Mākslas skolas skolotāju izstāde t/c "Liiba" (FOTO)
No 7. aprīļa līdz 8. maijam apskatāma Ķekavas Mākslas skolas skolotāju darbu izstāde.
Notiks brīvdabas piedzīvojumu sacensības
Projekta “Miera balodis” ietvaros Ķekavā šogad norisināsies brīvdabas piedzīvojumu un lomu spēļu sacensības „Zvirbuļa taka 2016”, kas tiek organizēta sadarbībā ar biedrību “Jaunie vanagi”. Sacensību sākums 29. aprīlī plkst. 21.00, noslēgums - 1. maijā plkst. 12.00 ar koncertu pasākuma dalībniekiem un līdzjutējiem.
Avīze "Ķekavas Novads" aprīļa numurs!
Jaunajā numurā lasi- Pļavniekkalna sākumskolas sabiedriskā apspriešana, Katlakalna baznīcas rekonstrukcija, nākotnes vēstījuma iemūrēšana sākumskolas pamatos, kā sagaidām Latvijas simtgadi.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē kino, Līnijdeju olimpiāde un tautu deju ansambļa "Zīle" tradicionālais vārda dienas koncerts.
Sāksies pieteikšanās platību maksājumu saņemšanai, pieejamas bezmaksas konsultācija
Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka no šā gada 11.aprīļa līdz 23.maijam lauksaimnieki var pieteikties platību maksājumiem, iesniedzot Vienoto iesniegumu. Pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem var pieteikties ar kavējuma sankciju, ir 15.jūnijs.
Arī šovasar turpinās cīņu ar latvāņiem
Ķekavas novada pašvaldība 2016.gada vasaras sezonā turpinās veikt latvāņu ierobežošanas pasākumus saskaņā ar apstiprināto „Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu 2013.-2020.g.”, veicot pļaušanu divos privātos zemes gabalos ar kopējo platību 2,4 ha
Lielā Talka – jau sestdien, 23. aprīlī!
Šogad Lielā Talka visā Latvijā 23. aprīlī norisināsies Lielā Talka. Par talkas vadmotīvu šogad izvēlēts sauklis "Latvijai BŪT zaļai!", tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu.
Paziņojums par “Getliņi EKO” tarifu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 2016. gada 1. aprīlī pieņēma lēmumu par SIA „Getliņi EKO” sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu
Baltā galdauta svētki
Latvijas simtgades lielnotikums ir tieši simtgadei veltīts unikāls pasākums - 4. maija svinības, kura mērķis ir uzrunāt, iesaistīt un saliedēt lielu skaitu Latvijas iedzīvotāju, padziļinot izpratni par Latvijas valsti, tās veidošanos, vēsturi un kultūru.
Berlīnes starptautiskā kinofestivāla balvas ieguvēju filma "Es esmu šeit" Ķekavas novadā
7.aprīlī Daugmalē, 8.aprīlī Ķekavā - tikšanās ar režisoru, 15.aprīlī Katlakalnā
Izstrādās Jaunatnes politikas stratēģisko darba plānu
2016. gada ietvaros Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs ir uzsācis darbu pie Ķekavas novada Jaunatnes politikas stratēģijas izveides, kur tiks ņemti vērā arī jauniešu rekomendācijas. Jaunatnes likumā ir noteikts, ka šāda stratēģija jāizstrādā katrā Latvijas novadā.
Aicinājums iesniegt telpu piedāvājumus pašvaldības administrācijas vajadzībām
24. martā Ķekavas novada dome nolēma veikt izpēti telpu iegādei pašvaldības un tās iestāžu vajadzībām, tādēļ Ķekavas novada pašvaldība aicina iesniegt piedāvājumus telpām, kas atrodas Ķekavas novadā
Kūlas dedzināšana - drauds cilvēkam un dabai
Iestājoties siltam laikam, aizvien biežāk dzirdam medijos vai paši pamanām Latvijas pavasara raksturīgo sērgu – kūlas dedzināšanu. Šogad Latvijā reģistrēti jau pirmie kūlas ugunsgrēki, tostarp arī Ķekavas novadā.
