Piesakies un esi viens no Ķekavas novada video klipa varoņiem!
Top video klips par Ķekavas novadu. Vai tu esi no Ķekavas un vēlies gūt pieredzi filmēšanas laukumā? Aicinām pieteikties!
Top virtuālais muzejs!
Biedrība „Solis tuvāk” programmas „Eiropa pilsoņiem” ietvaros realizē projektu "Reflections of the Future". Projekta mērķis ir veicināt jauniešu sapratni par komunisma noziegumiem Eiropā, dokumentēt un saglabāt šo vēstures mantojumu stāstu formā. Projektā ir iesaistītas 10 dalībvalstis: Bulgārija, Latvija, Igaunija, Dānija, Rumānija, Ungārija, Serbija, Polija, Grieķija un Itālija. Projekta rezultātā tiks atklāts virtuāls vēstures muzejs, kura materiālu apkopošanā aicinām iesaistīties ikvienu, kas glabā atmiņas vai ir saglabājis fotogrāfijas par notikumiem, kas risinājās Latvijā komunisma režīma laikā.
Ķekavas velo maratons vērienīgi aizvadīts
Svētdien, 24. maijā, Ķekavas novadā norisinājās augsta līmeņa sacensības un visu riteņbraucēju svētki – Ķekavas velomaratons.
Pļavniekkalna sākumskola aizvadījusi savu 145. jubileju
22.maijā Pļavniekkalna sākumskolā tika atzīmēta 145.jubileja. Pasākumā ieradās gan absolventi, kuri savas skolas gaitas uzsākuši tieši Pļavniekkalna sākumskolā, gan pedagogi, kas ieguldījuši savu darbu skolas attīstībā.
Izveido savu vainagu – saules, harmonijas un mūžības simbolu
Šogad, gatavojoties Ķekavas novada dienām un gaidot latviešu skaistākos svētkus Jāņus, aicinām ikvienu ļauties fantāzijai un izveidot savu vainagu – saules, harmonijas un mūžības simbolu – no netradicionāliem materiāliem ar devīzi: „Jo neparastāk, jo labāk!”
Ķekavas velomaratons šogad pārsteigs ar unikālu trasi un apjomīgu balvu fondu
24.maijā, otro gadu pēc kārtas, norisināsies augsta līmeņa pasākums gan profesionāliem riteņbraucējiem, gan visiem velo entuziastiem – Ķekavas velomaratons. Ķekavas velomaratons ir unikāls Latvijā – tā trase ir pielīdzināma leģendārā viendienas velobrauciena „Parīze – Rubē” sacensību trasei, jo distances vedīs gan pa šoseju, gan grants segumu.
Ģimenes aicinātas vienoties krāšņam braucienam Ķekavas velomaratonā
24.maijā, otro gadu pēc kārtas, tepat pie Rīgas norisināsies visu velo entuziastu svētki – Ķekavas velomaratons. Uz pasākumu īpaši tiek aicinātas ģimenes no visas Latvijas, kurām par godu ir izveidota 8 km garā Ģimenes distance un krāšņākie tās dalībnieki vairākās nominācijās tiks pie vērtīgām balvām no “PF Ķekava”.
Satiksmes ierobežojumi Ķekavas velo maratona laikā
24.maijā jau no plkst. 6.30 tiks ierobežota ceļa satiksme visā Ķekavas novadā.
Izlaidumi Ķekavas novadā
Izlaidums ir liels un svarīgs atskaites punkts padarītajam un sasniegtajam, tas ir laiks, kad var viegli uzelpot un uzstādīt sev jaunas apņemšanās, izaicinājumus un sasniegumus.
Ķekavas velomaratonā piedalīsies slaveni Baltijas riteņbraucēji
Jau šo svētdien, 24. maijā, Ķekavas novadā norisināsies augsta līmeņa sacensības un visu riteņbraucēju svētki – Ķekavas velomaratons.
Lēmums par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu
valsts galvenā autoceļa A7 Rīga – Bauska – Lietuvas robeža (Grenctāle) posma no ~ 7,90 km līdz ~25, km apvedceļa (Ķekavas apvedceļa) būvniecība.
