Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 26, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2016.gada 22.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 4. “Par detālplānojuma “Titurgas iela 26” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Titurgas ielā 26, Baložos, Ķekavas novadā”.
Biedrība “Agates sports” iegādājas traktoru
Biedrība “Agates sports” ir iegādājusies aprīkotu traktoru jāšanas sporta treniņu laukumu uzkopšanai un uzturēšanai.
Vēl var paspēt pietikt savu sporta laureātu 2016
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra arī šajā gadu mijā rīko ikgadējo pasākumu „Ķekavas novada sporta laureāts 2016”. Vēl līdz 3. janvārim tiek pieņemti pretendentu pieteikumi.
Ceļvedis Ziemassvētku brīvdienām
Ķekavas novada iedzīvotājiem Ziemassvētkos dāvā mākslas vingrotāju uzvedumu, JIC teātra izrādi un svētku koncertu “Meklētāja roze”. Aicinām apmeklēt arī Ziemassvētku dievkalpojumus!
Pašvaldība sveic svētkos
Ķekavas novada pašvaldība vēl priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno 2017 gadu!
Paziņojums par Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 8.decembra lēmumu Nr. 2.§5. (protokols Nr.33.) “Par Ķekavas novada teritorijas plānojuma 2018. – 2030.gadam izstrādes uzsākšanu” uzsākta Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrāde ar mērķi izstrādāt normatīviem atbilstošu ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokumentu.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu Ķekavas un Daugmales pagastu teritorijas plānojumu grozījumiem dzelzceļa līnijas Rail Baltica būvniecībai
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 8.decembra lēmumu Nr.2.§4. (protokols Nr.33) “Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu Ķekavas novada Ķekavas pagasta un Daugmales pagasta teritorijas plānojumu grozījumiem Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica būvniecībai”.
Ķekavas un Gostinas pašvaldības turpina sadarbību
8.-11.decembrī Ķekavas novada pašvaldības un mācību iestāžu delegācija devās darba vizītē uz Polijas pilsētu Gostinu ar mērķi izstrādāt turpmākos sadarbības projektus izglītības jomā un gūt perspektīvu pieredzi pašvaldības darba uzlabošanai.
Decembris novada skolās aizvadīts zem labdarības zīmes
Atsaucoties Ķekavas novada fonda aicinājumam, šajā mācību gadā vairākas Ķekavas novada skolas pievienojušās akcijai “Labdarības skola”. Šī projekta ietvaros pagājušajā nedēļā Pļavniekkalna skolā smaržoja pēc piparkūkām, ņirbēja iesaiņojamie papīri, tika gatavotas dāvanas Ķekavas sociālās aprūpes centra iemītniekiem. Arī Ķekavas vidusskolas kolektīvs Ziemassvētku laikā vēlas dāvāt prieku.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Titurgas iela 33, Baložos, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Lokālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 2016.gada 8.decembra lēmumu Nr. 2.§3. (prot. Nr.33.) „Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Atbalstām “Taize Riga 2016” norisi
17 Ķekavas un Ķekavas novada ģimenes ir izlēmušas par labu jauniešu uzņemšanai, atverot sava nama durvis un dodot nakstmājas ap 50 svētceļnieku. Vēl aicina pieteikties cilvēkus, kuri labprāt uzaicinātu kādus no jauniešiem uz pusdienām pie sevis Jaungada dienā – 1.janvārī, kā arī cilvēkus, kam būtu laiks un automašīna jauniešu izvadāšanai uz attālākām Ķekavas novada naktsmāju vietām.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Gaidāmajām brīvdienām - 16.-18.decembrim - veltītā kultūras pasākumu programma solās uzburt Ziemassvētku sajūtu un īpaši iepriecināt Ķekavas novada bērnus un pensionārus.
Pašvaldība strādā pie nākamā gada budžeta
Gada nogalē Ķekavas novada pašvaldībā notiek intensīvs darbs pie pašvaldības budžeta 2017. gadam. Apkopojot visu pašvaldības iestāžu plānotos izdevumus nākamajam gadam, ir tapis budžeta projekts, kas šajā nedēļā jau skatīts visās komitejās.
Daugavas lejtece – paveiktais un iecerētais
7.decembrī vienā no apmeklētākajiem tūrisma objektiem Daugavas lejtecē, Nacionālā botāniskā dārza oranžērijas semināru zālē, tikās Daugavas lejteces tūrisma reģiona novadu tūrisma informācijas centri un tūrisma speciālisti un pašvaldības pārstāvji, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas direktors Andris Širovs, lai pārrunātu 2016.gadā paveikto un plānotās aktivitātes turpmākajiem gadiem.