Pirmā iespēja apmeklēt kūdras muzejdzelzceļu Baložos
Jau pavisam drīz apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt topošo kūdras muzejdzelzceļu Ķekavas novada Baložos – tas vērs „durvis” ieskatam uz kūdras ieguves pasauli starptautiskās Muzeju nakts ietvaros – 21. maijā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
1.aprīlis ir oficiālā joku diena- var smieties un jokoties uz nebēdu! Apmeklē Joku dienas pasākumus bērniem un jauniešiem Baložos un Ķekavā, kā arī vakarā uz kārtīgu izsmiešanos aicina improvizācijas teātris "Astoņpadsmit PLUS" Katlakalnā.
Uzņēmējus aicina vasarā nodarbināt skolēnus
Arī šogad, jau trešo vasaru, Ķekavas novada pašvaldība īstenos projektu, kura ietvaros aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novada izglītības iestāžu skolēniem vasaras brīvlaikā.
Tuvojas beigām mājdzīvnieku reģistrācijas termiņš
Saskaņā ar Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem līdz 2016. gada 1. jūlijam visiem dzīvnieku īpašniekiem Ķekavas novadā jāreģistrē savi mājdzīvnieki - suņi un kaķi - pašvaldības izveidotajā dzīvnieku reģistrā, neraugoties uz to, vai dzīvniekam ir vai nav implantēta mikroshēma.
Mūžībā aizgājusi ģimenes ārste dr.Anita Alberte (Jēgere)
29. martā mūžībā aizgājusi ģimenes ārste Dr. Anita Alberte (Jēgere), kas savus pacientus aprūpēja Titurgā. Izvadīšana 2. aprīlī plkst 11.00 no 1.Meža kapiem. Izsākam visdziļāko līdzjūtību Anitas Albertes tuviniekiem.
Izmaiņas satiksmes organizācijā pie Ķekavas Mūzikas skolas
Lai nodrošinātu Ķekavas Mūzikas skolas pasniedzēju un apmeklētāju autotransporta ērtu novietošanu auto stāvlaukumā pie Ķekavas mūzikas skolas, Ķekavas novada dome nolēma veikt izmaiņas satiksmes organizācijā Ķekavā, Skolas ielā 3.
Diskutē par veselīga dzīvesveida nozīmi izglītības sistēmā
24. martā Ķekavas kultūras namā notika pirmās darba grupas tikšanās Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras īstenotā projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā“ ietvaros.
Labdarības pasākumu Katlakalna baznīcas restaurācijai
Lai Katlakalna baznīca varētu mirdzēt savā vēsturiskajā spožumā, 5.aprīlī norisinājās labdarības pasākums.
Biedrība "Polārblāzma" tiekas ikgadējā valdes sanāksmē
23. martā Doles Tautas namā uz ikgadējo atskaites sapulci pulcējās pensionāru biedrības "Polārblāzma" biedri, lai atskatītos uz aizvadītajā gadā paveikto un informētu par šogad plānotajām aktivitātēm.
Aicina piedalīties Vidzemes senioru forumā
22.aprīlī Valmieras 5.vidusskolā, Raiņa ielā 3, norisināsies jau otrais senioru forums "Sabiedrības veiksmīgas novecošanas izaicinājumi Latvijā”.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 34 un 40, Baložos, Ķekavas novadā.
Aicinām aizpildīt anketu par pašvaldības ārējo komunikāciju!
Lai noskaidrotu Ķekavas novada iedzīvotāju viedokli par Ķekavas novada pašvaldības ārējo komunikāciju un izmantoto informācijas kanālu efektivitāti, Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļa aicina Jūs atbildēt uz dažiem jautājumiem. Anketa ir anonīma.