Ar 1.jūliju Daugmalē stājas spēkā ūdensapgādes un kanalizācijas novadīšanas tarifi
SIA``Līves2`` valde paziņo,ka ar 2016. gada 1.jūliju Ķekavas novada Daugmales pagastā apstiprināti un stājas spēkā ūdensapgādes un kanalizācijas novadīšanas tarifi
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 25.jūnijā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 25.jūnijā
Izbūvēts gājēju celiņš 90 metru garumā gar Ķekavas upīti
Ķekavas pagastā ir izbūvēts bruģēts gājēju celiņš 90 metru garumā Ķekavas parka teritorijā gar Ķekavas upi, veidojot atsevišķu posmu topošā Ķekavas parka teritorijas pastaigu celiņu tīklojumā.
Rekonstruētas meža meliorācijas sistēmas Ķekavas novadā kopumā aptuveni 200 ha platībā
Sadarbībā ar VAS „Latvijas valsts meži” noslēdzies projekts „Meliorācijas sistēmu „Meža masīvs Ezeri”, „Kraukļu purvs” rekonstrukcija Ķekavas novadā”.
3.jūnijā tiek atklāta izstāde veltīta Pirmā pasaules kara simtgadei
Izstādi «POSTWAR» rīko Beļģijas Karalistes vēstniecība Latvijā. Tā ir veltījums Pirmā pasaules kara simtgadei un stāsta par kara notikumiem Beļģijā.
Neņem vērā pašvaldību viedokli par uzlabojumiem Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumprojektā (PAPILDINĀTS PAR ĶEKAVAS NOVADU)
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, skatot jauno Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumprojektā, nav ņēmusi vērā pašvaldību viedokli par likumprojektu.
Baložu komunālā saimniecība saņem īstermiņa aizdevumu ūdenssaimniecības projekta pabeigšanai
Izvērtējot SIA “Baložu komunālā saimniecība” stabilos finanšu rādītājus un veiksmīgi ieviešot Valsts kontroles ieteikumus, Baložu komunālā saimniecība saņēmusi īstermiņa aizdevumu bez domes galvojuma ūdenssaimniecības projekta pabeigšanai.
Vecākā Ķekavas novadniece Zenta Mangule svin 104. dzimšanas dienu
19. maijā 104 gadu jubileju svin Ķekavas iedzīvotāja Zenta Mangule. Klātienē Mangules kundzi sveica Ķekavas novada domes un Ķekavas novada pensionāru biedrības "Polārblāzma" pārstāvji.
Turpmāk pensionāriem pirts apmeklējumi Baložos lētāk
Organizēt Baložu pilsētas pirts apmeklējumus pensionāriem un invalīdiem, uzrādot pensionāra vai invalīda apliecību, (bez karsētavas apmeklējum). Maksa par pirts apmeklējumu vienai personai norādītajā laikā un dienā 2,50 eiro.
6.klases skolēni ciemojas pie priekšsēdētāja
Ķekavas vidusskolas 6.a klase, apgūstot sociālo zinību tēmu "vara", ciemojas pie Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika.
Pasaki paldies savam Dziesmu svētku skolotājam
Dziesmu un deju svētki ir nacionālās identitātes, valstiskuma un kultūras vērtību simbols. Atbilstoši laika garam, tie stiprinājuši tautas pašapziņu un iedvesmojuši nākamās paaudzes veidot labāku Latviju.
Dzīvosim sakoptā vidē!
Lielā pavasara talka šogad nu jau pagātnē. Daudz zilo maisu un to mantu, kas tajos neietilpa, nogādāts tur, kur tiem jābūt. Prieks, ka gadu no gada talcinieku skaits nemazinās, bet aktivitāte palielinās.
Brauc droši – apgūsti ceļu satiksmes noteikumus!