Par pašvaldības oficiālajiem informācijas kanāliem
Ķekavas novada pašvaldība aicina informāciju par pašvaldības darbu un aktualitātēm iegūt pašvaldības oficiālajos informācijas kanālos. Citas vietnes sociālajos tīklos, kas pēdējā laikā izveidotas ar līdzīgu nosaukumu un pozicionējas kā Ķekavas novada ziņu izplatītāji, nav Ķekavas novada pašvaldības informācijas kanāli.
Pašvaldības darba laiki pirmssvētku dienās
Pašvaldības darba laiki pirmssvētku dienās - 23. un 30.decembrī.
Par mācību nodrošināšanu skolēniem Pļavniekkalna skolas būvniecības laikā
Kamēr Katlakalnā esošās skolas ēkas vietā taps jauna, mūsdienu normatīvajam regulējumam atbilstoša ēka, Pļavniekkalna sākumskolas mācību process uz laiku tiks pārcelts uz bijušo Ķekavas vidusskolas sākumskolas klašu ēku.
Ķekavas sociālās aprūpes centru apmeklē Bordesholmas delegācija no Vācijas
13.decembrī Ķekavas sociālās aprūpes centrā viesojās Bordesholmas (Vācija) sadraudzības biedrības delegācija, kurai šī apmeklējuma laikā tika piedāvāta arī ekskursija uz šokolādes muzeju „Laima”.
Ķekavas novadu apmeklē Bordesholmas delegācija
Bordesholmas delegācijas ikgadējās vizītes darba kārtībā tika skatīti jautājumi par sadraudzības 25.gadadienas norisi.
Pēc Putnu fabrikas ceļa asfaltēšanas veiks garantijas remontu
Novembra beigās tika pabeigti autoceļa V6 jeb tā dēvētā Putnu fabrikas ceļa remontdarbi posmā no Sporta nama līdz Ziemeļu ielai Ķekavā, taču drīz pēc darbu pabeigšanas konstatēts, ka asfalta segums uzklāts nekvalitatīvi.
Apstiprināts lēmums par zirga pajūgu ratu iegādi
Biedrība "Zelta rati" saņēmusi Lauku Atbalsta dienesta lēmumu par projekta "Zirga pajūgu ratu iegāde iedzīvotāju atpūtas iespēju dažādošanai un pajūgu braukšanas sporta treniņu nodrošināšanai" apstiprinājumu.
Lasāms pašvaldības izdevuma “Ķekavas novads” decembra numurs
13.decembrī iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvais izdevums “Ķekavas Novads”. Tajā lasiet par mācību nodrošināšanu Pļavniekkalna sākumskolas skolēniem, par sporta jomas attīstību novadā, par Ķekavas novada domes lēmumiem un citām novada aktualitātēm, kā arī iepazīstieties ar kultūras jaunumu afišu svētku un pirmssvētku laikā.
Sociālais dienests svētkos iepriecinās novadniekus
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Ķekavas novada Sociālais dienests sadarbībā ar kultūras iestādēm ar jaukiem pasākumiem iepriecinās Ķekavas novada pensionārus un pirmsskolas vecuma bērnus, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes.
Pasniedz goda rakstu mācītājam Helmutam Braueram no Vācijas
11. decembrī Daugmales pagasta Dienas centrā "Adatiņas" ciemojās mācītājs Helmuts Brauers no Ziemeļelbas Vācijā. Viņam tika pasniegts goda raksts no Ķekavas novada domes priekšēdētāja A. Damlica par ilggadēju humāno palīdzību Daugmales iedzīvotājiem.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Valki” publisko apspriešanu
Lokālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 2016.gada 24.novembra lēmumu Nr. 2.§7. (prot. Nr.31) „Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Valki”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes decembrī
Ķekavas Mākslas skola aicina decembrī apskatīt audzēkņu darbu izstādes.
Atbalstīsim Ķekavas vidusskolas skolnieci Lindu Kincu, lai viņa iekļūtu Miss Pasaule 2016 finālā
Astoņpadsmitgadīgā Ķekavas vidusskolas skolniece Linda Kinca, kura pavisam nesen ieguva titulu Miss Latvija 2016, nu jau kādu laiku atrodas ASV galvaspilsētā Vašingtonā un dara visu, lai iekļūtu Miss Pasaule 2016 finālā.