Atklāta 24. lauksaimniecības izstāde "Pavasaris 2016" Rāmavā
Nozīmīgākais lauksaimniecības un mežizstrādes pasākums pavasarī ir izstāde "Pavasaris 2016" notiks jau 24. reizi - 7. - 10. aprīlī izstāžu kompleksā Rāmava.
Ķekavas novada domes sveiciens Lieldienās
Lieldienas latviešu tradīcijās ir pavasara saulgrieži, ko svinam par godu pavasara un saules atnākšanai, par godu gaismas uzvarai pār tumsu. Priecīgas Lieldienas!
Aprīlī Ķekavas novadā spodrības mēnesis
Aprīlī visā Ķekavas novadā tiek izsludināts Spodrības mēnesis. Ķekavas novada pašvaldība aicina piedalīties ne tikai Lielajā Talkā, bet visa mēneša garumā rūpēties par kārtību un tīrību savā tuvākajā apkārtnē.
Šūpoles Ķekavas novadā
Viena no svarīgākajām pavasara saulgriežu tradīcijām ir kārtīgi izšūpoties. Kur Lieldienās atrast šūpoles? Ķekavas novada pašvaldība ir parūpējusies, lai arī Ķekavas novadā Lieldienās Jūs varētu pēc īstām senlatviešu tradīcijām izšūpoties Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Valdlaučos!
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks pirmssvētku un Lieldienu laikā
24. martā plkst. 9.00-17.00 (pusdienu pārtraukums – plkst. 13.00-14.00), 25. martā – brīvs, 26. martā – brīvs, 27. martā – brīvs, 28. martā - brīvs.
Paziņojums par AS “Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apjomu palielināšanas Ķekavā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma aktuālās versijas iesniegšanu Vides pārraudzības valsts birojā atzinuma saņemšanai
Paredzētās darbības nosaukums: Mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa “Putnu fabrika Ķekava” pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novada Ķekavas pagastā. Ierosinātājs: AS „Putnu fabrika Ķekava”.
Lieldienu pasākumi Ķekavas novadā
Apmeklē Lieldienu pasākumus Ķekavas novadā- Baložos, Ķekavā un Daugmalē.
Pierīgas mēri diskutē par pašvaldības lomu deinstitucionalizācijā
Pagājušajā nedēļā Ķekavā pulcējās Pierīgas pašvaldību vadītāji, lai apspriestu aktuālos jautājumus reģionā. Pierīgas novadu mēri lielāko uzmanību veltīja deinstitucionalizācijai (DI) jeb sabiedrībā balstītu pakalpojumu ieviešanai pašvaldībās personām, kuras pārtrauc uzturēšanos ilgstošas sociālās aprūpes iestādēs.
Pieminot komunistiskā genocīda upurus
25.martā, pieminot komunistiskā genocīdu upurus - ziedu nolikšana, dievkalpojums un izstāde "Aizvestie".
Ķekavas novada vīriešu volejbola komanda uzvar turnīrā Mārupē
Vīriešu volejbola komanda nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru „Mārupes atklātajā kausa izcīņā volejbolā” tautas klasē, finālā pārspējot Rīgas komandu ar nosaukumu „Sparta”.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē Pirmā lielā stāstu nakts un Lielās dienas svinēšana Katlakalnā, olu krāsošana un bērnu vokālais konkurss, kā arī deju lielkoncerts Ķekavā, Danču festivāls un kino pēcpusdiena Baložos.
Sākumskolas baseina pamatos iemūrē vēstījumu nākamajām paaudzēm
18. martā topošā Ķekavas sākumskolas baseina būvlaukumā notika svinīgā kapsulas iemūrēšana vērienīgās būves pamatos.
