Pašvaldības informatīvā sapulce ar iedzīvotājiem 5. martā Valdlaučos
Darba kārtībā: pašvaldības budžets 2015. gadam, plānotie darbi konkrētajā teritorijā, iedzīvotājiem aktuālie jautājumi.
Aicinājums atsaukties biedrībām, kuras plāno pretendēt uz Jaunatnes politikas valsts programmas finansējumu
Ik gadu Izglītības un zinātnes ministrija izsludina konkursus par finansējuma piešķiršanu Jaunatnes politikas valsts programmas aktivitātēm. Sakarā ar to, ka šim finansējuma var pieteikties tikai tās biedrības, kuras ir iekļautas jaunatnes organizāciju sarakstā.
Linda Vaškevica - Veita iekļauta Latvijas simtgades svinību plānošanas jaunatnes komitejā
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra direktore Linda Vaškevica – Veita apstiprināta dalībai Latvijas Republikas simtgades jaunatnes rīcības komitejas sastāvā.
Šovakar OTV intervija ar Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centra darbiniekiem
„Vai viegli būt jaunam?”- tas ir jautājums, uz kuru šovakar, 2. februārī, OTV raidījumā „Cilvēkstāsti” plkst. 19.30 atbildēs Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra pārstāvji - Santa Auziņa - Stucere un Lauris Kalvišs.
Aicina pieteikties pāru nodarbībām "Sirds un Šaiba"
"Sirds un Šaiba" ir četru nodarbību cikls pāriem. Pirmā nodarbība notiks 6.martā plkst.18:30 Jaunatnes iniciatīvu centra telpās, Skolas ielā 2, Ķekavā.
Paziņojums par detālplānojuma projekta „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” atkārtotu publisko apspriešanu
Paziņojums par detālplānojuma projekta „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā atkārtotu publisko apspriešanu
Paziņojums par zemesgabala „Brīvzemnieki” detālplānojuma publisko apspriešanu
Paziņojums par zemesgabala „Brīvzemnieki”, kadastra numurs 8070 008 0193, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, detālplānojuma publisko apspriešanu.
Izglītības daļa maina atrašanās vietu
Sākot ar 16. februāri, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa atradīsies Ķekavā, Skolas ielā 2, 2. stāvā (vecās Ķekavas sākumskolas ēkā).
Plāno asfaltēt ceļa posmu Medemciems- Baloži
Līdz ar Ķekavas novada pašvaldības budžeta apstiprināšanu 29. janvārī ir izsludināts iepirkums uz Rīgas ielas posma (Baloži-Medemciems) rekonstrukcijas darbiem. Pēc iepirkuma pašvaldība lūgs Finanšu ministrijas atļauju tai ņemt kredītu būvdarbu veikšanai.
Drīzumā iznāks grāmata „Tā bija… Ķekavā” - stāsts par dzīvi Ķekavā 20. gs. 60.-80. gados
Drīzumā iznāks grāmata „Tā bija… Ķekavā” - stāsts par dzīvi Ķekavā 20. gs. 60.-80. gados, tajā skaitā arī kolhozu laiku.
Turpinās publisko interneta pieejas punktu projekta ieviešana
Jau iepriekš tika ziņots, ka Ķekavas novadā iedzīvotājiem būs pieejams bezvadu internets un iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu.
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 17. martā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas pieņems pacientes 17. martā pie Ķekavas ambulances. Atgādinām! Uz mamogrāfa pārbaudi izbrauc TIKAI pēc iepriekšēja pieraksta!
Ķekavas sociālo aprūpes centru arī turpmāk vadīs Ingūna Zirne
Ķekavas novada dome 29. janvārī atkārtoti apstiprināja Ingūnu Zirni Ķekavas novada pašvaldības aģentūras “Sociālais aprūpes centrs” direktores amatā.
Pasniedz roku
Ķekavas novada sociālais dienests aicina ziņot par grūtībās nonākušiem līdzcilvēkiem, kas pašu spēkiem netiek galā.
