Nāc un izveido savu uzņēmuma profilu Ķekavas novada pašvaldības uzņēmēju lapā
Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi vienotu novada uzņēmējdarbības atbalsta interneta lapu - Invest in Ķekava. Aicinām visus uzņēmējus veidot sava uzņēmuma profilu Invest in Ķekava mājas lapā.
Ķekavas izaugsmei darbosies jaundibinātais Ķekavas novada fonds
Ķekavas novada fonds turpmāk sniegs savu ieguldījumu novada izaugsmei, kā arī radīs iespēju ikvienam līdzdarboties savā apkaimē.
Paziņojums par „Lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Rīgas iela 107, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” publisko apspriešanu.
Lokālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 2016. gada 28. janvāra lēmumu Nr. 2.§3. (prot. Nr. 4) „Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Rīgas iela 107, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Ambulances teritorijā ierobežo transporta līdzekļu novietošanu
Pie Ķekavas ambulances uzstādīta aizlieguma zīme, kas nosaka, ka darba dienās no plkst. 7.00 līdz 17.00 ambulances ēkas aizmugurē atļauts novietot automašīnas tikai ar Ķekavas ambulances atļaujām.
Nāc ēnot Ķekavas novada pašvaldībā!
Nāc ēnot Ķekavas novada pašvaldībā! Aizpildi anketu un nosūti to uz pr@kekava.lv līdz 5.februārim.
Par nekustamā īpašuma nodokļa apmaksas iespējām portālā www.latvija.lv
Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) informē, ka vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv ir pieejams e-pakalpojums “Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa tiešsaistē”.
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus 4. martā pie Ķekavas ambulances
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 4. martā pie Ķekavas ambulances. Pieteikt savu apmeklējumu laicīgi!
Atkušņa dēļ atrašanās uz ledus ir ļoti bīstama
Gaisa temperatūrai pakāpjoties virs 0, ledus kārta upēs un ezeros kļuvusi trausla un nevienmērīga, tādēļ atrašanās uz ledus vērtējama kā ļoti bīstama.
Ķekavas novadā pieejams jauns sporta veids- spaikbols
6.februārī plkst.10.00 Daugmales pamatskolā visi sporta entuziasti aicināti uz iepazīšanās treniņu.
Ķekavas novadam - jauna interneta vietne
No 1. februāra ir publiski pieejama jaunā Ķekavas novada pašvaldības interneta vietne www.kekavasnovads.lv.
Ķekavas novads – iespēju brīvība
Ir tapis jauns Ķekavas novada video. Katra vieta ir ar savu stāstu. Šis stāsts ir par Ķekavas novadu. Viss jaunais ir mūsu dzinējspēks. Pamatā ir cilvēks – tas, kurš grib, var, domā, mēģina un dara.
Ķekavas novads piedalās tūrisma izstādē "Balttour 2016"
No 5. līdz 7. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika 23. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2016”, kurā tūrisma iespējas kopā ar citām Daugavas lejteces pašvaldībām prezentēs arī Ķekavas novads.
Ķekavas novada sporta skolai aprit pieci gadi
Ķekavas novada sporta skola 29. janvārī atzīmēja savu piecu gadu darbības jubileju. Sporta skola ir Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestāde, kura īsteno bērnu un jauniešu profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas sešos sporta veidos: brīvajā cīņā, mākslas vingrošanā, regbijā, riteņbraukšanā, peldēšanā un vieglatlētikā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Brīvdienās sporta skolas 5 gadu jubileja! Nāc un atbalsti mūsu sportistus komandu sacensībās. Kultūras centri piedāvā- komponista Viktora Pizāna jubilejas koncertu, "Savieši" un draugu tradicionālo deju ziemas koncertu, kā arī "Zīles" un deju draugu koncertu. Svētdien radošās darbnīcas – liesim, tīsim, apgleznosim sveces.
