Daugavā pie Ķekavas ielaiž zušu mazuļus
9. maijā Daugavā pie Ķekavas tika ielaisti zušu mazuļi, kurus šajā attīstības stadijā dēvē par stikla zušiem. Šo projektu īsteno Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts, un tā mērķis ir papildināt zušu krājumus Latvijas ūdenstilpnēs.
UZMANĪBU! Atcelts 15. un 16. maijā plānotais Latvijas Darba devēju konfederācijas seminārs
Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Biznesa resursu centrs, pateicoties Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts finansējumam, darba devējiem visā Latvijā piedāvā bezmaksas mācību programmas.
Aicinām apmeklēt Veselības dienu Ķekavas novadā
17. maijā no plkst. 10.00-15.00 aicinām ikvienu novada iedzīvotāju apmeklēt Veselības dienas pasākumus.
Noslēdzies Ķekavas novada pašvaldības rīkotais projektu konkurss
Ir noslēdzies Ķekavas novada nevalstisko organizāciju (NVO) projektu atbalsta konkurss, ko katru gadu rīko novada pašvaldība ar mērķi atbalstīt sabiedriski nozīmīgu pasākumu īstenošanu Ķekavas novadā, iedzīvotāju mūžizglītību un neformālo izglītību, veicināt iedzīvotāju aktivitāti un sadarbību ar pašvaldību, sekmējot viņu dzīves kvalitātes uzlabošanos.
24. maijā - Eiropas Parlamenta vēlēšanas
24. maijā Latvijā notiks kārtējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās Latvijas pārstāvībai Eiropas Parlamentā jāievēl astoņi deputāti. Šajās vēlēšanās Latvija būs viens vēlēšanu apgabals.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes maijā
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas izstādes maijā.
Eiromelanomas diena-ādas veselības profilakse
Lai pievērstu sabiedrības uzmanību saules un solāriju staru izraisītajai slimībai, visā Eiropā, tostarp arī Latvijā, dermatologi ik gadu organizē īpašu Eiromelanomas akciju ādas vēža agrīnai diagnostikai un profilaksei.
Uzmanību! Mainīts Ķekavas velomaratona norises datums - uz 8. jūniju
8. jūnijā jau piekto gadu pēc kārtas startēs «Alpha Baltic Sport» organizētā maratonu sērija, kas šogad visus riteņbraukšanas entuziastus sagaida ar pilnīgi jaunu riteņbraukšanas pasākumu – Ķekavas velomaratonu.
Ķekavas novadā viesojās Daugavas ekspedīcija ar vikingu kuģi Nameisis
Pateicoties labam ceļavējam, Daugavas ekspedīcijas dalībnieki ar Vikingu kuģi vakar pietauvojās Daugmalē. Šodien, 29. maijā no rīta kuģis tika izcelts no Daugavas, lai transportētu apkārt HES ūdenskrātuvei. Pirms brīža kuģi ielaida atpakaļ Daugavā Alejās, Smilšu ielas galā, bet nākamā pieturvieta ieplānota 12.00 pie atpūtas vietas "Nēģīši" aiz Pļavniekkalna sākumskolas. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai internetā - www.kekavasnovads.lv vai sociālo tīklu "Facebook" un "Twitter" profilos.
"Ghetto Alianse Ķekavas" turnīru datumi
Šajā vasarā Ķekavā, futbola stadionā “Auda” notiks pieci “Ghetto Football” posmi: 31. maijā, 21. jūnijā, 12. jūlijā, 2. un 9. augustā!
Paraksta līgumu par upes krasta stiprināšanu Ķekavā
7. maijā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks parakstīja būvdarbu līgumu starp Ķekavas novada pašvaldību un SIA „Ūdensdārzs” par Ķekavas upes krasta stiprināšanu posmā pie bērnudārza „Ieviņa” Ķekavā.
Aizvadītas diskusijas ar pašvaldības pārstāvjiem
29. aprīlī Ķekavas kultūras nama mazajā zālē diskusiju klubiņā sarunājāmies ar Ķekavas novada domes Saimniecisko lietu komitejas deputātiem, komitejas priekšsēdētāju Andi Adatu, deputātiem Andi Damlicu un Aigaru Vītolu, kā arī izpildvaras pārstāvi Intu Arbačevsku.