Papildina bērnu rotaļu inventāru dienas centrā "Adatiņas"
Dienas centrā "Adatiņas", Daugmalē laikā no 2014.gada 22.oktobra līdz 31.decembrim īstenots labdarības organizācijas "Children for a better world" projekts.
Mākslas skolas 20 gadu jubilejai veltīta izstāde TC "Liiba"
T/C "Liiba" 2. stāvā apskatāma Ķekavas Mākslas skolas 20 gadu jubilejai veltīta audzēkņu darbu izstāde "Datorgrafika".
Kā viegli un ērti apmaksāt nekustamā īpašuma nodokli
Tuvojas 31. marts - nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas termiņš par 1.ceturksni. Tādēļ ikvienam, kuram pieder nekustamais īpašums, ir vērts atcerēties, ka nepieciešamo maksājumu var veikt ne tikai klātienē Ķekavas novada pašvaldības kasē, bet arī interneta vidē portālā www.epakalpojumi.lv, izmantojot vienu no tajā piedāvātajiem autorizācijas veidiem.
Paaugstinoties "Getliņi Eko" tarifam, kļūs dārgāka atkritumu apsaimniekošana arī Ķekavas pagastā
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka Ķekavas pagasta administratīvajā teritorijā, kur sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veic SIA „Vides pakalpojumu grupa”, no 2015. gada 15. janvāra sagaidāmas maksas izmaiņas.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes janvārī
Ķekavas novada iestādēs visu janvāri apskatāmas audzēkņu darbu izstādes. Laipni aicināti!
Plenērs Rozentāla pilsētā iedvesmo Ķekavas Mākslas skolas audzēkņus
19. - 30. janvārī Ķekavas Mākslas skolā apskatāma izstāde "Plenērs Rozentāla pilsētā 2014".
Prezentēs jaunizveidotās Daugavas lejteces tūrisma reģiona kartes
21. janvārī Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks prezentēta jaunizveidotā Daugavas lejteces tūrisma reģiona karte, kurā apkopota tūrisma informācija par Ogres, Ikšķiles, Salaspils, Ķekavas, Stopiņu un Baldones novadiem.
Katlakalnā uzstādītas ceļa zīmes Nr. 524 un Nr. 525
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un iedzīvotāju drošību Katlakalnā, 19. decembra sēdē Ķekavas novada dome pieņēma lēmumu 3.§ 23. - Par ceļa zīmes Nr. 524 un Nr. 525 uzstādīšanu Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Privatizācijas aģentūra izsludina AS „Putnu fabrika Ķekava” valsts kapitāla daļu pārdošanu
Valsts akciju sabiedrība „Privatizācijas aģentūra” paziņo - 2015. gada 13. janvārī ir apstiprināti akciju sabiedrības „Putnu fabrika Ķekava” valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumi.
Pieprasījums pēc asistenta pakalpojumiem trīskāršojies
2014. gada laikā pieprasījums pēc asistentu pakalpojumiem pieaudzis trīs reizes - ja 2014. gada janvārī Sociālais dienests asistenta pakalpojumus nodrošināja 16 cilvēkiem ar invaliditāti, tajā skaitā pieciem bērniem, tad 2014. gada decembrī šo pakalpojumu saņēma 49 personas, tajā skaitā astoņi bērni.
Slimību profilakses un kontroles centrs izziņo gripas epidēmijas sākumu valstī
Vairākās pilsētās saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas apmērus – Slimību profilakses un kontroles centrs izziņo gripas epidēmijas sākumu valstī.
Ķekavas novada Sociālais dienests pērn pabalstos izmaksājis 140 000 eiro
Sociālā drošība un atbalsts novada iedzīvotājiem joprojām ir viena no Ķekavas novada pašvaldības prioritātēm. Sociālajos pabalstos vien 2014. gadā izmaksāti vairāk nekā 140 000 eiro.