Ķekavā bez maksas iespējams apgūt ceļu satiksmes noteikumus, lai iegūtu vadītāja apliecību. Ķekavas novada pašvaldības policijas galvenais inspektors Gundars Dzenis pasniedz teorijas daļu visiem, kuri vēlas apgūt svarīgākos ceļa satiksmes noteikumus, lai pēc tam CSDD varētu sekmīgi iegūt velosipēda vadītāja apliecību.
Iepazīsti Ķekavas velomaratona distances!
Sestdien, 16. maijā plkst. 12.00 , gatavojoties Ķekavas velomaratonam, norisināsies trases iepazīšanās brauciens.
Uzņēmēji piedāvā darbu jauniešiem vasarā!
Lai sāktu veidot pirmo pakāpienu savai dzīves karjerai, ir jāsāk strādāt jau pēc iespējas ātrāk, lai krātu pieredzi. Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi veiksmīgu sadarbību ar vietējiem uzņēmumiem, kas piedāvā darbu jauniešiem vasarā.
Apkopoti Ķekavas novada iedzīvotāju foruma rezultāti
Ķekavas novada Iedzīvotāju forums norisinājās 2015.gada 28.martā Ķekavas vidusskolā. Foruma mērķis bija radīt pamatu Ķekavas novada kopienu fonda izveidei, sekmēt dažādu sabiedrības grupu un sektoru sadarbību, iedzīvotāju līdzdalību vietējās kopienas plānošanā un plānotā īstenošanā, veicinot Ķekavas novada attīstību.
Ķekava ar Grobiņu dalās pieredzē par pašvaldības darba uzlabošanu
13. maijā Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Grobiņas novada domes pārstāvji, lai uzklausītu mūsu pašvaldības pieredzi par pašvaldības darba un saimniecības sakārtošanu atbilstoši Valsts kontroles ieteikumiem.
Gatavojoties dziesmu un deju svētkiem
Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri notiek reizi piecos gados. Šogad tie norisināsies no 6. līdz 12. jūlijam, un tajos kopumā piedalīsies ap 37 000 dalībnieku.
Finanšu situācija Baložu komunālajā saimniecībā stabilizējusies
Finanšu situācija pašvaldības uzņēmumā "Baložu komunālā saimniecība" ir stabilizējusies, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).
Ķekavas novada pašvaldības maija avīze jau klāt!
Maija numurā atrodi sevi Lielās talkas foto galerijā, apskati kāds izskatīsies jaunais sporta stadions, kur vari izmantot publiskā interneta iespējas, kā arī aizvadītas bērnu un jauniešu skates ceļā uz Dziesmusvētkiem.
Ķekavā taps pirmais stadions atbilstoši standartiem
Noslēdzoties metu konkursam un izvēloties piemērotāko sporta būves projektētāju, Ķekavas novadā taps pirmais standartiem atbilstošs stadions, kuru varēs izmantot gan sporta vajadzībām, gan kultūras pasākumu rīkošanai.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu īpašumā „Valki”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 16. aprīļa lēmumu Nr.2.§1.p. (protokols Nr.7) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Valki”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Valki”, kadastra numurs 8070 001 0091.
Paziņojumi par detālplānojuma „Enželi” grozījumu apstiprināšanu
2015. gada 30.aprīlī Ķekavas novada dome, izvērtējot detālplānojuma „Enželi” grozījumus nekustamajos īpašumos Domenikas iela 1, Domenikas iela 3 un Domenikas iela 5, Krogsilā, apstiprināja saistošos noteikumus.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Erceni”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 30.aprīļa lēmumu Nr.2.§2. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Erceni”, Valdaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.8) uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Erceni”, kadastra numurs 8070 001 1011.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Vecvidēji”
Saskaņā ar Ķekavas pagasta domes 2015. gada 16. aprīļa lēmumu Nr.2.§3. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Vecvidēji”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam „Vecvidēji”, kadastra numurs 8070 007 3103.
Muzeju nakts ietvaros Ķekavas Mākslas skolas objekti brīvā dabā
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu projektu nedēļas „Objekts Ķekavai” noslēgums norisināsies 16.maija Muzeju nakts ietvaros.