Skarbā patiesība par narkotikām
Šodien, 26. maijā plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā notiks Ķekavas novada pašvaldības Sociālā dienesta, Valsts Policijas Rīgas reģiona Baložu iecirkna un biedrības „STOP DRUGS” rīkotā audzinoša rakstura lekcija par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu negatīvo ietekmi.
Satiksmes izmaiņas Baložos
SIA „RBSSKALS Serviss” informē, ka pamatojoties uz Ķekavas novada domes sēdes protokola pielikumu Nr.39 š.g.06.maijā tiek uzsākta saskaņotā horizontālo apzīmējumu Nr.943”Dzeltens horizontāls apzīmējums” uzklāšana, atbilstoši Gobu ielas 1, Baložos sagatavotajai satiksmes organizācijas shēmai.
Ķekavas sieviešu florbola komandas tiekas ar Valtu Variku
Ķekavas novada priekšsēdētājs Valts Variks 7. maijā tikās ar abām Ķekavas novada sieviešu florbola komandām - „Ķekavas Bulldogi” un „Ķekava”, kuras šogad Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas izcīnījušas godalgas.
Kāpēc sociāli atbildīgs bizness ir ienesīgs?
Šogad vēl pēdējo reizi Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Biznesa resursu centrs, pateicoties Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts finansējumam, darba devējiem visā Latvijā piedāvā bezmaksas mācību programmas.
Pieaugušo studijas izstāde
Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē no 6. maija - 16. maijam pieaugušo studijas - Ināras Rumbinas, Ingrīdas Ķimenes, Ingas Lūces, Gunitas Kalniņas, Mairitas Ozolas, Daces Praulītes, Silvas Āboliņas, Lindas Jakubaites, Rutas Andersones, Igora Smirnova - darbu izstāde. Izstādes atklāšana 6. maijā plkst. 18.30.
Tiekas ar privātajiem bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem
Divas dienas, 28. un 29. aprīlī, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa rīkoja tikšanos ar privātajiem bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem, kuras laikā skaidroja izmaiņas saistošajos noteikumos par pašvaldības kompensācijas vai atbalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem.
Vīru vokālais ansamblis no Ķekavas piedalās partnerības projekta aktivitātēs Velsā
Aprīļa beigās norisinājās ES mūžizglītības programmas Grundtvig partnerības projekta „Lifelong Emotions – Learnings through Music” aktivitātes Velsā, kurās piedalījās vīru vokālais ansamblis no Ķekavas.
Darbs skolēniem vasaras brīvlaikā!
Aicinām pieteikties novada skolēnus vasaras darbam Ķekavas novada uzņēmumos. Piedāvātās vakances tiek nodrošinātas sadarbība ar Ķekavas novada pašvaldību.
Sveicam Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā!
Sveicam Ķekavas novada iedzīvotājus Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā! Aicinām apmeklēt pasākumus un svinēt kopā ar mums!
Paldies visiem, kuri piedalījās Lielajā talkā!
Šogad Ķekavas novadā pavisam kopā bija pieteiktas 49 oficiālās talkas vietas, savukārt pirmie talkas laikā savāktie atkritumi tika izvesti jau svētdien no dārzkopības kooperatīva „Dzērumi” teritorijas.
Aizvadīta Kolhoznieku balle
Pagājuši jau 22 gadi kopš tika likvidēts kolhozs „Ķekava”, taču bijušie kolhoznieki vēl arvien tiekas un neļauj pagaist tai īpašajai kopības sajūtai, kāda reiz vienoja gan darbā, gan svētkos. Arī šoreiz, Kolhoznieku ballē, kas norisinājās 26. aprīlī, Doles Tautas nama zāle ir pilna, valda atkal satikšanās prieks, kavējoties atmiņās, tiek teikti laba vēlējumi, pasniegtas dāvanas un ziedi.
Ķekavā pasniedz Latvijas savienības „Černobiļa” Goda zīmes
25. aprīlī Ķekavā, Doles Tautas namā norisinājās Černobiļas atomelektrostacijas avārijas piemiņas pasākums, kura laikā vairākiem aktīvistiem tika pasniegts Latvijas savienības „Černobiļa” augstākais apbalvojums – Goda zīme.