Ūdenssaimniecības pakalpojumus plānots sniegt arī Ķekavas ciemata Loreķu lauka teritorijā
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas(VARAM) pārraudzībā tiek vērtēti projekti 2014.-2020.gada plānošanas perioda Specifiskā atbalsta mērķa(SAM) 5.3.1. „Ūdenssaimniecības sistēmu attīstība, uzlabojot vides stāvokli” ietvaros. Atbalsts no Kohēzijas fonda līdzekļiem, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, ir ievērojami mazāks un paredzēts galvenokārt jaunu kanalizācijas tīklu izbūvei.
Lietuvas pārstāvji iepazīstas ar klientu centru Ķekavā
28. janvārī Ķekavā darba vizītē ieradās Lietuvas Valsts sociālās apdrošināšanas fonda valdes un Latvijas Valsts sociālās apdrošināšanas pārstāvji, lai klātienē iepazītos ar jauno vienoto valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centru, kas darbību uzsāka pērn decembrī.
“Uzslavē labu servisu” ietvaros tiek meklēti 2016.gada klientu servisa līderi!
Tiek izsludināta pieteikšanās iniciatīvai “Uzslavē labu servisu”, kuras ietvaros apbalvosim labākos klientu servisa sniedzējus un paaugstināsim klientu apkalpošanas kvalitāti Latvijā.
Kājāmgājējiem un autovadītājiem atkušņa laikā aicinām rūpēties par savu drošību!
Pāris dienu laikā no -15 grādiem temperatūra ir strauji augusi līdz pat +4 grādiem. Lielie sniega krāvumi kūst, līdz ar to rodas “’ūdens jūra”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 14.janvāra lēmumu 2.§6. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Bērzumnieki-1”
Par satiksmes organizācijas maiņu pie Ķekavas sākumskolas
Šobrīd Ķekavā ir sākti Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecības darbi, līdz ar to ir nepieciešams mainīt satiksmes organizācijas shēmu sākumskolas būvlaukuma tuvumā.
Viena bērna uzturēšana Ķekavas novada bērnudārzā izmaksā 169 eiro mēnesī
Ķekavas novada pašvaldība 2016. gadā segs izmaksas privātajām izglītības iestādēm par vienu bērnu mēnesī 169,33 eiro apmērā, kas ir par 7,59 eiro vairāk nekā iepriekš, kad tās bija 161,74 eiro.
Apstiprina aizņēmuma saņemšanu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai: sākas pirmie būvdarbi un mainīta satiksmes organizācija
Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ saņēmusi Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes oficiālo atbildi, kurā tā apstiprina pašvaldībai aizņēmuma izsniegšanu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai.
Par brīvo darba vietu sludinājumu publicēšanu Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā
Ķekavas novada uzņēmēji, darba devēji tiek aicināti ievietot darba sludinājumus Nodarbības valsts aģentūras mājas lapā.
Vides pārraudzības birojam iesniedz ziņojumu par "Rail Baltica" ietekmi uz vidi
Vides pārraudzības valsts birojs informējis Ķekavas novada pašvaldību, ka LR Satiksmes ministrija ir iesniegusi Vides pārraudzības valsts birojā (arī Birojs) izvērtēšanai un atzinuma saņemšanai ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu “Rail Baltica” būvniecībai.
Mainīts Valsts policijas inspektoru pieņemšanas laiks Ķekavā
Izmaiņas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa inspektoru pieņemšanas laikos Ķekavā.
Pasaules Sniega dienu Ķekavā atzīmē ar Šļūkšanas festivālu
16. janvārī, atzīmējot vispasaules Sniega dienu, Ķekavā, uz kalniņa aiz estrādes notika Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) rīkotais pirmais netradicionālais “Šļūkšanas festivāls”.
Valsts atbalsts uzņēmējiem
ALTUM atbalsta: biznesa uzsācējus; mazos un vidējos uzņēmumus; lauksaimniekus, iedzīvotājus.
SIA “Vides pakalpojumu grupa” jauns nosaukums - SIA “Pilsētvides serviss”
No 2016. gada SIA “Vides pakalpojumu grupa”, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanu arī Ķekavas novadā, jauns nosaukums - SIA “Pilsētvides serviss”.