Pirmā Lielā Stāstu nakts jau šo sestdien Katlakalnā
Līdzdalību un dalīšanos ar stāstiem jau apliecinājuši vairāki visu paaudžu diži stāstīšanas meistari, jaunās zvaigznes un arī iesācēji, novadnieki un tālāki viesi
Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrs svin 5 gadu jubileju
Šogad aprit 5 gadi kopš dibināts Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs. Ar vērienu aizvadītas Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra piecgades svinības, pasniedzot arī Ķekavas jauniešu gada balvas 2015.
Pašvaldība izsludina vasaras nometņu projektu konkursu
Tuvojoties vasaras brīvlaikam, Ķekavas novada pašvaldība izsludina vasaras nometņu projektu konkursu. Projekta pieteikumus var iesniegt no 15. marta līdz 1. aprīlim.
Izsludināts konkurss 1.kārtai Lauku attīstības programmas 2014.-2020.g. apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar SVVA stratēģiju”
Biedrība „Partnerība „Daugavkrasts”” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 1.kārtu Lauku attīstības programmas 2014.-2020.g. apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar SVVA stratēģiju”
Sākumskolas baseina pamatos iemūrēs vēstījumu nākamajām paaudzēm
Piektdien, 18. martā plkst. 12.00 notiks svinīgā kapsulas iemūrēšana topošā Ķekavas sākumskolas baseina pamatos. Kapsulā kā vēstījums nākamajām paaudzēm tiks ievietots Ķekavas novada domes lēmums par sākumskolas 3. kārtas būvniecības uzsākšanu un aizņēmuma ņemšanu, Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes lēmums par aizņēmuma piešķiršanu, kā arī avīzes “Ķekavas Novads” marta numurs.
Jau rīt apmeklē lauku atbalsta dienesta semināru "Iespējas, ko sniedz projekti" Ķekavā
15.martā 11.00 jauniem lauksaimniekiem un ieguldījumi lauku saimniecībās attīstot mazās saimniecības jeb Mazo saimniecību projekts, kuru kārtas drīzumā tiks izsludinātas LAD. Iespēja noformēt elektroniskās pieteikšanās līgumus.
Pirmais radošo un darbīgo ģimeņu pasākums “Radu raksti” (FOTO)
12.martā Ķekavas kultūras namā norisinājās pirmais radošo un darbīgo ģimeņu pasākums “Radu raksti”. Paldies visām atsaucīgajām ģimenēm, kuri labprātīgi atbalstīja mūsu ieceri.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē - lekcija pie ārsta Anatolija Danilāna, iepazīsim Ķekavas radošās ģimenes dziesmās, dejās, sarunās- pasākumā "Radu raksti", lietišķā nodarbība "Aube", kā arī filmas- "Pelnu sanatorija" un "Es esmu šeit".
Pašvaldības avīzes "Ķekavas Novads" marta numurā lasiet
Eirovīzijā Latviju šogad pārstāvēs ķekavietis Justs Sirmais, parakstīts līgums par aizņēmuma saņemšanu sākumskolas 3.kārtas būvniecībai, tiek risināta vietu trūkuma problēma bērnudārzos.
TC "Liiba" apskatāma Eriha J. Grūbela gleznu izstāde
Tirdzniecības centra "Liiba" 2. stāvā līdz 31. martam apskatāma Ķekavā dzīvojoša Šveices mākslinieka Eriha J. Grūbela gleznu izstāde. Laipni aicināti!
Sieviešu dienas rallijā komandai no Ķekavas 4.vieta!
Komanda “BABENES” Sieviešu dienas rallijā, kas norisinājās 5.martā, ieguva 4. vietu. Konkurence bija liela- kopā rallijā piedalījās 700 ekipāžas, tās tika sadalītas - Vidzeme un Zemgale. Komanda “BABENES” startēja Zemgalē, kur proporcionāli bija 350 ekipāžas.
Izdots informatīvs materiāls par rīcību ārkārtas situācijās
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir sagatavojis informatīvu materiālu „Vai tu zini, kā rīkoties ārkārtas gadījumos?”. Informatīvais buklets atgādina, kā iedzīvotājiem rīkoties nestandarta situācijās, uz kādiem tālruņa numuriem jāzvana, lai lūgtu dažādu dienestu palīdzību.
