Filma "Izlaiduma gads" 1.novembrī Ķekavas kultūras namā BEZ MAKSAS
Aicinām apmeklēt filmas seansu Ķekavas kultūras namā 1.novembrī plkst. 19.00.
Aicinām uz latviskās dzīves ziņas lekciju "Rudens ieražas"
31.oktobrī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā latviskās dzīves ziņas lekciju cikla ietvaros, aicinām apmeklēt lekciju „Rudens ieražas. Bluķa vakars”, ko vadīs lektore Sarmīte Krišmane
NBS karavīri sakops Brāļu kapus Ķekavas novadā
Šonedēļ Ķekavas novadā viesosies Nacionālie bruņotie spēki (NBS), lai sakoptu karavīru apbedījumu vietas. Trešdien, 29. oktobrī tiks sakopti Kuģu kapi, savukārt piektdien, 31. oktobrī – Brāļu kapi Mellupos. Jāpiemin, ka NBS karavīri regulāri sakopj karavīru atdusas vietas. Arī Ķekavas novadā viesojušies vairākkārt.
Bijušais konstruktoru birojs Valdlaučos svin 50. jubileju
18. oktobrī izstāžu kompleksā „Rāmava”, Valdlaučos pulcējās bijušie vadošā specializētā konstruktoru biroja (VSKB) darbinieki, lai atcerētos savas kādreizējās darbavietas dibināšanas 50. gadadienu.
Jauns bērnu rotaļu laukums Plakanciemā
Plakanciema mazāko iedzīvotāju un to vecāku priekam, pie bijušās "Mežinieku pasts" ēkas iekārtots jauns rotaļu laukums. Laukumā izvietoti divi kāpelēšanas torņi ar slidkalniņu un šūpolēm, smilšu kaste, soliņi, atkritumu urna un velo turētājs.
Biedrība "Solis tuvāk" turpina īstenot pērn aizsākto projektu
Biedrība „Solis tuvāk” atkārtoti ir ieguvusi finansējumu programmā „Eiropa pilsoņiem”, lai arī 2014. gadā turpinātu pērn aizsākto projektu „Eiropas pilsoniskās sabiedrības resursu centrs – Latvija” darbību.
Dabas zirgu biedrība ar pašvaldības atbalstu iegādājas ratus
Biedrība "Dabas zirgu biedrība", piedaloties Ķekavas pašvaldības nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā, ir iegādājusies zirga ratus.
Ķekavas vidusskolēni un skolotāji viesojas Turcijā
8.-13. oktobrī Ķekavas vidusskolas skolotājas Jūlija Nazarova, Ludmila Teka un Zigrīda Smagiņa, kā arī skolēni Aivars Ozoliņš, Paula Jurģe un Sandis Krūmiņš „Comenius” projekta ietvaros viesojās Turcijā. „Comenius” projekts „Vides ilgstpējība ir mūsu atbildība” ilgst otro gadu, un šis bija jau ceturtais brauciens uz sadarbības valstīm.
Ķekavas novada pašvaldība vienojas par sadarbību ar beļģiem
22.oktobrī Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji viesojās Aizsardzības ministrijā, lai tiktos ar Beļģijas vēstnieku Latvijā Franku Arnautsu (Frank Arnauts) un pārstāvjiem no Aizsardzības ministrijas. Sarunu galvenā tēma bija turpmākās sadarbības iespējas ar Beļģijas pašvaldību Ipru.
Jaunatnes iniciatīvu centrā notiks lekcija par cilvēktirdzniecību
Skolas rudens brīvlaikā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā notiks izzinoša lekcija jauniešiem par cilvēktirdzniecību.
Uzņēmēju brokastis – 22. oktobrī
Ķekavas novada pašvaldība aicina visus novada uzņēmējus uz uzņēmēju brokastīm, kas notiks 22. oktobrī 10.00-12.00 Doles Tautas namā, Ķekavā
Ķekavas novada uzņēmēji tiekas jau otrajās „Uzņēmēju brokastīs”
22.oktobrī Ķekavas novada pašvaldība jau otro reizi vienkopus aicināja novada uzņēmējus, lai neformālā gaisotnē iepazīstinātu ar esošajām iespējām piesaistīt finansējumu biznesa attīstībai. Šim aicinājumam atsaucās vairāk nekā 50 novada uzņēmēji.
Vai Ķekavas vidusskolēni ir gatavi rītdienai?
Uz šo retorisko jautājumu gatavi atbildēt 29 Ķekavas vidusskolas 10. klases audzēkņi, kuri kopā ar pedagogiem piedalās uzņēmumu “Microsoft Latvia” un “Latvijas Mobilais Telefons” pilotprojektā “Gatavi rītdienai!”. Kopumā projektā iesaistījušās piecas Latvijas skolas un Ķekavas vidusskola, izrādot iniciatīvu, ir viena no tām.