Notiek konference „Bērna veselība - mūsu, pieaugušo atbildība!”
25. aprīlī Ķekavas kultūras namā notika Siguldas Mutes veselības centra Pierīgas reģiona , sadarbībā ar VSIA „ Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas” Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru un pašvaldības aģentūru „Ķekavas ambulance” organizētā mutes veselības un veselības veicināšanas konference, kurā uzstājās vairāki Latvijā zināmi medicīnas speciālisti.
Šodien Lielā Talka – visi pie darba!
Šodien, 26. aprīlī visā Latvijā cilvēki pulcējušies, lai kopīgiem spēkiem sakoptu vidi. Arī Ķekavas novadā sākusies rosība. Talkas gars ir skāris daudzus, tiek sakoptas ne tikai oficiāli reģistrētās sabiedriskās vietas, bet arī piemājas dārziņi un pagalmi.
Lielās Talkas laikā sakopj Nāves salu Ķekavas novadā
Lielās Talkas laikā tika sakopta Nāves sala Ķekavas novadā, kurā atrodas 1. Pasaules kara kauju un Brīvības cīņu atcerei veltītais piemineklis, kas pēc trīs mēnešiem, 27. jūlijā, ar dažādiem pasākumiem atzīmēs savu 90. jubileju.
Ķekavas sākumskolā svin jau otros Spāru svētkus
25. aprīlī Ķekavas novadā norisinājās īpašs notikums – jaunās sākumskolas būvniecības 2. kārtas Spāru svētki, kas simbolizē svarīgu brīdi būvniecības procesā – jumta konstrukcijas pabeigšanu.
Lielā pavasara talka Depkina muižā
Aicinām 26. aprīli no plkst. 10.00 kopīgi iztīrīt un atjaunot muižas ābeļdārzu un parku.
Ķekavā veic vēja tuneļu ventilatoru testēšanu
RODIUM šobrīd mūsu novadā, Ķekavā, loģistikas centra "Dominante" teritorijā, veic ventilatoru testēšanu, kas ir paredzēti vēja tunelim Dienvidkorejā.
Velofotoorientēšanās "Apceļo Ķekavas novadu ar velo!"
27. aprīlī novadā notiks velofotoorientēšanās sacensības "Apceļo Ķekavas novadu ar velo!".
Jaunieši izprot savas „balss” nozīmību un gūst jaunu pieredzi projektā Lietuvā, Marjampolē
Četri Ķekavas novada jaunieši Laima Plēpe, Irma Edīte - Ģirupniece, Jānis Stūris un Lauris Kalvišs, no 6. līdz 12.aprīlim bija devušies uz Lietuvas pilsētu Marijampoli, lai projektu programmas “Jaunatne darbībā” ievaros piedalītos jauniešu demokrātijas projekta “My voice matters” pirmajā seminārā.
Izsaki savu viedokli
Aicinājums novadniekiem iesaistīties un izteikt savu viedokli LU studentes Sanitas Krones maģistra darba izstrādes ietvaros sagatavotajā aptaujā par Daugavmalas zaļās telpas izmantošanu un tās potenciālu posmā Rīga - Ķekava.
Tikšanās ar bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa aicina visus privātos bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējus (aukles, bērnu pieskatīšanas centrus, privātās pirmsskolas izglītības iestādes), ar kuriem ir noslēgts līgums par pakalpojumu sniegšanu Ķekavas novadā, uz tikšanos.
25.aprīlī notiks seminārs par jauno importa deklarēšanas sistēmu
Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde, noslēdzot bezmaksas semināru sēriju par jauno importa deklarēšanas sistēmu, aicina uz semināru, kas notiks 2014.gada 25.aprīlī Rīgā, Smilšu ielā 1/4, Valsts ieņēmumu dienesta lielajā zālē no 10.00 līdz 13.00.
AS „Sadales tīkls” paaugstina elektroapgādes kvalitāti un drošumu Ķekavas novadā
Elektroapgādes uzlabošanai Ķekavas, Babītes, Baldones, Olaines un Mārupes novadā AS „Sadales tīkls” 2014. gadā realizēs 30 investīciju projektus. Ieguldot vairāk nekā 2,25 milj. eiro, tiks rekonstruētas savu laiku nokalpojušās gaisvadu elektrolīnijas: nomainīti balsti un vadi, modernizēts elektrotīkls, gaisvadu elektrolīnijas pārbūvētas kabeļu līnijās.