Ķekavas novadā demogrāfijas rādītāji joprojām pozitīvi
Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā 2014. gadā reģistrēti 255 jaundzimušie, 133 mirušie, kā arī 100 laulības, no kurām 16 noslēgtas baznīcā.
Trīs svarīgas lietas, kas piemīt Ķekavas novada Goda pilsonei Zinaidai Matisonei
”Dzīvē esmu nonākusi pie atziņas, ka ļoti vērtīga rakstura īpašība ir atbildība. Ja cilvēks ir atbildīgs, viņš var darīt jebkuru darbu, un tam vienmēr būs rezultāts,” smaidot saka Daugmales pamatskolas bibliotēkas vadītāja un Ķekavas novada Goda pilsone Zinaida Matisone.
Olektes upes gultnes tīrīšanas 2. kārtas darbi beigušies
2014. gada laikā Valdlaučos notika Olektes upes gultnes 2. kārtas sanācijas darbi posmā gar Krūmiņsalas kreiso krastu, likvidējot apmēram 10 757 m³ aizsērējuma apjoma.
Apvienos sociālo tīklu profilus "Par kultūru Ķekavas novadā" un "Ķekavas novads"
Sekojot laikmeta tendencēm, Ķekavas novada pašvaldība komunikācijā ar iedzīvotājiem aktīvi izmanto sociālos tīklus. Šobrīd tiek uzturēti divi profili sociālajos tīklos - "Par kultūru Ķekavas novadā" un "Ķekavas novads". Lai izvairītos no informācijas dublēšanas, abi profili jau tuvākajā laikā tiks apvienoti vienā - "Ķekavas novads".
Ķekavā tiekas Pierīgas izglītības iestāžu vadītāji
14. janvārī jaunās Ķekavas sākumskolas telpās uz semināru pulcējās septiņu Pierīgas novadu apvienības izglītības iestāžu vadītāji, lai paviesotos jaunuzceltajā Ķekavas sākumskolā, kā arī uzzinātu par aktuālo izglītības nozarē.
Iznācis avīzes "Ķekavas Novads" janvāra numurs
Avīzes "Ķekavas Novads" janvāra numurā lasiet, kā Ķekavas domes deputāti vērtē aizgājušajā gadā paveikto, ko iedzīvotāji domā par dzelzceļa izbūvi Ķekavas novadā un kā atklāja jaunās Ķekavas sākumskolas 2. korpusu.
Dome noraida visus dzelzceļa Rail Baltica trašu variantus
Ķekavas dome nolēma neatbalstīt pilnsabiedrības „RB Latvija” prezentācijas „Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica posma detalizēta tehniskā izpēte un ietekmes uz vidi novērtējums ID Nr. SAM 2012/12 TEN-T, Ķekavas novads” materiālos piedāvātos dzelzceļa trašu variantus.
Sākusies pirmklasnieku uzņemšana nākamajam mācību gadam
Aicinām vecākus pieteikt bērnus uzņemšanai novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2015./2016. mācību gadam.
Ķekavas novada hokeja kauss 2015
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina visus hokeja spēles entuziastus piedalīties Ķekavas novada hokeja kausā.
Jaunajā gadā Ķekavas sākumskolēni mācības uzsāk jaunā ēkā
5. janvārī jaunajā Ķekavas sākumskolā mācības uzsāk visi tās 1. un 4. klašu skolēni – kopskaitā gandrīz 400 bērnu no 17 klasēm, jo vakar, 4. janvāra pēcpusdienā, Ķekavā tika atklāts jaunās sākumskolas otrais korpuss, kas tapa pusotru gadu.