Arī Ķekavas novadā stipra lietus dēļ ir novērojami pārplūduši lauki
Stipru lietavu dēļ arī Ķekavas novadā zemākajās vietās ir novērojamas ūdens lāmas, meliorācijas grāvji un mazās upes piepildītas ar ūdeni, pārplūduši lauki. Taču, kā norāda pašvaldības vides speciālisti, situācija novadā kopumā nav vērtējama kā kritiska, ņemot vērā pēdējā laikā lielo nokrišņu daudzumu.
Noslēdzies projekts „Iepazīsti savējos novadniekus”
Noslēdzies projekts „Iepazīsti savējos novadniekus”, kuru par Ķekavas novada pašvaldības NVO projektu konkursā izcīnīto finansiālo atbalstu realizēja biedrība Ķekavas novada uzņēmēju padome.
Tavs ierosinājums - pašvaldības budžetam 2015
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus palīdzēt ar labu padomu – sniegt idejas un ierosinājumus par to, kā racionālāk un lietderīgāk izmantot pašvaldības budžetu, un izteikt viedokļus, kā veidot novada iedzīvotāju ikdienu labāku
Ķekavas novada pašvaldība izpildījusi pusi no Valsts kontroles ieteikumiem
Ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas rezultātus, Ķekavas novada pašvaldība ieviesusi pusi no Valsts kontroles ieteikumiem, kā arī turpina aktīvi strādāt pie pārējiem priekšlikumiem. “Valsts kontroles pārbaudes rezultātus un ieteikumus uztveram kā labu rokasgrāmatu, lai uzlabotu pašvaldības darbu un veicinātu racionālāku un caurspīdīgāku budžeta līdzekļu izmantošanu. Mūsu pieredzi un padomus ņem vērā arī citas pašvaldības, kurās Valsts kontrole vēl nav veikusi pārbaudi,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.
Paziņojums par detālplānojuma projekta „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2014.gada 25.septembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 7. „Par detālplānojuma projekta „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā nodošanu publiskajai apspriešanai”.
Paziņojums par detālplānojuma projekta „Laicenieki” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2014.gada 25.septembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 4. „Par detālplānojuma projekta „Laicenieki” Daugmalē, Daugmales pagastā nodošanu publiskajai apspriešanai”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam "Mežgravas"
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2011.gada 20.janvāra lēmumu Nr.2.§6.p. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašumā „Mežgravas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Mežgravas”, kadastra numurs 8070 008 1960.
Ķekavas novada pašvaldībā saņem pirmos elektromobiļus
10. oktobrī Ķekavas novada pašvaldība papildināja esošo autoparku ar diviem jauniem Volkswagen markas automobiļiem, kas atšķirībā no līdzšinējiem ir aprīkoti ar elektrodzinējiem.
Tiek risināts jautājums par piekļuvi Ķekavas avotam
Viena no iedzīvotāju un viesu visapmeklētākajām vietām Ķekavā, tā dēvētais „Ķekavas avotiņš” pēdējā laikā kļuvis par aktuālu sarunu tematu. Pēc sižeta TV3 raidījumā „Bez Tabu” pašvaldība saņēmusi daudz jautājumu un pārmetumu no iedzīvotājiem par piekļuvi avotam.
Izstāde “Lauksaimniecības Tehnika” Rāmavā ir atklāta
Izstāde “Lauksaimniecības Tehnika” šogad norisinās jau 23.reizi un šo gadu laikā ir kļuvusi par vienu no gaidītākajiem notikumiem rudenī. Kopā ar “Lauksaimniecības Tehniku”, “Lauku Sēta” atspoguļo lauku dzīves aktualitātes Latvijā. Rāmava ir kļuvusi par nozares dalībnieku tikšanās vietu.
Atbrīvojies no nolietotām elektroiekārtām bez maksas
18.-19. oktobrī Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa, sadarbojoties ar tirdzniecības centru „Liiba” un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu „Vides pakalpojumu grupa”, rīko akciju Ķekavas novadā – elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu bezmaksas savākšanu.
Ķekavas sporta aģentūra iesaistās projektā par cīņu ar atkarībām
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra sadarbībā ar Eiropas Savienības programmu „Erasmus” 26.- 31. oktobrī realizēs projektu „Underpendencies”. Tā ietvaros astoņi Ķekavas pašvaldības iestāžu darbinieki un četru sadarbības valstu delegāciju pārstāvji profesionālu treneru vadībā izzinās un risinās ar dažāda veida atkarībām saistītus jautājumus, īpašu uzmanību veltot efektīvai komunikācijai ar jauniešiem.
