkst.11.00 SIA “Getliņi EKO” konferenču zālē, Kaudzīšu ielā 57, Rumbulā, Stopiņu novadā, rīkos uzklausīšanas sanāksmi par SIA “Getliņi EKO” iesniegto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma sadzīves atkritumu poligonā “Getliņi” tarifu projektu.
Valsts policija šonedēļ sola atvērt jauno Ķekavas sporta zāli
6. aprīlī Valsts policija publiski medijos, piemēram, LNT ziņās, paudusi, ka tā veiks paceļamo basketbola grozu demontāžu šobrīd slēgtajā, jaunajā Ķekavas vidusskolas sporta zālē ne vēlāk kā līdz šī gada 10. aprīlim. Līdz ar to Ķekavas novada pašvaldībai beidzot būs piekļuve sporta zālei, un pašvaldības uzdevumā būvnieki varēs operatīvi veikt bojātās sporta zāles grīdas seguma remontdarbus.
Pierīgas koru apriņķa skati veiksmīgi aizvada novada kori
Svētdien Majoru vidusskolā notikušajā Pierīgas koru apriņķa kolektīvu skatē XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku Noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" repertuāra apguvi nodemonstrēja 19 kori no vairākiem Pierīgas novadiem un Jūrmalas.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 5, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 22.marta sēdes lēmumu Nr.6. „Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 5, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.6) apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 5, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Aizvadītas sapulces par Teritorijas plānojumu
Ķekavas novada pašvaldība šogad, februārī un martā, organizēja sapulces, kurās Ķekavas novada iedzīvotājiem un nekustamo īpašumu īpašniekiem bija iespēja klātienē iepazīties ar Teritorijas plānojuma darba variantu un uzdot sev interesējošos jautājumus.
Policija sola tuvākajā laikā atvērt slēgto Ķekavas novada sporta halli
Valsts policija (VP) turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par pagājušā gada rudenī nokritušo basketbola groza konstrukciju Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa sporta zālē un sola, ka zāli plānots atvērt tuvākajā laikā.
Līdz 7. aprīlim satiec novadniekus starptautiskajā izstādē “Pavasaris”
Vakar, 5. aprīlī, izstāžu kompleksā “Rāmava” tika atklāta 26. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstāde “Pavasaris 2018”. Izstādes dalībnieku vidū arī Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs (TKC), kas kopā ar novada tirgotājiem apvienojies stendā “Radīts Ķekavas novadā!”.
Pašvaldības ceļu uzturēšanas transportu aprīkos ar GPS
Lai pilnveidotu SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” darbību, uzņēmums aprīlī plāno pabeigt 39 transportlīdzekļu aprīkošanu ar globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS). Kā būtiskākie ieguvumi šādai iniciatīvai minami efektīvāka degvielas kontrole un ekonomija, kā arī racionālāka maršruta plānošana.
Ķekavas baseinā turpmāk varēs uzturēties ilgāk
Ķekavas sporta kompleksa baseins, uzklausot klientu ieteikumus, pieņēmis lēmumu pagarināt pieļaujamo uzturēšanās ilgumu baseina zonās, nosakot iespēju atrasties ģērbtuvēs 15 minūtes pirms baseina apmeklēšanas, baseina un pirts apmeklējuma laiks pagarināts līdz 50 minūtēm, savukārt pēc treniņa ģērbtuvēs varēs uzkavēties līdz 25 minūtēm.
Iespējas jaunajiem uzņēmējiem
No 2018. gada 1. aprīļa stājies spēkā Sociālā uzņēmuma likums, kas nodrošina iespēju darboties un attīstīties sociālās uzņēmējdarbības jomā. Likums nosaka tiesisko ietvaru, paredzot gan kritērijus sociālā uzņēmuma statusa iegūšanai, gan kārtību, kā valsts atbalstīs šāda veida uzņēmējdarbību.
Ķekavas novada pašvaldība: Ķekavas jaunās sporta zāles atvēršana joprojām ir vienīgi Valsts policijas lēmums
Ķekavas novada pašvaldība atkārtoti uzsver - lai gan pašvaldība ir darījusi visu iespējamo, lai paātrinātu Ķekavas jaunās sporta zāles pieejamību iedzīvotājiem, lēmums par sporta zāles atvēršanu vēl joprojām ir vienīgi Valsts policijas ziņā.
Valdlaučos interesentus gaidīs ikgadējā lauksaimniecības izstāde “Pavasaris 2018”
No 5. līdz 7. aprīlim Izstāžu kompleksā Rāmava notiks 26. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstāde “Pavasaris 2018”.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādēm aprīlī
Aprīlī Ķekavas Mākslas skola aicina uz septiņām audzēkņu darbu izstādēm novadā. Šomēnes dažādās novadā vietās iespējams aplūkot gan vizuālās mākslas un foto tehnikā radītus darbus, gan mākslas skolas skolēnu radītos keramikas, tekstila un grafikas darbus.
Piešķirts ES finansējums siltumtīklu modernizācijai Titurgā
Marta beigās Centrālā finanšu un līgumu aģentūra apstiprināja (CFLA), ka kapitālsabiedrībai SIA “Baložu komunālā saimniecība” piešķirts Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums 280 301 eiro apmērā Titurgas rajonā esošo siltumtīklu rekonstrukcijai.
Darini cimdus kopā ar meistaru!