Meklējam Ķekavas novada talantus, piesakies!
Ja Tu proti dziedāt vai dejot, izcili spēlēt kādu mūzikas instrumentu, izcili deklamē dzeju, proti parādīt trikus ar futbola bumbu vai darbojies kā iluzionists, runā pupiņu valodā vai vari sareizināt galvā jebkurus skaitļus, vai arī Tev ir kāds cits mums nezināms talants- piesakies! Mēs meklējam tieši Tevi!
Izrāde "Dzejniece"
Vēl atlikušas dažas dienas , lai iegādātos biļetes EUR 8; pasākuma dienā EUR 9 uz teātra izrādi Dzejniece. Mirdzas Ķempes mīlestības- 25. aprīlī plkst. 19.00 Katlakalna Tautas namā.
Par meža ugunsnedrošo laiku
Rīgas reģionālā virsmežniecība informē, ka Valsts meža dienests ar 2014. gada 17. aprīli nosaka meža ugunsnedrošā laika posma sākumu visā valsts teritorijā.
Nenokavē iespēju pieteikt savu talkas vietu!
Lai pieteiktu savu talkas vietu, lūgums kontaktēties ar novada Lielās talkas koordinatori Sigitu Variku, tel. 26417724 vai sigita.varika@kekava.lv. Jau reģistrētās talkas vietas iespējams aplūkot interneta vietnē www.talkas.lv un pievienoties kādai no tām, bet šonedēļ pieteiktās talkas vietas šajā kartē nebūs redzamas.
Skaties video no priekšvēlēšanu debatēm Ķekavā!
Trešdien, 30. aprīlī, Pierīgas pašvaldību vadītāji tikās ar LR Saeimā pārstāvēto partiju, kas kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, deputātu kandidātiem, kā arī pirmo reizi startējošās Latvijas Reģionu Apvienības pārstāvi, lai diskutētu par jautājumiem, ko pašvaldības sagaida no Eiropas Parlamenta deputātiem. Debašu ierakstu būs iespējams vērot šeit.
Jaunie satiksmes dalībnieki parāda zināšanas
16. aprīlī Reģionālās pašvaldības policijas iecirknī pulcējās vairāk nekā 20 Ķekavas vidusskolas skolēni, lai kārtotu eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai. Lai nokārtotu šo pārbaudījumu, jaunajiem satiksmes dalībniekiem bija jādemonstrē savas zināšanas ceļu satiksmes noteikumos.
Doles – Ķekavas ev.lut.baznīcā uzstāsies dziesminieks Arnis Miltiņš
Baltajā svētdienā, 27.aprīlī plkst. 12.00 (pēc dievkalpojuma, kas sākas plkst.10) Doles – Ķekavas ev.lut.baznīcā uzstāsies dziesminieks Arnis Miltiņš.
Priecīgas Lieldienas!
Šūpojoties notver labas domas, pūpola maigumā izplaucēt dienu, aizņemt no saules gaismas staru vienu un ielikt to sirdī!
Mūzikas skolas audzēkņi izcīna godalgas
Ķekavas Mūzikas skolai aizvadītā nedēļas nogale atnesusi pilnu medaļu komplektu Starptautiskajos konkursos.
Uzņemšana Ķekavas Mākslas skolā
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus 2014./2015. mācību gadam 2. jūnijā no plkst. 17.00-19.00 Gaismas ielā 17, otrajā stāvā.
Pavasaris Ķekavas Mākslas skolā
Vasara jau tuvojas un skolas gatavojas savai ražas novākšanai. Ķekavas Mākslas skolā spriež par nākotnes iespējām sakarā ar jaunu telpu apguvi vecajā sākumskoliņā. Kā un kad tur varētu strādāt, kāds būs jaunizbūvētais 3.stāvs?
Starpnovadu pedagogu pieredzes apmaiņa pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš”
2014.gada 10.aprīlī Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde ,,Avotiņš” uzņēma Saldus novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogus. Pieredzes apmaiņas mērķis bija iepazīties ar iestādes darbību un mūsdienīgu informācijas tehnoloģiju izmantošanu pedagoģiskajā procesā.