Ģimenes ārstes Āboltiņas Guntas prakses darba laiki Baložos
Ģimenes ārstes Āboltiņas Guntas prakses darba laiki Baložos, Rīgas ielā 2. Reģistratūras tālrunis (pierakstam): 67916408 Kabineta tālrunis: 29907579
Ķekavā atklās jaunās sākumskolas otro korpusu
Svētdien, 4. janvārī, plkst. 16.00 Ķekavā tiks atklāts jaunās Ķekavas sākumskolas otrais korpuss, kurā izbūvēta aktu zāle, ēdināšanas bloks, garderobes un jaunas mācību klases. Līdz ar to 5. janvārī, mācību gada otrajā pusgadā, jaunā Ķekavas sākumskolas ēka uzņems visus tās audzēkņus – kopskaitā gandrīz 400 bērnu no 17 klasēm (1.-4. klase).
Baltus visiem svētkus!
Ķekavas novada dome vēl baltus un gaišus svētkus!
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 8. janvārī un 13. februārī
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - "Veselības Centrs 4" mobilajā mamogrāfā pie Ķekavas ambulances jau 8. janvārī un 13. februārī.
Paziņojums par lokālplānojuma „Remas” publisko apspriešanu
Ar Ķekavas novada domes 2014. gada 11. decembra lēmumu uzsākta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” redakcijas publiskā apspriešana.
Ievu ielas rekonstrukcija pabeigta
Ķekavas novada pašvaldība ar Eiropas Savienības Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) finansiālu atbalstu ir realizējusi projektu, kura rezultātā ir rekonstruēta Ievu iela Katlakalnā, netālu no Pļavniekkalna sākumskolas.
Ķekavā viesojas draugi no Bordesholmas
Kā jau ierasts Ziemassvētku laikā Ķekavu apmeklēja vācieši no sadraudzības pilsētas Bordesholmas, lai apciemotu ilggadējos sadarbības partnerus un draugus Ķekavā, pasniegtu dāvanas, kā arī dotos nelielā izbraukumā, šoreiz uz Skrīveriem, un mazliet vairāk iepazītu Latviju.
Labiekārto Rāmavas Depkina muižas parku
2014. gada rudenī biedrība “Rāmavas muižas misijas centrs” īstenoja projektu - uzstādīja soliņu, atkritumu urnu un velo statīvu Rāmavas Depkina muižas parkā. Šīs ieceres realizēšanai, piedaloties pašvaldības rīkotajā projektu konkursā, biedrība saņēma līdzfinansējumu no Ķekavas novada pašvaldības.
Ķekavas novada Goda pilsone: "Darbs ambulancē ir mana sirdslieta"
"Esmu ievērojis, ka ārsta palīdze Indra Priede vairāk domā par citiem nekā par sevi. Man šķiet, ka viņa dara daudz vairāk, nekā no viņas prasa. Un pats galvenais – viņai var uzticēties."
Ķekavas sākumskolas 2. kārtas atklāšana jau 4. janvārī
Ķekavas novada pašvaldība 4. janvārī plkst. 16.00 aicina uz svinīgo jaunās Ķekavas sākumskolas 2. kārtas ietvaros uzbūvēto ēku atklāšanu.
Baložu komunālās saimniecības problēmas ir iepriekšējās domes un uzņēmuma valdes atstātais mantojums (Papildināts)
Ķekavas novada pašvaldība, iepazīstoties ar Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumu, guvusi vēlreiz apliecinājumu tam, ka finansiāli sarežģītā situācija Baložu komunālajā saimniecībā (BKS) ir iepriekšējās Ķekavas novada domes un bijušās uzņēmuma valdes atstātais mantojums.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Adamsi”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2014.gada 20.marta lēmumu Nr. 2§1 „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Adamsi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 9) uzsākta detālplānojuma izstrāde.
Paziņojums par detālplānojuma „Vecmeldri” apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2014. gada 6. novebra sēdes lēmumu 2.§2. „Par detālplānojuma „Vecmeldri”, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” Ķekavas novada dome nolēma apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam „Vecmeldri”.
Kas notiek ar Ķekavas Mākslas skolu?