Nodarbības vecākiem, kuru bērniem ir alerģiskas saslimšanas
4.decembrī no plkst. 10.00-14.00 nodarbības vecākiem, kuru bērniem ir alerģiskas saslimšanas, BKUS telpās Vienības gatvē 45
Ķekavas novada komanda „Transact Pro Miesnieki” aizvadīs sezonu noslēdzošo spēli Lietuvas čempionātā
Sestdien, 4. oktobrī plkst. 14:00 Rīgas Tehniskās koledžas laukumā Ķekavas novada komanda „Transact Pro Miesnieki” aizvadīs sezonu noslēdzošo spēli Lietuvas čempionātā pret „Vairas/Kalvis”
Biedrība „Piedzīvojumu parks” īsteno Erasmus+ jauniešu mobilitātes projektu „Esi aktīvs!”
16. - 24.augustā biedrība „Piedzīvojumu parks” sadarbībā ar partneriem no Itālijas, Turcijas un Polijas īstenoja jauniešu mobilitātes projektu veltītu veselīga dzīvesveida aktivitāšu iepazīšanai un popularizēšanai.
Ķekavas novada būvvalde: jaunā Būvniecības likuma dēļ palielināsies darba intensitāte; aicina būvēt gribētājus neiesniegt jaunu būvniecības ieceru iesniegumus
Ņemot vērā, ka 1. oktobrī stājās spēkā jaunais Būvniecības likums, kas paredz daudz un dažādas izmaiņas būvniecības procesa organizēšanā, būvvaldes speciālistu darbs kļūs daudz intensīvāks, jo vairāk laika būs jāvelta, skaidrojot apmeklētājiem šos jaunumus. Tāpēc Ķekavas novada būvvalde aicina būvēt gribētājus būt saprotošiem un savu iespēju robežās pārdomāt iespēju neiesniegt jaunu būvniecības ieceru iesniegumus šajā pārejas posmā - līdz 15. oktobrim.
"Rāmava" aicina uz ikgadējo izstādi lauksaimniekiem
9.-12. oktobrī izstāžu kompleksā "Rāmava" norisināsies ikgadējās izstādes “Lauksaimniecības Tehnika 2014”, "Lauku Sēta" un "Šķirnes Trusis".
Atnāc, ziedo savas asinis un izglāb kādam dzīvību!
Tev ir iespēja izglābt kādam dzīvību! Valsts asinsdonoru centrs aicina ķekaviešus izmantot šo iespēju un ziedot asinis 7.oktobrī plkst 10.00 - 14.00 Ķekavas kultūras namā. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.
Ķekavas vidusskola turpina dalību projektā "Comenius"
Jau 2013./2014. mācību gadā Ķekavas vidusskola uzsāka darbu pie „Comenius” skolu daudzpusējās sadarbības projekta „Ilgtspējība ir mūsu atbildība” (Environmental Sustainability is Our Responsibility) realizācijas. Projekta galvenais mērķis ir veidot skolēna izpratni par apkārtējās vides nozīmi mūsu dzīvē un rosināt atbīldīgu rīcību attiecībā pret to.
Tiek uzlabots autoceļa A7 estētiskais izskats
Sakopta vide ir viena no būtiskām lietām, kas veido pozitīvu novada tēlu un veicina estētisko izskatu. Galvenais autoceļš, kas vijas cauri Ķekavas novadam, ir pirmās kategorijas autoceļš A7. Zāles pļaušanu šī autoceļa nodalījuma joslā nodrošina Latvijas Valsts ceļi.
Katlakalnā veikta Brāļu kapu atjaunošana
Rūpējoties par Ķekavas novada teritorijā esošo kritušo karavīru atdusas vietu uzturēšanu, šajā vasarā kritušo karavīru atdusas vietā Katlakalna kapos pēc Krievijas Federācijas vēstniecības pasūtījuma norisinājās remonta un labiekārtojuma atjaunošanas darbi – tika atjaunots teritorijas segums, zālienu rekultivācija, apmaļu nomaiņa, kāpņu un vārtiņu atjaunošana, uzstādīts jauns teritorijas nožogojums.
Paplašinās bezvadu interneta tīklu novadā
Ķekavas novadā iedzīvotājiem būs pieejams bezvadu internets un iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu.
Latvijas Darba devēju konfederācija aicina uz bezmaksas semināru
Šī gada 30. septembrī ar turpinājumu 8. oktobrī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) Ķekavas novada pašvaldībā Ķekavas un tuvāko novadu darba devējiem piedāvā piedalīties divu dienu seminārā „Uzņēmuma attīstība un korporatīvā sociālā atbildība (KSA)” .
Pašvaldības speciālisti daugmaliešiem skaidro izmaiņas ceļu uzturēšanas jautājumos
18. septembra vakarā Daugmales multifunkcionālā centra konferenču telpā Daugmales pārvalde aicināja pagasta iedzīvotājus uz tikšanos, lai pārrunātu izmaiņas , kas turpmāk skars privāto ceļu īpašniekus.