Vakanču gadatirgus
Novērtējot pozitīvo pieredzi vakanču gadatirgu organizēšanā 2013.gadā, arī šī gada pavasarī Nodarbinātības valsts aģentūra organizēs piecus reģionālos vakanču gadatirgus visā Latvijā.
Ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji aicināti pieteikties pakalpojuma kvalitātes zīmes iegūšanai
Lai 2014. gada sezonā ūdenstūrisma pakalpojumi augtu savā piedāvājuma dažādībā un kvalitātē, klienti mūs atcerētos ar smaidu un vēlmi sadarboties atkal un ieteikt to darīt arī saviem draugiem, projekta „Riverways” ietvaros top jauni principi un ieteikumi, kā attīstīt un novērtēt ūdenstūrisma pakalpojumu kvalitātes zīmola „Q-Latvija” ietvaros.
Tiks uzsākta kampaņa par atbildīgu dzīvesveidu
Šogad Vides izglītības fonds īstenos Ekoskolu Atbildīgā dzīvesveida kampaņu, kuras ietvaros norisināsies virkne uz sabiedrību vērsti izglītojoši pasākumi, aktivitātes un iedvesmojoši rīcības piemēri - kampaņas skolu tūre un reģionālo pasākumu cikls, Ekoskolu forums, Globālās Rīcības dienas.
Iepazīst Līvānu veiksmīgo pieredzi amatniecības un jauniešu centru izveidē
11. aprīlī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks darba vizītē viesojās Līvānos, lai klātienē iepazītos ar Latgales mākslas un amatniecības centra un nesen atvērtā jauniešu centra “Kvartāls” darbību.
Lieldienu tirgus
Svētdien, 20.aprīlī no plkst.8.00 – 16.00 laukumā pie Doles Tautas nama notiks lieldienu tirgus.
Andra Eglīša kausa izcīņa basketbolā 2014
Aicinām piedalīties Ķekavas novada atklātajā basketbola turnīrā "Andra Eglīša kausa izcīņa basketbolā 2014".
Novads kļūst skaistāks
Ķekavas novadā, iestājoties saulainākam laikam, ir sākušies vides sakopšanas darbi. Baložu, Ķekavas parku dobēs, puķu podos dārznieki divu dienu laikā iestādīs vairāk nekā 300 atraitnīšu stādus.
Paņem sevi aiz rokas un aizved uz krūts veselības pārbaudi!
Ar izstādi „Sieviete. Krūtis. Veselība.” atklāta krūts veselības informatīvā kampaņa „Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!”, kuru jau ceturto gadu pēc kārtas organizē krūts vēža pacientu atbalsta biedrība „Vita” un Latvijas Basketbola savienība.
Seminārs meža īpašniekiem
Aicinām 22. aprīlī apmeklēt bezmaksas semināru meža īpašniekiem "Saimnieks savā mežā - soli pa solim. Jaunaudžu kopšana".
Diskutē par sporta veterānu aktivitātēm Ķekavas novadā
9. aprīlī pirmo reizi Ķekavas novadā viesojās Latvijas sporta veterānu savienības (LSVS) valde, lai iepazītos ar sporta dzīves organizāciju un attīstību, kā arī pārrunātu sadarbības iespējas, rīkojot dažādas sporta veterānu sacensības vai sacensību posmus tieši Ķekavas novadā.
Vecākus un skolotājus aicina izteikt viedokli par izglītības kvalitāti savā pilsētā vai novadā
"Vai mūsdienās skolai ir jāveicina katra bērna individuālā talanta attīstība?" un "Kāds bērnu skaits būtu optimāls vienā klasē? " šie un citi jautājumi ir iekļauti biedrības "Latvijas vecāku kustība" izstrādātā anketā Latvijas vecākiem.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks svētkos
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks svētku periodā: 30.04. plkst 8.00-15.00, 02.05. BRĪVS, 10.05. plkst. 8.00-12.00.
„Ķekavas pavasara kauss 2014”
Ķekavas novada sporta laukumā 19. aprīlī norisināsies sacensības lodes grūšanā un vesera mešanā „Ķekavas pavasara kauss 2014” . Sacensību sākums plkst. 10.00.