Kopš oktobra beigām viena no aktuālām tēmām cilvēku mutēs virmo Ķekavas Mākslas skolas nākotne. Kā tad būs – vai mazo sākumskoliņu pārbūvēs par mākslas skolu? Kāpēc mākslas skola nepārņem šīs telpas no nākamā gada janvāra un daudzi citi jautājumi?
Ķekavas novada sporta laureāts 2014
5. decembrī Ķekavas kultūras namā norisinājās ilgi gaidītais un gada vērienīgākais sporta dzīves notikums novadā – “Ķekavas novada sporta laureāts 2014”.
„Getliņi Eko” atkritumu apglabāšanas tarifs pieaugs par 13%
Sākot ar 2015.gada 1.janvāri, sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs poligonā «Getliņi» būs 15,54 eiro par tonnu, kas ir par 13% lielāks nekā spēkā esošais tarifs.
6.decembrī Mellupos radošā darbnīca
6.decembrī plkst. 11.00 Mellupu Sociālajā mājā būs iespēja pašiem gatavot dāvaniņas un telpu dekorus
Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde Ķekavas baznīcā
Doles-Ķekavas Sv. Annas evanģēliski luteriskajā baznīcā līdz maijam apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu keramikas darbu izstāde "Zem eņģeļa spārna", skolotājas Ieva Kalniņa un Gundega Hagendorfa.
Jaunatnes iniciatīvu centra direktore saņem ministrijas apbalvojumu
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra direktore Linda Vaškevica – Veita saņēmusi Izglītības un zinātnes ministrijas atzinību par darbu ar jauniešiem Ķekavas novadā.
Maznodrošinātie un trūcīgie 2015.gadā saņems valsts atbalstu elektroenerģijas rēķinu apmaksai
Maznodrošinātās un trūcīgās personas katru mēnesi par pirmajām patērētajām 100 kWh 2015. gadā varēs norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam*.
"Mežavairogi" aicina dzīvnieku saimniekus uz semināru
8.decembrī plkst. 19.00 Baložu kultūras namā notiks informatīvs seminārs dzīvnieku īpašniekiem.
Jauniešu centrā leļļu darbnīca kopā ar Karīnu Kairišu
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina jauniešus 8.,9.,11. UN 12. decembrī plkst. 15.00 – 18.00 uz Ķekavas novada jauno talantu konkursa dalībnieces, autorleļļu meistares Karīnas Kairišas leļļu darbnīcu.
SIA ELKO ierobežo iebraukšanu Krustkalnos
Ķekavas novada Krustkalnos, Mežmalas ielā 2 uzņēmums SIA ELKO izvietojis ceļa zīmi Iebraukt aizliegts (nr. 301) ar papildiezīmi Izņemot ar SIA ELKO atļaujām (nr.842) attiecībā uz savā īpašumā esošo ceļa posmu.
Baložu komunālās saimniecības problēmas ir iepriekšējās domes un uzņēmuma valdes atstātais mantojums
Ķekavas novada pašvaldība, iepazīstoties ar Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumu, vēlreiz guvusi apliecinājumu tam, ka finansiāli sarežģītā situācija Baložu komunālajā saimniecībā (BKS) ir iepriekšējās Ķekavas novada domes un bijušās uzņēmuma valdes atstātais mantojums.
Baložos darbu sāk ģimenes ārstes G.Āboltiņas prakse
No 1.decembra Baložos, Rīgas ielā 2 darbu sāk ģimenes ārstes Āboltiņas Guntas prakse.
Spēle "Kā tevi mīlu Ķekava" jau svētdien Doles Tautas namā
30.novembrī plkst. 16.00 Ķekavas Doles Tautas namā tiks meklēti fakti, pierādīta erudīcija un aizraujoši pavadīts laiks. Pievienojies arī tu!
Iedzīvotāji izsaka viedokli par dzelzceļu novadā
Ķekavas novada pašvaldība atbilstoši domes lēmumam 25. un 27. novembrī Daugmalē un Ķekavā rīkoja sākotnējo publisko apspriešanu par “Rail Baltica II” dzelzceļa trašu novietojuma variantiem Ķekavas novada teritorijā, lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli un atbildētu uz interesējošiem jautājumiem.