Aktīvā tūrisma sezona šogad atklāta ar diviem pasākumiem - velofotoorientēšanos un laivu brauciens apkārt nāves salai
Jau par tradīciju kļuvis velofotoorientēšanās pasākums Ķekavas novadā, kas pie mums iezīmē aktīvā tūrisma sezonas sākumu. Šogad tas notika jau ceturto reizi un pulcēja 45 velomīļus, kuri pārstāvēja 12 komandas.
Lielās Talkas laikā Ķekavas novadā savāc 16 tonnas atkritumu
Tradicionālās Lielās Talkas laikā 25. aprīlī no Ķekavas novada izvestas 16 tonnas atkritumu - ziņo talkas organizatori.
BALSO PAR SKEITPARKA REKONSTRUKCIJU ĶEKAVĀ!
Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras projekts "SKEITPARKA IZBŪVE PIE ĶEKAVAS VIDUSSKOLAS" ir izvirzīts Narvesen organizētā konkursa "Diena kā piedzīvojums" finālam.
Aicinām aizpildīt anketu par to kā uzlabot dzīves vidi un kvalitāti Ķekavas novadā
Aptaujas mērķis ir uzzināt Jūsu viedokli par to, kā uzlabot dzīves vidi un kvalitāti Ķekavas novadā. Aptauja ir anonīma, un dati tiks izmantoti nākamās partnerības stratēģijas izstrādei.
Laiks sākt šķirot!
2014. gadā Ķekavas novada atkritumu apsaimniekotājfirmas poligonā nogādājušas 52 832 m3 atkritumu, kas ir par 20% vairāk kā 2013.gadā. Katru dienu cilvēki rada neiedomājamu daudzumu atkritumu. Lielu daļu no tiem var pārstrādāt un izmantot jaunu preču ražošanā. Lai to izdarītu, izlietotie produkti vispirms ir jāsašķiro.
Nodarbinātības valsts aģentūra izsludina vakances skolēnu vasaras darbam
Sākot ar 8. maiju plkst. 10.00, skolēniem, kuri vasaras brīvlaiku vēlas pavadīt strādājot algotu darbu, ir iespēja pieteikties vasaras darbam Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) piedāvātajās vakancēs.
Daugavas savienība aicina makšķerniekus uz kausa izcīņu
30. maijā Līvānos notiks biedrības "Daugavas savienība" rīkotās sacensības sporta makšķerēšanā. Aicina pieteikties interesentus.
Ķekavas novada pašvaldība sveic Mātes dienā
Ķekavas novada pašvaldība sveic visas mammas Mātes dienā!
Ar 25. aprīli nosaka meža ugunsnedrošā laika posma sākumu visā valsts teritorijā
Rīgas reģionālā virsmežniecība informē, ka Valsts meža dienests ar 2015. gada 25. aprīli nosaka meža ugunsnedrošā laika posma sākumu visā valsts teritorijā.
Plānotās skolēnu nometnes Ķekavas novadā vasarā
Plānotās un pašvaldības līdzfinansētās aktivitātes 2014./2015.mācību gada skolēnu vasaras brīvlaikā. Aicinām piedalīties pašvaldības līdzfinansētās aktivitātes vasaras mēnēšos, lai aktīvi, izglītojoši un lietderīgi pavadītu laiku.
Latvijas Valsts ceļus aicina sakārtot autoceļa posmu no Rīgas robežas līdz Mežmalas ielai
Ķekavas novada pašvaldība, atsaucoties Krustkalnu iedzīvotāju lūgumam, vērsusies VAS „Latvijas Valsts ceļi” ar jautājumu par valsts galvenā autoceļa A7 Rīga-Bauska- Lietuvas robeža (Grenctāle) rekonstrukciju.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu īpašumos "Beikmaņi" un „Mežs nr.11”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 30. aprīļa lēmumu Nr.2.§1.p. (protokols Nr.8) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Beikmaņi” un „Mežs nr.11”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajos īpašumos „Beikmaņi”, kadastra numurs 8070 003 0181 un „Mežs nr.11”, kadastra numurs 8070 003 0149.