Doles Tautas namā atklāj lietuviešu mākslinieka Viktoras Vitkus izstādi
10. martā Doles Tautas nama lielajā zālē atklāta lietuviešu mākslinieka Viktoras Vitkus gleznu izstāde, kas uz Ķekavu atceļojusi no mūsu sadraudzības pašvaldības Lietuvā – Raseiniai kā dāvana Lietuvas Valsts svētkos.
Ķekavas novada pašvaldība sveic Sieviešu dienā!
8.marts- Starptautiskā Sieviešu diena!
Mākslas darbu izstādes “No privātkolekcijām”
Šī ir pirmā izstāde, kurā ķekavieši savu privātkolekciju darbus izstāda apskatei. Jauns izstāžu cikls “NO PRIVĀTKOLEKCIJĀM” atklāšana šodien 18.00 Ķekavas kultūras namā.
Ķekavas novada pašvaldība pārdod izsolē zemes gabalu “Jeņči 175”
Ķekavas novada pašvaldība pārdod atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, pašvaldības nekustamo īpašumu – neapbūvētu zemes gabalu “Jeņči 175”, Jeņčos, Ķekavas pagastā, platība 0,093 ha.
Jaunatnes iniciatīvu centram dubultsvētki
12. martā plkst. 18.00 Doles Tautas namā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centram divkārši svētki - jauniešu centra 5. gadu jubileja un "jauniešu gada balvas" pasniegšana, kuras ietvaros jau trešo gadu pēc kārtas tiks apbalvoti cilvēki un iestādes, kas iedvesmo un atbalsta jauniešus.
Rakstā visi ”Radu raksti”
Ķekavā daudzreiz dzird runājam, ka tai nav sakņu, bet es saku, ka ir: stipras, stīgojošas, varošas, darošas, talantīgas – tās ir mūsu ģimenes. Lai to pierādītu sev un citiem Ķekavas kultūras nams aicināja (šoreiz mums zināmas ģimenes) uz pirmo pasākumu “Radu raksti” 12. martā plkst. 18.00.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Koncerti, teātris, stāstu nakts. Apmeklē kultūras pasākumus brīvdienās!
Lauksaimnieku apvienība organizē akciju "Esi nodarbināts laukos!"
Biedrība "Lauksaimnieku apvienība" sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru un Lauku atbalsta dienestu vairākās Latvijas pilsētās rīkos tikšanās starp lauksaimniecības produkcijas ražotājiem un potenciālajiem darbiniekiem, lai veicinātu efektīvāku vietējā darba spēka izmantošanu Latvijas lauku teritorijās un mazpilsētās.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos „Ores” un „Olektīte”, Valdlaučos
Izsludināta pieteikšanās konkursam "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2016"
Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls "Būvinženieris" izsludina konkursu "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2016".
Aicina iedzīvotājus iesaistīties veselīga dzīvesveida stratēģijas izstrādē
Lai iesaistītu novada iedzīvotājus un rosinātu tos dalīties ar savām idejām, Ķekavā tiks organizētas iedzīvotāju diskusijas par to, kā veicināt veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes.
Gada ienākumu deklarācijas var iesniegt arī Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros
Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atgādina, ka 1.martā ir sākusies Gada ienākumu deklarācijas iesniegšana par 2015. gadā gūtajiem ienākumiem.
Pilnveido alternatīvo sociālo aprūpi
Lai nodrošinātu un pilnveidotu alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumus novadā – aprūpi mājās, Ķekavas sociālās aprūpes centram iegādāts specializētais autotransports ar speciālu aprīkojumu klientu pārvadāšanai.