Ķekavas novada skolu audzēkņiem panākumi CSDD rīkotā konkursā
Baložu vidusskolas, Daugmales pamatskolas un privātskolas “Gaismas Tilts ‘97” komandas iekļūst CSDD rīkotā konkursa 6. - 8. klašu skolēniem “Gribu būt mobils” pusfinālā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē baudi aktīvi sportojot pie dabas, piedalies "Šļūkšanas" festivālā, iepazīsties ar latviešu dzīvesziņām, kā arī apmeklē svētdienas dokumentālo filmu "Īvāns".
Sniegs līdz ceļiem, snigšana turpinās
Naktī uz ceturtdienu Ķekavā, Daugmalē un Baložos sasnigusī sniega kārta pārsniedz 30 centimetrus. Uz novada ceļiem jau no plkst. 3.00 rītā strādā visa pieejamā sniega tīrīšanas tehnika. Bet, tā kā snigšana turpinās, aicinām autovadītājus būt saprotošiem, saglabāt mieru, bet pārējiem - no sirds izbaudīt skaisto laiku.
Barikādēm - 25
Šogad aprit 25 gadi kopš 1991. gada barikādēm, kad iedzīvotāji apvienojās kopīgam un cēlam mērķim. Gadadienas ietvaros skolās notiek izglītojošie pasākumi bērniem, bet ikvienam interesentam 20. janvārī plkst. 19.00 Doles Tautas namā varēs noskatīties dokumentālo filmu par Daini Īvānu - “Īvāns”.
Paziņojums par paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) ziņojuma iesniegšanu Vides pārraudzības valsts birojā atzinuma saņemšanai
Satiksmes ministrija 2015. gada 23. decembrī ir iesniegusi sagatavoto un pēc sabiedriskās apspriešanas papildināto ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu paredzētajai darbībai "Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica būvniecība".
Pagājušajā nedēļā futbola klubs “AUDA” aizvadījuši sacensības dažādos turnīros
Pagājušajā nedēļas nogalē Ķekavas futbolisti no futbola kluba “AUDA” aizvadījuši sacensības dažādās vecuma grupās un dažādos turnīros.
Mākslinieka Roberta Muža gleznu izstāde jaunajā Ķekavas kultūras nama zālē
Latvijas Universitātes profesors Roberts Muzis plaši pazīstams un nozīmīgs Latvijas ainavu glezniecības pārstāvis, strādā arī figurālās kompozīcijas, portreta un klusās dabas žanros. Ilgstoši bijis glezniecības pedagogs Latvijas Mākslas akadēmijā.
Ķekavietei, kalnu slēpotājai Āboltiņai uzvara FIS slalomā Norvēģijā
Jauno gadu ar uzvaru sākusi Latvijas izlases dalībniece kalnu slēpošanā Agnese Āboltiņa, kas Norvēģijas ciematā Olā notikušajās FIS sacensībās slalomā pārspēja pārējās 57 konkurentes un nopelnīja 34,64 FIS punktus.
Avīzes "Ķekavas Novads" 2016. gada pirmajā numurā lasiet
Avīzes "Ķekavas Novads" 2016. gada pirmajā numurā lasiet par jaunatklāto klientu apkalpošanas centru un tā piedāvātajiem pakalpojumiem, Titurgas ezera Mežaparka tālākās attīstības variantiem, par demogrāfisko situāciju novadā un citām aktualitātēm. Vidus atvērumā - Ķekavas novada domes deputāti raksta par 2015. gadā paveikto un turpmākajām iecerēm. Patīkamu lasīšanu!
Deju kolektīvs "Daina" uzvar starptautiskā konkursā Krievijā
Tautas deju kolektīvs "Daina" 5. janvārī piedalījās 4. starptautiskā festivālā - konkursā "НАКАНУНЕ РОЖДЕСТВА" Sankt - Pēterburgā un saņēma 1. pakāpes laureāta diplomu (1. vieta) un kausu vecuma kategorijā - jauktā jaunākā grupa.