Tiks sniegts atbalsts kūtsmēslu krātuvju būvniecībai
Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka tiks sniegts atbalsts jaunu kūtsmēslu krātuvju būvniecībai, esošo kūtsmēslu krātuvju rekonstrukcijai, nepieciešamo būvmateriālu un stacionāro iekārtu iegādei.
27. septembrī laivu brauciens - ekspedīcija pa Misu
Karstā vasara nu beigusies un arī mazajās upēs ūdens līmenis kļuvis piemērots, lai pa tām laivotu. Tamdēļ Tūrisma koordinācijas centrs sadarbībā ar laivu operatoru Jeņču laivas (www.jenculaivas.lv) rīko kārtējo laivu braucienu-ekspedīciju pa Misas upi.
Atrodi Ķekavas novada dižkokus!
Viena no Latvijas bagātībām ir koki, un nenovērtējama bagātība – dižkoki. Dižkoki ir dažādu koku sugu vecākie un lielākie eksemplāri, kas glabā mūsu valsts vēstures notikumus. Ķekavas novadā daudzi dižkoki jau ir apzināti, bet daudzi - vēl ne. Tāpēc Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs aicina ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju un viesi piedalīties Ķekavas novada dižkoku meklēšanas akcijā „Atrodi Ķekavas novada dižkokus!”, kas norisināsies no 15. septembra līdz 30. novembrim.
Jūsu veselībai - profilaktiskās apskates un potes
Ģimenes ārsti Ķekavas novadā savā praksē bieži vien saskaras ar to, ka pacienti nav pietiekami informēti par iespējām savas veselības uzlabošanai. Šoreiz runa būs par valsts apmaksātajām profilaktiskajām apskatēm un potēm gan mazajiem, gan lielajiem pacientiem.
Aicinām uz latviskās dzīves ziņas lekciju "Baltu zīmes"
16.septembrī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā latviskās dzīves ziņas lekciju cikla ietvaros, aicinām apmeklēt lekciju „Baltu zīmes”, ko vadīs lektors Ziedonis Kārkliņš.
Šobrīd novadā realizējamo projektu pārskats
Ķekavas novadā a pašvaldība jau gada sākumā bija skaidri definējusi ieceres, ko 2014. gada 12 mēnešos plāno realizēt. Jāatzīst, ka daži no plānotajiem darbiem dažādu apsvērumu dēļ ir uz laiku atlikti. Taču lielākā daļa tiek īstenoti. Piedāvājam apskatu par šī gada projektiem Ķekavas novada teritorijā.
Noslēdzies mūžizglītības programmas „Grundtvig” projekts
Septembrī Doles Tautas namā Ķekavā notika Eiropas Savienības mūžizglītības programmas „Grundtvig” partnerības projekta „Lifelong Emotions – Learning through Music” noslēguma pasākums ar vīru vokālā ansambļa no Ķekavas piedalīšanos.
CSDD atklāj satiksmes drošības portālu berniem.csdd.lv
Uzsākoties jaunajam mācību gadam, kad palielinās satiksmes intensitāte un arī bērnu skaits uz ielām un ceļiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izveidojusi digitālo mācību līdzekli par satiksmes drošību berniem.csdd.lv un uzsāk kampaņu „Drošs ceļš uz skolu”. Jāpiebilst, ka šī gada astoņos mēnešos dažādos ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau 334 bērni (vecumā līdz 14 gadiem). Diemžēl četri negadījumi beigušies ar letālām sekām, un kopējam negadījumu skaitam ir pieaugoša tendence.
Rīgas HES ūdenskrātuvē sāk ūdenslīmeņa paaugstināšanu
12. septembrī plkst. 16.00 Rīgas HES ūdenskrātuvē sāks ūdenslīmeņa pakāpenisku paaugstināšanu. AS „Latvenergo” aicina iedzīvotājus rēķināties ar plānoto ūdenslīmeņa atjaunošanu Rīgas HES ūdenskrātuvē un jau šodien pēcpusdienā vairs neplānot apmeklēt Sv.Meinarda salu Ikšķilē.
Vislatvijas spēka diena arī Ķekavas novadā
14.septembrī no plkst.9.00-14.00 Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrība un Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina ikvienu no jums neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai fiziskās sagatavotības piedalīties pievilkšanās spēka sacensībās Ķekavā un Baložos.
Ķekavas novadā iespējami īslaicīgi elektroenerģijas piegādes pārtraukumi
Sestdien, 13. septembrī, no plkst. 05:00 - 07:00 vairākas reizes īslaicīgi tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde uzņēmuma klientiem Ķekavas un Salaspils novados. Īslaicīgi pārtraukumi (līdz 5 minūtēm) būs saistīti ar apakšstacijā „Ķekava” uzstādīto 110kV (kilovoltu) elektrolīniju un transformatoru automātiskās rezerves ieslēgšanās (ARI) iekārtu profilaktisko pārbaudi.