Uzsāks publiskās un privātās partnerības procedūru Ķekavas apvedceļa izbūves projekta īstenošanai
1. martā valdībā apstiprināts Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts par publiskās un privātās partnerības procedūras uzsākšanu Ķekavas apvedceļa izbūves projektam. Projekta mērķis ir izbūvēt Ķekavas apvedceļu autoceļa E67/A7 (Bauskas šosejas) posmā vairāk nekā 14 kilometru garumā
Eirovīzijas dziesmu konkursā Latviju šogad pārstāvēs ķekavietis Justs
Populārās mūzikas autoru un izpildītāju konkursā „Supernova” 28. februārā tapa zināms, ka Latviju šīgada "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Stokholmā pārstāvēs ķekavietis Justs Sirmais ar dziesmu "Heartbeat".
Pašvaldības vides speciālistiem jauna atrašanās vieta
Turpmāk Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas speciālisti būs pieejami iedzīvotājiem Skolas ielā 2, Ķekavā jeb "vecajā" sākumskolas ēkā.
Jelgavas ledus skulptūru festivālā Latviju pārstāvēja Ķekavas Mākslas skolas pedagoģe
18. Ledus skulptūru festivālu šogad Latviju pārstāvēja māksliniece un mūsu skolas skolotāja Zīle Ozoliņa-Šneidere kopā ar mākslinieku Aināru Zingniku
Informācija senioriem
23. martā plkst. 13.00 Doles Tauta namā notiks Ķekavas novada pensionāru biedrības „Polārblāzma” darba pārskata sapulce par 2015. gadu
Šajā nedēļas nogalē - Improvizācijas šovs un Meteņdienas sadancis
Nāc baudi sestdien- pirmo reizi dzīvajā uz skatuves – improvizācijas šovu „Smieties nav aizliegts”, kā arī "Meteņdienas sadancis" - ar dančiem, rotaļām un pankūkām.
Advokātu dienā – bezmaksas juridiskās konsultācijas
17. martā Advokātu dienas ietvaros Ķekavā un Baložos iedzīvotājiem būs pieejamas bezmaksas konsultācijas juridiskos jautājumos. Akciju rīko Latvijas Zvērinātu advokātu padome sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.
Izmaiņas satiksmes organizācijā Valdlaučos
Lai samazinātu tranzīta autotransporta plūsmu caur Valdlauču ciema iekškvartāla ielām un nodrošinātu sniega tīrīšanu ziemas periodā, Ķekavas novada dome nolēmusi mainīt satiksmes organizāciju Valdlaučos.
Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Degviela”
Informējam, ka ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam „Degviela”
Informācija senoriem
23. martā plkst. 13.00 Doles Tauta namā notiks Ķekavas novada pensionāru biedrības „Polārblāzma” darba pārskata sapulce par 2015. gadu.
Piesaki "Ķekavas novada gada Jaunietis 2015"
Ikvienam Ķekavas novada iedzīvotājam ir iespēja pieteikt savu kandidātu "Ķekavas novada Jauniešu gada balva 2015" nominācijai "Ķekavas novada gada Jaunietis 2015" par iepriekšējā gadā sasniegto un paveikto.
Jautājumu par Ķekavas sociālās aprūpes centra direktora apstiprināšanu skatīs komitejās
Ievērojot jautājumu virzīšanas procedūru uz domes sēdi, lēmumprojekts par Ķekavas novada pašvaldības aģentūras “Ķekavas sociālās aprūpes centrs” direktora apstiprināšanu amatā un darba algas noteikšanu tiks izskatīts apvienotajā Finanšu un Sociālo jautājumu komitejā.
Augu aizsardzības 2.klases līdzekļu lietotāju apliecību pagarināšanas seminārs
2.martā 10.00 Ķekavā notiks Augu aizsardzības 2.klases līdzekļu lietotāju apliecību pagarināšanas seminārs
Lielākie plānotie ielu remonti 2016. gadā
2016. gadā ievērojami līdzekļi no pašvaldības budžeta tiek piešķirti pašvaldības ceļu un ielu remontam un investīcijām ielu un ceļu rekonstrukcijai. Kopā šajā budžeta sadaļā ir vairāk nekā 3 milj. eiro jeb 8 % no pašvaldības pamatbudžeta izdevumiem.