Ķekavas novada senatne un vēstures liecības daudzu gadsimtu gaitā
19. janvārī Ķekavas kultūras namā plkst. 18.00 notiks tikšanās ar Doles muzeja vēsturnieku Mārtiņu Mintauru, kuras laikā uzzināsim par mūsu novada senatni un vēstures liecībām daudzu gadsimtu gaitā.
Atrisina kanalizācijas notekūdeņu pakalpojumu problēmas Lapenieku ciematā
Turpmākos piecus gadus Ķekavas novada Lapenieku ciematā kanalizācijas pakalpojumu pieejamību nodrošinās gan pašvaldības uzņēmums “Baložu komunālā saimniecība”, gan SIA “Zeltenieki”, līdz ar to ciemata iedzīvotājiem beidzot ir atrisināta ieilgusī problēma ar kanalizācijas notekūdeņu savākšanu un attīrīšanu, informē SIA “Baložu komunālās saimniecība” vadītājs Edgars Mencis.
Mežs ienāk pilsētā vai tomēr pilsēta - mežā?
Reti kurš Titurgas iedzīvotājs netika sastapis pirms neilga laika pie Baložu pārvaldes klīstošo lapsu. Dzīvnieciņš pilsētā klejoja vairākus mēnešus un bija tā pieradis pie cilvēkiem un vides, ka piesaistīja uzmanību.
Pērn pabalstos izmaksāti vairāk kā 280 tūkstoši eiro
Ķekavas novada Sociālais dienests pērn pabalstos uzmaksājis vairāk nekā 280 tūkstošus eiro. Lielākās summas izmaksātas par brīvpusdienām skolās un bērnu piedzimšanas pabalstos.
Paziņojums par iespējamās Ķekavas apvedceļa būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu
Paredzētās darbības nosaukums: valsts galvenā autoceļa A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) posma no 7,90 km līdz ~25,0 km apvedceļa (Ķekavas apvedceļa) būvniecība.
Florbolistiem gads sācies ar zelta un sudraba medaļām
Šī gada sākumā florbola klubs “ Ķekavas Bulldogs” devās braucienā uz Somiju, lai piedalītos florbola turnīrā “Helsinki Cup 2016”. Turnīrā florbola klubs “Ķekvas Bulldogs” piedalījās ar piecām komandām
Baudi ziemas priekus Ķekavas novadā!
Saglabājoties aukstam laikam, Ķekavas novada iedzīvotāji tiek aicināti izmantot aktīvās atpūtas iespējas - slēpot, slidot un šļūkt no kalna.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes janvārī
Vēlot veselīgu un ražīgu Jauno gadu, Ķekavas Mākslas skola janvārī piedāvā apskatīt vairākas jaunas izstādes.
"Mežavairogi" uzņem neparastu dzīvnieku - sudrablapsu
5. janvārī dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" uzņemts neparasts dzīvnieks - no patversmes "Lauvas sirds" Liepājā atvesta sudrablapsa.
Ķekavā notiks "Šļūkšanas festivāls"
16. janvārī no plkst. 12.00 uz kalniņa blakus Ķekavas estrādei Ķekavas novada iedzīvotāji aicināti piedalīties “Šļūkšanas festivālā”.
Piesaki savu Ķekavas novada gada jaunieti 2015
Ikvienam Ķekavas novada iedzīvotājam tiek dota iespēja pieteikt savu kandidātu Ķekavas novada jauniešu gada balva 2015 nominācijai ĶEKAVAS NOVADA GADA JAUNIETIS 2015.
2015. gadā Ķekavas novadā reģistrēti 202 jauni uzņēmumi
Neraugoties uz kopējo tendenci valstī samazināties jaunu reģistrēto uzņēmumu skaitam un pieaugt likvidēto skaitam, Ķekavas novadā jaunu reģistrēto uzņēmumu skaits trīs reizes pārsniedzis likvidēto komersantu skaitu.