Dievkalpojumi Adventa laikā un Ziemassvētkos Ķekavas novadā
Piedāvājam apkopojumu par dievkalpojumiem Adventa laikā un Ziemassvētkos Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcā, Katlakalna ev. lut. baznīcā un Ķekavas konfesionāli luteriskā baznīcā.
Ķekavā viesojas Raseiņu pašvaldības lauksaimniecības speciālisti
2. decembrī Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Raseiņu (Raseinia) pašvaldības Lauksaimniecības nodaļas speciālisti. Vizītes laikā kaimiņvalsts pārstāvji tikās ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāja trešo vietnieku Igori Malinauskas, Attīstības daļas vadītāja p.i. Māri Ozoliņu un lauksaimniecības konsultanti Daci Kārkliņu.
Gadumijas balles Ķekavas novadā
Decembris - gada pēdējais mēnesis, un pēc klusā, apcerīgā Ziemassvētku laika ir līksmi jāsagaida Jaunais 2017. gads. Vai esi jau izvēlējies, kur to sagaidīt? Varbūt Ķekavas novadā, kādā Gadumijas ballē? Gadumijas balles notiks 31. decembrī plkst. 22.00 Ķekavā, Daugmalē, Baložos un Katlakalnā.
Sākusies projektu pieņemšana biznesa inkubatoros
1.decembrī sākusies projektu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 14 reģionālajos biznesa inkubatoros visā Latvijā, kā arī Rīgas Radošo industriju biznesa inkubatorā. Plānots, ka septembrī darbu uzsākušie inkubatori veicinās auglīgu un inovatīvu jauno komersantu attīstību, tādējādi gan attīstot Latvijas ekonomiku, gan veicinot reģionālo izaugsmi.
Pierīgas pašvaldību apvienība vērtē gada laikā paveikto
Novembra beigās Pierīgas mēri tikās Carnikavā, lai atskatītos uz paveikto gada laikā kopš Pierīgas pašvaldību apvienības (PPA) dibināšanas.
Mākslas skolas jaunajā izstāžu zālē apskatāma izstāde "Vespertīna"
Ķekavas Mākslas skolas jaunajā izstāžu zālē līdz 3. janvārim var apskatīt izstādi "Vespertīna": pirmdienās un ceturtdienās plkst. 13.00-21.00, otrdienās un trešdienās plkst. 13.00-19.00, piektdienās plkst. 12.30-18.30
Brīvdienu ceļvedis- no 2. līdz 4. decembrim
Ķekavas novada pašvaldība nedēļas nogalē aicina iedzīvotājus un viesus uz izstādes atklāšanu, svētku egles iedegšanu Ķekavā un Katlakalnā, kā arī otrās Adventes koncertiem Baložos un Ķekavā.
Mellupos apskatāma fotomākslinieces Silvijas Danelsones un jauno mākslinieku izstāde
Mellupu Sociālās mājas zālē apskatāma fotomākslinieces Silvijas Danelsones izstāde “Viena diena Susājos…”. Izstāde tika atklāta Latvijas dzimšanas dienas pasākumā 26. novembrī, klāt esot pašai māksliniecei un kuplam vietējo mākslas cienītāju pulkam, kā arī foto draugiem no Rīgas un citām jaukām vietām.
No 1. decembra izmaiņas AS Rīgas Taksometru parks maršrutā Nr.6844 Rīga–Ķekava
Lai uzlabotu pasažieru apkalpošanas kvalitāti, no 2016. gada 1. decembra maršrutā Nr.6844 Rīga–Ķekava tiks sakārtoti reisu izpildes laiki.
Modernizē Ķekavas kultūras nama mazo zāli
Renovējot Ķekavas kultūras namu, šobrīd norit mazās zālītes remontdarbi. Šajā telpā senāk atradusies laulību zāle, bet tagad to mēģinājumu nolūkos izmanto kultūras nama sieviešu koris “Daugaviete” un ansamblis “Jūti”.
Ķekavas jaunieši aicina - sasildi vientuļu sirdi!
1. - 9. decembrī Ķekavas novada jaunatnes iniciatīvu centra radošajās darbnīcās jaunieši izgatavos Ziemassvētku apsveikuma kartiņas Ķekavas un Mellupu sociālās aprūpes centros mītošajiem senioriem.
Par sasniegumiem mācībās apbalvo labākos
Novembrī, turpinot iepriekšējos gados aizsākto praksi, Ķekavas novada pašvaldība sveica izglītības iestāžu audzēkņus un pedagogus par sasniegumiem mācību olimpiādēs, skatēs, konkursos un sacensībās iepriekšējā mācību gadā, par panākumiem piešķirot naudas balvas.