Paraksta līgumu par aizņēmuma saņemšanu sākumskolas 3. kārtas būvniecībai
12. februārī parakstīts aizņēmuma līgums starp Ķekavas novada pašvaldību un Valsts kasi par 7.6 miljonu liela aizdevuma saņemšanu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai.
Pasākumi brīvdienās!
Šajā nedēļas nogalē kora "Mozaīka" koncerts "Mīlestības dziesmas" un danču vakars.
Tiekas ar veselīga dzīvesveida stratēģijas izstrādes projekta ārvalstu partneriem
15. un 16. februārī Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra uzņēma projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā“ partnervalstu pārstāvjus, lai izrunātu projekta ietvaros īstenojamās aktivitātes, aktivitāšu laika plānu, kā arī izplānotu finanšu izlietojuma nosacījumus.
Zupas virtuve darbosies vēl līdz 30. aprīlim
Vēl līdz 30. aprīlim trūcīgām un maznodrošinātām personām/ģimenēm ir iespēja saņemt „Zupas virtuves” pakalpojumu. Pakalpojumā ietilpst zupa un otrais ēdiens.
Ceļu infrastruktūra novada uzņēmējdarbībai
Vietējās uzņēmējdarbības atbalstam Ķekavas novada pašvaldība aktīvi veic priekšdarbus, lai piedalītos Lauku attīstības programmas 2014. 2020. gada pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” atklātajā projektu iesniegumu konkursā.
Izsūtīti NĪN maksāšanas paziņojumi 2016.gadam
Pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksātājiem ir izsūtījušas maksāšanas paziņojumus par aprēķināto NĪN 2016. gadam. Nodokli par zemi un mājokli aprēķina uz gadu, un tas tiek sadalīts četros maksājumos: šogad NĪN maksāšanas termiņi noteikti 31. marts, 16. maijs, 15. augusts un 15. novembris.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 11.februāra lēmumu „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā „Valki”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Valki”, kadastra numurs 8070 001 0091.
Pašvaldības avīzes "Ķekavas Novads" februāra numurā lasiet
16. februārī pie lasītājiem dodas avīzes "Ķekavas Novads" 200. numurs, kurā lasiet par 2016. gada budžeta pieņemšanu, sākumskolas 3. kārtas uzsākšanu, Ķekavas novada dalību tūrisma izstādē "Balttour", apskatiet Titurgas ezera mežaparka iespējamos variantus, kā arī iegūstiet daudz citas informācijas par norisēm Ķekavas novadā.
Aicinām pieteikties advokātus, advokātu biroju pārstāvjus "Advokātu dienai 2016"
Turpinot aizsākto tradīciju, par godu Advokatūras dienai advokātu biroji, individuāli praktizējoši advokāti un viņu palīgi visā Latvijā sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas.
Mīlestības dienai veltīti pasākumi
Nedēļas nogalē iesakām apmeklēt filmu vakarus, jau tradicionālo muzikālo uzvedumu ar Jauno Miltu teātri un muzikāliem jauniešiem, koncertu un balli Baložos, kora "Sola" koncertu, kā arī sveču dienas svinības Katlakalnā.
Ķekavā uzsāk stratēģijas izstrādi veselīga dzīvesveida veicināšanai
Laikā, kad par globāla mēroga problēmu kļuvis mazkustīgs dzīvesveids, Ķekavā uzsāk stratēģijas izstrādi, lai ieviestu noturīgas, veselīgu dzīvesveidu veicinošas tradīcijas un paradumus novada iedzīvotāju ikdienā.