Titurgas ezera Mežaparka izstrādes veiksmīgākā varianta apspriešana
Šodien, 11.februārī 18.00 Titurgas ezera Mežaparka publiskā apspriešana Baložu pilsētas kultūras namā. Nāc un uzzini, paud savu viedokli. Kopīgiem spēkiem vienosimies par Titurgas ezera Mežaparka izstrādes visveiksmīgāko variantu!
Demogrāfiskā situācija Ķekavas novadā arī 2015. gadā ir pozitīva
Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā 2015. gadā reģistrēti 243 jaundzimušie, 127 mirušie, kā arī 107 laulības, no kurām 13 noslēgtas baznīcā.
Lidmodeļu paraugdemonstrējumi
9. janvārī plkst 14.00 līdz 17.00 Ķekavas sporta klubā Tehniskās jaunrades klubs, RC klubs "Vertical limit", Unlimited RC organizē lidmodeļu paraugdemonstrējumus.
Atgādinājums ekstrēmo autoprieku cienītājiem
Lai arī šajā ziemā Ķekavas novadā vēl nav konstatēts neviens gadījums, kad pārgalvīgi autovadītāji būtu vizinājušies ar saviem spēkratiem pa aizsalušām ūdenskrātuvēm, atgādinām, ka Ķekavas novadā tas ir AIZLIEGTS!
Vērtēs pašvaldības budžeta projektu
Sabalansējot budžeta iespējas un pašvaldības iestāžu vajadzības, lai nodrošinātu pašvaldības funkciju izpildi, šobrīd ir sagatavots Ķekavas novada pašvaldības budžeta projekts 2016. gadam.
Ceļu uzturētājiem Ķekavas novadā sniegs raizes nesagādā
Laikā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu sals nomainījis līdz šim pelēko ainavu un beidzot sagādājis darbu sniega tīrīšanas tehnikai. Kā iesācies 2016. gads uz Ķekavas novada ceļiem?
NĀC SLIDOT!
Sporta laukumā pie vecās Ķekavas sākumskolas, Skolas ielā 2
Jauniešu gada balva sportā 2015
29.decembrī Ķekavas sporta klubā norisinājās „Jauniešu gada balva sportā 2015”. Ķekavas novada sporta aģentūra pulcēja labākos jaunos sportistus, komandas un viņu trenerus, lai pasākuma svinīgajā ceremonijā pasniegtu 13 gada balvas septiņās nominācijās un paziņotu 2015.gada populārāko sportistu un komandu vārdus.
Paziņojums par AS “Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apjomu palielināšanas ietekmi uz vidi
Paziņojums par AS “Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apjomu palielināšanas Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma iesniegšanu Vides pārraudzības valsts birojā atzinuma saņemšanai
Mainās Ķekavas sociālās aprūpes centra vadība
Ilggadējā Ķekavas sociālās aprūpes centra direktore Ingūna Zirne noslēgusi vienošanos ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu par darba tiesisku attiecību izbeigšanu sociālajā aprūpes centrā. I.Zirnes pēdējā darba diena būs 2015. gada 30. decembris.
Ķekavas novada pašvaldība vēl priecīgus svētkus
Ķekavas novada pašvaldība vēl mierpilnus, ģimeniskus un gaišus Ziemassvētkus
Kādus pakalpojumus sniedz vienotajā valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrā Ķekavas novadā?
Kopš 2015. gada decembra vienotajā valsts un pašvaldību klientu apkalpošanas centrā Ķekavas novadā ir iespējams saņemt pieprasītāko valsts pārvaldes pakalpojumus. Klientu apkalpošanas centrā Ķekavā pieejami arī divi publiski pieejami datori e-pakalpojumu lietošanai.
Barikādēm 25 gadi - atceres pasākums
Atzīmējot 1991.gada barikāžu 25. gadadienu, 2016. gada 16. janvāri tiek rīkots atceres pasākums Ķīpsalā, kas iecerēts kā paaudžu tikšanās atmiņās un mūzikā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Ziemassvētki teju jau klāt! Kaut arī aiz loga mūs nesilda baltā sniega sega, Ķekavas novadā ir iespēja sajust šī klusā un īpašā laika atmosfēru.