"Ziedēšanas svētku" laikā Katlakalnā ierobežos satiksmi
Sestdien, 13. septembrī no plkst. 15.00 – 19.00 brīvdabas pasākuma „Ziedēšanas svētki” laikā Katlakalnā būs ierobežota satiksme Pļavniekkalna ielas posmā no Naudītes līdz Madaru ielai.
Dzejas diena "Sirds uz trotuāra" pie Doles Tautas nama. Nāc un piedalies!
Šodien, 10.septembrī pie Ķekavas pagasta bilbliotēkas visas dienas garumā norisināsies akcija "Sirds uz trotuāra" Nāc un piedalies arī tu!
Mainīti noteikumi Eiropas finansējuma saņemšanai lauksaimniekiem
Lauksaimniekiem, kas piesakās Eiropas Savienības finansējumam Lauku atbalsta dienestā un kuru tiešmaksājumiem pieteiktās platības pārsniedz 10 hektārus aramzemes, no nākamā gada būs jāievēro jaunas prasības kultūraugu dažādošanai.
Aicina savlaicīgi reģistrēt nekustamo īpašumu kadastra informācijas sistēmā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus savlaicīgi sakārtot ar īpašumu saistīto dokumentāciju un reģistrēt uzbūvētās ēkas Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā.
Informācija par Saeimas vēlēšanām
2014. gada 4. oktobrī Latvijā notiks 12. Saeimas vēlēšanas. Saeimas vēlēšanas notiek piecos vēlēšanu apgabalos, un tajās jāievēlē 100 Saeimas deputātu.
Sācies projekta „Comenius” otrais gads
Šajā mācību gadā ir paredzēts turpināt darbu pie Comenius daudzpusējās sadarbības projekta, kura tēma ir „Vides ilgtspējība ir mūsu atbildība” un kurā piedalās gan skolotāji, gan skolēni vecumposmā no 14 līdz 18 gadiem (8.-12.kl.).
Bezmaksas informatīvais seminārs jauniešiem par uzņēmējdarbības būtību un inovācijas atbalsta iespējām
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar SIA „Ķemers Business and Law Company” organizē bezmaksas semināru vidējās (10.-12.klase) izglītības iestāžu izglītojamiem, kā attīstīt un īstenot savas radošās biznesa idejas, par inovatīvas uzņēmējdarbības uzsākšanu pēc izglītības iegūšanas, papildināt skolā gūtās zināšanas un attīstīt prasmes, kas nepieciešamas attīstot biznesu un pielietot savas teorētiskās zināšanas ekonomikā.
Notiks seminārs par projektu pieteikumu sagatavošanu LEADER programmas ietvaros
Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” aicina visus interesentus 2014.gada 11.septembrī uz informatīvo semināru par projektu pieteikumu sagatavošanu LEADER programmas ietvaros.
Jaunieši bez maksas var apgūt gandrīz 90 profesijas - pieteikšanās pagarināta līdz 30.septembrim
Līdz 30.septembrim pagarināta pieteikšanās profesionālās izglītības iestādēs, kas piedāvā jauniešiem vecumā no 17 līdz 29 gadiem iegūt profesiju viena vai pusotra gada laikā. Mācības ir bez maksas, jauniešiem pieejama ikmēneša stipendija līdz 115 EUR.
Daugmales pamatskolā atkal visas klases
Uzsākot 2014./2015.mācību gadu, Daugmales pamatskolā atkal ir pilns klašu komplekts - visas deviņas klases pirmo reizi pēc vienpadsmit gadu pārtraukuma, kopā- 121 skolēns, 18 pedagogi; pirmsskolas grupa- 84 bērni vecumā no 1,5 līdz 6 gadiem un 12 pedagogi.
Futbola klubs Auda uzņem jaunus audzēkņus
Futbola klubs Auda uzņem jaunus audzēkņus visās vecuma grupās un rīko atvērto durvju dienu, lai bērnus un viņu vecākus iepazīstinātu ar treniņu procesu, kluba dzīvi un sporta karali – futbolu. Atvērto durvju diena 6. septembrī plkst. 11.00 stadionā “AUDA”, Ķekavā.
Janīna Kursīte par ornamentiem, maģiju un vārda spēku
8.septembrī Ķekavas kultūras namā latviskās dzīves ziņas lekciju cikla ietvaros norisinājās Janīnas Kursītes lekcija „Ornaments un maģija, Vārda spēks”.