Muzeju nakts 16. maijā
Muzeju nakts Ķekavā 16. maijā no plkst. 19.00 – 01.00 Ķekavas novadpētniecības muzejā „Meklē Aspaziju un Raini Ķekavā”
Paziņojums par lokālplānojuma „Remas” Ķekavas pagastā papildinātās redakcijas publisko apspriešanu
Ar Ķekavas novada domes 2015. gada 16. aprīļa lēmumu Nr.2.§2. „Par lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 80700120031 redakcijas pilnveidošanu un nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (protokols Nr.7) uzsākta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” papildinātās redakcijas publiskā apspriešana.
Pašvaldības darba laiks pirmssvētku dienā
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks ceturtdien, 30. aprīlī plkst. 9.00 - 17.00
Ķekavas novadu pārstāv starptautiskā konferencē Beļģijā
Domes priekšsēdētājs Valsts Variks un Attīstības daļas speciālists Māris Ozoliņš no 22.aprīļa līdz 24.aprīlim piedalījās konferencē „Gadsimts masu iznīcināšanas ieročiem: Pietiek!” („A Century of Weapons of Mass Destruction: Enough!”), kas bija veltīta simtgades piemiņai pirmajai ķīmisko ieroču izmantošanai Pirmā pasaules kara laikā.
Apzināti dižkoki Misas upes karstos
Lai novērtētu Misas upes kā laivotāju tūrisma maršruta potenciālu, kā arī apsekotu upes krastā esošus dižkokus, aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. aprīlī, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas darbinieki sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības darbiniekiem un citiem interesentiem veica laivu braucienu – ekspedīciju pa Misas upi posmā no autoceļa A7 (Bauskas šoseja) tilta pāri Misas upei līdz Plakanciemam.
Aizritējušas tradicionālās Uzņēmēju brokastis
29. aprīlī Doles Tautas namā notika tradicionālās Uzņēmēju brokastis, kuru laikā Ķekavas novada uzņēmējiem bija iespēja saņemt aktuālo informāciju par skolēnu vasaras darba projektu, pašvaldības iepirkumiem un nekustamo īpašumu izsolēm.
Iedzīvotāji izmanto publiskos interneta pieejas punktus
Veiksmīgas projekta ieviešanas rezultātā Ķekavas novadā iedzīvotājiem ir pieejams bezvadu internets un vairākās vietās iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas.
Ķekavas novadā notiks militārās mācības
18. - 22. maijā Ķekavas novada, Daugmales pagasta teritorijā notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataliona militārā apmācība, kurā piedalīsies aptuveni 40 NBS karavīri.
Ķekavas novadā talkotāji pulcējās vairāk kā 40 vietās - paldies visiem, kas piedalījās FOTO
25. aprīlī Ķekavas novadā iedzīvotāji oficiāli pieteica vairāk kā 40 talkošanas vietas. Pieteicās gan uzņēmumi, organizācijas, padomes, gan iedzīvotāji, kas izrādīja lielu iniciatīvu, aicinot kaimiņus kopīgiem spēkiem sakopt savu novadu.
Lielā talka pie Ķekavas estrādes
Sestdien, 25.aprīlī Lielās talkas dienā no plkst. 10.00 talkošana Ķekavas estrādes teritorijā.
Pievienojies talkotājiem reģistrētajās talkas vietās novadā
Talkai pieteiktās vietas Ķekavas novadā, kurās laipni gaidīti papildspēki, jau šobrīd pārsniedz 20 un izvietotas gandrīz katrā novada apdzīvotā vietā.
Vindsērfinga attīstība Ķekavā
Biedrība „Ūdenssporta klubs Kambīze” ar Lauku atbalsta dienesta ELFLA programmas atbalstu iegādājas vindsērfinga inventāru, lai nodrošinātu bērnu un jauniešu profesionālu apmācību vindsērfingā.
Ķekavas novada uzņēmēju brokastis jau 29. aprīlī
Ķekavas novada pašvaldība aicina uz Ķekavas novada uzņēmēju brokastīm 29. aprīlī 10.00-12.00 Doles Tautas nama lielajā zālē.