Ķekavā atklāj vienotā klientu apkalpošanas centra jaunās telpas (papildināts ar FOTO)
18. decembrī Ķekavā svinīgi tika atklātas vienotā klientu apkalpošanas centra jaunās telpas, kurās iedzīvotāji un uzņēmēji sākot ar šo mēnesi var vienkopus saņemt valsts un pašvaldības pakalpojumus.
Aicinām uz diskusiju "Datorklases un internets" droša vieta personām ar garīgās attīstības traucējumiem
Projekta mērķis ir nodrošināt drošus un labvēlīgus nosacījumus darbam ar internetu un datorklasēs cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajā nedēļas nogalē apmeklē dokumentālo filmu "Ručš un Norie", kā arī pēdējo seansu Ķekavas novadā Prāta vētras filmai "Starp krastiem" . Tuvojoties Ziemassvētkiem, apmeklē Daugmales amatnieku tirdziņu. Nāc sajust svētku noskaņu, iededzot Ziemassvētku eglīti Baložos un koncertā "Oranžs, sarkans un sudrabaini zils" Ķekavā.
Ar interesi aizvadīta tehniskā jaunrades diena Ķekavā
11.decembrī Ķekavas sākumskolā tiks aizvadīta tehniskā jaunrades dienas ar dažādām radošām darbnīcām un sacensībām bērniem un jauniešiem.
Automašīnas Ford Transit izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli pašvaldības kustamo mantu- automašīnu Ford Transit, reģistrācijas Nr.DZ7446.
Ķekavas regbija kluba komanda Dubaijā tiek līdz ceturtdaļfinālam
No Dubaijas "Emirates Airline Rugby Sevens" turnīra atgriezusies Ķekavas kluba "Miesnieki" regbija komanda "Transact Pro", kas savā debijas reizē "International Open" turnīrā aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.
Futbola klubs "Auda" gūst uzvaras turnīrā Igaunijā
Šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, Ķekavas futbola kluba “AUDA” jaunieši apmeklē futbola turnīru jauniešiem Igaunijā – “FC Elva Indoor Cup”.
Novadi vēršas pie politiskajām partijām, aicinot paust savu attieksmi pret jaunu administratīvi teritoriālo reformu
Latvijas Novadu apvienības valde atklātā vēstulē vēršas pie politiskajām partijām, aicinot tās paust savu attieksmi pret iecerēto jauno administratīvi teritoriālo reformu
Avīzes "Ķekavas Novads" decembra numurs ir klāt!
Jaunajā avīzes "Ķekavas novads" numurā lasi par Ķekavas novada goda pilsoņu un Lāčplēša goda zīmes apbalvojumu. Kā vīru koris "Ķekava" atzīmēja savu 45 gadu jubileju un gada notikums sportā- Sporta laureāts.
Četri ķekaviešu vārtu guvumi Latvijas florbolistēm nodrošina vietu ceturtdaļfinālā
Otrdien Tamperē notiekošajā pasaules čempionātā florbolā dāmām Latvijas valstsvienība astotdaļfināla spēlē ar 10:3 pārliecinoši pieveica Austrālijas izlasi un iekļuva ceturtdaļfinālā. Četrus vārtus uzvarētāju labā guva florbola klubu "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" spēlētājas.
Ziemassvētku balle jauniešiem!
Ķekavas novada jaunieši ir apvienojušies un vēlas Jūs gada beigās iepriecināt ar Ziemassvētku balli 18.decembrī!
Ķekavas novada sporta laureāts 2015
4. decembrī jaunajā Ķekavas vidusskolas sākumskolā Sporta aģentūra pulcēja novada sportistus, trenerus un sporta dzīves atbalstītājus, lai sveiktu Ķekavas novada sporta laureātus.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Nedēļas nogalē dokumentālās filmas "Mans tēvs banķieris" un "Ručs un Norie", bluķa vilkšana un eglītes iedegšana Katlakalnā,vīru kora „Ķekava” 45 gadu jubilejas koncerts, kā arī otrās adventes koncerts Baložos.