Sākusies pretendentu pieteikšana Jauniešu gada balvai sportā 2016
Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra izsludina pretendentu pieteikšanu Jauniešu gada balvai sportā 2016.
Brīvdienu ceļvedis
Nedēļas nogalē, 25.-28. novembrī, Ķekavas novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti izbaudīt dažādas kultūras, izklaides un sporta iespējas.
Ķekavas muzejā apskatāma rokdarbu izstāde "Sīki raksti, smalki diegi/ Daiļa pate rakstītāj’".
Ķekavas novadpētniecības muzejā līdz 7. janvārim ir apskatāma rokdarbu izstāde "Sīki raksti, smalki diegi/ Daiļa pate rakstītāj’". Muzeja krājumā ir ap 130 rokdarbu – ar izšuvumiem rotāti linu dvieļi, galdauti, galdsedziņas, plauktu rotājumi, virtuves piederumu maisiņi, sienas sedziņas, spilvendrānas, tamborēti galdauti, apkaklītes un mežģīnes, adīti un tamborēti cimdi, blūzītes ar tautiskā raksta izšuvumiem. Visus šos priekšmetus ir sadāvinājušas Ķekavas novada rokdarbnieces.
Nolemj būvēt Jaunu ideju centru Ķekavā
Balstoties uz Ķekavas novada domes lēmumu, pašvaldības speciālisti šobrīd aktīvi strādā, lai nākamā gada pavasarī uzsāktu Ķekavas novada Jaunu ideju centra būvniecību Ķekavā, Skolas ielā 2, vecās saimniecības ēkas vietā.
Turpinās Ķekavas parka labiekārtošanas darbi
Pateicoties labvēlīgajiem laikapstākļiem rudens pirmajā pusē, Ķekavas parka 1. kārtas būvniecības darbi ir ritējuši raiti - izcirsti bīstamie un mazvērtīgie koki, atbrīvota upes krastmala no krūmiem, iztīrīts un padziļināts teritoriju šķērsojošais notekgrāvis, divās vietās veikta Ķekavas upes krasta nostiprināšana. Turpinās arī citi iesāktie darbi.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Ores” un “Olektīte”, Valdlaučos publisko apspriešanu
Lokālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 2016.gada 10.novembra lēmumu Nr. 2.§2. (prot. Nr.30.) „Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Ores” un “Olektīte”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Ķekavā filmai "Melānijas hronika" papildseanss
Ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi par Viestura Kairiša jauno spēlfilmu, Ķekavas pagasta kultūras centrs piedāvā iespēju to noskatīties arī 25. novembrī plkst. 19.00 Doles Tautas namā.
Aicinām uz rokdarbu izstādes atklāšanu Ķekavas novadpētniecības muzejā
Ķekavas novadpētniecības muzeja krājumā ir ap 130 rokdarbu – ar izšuvumiem rotāti linu dvieļi, galdauti, galdsedziņas, plauktu rotājumi, virtuves piederumu maisiņi, sienas sedziņas, spilvendrānas, tamborēti galdauti, apkaklītes un mežģīnes, adīti un tamborēti cimdi, blūzītes ar tautiskā raksta izšuvumiem. Visus šos priekšmetus ir sadāvinājušas Ķekavas novada rokdarbnieces. Izstādes atklāšana kopā ar folkloras kopu "Rāmupi" 24. novembrī plkst. 18.00 Ķekavas novadpētniecības muzejā.
Koncerti un pasākumi Adventa laikā un Ziemassvētkos Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldības kultūras centri aicina iedzīvotājus uz koncertiem Adventa un Ziemassvētku laikā.
Sākti darbi pie Skolas ielas pārbūves Baložos
Ķekavas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar būvniecības uzņēmumu „Ķekava - PMK” par Skolas ielas pārbūvi posmā no Rīgas ielas līdz Dārzu ielai Baložos, kuras ietvaros plānots līdz 2017. gada septembrim atjaunot ielas braucamo daļu, izbūvēt gājēju ietves, automašīnu novietošanas zonas un jaunu ielas apgaismojumu.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Mežmalas iela 2
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 10.novembra lēmumu Nr. 2.§3 „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Mežmalas iela 2, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 30) uzsākta detālplānojuma izstrāde.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajiem īpašumiem Meteņu ielā un Vēsmas ielā, Lapeniekos
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 10.novembra lēmumu Nr. 2.§4 „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajiem īpašumiem Meteņu ielā 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,13 un Vēsmas ielā 2,4,6,8,10, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 30) uzsākta detālplānojuma izstrāde.