Septembra otrdienās atkal aicina "Veselības apļi 2014"
Turpinot iedzīvotāju vidū iemīļotu tradīciju, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra, sākot no 9.septembra, atkal aicina visus veselīga dzīvesveida piekritējus uz "Veselības apļiem 2014".
Labiekārtota pludmale pie kempinga „Zanzibāra”
Biedrība „Aktīvai Ķekavai” realizējusi Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansēto projektu „Peldvieta „Zanzibāra” aktīvai atpūtai”, kura ietvaros jau iepriekš izveidotā pludmale pie Daugavas - Misas kanāla kempinga „Zanzibāra” teritorijā labiekārtota ar dažādiem aktīvās atpūtas elementiem.
Paziņojums par zemesgabala „Rūķi-1”, kadastra numurs 8070 008 1054, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, detālplānojuma publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 21.08.2014. lēmumu Nr.2.§3.p. (prot. Nr. 21) „Par detālplānojuma Rūķi-1 projekta redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Notiks seminārs par mājdzīvnieku aprūpi
25. septembrī plkst. 19.00 Ķekavas Kultūras namā biedrība “Dzīvnieku patversme “Mežavairogi”” aicina Ķekavas novada mājdzīvnieku īpašniekus uz informatīvi izglītojošu semināru par mājdzīvnieku aprūpi.
Iedzīvotāju ievērībai! Rāmavā satiksmes ierobežojumi
Sakarā ar to, ka ir uzsākta ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve ciematā Rāmava - Zāļu, Krasta un Rāmavas ielās, transporta kustība būs ierobežota.
Sācies jaunais mācību gads
Ar svinīgiem pasākumiem novada izglītības iestādēs ieskandināts jaunais mācību gads. Ar svētku sveicieniem visās skolās viesojās arī Ķekavas novada domes pārstāvji, uzsverot, ka šogad izglītības jomā varam patiešām lepoties ar īpašiem sasniegumiem.
Novada pedagogi vienkopus izglītības darbinieku konferencē
Īsi pirms mācību gada sākuma Baložu vidusskolā norisinājās novada pedagogu konference, kurā piedalījās 198 no pavisam 245 novada pedagogiem.
Sveicam Zinību dienā!
Skolas sirdspuksti ir skolēni, bet skolas stiprums – skolotāji. Cik ilgi pastāvēs skola, tik ilgi būs pasaule šī.
Aicina piedalīties skolēnu radošo darbu konkursā „Mana Daugava”
Daugavas muzejs, sadarbībā ar biedrību „Daugavas Savienība” un Salaspils novada domi, aicina piedalīties visu Daugavas krastos esošo novadu vispārizglītojošo mācību iestāžu 7.-12. klašu skolēnus, radošo darbu konkursā „Mana Daugava”.
Ķekavas novads Gaismas pils atklāšanā (foto)
28. augustā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas rīkotajā Novadu dienā Ķekavas novads sevi prezentēja ar nesen iznākušo grāmatu par latviešu strēlnieku cīņām Nāves salā un iepazīstināja ar aromātisko un daudzveidīgo garšaugu pasauli.
AS Sadales tīkli informē, ka brīdinājums par elektroenerģijas traucējumiem 29. augustā ir ATCELTS
Lai arī AS "Sadales tīkls" iepriekš ziņoja, ka piektdien, 29. augustā, no plkst. 11:00 - 13:00 vairākas reizes īslaicīgi tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde uzņēmuma klientiem Ķekavas un Salaspils novados, plānotā elektrolīniju un transformatoru automātiskās rezerves ieslēgšanās (ARI) iekārtu profilaktiskā pārbaude apakšstacijā „Ķekava” NENOTIKS.
Ķekavas novada iedzīvotāji piedalās Baltijas ceļa velobraucienā (FOTO)
23. augustā apritēja 25 gadi kopš triju Baltijas valstu iedzīvotāji, sadodoties rokās, izveidoja ap 600 km garu cilvēku ķēdi, paužot nelokāmu vēlmi atjaunot Baltijas valstu neatkarību un vienotību cīņā par šo mērķi. Atzīmējot šo vēsturisko notikumu, 22. augustā Ķekavas novadā pie autoceļa A7 (25 km) tika atklāta piemiņas zīme, bet 23. augustā Baltijas ceļa vēsturiskajā maršrutā Latvijas robežā notika velobrauciens par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai, kurā piedalījās arī Ķekavas novada iedzīvotāji.
Katlakalna baznīcas 220. jubilejas nedēļa aizvadīta (foto un video)
Katlakalna baznīcā par godu 220. jubilejai nedēļas garumā norisinājās dažādi pasākumi gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem, kulmināciju sasniedzot sestdien, 23. augustā, ar jubilejas dievkalpojumu un vīru kora “Ķekava” dziedājumu Katlakalna baznīcā, un piemiņas plāksnes atklāšanu dzejniekam Fricim Bārdam.