Mūžībā aizgājusi vecākā novadniece Zenta Mangule
3. decembra rītā 104 gadu vecumā mūžībā aizgājusi Zenta Mangule.
Aicinām Jauno gadu sagaidīt Ķekavas novadā
Aicinām jaunā gada svinības sagaidīt Ķekavas novadā! Atrakcijas, gaismas šovi, lieliska mūzika un dejas līdz rītam.
Atklās jaunā vienotā klientu apkalpošanas centra telpas Ķekavā
Lai iedzīvotāji un uzņēmēji varētu vienkopus saņemt valsts un pašvaldības pakalpojumus, tādējādi būtiski ietaupīt laiku un naudu, decembrī Ķekavas novadā darbu uzsācis valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs. Taču jaunās centra telpas Ķekavā atklās 18. decembrī plkst.9.30.
Piesaki savu būvi skatei "Gada labākā būve Latvijā 2015"
Izcel dārgakmeni – piesaki savu būvi skatē “Gada labākā būve Latvijā 2015”!
Ziemassvētku tirdziņš pasākuma „Ziemassvētku pastkarte” ietvaros
20. decembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Ķekavā pie Doles Tautas nama notiks Ziemassvētku tirdziņš, kurā apmeklētāji varēs iegādāties ne tikai dažādas mīļas un jaukas dāvanas saviem tuviniekiem, bet arī uzzināt daudz jauna par pastkartēm pasākumā „Ziemassvētku pastkarte”.
Ceļojošā izstāde ar zīmējumiem un gleznojumiem
T/C "LIIBA" no 27. novembra līdz 20.janvārim ir skatāma ceļojošā izstāde ar zīmējumiem un gleznojumiem, kuri tapuši šīs vasaras “Plenērā Rozentāla pilsētā 2015”. Šogad plenēra tēma– portrets.
Katlakalna baznīcas restaurācija tuvojas noslēgumam
Viens no Ķekavas novada lepnumiem ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis Katlakalna baznīca, kurai jau 2014. gadā tika uzsākti restaurācijas darbi.
Vīru korim "Ķekava" aprit 45 gadi
Vīru kora „Ķekava” 45 gadu jubilejas koncerts „Nu atnāca mana reize” 5.decembrī 16.00 Doles Tautas namā.
Šonedēļ durvis vērs jauns pakalpojumu centrs Baložos
3. decembrī Baložos, Uzvaras prospektā 1c tiks atklāts jauns pakalpojumu centrs, kurā iedzīvotājiem būs pieejami tādi pakalpojumi kā automazgātuve ar riepu servisu, skaistumkopšanas salons un restorāns.
Adventa un Ziemassvētku laika dievkalpojumi
Adventa un Ziemassvētku laikā Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskajā draudzē, Ķekavas konfesionāli luteriskajā baznīcā
Jaunā Rīgas teātra jauniestudējuma “Pilna Māras istabiņa” radošā komanda meklē Latvijas dižģimenes
Gatavojoties Māras Zālītes dramatiskās poēmas PILNA MĀRAS ISTABIŅA pirmizrādei Ineses Mičules režijā, izrādes radošā komanda meklē Latvijas dižģimenes. Iestudējuma pirmizrāde plānota 2016. gada 22. janvārī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Šajās brīvdienās baudi izrādi "Bruņota un bīstama" ar Zani Daudziņu galvenājās lomās, grupas "Prāta vētra" dokumentālo filmu "Starp krastiem". Iedegsim eglīti pie Doles Tauta nama, kā arī pavadīsim sestdienas vakaru latviskā garā- danču vakars kopā ar Raiti un Ķekavas muzikantiem!
Par autoceļu uzturēšanu ziemā
Viena no pašvaldības funkcijām ir nodrošināt pašvaldībai piederošo ceļu uzturēšanu, kas ietver arī brauktuvju attīrīšanu no sniega. Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā ar sniega tīrīšanu no pašvaldības ielām un ceļiem Ķekavas novadā nodarbojas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs”, SIA „Līves 2” un SIA „Baložu komunālā saimniecība”.