Cimdi jau izsenis ir Latvijas cilvēku vizītkarte, tajos iekodētas senču zināšanas, gudrības un sirsnīgums. Latvijas simtgades akcijas “Satiec savu meistaru” ietvaros visos Latvijas novados tiek organizētas meistarklases, kuru laikā ikviens var saņemt padomus no īstena meistara, lai uzadītu savus skaistākos, siltākos, sarežģītākos vai varbūt pat pirmos dūraiņus!
Izsludina NVO projektu konkursu
Atbalstot iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība izsludina novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu. Projekta pieteikumus jāiesniedz līdz 10. maijam.
Bērnu reģistrēšana pirmsskolas izglītības iestādēs notiks vienotā portālā
No 10. aprīļa stājas spēkā jauni saistošie noteikumi Nr.3/2018, kas paredz kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju. Turpmāk reģistrēšanu pirmsskolas izglītības iestādēs varēs veikt vienotajā pakalpojumu portālā www.e-pakalpojumi.lv, tāpat šajā platformā būs iespējams ērti veikt izmaiņas pieteikumā un sekot līdzi reģistra rindai, pēc bērnam piešķirtā unikālā identifikācijas numura.
Aprīlis - laivošanas mēnesis
Kad diena kļuvusi tikpat gara kā nakts un stiepjas garumā vēl, kad marta beigās kārtējoreiz pulkstenis pagriezts stundu uz priekšu, bet Ķekavas parkā iesvilpjas pirmais strazds, skaidrs: pavasaris ir klāt. Tūrisma koordinācijas centram tas iezīmē jaunās tūrisma sezonas sākumu un to, ka atsākas pavasara laivu braucieni-ekspedīcijas.
Ķekavas novada iedzīvotāji aicināti pievienoties Zemessardzei
Martā Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Zemessardzes 1.Rīgas brigādes vadība, lai kopā ar domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi pārrunātu iespējamo sadarbību, tostarp veicinātu Ķekavas novada iedzīvotāju iestāšanos Zemessardzes struktūrā.
Seminārs jaunajiem uzņēmējiem un uzņēmumu grāmatvežiem
Ķekavas novada pašvaldība 11. aprīlī plkst. 10.00 rīko semināru jaunajiem uzņēmējiem un uzņēmumu grāmatvežiem.
Priecīgas Lieldienas!
Lieldienas šajā gadā mūs sveic īpaši agri, par ko ir liels prieks gan lieliem, gan maziem novadniekiem! Pavasaris kopā ar gājputniem jau ir ienācis mūsu sirdīs un domās, ceram to ātrāk ieraudzīt arī dabā, uzplaukstot pirmajiem pumpuriem un vizbulītēm.
EKO Dienā Daugmales pagasta iedzīvotāji aicināti nodot nolietoto sadzīves elektrotehniku
Atkritumu apsaimniekotājs Ogres SIA “MARSS” piedāvā Daugmales pagasta iedzīvotājiem 10. maijā bez maksas nodot nolietoto sadzīves elektrotehniku.
Ķekavas novada deju kolektīvi veiksmīgi aizvada skati Jaunolainē
Jaunolaines kultūras namā svētdien notika XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Deju lieluzveduma "Māras zeme" repertuāra pārbaudes skate Pierīgas apriņķa deju kolektīviem, kurā piedalījās 32 kolektīvi no septiņiem Pierīgas novadiem, tostarp Ķekavas novada dejotāji.
Piesaki Lielajai Talkai piesārņotās vietas
Lielā Talka šogad norisināsies 28. aprīlī, pulcējot talkotājus visā Latvijā. Aicinām novada iedzīvotājus jau šobrīd pieteikt īpaši piesārņotās vietas mājaslapā www.talkas.lv, lai talkas dienā šajās teritorijās organizētu sakopšanas darbus.
Sociālie un radošie uzņēmēji aicināti piedalīties bezmaksas apmācībās
Rīgas plānošanas reģions aicina sociālos un radošos uzņēmējus piedalīties divu dienu apmācību seminārā “TO BE THE CROSS-BORDER STARTER”, kas notiks šī gada 12.-13.aprīlī viesnīcā Porto Resort (Medzābaki-2, Lilaste, Carnikvas novads) un būs pirmais seminārs četru apmācību pasākumu ciklā.
Seminārā ar pašvaldībām diskutēs par Zaļo publisko iepirkumu aktīvāku ieviešanu Latvijā
Lai veicinātu izpratni par Zaļā publiskā iepirkuma kritēriju izstrādi un piemērošanu, starptautiska projekta "GreenS" ietvaros šī gada 5. aprīlī pulksten 9.30 Rīgas domē notiks bezmaksas seminārs "Zaļais publiskais iepirkums - pašvaldību izaicinājumi un iespējas".
Iespēja saņemt aizdevumu uzņēmumu energoefektivitātes uzlabošanai
Valsts atbalsta programmu ietvaros uzņēmējiem pieejams jauns finanšu instruments – aizdevums uzņēmuma energoefektivitātes uzlabošanai.
Pašvaldības darba laiks Lieldienu brīvdienās
Sagaidot Lieldienu brīvdienas, Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām svētkos.
Zemes stundā aicinām izslēgt gaismu un pieslēgties dabai
Sestdien, 24. martā, visā pasaulē atzīmēs Zemes stundu, tādēļ aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus uz vienu stundu izslēgt gaismu un pievienoties kādam no akcijai veltītajiem pasākumiem Daugmalē un Ķekavā.
Ķekavas novada pašvaldība aicina: sniedz darbu skolēniem!
Piekto vasaru pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem (ieskaitot), kas mācās Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs.
Arhīvs
  Drukāt