Pašvaldībai būs jānoskaidro iedzīvotāju viedoklis par vēlamo Pļavniekkalna sākumskolas attīstības scenāriju
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics, kas ir “iedzimtais” katlakalnietis un pats ir mācījies Pļavniekkalna sākumskolā, uzsver, ka skolas paplašināšana ir viens no šī brīža aktuāliem problēmu jautājumiem, kuras pēdējā laikā uzsāktā atrisināšana ir mērķtiecīgi jāturpina.
Aicina uz projekta “Kvalitatīvas dzīves vides nodrošināšana Ķekavas novadā” noslēguma konferenci
Biedrība “Dzīvnieku patversme “Mežavairogi”” aicina uz projekta “Kvalitatīvas dzīves vides nodrošināšana Ķekavas novadā” NOSLĒGUMA KONFERENCI 12.februārī plkst. 12.00 Doles tautas namā,Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 28. janvāra lēmumu „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Titurgas iela 33, Baložos, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Titurgas iela 33
Apspriede par ceļiem
Ķekavas novada pašvaldība izziņo apspriedi par ceļiem un ceļu posmiem, kurus paredzēts rekonstruēt projektu konkursa “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” ietvaros. Apspriedes norises laiks un vieta: 15. februārī plkst. 11.-12.00 Doles Tautas nams, Rīgas iela 26, Ķekava, Ķekavas novads.
Apstiprina Ķekavas novada pašvaldības budžetu 37 milj. eiro apmērā
Ķekavas novada dome 8. februārī vienbalsīgi apstiprināja Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2016. gadam 37,3 milj. eiro apmērā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, palielinājums vairāk kā 6 miljonu eiro apmērā saistīts ar saņemto kredītu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai un ielu rekonstrukcijai. 2016. gadā plānoti ieņēmumi – 28,2 milj. eiro, izdevumi – 37,3 milj. eiro un aizņēmumi - 6,3 milj. eiro (Ķekavas sākumskolas 3. kārtai, Rāmavas ielas (Rāmavā) un Skolas ielas (Baložos) rekonstrukcijai un Pliederu ielas (Ķekavā) ietves izbūvei.
Ķekavietis Justs Sirmais ar lieliem panākumiem un žūrijas atzinību tiek "Supernova" pusfinālā
7.februārī "Eirovīzijas" atlases konkursā "Supernova" Latvijas televīzijā uzstājās ķekavietis Justs Sirmais ar skaņdarbu "Heartbeat", kura mūzikas un teksta autore ir pagājušā gada "Supernova" uzvarētāja, dziedātāja Aminata Savadogo. Žūrijas locekļi atzinīgi novērtēja Justu, sakot, ka šis ir viens no potenciālākajiem skaņdarbiem ceļā uz lielo "Eirovīziju" Zviedrijā.
Klientu apkalpošanas centrā reģistrēts 1000. pakalpojums
Ķekavas novada vienotajā valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrā kopš centra darbības līdz 8.februārim ir reģistrēti 1000 iesniegumi.
Pieaug novadā deklarēto iedzīvotāju skaits
Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra apkopotās informācijas uz 2016. gada 1. janvāri Ķekavas novadā dzīvesvietu deklarējis 23 181 iedzīvotājs, tas ir, par 393 iedzīvotājiem vairāk nekā pērn 1. janvārī.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Pasākumu ceļvedis brīvdienās- spēlfilma "Romeo un Džuljeta", viesizrāde " Zivs četratā", Salsas, bačatas un kizombas meistarklase.
Ķekavas novada pašvaldība viena no aktīvākajām e-paraksta lietotājām
Ķekavas novada pašvaldība ir pirmajā pieciniekā starp pašvaldībām, kuru darbinieki pērn visaktīvāk izmantojuši drošu elektronisko parakstu.
Nāc un izveido savu uzņēmuma profilu Ķekavas novada pašvaldības uzņēmēju lapā
Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi vienotu novada uzņēmējdarbības atbalsta interneta lapu - Invest in Ķekava. Aicinām visus uzņēmējus veidot sava uzņēmuma profilu Invest in Ķekava mājas lapā.
Arhīvs
  Drukāt