Ķekavas vidusskolai Draudzīgā Aicinājuma skolu reitinga balva
17.novembrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs tika pasniegtas Draudzīgā Aicinājuma fonda skolu reitinga balvas. Ķekavas vidusskola šogad ieguva balvu – “Mazo pūci” latviešu valodā kā labākā lauku vidusskolu grupā un balvu kopvērtējumā kā 6. labākā lauku vidusskolu grupā.
Doles-Ķekavas ev. lut. draudzes dievkalpojumi Adventa un Ziemassvētku laikā
27. novembrī ar 1. Adventes dievkalpojumu un ansambļa "Cīrulītis" koncertu Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcā iesāksies skaistais Ziemassvētku laiks. Aicinām katru Adventa svētdienu līdz pat Ziemassvētkiem Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcā, lai īpašā noskaņā sagaidītu Kristus dzimšanas svētkus.
Informācija zvejniekiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina novada zvejniekus līdz 9. decembrim pieteikties rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2017. gadam.
Biedrība "Solis tuvāk" šogad īstenojusi vairākus projektus
Biedrība “Solis tuvāk” 2016. gadā sekmīgi realizējusi vairākus Eiropas projektus jauniešiem - Eiropas brīvprātīgā darba projektu “Volunteer for change”, jauniešu apmaiņas projektus “SMARTT” un “HANDiCRAFTs”.
Iedzīvotāju aktivitāte var risināt nepatīkamās smakas problēmu Pulkarnē
Pateicoties iedzīvotāju aktivitātei, šobrīd aktualizējusies problēma, kas Pulkarnes ciemata apkārtnes iedzīvotājiem radījusi diskomfortu jau gadiem, proti, zivju miltu ražošanas uzņēmuma SIA “Mapeteks” darbības rezultātā radītā nepatīkamā smaka.
Par lokālplānojuma “Loreķu lauks” ūdenssaimniecības projekta realizēšanai apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 10.novembra sēdes lēmumu 2.§ 1. “Par lokālplānojuma apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-2/2016 „Lokālplānojums Ķekavas novada Ķekavas pagasta Ķekavas ciema teritorijai “Loreķu lauks” ūdenssaimniecības projekta realizēšanai”” Ķekavas novada dome nolēma apstiprināt lokālplānojumu.
Sveicam iedzīvotājus Latvijas dzimšanas dienā!
Ķekavas novada pašvaldība un dome sveic iedzīvotājus Latvijas 98. dzimšanas dienā!
Pasniedz apbalvojumu "Ķekavas novada Goda pilsonis"
17. novembrī Ķekavas kultūras namā Valsts svētku koncerta laikā jau trešo reizi tika pasniegts Ķekavas novada pašvaldības apbalvojums „Ķekavas novada Goda pilsonis”. Šogad apbalvojuma izvērtēšanas komisija, izskatot saņemtos piecus pieteikumus, nolēmusi piešķirt goda zīmes skolotājai Silvijai Zītarei, bijušajam Ķekavas PMK vadītājam Indriķim Teivānam un brīvās cīņas trenerim Itāram Bramanim.
Baložu pilsēta 25.gadskārtu svin ar lāpu gājienu (LTV1, video)
Baloži nevar lepoties ar vēsturiskām pilīm un leģendām, bet var lepoties ar saviem cilvēkiem, kuri veido pilsētas gaisotni – uzskata paši iedzīvotāji. Pilsētas statuss Baložiem tika piešķirts 1991.gada 14.novembrī, un jau par tradīciju kļuvis dzimšanas dienu svinēt ar lāpu gājienu, kas ik gadu kļūst aizvien kuplāk apmeklēts.
Divi novadnieki un Daugmales pamatskola saņem Lāčplēša Goda zīmi
Lāčplēša dienā Ķekavas kultūras namā tika pasniegta Lāčplēša Goda zīme Daugmales pamatskolai un diviem novadniekiem - Veltai Strazdiņai un Jurim Krūmiņam.
Atklāj Daugmales pamatskolas muzeja jaunās telpas
Lāčplēša dienas dienā, 11. novembrī, svinīgi tika atklātas Daugmales pamatskolas muzeja jaunās telpas, kas pēc remonta ieguvušas ne tikai vizuāli gaumīgas aprises, bet arī plašākus apmērus.
Pašvaldības darba laiki valsts svētkos
17.novembrī, dienā pirms Valsts svētkiem, mainīts Ķekavas novada pašvaldības darba laiks. 18. novembrī - brīvs.
Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju ievērībai! Veicams kārtējais nodokļa maksājums
Atgādinām, ka līdz 2016.gada 15.novembrim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.
Apstiprina Ķekavas novada pašvaldības budžeta grozījumus 2016. gadam
Ķekavas novada domes sēdē 10. novembrī tika apstiprināti grozījumi Ķekavas novada pašvaldības budžetā, palielinot ieņēmumus par aptuveni 168 000 eiro, balstoties uz pozitīvu nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozi.
Brīvdienu ceļvedis- 12. un 13. novembrī
Nedēļas nogalē - 12. un 13. novembrī - aicinām uz sportojošo ģimeņu spietu, Mārtiņdienas sadancošanu, valsts svētku koncertu Katlakalnā, spēlfilmu "Melānijas hronika" un sacensībām telpu futbolā, florbolā un basketbolā.
Ķekavā pārapbedī 78 Pirmā pasaules kara karavīrus (LTV1, Panorāmas sižets)
Lāčplēša dienas priekšvakarā Ķekavas pagastā pieminēti un godināti latviešu strēlnieki, kuri nolika galvu Pirmā pasaules kara dienās, kad Krievijas armijas rindās bija jācīnās pret Vācijas karaspēku. Pirms simt gadiem kritušie karavīri, kas gulēja aizmirsti mežos, nu svinīgā ceremonijā guldīti zemes klēpī.
Ķekavas novada iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par Rīgas 11 tematisko plānojumu projektiem
Ķekavas novada iedzīvotājus līdz 30.decembrim aicina izteikt viedokli par 11 tematisko plānojumu projektiem, kas būs par pamatu jaunā Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam redakcijas izstrādei.
Mobilais mamogrāfs- 30. decembrī pie Ķekavas ambulances
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centra 4 mobilajā mamogrāfā, kas būs pieejams 30. decembrī pie Ķekavas ambulances, Gaismas ielā 15.
Svecīšu vakars Doles-Ķekavas kapos
Mūžības svētdiena (Svecīšu vakars) notiks 20. novembrī plkst. 17.00 Doles-Ķekavas ev. lut. draudzes kapos.
Ārpus telpām ne soli bez atstarotāja
Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību atstarotāja lietošanas nozīmei savas dzīvības glābšanā un samazinātu cietušo gājēju skaitu, atgādinām - atstarotājs vai lukturītis ir pirmais noteikums, kas jāievēro jebkuram cilvēkam, dodoties ārpus telpām tumšā laikā. Turklāt tas jāievēro kā gājējam un velosipēdistam, tā arī autovadītājam, kuram kaut uz brīdi sanāk izkāpt no auto.
Paziņojums par detālplānojuma „Dārznieki” izstrādes procedūru
Detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas sapulce notiks 2016.gada 24.novembrī plkst.18.00 Ķekavas novada pašvaldībā - Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novads, 35. kabinetā.
Svētku gājiens uz Titurgas ezeru
14. novembrī svētku gājiens ar lāpām uz Titurgas ezeru par godu Baložu pilsētas 25 gadu jubilejai.
Iznācis pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" novembra numurs
8. novembrī ir iznācis Ķekavas novada pašvaldības informatīvais izdevums "Ķekavas Novads". Tajā lasiet, piemēram, par vienoto kārtību bērnu uzņemšanai 1. klasē, par to, ko lēmuši deputāti domes sēdēs, par divu apbalvojumu pasniegšanas ceremonijām, par bāriņtiesas darbu, par piešķirto finansējumu sportistiem un citām novada aktualitātēm.
Iedzīvotāji var iepazīties ar Ķekavas apvedceļa būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu
Valsts galvenā autoceļa A7 Rīga – Bauska – Lietuvas robeža (Grenctāle) posma no ~ 7,90 km līdz 25,0 km apvedceļa (Ķekavas apvedceļa) būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums
Ar lāpu gājieniem un Igo Fomina koncertu atzīmēsim Lāčplēša dienu Ķekavas novadā
Atzīmējot Lāčplēša dienu, 11. novembrī Ķekavā notiks Lāčplēša Goda zīmes pasniegšanas ceremonija un Igo Fomina akustiskais koncerts "Atgriešanās", savukārt lāpu gājieni būs gan Ķekavā, gan Daugmalē.