Noslēdzies nometņu cikls „Esi aktīvs – nesēdi mājās!”
Ar nometni Ķekavas sporta klubā noslēdzies Ķekavas novada sporta aģentūras organizēto bērnu nometņu cikls „Esi aktīvs – nesēdi mājās!” šajā vasarā. Nometnē Ķekavā, kas norisinājās no 11.-15. augustam, piedalījās 28 bērni no mūsu novada vecumā no 7-13 gadiem.
Ķekavā atklāj Baltijas ceļa piemiņas zīmi
22. augustā Ķekavas novadā tika atklāta viena no piemiņas zīmēm par godu Baltijas ceļa 25. gadskārtai. Šajā dienā plkst. 11.00 šīs piemiņas zīmes tika uzstādītas vienlaicīgi visās trijās Baltijas valstīs. Latvijā Baltijas ceļa maršrutā kopumā tiks uzstādītas desmit šādas piemiņas zīmes, Igaunijā – četras, bet Lietuvā - deviņas.
„Zanzibāras vasara” godam aizvadīta
Veiksmīgi aizvadītas trīs šī gada nometnes skolēniem „Zanzibāras vasara”, kuras jau trešo gadu tiek organizētas kempingā Zanzibāra.
Sievietes, aicinām veikt krūšu izmeklējumus Ķekavā! MAINĪTS DATUMS
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 24. septembrī, nevis 23. septembrī, ka bija plānots iepriekš.
Sagaidot Baltijas ceļa 25. gadadienu, aicina iestāties virtuālajā cilvēku ķēdē
Atceroties Baltijas ceļa akciju un sagaidot tās 25. gadadienu, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) aicina ikvienu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā iestāties virtuālajā cilvēku ķēdē, lai vēlreiz apliecinātu triju Baltijas valstu tautu spēju mobilizēties un būt vienotiem ceļā uz kopīgiem mērķiem.
Steidzami meklē jaunieti dalībai projektā Gruzijā
70% ceļa izdevumu apmaksā projekts, dzīvošana projekta laikā bez maksas, autobusa un avio biļetes jau iegādātas - dalībnieks atteicies, pārreģistrēšana uz jaunā dalībnieka vārda tiks veikta bez maksas!
Sākas laikraksta Diena un telekompānijas TV3 rīkotais projekts Latvijas lepnums 2014
Jau 11. gadu laikraksts Diena un telekompānija TV3, piedaloties draugiem.lv, organizē projektu Latvijas lepnums, kurā tiek godināti pašaizliedzīgie un apņēmīgie cilvēki, kas kādam ir nesavtīgi palīdzējuši nelaimē, devuši cerību, iedvesmojuši vai piepildījuši klusu sapni. No 13. augusta līdz 15. oktobrim projekta organizatori gaida pieteikumus Latvijas lepnumam 2014.
Paziņojums par detālplānojuma „Rudzītes”, „Krastmalas” un „Vecratnieki” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2014.gada 17.jūlijā pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 7. „Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem „Rudzītes”, „Krastmalas” un „Vecratnieki” Daugmalē, Daugmales pagastā”.
Ķekavieši otrie Latvijas pašvaldību darbinieku sporta spēlēs
9.augustā Ādažos norisinājās Latvijas pašvaldību darbinieku sporta spēles, kurā godpilno 2. vietu kopvērtējumā izcīnīja Ķekavas novada pašvaldības komanda.
Jauns pieteikšanās konkurss Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmā „Uzņēmējdarbība un rūpniecība”
Mobilitātes programma „Uzņēmējdarbība un rūpniecība”, kuru finansē Ziemeļvalstu un Baltijas valstu valdības, veidota ar mēķi veicināt ekonomisko sadarbību, sekmējot uzņēmējdarbību, reģionālo saišu stiprināšanu un inovāciju attīstību Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā.
"My voice matters" projekta Polijas nometnes dienasgrāmata
13. - 20. jūlijā četri Ķekavas novada jaunieši piedalījas Eiropas jauniešu projekta "My voice matters" nometnē, kas norisinājās Polijā. Šajā internacionāla mēroga projektā piedalījās kopā 30 jaunieši vecumā no 14 - 25 gadiem no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas.
Skolas zvans aicina 1. septembrī
Zinību dienai veltītie svinīgie brīži Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs.
Krogsilā filmē vienu no daudzsēriju filmas "Kvest" sižetiem
6.augustā Ķekavas novadā, Krogsilā tika filmēts viens no filmas "Kvest" sižetiem.
Ķekavas novada Jauniešu simfoniskā orķestra muzikālā vasara
Orķestra akadēmija Daugmalē un Feftivāls “NBJot-2014 Neubrandenburg”- Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris vasaru pavada muzikālā un darbīgā garā.