Vecāku sapulce Ķekavas vidusskolā
7.maijā plkst. 18.30 aicinām visus 2014./2015.mācību gadam Ķekavas vidusskolā 1.klasē pieteikto bērnu un potenciālo pirmklasnieku vecākus uz sapulci.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes aprīlī
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstādes aprīlī.
Tuvojas Eiroparlamenta vēlēšanas, tāpēc dalies ar savu viedokli arī Tu!
Apvienojoties 30 jauniešiem no Latvijas, Polijas un Portugāles bierība „Piedzīvojumu parks” īsteno jauniešu demokrātijas projektu „At home in Europe”, kura mērķis ir izpētīt un veicināt cilvēku aktīvāku dalību un iesaistīšanos sava viedokļa izteikšanā ar savu balsi vēlēšanās.
Nodibināta starpnovadu koru vadītāju metodiskā apvienība
7. aprīlī Ķekavas novada mūzikas pedagogi, skolu vadība un pašvaldības Izglītības daļas speciālisti devās uz Ikšķili, lai smeltos iedvesmu no Ikšķiles vidusskolas labās prakses koru kultūrā.
Pašvaldības kustamās mantas izsole
Ķekavas novada pašvaldība par brīvu cenu EUR 1800 (bez PVN) pārdod kustamo mantu - automašīnu VW Passat Variant.
Projekta „Ne.Mo” kārtējā konference Rumānijā
No 13. līdz 16. martam Rumānijas pilsētā Baicoi norisinājās kārtējā projekta „NE. Mo” konference, uz kuru kā brīvprātīgie, devās divi, jau iepriekš, projektā iesaistītie cilvēki.
Lieldienu pasākumi Ķekavas novadā
Aicinām iedzīvotājus no 10. līdz 24. aprīlim apmeklēt Lieldienu pasākumus Ķekavas novadā.
Pirmoreiz Baltijā un Latvijā notiek starptautiskas sacensības pajūgu braukšanā
Latvijā un Baltijā pirmoreiz notika starptautiskas sacensības jāšanas sportā pajūgu braukšanā kombinētajā maratona disciplīnā, kurām piešķirts Starptautiskās Jātnieku federācijas (FEI) CAI 1* statuss. Sacensības rīkoja biedrība „Zelta rati” un Latvijas Jātnieku federācija.
Mainīta apmaksas kārtība par atkritumu apsaimniekošanu Baložos
Sākot ar 2014. gada 1. aprīli, mainīta apmaksas kārtība par atkritumu apsaimniekošanu Baložos. Turpmāk maksa par sadzīves atkritumu savākšanu un transportēšanu būs 2,62 EUR+ 21% PVN mēnesī. Aprēķini ir veikti, Baložu pilsētas kopējā atkritumu izvešanas apjoma izmaksas dalot ar atsevišķo īpašumu (dzīvokļu) skaitu.
Paziņojums par detālplānojuma „Rudzītes”, „Krastmalas” un „Vecratnieki” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā 1.redakcijas publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2014.gada 20.martā pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 2. „Par detālplānojuma „Rudzītes”, „Krastmalas” un „Vecratnieki” Daugmalē, Daugmales pagastā 1.redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai”.
Atklāta ikgadējā izstāde „Pavasaris 2014” Rāmavā
3. aprīlī izstāžu kompleksā „Rāmava” atklāta 22. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības, celtniecības, vides veidošanas un labiekārtošanas izstāde „Pavasaris 2014”.
Ķekavā notiks konference par bērnu mutes veselību
Siguldas Mutes veselības centrs Pierīgas reģions, sadarbībā ar VSIA Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru un pašvaldības aģentūru Ķekavas ambulance organizē mutes veselības un veselības veicināšanas konferenci „Bērna veselība - mūsu, pieaugušo atbildība!”
Ķekavas ielu bedrēs atkal uzzied atraitnītes
1.aprīlī visā Latvijā ielu bedres pārvērtušās par ziedošām „puķu dobēm”. Arī Ķekavā. Tās pie pavasarīgas ziedu rotas tikušas īpaši zīmīgā datumā – 1.aprīlī, patiecoties optikas salonu Metropole kolektīvam, kuri ielu bedrēs iestādījuši košo ataitnīšu stādus.