Skolēni iesaistās projektā “Labdarības skola”
Mēneša garumā Ķekavas vidusskolas 5.a klases skolēni un audzinātāja Ilze Lisovska sarūpēja grāmatas, mantas, puzzles un spēles, lai 4.novembrī dotos uz PII “Ieviņa” iepriecināt bērnus ar lietām, no kurām paši bērni ir izauguši, bet citiem tās varētu ļoti labi vēl noderēt.
Pēc kāda principa Ķekavas novadā tiek tīrīts sniegs no pašvaldībai piederošiem ceļiem?
Pašvaldības ceļi ziemā tiek tīrīti atbilstoši visā valstī noteiktām prasībām. Kā pirmie tiek attīrīti novada maģistrālie ceļi un ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports un skolēnu autobuss, kā arī stāvlaukumi pie skolām un bērnudārziem.
Brīvdienu ceļvedis
Šajā nedēļas nogalē Ķekavas novadā norisināsies vairāki kultūras un sporta pasākumi. Atnāc!
Paziņojums par detālplānojuma projekta “Titurgas iela 34 un 40” publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2016.gada 17.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr. 9.§ „Par detālplānojuma projekta “Titurgas iela 34 un 40”, Baložos nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Muzejs aicina uz izstādi par strēlnieku tēmu
Vēl līdz 19. novembrim Ķekavas novadpētniecības muzejā būs skatāma izstāde par latviešu strēlnieku un mūsu novadnieku kara ceļiem Ķekavā un Nāves salā 1915. – 1916. gadā. Laipni aicināti muzejā!
Labdarības akcija “Uzdāvini svētkos”
Decembris ir brīnumu un mīlestības laiks. Tas ir laiks, kad gribās labās domas realizēt darbos un sniegt palīdzīgu tiem, kuriem tas ir nepieciešams. Tādēļ Reģionālā pašvaldības policija līdz 10. decembrim rīko labdarības akciju “Uzdāvini svētkus”.
Novembris - valsts svētku mēnesis
Lāčplēša dienai un valsts svētkiem veltītie pasākumi Ķekavas novadā.
Ķekavas ambulance aicina receptes saviem ģimenes ārstiem lūgt savlaicīgi
No 2016.gada 1.decembra tiks ieviesti vairāki e-veselības pakalpojumu, un sākotnēji tas var radīt papildus slodzi un laika patēriņu ārstiem. Tādēļ pacientiem ar hroniskām saslimšanām, kuriem ir nepieciešamas atkārtotas receptes, lūdzam pie saviem ģimenes ārstiem vērsties savlaicīgi.
Apbalvoti ar Lāčplēša Goda zīmi
Latvijas valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis” valde ar 24. oktobra lēmumu piešķīra apbalvojumu Daugmales pamatskolai un diviem Ķekavas novada iedzīvotājiem. Apbalvojuma pasniegšana notiks Lāčplēša dienas pasākumā 11. novembrī plkst. 18.30 Ķekavas kultūras namā.
SIA ”Baložu komunālā saimniecība” jauni tarifi ūdenssaimniecības pakalpojumiem
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, izskatot SIA „Baložu komunālā saimniecība” iesniegtos tarifu veidojošo izmaksu pamatojošos dokumentus, 27. oktobrī pieņēma lēmumu apstiprināt jaunus tarifus ūdenssaimniecības pakalpojumiem.
Dome apstiprina Daugmales pagasta ģerboni
27. oktobra Ķekavas novada domes sēdē tika lemts par Daugmales pagasta ģerboņa variantiem. 13 no klātesošajiem deputātiem balsojot par, dome nolēma apstiprināt sabiedriskās aptaujas rezultātā visvairāk balsu ieguvušo Daugmales pagasta ģerboņa variantu ar saktu un virzīt to tālākai saskaņošanai Valsts heraldikas komisijā.
Atklāj jaunās Ķekavas mākslas skolas telpas
28. oktobrī, līdz ar mākslinieces Katrīnas Gailes gleznu izstādi, atklātas Ķekavas mākslas skolas jaunās telpas Gaismas ielā 17 C, 1. stāvā, bijušā Putnu fabrikas „Ķekava” firmas veikala vietā.
Notiks starptautiska mēroga civilās aizsardzības mācības
No 27. līdz 30.oktobrim Rīgas, Ogres, Jūrmalas pilsētu, Ķekavas un Salaspils novadu pašvaldību teritorijās norisināsies starptautiskas civilās aizsardzības mācības “LatMODEX 2016”, kurās imitētu plūdu apdraudējuma risināšanā tiks iesaistīti Eiropas Savienības (ES) civilās aizsardzības eksperti un komandas.