Ildzes Jurkovskas diplomdarbs tiek izmantos Ķekavas novada pašvaldības reprezentācijas materiālos
27. novembrī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks izteica atzinību Ķekavas Mākslas skolas absolventei Ildzei Jurkovskai un viņas ģimenei, kā arī Ildzes pasniedzējai Lindai Auziņai par ieguldījumu Ķekavas novada vārda popularizēšanā.
Ķekavas ambulances direktores amatā atkārtoti apstiprina Daigu Āboltiņu
20.novembrī Ķekavas novada dome lēma par Daigas Āboltiņas atkārtotu apstiprināšanu Ķekavas ambulances direktores amatā. Desmit deputātiem balsojot par, pieņemts lēmums arī turpmākos piecus gadus ambulances vadību uzticēt D.Āboltiņai.
Ziemassvētku gaidīšanas laiks Doles - Ķekavas ev. lut. baznīcā
Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcā adventa un Ziemassvētku laikā katru svētdienu dievkalpojumos īpašu noskaņu piešķirs muzikālas svētku programmas.
Laiks gādāt Ziemassvētku dāvanas
26.novembrī un 3. un 10.decembrī plkst.19:00 Katlakalna Tautas namā notiks radošās darbnīcas, kurās katrs aicināts smelties idejas un gatavot oriģinālas dāvanas saviem draugiem un tuviniekiem Ziemassvētkos.
Spēka dziesmu vakars Doles Tautas namā
25. novembrī plkst. 18.00 Doles Tautas namā (Ķekavā, Rīgas ielā 26) norisināsies Spēka dziesmu vakars. Uz kopīgu sadziedāšanos latviešu tautasdziesmās aicinām ikvienu novada iedzīvotāju.
Bezmaksas seanss filmai "Caur adatu" Doles Tautas namā
Ar Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra atblastu šo sestdien, 22.novembrī plkst.18:00 Doles tautas namā BEZMAKSAS seansā tiks demonstrēta dokumentālā filma "CAUR ADATU".
Informācija zvejniekiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina zvejniekus līdz 19.decembrim pieteikties rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2015.gadam atbilstoši 30.11.2009. MK noteikumiem Nr.1374 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”.
Ķekavietis Jānis Plūme izcīna zeltu Baltijas junioru čempionātā skvošā
16.novembrī Rīgā norisinājās Baltijas čempionāts skvošā, kurā U13/15 grupā zelta medaļu izcīnīja Jānis Plūme.
Tikšanās par Ķekavas parka projektēšanas gaitu
20. novembrī plkst.18.00 Doles Tautas namā Ķekavas novada pašvaldība aicina visus iedzīvotājus un interesentus iepazīties ar Ķekavas parka Tehniskā projekta izstrādes procesu
Valsts svētkos sveic Ķekavas novada Goda pilsoņus
18. novembrī Latvijas dzimšanas dienas pasākumā “Dievs. Daba. Darbs.” Ķekavas novada pašvaldība pirmo reizi pasniedza goda zīmi “Ķekavas novada Goda pilsonis”. Apbalvojumu piešķīra medicīnas darbiniecei Indrai Priedei, skolotājai Zinaīdai Matisonei un bijušajam kolhoza “Ķekava” priekšsēdētājam Ojāram Bluķim.
Ķekavas vidusskolai Draudzīgā Aicinājuma skolu reitinga balva
14.novembrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs tika pasniegtas Draudzīgā Aicinājuma fonda un Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas veidotā Draudzīgā Aicinājuma skolu reitinga balvas. Ķekavas vidusskola ir ieguvusi balvu angļu valodā kā labākā lauku vidusskolu grupā un balvu kopvērtējumā kā 3. labākā lauku vidusskolu grupā.