Uzņēmēju brokastīs notiek aktīvas diskusijas
25. novembrī Depkina muižā Ķekavas novada pašvaldība uzņēmējiem rīkoja jau tradicionālo pasākumu “Uzņēmēju brokastis”, kurā atbilstoši sev interesējošai tēmai ieradās vairāki desmiti uzņēmēji.
Mellupu sociālajā mājā atklāta Dagmāras Lauriņas izstāde “Ne tikai rozes novembrī…”
21. novembrī Mellupu sociālās mājas zālē klātesot ļoti kuplam Mellupu un Plakanciema iedzīvotāju pulkam, ka arī daudziem viesiem no Rīgas un Ķekavas, tika atklāta novadnieces un mākslinieces Dagmāras Lauriņas personālizstāde “Ne tikai rozes novembrī…”
Informācija zvejniekiem!
Ķekavas novada pašvaldība aicina Ķekavas novada zvejniekus līdz 1. decembrim pieteikties rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2016.gadam atbilstoši 30.11.2009. MK noteikumiem Nr.1374 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”, iesniedzot pašvaldībā iesniegumu.
Ķekava veidos veselīga dzīvesveida stratēģiju ar Eiropas atbalstu
Ķekavas novada pašvaldība ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kas ir ieguvusi iespējas veidot fizisko aktivitāšu un veselīga dzīves veida stratēģiju, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu.
Pierīgas iedzīvotāji valsts un pašvaldības pakalpojumus saņems ātrāk, ērtāk un izdevīgāk
Ātrāk, ērtāk, izdevīgāk – šīs priekšrocības publisko pakalpojumu saņemšanā turpmāk varēs novērtēt ikviens Rīgas reģiona iedzīvotājs, jo pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciatīvas Rīgas reģionā šogad darbu uzsāks 11 Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri (VPVKAC).
Aicinām Ķekavas novada mājdzīvnieku īpašniekus uz informatīvi izglītojošu semināru
Biedrība “Dzīvnieku patversme “Mežavairogi”” aicina Ķekavas novada mājdzīvnieku īpašniekus uz informatīvi izglītojošu semināru 2.decembrī plkst. 18.00 Pļavniekkalna pamatskolā,Katlakalnā.
Biedrība Solis tuvāk īsteno projektu "Nākotnes atspulgi"
Biedrība Solis tuvāk sadarbībā ar starptautisko organizāciju Ida network no Bulgārijas kopā ar partneriem no Rumānijas, Serbijas, Polijas, Ungārijas un Igaunijas realizējuši projektu “Reflections of the future” (“Nākotnes atspulgi”) programmas Eiropa pilsoņiem aktivitātē Eiropas piemiņas pasākumi.
Daugavas lejteces tūrisma reģions turpina attīstīties
24.novembrī Baldones novada Mercendarbes muižā tikās Daugavas lejteces tūrisma reģiona novadu tūrisma informācijas centri un tūrisma speciālisti, pašvaldības pārstāvji- no Ogres novada, Ikšķiles novada, Ķekavas novada, Salaspils novada un Baldones novada pašvaldībām.
Uzklausīšanas sanāksme par SIA “Getliņi EKO” iesniegto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa projektu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2015.gada 24.novembrī plkst.12.00 SIA “Getliņi EKO” konferenču zālē, Kaudzīšu ielā 57, Rumbulā, Stopiņu novadā, rīkos uzklausīšanas sanāksmi par SIA “Getliņi EKO” iesniegto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa projektu sadzīves atkritumu poligonā “Getliņi”.
Uzklausīšanas sanāksme par SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2015.gada 4.decembrī plkst.12:00 Baložu kultūras namā, Skolas ielā 4, Baložos, Ķekavas novadā, rīkos uzklausīšanas sanāksmi par SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu (turpmāk – tarifu projekts).
Arhīvs
  Drukāt