Pirmo reizi novada svētku laikā Baložos notiek nakts orientēšanās sacensības
Sacensībās, kas notika 25. jūlijā Baložos, ko organizēja Baložu pilsētas Jauniešu padome sadarbībā ar Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru, piedalījās 7 komandas, 2 velo komandas un 5 individuālie dalībnieki.
Noskaidrots "Ķekavas novada Jauno talantu 2014" uzvarētājs
Ar Ķekavas novada pašvaldības atbalstu 26. jūlijā Novada svētku laikā uz lielās skatuves notika Jaunatnes iniciatīvu centra rīkotais “Ķekavas novada Jauno talantu konkurss 2014”. Konkursā piedalījās 12 dalībnieki ar talantiem dziedāšanā, repošanā, dejošanā, bungu un vijoles spēlē, dzejas rakstīšanā un deklamēšanā, gleznošanā, leļļu darināšanā un mākslas vingrošanā. Šāds konkurss Ķekavā notika pirmo reizi, tāpēc vēl jo vairāk priecājamies par dalībnieku degsmi un drosmi piedalīties.
Par vienu oficiālu brīvdienu vairāk
Valdība šodien atbalstīja grozījumus likumā «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām», to papildinot ar Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma dienu un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma dienu.
Uzlabo autoceļa V6 segumu
Visā Latvijā aktīvi noris ceļu būvdarbu sezona. Līdztekus rekonstrukcijas un virsmas nomaiņu remontdarbiem va/s „Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veic ceļu ikdienas uzturēšanas darbus. Arī uz autoceļa V6 Gaismas ielā Ķekavā, tiek veikta dubultā ceļa apstrāde.
Aicinām bērnus piedalīties fotostāstu darbnīcā
Fotostāstu darbnīca notiks Mellupu sociālaja centrā no 4. līdz 8.augustam katru dienu no plkst. 11.00 līdz 16.00. Darbnīcas vadītājs - fotogrāfs Reinis Fjodorovs.
Ķekavas novada svētki aizvadīti!
Viens no lielākajiem Ķekavas novada vasaras piedzīvojumiem ir beidzies – Ķekavas novada svētki, kas notika trīs dienu garumā, trīs dažādās vietās - 25.jūlijā Baložos, 26. jūlijā Ķekavā un 27.jūlijā Daugmalē. 25.-27.jūlijam Klaņģukalnā rībēja „Klang” festivāls, un 26.jūlijā tika atklātas starptautiskās zirgu pajūgu sacensības.
Ķekavas vidusskolas jaunieši piedalās vides ilgspējības projektā Bordesholmā
Ķekavas vidusskolas jaunieši piedalās vides ilgspējības projektā Bordesholmā. Jau trešo gadu Bordesholmas pilsētas dome organizē vides ilgtspējības projektu, kurā šogad piedalījās Ķekavas vidusskolas 10. un 11.klases jaunieši.
UZMANĪBU! Mainīts starta laiks Baltijas ceļa velo braucienam!
23. augustā apritēs 25 gadi kopš triju Baltijas valstu iedzīvotāji, sadodoties rokās, izveidoja ap 600 km garu cilvēku ķēdi, paužot nelokāmu vēlmi atjaunot Baltijas valstu neatkarību un vienotību cīņā par šo mērķi.
Piesakies nakts orientēšanās sacensībās Baložos!
Novada svētku ietvaros 25.jūlijā Baložos notiks bērnu un jauniešu diena. Tās ietvaros Jaunatnes iniciatīvu centrs organizē aizraujošu nakts orientēšanos.
Seši novadi vienojas par sadarbību tūrisma jomā (papildināts ar foto)
24. jūlijā plkst. 15.00 Daugavas muzejā, Doles salā, notika sadarbības līguma tūrisma jomā parakstīšana starp sešām Daugavas lejteces pašvaldībām (Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Ikšķiles, Ogres un Baldones novadi) un Dabas aizsardzības pārvaldi
Par drošu un veselīgu brīvā laika pavadīšanu
Biedrība "Loreķu lauks" pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam ir iegādājusies brīvā laika pavadīšanas inventāru – četrus velosipēdus, bērnu sēdeklīti un veloķiveres.
“3+ Ģimenes kartes” - atbalsta un atlaižu programma daudzbērnu ģimenēm
“3+ Ģimenes kartes” daudzbērnu ģimenēm ir pirmā atbalsta programma ar speciālu atlaižu un bonusu piedāvājumu ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk bērnu, 22.jūlijā preses konferencē informēja Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvji.
Aicina pieteikties darbam vēlēšanu iecirkņu komisijās
Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina pieteikties darbam Ķekavas novada iecirkņu vēlēšanu komisijās 2014.gada 4.oktobrī notiekošajās Saeimas vēlēšanās.
Arhīvs
  Drukāt