Piedalies Daugmales pagasta ģerboņa grafiskā zīmējuma ideju konkursā
Konkursa mērķis iegūt iespējami labāko Ķekavas novada Daugmales pagasta ģerboņa grafisko zīmējumu, kas būtu izmantojams Ķekavas novada Daugmales pagasta ģerboņa izveidošanai.
Pašvaldību savienība iesniegs priekšlikumus jaunajam finanšu izlīdzināšanas modelim
Latvijas Pašvaldību savienības dome trešdien, 22. aprīlī, nolēma iesniegt priekšlikumus jaunā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeļa pilnveidei, no panāktu, ka valsts nopietnāk uzņemas līdzatbildību par reģionālo attīstību.
Aicina pievienoties velomaršruta Ķekava – Rīga izpētes braucienam
28.aprīlī Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs sadarbībā ar pašvaldību rīko velomaršruta Ķekava – Rīga izpētes braucienu, kurā aicināti piedalīties visi velo entuziasti un interesenti. Velobrauciena sākums plkst. 17.30 pie SEB bankas, Meistaru ielā 1, Valdlaučos, bet noslēgums pie Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra (TKC), Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Gadatirgi Baložos 2015. gadā
Gadatirgu norises laiks - plkst. 8.00 – 15.00 Gadatirgu norises vieta - laukumā pie Baložu kultūras nama un Jaunatnes ielas daļā no Skolas ielas līdz bērnu dārza ieejai.
Ķekavā apsekos zemes lietošanu un zemes apaugumu
SIA "Vides eksperti" pēc Eiropas Komisijas statistikas biroja EUROSTAT pasūtījuma no maija līdz oktobrim veiks zemes apauguma un lietošanas situācijas, kā arī to izmaiņu apsekojumu Baltijas valstīs t.sk. arī Ķekavas novada pašvaldībā.
Lielā pavasara talka Rāmavas muižā
25. aprīlī arī Rāmavas muižas dārzā talkotājiem būs, ko darīt. Pievienojies!
Tapusi grāmata par Ķekavas “trīs vaļiem” – kolhozu, PMK un putnu fabriku (papildināts ar foto)
14. aprīlī Doles Tautas namā notika grāmatas “Tā bija …. Ķekavā” atvēršanas svētki, kuru izdeva Doles Saviesīgā biedrība, saņemot finansējumu no privātiem ziedotājiem un startējot Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkursā.
Aicina sociālās nozares pārstāvjus uz semināru par vienlīdzīgām iespējām
Labklājības ministrija sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību organizē semināru Rīgas reģiona sociālās nozares pārstāvjiem par vienlīdzīgu iespēju dzimumu līdztiesības, invaliditātes un novecošanās aspektiem un to veicināšanu sociālajā nozarē.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes turpināšanu nekustamajam īpašumam „Bērzumnieki-1”
Saskaņā ar Ķekavas pagasta pašvaldības pagaidu administrācijas 2009. gada 06. maija lēmumu Nr. 6.§ 6.4. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Bērzumnieki-1” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam „Bērzumnieki-1”.
Paziņojums par detālplānojuma projekta „Maklīči”, „Kaijas” un „Dziļumi” Daugmales pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2015. gada 26. martā pieņēmusi lēmumu „Par detālplānojuma projekta nekustamajiem īpašumiem „Maklīči”, „Kaijas” un „Dziļumi”, Daugmalē, Daugmales pagastā nodošanu publiskajai apspriešanai”.
Paziņojums par paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu
Paredzētās darbības nosaukums: mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa "Putnu fabrika Ķekava" pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novada Ķekavas pagastā.
Jaunas idejas latvāņu apkarošanai
Lai veiksmīgāk cīnītos ar latvāņu izplatību novada teritorijā, Ķekavas novada pašvaldība šogad īstenos jaunus pasākumus šo indīgo augu apkarošanai.