Latvijas bāriņtiesām šogad atzīmē 20. gadadienu
Atzīmējot Latvijas bāriņtiesu 20 gadu darbību, 14. oktobrī Ziemeļblāzmas kultūras pilī Rīgā notika svinīgs pasākums, ko rīkoja Bāriņtiesu darbinieku asociācija sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām, informē Ķekavas novada bāriņtiesa.
Pārapbedīs Pirmā pasaules kara karavīru mirstīgās atliekas
Šogad septembrī veikti ekshumācijas darbi līdz mūsdienām pavisam aizmirstā kapsētā pie „Skujenieku” mājām Ķekavas pagastā. Pēc pašvaldības un Brāļu kapu komitejas rīcībā esošās informācijas šajā vietā 1916.gada jūlijā apbedīti kritušie karavīri (nule notikušo izpētes darbu laikā atrastas 65 karavīru mirstīgās atliekas) no vairākiem Sibīrijas pulkiem un 7.Bauskas latviešu strēlnieku bataljona, kā arī no 21. mortīru artilērijas divīzijas. To pārapbedīšana Trušeļu kapos plānota 4. novembrī plkst. 13.00.
Tapis materiāls par rīcību tuvinieka nāves gadījumā
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija septembrī laidusi klajā informatīvu materiālu - “soli-pa-solim” par mirušu cilvēku apbedīšanu Latvijā. Aicinām iedzīvotājus nepieciešamības gadījumā izmantot šo materiālu visu jautājumu un neskaidrību novēršanai.
Mellupu un Plakanciema bērni gatavojas Latvijas dzimšanas dienai
Aicinājums Mellupu un Plakanciema bērniem kopīgiem spēkiem sagatavot izstādi Latvijai dzimšanas dienā! Zīmējumu iesniegšana līdz 11. novembrim Mellupu sociālajā mājā (Inetai). Izstādes atklāšana Latvijas dzimšanas dienas pasākumā 26. novembrī plkst. 12.00 Mellupu zālītē.
Pašvaldība līdzfinansēs pamatizglītību arī privātskolu audzēkņiem
Ķekavas novada pašvaldība no 2017.gada atbalsta arī tos vecākus, kuru bērni mācās privātajās vispārējās izglītības iestādēs pamatizglītības programmā (1.-9.kl.). Atbalsta apmērs no 2018. gada ir – 50 eiro mēnesī par vienu bērnu.
Ķekavas novada pārstāvji piedalās Erasmus+ projekta apmācībās
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras koordinētā Eiropas Savienības Erasmus+ Sports programmas projekta ietvaros aizvadītas divas no plānotajām piecām apmācību programmām - jūnijā Polijā notika pirmā no tām, savukārt oktobrī Itālijā tika aizvadīts otrais apmācību cikls.
Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina piedalīties Halloveen aktivitātēs
31. oktobrī visi spoki, mošķi un citi Adamsu ģimenes radi un draugi aicināti uz Šausmu čempionātu, lai noskaidrotu visdrosmīgāko un bezbailīgāko komandu šausmu takas pārbaudījumos. 17:30 Doles tauas namā dalībnieku reģistrācija.
Latvijas austrumos snieg, arī Ķekavas novads gatavojas ziemai
Vietām Latvijā uzsnidzis pirmais sniegs. Lai ziemas iestāšanās nesagādātu raizes, Ķekavas novada atbildīgie dienesti ir gatavi darbam, taču atgādinām, ka servitūtu un privāto ceļu tīrīšana paliek to īpašnieku ziņā. Iedzīvotājiem vēlams jau laikus vienoties par sniega tīrīšanu ar kādu no pašvaldības uzņēmumiem vai ar jebkuru citu privāto pakalpojuma sniedzēju.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu Mazajā Rāmavas ielā 5, Valdlaučos
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 17.oktobra lēmumu Nr. 8.§ „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Mazā Rāmavas iela 5, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde.
Biedrība “Partnerība “Daugavkrasts”” aicina pievienoties Mārtiņdienas svinībām Iecavā
Ielūdzam Ķekavas novada iedzīvotājus 6. novembrī plkst. 13.00 piedalīties Mārtiņdienas svinībās kaimiņu novadā Iecavā. Izbraukšana 6. novembrī plkst. 12.20 no Ķekavas kultūras nama auto stāvvietas.
Brīvdienu ceļvedis
Šajā nedēļas nogalē Ķekavas novadā iespējams izbaudīt dažādas kultūras un sporta aktivitātes. Laipni aicinām!
Arhīvs
  Drukāt