Lieldienu šūpoles
Ai, lielā’i Lieladiena, Kur kārsim šūpulīti? Aiz kalniņa lejiņā, Sidrabiņa ozolā.
Ķekavas Mākslas skolā apskatāma pedagogu darbu izstāde
Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē no 31. marta - 30. aprīlim iespējams aplūkot brīnišķīgu mākslas pedagogu darbu izstādi, dāvājot sev iedvesmojošu sajūtu pieredzi.
Nodarbinātības valsts aģentūras Rīgas reģionālā filiāle aicina darba devējus pieteikties ESF projekta „Pasākumi noteiktām personu grupām” (Nr.1DP/1.4.1.1.2./08/IPIA/NVA/001) īstenošanai
Nodarbinātības valsts aģentūra 2014.gadā īsteno aktīvo nodarbinātības ESF projektu "Pasākumi noteiktām personu grupām". Pasākuma ietvaros darba devēji tiek aicināti pieteikties nelabvēlīgā situācijā esošo bezdarbnieku nodarbināšanai.
Izsludina bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursu
Ķekavas novada pašvaldība izsludina bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursu.
Gadatirgi 2014. gadā
Zināmi datumi lielajām tirgus dienām Ķekavā un Baložos 2014. gadā. Jau 20. aprīlī pirmais no tiem - Lieldienu tirgus.
Tikšanās cikla „Aci pret aci ar domes priekšsēdētāju” ietvaros jau aizritējušas pirmās vizītes
Tikšanās cikla „Aci pret aci ar domes priekšsēdētāju” ietvaros aizritējušas pirmās divas reģionālās vizītes – Plakalnciemā, Mellupos un Krustkalnos.
Dabaszinības no cita skatu punkta
28.martā Baložu vidusskolā norisinājās Dabaszinību, matemātikas un tehnoloģiju dienas pasākumi, tajā skaitā skolēnu pētījumu prezentācijas, eksperimentu demonstrējumi, 10. un 11. klases uzvedums, komandu konkursi „Zināt ir stilīgi!”, „Ekstrēmā trase” un „Sapņu mājas celtniecība”. Skolas 3.stāvā izstādīti arī skolēnu darbi – augu „oāzes” un uzskates darbi matemātikā.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas
2014. gada 24. maijā Latvijā notiks kārtējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās Latvijas pārstāvībai Eiropas Parlamentā jāievēl astoņi deputāti. Šajās vēlēšanās Latvija būs viens vēlēšanu apgabals.
Ziedonī sākas ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi
Pēc iepirkuma konkursa procedūras īstenošanas ir parakstīts līgums ar AS „Siguldas Būvmeistars” par ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi ciematā Ziedonis Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda projekta Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā III kārta ietvaros.
Balles un ikdiena Gaismas ielā 19/8
Doma par balli retro stilā Ķekavas sociālās aprūpes centrā brieda jau sen, un tā, tuvojoties 8.martam, vairs nebija šaubu – tam jānotiek šeit un tagad.
Iešūpo Lieldienas Mellupos!
Plakanciema un Mellupu iedzīvotāji tiek aicināti iešūpot Lieldienas jau 12. aprīlī, 14.30 Mellupu sociālajā mājā.
Vēl tikai šodien var pieteikties jauniešu apmaiņas projektam Tbilisi, Gruzijā!
Biedrība „Solis Tuvāk” aicina Ķekavas novada jauniešus piedalīties jauniešu apmaiņas projektā „The path to inner peace and harmony” Tbilsi, Gruzijā.
Ķekavas Mākslas skolas pedagogu darbu izstāde
Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē no 31.marta - 30. aprīlim Ķekavas Mākslas pedagogu - Elīnas Palmas, Zīles Ozoliņas-Šneideres, Ievas Kalniņas, Gundegas Hagendorfas, Krišjāņa Eihmaņa, Lienes Ratnikas, Ilonas Korņilko, Signes Kalējas, Lienes Henčeles - darbu izstāde. Izstādes atklāšana 31. martā plkst.18.00
Aizvadīta konsultācija nevalstisko organizāciju projektu konkursa pretendentiem
20. martā Doles Tautas namā norisinājās konsultācijas nevalstisko organizāciju (NVO) projektu konkursa pretendentiem, kurā piedalījās vairāk nekā desmit pārstāvji no dažādām biedrībām.