14.novembrī svētku gājiens ar lāpām par godu Baložu pilsētas 23 gadu jubilejai
Aicinām Jūs 14.novembrī uz svētku gājienu ar lāpām par godu Baložu pilsētas 23 gadu jubilejai.
Aizvadīta Diskusija par tēmu "ES nauda uzņēmēju atbalstam"
26.novembrī plkst. 8.30 Doles Tautas namā Ķekavas novada pašvaldība rīkoja diskusiju uzņēmējiem „ES nauda uzņēmēju atbalstam”, kuras laikā bija iespēja dzirdēt oktobra "Uzņēmēju brokastu" laikā izpalikušo Lauku atbalsta dienesta prezentāciju.
Baložos sirēna neiztur VUGD pārbaudi
Piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) uz trim minūtēm visā Latvijā iedarbināja trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību.
Piesaki savu Ķekavas novada sporta laureātu 2014!
Nenokavē! „Ķekavas novada sporta laureāts” pretendentu pieteikumus vēl var paspēt iesniegt līdz 18. novembrim Ķekavas novada pašvaldībā vai Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrā, vai sūtot informāciju sports@kekava.lv.
Pilsētas jubilejā atklāj ambulances filiāli Baložos
Baložu pilsētas 23. jubilejā 14. novembrī Ķekavas novada pašvaldība iedzīvotājiem pasniedza dāvanu – Baložos durvis vēra jaunā Ķekavas ambulances filiāle.
Aicinām uz Lāčplēša dienas lāpu gājienu un Goran Gora koncertu Ķekavā
Lāčplēšdienā, 11.novembrī plkst. 19.00 aicinām pulcēties pie Ķekavas kultūras nama, lai dotos kopīgā lāpu gājienā
Aicina uz atkārtotu lapu grābšanas talku Ķekavas kapos
Sestdien, 15. novembrī plkst. 10.00 sakarā ar bagātīgo lapu birumu sirsnīgi aicinām uz atkārtotu lapu grābšanas talku Ķekavas kapos.
Svecīšu vakars Ķekavas kapos
23.novembrī plkst.16.00 Doles-Ķekavas ev. lut. draudzes kapos notiks Mūžības svētdienas svētbrīdis - Svecīšu vakars.
Būt vai nebūt dzelzceļam cauri Ķekavas novadam
Jau kopš pagājušā gadsimta otrās puses tiek runāts par iespējamo dzelzceļa līniju cauri Ķekavas novadam. Beidzot ir pienācis brīdis, kad iecere ieguvusi reālas aprises un straujiem soļiem virzās uz priekšu. Publiskajā telpā jau izskanējusi informācija, kas ietver precīzu laika grafiku, tādēļ arī Ķekavas novada pašvaldība vēlas informēt iedzīvotājus par plānotajām aktivitātēm Ķekavas novada teritorijā un noskaidrot iedzīvotāju viedokli.
Valsts svētkiem veltītie pasākumi Ķekavas novadā
Aicinām apmeklēt Valsts svētkiem veltītus pasākumus Ķekavas novadā!
Ķekavā atkal būs AS “Putnu fabrika Ķekava” veikals
12.novembrī pēc pārtraukuma atkal pircējiem durvis vērs AS “Putnu fabrika Ķekava” produktu firmas veikals Ķekavā, Gaismas ielā 17C.
Paziņojums „Par sākotnējo publisko apspriešanu Rail Baltica II dzelzceļa trašu novietojuma variantiem Ķekavas novada teritorijā”
Ķekavas novada dome 2014. gada 6. novembrī pieņēma lēmumu Nr. 2.§ 5 „Par sākotnējo publisko apspriešanu Rail Baltica II dzelzceļa trašu novietojuma variantiem Ķekavas novada teritorijā” (protokols Nr. 27). Sākotnējās publiskās apspriešanas uzdevums ir iepazīstināt Ķekavas novada iedzīvotājus ar iespējamiem dzelzceļa trašu variantiem un noskaidrot novada iedzīvotāju viedokli par dzelzceļa būvniecības ieceri. Publiskās apspriešanas laiks noteikts no 2014. gada 11. novembra līdz 5. decembrim.