Ķekavas basketbolisti jau iesildās Andra Eglīša kausa izcīņai
Vēl tikai līdz 20. aprīlim iespējams pieteikt komandas ikgadējai Andra Eglīša kausa izcīņai basketbolā, kas norisināsies Ķekavas sporta klubā 25., 26. aprīlī un 1. maijā.
Laivošana Ķekavas novada mazajās upēs – romantiķiem un piedzīvojumu meklētājiem
Svētdien, 12. aprīlī, par spīti drēgnajam vējam un lietavām, pulciņš piedzīvojumu meklētāju devās Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra un piedzīvojumu parka "Jenču laivas" organizētajā laivu braucienā ekspedīcijā pa Ķekaviņas upi.
Pāru vakari "Sirds un Šaiba" Ķekavā turpinās
Vēl visu aprīli piektdienu vakaros Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centra telpās, Skolas ielā 2 turpinās pāru vakari "Sirds & Šaiba", ko organizē Ķekavas Māmiņu klubs.
Pienācis laiks talkām un koku stādīšanai!
Arī šogad Latvijas Ekoskolas, sadarbojoties ar AS „Latvijas valsts meži” (LVM), turpina īstenot pirms vairākiem gadiem starptautiskās Ekoskolu programmas aizsākto koku stādīšanas kampaņu. Šogad meža stādīšana notiks 29. aprīlī Daugmales pagasta teritorijā.
Piesakies par brīvprātīgo pasākuma „Iepazīsti savējos 2015” organizēšanā!
Ķekavas novada uzņēmēju padome (ĶNUP) un Ķekavas novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina - piesakies par brīvprātīgo palīgu auto - velo - kājām orientēšanās pasākuma „Iepazīsti savējos 2015” organizēšanā.
Tradicionālie Lieldienu svētki Daugmalē
Kā jau ikgadu ierasts, daugmalieši svētkus svin kopā. Šogad Lieldienās multifunkcionālā centra zālē notika svētku koncerts, kurā piedalījās talantīgākie daugmalieši.
Ķekavā notiks pirmais Daugavas lejteces tūrisma forums
Lai iepazīstinātu uzņēmējus un tūrisma objektu apsaimniekotājus ar aktualitātēm tūrisma nozarē un veicinātu ciešāku sadarbību starp tūrisma informācijas centriem un uzņēmējiem Daugavas lejtecē, 14. aprīlī Ķekavā notiks pirmais Daugavas lejteces tūrisma forums.
Upē Rāmavā zaļš ūdens
Kā ziņo topošā loģistikas centra "Baltic Logistic Solutions" pārstāvis, otrdien, 7.aprīlī, no plkst. 8.00 būvnieki veica ūdens rezervuāru iztukšošanu, kā rezultātā tika iekrāsota upīte, kurā ietek lietus ūdens notekkanāli.
Aicina uz praktisko komunikācijas un sadarbības treniņu “Vai laivotājam vienmēr taisnība?”
Apsveicot ar jaunās laivošanas sezonas sākumu, Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar projekta “Riverways” partneriem aicina uz radošu, interaktīvu komunikācijas un sadarbības treniņu par to, kā veiksmīgāk sadzīvot ar klientiem un aizvadīt nākamās tūrisma sezonas ienesīgi un maksimāli pozitīvā noskaņojumā.
ĶNUP aicina uz ikgadējo Uzņēmēju balli
Ķekavas novada uzņēmēju padome aicina uzņēmējus tikties neformālā gaisotnē – UZŅĒMĒJU BALLĒ, kas notiks 11.aprīlī Ķekavā, Doles Tautas namā. Sākums no plkst. 20:00.
Noslēdzies Ķekavas novada pirmais IEDZĪVOTĀJU FORUMS
28.martā Ķekavas vidusskolā notika Ķekavas novada Iedzīvotāju forums. Iedzīvotāju forumu organizēja biedrība „Partnerība „Daugavkrasts”, to finansēja Borisa un Ināras Teterevu fonds, atbalstīja Ķekavas novada dome un SEB banka.
Atgādinām - tuvojas nekustamā īpašuma nodokļa apmaksas termiņš
Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.