Noķer mundrumu "Veselības apļos"!
Sākoties pavasarim, jau no 12.marta Ķekavā un Baložos norisinās „Veselības apļi 2014”, kurus organizē Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra.
Ķekavā notiks starptautiskas sacensības pajūgu braukšanā
4. un 6. aprīlī "Zelta trasē", Braueri - 1, Ķekavā norisināsies starptautiskas sacensības pajūgu braukšanā.
Ķekavas novada pašvaldība un uzņēmēji tiekas pie kafijas
26. martā Ķekavā, Doles Tautas namā, uz tikšanos pulcējās novada uzņēmēji, domes un pašvaldības pārstāvji, lai pārrunātu turpmāko sadarbību. Pasākuma „Uzņēmēju brokastis” dalībnieki atzinīgi novērtēja ieceri regulāri tikties un neformālā gaisotnē izrunāt jautājumus, kas ir būtiski abām pusēm. Tāpat uzņēmēji bija gandarīti par tikšanās laikā iegūto informāciju, kā arī jauniegūtajiem biznesa kontaktiem.
Odukalnā piemin komunistiskā genocīda upurus
25. martā, atzīmējot Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu, uz atceres brīdi Odukalnā pulcējās novada iedzīvotāji, lai noliktu ziedus pie piemiņas akmens represētajiem.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2014.gada 20.februāra sēdes lēmumu 2.§7. „Par detālplānojuma „Vecgaņģi-3” apstiprināšanu, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.5). Ķekavas novada dome nolemj: Apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam „Vecgaņģi-3”, kadastra numurs 8070 008 0977, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Informatīvs seminārs mežu īpašniekiem
3. aprīlī Doles Tautas namā, Ķekavā, Rīgas ielā 26 norisināsies informatīvs seminārs "Saimnieks savā mežā - soli pa solim".
Pirmās Ķekavas novada Jauniešu gada balvas sadalītas
„Šajā pasaulē ir tik daudz vārdu, taču ir tikai viens, kurš spēj sasildīt sirdi, padarīt skumjo priecīgu un reizēm ir pat daudz svarīgāks par lielu dāvanu vai milzīgu algu. Tas ir vārds paldies.” Ar šiem vārdiem piektdien, 21. martā Baložu vidusskolā tika atklāta pirmā Ķekavas novada „Jauniešu gada balvas 2013” ceremonija.
Ievieš būtiskas izmaiņas saistībā ar auto novietošanu pie Dailes teātra
No 24.marta būtiski tiks ierobežota un nākamajā sezonā pilnībā slēgta automašīnu novietošana Dailes teātra priekšā pie galvenās ieejas izrāžu laikā.
50 uzņēmumi atver durvis jauniešiem, lai atrastu darbiniekus!
Jau 7.gadu pēc kārtas lielākais karjeras un izglītības portāls Latvijā Prakse.lv rīko projektu “Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa”. Tā laikā gan skolēniem, gan studentiem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai pierādītu sevi darba devējam klātienē un atrastu praksi vai darbu, kā arī noskaidrotu piemērotāko karjeras ceļu. Ekskursijās varēs doties no 14.-17.aprīlim.
Elektroenerģijas tirgu atvērs no 2015. gada 1. janvāra
Mājsaimniecības elektroenerģiju brīvajā tirgū varēs pirkt no 2015.gada 1.janvāra, nevis no šā gada 1.aprīļa, kā tas bija plānots iepriekš. To nosaka Saeimā ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā.
Mobilais mamogrāfs
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centra 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies pie Ķekavas ambulances 24. aprīlī.
Deputāti tiekas ar Valdlauču iedzīvotājiem
18. martā izstāžu kompleksā „Rāmava” norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības speciālistu un iedzīvotāju tikšanās, lai runātu par aktualitātēm novadā kopumā, kā arī jautājumiem, kas skar tieši Valdlauču, Rāmavas, Ziedoņa un Krustkalnu iedzīvotājus. Pasākumu apmeklēja ap 60 iedzīvotāju, kuri aktīvi iesaistījās diskusijās, uzdeva sev interesējošos jautājumus un informēja par aktuālajām problēmām.
Arhīvs
  Drukāt