Uzmanību! Pārbaudīs trauksmes sirēnas
14. novembrī plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veiks trauksmes sirēnu gatavības pārbaudi, ieslēdzot trauksmes sirēnas uz trim minūtēm.
Pašvaldība sakārto darba automašīnu lietošanas kārtību
Pēc Valsts kontroles ieteikuma Ķekavas novada pašvaldība sakārtojusi pašvaldības automašīnu lietošanas kārtību.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu īpašumā „Vēri”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2014. gada 23. oktobra lēmumu Nr.2.§2.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašumā „Vēri”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Vēri”, kadastra numurs 8070 007 0235.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu īpašumā „Mušmires”
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 5. decembra lēmumu Nr.2.§3.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašumā „Mušmires”, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Mušmires”, kadastra numurs 8070 007 0919.
Paziņojums par detālplānojuma „Ķirši” apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2014.gada 9. oktobra sēdes lēmumu 2.§7. „Par detālplānojuma „Ķirši” Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” Ķekavas novada dome nolēma apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam „Ķirši”.
Nekustamā īpašuma “Rozmarīni” izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamo īpašumu - zemes starpgabalu “Rozmarīni”, Krustkalni, Ķekavas novads, kadastra Nr.8070 003 0157, platībā 0.0338 ha.
Sveicam Starptautiskajā sociālo darbinieku dienā!
Sveicam visus Ķekavas novada sociālā darba veicējus Starptautiskajā sociālo darbinieku dienā!
Ķekavas uzņēmēji piedalīsies pirmajā Vislatvijas reģionālo uzņēmēju biedrību kongresā
2014. gada 7.novembrī Mārupē uz „Pirmo Vislatvijas reģionālo uzņēmēju biedrību kongresu” pulcēsies uzņēmēji no 26 Latvijas novadiem un pilsētām, lai satiktos un debatētu par Latvijas reģionu attīstību, spriestu par ES fondu pieejamību uzņēmējiem, uzņēmēju un pašvaldību sadarbības jautājumiem, kā arī citiem Latvijas reģionos strādājošajiem uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem
Piesakies Ķekavas PMK 50 gadu ballei
Piektdien, 7.novembrī, plkst. 19.00 Doles Tautas namā Ķekavas PMK 50 gadu balle!
Skolas garderobju applūšana ir novērsta
Turpmāk Ķekavas vidusskolas audzēkņus vairs nepārsteigs kūstoša sniega vai lietus radītas peļķes skolas garderobē, jo veikta ēkas pamatu hidroizolācija, tādā veidā novēršot pagrabstāva applūšanu lietavu un atkušņu laikā.
Deputātu maiņa Ķekavas novada domē
Ķekavas novada domē deputātu Arvīdu Platperu nomaina Pēteris Geks.
Veicinās izpratni par kopējo vēsturi un vērtībām
Oktobra beigās Ķekavas novada pašvaldības delegācija piedalījās ES programmas Eiropa Pilsoņiem projekta „Partnerība Eiropā – kopējās saknes un ieguvumi” aktivitātēs Bordesholmā, Vācijā.
Atvērts elektrības tirgus – ko tas nozīmē un kā jārīkojas iedzīvotājiem?
2015. gada 1. janvārī „viens elektrības piedāvājums visiem” beigs pastāvēt. Faktiski tas nozīmē, ka elektrība kļūst par preci, ko turpmāk tirgos vairāki, savstarpēji konkurējoši tirgotāji, bet iedzīvotājiem jāizvēlas piemērotākais piedāvājums. Ko tas nozīmē un kā jārīkojas iedzīvotājiem?
Mobilais mamogrāfs
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 4.novembrī.
Arhīvs
  Drukāt