Aicinām uzņēmējus iesniegt vakances skolēnu darbam vasarā
Jau otro gadu Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darba vietas novada izglītības iestāžu skolēniem vasaras brīvlaikā.
Paplašina bezvadu interneta tīklu novadā
Ķekavas novadā iedzīvotājiem ir pieejams bezvadu internets un iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas publiskos interneta pieejas punktos.
Atvērto durvju diena Jaunatnes iniciatīvu centrā
1. aprīlī, sākot no plkst. 14.00, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina visus ciemos uz JIC atvērto durvju dienu jaunajās telpās Skolas ielā 2 jeb "Mazajā skolā".
Aicinām uz ĶEKAVAS NOVADA IEDZĪVOTĀJU FORUMU
2015.gada 28.martā plkst. 9.30 Ķekavas vidusskolā būs aizraujošs, reizē arī ļoti praktisks, uz iniciatīvu un rezultatīvu darbību vērsts pasākums. Nāc un piedalies!
Zemes stundas ietvaros aicina izslēgt gaismu un būt kopā
Pasaules "Zemes stundas" ietvaros šogad, 28.martā arī ķekavieši tiek aicināti uz stundu izslēgt gaismas savos namos un kopā pavadīt sestdienas vakaru.
Ķekavā atzīmē teātra dienu
Šodien, 27.martā, visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Teātra diena. Šī tradīcija iedibināta jau 1961.gadā un laika gaitā iesakņojusies arī Latvijas kultūrā. Arī Ķekavas kultūras namā šovakar Teātra svētki.
Nāc aktīvi sporto Veselības apļos
Visi Ķekavas novada iedzīvotāji, kuri vēlas atjaunot spēkus un uzkrāt pamatīgu pozitīvisma devu, ir aicināti turpināt veiksmīgi iesākto veselīga dzīvesveida un kopā būšanas tradīciju Veselības apļos 2015 gan Ķekavā, gan Baložos.
Gadatirgi 2015. gadā Ķekavā
Norises vieta: Ķekava, laukumā pie Doles Tautas nama un Skolas ielā Norises laiks: plkst. 8.00-15.00
Pļavniekkalna skolai 145! Aicina pieteikties absolventus
Pļavniekkalna sākumskola šogad atzīmē 145 jubileju, tādēļ līdz 18. maijam aicina pieteikties visus skolas absolventus dalībai svinībās, kas notiks 22. maijā.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks Zaļajā ceturtdienā
2. aprīlī pirms Lieldienu brīvdienām Ķekavas novada pašvaldība strādās saīsinātu darba dienu - 9.00 - 17.00 ar pusdienu pārtraukumu 13.00 - 14.00.
Par satiksmes noteikumiem dzīvojamā zonā
Kā novēro un ziņo iedzīvotāji pašvaldībai, bieži vien dzīvojamās zonās spēkrata vadītājs savu auto vada neatbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem. Tāpēc vēlreiz atgādinām par to, kas jāzina un jāievēro, atrodoties šajās teritorijās.
Ķekavas novadā pirmo reizi notiks iedzīvotāju forums
Lai iesaistītu iedzīvotājus ar savām idejām veidot novada dzīvi labāku, sestdien, 28. martā, Ķekavā pirmo reizi notiks iedzīvotāju forums.
Tiks nosaukti Jauniešu gada balvas uzvarētāji
Ķekavas novada Jauniešu gada balva ir pasākums, kurā jaunieši izvirza savus līderus, atbalstītājus un iedvesmotājus titula iegūšanai.
Rail Baltica” sliežu ceļš uz lidostu būs; Mārupē un Ķekavā meklēs veidus, kā ļaudis ar trasi samierināt
Šobrīd netiek apsvērta iespēja, ka "Rail Baltica" trase uz lidostu "Rīga" varētu nebūt – par spīti Ķekavas un Mārupes pašvaldību iebildumiem. Mārupē būs jāizšķiras par esošo trasi vai kādu alternatīvu variantu. Savukārt Ķekavā labākais risinājums tiks atrasts esošā trases koridora ietvaros.
Arhīvs
  Drukāt